La Brasov

???????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

???????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Brasov, a avut loc, la mormântul lui Nicolae Titulescu, o ceremonie prin care Ministerul Afacerilor Externe, Prefectura Brasov si Fundatia Europeana Titulescu au marcat  amintirea marelui diplomat român. Iată cele câteva cuvinte pe care le-am rostit cu acel prilej:

„Doamnelor și domnilor,

Nicolae Titulescu a trecut în nefiinţă şi a devenit nemuritor într-o zi de martie. În 1941.

Tot într-o zi de martie s-a născut. În urmă cu 133 de ani.

Noi însă continuăm să vorbim despre el la timpul prezent.

Ca în fiecare an, ne aflăm aici pentru a onora memoria unui român care și-a dedicat întreaga viață țării sale.

Am deschis din nou – pentru a câta oară? – paginile celebrului său discurs „Ordinea în gândire”.

„Astăzi – afirma el la 27 iunie 1937 – … un val de oboseală a pus stăpânire pe spiritele noastre în asemenea măsură, încât ziua de mâine nu mai reprezintă pentru noi o promisiune, ci o scadenţă ai cărei debitori vom fi. De unde provine această stare actuală de spirit; ce trebuie să facem pentru ca ea să dispară?”

La aceste întrebări, nu s-au găsit încă cele mai bune răspunsuri.

A-l evoca pe Nicolae Titulescu înseamnă să străbatem lecțiile de demnitate națională pe care acesta le-a dăruit României moderne. ”Orator al păcii”, Titulescu a făcut mereu apel la rațiune și la responsabilitate.

În cartea sa, intitulată „Politica externă a României”, scrisă, cu multă amărăciune, după excluderea sa din guvernul Tătărescu, în 29 august 1936, Titulescu preciza că studiul pe care îl pregătește „trebuie să se intemeieze pe ideea că în ziua de azi nimic nu este local sau chiar continental, ci totul este de interes mondial”. Acum aproape 80 de ani!

Găsim într-o asemenea gândire deopotrivă vocaţia şi mesajul contemporanului nostru, dar şi ale vizionarului.

Îl preţuim pe Titulescu pentru înţelepciunea cu care a conjugat convergent şi statornic termenii românitate şi europenism, îl preţuim pentru raţionalitatea şi modernitatea angajamentului şi a demersului său ideatic şi pragmatic, politic şi diplomatic.

„… Naționalismul românesc – spunea el – este pentru mine o dogmă, atât în interiorul tării, cât și în afară. De aceea, cer ca nimeni din afara țării să nu se amestece în treburile noastre interne și ca principiile directoare ale politicii noastre interne să fie pur românești”.

Fundația Europeană Titulescu își continuă misiunea pe care și-a asumat-o cu mai bine de două decenii în urmă (ieri, s-au implinit 24 de ani!), anume aceea de a duce mai departe idealurile și valorile pe care Nicolae Titulescu le-a transmis posterității.

În noiembrie 2013, un bust al marelui diplomat a fost dezvelit la sediul Parlamentului European de la Bruxelles.

Fundația a continuat publicarea operei politico-diplomatice a lui Titulescu, prin apariția celui de-al doilea volum de Corespondență, în 2013.

La Casa Titulescu, au fost lansate noi proiecte prin care intenționăm să dezvoltăm dimensiunea de think tank modern a fundației, conectat la actualitatea lumii internaționale.

Cel mai recent îl reprezintă lansarea unui curs intitulat ”România în noua configurație mondială”, care se adresează studenților și masteranzilor și care urmărește să ofere participanților o perspectivă analitică privind conjunctura și principalii actori din cadrul relațiilor internaționale, obiectivele politicii externe românești, precum și poziția României în noul context geopolitic al secolului XXI.

Nicolae Titulescu a lăsat o moştenire ale cărei valori fundaţia care îi poartă numele este mândră să le transmită mai departe, generaţiilor viitoare.

Într-una dintre confesiunile sale, el spunea: „Şi chiar de nu voi fi un far, ci candelă, ajunge. Şi chiar de nu voi fi nici candelă, tot ajunge, căci am aprins lumina.”

Este privilegiul nostru, al celor care îl preţuim pe Titulescu, să medităm măcar o clipă sub lumina pe care el ne-a dăruit-o şi să veghem ca ea să nu se stingă niciodată.

