Despre „ratiunea medicala”

„Ratiunea medicala” pentru care am plecat din București, săptămana trecută, s-a încheiat prin instalarea unui stent. Nu a fost foarte plăcut, dar a trecut. De fapt, era o operație pe care ar fi trebuit sa o fac in urma cu trei ani, atunci când am descoperit despre ce era vorba. In fine…
Va multumesc pentru gândurile bune si încurajările pe care mi le-ați trimis.

91 de gânduri despre “Despre „ratiunea medicala”

  1. Mihaela Erika Petculescu
    martie 26, 2015 la 12:11 am

    Spuneti ca:
    ,,mutu’. Greşeşte ! Nu este mut de loc. Declară, încălcând flagrant Constituţia, că doreşte să dărâme guvernul actual, un guvern legitim, ales democratic.”

    De ce, doamna, greseste, din moment ce actualul guvern nu este un guvern de stanga autentic, asa cum v-ati fi dorit ? Exact asta spuneti in comentariul dvs: Victor Ponta este un simpatizant al dreptei, care a impurificat PSD-ul.
    Iata, din fericire, aveti la dispozitie alternativa ,,Mircea Geoana”, care, odata ajuns premier, va face tot ceea ce va doriti dvs:
    1. Dividende impozitate la greu – fiind vorba de bani furati de micii intreprinzatori lacomi, venali si penali; Nu conteaza ca pentru mii de altfel de persoane, dividendul este de fapt venitul asimilabil unui salariu decent, castigat printr-o altfel de munca decat plimbatul hartiilor si facerea de cafele prin sediile bugetare de pe tot intinsul plaiului mioritic.
    2. Impozit baban pe marile averi si case cu mai mult de 3 camere;
    3. Impozit pe automobile cu cilindreea mai mare de 1,6 cmc;
    3. Impozit progresiv, incapand de la zero, pana la 80/95 % (functie da salariu si/sau proprietate);
    Ma intreb la ce impozit va ganditi aplicabil la salariile procurorilor si daca ,,statul de drept” respective ambasadele anglo-saxone va vor permite sa va atingeti fie si cu un fir de par de aceasta casta privilegiata. (Z)
    Sunt curios cati votanti de stanga va strange in plus o astfel de strategie economico-financiara;
    In fine, revin la numele lui Mircea Geoana, ca singura alternativa de premier social democrat posibila dupa daramarea lui Victor Ponta……sa nu va imaginati ca PSD mai poate obtine, pe termen lung, o astfel de demnitate, cea de premier. Asa ca, multumiti-va cu Mihaela Dragostea Mea, care, ,,cu siguranta”, va aplica tot ce va doriti ca alegator de stanga, avand girul total al PNL. (Z)
    Nici macar domnul Adrian Nastase (caruia ii doresc multa sanatate si de asemeni familiei domniei sale), nu mai poate face nimic…se pare ca nici nu-si mai doreste. A realizat ce a facut:
    A dat Romania pe mana anglo-saxonilor imperialisti. Crede cineva ca mentalitatea de colonizator dispare asa, peste noapte, mai ales cand ai resurse la dispozitie si ai de-a face cu legume fierte asa cum sunt romanii ?
    Iata, ne bucuram pentru un fapt cat se poate de banal, demn de un colt de ziar (in situatii de normalitate institutionala):
    Americanii isi vor desemna un ambasador la Bucuresti, facandu-ne, chipurile) o imensa onoare, chiar daca noi credem ca suntem parte a unui parteneriat strategic egal (Z)
    Bogdan Aurescu s-a si grabit sa salute propunerea, inainte ca distinsul diplomat de rang n-1 sa fie validat de comisiile Congresului american. (Z)
    Imi amintesc ca, initial, imediat dupa alegeri, am cedat primului impuls si am spus:
    ,,Victor Ponta trebuie sa-si depuna imediat mandatul, in fata lui Traian Basescu (Yohannis nefiind inca investit oficial si legal la acel moment) si sa lase PNL la guvernare.”
    Se pare ca intotdeauna primul impuls este si cel mai aproape de adevar.
    Asa, toata lumea il loveste, din toate partile, adica:
    -adversarii politici, in frunte cu Basescu, Macovei si Gorghiu (Yohannis este mai retinut, dar tacerea lui este cat se poate de semnificativa);
    -pesedistii frustrati care l-au impins pe Victor intr-o batalie inutila,
    neintelegand ca au o ,,vrabie” importanta in mana, recte, GUVERNAREA. Prin urmare, trebuia ca PSD sa-si protejeze si valorifice acest atu pana la capat, neimplicandu-se in mod direct in lupta inegala pentru presedintia Romaniei. Occidentul NU vrea (cel putin deocamdata) sa auda de sintagma ,,social democrat” asociat cu cea mai inalta demnitate in statul roman. De aici imensa manipulare, previzibila dupa turul intai (dar necontracarabila) , cu asazisul vot impiedicat in Diaspora.
    Nefacand asta, o gramada de deontologi rasati a primit ,,munitia” de a spune ca votul negativ impotriva lui Ponta a fost un vot impotriva premierului Ponta.
    Nimic mai fals, spun eu: Votul negativ a fost impotriva PSD si a incrancenarii ,,vechii garzi” ca Romania are o masa uriasa de votanti potentiali care abia asteapta masuri zdravene si pure de stanga.
    Nu exista o asemenea masa, stimati colegi si colege..nu mai exista.
    Treziti-va la realitate.
    Romanii vor Inchizitie si executii publice la televizor….sa fie primit, daca asta isi doresc.

