Tiriac Collection

FullSizeRender 2

IMG_8168

Ieri am fost invitat să particip la evenimentul de lansare a galeriei extinse ce cuprinde colectia de masini a lui Ion Tiriac. In această formulă, galeria, deschisă publicului, cuprinde 150 de masini de colectie, fiind una dintre cele mai spectaculoase colectii din lume. Interesante sunt si istoriile legate de aceste masini. Rolls Royce, Bentley, Mercedes – in diverse variante dar si masini de la sfârsitul secolului 19 sau masini de curse din perioada interbelică. In total, peste 30000 de cai putere. Asa cum arată, restaurate cu dragoste, aceste masini inseamnă adevărate obiecte de artă.

8 gânduri despre “Tiriac Collection

  1. Interesant! Care va sa zica, sunt si capitalisti de stanga. Mai greu de spus in ce proportie, in absenta unui alt limbaj al mainilor. Cel al mainii in buzunar este un semn al miserupismului de dreapta, spun specialistii…

  2. Parcă a cam intrat la apă Ţiriac !

    Cât despre o colecţie cu asemenea „obiecte de artă”, ea implică mulţi bani, foarte mulţi bani, şi reprezintă mai degrabă o sfidare faţă de cei ce îşi chivernisesc fiecare bănuţ ca să le ajungă din ce trăi.

  3. Ion Țiriac a câștigat ca jucător de tenis de zeci de ori mai puțin decât ceilalți jucători de tenis, de sute de ori mai puțin decât baschetbaliștii din USA și de mii de ori mai puțin decât piloții din F1, dar este considerat cel mai bogat fost sportiv!
    Pentru cei ce-și drămuiesc banii și-l consideră prea bogat pentru un om de stânga, ba chiar ipocrit, este bine să amintim că I.Ț., imediat după Revoluție, a înființat un sat pentru copiii orfani de a căror îngrijire și educare a avut grijă (și încă are). A înființat și un azil de bătrâni, pe care l-a lăsat în grija brașovenilor.
    Mulți derbedei, din politică mai ales, râvnesc la banii lui și i-au făcut tot felul de măgării, chiar dacă el, prin firmele lui, dar și prin investitorii aduși, le asigură locuri de muncă! Ion Țiriac NU face pomeni, dar ajută – mai ales pe cei ce vor să se ajute singuri.
    Ar fi cam mult de enumerat din isprăvile pro România ale lui I. Ț., dar în acest loc consider că trebuie să-l felicităm pe domnul Adrian Năstase pentru că a reușit să câștige pariul cu Ion Țiriac, prin construirea a 400 de săli de sport!
    P.S. Nu pot să uit că dreptacii au cerut dărâmarea sălii de sport din Lancrăm, comună unde este îngropat Lucian Blaga, pe motiv că respectiva construcție obturează vizibilitatea filozofului la peisajul preferat.
    Nu conta că primăria locală a fixat amplasamentul, conta că s-a realizat de Guvernul Năstase, c-așa este normal la capitaliștii autentici și patrioți!!!

  4. @Mihaela Erika Petculescu
    Orice colecţie, fiind alcătuită din obiecte fără utilitate practică pentru posesorul ei, poate fi considerată o sfidare la adresa celor care nu-şi permit un obiect care le-ar fi foarte util. Eu nu am maşină şi nu mă simt deloc sfidată. O colecţie e menită să dăimuie şi să bucure pe amatori, săraci sau bogaţi. Nu-mi place o astfel de privire. Ea nu e departe de socotirea celor avuţi drept profitori ordinari şi a celor săraci drept cinstiţi prin excelenţă.. Lucrurile sunt departe de a sta astfel.

  5. @ Mihaela Erika Petculescu, aprilie 30, 2015 la 1:53 pm

    Nu neaparat.
    Nu trebuie sa priviti lucrurile in acest fel.

    Sa stiti ca de multe ori investitia intr-o masina de epoca, implicit banii pentru restaurarea acesteia, reprezinta un pariu castigat pentru investitor.

    Unii prefera sa investeasca in aur, argint, pietre pretioase si chiar tablouri, altii investesc in masini vechi.

  6. are dreptate doamna PET-culescu,

    Tiriac sfideza tot ce intalneste : a facut camine pentru copii orfani pentru a sfida copii strazii, a facut camine de batrani pentru a sfida batranii fara adapost, a donat Fundatiei Olimpice un centru sportiv pentru copii si tineret pe malul lacului Pantelimon numai ca sa se simta sfidati cei care au transformat fostele baze sportive in afaceri imobiliare, a donat un avion pentru interventiile SMURD numai ca imbogatitii din afecerile cu statul sa se simta sfidati, este pe cale sa construiasca un patinoar de hokey care va fi donat copiilor Bucurestiului numai si numai pentru ca interesele imobiliare din jurul defunctului patinoar Flamaropol sa se simta sfidate.

    Pentru cei ce inteleg argoul francez, gandirea acestei doamne este rezumata de numele sau …

Lasă un răspuns