Brașov, 16 martie 2015″

 

 

 

48 de gânduri despre “La Brasov

  1. Felicitari!Stiinta si diplomatia=arte de neegalat!„
    Astăzi – afirma el la 27 iunie 1937 – … un val de oboseală a pus stăpânire pe spiritele noastre în asemenea măsură, încât ziua de mâine nu mai reprezintă pentru noi o promisiune, ci o scadenţă ai cărei debitori vom fi. De unde provine această stare actuală de spirit; ce trebuie să facem pentru ca ea să dispară?”Titulescu -actual???

  2. Felicitari, domnule Nastase, pentru acest gest in amintirea marelui diplomat si pentru frumoasa cuvantare.
    In opinia mea, un om ca Titulescu merita o alta tara.
    Din cate stiu, Titulescu era taranist. PNT-ul a organizat ceva?

  3. CE SE VA INTAMPLA CU TOATE PRIVILEGIILE DE CARE PROFITA BASHINESCU ASTAZI , DACA EL VA FI CONDAMNAT LA PUSCARIE CU EXECUTARE ?
    SPP-istul o sa stea cu el ?
    Salariul o sa continue sa-i fie livrat in celula ?
    Cu casa de la Stat cum ramane daca el o sa aibe o alta adresa ?

  4. „Şi chiar de nu voi fi un far, ci candelă, ajunge. Şi chiar de nu voi fi nici candelă, tot ajunge, căci am aprins lumina.”

    Poate că ați ales acest citat pur și simplu fiindcă vă place; eu, privind lucrurile din exterior, aș spune că vi se potrivește .

    Nu cred că România, mai derutată astăzi decât acum zece ani, va înțelege curând de ce vi se potrivește citatul de mai sus.

  5. În timp ce în România măcelul s-a generalizat și practic dispare o întreagă clasă politică pe care nu ne spune nimeni cu ce anume o va înlocui DNA-ul, liberalii au o singură obsesie: să dea jos guvernul Ponta, deoarece afișul de prim-ministru cu chipul lui Predoiu s-a cam învechit, și la cât se agită dânsul, aș spune că știe sigur zicala: ”boală lungă, moarte sigură”, maladie de care a suferit în taină și Crin Antonescu, în cazul acestuia din urmă dovedindu-se fatală.

    Poate iar veți spune că dau dovadă de misoginism, dar realitatea este că Alina Gorghiu este o alegere absolut catastrofală pentru PNL-ul ăsta de tip nou, sau ce-o fi el, în intimitatea lui hermafrodită .E foarte frumos cum se spune că în spatele fiecărui bărbat de succes este o femeie puternică, dar invers, când o femeie oarecare este împinsă pe o funcție de care o leagă doar ambiția ei mai curând lipsită de caracter, de un bărbat tern , care nu știe nici el cum naiba de s-a ales președinte într-o țară prea puțin fericită din sud-estul Europei , cocktailul e mai mult Molotov decât Margarita.

    Modelul Alina Gorghiu este cel al ”bunului executant”; îi este suficient să-i indici o țintă: va urî sau va adora, fără procese de conștiință. Nu cred că România face parte din orizontul ei de așteptare, pentru că dânsa nu are anvergură. Dacă ai întreba-o repede de ce vrea să răstoarne guvernul cred că ar avea un moment e ezitare , în care îi va trece prin cap: ”chiar, oare de ce?”

    Iar ieșirile doamnei Gorghiu în compania lui Blaga prezintă un tip de dizarmonie excentrică și tristă, gata să-mi stârnească o exasperare perplexă.

    Din ceea ce constat zilnic, în România, a face politică la nivel înalt, pare a fi cel mai simplu dintre lucrurile simple…
    ………………………………………………………………………………………………..

    Dacă, prin absurd, mâine vi s-ar ridica, domnule profesor, grămada de interdicții, condiționări și măsuri abuzive, fixate pentru mai mulți ani, și v-ați întoarce în forfota politică, îmi imaginez că ați fi ” un pește mare ” obligat de hazard să se descurce, dar nu într-un iaz mic, cum spune zicala, ci în ceea ce a mai rămas din iazul de altădată- adică pur și simplu într-o băltoacă .