  2. costinelteo
    martie 25, 2015 la 9:31 pm

    Va multumesc.
    Pentru prima data am citit aproape fara sa respir un comentariu extrem de lung, dar exceptional. Eminamente de exceptie…detasat, exhaustiv, lucid, echilibrat, responsabil si lipsit de emotia negativa a incrancenarii. Nici macar nu sunteti ironic (ironia fiind de multe ori un marker al neputintei de a genera solutii). Mi se pare de necrezut sa intalnesc in Romania oameni ca dvs, mai presus de ideologii demagogice si restrictive, de populisme de doi bani si autosuficienta docta si atotcunoscatoare – specifica turnurilor de fildes rupte complet de realitate.
    Din nefericire, majoritatea pesedistilor cu greutate si vechime, cu siguranta, n-au stat sa piarda timpul citind un asemenea expozeu, foarte umilitor avand in vedere ca este oarecum greu de inteles pentru ei.
    (Z)
    ps
    Nu pot , in acest moment, sa nu ma gandesc la urmatoarea varianta/evolutie politica:
    Ce-ar fi daca, domnul Ponta (presupunand ca nu va fi hartuit de justitia ,,independenta”), sa-si faca si el un partid ? Un partid al tinerilor care NU vor sa emigreze in vest…un partid al competentei, patriotismului rational si suveranitatii nationale…un partid al valorilor nationale dar si al tolerantei lucide in sensul de non-discriminare a majoritatii….ma intreb care va fi, in acest caz, reactia Departamentului de Stat, daca realmente se va strange o masa critica, capabila si ea sa comunice prin facebook ?
    ps
    Am fost ieri, de Buna Vestire, la biserica…am fost uimit sa vad cat de multi tineri liceeni s-au perindat prin fata altarului. Ati vazut asa ceva pe televiziuni ?

  3. ps-costinelteo
    propunere de corectie:

    ,,E o pată luminoasă în istoria neamului, cum un om şi-a jertfit libertatea pentru poporul său.”

    Propun:

    ,,E o pată intunecata în istoria neamului, cum un om şi-a jertfit libertatea pentru poporul său.”

  4. pps-costinelteo

    Cu scuze, dar recitind, am dat de cateva lucruri fata de care am ceva rezerve:
    1. Este o mare eroare sa afirmi public ca ,,Rusia este sursa raului”.
    Rusia a reactionat , in mod perfect previzibil si legitim, DUPA lovitura de stat de la Kiev; Romania, daca isi vede de treaba, nu va fi afectata in niciun fel de evenimentele din Ucraina…dar daca va crede iarasi, ca in 1941, ca sub ,,umbrela” aliatilor poate sa-si depaseasca limitele si sa participle la destabilizarea zonei, nu va avea decat de pierdut;

    2. PSD nu-si poate asuma masuri preluate din programul PCR. Pur si simplu, nu le poate implementa nimeni; si nici nu cred ca va atrage multa audienta…eu, spre exemplu, nu vreau nimic de la nimeni…dar nici nu sunt de acord sa impart cu altii mai mult decat trebuie, avand in vedere ca traiul decent mi se datoreaza in proportie de cel putin 90%, in conditiile achitarii darilor la stat, intodeauna la timp.

