Băsescu – inegalabilul

dunarea-la-cazane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traian Băsescu este inegalabil pentru că nu este două ori acelasi. Spre exemplu, in emisiunea de la B1 Tv, a contrazis tot ceea ce a spus, timp de zece ani, in legătură cu justitia. Urmărind comentariile sale, imi aminteam de denuntul impotriva mea, făcut de Jenică Boerică din inchisoare (Dosarul Mătusa Tamara, in care am fost achitat, dar pentru care a trebuit să-mi dau demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor), de cele 200 de „vizite” ale mele la Curtea Supremă pentru acuzatii legate de finantarea campaniei electorale, de cererile de recuzare pe care le-am făcut in instantă (si de motivarea lor), de scrisorile insistente ale lui Traian Băsescu la Parlament, prin care se cerea să mi se ridice imunitatea si multe altele. Am mutat apoi pe National Geographic, unde era un documentar despre un fluviu, si am continuat să privesc.

36 de gânduri despre “Băsescu – inegalabilul

  1. Un ins mic și de nimic. N-are principii, n-are cuvânt, n-are curaj, n-are caracter.
    Că n-are nici educație de-acasă și carte am mai spus, dar nu strică s-o mai spun o dată.
    Cum să agreez un electorat care votează așa ceva și-ncă de două ori?
    Ce impresie să am despre un asemenea electorat?

  2. Nimic nu ramane neplatit iar in cazul matrozului o sa plateasca el repede ptr. toate relele facute gratuit oamenilor.Dar din pacate a creat o societate hidoasa,ursuza,incompetenta,lipsita de sensibilitate asa dupa felul si asemanarea sa si personal sunt ingrijorata ca raman cicatrici greu de vindecat.

  3. Dacă tot a venit vorba de preşedinţi, iată unul cu P, nu ca Băsescu, preşedinte doar pe jumătate – preş …. 😉

    Scandal diplomatic intre Cehia si SUA. Ambasadorul american a fost anuntat ca nu are ce cauta in sediul presedintiei:

    Ambasadorul american la Praga a fost anuntat ca nu are ce cauta la sediul presedintiei Cehiei.

    Anuntul, facut de presedintele Milos Zeman, a venit dupa ce ambasadorul l-a criticat pe acesta pentru ca va merge la parada de 9 mai de la Moscova.
    (Văd că nimeni nu spune cu ce scop are loc parada din 9 Mai de la Moscova 😉 )

    Presedintele ceh a spus ca ambasadorul a intrecut limita si ca nu-i va cere voie sa mearga in nicio tara. Majoritatea liderilor europeni au refuzat invitatia la parada de 9 mai, din cauza relatiilor incordate dintre Rusia si Occident, dupa anexarea Crimeei si conflictul din estul Ucrainei.

    Insa presedintele ceh si premierii Slovaciei, Ungariei si Greciei si-au anuntat prezenta. Presedintele Klaus Iohannis nu a decis inca daca va participa sau nu la eveniment.

    P.S.
    Felicitări pentru ideea cu Decebal !
    Un fel de ” Băsescule, nici nu ştii, cît de (ni)mic începi să fii „!
    Deşi „mare” n-a fost decât ca sfora, panglicar, mincinos, om de nimic şi de pahar !
    E drept că a mai fost şi storcător (de „licurici”) , tăietor (de pensii şi salarii),
    incendiator ( de nave) şi vânzător ( mai întâi de flotă şi apoi de Ţară !)

  4. Bine, dar niciodată n-a spus de două ori aceeași frază, cu conținut și adevăr apropiate de prima! Imrevizibil și inconsecvent, alunecos până și-n gândire, cum să nu-l numești „inegalabilul”? Cine se mai strecoară cu aceeași abilitate printre situațiile anapoda pe care le creează, generează, cine joacă mai bine decât el situații de genul: „Lovește și fugi”?

  5. Pentru Băsescu, singura persoană care a contat și contează este Elena Udrea. Acum este înnebunit că nu mai poate fi în aceeași cameră cu ea. Eu sunt de acord să fie puși în aceeași celulă.

