La Cornu

Am revenit la Cornu. Vreme rece. Doar in dimineata asta a stralucit putin soarele. Am mers mai mult, pe vale, ca sa-mi testez inima. Nu mi-a fost foarte usor sa ma intorc. Multe urme de mistreti. Probabil ca vin pe firul apei. Prunii au inmugurit. Sper sa nu vina, din nou, o ploaie inghetata. In gradina, pregatiri cu rasadurile. Va fac cunostinta si cu cea care ne ajuta cu laptele si cu branza. Asteapta (asteptam) un vitel. Aseara, am ascultat, la sugestia unui prieten, Gregorian Band. Ne pregatim pentru sarbatorile de Pasti.

FullSizeRender copy

35 de gânduri despre “La Cornu

  1. Nu am niciun fel de experiență în domeniu, așa că vă întreb: Ce inseamnă „Nu mi-a fost foarte ușor să mă întorc?” Cât e de bine, cât e de rău, cât e așa și-așa?
    Din inimă, multă sănătate și bucurii!

  2. S-a intrebat oare vreun roman ce se va intimpla daca, sa spunem, o racheta balistica cu focoasa nucleara – nu are importanta cine o lanseaza la momentul asta – este doborita de sistemul „scut” de la Deveselu? Nu va fi un mare „kaboom” nuclear deasupra Romaniei? Stiu, suna cinic, dar nu ar fi mai bine pentru Romania sa o lasam sa zboare mai departe, sa fie doborita de elementele de „scut” mai aproape de destinatie? Alte intrebari fara raspuns: daca posibila racheta cu focoasa nucleara e doborita de „scut” deasupra altui stat, sa spunem Rusia, sau Ucraina, sau Bielorusia, sau Kazahstan, Uzbekistan etc (nu cunosc parametrii tehnici), care produce dezastru in acea tara, nu devine Romania principala tinta a unui conflict militar, desi racheta sa spunem a fost lansata din Burma (asa, ca exemplu)?

  3. Ar fi zis Elena Udrea privind poza cornutei de la Cornu :

    – Blondă i-ar fi stat mai bine decât platinată. Nu, fetelor ?
    Parcă mă bate şi pe mine gândul la o-nsămânţare, că nu se ştie cât mai zăbovesc aici.

  4. Guvernul lui Victor Ponta lucreaza si avanseaza , in ciuda oceanului de prostie mioritica care il inconjoara , bine reprezentat in zecile de posturi de televiziune si radio populate de toape isterice si inculte de ambele sexe si in masa larga a proletarilor romani semi-analfabeti emigrati in Spania si Italia .
    In ciuda nebuniei monstrului fara identitate clara , fara control exterior si actionand la comenzi obscure , DNA-ul securistic si procuror , cu reflexe ceausiste ( imi aminteste militienii si activistii anilor 80 , care opreau Daciile cautand porumb crud luat pentru a fi fiert copiilor ) , care taraste in teroare , talmes balmes , pe episcopul greco-catolic de Oradea , Virgil Bercea , pe marii investitori romani – Ioan Niculae – sau pe jucatorii de fotbal ai Barcelonei – Gica Popescu – pe primul pentru inchirierea unor spatii la Beius ( inchiriate de primar ) , pe al doilea pentru ca a finantat PSD in 2009 ( dar campania de la prima destituire a lui Basescu , in 2007 , cel putin 30 de milioane de euro ? ) si pe al treilea pentru transferuri subevaluate de jucatori …. incompetenti fiind , indivizii de la DNA sunt capabili , bineinteles , sa puna sub acuzatie orice intreprindere economica , de la austriaca Minolta la crescatorul de vaci harghitean , pentru ” trafic de influenta ” , ” asistenta data evazionistului ” , ” evaziune ” , ” declaratii subevaluate ” etc etc
    Iertati-mi lunga paranteza .
    S-a desemnat constructorul autostrazii Transilvania , sectorul din Bihor inceput de Bechtel . Un drum cu un indice de rentabilitate de 15,6 , cel mai mare dintre sectoarele de autostrada ( Brasov Comarnic are 12,9 ) , care deschide accesul la comertul international pentru centrul si estul Romaniei .
    S-a ales un consortiu de firme care s-a angajat sa il termine pentru un cost normal pe kilometru de autostrada , 2,5 milioane de euro , ceea ce inseamna 140 de milioane de euro , de doua ori si jumatate mai putin decat costul initial , de 336 milioane de euro .
    Sa termin intr-o nota trista , teribila prostie nationala romaneasca ( e ceea ce imi spuneau colegii greci , ” strainii spun de voi ca sunteti prosti ” ) , ghiciti ce scriu pe Internet carpatinii ? Cand se va termina in mai , autostrada Nadlac Lugoj , ” va fi nenorocire pentru ca tot traficul la iesire de la Lugoj se va dirija spre drumurile nationale si judetene existente ” ( unde altundeva , carpatini ? ) , va fi ” o catastrofa ” . Fara comentarii .