  5. Domnule Adrian Nastase,

    Aveti grija ce mancati si sa faceti miscare cat de cat dar sa nu exagerati.
    Pt o dieta facuta profesionist va puteti adresa doamnei Vera Daghie pe site http://www.dietepersonalizate.ro
    Mai mult de atat cred ca stiti ca trebuie sa tratati toate problemele dinafara si inima sa o pastrati pt cei ce va sunt cu adevarat apropiati.
    Ceea ce nu ne omoara ne face mai tari.

    Sanatate!

  6. PROSTIA LIBERALA

    Domnul Ludovic Organ (pardon, Orban), spunea patetic in Camera Deputatilor:
    ,,Am votat pentru avizarea arestarii domnului Nicolescu IMPOTRIVA CONSTIINTEI MELE.”

    Domnule Orban….nu vrei mata sa-ti dai nitel demisia ?
    Practic, recunosti ca votul dumitale a fost unul imperativ, deci, conform Constitutiei, este un vot nul.

    Si cand te gandesti ca vor sa conteste ca CCR decizia Senatului de a respecta Regulamentul, care este lege…….au depus liberalii vrei initiativa prin care sa adapteze Regulamentul la o decizie anterioara a CCR ?
    Bineinteles ca nu au timp de asa ceva, prea ocupati sa negocieze cu ,,liberalul” Mircea Geoana o alta majoritate, sub obladuirea ambasadelor anglo-saxone, adica, populare.
    😉

  7. @ off topic

    1. SUPERB , BRAVO CIUTACU , ASA MAI ZIC SI EU CARACTERIZARE PT. POCNITOARE !

    http://www.comisarul.ro/politic/cum-scuipa-o-javra-o-saltelista/victor-ciutacu-des_406326.html

    2. Asa dupa am anticipat si am mai zis , nici macar n-au trecut 100 de zile de la marea intronare a tacutului din deal , mare comunicator pe facebooci , si au aparut primele mici semne de nemultumire .
    Asa e-n tenis , ghinion !

    http://www.stiripesurse.ro/primul-protest-in-strada-la-adresa-lui-klaus-iohannis_951041.html

  8. Erevan News-Locuri De Veci

    Pe surse romanii au fost informati ca deoarece lucrarile de renovare la vila atribuita lui Basescu de guvernul Romaniei nu sunt inca terminate, acesta a hotarat cu de la sine putere sa se mute in fostul palat al preaciuruitului Ceausescu de la Scrovistea, chit ca are in proprietate ilegala superaparamentul pe care si l-a facut cadou cand era primar al capitalei.

    Pornind de la o initiativa legislativa a reprezentantilor PMP in Parlamentul Romaniei, agentia noastra de presa este in masura sa va informeze ca, deoarece varianta cu cazarea in perspectiva a fostului presedinte al Romaniei intr-unul din minunatele penitenciare ale patriei capitaliste se pare ca a cazut din dragoste de DNA pentru basescu, parlamentarii vor lua in discutie spre legiferare propunerea ca presedintilor tarii cu mandatele terminate, pe langa o locuinta de care sa beneficieze pe tot restul vietii, guvernul sa le asigure si un anumit numar de locuri de veci cu locatii in capitala, la munte, la mare etc. locatii in care BOR va organiza pelerinaje cu posibilitatea ca participantii sa se pozeze cu moastele respective, asigurandu-le astfel o baie de multime postuma iar autografele, in lipsa titularului, urmand a fi date de IPS Daniel, Patriarhul BOR.

    A Consemnat pentru dvs.,
    Dricurian Groparian

  9. Un alt sens al termenului globalizare se referă nu atât la economie, cât la psihologie cognitivă : “To empower globally fluent citizens with knowledge.” (Thomas Jefferson) http://www.brookings.edu/blogs/brookings-now/posts/2013/10/brookings-jefferson-imperative Doar în acest sens putem accepta alegaţia că Brookings Institution (cel mai puternic grup de reflecţie de pe această planetă) luptă împotriva fobiei globalizării (dar cheltuind fonduri enorme!).