  6. Cei mai acerbi critici ai republicii de drept şi ai justiţiei independente sunt astăzi, incredibil dar perfect adevărat, exact ăia care le-au inventat. Sigur că, atunci când le-au inventat, ele păreau nişte instituţii grijulii cu părinţii lor, îi treceau strada ca să nu-i calce vreo percheziţie mai vitezomană, jucau jocuri de societate cu dosarele lor grăsuţe, gen „uite dosarul, nu e dosarul” şi le serveau la micul dejun croissante cu liderii opoziţiei vârâţi în magiun… ce vremuri!

    Cum au mai crescut însă puţin şi-au ajuns la adolescenţă, instituţiile au simţit gustul emancipării şi şi-au luat trompiţele ascuţite la purtare.

    Efectele tulburătoare în manifestările neuro-vegetative provocate de excesul de foliculină din instituţiile statului de drept sunt următoarele :

    Elena Udrea stă în arest preventiv, pe o durată incertă, de parcă-ar sta în carantină.

    CSM-ul ia întâi o atitudine şi pe urmă un evantai de atitudini care îl vizează pe Băsescu Traian (apropo, să-i trimită cineva ăstuia un SMS că nu mai este preşedinte, deoarece el singur nu poate pricepe ce i se întâmplă).

    Madam Livia Stanciu, pupăcioasă la maximum cu fostul preşedinte în hârjoneli televizate, îl mustră astăzi că face ţara de râs, ca dovadă că dragostea, la acest tip de femelă cu sprâncene exacerbate, ţine puţin -cam cât un mandat prezidenţial.

    Dar cel mai tare semn de rebeliune al instituţiilor mi se pare a veni dinspre AEP ; cu o nesimţire fără egal , aceasta a extras din contul de campanie al madamei Macovei Monica aproape 300 000 lei şi din portofelul cucoanei o amendă de 55 000 lei. Ceea ce mie mi-a plăcut mult. Ca şi explicaţiile lu’ mămica Justiţiei, pe care oricum nu le-a reţinut nimeni, singurul amănunt care a rămas în constiinţa colectivă fiind „finanţarea ilegală a campaniei electorale ”. Bunicuţa –scorpie a dat aşadar nas în nas cu statul de drept şi prezintă o frumoasă julitură drep în vârful organului olfactiv .

    Domnule profesor, după cum se îngrămădesc lucrurile , este posibil ca staţionarea dumneavoastră contemplativă pe malul acelui fluviu din National Geographic nici să nu fie de prea lungă durată…

  7. Basescu este un regretabil accident genetic si, dupa decembrie 1989, a devenit un regretabil accident istoric.

  8. T-Rex
    ,,…odata ce ai semnat tratatul de aderare cu UE, ai cedat din suveranitate. ”

    Da, prietene, dar eu nu am semnat pentru asa ceva.
    Cine a facut asta in cunostinta de cauza si in numele meu, sa nu se planga acum de persecutii din partea (in)justitiei. Niciunul din cei care ne-au condus destinele in ultimii 25 de ani. (Z)
    Eu am inteles ca UE este o reuniune de state suverane in jurul unor valori, nu in jurul ,,statului de drept”, adica in jurul SUA. (Z)

  9. Cred ca s-a strecurat o confuzie, deci reiau , cu rectificare, un anume fragment:
    ZeV
    aprilie 7, 2015 la 1:28 pm

    ,,Ca si colegul Centru, intr-o tara in care unii propovaduiesc, cel putin in virtual si media, ca apocalipsa ne sufla in ceafa, constat la randu-mi ca se produc si lucruri bune, iar economia, investitiile in infrastructura si finantele sunt pe un trend ferm de consolidare si crestere.”

    NOTA:
    Cu alte cuvinte, subliniez obiectivitatea colegului Centru care, desi critica anterior indecizia guvernului Ponta, ramarca acum lucrurile bune care se petrec in infrastructura, CEL PUTIN LA FEL DE VALOROASE ca si recenta decizie de reducere a TVA.
    Daca televiziunile tac, iata ca se dovedeste ca informatiile de specialitate stricta pe care le detine Centru si le impartaseste cu noi, sunt extrem de importante, lamuritoare si onorante pentru acest blog, pentru ca nu sunt foarte usor de aflat din alte surse.
    Felicitari, domnule Centru.