  5. Usurel cu pitpalacul, domnule Nastase, nu sunteti singurul la care inima a devenit cord. Poate ca o bicicleta gen pentru fitness v-ar ajuta.
    Ca bine ziceti, unii au maine Pastile. Pentru prietenii de credinta catolica, fiindca ati zis de cantul gregorian, doua inregistrari cu muzica pascala gregoriana. Prima inregistrare apartine chiar calugarilor de la Solesmes, the Gregorian Kings, regii cantului gregorian. Dupa aparente, inregistrarea trebuie ca este din anii ’30 – ’40.
    https://youtu.be/d6zLSPxNBCI

  6. Statut special pentru ” etnicii bulgari ” ?
    Diavolul de Putin , din nou .
    Nu-i ajung rusii coloni de la Tiraspol si Grigoriopol cu o intreaga armata rusa in cea mai totala ilegalitate in Moldova , nici ” Republica Gagauza ” a ambasadorului barbos si darnic distribuitor de etichete de ” badarani ” celor ce-l critica pe capitanul KGB in Romania Libera , acum se ocupa de ” etnicii bulgari ” ?
    Maine kaghebistul va cere republici autonome / independente in cartierele populate de rusi la Balti si Chisinau si in cartierele tiganesti din Soroca .
    Si va fi capabil sa recurga la forta , teroristul , fie direct , fara rusine ( trupe profesioniste , vorbind rusa dar fara semne de identificare ) sau ascuns ( comitete de indignati , inarmate , cu organizare militara ) cand va dori Inaltimea Sa sa aprinda focul …

  7. Vă trimit la figurat o lalea roșie ca inima, pentru mâine, de Florii.
    Mă gândesc mereu la dv. și la d-na Năstase, și am numai gânduri bune.
    Să intrăm în atmosfera Paștelui! Să ne reculegem! Să reflectăm și să ne înseninăm!
    Pace și liniște!

  8. Viata tihnită de la țară o experimentez si eu odată cu iesirea la pensie.Deocamdată avem doar păsări,pregătim si noi rasadurile si ne pregătim ptr sărbatorile pascale.Vă doresc sanatate si multe impliniri.Sănătate sotiei si copiilor,Andrei este un tânar pe care vă puteti bizui.

  9. Ma bucur pentru dvs.ca aveti asa un colt de rai unde sa va petreceti timpul in aer liber.Va doresc multa sanatate si numai bucurii.