  6. Omu’ a fost, desigur, un mare ganditor, orator si diplomat, dar a fost total ancorat in matricea vremurilor sale! Atunci, supravituirea unui stat presupunea exacerbarea nationalismului astfel incat tinerii sa-si dea cu lejeritate viata pt fiinta nationala, oricum am defini-o noi azi…

    In vremurile noastre insa, supravietuirea presupune din contra, inglobarea in sisteme de putere globale! Desi pare o pierdere de suveranitate, azi un stat exista doar astfel, in timp ce unul total suveran, mai ales daca este si nationalist, mic si prapadit, are toate sansele sa dispara cu toata suveranitatea lui…

    Pe vremea sa se gandea in termeni de efort, azi se gandeste in termeni de dimensiuni…

  7. Felicitări pentru ideea de a înființa Fundația Titulescu și pentru activitatea neobosită în cadrul acesteia.
    Fără această fundație, cred că numele și realizările lui Titulescu s-ar fi pierdut pentru cea mai mare parte a publicului, rămânând doar în mintea istoricilor și a diplomaților.
    Din puținele cunoștințe pe care le am despre el, am tras concluzia că Titulescu a știut să îmbine patriotismul cu toleranța, dragostea de țară cu prețuirea altor țări, și a fost Diplomatul prin definiție, adică a lucrat cu diplomație, finețe și discreție, nu „de-a-mboulea” cum zic eu mai puțin elegant.

  8. Cea mai bună metodă de a pune la locul lui un personaj care critică tot ce face un factor de decizie e aceea de a-l pune în poziția celui pe care-l critică aiurea.
    Cel mai mult mi-a plăcut când Opaina, președintele Federației Asociației de Proprietari de Condominiu, care trăncănea ca un apucat la adresa conducerii RADET București, a fost numit director general al regiei, de către Băsescu pare-mi-se.
    Tipul n-a rezistat decât 3 luni după care și-a dat demisia rușinat, iar de atunci a mai scăzut vocea.
    Așa se întâmplă și cu economiștii care critică orice politică economică-financiară-fiscală (indiferent de guvern) atunci când stau cu picioarele sub masă la televiziuni sau clămpăne la calculator articole docte pentru periodice.
    Cum îi pui într-o funcție de decizie, îi vezi că schimbă macazul, fiindcă trec la treaba practică, văd care e situația în ansamblu, ce antrenează o politică sau alta, simt că au răspundere, nu așteaptă doar like-uri pe „net”.

  9. Luminita Arhire

    Spuneti ca
    „…Alina Gorghiu este o alegere absolut catastrofală pentru PNL…”

    Asa este, dar de ce le dati idei? Lasati-i in prostia lor…

  10. nastase

    Va citez:
    „Este privilegiul nostru, al celor care îl preţuim pe Titulescu, să medităm măcar o clipă sub lumina pe care el ne-a dăruit-o şi să veghem ca ea să nu se stingă niciodată.”

    Problema este ca nu prea am vegheat, cel putin 10 ani a fost intuneric bezna.

  11. Festivalul Arestarea României continuă în uralele ielectoratului.
    S-ar părea că vorba „scrieți, băieți, scrieți! orice, oricât, numai scrieți!” s-a transformat în „ acuzați,arestați, băieți! pe oricine, oricâți, numai arestați!” (ca să vadă UE și ielectoratu că lucrăm din greu).
    Mazăre e la al 20-lea dosar, Vanghelie – la al 19-lea, unii președinți de consilii județene – la al 15-lea…dar cine le mai știe numărul?
    Procurorii au drept deviză „dacă vrei cu tot dinadinsul să condamni pe cineva, găsești probe”, și atunci ei caută, caută, scotocesc, scormonesc, sunt înciudați când nu găsesc, dar nu se dau bătuți, o iau de la capăt, încă un denunțător, un dosar, și încă unul, și încă unul…trebuie să-i băgăm la închisoare ca să satisfacem pofta de sânge a ielectoratului cu diplome și fără.
    În vremea asta, milioane de ielectori încalcă legi și norme frecându-și palmele că e al nu știu câtelea an când fentează statul, clienții, beneficiarii…
    Acum au și motiv (citește pretext): dacă ei fură, eu de ce să nu fur.
    Aproape nimeni nu-și propune să fie el primul care să respecte normele.
    Fiecare așteaptă ca toți ceilalți să le respecte, iar el să fie ultimul.