  10. Treaba este ca la un moment dat in viata asta, Basescu a crezut ca inventat el: apa calda, roata, etc. Nimic mai fals! Ce surprindere o fi fost in mintea lui cand a descoperit crudul adevar… ce dezamagire. Se chinuie acum sa-si acopere precum pisicile, dejectiile. Mai bine domnule Prim -Ministru ca ati schimbat canalul, ranile adanci se trateaza in timp.

  11. Asta a fost ceva de pomina .
    Mi-l amintesc fugind in avionul special dat lui pentru a-i seduce pe analfabetii nostri din Spania , cu ocazia primei destituiri , in 2007 ( cine i-a finantat acea campanie ? )
    Vi-l amintiti plangand in direct la televiziunile private prin 2008 sau 2009 , imaginandu-si cum va fi cand mama lui va muri ?
    Dar cantand muzica usoara romaneasca la Antene , prin aceeasi perioada ?
    Dar cand il intimpina pe Bill Gates cu cuvintele ” programele dv informatice sunt atat de apreciate de romani incat toti le copiaza ” ?
    Dar , prin 2006 , la Roma , la o intalnire cu bursierii romani , spunand ca aderarea Romaniei la UE va surveni cel mai repede in 2009 – 2010 ?
    Dar cand isi trimitea securistii sa-l fotografieze pe bietul Geoana noaptea la Vantu intre doua tururi ( daca Geoana avea cap ii spunea – cum de dati banii Statului serviciilor pentru asa ceva ? ” ) sau pe Andrei Nastase sofer ministrei justitiei cu accent moldovenesc ?

  12. La Hidrocentrala Portile de Fier ( acum 40 deani)stateam cu bitele la iesire apei din turbine si acolo pesti ieseau cam ametiti dupa trecerea printre palele elicei turbinei si noi le mai dadeam cite o bita in cap sa-i prindem mai usor cu japca ( o sfoara cu un cirlig mare cu care prindeam pesti.Citeodata mai rupeam si carnea de pe ei.Ma gindesc la 7,4 milioane de pescari…….

  13. In cautare de bani, statele incep sa se uite prin arhive la datoriile istorice pe care le au de incasat si sa intenteze procese pentru recuperarea acestora. E cazul SUA- Germania, dar nu asupra lui m-as opri astazi, ci as aminti un caz care ne afecteaza direct. O mai veche datorie a Germaniei fata de Banca Nationala a Romaniei.

    E vorba de contractul de Clearing semnat intre Guvernele Romaniei si Germaniei, pe data de 23 martie 1939, in care Romania se obliga sa livreze marfuri diverse (titei brut, produse petroliere, cherestea, produse cerealiere, etc.) catre Germania, care urma sa le achite la un pret mai mare cu 10 % fata de valoarea medie a preturilor mondiale.

    Germania urma sa achite facturile prin Casa Germana de Compensatie, dar platile trebuiau efecuate numai catre BNR, in marci germane imperiale. BNR, la randul ei, achita in lei romanesti exportatorilor si in acest fel totul era in regula. Contractul acesta se poate gasi pe Internet, nu e niciun mare secret

    In primii ani de contract Germania s-a achitat cu constiinciozitate de obligatiile financiare asumate prin contract. Dar ulterior, mai ales incepand din 1943, Germania a inceput sa gafaie cu platile, acumulandu-se restante la plata, astfel ca la data de 30 iunie 1944 BNR comunica catre Banca Reglementelor Internationale de la Basel ca Germania inregistra o restanta la contractul de Clearing de 545 milioane RM (Reichsmark – adica marci imperiale germane).

    Dupa 30 iunie 1944 restantele nemtilor fata de BNR au urcat vertiginos, in doar 6 luni inregistrandu-se un total al datoriilor neplatite de circa 900 milioane RM, conform datelor obtinute de la Banca Reglementelor Internationale de la Basel, Bilantul Anual, editia sfarsitului de an 1944.

