Aniversare Titulescu, la Brasov

images

 

 

 

 

 

 

Fundația Europeană Titulescu și Ministerul afacerilor externe vor organiza luni, 16 martie a.c., ceremonia de aniversare a 133 de ani de la nașterea marelui diplomat și om politic Nicolae Titulescu. Evenimentul va avea loc, la ora 12,  la Biserica ”Sf. Nicolae” din Șcheii Brașovului, unde voi merge, alături de Radu Podgorean, secretar de stat în cadrul MAE, si unde vom fi impreună cu oficialități locale. Cu acest prilej, se va desfășura o slujbă religioasă și vor fi depuse coroane de flori.

23 de gânduri despre “Aniversare Titulescu, la Brasov

  1. Politia politica romaneasca , cea cosmetizata in DNA , una din ramurile Securitatii in Romania , se arunca asupra unei personalitati PSD care este considerata fragila si usor de distrus , Dan Sova .
    Chipurile Sova ar fi responsabil de ” 3 cazuri de abuz in serviciu ” .
    Pentru atat ceri arestarea omului ?
    Galagiosul si agitatul Predoiu , de exemplu , a fost indemn de ” abuzuri in serviciu ” in timpul mandatelor lui de ministru ?
    Daca ceva i se poate reprosa , ar fi penalitatile platite grabnic si generos lui Bechtel sa plece din Bihor in mai -iunie 2013 , dar si atunci decizia nu era a lui , era politica si colectiva .
    Sa-mi pun cenusa in cap ?
    Imi pun .
    Sova a facut posibile proiectele indraznete de astazi , Turda Sebes si Campia Turzii Targu Mures – ideile au aparut si prins contur , nu pe hartie doar , ci financiar si real , in timpul mandatului lui …

  2. În măreţia lui încremenită, cu sufletul pus în ghips pe perioadă nedeterminată, Cristian Tudor Popescu s-a luat de piept, de-a lungul timpului, cu toate cele: în calitate de expert în sport, a şters pe jos cu gimnastele care au pozat mai neglijent îmbrăcate, adică dezbrăcate de-a binelea, într-o revistuţă; în calitate de expert în cinematografie, a înfierat „Patru luni, trei săptămâni şi două zile”, care nu prea şi-a meritat frunzuliţa palmată şi aurie de la Cannes; în calitate de expert în psihologie, l-a disecat în direct pe Mircea Diaconu, când a îndrăznit să-şi lanseze candidatura independentă la europarlamentare; în calitate de expert în politică mică, mijlocie şi mare, a punctat ca pe-o victorie personală fiecare arestare şi a avut câte-un orgasm mititel la fiecare prezentare televizată a cătuşelor pe încheieturi celebre…

    E prea puţin , stimabililor, e prea puţin pentru dânsul…

    Nemăsuratului CTP îi trebuie un adversar pe măsură. Aşa că, uitându-se în jur, vede că Dumnezeu ar fi potrivit la „categoria” lui şi doar cu el s-ar lua la trântă, căci numai cu divinitatea ar fi sensibil egal. Dar ce spun eu , „Dumnezeu”… CTP contestă unicitatea acestuia, el introduce puzderia, roiul cosmic, galaxiile de dumnezei, despre care, opinează dânsul că: „…nici nu ştim dacă sunt de natură corpusculară sau ondulatorie…”, ceea ce mi se pare o observaţie excepţională şi de-o mare fineţe intelectuală, devoalând un fapt cu adevărat grav, şi aproape lipsit de speranţă: într-adevăr, nu ştim, ce să ne mai ascundem! . CTP nu a verificat încă numărul de dumnezei, dar cred că tocmai cu asta se ocupă acum, şi deci, din calitatea lui de expert în cosmologie, ne va da un răspuns competent în cel mai scurt timp.