  12. DNA-ul, Intre Capra Irinucai si Cimitirele Rocambolesti, Spuma Comediei Bufe Mioritice

    Chit ca nu l-am votat pe Mutalau, acum, la putin timp dupa ce l-am vazut cum performeaza, am ajuns la concluzia ca a meritat cu varf si indesat sa fie ales de feisbucisti. Ce-i al lui i-a lui, dom’le! Chit ca altii au grait si promis pentru el in campanie, deoarece la dansu’ nexam vorbe, omu’ asta se tine de cuvantu’ lor! Ce daca nu este constitutional ceea ce face? basescu a ars-o zece ani total anticonstitutional si i-a mers de-l dau euroii afara din cashi si, in ciuda evidentelor mai mult decat puscariabile cu care l-au coplesit denuntatorii cu renume, el zurda de-a dreptul zburdalnic pe sticlele si in inimile romanilor, iar la imperativele lui politice neamtu’ percuteaza imediat si cere demisia ministrului de finante.
    Mai ales ca demisia asta se potiveste ca o manuse promisiunilor sale de a da jos actualul guvern si de a-i readuce la putere pe oamenii lui chiombu’ care si-au batut joc la greu de boborenii ce, cu latul datoriillor si al somajului de gat, se bucurau precum stramosii lor daci la momentul intalnirii cu doamna cu coasa, in timp ce derbedeii respectivi se scaldau in unsoarea seului banului furat in nesimtire si dispret suveran fata de legi si de romanii platitori la greu de taxe.
    Asadar, Mutalau’, fericit mostenitor al deneistilor gestapovisti ai basescului, ii manevreaza mai ceva decat o facea predecesorul sau in ale talhariei politice in sensul ca mort, copt “aus cu guvernul Ponta si wilcomen Blaga@cie!”
    Nu conteaza ca acest guvern este legitimat de milioane si milioane de voturi ale romanilor satui de nenorocirile pe care le-au suportat de la cei pe care Yohannis vrea sa-i readuca musai la borcanul cu miere, nu conteaza ca acest guvern a reusit sa mai repare din avariile de top produse de sleahta lu’ chiombu la bugetele su cugetele romanilor, nu conteaza ca acelasi guvern a repus economia pe un fagas bun cu rezultate la cosul zilnic al gospodinei, nu conteaza ca, desi de stanga, Ponta si ai lui se tin de promisiunile USL din campanie si din punct de vedere al fiscalitatii intentioneaza introducerea unui cod fiscal insotit de reguli care l-ar face sa planga de ciuda si pe cel mai liberal dintre liberali la gandul impotentei sale liberale, nu conteaza nici macar faptul ca romanii cu scaun la cap (si sunt milioane de exemplare) rad si cu curu de gagurile cu poleiala juridica pe care DNA-ul le invoca drept probe pentru a lovi atat in guvern cat si in actuala majoritate parlamentara care-l sustine.
    Conteaza doar ce vrea Maria Sa Mutalau Voda si acolitii lui portocalii: “Jos guvernul Ponta!”.
    Pana la un punct, execeptie implicarea neconstitutionala a presedintelui in aceasta mascarada, pretentia opozitiei de a veni la putere poate fi si este justificata. Dar ce ne facem cand aceasta foame de ciolan se bazeaza pe scenarii deneiste desprinse din intrigile rocambolesti ale foiletonistilor francezi ai secolului XIX, adaptate la misterele parchetului codrutesc- mioritic, unde eroul negativ (vezi ministrul Valcov-de altfel cel mai capabil ministru de finante postdecembrist) o pune de conspiratii si furaciuni in cimitirele patriei la ora de miez de noapte si pe fondul sonor produs de “trilul” cucuvelei in duet cu buha (pentru a bruia tehnica de ascultare a sereistilor)?
    Oare producatorii de astfel de acuze sunt zdraveni la cap sau ne considera atat de imbecili incat sa inghitim pe nerasuflate genul asta de filme cu prosti si pentru prosti?
    In opinia mea, badea Yoahannis ar face foarte bine, indiferent de datoriile pe care le are fata de Blaga si clanul mafiot care-l crediteaza de lider politic, sa-si vada dracului de atributiile constitutionale si sa lase guvernul sa-si faca treaba. Nu de alta dar tot el si ai lui au de castigat in ideea ca, anul viitor cand penelistii inhaitati cu ai lu’ basescu dupa ce vor fi votati in draci de romani si astfel vor veni la lucrul bine facut de altii, lor ramanandu-le doar sa se bucure de succesuri si prosperitati personale.
    Si inca ceva, bade Yoahannis, ai putea transforma valul pe care te afli intr-un adevarat tsunami daca ti-ai asmuti deneistii asupra adevaratilor hoti din aceasta tarisoara si i-ai pune sa-i faca oarece intrebari de chestionar juridic chiombalaului. Ca motive au! Fara numar!