    Insasi Ministerul de Finante din Germania a emis, la data de 7 septembrie 1944, un document oficial ce avea caracter intern, prin care recunostea ca are obligatii de plata neachitate la termen, catre 31 de state, protectorate si teritorii, in suma totala de 20.049.880 RM, calculate pana la data de 31 august 1944. In fruntea listei se aflau Franta, cu 8.536.746 RM, urmata de Belgia, cu 4.987.953 RM si Danemarca, cu 1.293.515 RM. Romania ocupa locul 4 cu suma de 1.126.344 RM.

    Ulterior datei de 31 august 1944 exporturile Romaniei catre Germania au continuat sa fie derulate, mai ales in virtutea inertiei si a haosului generat de actiunea politico – militara de la 23 august 1944. Dar marfurile romanesti exportate in Germania erau din ce in ce mai reduse, astfel ca totalul facturilor pe care Germania trebuia sa le plateasca Romaniei se ridica la aproape 1,3 miliarde RM.

    Aceasta suma nu a mai fost niciodata achitata Romaniei, dar BNR in schimb s-a achitat constiincios obligatile asumate fata de exportatorii romani si le-a platit acestora, la zi, toate facturile! Astfel ca singurul perdant din aceasta afacere a fost, in exclusivitate, numai BNR-ul, care nu a mai solicitat, niciodata, vreo compensare de la nemti.

    Astazi valoarea initiala pe care institutia condusa de Mugur Isarescu ar putea s-o recupereze de la Germania ar fi de 18,8 miliarde de Euro, conform unor calcule efectuate de membrii comisiei Bergier, din Elvetia.

    Dar in realitate valoarea in discutie ar putea fi cu mult mai mare, poate chiar undeva in jurul sumei de 100 miliarde de Euro, daca tinem cont de valoarea principalilor indicatori comparativi dintre anii 1944 si 2010 (preturile marfurilor exportate, costurile de transport, taxele vamale, etc.).

    http://caplimpede.ro/germania-este-datoare-vanduta-romaniei-datorii-istorice-neachitate-din-1939/

  14. Iohammis este Romania lucrului bine facut.
    Care lucru ?!

    Azi „lucrul” este vacanta . In strainatate. A 3a in cate luni?!
    Insa conform principiilor

    Pauzele lungi si dese – cheia marilor succese!!!

    Hai la munca sa muncim – da Doamne sa nu gasim!!!

    Munca e pentri negri si tractoare !!!!

    Donul presedinte sigur nu seama a tractor si este si cam blonziu . Oricum pasinea ptr imobile si vacante scumpe imi aminetse de o alta vorba inteleapta : Cine nu munceste nu are timp sa castige! (chiar daca da meditatii … )

  15. ” un documentar despre un fluviu, si am continuat să privesc…. ”
    Și noi cu dvs pe mal, privim curgerea fluviului ! Și într-o zi, vom vedea plutind pe luciul apei tulburi a fluviului …. plutind niște cadavre…. Sunt convinsă !!!

  16. N-am inteles de ce cativa membri PC, extrem de vocali la televizor, se dau atat de oripilati ca puritatea lor voiculesciana ar fi pusa in pericol de o eventuala fuziune cu PLR si au sarit cu totii la gatul lui Daniel Constantin.
    Un Daniel Constantin care ar avea ,,proasta” neinspiratie sa faca din acest partid a treia forta politica a Romaniei.
    Pai bine mai conservatorilor ..conservatori. Voi vreti sa va pastrati toate insemnele si ideologia (care ideologie ?) dar sa va prezervati privilegiul da fi partid parlamentar si eventual la guvernare. Ati uitat ca sunteti pe scena politica datorita simbioticii cu unul din celelalte mari partide de pe esichierul politic ? Cand ati depasit vreodata singuri pragul electoral ?
    La voi , mai conservatorilor voiculescieni, se aplica perfect dictonul: ,,romanul daca nu este fudul, nu este prost destul.”