  10. Am citit cu neplacere faptul ca o femeie a fost batuta cu bolovani in Afganistan, pana a murit….iata cat de mare impact cultural si educational are prezenta NATO in acea tara. (Z)
    Din pacate, Romania nu este departe de Afganistan, decat sub aspect geografic.
    In curand, vom vedea parlamentari (alesi_n.m.) batuti cu pietre, daca cumva ,,indraznesc” sa respecte Constitutia si sa NU voteze imperativ !
    Mi se pare de neinteles mocirla far’ de iesire in care au intrat liberalii, dar nu numai, de la care ,,oamenii subtiri” au asteptari foarte mari. Cred ca ,,oamenii subtiri” au, in prezent, o problema de busola. Sau, poate, de educatie, suplinita cu/prin CV-uri bombastice care dau bine la imagine ?
    In numele ,,egalitatii (cica) in fata Justitiei” se incalca flagrant, la televizor si tot mai agresiv, dreptul la imagine, dreptul la aparare echitabila (mai ales daca este vorba despre un politician adversar politic al comentatorului si/sau politicianului prezent si varsator de spume proletcultiste in studio).
    Se incalca dreptul elementar la prezumtia de nevinovatie, dreptul la o judecata corecta, dreptul elementar de a fi anchetat in stare de libertate (daca bineinteles nu pui in pericol siguranta si integritatea cetateanului) si dreptul parlamentarului de a respecta, pur si simplu, Constitutia, votand conform constiintei sale. Culmea, se intampla aceste uriase anomalii, aberatii si abateri de la democratie, sub obladuirea ambasadelor anglo-saxone , in plin secol 21, in cadrul unei asociatii de tari democratice care promoveaza valori , carte de tot felul pline-ochi cu drepturi si democratie (!)
    Trista epoca traversam si as vrea sa inteleg cum de s-a ajuns aici, cum de s-au acumulat atata ura si venin in sufletele oamenilor care blocheaza ratiunea si judecata dreapta si corecta a lucrurilor si oamenilor.
    Aud, siderat, la televizor, extrase din referatul procurorilor din care ar rezulta ca Darius Valcov ar fi indemnat la…distrugerea pungilor si ambalajelor in care era transata mita(sic!). Asta o spune denuntatorul, inteleg ca tot un…ales parlamentar !
    Pai bine, mai procurorilor, voi chiar ne credeti pe toti prosti, tampiti, si macovisti ? Daca eu as fi depus bani intr-un seif, de ce i-as fi lasat in pungi, dupa care sa fac apel la un amic sa distruga pungile, in numele meu si sa pastreze in seif doar banii ? De ce nu as distruge EU INSUMI, pungile, inainte si in deplina discretie ? Simt ca nu-mi mai functioneaza mintea, frati romani. Oi fi, intr-adevar, idiot, asa cum mi-au spus unii, de-a lungul timpului ? (Z)
    PS
    Plecand de la un text al unui amic de pe alt blog (in care spune ca afaceristii verosi raman cu cea mai mare parte din banii furati, denuntant politiceni), mi se aprinde un filament:
    IATA SEMNIFICATIA RESETULUI ! PENTRU CA MARILE AVERI SI INTERESE (TRANSPARTINICE, INTERNATIONALIZATE SI INTRPATRUNSE) DE AFACERI SA NU FIE ALTERATE, SE DETURNEAZA ATENTIA CATRE POLITICIENI, DEFINITI DREPT ,,CANCERUL STATULUI DE DREPT”.
    ASTFEL, OPINIA PUBLICA VA PRIVI INSPRE POLITICIENI SI MAI PUTIN CATRE OAMENII DE AFACERI IMPORTANTI, PE CARE, SA NU UITAM, LEGILE AMERICANE II APARA CU PRIORITATE !
    Nota: Presedinta Siveco, Irina Socol, se pare ca a ajuns la un acord cu autoritatie: va plati ce este de platit, dupa care, i se va atenua , cu siguranta, pedeapsa.
    In America, s-a mers pe stergerea imprejurarilor dobandirii primului million…in alte tari, s-a promovat amnistia fiscala, pentru ca miliardele eludate si dosite prin paradisuri sa fie repatriate si investite in tarile de origine.
    Dar in Romania, se merge pe mai multe directii:
    1. Salvam mediul de afaceri daca toarna politicieni si cotizeaza la stat, prin intermediul DNA, 10/20 % din valoarea contractelor deja incheiate;
    2. Nimicim politicenii, cel putin ca imagine, care inca mai au ceva competenta si coloana vertebrala de romani si carora le trece prin minte ,,nastrusnicia” ca interesul national prevaleaza asupra intereselor suzeranilor de pe axa;
    3. Transformam Romania in portavion nescufundabil , poligon de incercare si container de gunoi pentru deseuri, E-uri, medicamente si arme second hand……asa cum o tarfa de pe centura politicii suporta anduranta si travaliu pe termen lung, seara se schimba de lenjerie, iar a doua zi o ia de la inceput cu zambetul pe buzele larg intredeschise.
    In aceste momente de tristete si neputinta, imi vine sa spun:
    Merita sa ne (mai) iubim tara ?