    Şi mai zice marele gânditor : “…Practicarea religiei presupune crearea unui sistem moral paralel cu justiţia…”- terifiant ! Să fie în Univers ceva la concurenţă cu Kovesi sau cu Livia Stanciu este cu-adevărat inadmisibil ! Păi, cum să ierte popa-părintele păcatele omeneşti, când totul se poate rezolva atât de convenabil multiplicând penitenciarele patriei, mai întâi în fiecare orăşel, apoi în toate reşedinţele de comună, apoi în fiecare sat , apoi la fiecare colţ de stradă.

    Din tot ceea ce scrie CTP se poate desprinde cu uşurinţă concluzia că numai el singur este fără de păcat, în timp ce Dumnezeu mai scapă boii în arătură , când şi când…

    Îmi permiteţi o mică remarcă, domnu’ Cristian Tudor Popescu, dacă nu vă supăraţi ? Deci , îmi permiteţi, da? Atunci, luaţi de-aici : DOAMNE FEREŞTE ! ( mi-am făcut şi-o cruce , să ştiţi…)

  3. Justitie te halesc!!!!!

    Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cere arestarea senatorului Dan Sova, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

    Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Sova Dan Coman, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat al Directiei remis Ziare.com.

    Procurorii spun ca, in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexele Energetice Rovinari si Turceni, pe de o parte, si SCA „Sova si Asociatii”, pe de alta parte.

    Totodata, se mai arata in comunicat, Dan Sova in calitate de „avocat coordonator”, mentiune trecuta expres in toate aceste contracte, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale.

    De asemenea, el a efectuat si activitate de consultanta juridica in temeiul acestor contracte si acte aditionale.

    Ia sa vedem de ce este acuzat Sovaielnicu’

    Art. 297 din Noul Cod Penal

    Abuzul în serviciu

    (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

    si

    CAPITOLUL III
    Dispoziţii comune

    Art. 175

    Funcţionar public

    (1)Funcţionar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remuneraţie:

    a) exercită atribuţii şi responsabilităţi, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative, executive sau judecătoreşti;

    b) exercită o funcţie de demnitate publică sau o funcţie publică de orice natură;

    c) exercită, singură sau împreună cu alte persoane, în cadrul unei regii autonome, al altui operator economic sau al unei persoane juridice cu capital integral sau majoritar de stat, atribuţii legate de realizarea obiectului de activitate al acesteia.

    (2) De asemenea, este considerată funcţionar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.

    Ce era Dan Sova in 2007-2009 ?!
    Avocat! Director al Revistei române de drept al afacerilor, editurile Rosetti și Wolters Kluwer Romania (2002 – 2006).
    Vreuna dintre aceste activitati implica ceva din definitia „functionar public”? NU!!
    Atunci cum dracu este acuzat de la abuz in serviciu?!

    Pardon complicitate la abuz in serviciu.Ori asta este cu tonTul si cu Tonta altceva ! Si ca particular poti sa fii alaturi de un funcţionar(ului) public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice .. il „lovesti” cun un teanc gros de euroi si il ameinti ca daca nu face ce ii ceri nu ii mai dai de 4 ori pe atat… sau altele in genu asta. Dar asta nu se cheama „complictate” ci dare de mita …

    Dar atunci de ce Godzilla nu il acuza de dare de mita ci de „complicitate” ?
    Findca nu are dovezi pentru mita. D’aia!!
    De fapt Lulutza banuieste ca incheierea contractelor de asistenta dintre Complexele Energetice Rovinari si casa de avocatură Șova și Asociații a avit motove penale insa nu are si dovezi si nici cum dovedi. D’aia ii acua pe aia de abuz in scarbici , care este mai simplu de dovedit (a luat o masura care a prejudicat Complexele Energetice Rovinari fara sa fie cretin si fara sa fi luat mita .. deci de capu lui abuziv si a produs o paguba) si nu de mita si pe Sovaielnic de „complicitate” findca a semnat contractele …

    In rest lege, text legal , primcipi – la dracu cu ele!!!

