Am ajuns, inapoi, la Cornu

FullSizeRender copy

 

 

 

 

 

 

 

Am ajuns la Cornu. Ma bucur sa fiu, din nou, acasa. Din pacate, ploua si e urat afara. Stiu ca e bine pentru gradini dar m-as fi bucurat sa ma plimb si sa-mi fac un test de anduranta. Ramane pentru alta data.

La spital, am urmarit, la televizor, mai ales noaptea, comentariile referitoare la rezultatul alegerilor departamentale, de duminica. O involutie a stangii si un vot alternativ pentru dreapta, alaturi de votul anti-sistem pentru Frontul National. Dezbaterile pentru turul al doilea, de la sfarsitul acestei saptamani, au fost insa complet acoperite de accidentul de avion din Alpii francezi.

In Romania, din ce am citit pe internet, pare sa continue Marea Exorcizare.

118 gânduri despre “Am ajuns, inapoi, la Cornu

  1. @ Luminita Arhire:

    Or să-mi lipsească expresiile cristoiești „repet încă o dată” și „să ne lămurim!”

  2. @blogideologic; este o impolitete sa ma trimiti sa scotocesc prin internet dupa o informatie pe care o ai, la un subiect pe care tu l-ai adus in discutie; de ce ai mai propus subiectul, atunci?ca sa poti scrie „du-te si cauta?” organizezi un concurs cine stie castiga, fara premii? In fine, pot presupune ca, de fapt, nu te-ai lamurit si atunci nici tu nu poti lamuri pe altcineva. Ori ca nu te pretuiesti decat pe tine si timpul tau. Bravo pentru consideratiile despre Adair, doar ca si definitia lui despre un post – ceva arata destul de clar ca este vorba de un pre – altceva. Uite, acest altceva, pe care nimeni nu doreste sa il defineasca, ma intereseaza pe mine. Uite, de exemplu, sa iau o afirmatie a betivului Dughin, asta fiindca mai trec in zbor pe aici concediatii de la vorbeste Moscova: Dughin nu rateaza nici el ocazia, in vizionarismul sau, de a tranti un „post – ceva” afirmand ca Rusia se afla in post-liberalism. Care post-liberalism nu este un neo-liberalism, fiindca nu discutam despre posibilitatea interventiei statului in general ca organizator si in special in economie si nici despre libertati ca functii sociale. Nici despre lupta impotriva monopolului, care vine din liberalismul clasic. Nici despre democratie, fiindca liberalismul poate exista si in afara democratiei. Ca o concluzie, in loc sa tot zicem din ce iesim, nu ma bine sa anticipam in ce intram?

  3. Goiz Delavigne
    martie 29, 2015 la 6:22 pm

    Chiar nu v-ati prins ? Domnul blogideologic urmareste doua sopuri:
    1. Scopul principal:
    Sa ne aduca pe blogul domniei sale, unde, probabil, este dispus sa ,,traduca”. 😉
    2. Scopul de rezerva:
    Daca nu vrem sa-i punem intrebari pe blogul dumnealui, vine cu alte postari si mai absconse/criptate/ermetice, din dorinta malefica de a face misto de noi. 😉

  4. @ Delaviţă întreabă : „Ca o concluzie, in loc sa tot zicem din ce iesim, nu ma bine sa anticipam in ce intram?”
    Cred că nu m-ai înţeles bine. Eu nu m-am lamentat „din ce ieşim”, m-am plâns doar că alţii, prea-puternicii lumii, ne forţează ieşirea din sfera valorilor create printr-un acquis ori printr-o infuzie de universalism (întâmplată, cum zicea Vasile Pârvan, atunci când în Egipt domnea dinastia 26-a, saitică, dar un remarcabil istoric secui de la noi, Zoltan Sekely, demonstrează arheologic că asta s-ar fi întâmplat mai devreme, în dinastia 18-a, în fine, Mihail Kogălniceanu pleda pentru dinastia 12-a). Privitor la cererea ta „să anticipăm”, eu nu sînt Mafalda. Dar sîntem deja în Apocalips, asta-i o certitudine. Deşi, după Sir Isaac Newton, ne-ar mai fi rămas câţiva ani. Aici Newton mi se pare la fel de candid şi de optimist ca şi oponentul său, Leibniz