  11. http://ro.wikipedia.org/wiki/V.n.nd.r._%28N.nd.r.%29 Trebuie să ne gândim la intervalele cronologice lungi (vezi Miron Costin şi Fernand Braudel). Între fondarea Imperiului milezian pontic (vezi referinţa la Marea Rum) şi invazia mongolă ce creează lumea modernă există într-adevăr un interval de timp uriaş! Dacă Ţara Românească a lui Basarab I Întemeietorul încă mai era legată de spaţiul elenisic al Imperiului Milezian (vezi expediţia în Angulum ce creează Basarabia propriu-zisă ori Basarabia pontică) ca substitut muntenesc pentru drumul roman dintre Porolissum şi Tyras, un drum care trecea prin pasul Oituz protejat de castrul Angustia, Moldova caută o cale nouă şi este poate mai bine ancorată în timpul nou care începe după sfărâmarea vechii lumi de către mongoli.

  12. De fapt, basciștii și joianiștii nu vor stat de drept. Ce contestă Joianis la CCR? Regulamentul Senatului? Nu este bun, să se schimbe, dar deocamdată el spune:

    172.-(1) Senatorii se bucură de imunitate parlamentară pe toată durata exercitării mandatului.
    (2) Imunitatea parlamentară are ca scop garantarea libertăţii de exprimare a senatorului şi protejarea acestuia împotriva urmăririlor judiciare represive, abuzive sau şicanatoare.
    (3) Senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
    (4) În temeiul art.72 din Constituţia României, republicată, senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Senatului, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
    (5) În caz de infracţiune flagrantă, senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Senatului asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Senatul constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.
    (6) Cererea de autorizare a trimiterii în judecată, penală ori contravenţională, precum şi cererea de reţinere, de arestare sau de percheziţie se adresează preşedintelui Senatului de ministrul justiţiei.
    (7) Preşedintele Senatului aduce cererea la cunoştinţă senatorilor în şedinţă publică, după care o trimite de îndată Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări spre examinare, care va stabili dacă a fost sau nu a fost făcută în scopul de a-l abate pe senator de la exerciţiul funcţiei sale. Hotărârea comisiei se adoptă prin votul secret al majorităţii membrilor acesteia.
    (8) Biroul permanent al Senatului supune, spre dezbatere şi aprobare, plenului raportul comisiei, temeinic motivat, în termen de 15 zile de la data depunerii lui.
    (9) Cererile de reţinere, de arestare, de percheziţie se înscriu cu prioritate pe ordinea de zi.

    Art.173.-Senatul hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii membrilor săi.

    Deci ” cu votul secret al majorității membrilor săi”. Restul sunt vorbe pentru proști. Din păcate, așa cum zicea Caragiale, „Cu prostia te poți lupta, dar ea întotdeauna învinge”. Dar să fim optimiști, dacă n-o să murim o să fie și mai rău!

  13. @ Luminita Arhire:

    Referitor la Motofozo din Cotroceni, da, este vorba pur și simplu de incapacitatea lui de a pricepe ce i se spune.

  14. http://www.lemonde.fr/europe/article/2015/03/25/l-ultradroite-met-en-scene-son-soutien-au-kremlin_4600791_3214.html Bogomilii de la Ataka anunţă că se raliază intenţiilor agresive ruseşti deloc favorabile nouă. În toate confruntările cu bogomilii, românii au pierdut. Şi în 1916 la Turtucaia, şi în 1989 la Timişoara. Politica lui Mihail Kogălniceanu, care a fost foarte favorabil cu ei, a creat de asemenea etnocidul vlahilor din Rumelia în primul război balcanic.

  15. Cateva cuvinte catre primarul sectorului 4 : domnule Popescu, nu inteleg de ce nu stiti ca nu toate cadrele didactice din sector si-au primit drepturile banesti restante, in conformitate cu indicatiile (si cu platile) executivului; printre profesori circula zvonuri ca primaria a deturnat o parte dintre fondurile primite de la guvern pentru platile catre cadrele didactice, in alte scopuri; sa inteleg ca nu stiti atat cat ar trebui sa stiti din sectorul in care faceti pe primarul, sau sabotati indicatiile executivului si ale lui Ponta?
    Dar oare onor consilierii pesedisti din sectorul 4 ce face ei ( ca e mai putini de 50)? Ca perioada de culegere a ghioceilor s-a incheiat; or fi inca pe lungul , dar frumosul, drum catre casierie.