    A da.. Eu chiar cred ca in gnl contractele cu casel de avocatura se fa contra unor „motivatii” penale. Nu de alta dar intrepinderile alea mai platesc niste juristi …

  4. Cred ca e vizibil cum partidele de stinga din Europa au cedat incet incet ideilor liberale, sau de dreapta. Romania este cred in acest scenariu. Slabirea focusului pe pilonii ideologici, cum ar fi combaterea saraciei, distributia echitabila a bogatiei nationale, renuntarea la taxare proportionala a individului si corporatiilor, si toate compromisurile transpuse in legi cu dreapta internationalista reprezentata de FMI, investitorii privati, mega-corporatiile globale, au condus la slabirea statului social, cu efecte clare in final asupra puterii statului in relatia cu cetatenii, si slabirea institutiilor si mecanismelor democratice in favoarea corporatismului, a individualismului. si a unui stat guvernat din umbra de servicii secrete, si de papusile lor puse in functii inalte in stat.

    Nu am timp sa fac o analiza detaliata a guvernarii de stinga actuale, dar ma ingrijoreaza perspectiva venirii dreptei la guvernare. Stinga a reusit sa repare din masurile catastrofale ale basistilor, dar nu pare sa aibe curajul de a avansa o agenda mai radicala, din teama evidenta ca se va ciocni cu „aliatul” extern. Daca ar imprumuta din temele lui Orban, din care multe au sens, ar supara imediat cercurile influente financiar bancare externe de care e atit de prinsa. Si imediat ar fi etichetata ca „democratie iliberala”, desi cam asta e Romania azi, in alte chei politice, cum ar fi cele ale justitiei impreunate cu interese corporatiste si din servicii. Noi insa suntem fericiti ca ungurii au ajuns paria transatlanticilor, dar nu vedem paiul din ochiul nostru. Care e implantat acolo chiar de „prietenii” americani care ne invata cum se face democratia, si cum o sa ajunga ei pe Venus, atunci cind noi vom termina cu tranzitia. Chiar, am terminat cu tranzitia oficial?

    Mi se pare ca Romania e intr-o barca de salvare, plutind in deriva, in speranta ca va ajunge la un mal de insula tropicala, cu banane, mango si ananas gratis. E bine ca ne focalizam pe infrastructura, dar daca nu facem romanii mai bogati intre timp, cine o sa mai circule pe autostrazi, rusii? Ca prea multi nemti si americani nu am vazut pe soselele Romaniei.

  5. Stiu ca suna anacronic, dar daca nu exista partide care sa promoveze interesele muncitorilor si ale agricultorilor, ale tinerilor, ale familiilor, ale copiilor, ale celor dezavatajati, nu exista democratie. Nu putem sa avem doar partide de dreapta, si partide ce simuleaza stinga, dar accepta ideologia de dreapta, in speta cea economica si financiara.

    Situatia in care este lumea azi, unde bogatii sunt din ce in ce mai bogati (si mai multi e adevarat), in care bogatia se mareste exponential din ce in ce mai repede, iar saracia urmeaza acelasi trend, dar opus, cu restul de 99% ce ramin in urma, nu ajuta acestei lumi care se faleste in fata rusilor si a lumii ca e „democrata”. Minciuna are picioarele scurte. Se vede bine din interiorul „paradisului”. Instabilitatea si erodarea din interior se produce.

    Romania nu ar trebui sa renunte la miscarile sindicale, si muncitorii ar trebui sa fie incurajati de guvern sa formeze sindicate. Altfel, angajatii vor pierde, si angajatorii vor cistiga si mai mult decit ar fi normal.

    In final, intrebarea este: cum se doreste sa se faca redistributia averii nationale? Solutia globalista ne pune in fata perspectivei saracirii accentuate ale majoriatatii si a miscarilor sociale violente. Bogatia nu o mai are statul, ci o mina de indivizi super-bogati.

  6. Pun si eu aceeasi intrebare ca si d-na Oana Stancu :

    Oare pana unde poate sa mearga lasitatea d-lui Ponta si a parlamentarilor PSD ?