  5. @Luminita Arhire
    Aveti dreptate, nu este suficient dar macar eu am reactionat cumva.
    Din fericire articolul meu a fost bine receptionat pe facebook. Are peste 3000 de distribuiri ceea ce pentru un blog simplu ca al meu este un rezultat foarte bun. Articolul a creat un mic val de emotie. Au prelaut mai intai prietenii, pe urma prietenii prietenilor si prietenii prietenilor prietenilor 🙂
    Am scris pentru ca nu am vazut nici o reactie la liderii aliantei PSD+PC+UNPR si asta m-a enervat.
    Am uitat sa va spun, linkul articolului a fost distribuit si pe paginile de facebook ale unor ambasade. Asa mi s-a spus. Nu le-am distribuit eu.
    Este adevarat ca ar trebui sa iesim si noi in strada. Si va asigur ca daca vor iesi cel putin 20 – 30 de oameni voi iesi si eu sa protestez.
    Sunt unul dintre romanii care, in 2012 au protestat in ger si viscol la -20 de grade Celsius, in Piata Universitatii. Sunt unul dintre romanii care s-au plimbat impreuna cu un senator al Romaniei in jurul Palatului Cotroceni atunci cand CCR a hotarat ca referendmul nu este valabil.
    Da, deci promit ca ies cu o pancarta pe care va scrie: „”OPRIȚI ABUZUL ASUPRA PARLAMENTULUI!”

  6. @Luminita Arhire – in 2009 PSD avea guvern comun cu Boc , partidul era foarte , foarte putin lizibil . Nu uitati ca in 2009 am avut votul masiv pro-Basescu al ” baccalaureat moins 5 ans ” din Italia si Spania ; votul pentru Basescu e votul populatiei needucate . Basescu a fost idolul muncitorului roman ( sofer de camion , mecanic in service auto , frezor , debitor de chestestea etc ) in anii 2005-2010 , ca era vorba de pitestean , de oradean sau ploiestean sau nu . Iar judetele din Ardealul de Nord , cele mai sarace ( Salajul , Maramuresul , Bistrita , chiar Satu Mare ) au votat traditional PSD .

  7. @blogideologic; comentariul tau de la 9:52, cel de la 9:28 si, in general, sirul tau de comentarii in dialog cu mine; te-am lasat sa te desfasori ca sa vad si eu cum esti; rezultatul este doi de zece media 4, cum zicea candva primul meu profesor de sport. Ti-am atras atentia asupra unei lipse de politete si, in loc sa oferi, civilizat scuze, te-ai suparat pe mine, apoi ai abandonat subiectele unde ai simtit ca nu-i chiar OK, ai inceput sa faci ironii pe seama nick-ului, gen „bling-bling ideologic” de odinioara, sa muti dialogul catre alte subiecte, unul lipsit de o traducere exacta in romaneste si care poate fi considerat ca fiind forma, sau structura, cu un inteles si in functie de context si domeniu, ai fost din nou nepoliticos, trimitandu-ma sa scotocesc in internet, dupa care ai luat comentarii ale mele ca fiindu-ti ostile. Si ai gresit. Imi pare rau. Pentru tine. Poate ca nivelul tau cultural este deosebit, poate ca doar tu te califici ca elita pentru nivelul blogului, insa sentimentul pe care mi l-ai creat este acela ca imi pierd vremea in dialog cu tine. Bye bye, Titus Filipas!

  8. daca tot ati venit la Cornu,

    un remediu contra vanatorii: fotografia wild-life .

    este mult mai greu (si uneori mai periculos) sa fotografiezi un animal salbatic decat sa-l impusti.
    plus ca e sezonul deschis non stop 🙂

    numai bine

Lasă un răspuns