  17. Traian Basescu nu face decat sa arate o saracie de mijloace, in opinia mea – si pe care romanii si in particular blogul i le-au evidentiat de mult – insa pe care le-a invatat foarte bine. Cum este clar ca un tanar fugar de la ore ca sa fumeze in weceu nu avea cum sa isi conceapa singur o astfel de sistema, concluzia logica ar fi aceea ca ea i-a fost indusa de catre un ofiter coordonator. Trasaturile sunt aceleasi:
    – memoria carasului, Traian Basescu „uita” ce a afirmat cu putin timp inainte si, in general, se prezinta ca un om care nu are istorie.
    – autoextragerea din problema; de exemplu, Basescu vorbeste de acoperitii din justitie, „uitand” ca au fost numiti chiar de el, care stia ca erau acoperiti. Alt exemplu, Traian Basescu tipa impotriva procurorilor deveniti judecatori, „uitand” ca el insusi a organizat premiera, scotand astfel de personaje in calea dlui Nastase.
    – capacitatea de a sustine atat un lucru cat si contrariul sau.

  18. O parte deloc neglijabilă din populaţia Regatului Unit este atinsă de spectrul foametei. Adevărat, statistica de PIB arată o reluare cu avânt a creşterii economice în UK. Merit incontestabil al guvernului bitanic, care a cheltuit mult pentru aceasta. Problema este numai că această parte a cheltuielilor din buget ajunge până la urmă tot la cei care-s mai favorizaţi de soartă. Dar aşa este peste tot în lume. http://www.lemonde.fr/europe/article/2015/04/07/malgre-la-reprise-economique-le-royaume-uni-touche-par-la-faim_4609782_3214.html

  19. Nu s-a inteles, inegalabilul a vrut sa spuna ca numai el ii tinea in frau pe aia si nimeni altcineva nu o poate face, si ca dupa el aia s-au pus sa centralizeze puterea prin acoperitii care-i au si sunt acolo unde trebuie, de fapt, unde nu trebuie…

    Se vede o frustrare, dar cred ca e normal ca dupa ce te-ai ridicat de la masa sa te simti asa cand vezi cu cata pofta mananca altii… pe care tu i-ai luat de pe strada ca slabanogi…

    Dar asta-i viata, Basescu a condus cu mana de fier, a tinut tara in granite, nu a performat notabil si a construit un model de stat gripat penal… atat a putut el… Per ansamblu insa, mai bine cu hotii dupa gratii decat cu ei, nu in libertate ca ar fi bine, ci la butoane! Daca promova inginerii de poduri aveam azi tara plina de poduri, sau de autostrazi, dar a promovat juristi si avem peisaj penal in jur… si o legislatie neclara ca un scris de doctor…

    Dar cred ca are dreptate atunci cand face diferenta intre delatiune si denunt, delatiunea ar trebui verificata inainte de a da drum liber actului de justitie… si tot delatiune este si denuntul din culpa…

    Parerea mea e ca am fi dus-o mult mai bine cu 10 ani de Nastase si am fi ajuns departe, dar n-a fost rau nici cu Basescu, a facut el multe aiureli dar fereasca sfantu’, se putea si mai rau… Daca la sfarsit regla si ierarhia puterilor in acord cu constitutia, era OK, a omis insa sau n-a mai putut, era prea tarziu si deja devenise pietricica intre rotile dintate… a sperat in recunostinta unora si ce sa vezi, sila maxima…

    In acest moment parlamentul ar trebui sa instaureze ierarhia, dar nu poate din toate motivele, guvernul n-are voie s-o faca, presa linge mana care-o hraneste iar presedintele nu-si sufleca manecile inca… Pt Basescu a fost prea tarziu, pt Johannis e prea devreme…

    Ce dus rece ii asteapta pe toti, asap… Noroc cu premierul care mai arunca ceva prin batatura…

  20. Taillemache

    te rog nu jigni carasii!!! facuti saramura sau plachie sunt f gustosi …

    Doru Coarna

    intotdeauna se poa si mai rau Dar asta nu este o scuza ptr Tiran .