  13. @Doru Coarna
    Păi văd că tu eşti foarte naţionalist, dar pro-Germania! Prin participarea activă ca „revoluţionar” în evenimentele din decembrie 1989 din România ai contribuit enorm la reunificarea Germaniei. Să fie limpede, singurii ce-au tras foloase de pe urma „revoluţiei din decembrie 1989 din România” n-au fost românii, ci germanii!

  14. Să fie limpede, orice efort economic înseamnă o pierdere ! Profit se obţine doar atunci când proprietarul întreprinderii deţine măcar o resursă (dar facem aici abstracţie de capitalul uman) naturală din solul ori subsolul ţării, ori din geografia ei fizică. Dictatorul Nicolae Ceauşescu (ar putea fi perfect caracterizat printr-o constatare franceză la debarcarea lui Cuza, un om “vădit progresist dar foarte devotat principiului de ordine”). Prin obligarea noastră de a ceda resursele ţării după “revoluţia din decembrie 1989” ni s-a blocat orice şansă de progres economic ! Nici miere măcar nu mai avem ! Iar pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, mierea şi alte produse bioalimentare de calitate existau din abundenţă !

  15. DNA-Dezmintire

    Agentia de presa Ereevan News aduce la cunostinta cititorilor urmatoarea dezmintire data de DNA in urma valului de proteste ale constantenilor provocate de iesirea primarului Radu Mazare incatusat din sediul DNA.
    Comunicat: “Purtatoarea de cuvant a DNA, d-ra Minciunica Catusel este imputernicita sa aduca la cunostinta publicului faptul ca nici vorba ca primarul Radu Mazare sa fi fost arestat de catre procurorii d-nei Kovesi(Basescu). Aparitia in aceasta dimineata a distinsului primar de Constanta, incatusat, la iesirea din sediul DNA face parte dintr-un scenariu comun DNA-Primaria Constanta conform caruia unul din rolurile pe care d-l Mazare il va interpreta cu ocazia deja consacratului carnaval de la Mamaia din aceasta vara este cel al nu mai putin celebrului personaj Papillon. Aparitia sa de astazi face parte din programul de repetitii al acestui scenariu.”
    A consemnat pentru dvs.
    Zabrelean Dubachian

  16. Pare ca mi-a disparut un comentariu. In fine, blogul dlui Nastase, problema dumnealui, doar ca mi-a luat mult timp, dimineata, ca sa-l scriu.

  17. Incet , incet , igienizarea Romaniei anilor 2010 continua .
    Mazare – personaj grotesc ; nu vorbesc de bereta rosie a armatei britanice , nici de Jeep-ul US Army cu care se plimba – ce a facut acest individ dintr-o perla , Mamaia ( imi amintesc Hotelul Rex , construit in anii 1930 , vazut din apa , o splendoare ) ?
    A facut ceva ce seamana cu el – turismul , pentru el , se limiteaza la ” m-ati vazut ? sunt cel mai tare ! am masina cea mai frumoasa iar pe apa fac schi fara sa-mi pese de cei care sunt pusi in pericol de barca cu motor ” , femeile pe plaja – egalele lui , faptura lui Dumnezeu ? nici vorba – sunt obiect de placere , atat .
    Caraghiosul a cumparat o piesa muzicala de doi bani din Croatia , a facut-o ” Imnul Mamaiei ” – cand in afara sezonului acum 6 luni o juna americanca care se plimba prin statiune era sa fie macelarita de haite de caini vagabonzi ! Sa amintesc micuta de 6 ani , ucisa de cainii vagabonzi in 2007 in orasul ” lui ” ?
    Cazonoul , o bijuterie – inchis , schele , geamuri sparte , o catastrofa – acolo e ceva mai complicat decat sa strigi la inferiori cu bereta rosie pe cap si sa dansezi inconjurat de manechine in bikini
    Vroia si Portul , si i l-am fi dat , pentru ca este ” al nostru , din popor ” , adica chipurile membru PSD ?