  16. @ Luminita Arhire:

    Ziceați mai deunăzi: Singurii care par să nu înțeleagă că alegerile prezidențiale din 2014 s-au pierdut în trena unui artificiu la fel de rudimentar ca „…dragă Stolo” sunt chiar pesediștii.
    Artificiul respectiv nu are nicio legătură cu campania electorală a PSD-ului, ci cu ignoranța, neatenția sau oboseala unui electorat de obicei pasiv, exploatate toxic de niște indivizi mai isteți și mai determinați decât toată echipa de campanie a lui Klaus și decât Klaus însuși, indivizi care au însă interese diferite de interesele lui Klaus.

    Am aceeași idee, dar n-am știut s-o exprim ca dv.
    Aș adăuga spiritul de turmă al tinerilor votanți-Klaus care au ieșit la vot pentru prima dată fiindcă era de „bon ton”, așa cum e de „bon ton” să poarte jeans mulați și adidași.
    Tinerii cu care am vorbit despre vot nu știau nimic despre viața politică, despre Klaus, despre politici publice, democrație, prerogativele președintelui…
    Dealtfel, după vot s-au retras la loc în pătrățica lor strâmtă ca tableta pe care o freacă toată ziua. Și-au băgat capul înapoi în nisip și acuză guvernanții că nu-i lasă să răsufle.

    Aș mai adăuga că nu cred că toți pesediștii nu au sesizat artificiul scârbos, ba cred că Ponta l-a sesizat, dar nu poate s-o spună. Asta înseamnă să fii politician: să fii convins uneori că unii electori sunt bătuți în cap, dar să n-o spui, dimpotrivă, să spui că „electoratul are totdeauna dreptate”.
    AȘA a spus și d-l Năstase.

    Eu nu sunt politician, deci pot să spun ce gândesc despre ielectorat: e pe dinafară, nedemocratic, mofturos, cu toane, leneș, incorect, necinstit, incapabil, nerecunoscător, scârbos și nu merită nimic.
    Ba, merită ceva: dictatură.

  17. Sunt un pic ingrijorat de cam lunga tacere a gazdei noastre ( maine dimineata vor fi 48 de ore ).
    Prietene drag , da-ne totusi un semn ca-i bine !
    Multa , multa sanatate Coane si recuperare rapida si usoara !

  18. Văd că mulţi au fost daţi pe spate de „Norul de lăcuste! 🙄
    Nimic altceva, decât o subtilă încercare de a susţine ideea că „formidabila” răsturnare de scor dintre turul ubu şi turul doi s-ar datora furiei cu care s-au arubcat spre urne rudele din România, oripilate de ce păţesc rudele lor din străinătate, în lungul drum spre urnele de vot !
    Înţeleg că articolul a fost scris, în acest scop, imediat după aflarea rezultatelor ( care uimitor n-au mai scos pe nimeni în stradă 😉 ), având rolul de a linişti puţin perplexitatea repetării scenariului din 2009, Victor Ponta ne având parte nici măcar de momentele de bucurie ale lui Geoană, ce au culminat cu,de neuitatul, „Mihaela, dragostea mea ! ” .
    A readuce acum în discuţie un asemenea articol, mai ales după ce şi persoanele mai puţin înzestrate de la natură, dar cu bun simţ, s-au prins de făcătură, mi se pare ceva ce insultă inteligenţa, nu neaparat a celorlalţi, dar chiar şi a celor care sunt obişnuiţi să creadă că tot ce zboară, se mănâncă 😉 Sunt zone în lume unde lăcustele reprezintă o delicatesă, dar aici se vede clar că sunt doar o „găselniţă” !

  19. @ Sentinela,

    Multa sanatate va doresc dar era frumos sa apelati la dr.Bradisteanu,asta spre ofticarea unora !

    Din păcate această intervenţie nu e de competenţa doctorului Brădişteanu, ci a unui medic radiolog specialist în angiografie. Din păcate aceşti medici rămân anonimi.
    Pentru liniştirea unora, intervenţia nu presupune niciun risc, neplăcut este că cere imobilizare la pat timp de 3 zile pentru închiderea inciziei de acces, de regulă prin artera femurală. După trecerea celor 3 zile pacientul nu cred că poate efectua o călătorie cu avionul, se impune în continuare supravegherea medicală, iar practica fiecărei clinici impune timpul necesar.
    Cum însă sunt convins că moderarea forumului este făcută de dl Năstase, aţi putut vedea că s-a efectuat mai rar, dar nu a lipsit. Sigur, când va avea ceva de spus şi va putea s-o facă, o va face.
    Sănătate tuturor!