  10. Documentul epigrafic de la rîul Orhon (care-i situat între Lacul Baikal şi Mongolia http://en.wikipedia.org/wiki/Orkhon_River#/media/File:Selengerivermap.png ) a fost scris (sau ar fi fost scris, zice-se) pe la începutul secolului VIII de Turcii Ghiok Apuseni (cunoscuţi de asemenea şi sub denumirea de “turcii albaştri”). Am vorbit pe alt fir despre “ruptura iraclidă” sau disrupţia iraclidă în Romania Orientală pontică, o ruptură imputabilă în mod strict gestionării defectuoase a Istoriei noastre de către împăratul roman Heraklius. Petru Rareş avea deja această percepţie, după cum dovedeşte Enciclopedia murală de la mănăstirea Moldoviţa. Aici este bine să subliniez că după moartea marilor noştri istorici Nicolae Iorga şi Gheorghe Brătianu, memoria istoricităţii noastre a fost bine păstrată şi transmisă, direct ori subliminal, în lecţiile de Teologie Politică Română Ortodoxă predate publicului credincios de măicuţele firoscoase de la Moldoviţa. Eu folosesc termenul “firoscos” în sensul propus de Haşdeu, Bogdan Petriceicu (în revista Columna lui Traian din 1883, pagina 242, direct din cuvântul latinesc philosophus, chiar dacă DEX zice c-ar fi “ipoteză gratuită”). Documentul epigrafic de la rîul Orhon vorbeşte despre “hanul bulgar Kubrat”. Iar mai departe intervine construcţia ossianică fantasmagorică după model scoţian James MacPherson pentru asertarea “drepturilor bulgarilor” peste noi. Însă pe baza “rupturii iraclide” au fost construite slavizarea şi arabizarea. Cred că trebuie să dislocăm istoria noastră din această gangă.

  11. E frumos la Cornu !
    Şi unde-s oameni gospodari, apare nu numai bunăstare, ci şi bancuri :

    Gospodarul aduce un cocoş tânăr, pentru a-l înlocui pe cel bătrân.
    Imediat cel tânăr se dă la găini, dar cel bătrân îi zice :
    – Hai să facem o înţelegere :
    fugim trei ture în jurul coteţului şi dacă mă prinzi toate găinile sunt ale tale. Bun ?
    – Bun, zice ăla sigur pe el.
    Cam spre sfârşit, când era gata să-l ajungă, apare stăpânul care-l înşfacă spunând cu năduf :
    – Formidabil, al zecelea cocoş pe care-l cumpăr şi pe ăsta trebuie să-l tai , că-i homosexual !

    Dar pot apărea şi soacre : 😉

    – John, mâine va veni în vizită soacra-mea. Uite lista completă cu mâncărurile ei preferate.
    – Am înţeles, sir, răspunde valetul !
    – John, dacă un singur fel de mâncare din lista asta apare pe masă, eşti concediat ! 🙄

  12. Economia sănătăţii „la negru”. http://www.theguardian.com/society/2015/apr/03/rise-of-diy-dentistry-britons-doing-own-fillings-to-avoid-nhs-bill Se spun nişte adevăruri dureroase aici. Adevăruri pentru UK, şi cu atât mai mult pentru lumea românească. Este prezentată stomatologia reparatorie improvizată de bricolaj pe dinţii proprii (DIY dentistry). Într-adevăr, “poor teeth hinder chances of getting a job and getting married – the two fundamentals for building a stable life”.

  13. Interesant ca Rusia a mentinut un ambasador la Bucuresti desi relatiile politice intre Romania si Rusia s-au racit constant si rapid. Asimetria este ironica in relatia cu Washingtonul, care ne-a trimis tot felul de emisari excentrici. Dupa care nu au mai gasit pe nimeni, ceea ce poate indica o mare penurie de cadre pregatitie in ale diplomatiei. Pai tu vrei sa construiesti o relatie preferentiala, strategica, cu un stat, si nu ai cu cine? Sau poate doar Romania incearca?

    Acum, sigur, dl Malghinov este bine pregatiti, si poate sa articuleze elocvent in game diferite si pe teme diferite. Totusi, pe anumite teme, credibilitatea pozitiei ruse dispare in toata splendoarea ei. Iata, dl Malghinov ne informeaza ca, desi Rusia a incercat sa aseze la masa negocierileo CSI – Uniunea Euro Asiatica cu UE, din cauza sanctiunilor UE, astazi tari ca Moldova nu mai au dreptul sa aspire la o dubla calitate, si de membru CSI si de membru aspirant al UE:

    „…Acum suntem în poziția în care cu adevărat alegerea trebuie să existe, ori așa, ori altfel.”