  18. Aha, nu-i nimic, nici eu nu am dorit asta. Va ofer scuze. Poate ca masurile guvernamentale romanesti anti-criza vor face inutila orice exemplificare taiwaneza. Iar eu voi fi mai atent in viitor, in alegerea subiectelor.

  19. http://www.dcnews.ro/horia-georgescu-situa-ie-disperata-in-familia-fostului-ef-ani_470438.html

    Bai saracu’ de avorton nenorocit si bandit ordinar , sa n-o vada pe piranda cand naste !!!
    Sa iasa de la bulau exact in timp ca sa-i dea la scoala in clasa a III a , adica pe la 10 anisori!

    TOP ANTICORUPTIA SI INTEGRITATEA IN FLOAREA DIN BALEGA !!!!

    hoata si excroaca de otreapa , şefa Integrităţii, la bulau ,hope pe vreo10 ani ! avortonul de fost preşedinte cacanar al integritatii , reţinut de DNA , hope condamnare tot pe vreo 10 ani !

    Sa te tavalesti pe jos de ras !
    De necrezut cu ce se lauda tacutu’ nostru de mare comunicator…….cica el este politicianul european cu cei mai multi „fani” pe facebuci …………pai este foarte normal sa fie asa , pt. ca ceilalti politicieni europeni vorbesc si sunt „alive” si comunica direct cu poporu’ , prin vorbe spuse din gura !!!!!!.
    http://inpolitics.ro/riscul-curcilor-iohannis-celebreaza-15-milioane-de-fani-pe-facebook_18430040.html

  20. @Titus Filipas, cata miere vrei? Si de care? Iti garantez ca nu e din petrol. Pe bani, desigur, regimurile de belsug popular de care se bucura Romania de un sfert de secol incoace nu ne permit inca sa trimitem miere gratuit prietenilor. Poate in cincinalul urmator.

  21. @Marcus, frumoasa dezmintire, bravo! Nu ma indoiesc ca tii minte unde isi tinea Papilon banii, cred ca dl Mazare are mai multi decat incap acolo. Crezi ca Basescu va candida la primaria constanteana , care va deveni vacanta? Cui crezi ca ar trebui sa-i zica un om de bine „Mai, animalule!” ca sa fie sustinut si ales la primaria constanteana?

  22. @Marcus, Papillon, nu Papilon, ne analfabetizam la batranete, din nefericire prea tarziu, toate pozitiile bune au fost ocupate de analfabeti mai rapizi.

  23. @Cris

    Stimată doamnă, la „martie 17, 2015 la 9:46 am” spuneţi: „…..Opaina ….a fost numit director general al regiei, de către Băsescu….”
    Sus-numitul Opaina a condus RADET-ul în perioada 27 Ianuarie 2003 – 16 Mai 2003, când Preşedinte era domnul Iliescu, iar Prim-ministru domnul Adrian Năstase.
    Doar domnul Năstase a fost capabil să acorde o funcţie de conducere unui adversar extrem de vocal. Băsescu i-ar fi oferit urgent un loc în puşcărie.
    Am ţinut să fac această precizare nesemnificativă pentru că observ la mulţi comentatori tendinţa (voită sau nu) de a pune în circulaţie informaţii cu unele neadevăruri, sau de-a dreptul false (mincinoase) şi tendenţioase.

  24. Ii ofer scuze lui Zev , nu trebuia sa ma angajez intr-un dialog in contradictoriu. Am avut insa o zi proasta, o adevarata zi de marti si inca de dimineata, eram deja cu capsa pusa si fitilul gata de a fi aprins. Nu voi mai dialoga cu alte persoane de pe blog.

  25. Titus Filipas,

    parca sustineai ca revolutia ne-au facut-o englezii, deci acum ma dumiresc din spusele tale ca englezii au facut-o pt nemti!!! Esti cristal, amice!