  21. ..Da_!..ma rog ! Nu ma prea pricep in ale justitiei dar nici nu vreau sa fiu indirect aparatorul lui T. Basescu !..Nici vorba de asa ceva_!!!!!_..Ce pot_Eu insa sa constat si sa spun strict legat de atacul frontal asupra Justitiei-cica a ex-presedintelui nostru-jucator, in realitate a fost un atac directionat si focalizat asupra fostilor sai colaboratori din Justitie + SRI, adica Kovesi-Coldea si altii cu functii inalte cu TOTII pusi de El_Base’ in posturi cheie ale sistemului~,..Iar acum de cind nu mai este presedinte si nici nu mai are vreo functie publica de-decizie, cei menetionati mai sus dar si restul colaboratorilor pusi acolo de El, se pare de fapt se vede clar ca i-au intors defintiv spatele_!!!…” Ne pare rau d-le presedinte dar acuma avem alt stapin in fata caruia trebuie sa ne „inchinam”..ca altfel zburam de acolo ! Asa ca fiti realist si acceptati actuala stare de fapt !..noi doar executam niste „ordine’ ! „..Punct .!. ..Acesta_Este~rationamentul in urma caruia marele Basescu~T. sa dezlantuit, repet_: asupra fostilor sai colaboratori de suflet pusi tocmai de El in functii cheie..Si nu asupra sistemului juridic asa cum a lasat sa se inteleaga si au interpretat in mod eronat sau voit unii si altii_!!!….._Punct si de la capat~….

  22. E greu ca cineva sa nutreasca alte sentimente pentru acest Basescu,inafara celor de greata profunda si de ce nu, de pura revolta.Uitandu-ne in urma la tot ce a facut,sau mai bine spus la tot ce a distrus sistematic … nu ne ramane decat sa intrebam :cat timp mai dureaza pana acest impostor cu iz de presedinte va mai ramne in libertate?????

  23. Îl mai bagă cineva în seamă pe nenea acesta, T. Brebenel, sau cum îl mai cheamă? Eu am auzit că a ieșit la păscut oile la Nana și nu le-au mai găsit.

  24. Domnule Prim Ministru, sa fie acesta un semn de lumina?
    Eu nu mai am rabdare sa contemplu ca batranul chinez, fluviul.
    Poate imi lipseste intelepciunea…

  25. @ Doru Coarna aprilie 8, 2015 la 7:44 am

    Citat: ”Părerea mea e că am fi dus-o mult mai bine cu 10 ani de Năstase și am fi ajuns departe, dar n-a fost rău nici cu Băsescu, a facut el multe aiureli dar ferească sfântu’, se putea și mai rău… Dacă la sfârșit regla și ierarhia puterilor în acord cu constituția, era OK, a omis însă sau n-a mai putut, era prea târziu și deja devenise pietricică între roțile dințate… a sperat în recunoștința unora și ce să vezi, silă maximă…”

    Da, aveți dreptate… se putea și mai rău… Adică, dacă era canibal, de pildă, ar fi putut avea fantezia de a mânca la micul dejun, pe lângă pâinea prăjită cu unt, câte o fecioară-ne-ncepută, preparată în sos de ceapă aurie, cu cimbru și busuioc presărate deasupra … sigur că ar fi fost puțin mai rău…

    Deci, Băsescu Traian ziceți că n-a reușit cu reglajul ierarhiei puterilor, că-n rest vi se pare că s-a descurcat mulțumitor .

    Sunt siderată… cum să reușească, prietene, cu reglajul , dacă el tocmai avea mâinile ocupate cu încăieratul puterilor?

    Simt la dumneavoastră un ușor regret că n-a avut , bietul , decât două mandate, și nu prea a dispus de timp ca să regleze și să constituționalizeze, deoarece pe la sfârșitul celui de-al doilea era deja pietricică în angrenaj… ghinion, domnule! Dar pietricică în toți pantofii încălțați în ultimii 10 ani nu l-ați simțit deloc-deloc?

    Dacă nu începeați argumentația cu ”Părerea mea e că am fi dus-o mult mai bine cu 10 ani de Năstase și am fi ajuns departe… ” aș fi crezut că debutați în genul parodic. Pe când așa…

Lasă un răspuns