    Mie imi suna ca o asemenea pozitie nu este nici macar in favoarea Rusiei. Dar nu sunt eu ambasadorul acestei tari in lume. Imi suna ca inca o caramida in zidul nou de demarcatii intre zonele de influenta ale marilor puteri.

    O alta pozitie destul de shubreda este cea referitoare la asa numita „discriminare” a presei ruse in Moldova, si restrictiile pentru jurnalistii rusi sa vina la Chisinau, care nu ar fi in acord cu „standardele europene”. Dupa o jumatate de secol de dominatie a presei ruse in Moldova, de spalare a romanilor pe creier ca ei nu ar fi romani, dupa o jumatate de secol de interdictie la istoria reala a Moldovei, de dominatie ruseasca imerialist-sovietica, cred ca e foarte normal ca moldovenii sa isi doreasca o presa puternica in limba romana. Rusilor din Moldova nu li se interzice accesul la presa ruseasca. Eu insumi pot sa vad TV Sevastopol si orice alte canele rusesti pe internet de pe orice paralela, asa ca nu mai putem vorbi de cenzurare sau oprimare a dreptului de expresie, fie si intr-o limba minoritara. Rusia trebuie sa inteleaga ca rusii sunt minoritari in alte tari, si ca mult mai constructiv ar fi sa diminueze presiunile de acest gen, in loc sa construiasca si sa intretina conflicte intre state. Ca sa nu vorbim de practica ruseasca in care deputati si demnitari rusi sunt parasutati in Gagauzia sau Transnistria unde sprijina direct separatismul si alipirea unor populatii ruse din aceste state la Mama Rusia. Sigur, asta este parte din lupta lor mai noua cu americanii, care si ei isi consolideaza pozitiile, inclusiv in Romania, ca sa se lupte cu rusii. Prea multa energie se consuma pe operatiuni din astea, urmarind slabirea adversarului pe termen lung. Pina la urma ambii sunt slabiti. In esenta e acelasi proces de demarcatie ca si in razboiul rece. Eu unul nu mai vreau sa traiesc intr-o lume in care trebuie sa te uiti non-stop deasupra capului sa te feresti de rachete, chiar si astea pe hirtie.

  14. Buna dimineata Domnule Nastase, aceste scurte comentarii facute de dumneavoastra au un aspect din volumul ”La medeleni” unul din romanele copilariei noastre! Multumesc pentru asta si mi-as dori, daca vreti, sa le faceti mai lungi pentruca imi plac foarte mult si cred ca multi impartasesc aceasta idee! Q viata cu sanatate si liniste va doresc!

  15. Adriane B.
    Noi nu dorim sa-ti schimbam parerile, noi doar le combatem. 😉
    De aici mai rezulta un lucru important: noi nu avem nimic cu tine, ca persoana…daca, de exemplu, nu-ti platesti impozitele, alte institutii sunt abilitate sa actioneze si sa aplice legea. 😉
    Ar fi absurd sa credem ca d-ta poti emite alte pareri, atata timp cat Victor Ponta este inca in viata. 😉
    Dar cel putin, fii cavaler si recunoaste ca esti postac al PNL. Ce alta concluzie se poate trage dupa postarea linkului de la 04.04.15-4:22pm ?
    Daca recunosti, iti promitem ca te lasam in plata…Domnului. Sau Doamnei (cu ochelari de cal) 😉
    ps
    Totusi, prin atitudinea lor, liberali recunosc implicit ca nu au crezut niciodata in propria lor demagogie si maculatura electorala, de aceea, dupa parerea mea, multi ani de acum inainte nu vor putea fi o alternativa viabila la guvernare. Sunt mult prea neseriosi, iresponsabili si incompetenti. Singurul pe care l-as coopta intr-o eventuala echipa a mea, ar fi Varujan Vosganian. (Z)