    Si inca ceva, la revolutia aia sau ce o fi fost, eu am participat dar n-am conceput-o, n-am executat-o si nici nu mi-am luat vreo functie ulterior… pricepi? Asta pt ca ma saturasem sa fiu luat si eu drept prost de catre niste semianalfabeti, atata tot… Dar stii cum e, intentia e una si rezultatul a fost sa fie altul, exact contrar celor sperate de mine si de multi-multi altii…

    Tara asta a fost distrusa de goana nebuna dupa averi, de lacomie si ticalosie… astea nu le-a intrevazut nimeni in acel decembrie…

  26. @ cris

    Ca activista de partid va inteleg supararea si reflexul de a sari in apararea sefului . Eu m-am adresat oamenilor care chiar inteleg ce li se pregateste prin noul cod fiscal . Probabil ca o sa intelegeti si d-voastra , dar mult mai tarziu si tardiv .

  27. @ zev , centru , george ban si Chuck Norris

    Am impresia ca sunteti una si aceeasi persoana . Prea va laudati si va adunati scamele unul altuia !

    Aveti grija sa nu va prinda Mumu cu regii din astea ieftine , ca dati de belea …

  28. @ papasha

    Stai linistit ca o sa-i creasca Kovesi cu Blaga copiii lui Horia Georgescu . Si o sa-i dea când sunt mari ( gata procurori ) la vreo emisiune festiva de-a lui Maruta 🙂

  29. @ Mumu,

    …a fost numit director general al regiei, de către Băsescu pare-mi-se.

    Doamna spune: paremi-se
    Individul e un imbecil care nu face cinste celui ce l-a numit. El este cel care a pus Asociaţiile de Proprietari la dispoziţia primăriilor. Ar fi multe de spus, dar omul ar merita spânzurat de prima creangă mai înaltă!

  30. „Singurul care poate face ceva pentru partid, in acest moment, este Victor Ponta. Singurul care a rezistat unei presiuni extraordinare venite din partea lui basescu, a peneleului , pedeleului, pemepeului, macovistei, udrei, institutiilor de forta, nulanzilor, merkelilor, jurnalistilor implicati politic, etc si a unei parti din PSD (Mazare, Constantinescu, Oprisan, Vanghelie, Geoana, etc). Ma si mir ca Victor mai este inca in viata. (Z)”
    Numai că tot alaiul ăsta de rezistenţă pare insignifiant în faţa celei mai mari dintre greşelile făcute :
    Pactul cu Satana !
    P.S
    Să recunoaştem că o comemorare a lui Nicolae Titulescu fără Victor Ponta ( micul Titulescu) îşi pierde foarte mult din farmecul evocativ…. 😉
    P.A.2
    Nu înţeleg deloc insistenţa cuiva de a părea tot timpul un nimeni, greu dibuibil, postând sub diverse nicke-uri (de-acum) enervante !
    Mai ales că, spre deosebire de alţii, n-ar trebui să-i fie ruşine de ceea ce aşterne pe blog 😉 Problema e cum o face, dar mai ales, de ce ?! 🙄

  31. Dle A N, episodul de un comic nebun cu ziariştii bulgari trimişi să ia lumină de la stăpânul integrităţii absolute ajunşi tocmai la momentul cătuşelor a accentuat la maimum dispreţul şi suspiciunea faţă de tot ce înseamnă organism UE. O adunătură de nemernici cu pretenţii. Fiindcă nu-i bănuiesc de naivitate, ci de interese obscure . Ne-au vârât pe gât „statul de drept” în 2012.

  32. @Doru Coarna
    Nemţii au pregătit amănunţit dosarul cu „valiza nucleară” pentru Malta. Şi a fost într-adevăr beton. Ceauşescu spunea „agenturili”. Adică au fost mai multe servicii străine implicate. Apoi, tu de ce vroiai turbulenţă şi distrugerea industriei româneşti? Ca să nu exporte românii maşini-unelte în China ?

  33. @Titus Filipas, da-mi un motiv sa te otravesc. Eu cumpar mierea din care se consuma zilnic in casa de la Apicola, poliflora sau de salcam. Inca nu a murit nici unul dintre noi de la ea. Pentru alte soiuri de miere, ma duc la magazinul unui producator, insa asta destul de rar. Cum vrei.

  34. @ AN

    …..ntzeles !
    Sa-ti vina asa o replica de la un general , e tare !
    Eu sunt director general la scara a doua , intrarea din parcare , asa ca mare atentie la grade .

Lasă un răspuns