  20. Dacă PSD-ul nu este în stare să (mai) scoată oamenii în stradă, văzând cum îşi bate joc din nou Băsescu de o Ţară insensibilă şi oarecum năucită de revelaţia că aşa ceva se poate întâmpla, sub ochii unui Popor aparent neputincios, dar şi a unui Guvern doar aparent qvasi omnipotent, dată fiind (încă!) majoritatea parlamentară, atunci zarurile sunt aruncate şi cu acest
    6 -6 , din nou măsluit, partida este definitiv câştigată de către cei care pun înainte de orice interese străine !
    La bătaie cu cele personale sau de grup a celor care doar mimează că mai au puterea pe care au obţinut-o tot prin vot. Dar nici pe departe atât de „atent” dirijat !
    Orice slăbiciune, oricât de mică, atunci când transpare cu pregnanţă, devenind atât de vizibilă, nu poate duce decât la pierzanie !
    Timp de pus piciorul în prag ar mai fi, şi poate că doar strânşi cu uşa, unii se vor trezi la realitate 😉
    Poate că mulţi dintre cei în cauză, chiar nu merită să rămână la putere, dar acelaşi lucru este valabil şi pentru noi :
    Nu merităm să trăim liberi şi demn, dacă aşteptăm ca totul să vină de la cei cocoţaţi la butoane !
    P.S.
    Apropos :
    Într-un grup, la o petrecere, o doamnă sensibilizată de ce se întâmplă în jur, afirmă cu nonşalanţă :
    – Eh, toţi bărbaţii sunt afemeiaţi !
    Revoltat de afirmaţie, cineva strâns puternic de braţ de către soţie :
    – Chiar toţi bărbaţii, doamnă ?!
    – Păi, ce ? Ăilalţi sunt bărbaţi ?!…. 😉

  21. Uneori, în zilele mele mai ninse de nostalgie, parcă-parcă mi s-ar face dor să avem și noi, cum am auzit că ar fi prin alte țări, presă…

    Pentru că, așa cum arată acum , chestia asta cu deținători de microfoane colorate, vârâte ca baionetele în ochii oricui, cu știriste, și hai, ca să nu fiu acuzată de discriminare, cu știriști, pe care n-ai putea să-i suspectezi că ar fi absolvit școala primară, cu moderatori înșurubați total în partizanate larg afișate și pătimașe la extrem, cu textele din foaia ( rară) tipărită sau din online-ul marcat de tendințe expansioniste, necorectate de vreun ”cap limpede”, deoarece ”capii ăștia limpezi”- și nu-mi atrageți, vă rog, atenția, că am greșit pluralul -trebuie plătiți, deci , mai bine, dă-i naibii, că iese gazeta și fără ei, cu știri de breaking news citite din studio, contrazise aproape instantaneu de relatările din teren, cu Georgiana Murgilă ,o! cu Georgiana Murgilă… ființă imponderabilă înzestrată cu capacitatea stranie de a spune, în aceeași relatare , aceleași lucruri de minimum douăzeci de ori, introducând toate propozițiile prin ”astfel”, pentru ca noi să nu observăm că dânsa are o singură idee, și aceea nedusă la capăt…

    Sigur, mai sunt și seniorii presei românești…n-ați vrea să știți…

    Pentru isteria totală și deruta sinucigașă a populației, așa zisa presă are o responsabilitate majoră.

    Nu știu dacă , fie și accidental, urmărește cineva întrebările reporterilor de teren care și-au pus sacii de dormit în fața DNA-ului. Mi se pare că ieri s-a atins punctul de fierbere al imbecilității când un reporteraș l-a întrebat pe Darius Vâlcov , în timp ce acesta ieșea din sediu cu o pereche de cătușe șic, de ultimă generație , pe încheieturi:”… domnu′ Vâlcov ! domnu′ Vâlcov ! credeți că v-ați compromis cariera politică? ”

    Din toata mareea de informații de astăzi, am reținut, totuși, un lucru pe care l-a rostit Adi Ursu și cu care sunt total de acord:”TOȚI CEI CARE SUNT ARESTAȚI PREVENTIV, ȘI MĂ VOI STRĂDUI SĂ DEMONSTREZ ASTA, VOR PRIMI CONDAMNARE CU EXECUTARE, INDIFERENT DE MERSUL PROCESULUI ! ”

    Și eu cred la fel , pentru că este crima perfectă: condamnarea lor va fi justificarea arestului preventiv și garanția că procurorului care a comis abuzul nu i se va întâmpla niciodată , nimic.