  16. T-Rex
    aprilie 4, 2015 la 5:09 pm

    La intrebarea dvs raspund afirmativ: DA, s-a gandit un roman.
    ..Din pacate, am obosit cautand si alti romani /co-nationali care gandesc in mod similar. 😉

  17. De câţiva ani buni mi-am descoperit abilităţi de topometru: detectez cu precizie panta mai lină (înainte vreme n-aş fi zis că acolo se află o pantă) şi-mi stabilesc rapid şi exact traseele cele mai puţin solicitante.Am învăţat – cu greu, ce-i drept – să-mi modific ritmul mersului. Mai am şi acum tentative de a merge în ritmul rapid de odinioară şi plata nu întârzie să vină pentru această nesăbuinţă. Sunt zile mai bune şi zile mai rele. Pe acestea din urmă le detest şi mă privesc oarecum din afară mergând legănat ca o raţă. Una peste alta există un câţtig cert în mersul domol, cu pauze în zilele mai rele: mi s-a ascuţit privirea şi observ detalii pe lângă care treceam nepăsătoare cândva. Cel mai bun terapeut e căţelul, un fost homeless alături de care stăruie necontenit umbra celuilalt, deasupra căruia a răsărit iarba proaspătă a primăverii.

  18. domnule nastase aveti toata stima mea ma bucur intotdeauna cind va vizitez pe blog.mai sfatuiti-l pe ponta [daca primeste] cum sa faca sa nu-l mai pacaleasca hotii astia de la opozitie inca odata cu facebuc-ul asta. ramineti sanatos .

  19. O duminica a sf,Florii cu multa sanatate va doresc.Asa a fost si la mine recuperarea,mai greu in primele zile,apoi incet,incet,am revenit la normal,aproape ca ma simteam ca la inceput….problema,la mine a fost ca dupa 11 ani a trebuit sa o operez a 2 a oara …de data asta era o valva…si inca un by-pass.eu va citesc mereu si va doresc multa sanatate.Cu deosebit respect.

  20. @ zev

    Sunt cavaler si mai amintesc inca o data celor de pe blog ca tu esti un fost basist care in 2004 a votat cu Basescu ! Si care se suceste dupa cum bate vantu’ …

  21. Adrian B.
    Am mai spus (nu este nevoie de ,,ajutorul” tau de postac penelist) , nu numai in 2004, dar si in 2009….poate ca daca nu ar fi candidat maimutza Geoana, cine stie…as fi votat cu Antonescu in turul doi, asa cum a facut, in turul intai, si Victor Ponta (la alegerile din 2009 n.m.). 😉
    Dar tin sa subliniez ca am votat USL in 2012 si raman consecvent acelui vot, deci, alaturi de Victor Ponta. As fi vrut sa-l votez pe Crin Antonescu la presedintie, iar Victor sa raman premier, asa cum am afirmat deseori ca imi doresc…dar viata si altii au hotarat altfel, din pacate.
    Dar daca PSD l-ar fi sustinut pe Tariceanu (ca alternativa la Antonescu), ar fi fost o varianta mult mai buna atat pentru PSD , cat si pentru tara. Cred ca si Victor Ponta si-a dorit aceasta, dar nu a avut de ales.
    Obiectivul principal al partidului trebuia sa ramana guvernarea si sprijinirea ei, intr-un climat international nefavorabil stangii romanesti si in contextul destramarii USL.

  22. T-Rex
    aprilie 4, 2015 la 5:09 pm

    Serios vorbind, nu cred ca scutul de la Deveselu este destinat armelor nucleare, mai ales, impotriva celor cu focoase multiple (aproape imposibil de interceptat).
    Scutul de la Deveselu are doar un singur scop (de imagine): un scop de ,,marcare” a teritoriului.
    Imaginati-va ce fac motanii necastrati lasati liberi intr-o curte: isi marcheaza teritoriul. Asta si fac americanii in Romania. (Z)

Lasă un răspuns