Sarbatori cu lumina si cu bucurii!

poză

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragi prieteni, va urez Sarbatori fericite si linistite, alaturi de familie si de cei dragi.

Si, in aceasta zi, marcata de durere dar si de speranta, va amintesc o relatare a lui Tadeusz Kotarbinski, din cartea sa „Tratat despre lucrul bine facut” (nu am ales intamplator aceasta carte):

„In orasul romanesc Iasi, exista sau cel putin a existat acum vreo treizeci de ani – scria el in 1973 – o fantana langa care era sapata in piatra o inscriptie care glasuia aproximativ asa:  <Dusmanule, de vei cuceri orasul, nu nimici aceasta fantana; nu uita ca apa ei ne este de folos nu numai noua, ci si tie>”.

Nu stiu daca acea inscriptie mai exista dar semnificatia ei ramane extrem de actuala.

52 de gânduri despre “Sarbatori cu lumina si cu bucurii!

  1. Adica ca cam asa.. ‘
    Sunt romani civilizati si ieducati aia care au bani sa fava cconcedii si sa consume.
    Restu is bobor sau nu sunt romani (cf RL Romanii nu mai vor masini de lux romani vor barci !!!)

    A da.. Candva si in Romania se dadea bon … inainte sa para atatia destepti pe hectaru de univerisitati parti. Pe vreme aia bonu nu era treaba cumparatorului ci a administratiei … Ca cred ca si in Occident nu cumparatorul (eventual venit din Romania_) se intereseaza daca se elibereaza bon fiscal ci administratia fiscala …. Da cand esti educat, calificat, si harnic si doresti sa faci din România o țară civilizată nu au cum sa observi astfel de mici amanunte .. de genu ca ar fi ca ca admnistratia sa faca cele din fisa postului ptr care este platita …

    A da. Oare prin acel occident unde automat primesti bon fiscal se cumpara facturi in alb la colt de strada? Si asta este treaba mea ?!

Lasă un răspuns