  22. Stadiul dell’arte în tehnologie şi afaceri / Ziarul NYT îl prezintă la rubrica “State of the Art”. Ultimul număr este deosebit de interesant. Se fac afirmaţii despre tipul muncii şi calitatea muncii în sectorul industrial TIC: +Solo work is on the wane and that as all of our jobs become more complex, more and more creative and technical feats will be accomplished by teams rather than lone practitioners.+ Ni se potriveşte şi nouă, vreau să zic se aplică şi civilizaţiei româneşti ? Vine mănuşă. Pentru că afirmaţia este centrată pe psihologie cognitivă. Un punct câştigat de civilizaţia românească încă de la începutul secolului XIX, atunci când asimilează acel acquis universalist de introducere în epistema modernă, un acquis denumit Ideologia primară. Şcoala de la Sfântu Sava se dezvoltă într-acel acquis conducând la ideologia naţionalismului românesc. Aflat în sincronism cultural cu jeffersonianismul American. Globalizarea actuală nu trebuie s-o înţelegem în sensul de cedare economică – cum ni se cere în stil imperialist- ci în sensul Jeffersonian, adică globalizarea fluenţei în discursul bazat pe un acquis de psihologie cognitivă. Civilizaţia românească a parcurs toate etapele, de aici avem un avantaj imens în ceea ce priveşte costurile economice. Afirmaţia în engleză pe care am citat-o face trimitere la creativitate şi serendipitate.

  23. Spuneam, mai sus (cu adresabilitate catre d-na Mihaela Erika Petculescu) ca mentarlitatea de colonizator nu dispare peste noapte, iar domnul Adrian Nastase a dat (e adevarat, cu bune intentii) Romania pe mana imperialistilor.
    Daca analizam din perspectiva istorica, vom constata ca printre cele mai importante tari care si-au creat imperii, sunt: Marea Britanie, Olanda, SUA.
    (Z)
    Poate ii spune cineva domnului ambasador al Narii Britanii la Bucuresti ca Romania nu face parte din Commonwealth, Romania nu este Malvine, are capitala la Bucuresti si, implicit, nu se supune Reginei.
    Noi avem nebunii nostri.
    (Z)

  24. Cris
    Pana la urma, trebuie sa va dau dreptate:
    poporul roman merita o dictatura.
    Din ,,fericire”, deja i s-a indeplinit dorintza.
    (Z)

  25. Afacerea Meditaţia Transcendentală a fost montată din toate piesele de către Andrei Pleşu împreună cu experţii în dezinformare de la Cabinetul 2. Problemele (minore) create lui Andrei Pleşu au venit de la Cabinetul 1. Dar tot primea o indemnizaţie egală cu salariul unui director de întreprindere de gradul „0” în exilul de la Teţcani.

  26. Ca multă, foarte multă lume, aştept şi eu un mesaj cu veşti bune. Fie să poată fi dat cât de curând.

  27. Doamne ajuta, sa fiti sanatos.

    Medicina franceza chiar este printre cele mai bune din lume.
    La randul meu am fost nevoit „s-o degust” cu cativa ani in urma.

    La fel ca si gastronomia franceza, este la inaltime.

  28. Cârcotaşu

    mie mi l-au pus prin mana dreapta. Ca a inceput – spre satosfactia tuturor , mai ales a medicului …
    Da nu stiu daca unu care vine pe talpole lui chiar trebe sa stea 3 zile … Noi am stat 3 zile ca venisem cu infarct.

  29. @ Luminita Arhire:

    Eu nu cred că toți arestații preventiv vor fi condamnați. Eu cred că mulți nu vor fi condamnați pentru că dosarele procurorilor sunt slabe, fiind făcături ordinare, și că procentul de rateuri va fi mai mare de 10% cât e acum.
    Sper să văd nasul DNA-ului căzând. Mă bazez pe tendința lumii/vieții/societății de a-și găsi mereu echilibrul.
    Poate mă înșel.

Lasă un răspuns