  7. Mare om , mare caracter 🙂 d-ul Daniel Constantin . Stiti care ! Tanarul acela in pantofi de lac si costum Versace , parfumat si dat cu briliantina ; cel mai mare AGRICULTOR al Romaniei moderne ! Dupa standardele lui Zev 🙂
    Cel care a propus ca taranii sa intre in piete numai cu carduri wireless iar cei care lucra pamantul la tara sa trimita cate un sms ( direct de pe tarla ! ) la ITM ca sa nu fie amendati pentru munca la negru … Stiu , suna caraghios dar toate aceste aberatii au fost propuse de acest geniu al agriculturii romanesti .
    Tanarul acela numit de Dan Voiculescu ca presedinte al PC , propus de Dan Voiculescu in functia de vicepremier si ministru , care a luat bani imprumut de la Dan Voiculescu , care-si datoreaza toata cariera si averea lui Dan Voiculescu , care l-a infundat pe Dan Voiculescu , care-l injura pe Dan Voiculescu …
    Tot pe domnul acesta l-am ales noi sa lupte cu basismul si cu Basescu ?!

    Este prietenul si partenerul d-lui Ponta , cel cu ” Dreptate pana la capat ” . Un alt om de mare caracter !

    Ei reprezinta noua clasa politica a Romaniei , viitorul acestei tari . Suna cam infricosator dar asa este …

    http://www.romaniatv.net/daniel-constantin-face-noi-dezvaluiri-in-scandalul-cu-dan-voiculescu-familia-mea-e-amenintata_207664.html

    http://www.stiripesurse.ro/daniel-constantin-dezvaluiri-incendiare-despre-dan-voiculescu-atac-fara-prececent-la-antena-3_949608.html

  8. Se pare ca se naste un nou mit in legatura cu filmul Aferim …
    Asa ca preventiv dau ubn citat

    O! să cutremură mintea omului, când îş va aduce aminte că făptura dumnezeirii, omenirea, fraţii noştri, au fost câte 10 aşternuţi pe pământ, cu ochii în soare, şi o bârnă mare şi grea pusă pe pântecile lor, ca muşcându-i muştele şi ţinţarii, nici să poată a se feri. Aceasta de nu s-au urmat de nimeni, împungă-mă pre mine cugetul, căci scriu o minciună; iar de au săvârşit-o un român către fraţii lui români, numai ca să să întoarcă cu bani mulţi strânşi, arătându-să cu slujbă către stăpânitor, acela, citind şi aducându-şi aminte, împungă-l pe el cugetul, şi de acum înainte părăsască-să de acele urmări; căci condeile nu vor mai fi uscate, şi asemenea urmări nu vor mai fi cunoscute numai duhovnicilor şi suferite de pătimaşi, ci condeiul va da în veleagul obştii atât urmările cele spre folosul neamului, cât şi cele spre prăpădenia lui. Alţi creştini, tot pentru dare de bani, au fost spânzuraţi cu capu în jos, şi alţii, iarăşi, închişi în coşare de vite, unde le-au dat fum, şi alte multe asemenea pedepsi./…/
    Aceste nedrepte urmări şi nepomenite peste tot pământul i-au adus pe ticăloşii lăcuitori întru aşa stare, încât întrând cinevaş într-acele locuri, unde să numesc sate, nu va vedea nici biserică, nici casă, nici gard împrejurul casii, nici car, nici bou, nici vacă, nici oaie, nici pasăre, nici pătul cu sămănăturile omului pentru hrana familiei lui, şi, în scurt, nimică; ci numai nişte odăi în pământ, ce le zic bordeie, unde intrând cinevaş, nu are a vedea alt decât o gaură numai în pământ, încât poate încăpea cu nevasta şi cu copiii împrejurul vetrii, şi un coş de nuiele scos afară din faţa pământului şi lipit cu balegă. Şi, după sobă, încă o altă gaură, prin care trebuie el să scape fugând, cum va simţi că au venit cinevaş la uşă-i; căci ştie că nu poate fi alt decât un trimis spre împlinire de bani. Şi el neavând să dea, ori o să-l bată, ori o să-l lege şi o să-l ducă să-l vânză, pentru un an, doi, şi mai mulţi, sau la un boierenaş, sau la un arendaş, sau la oricine să va găsi, ca el să-i slujească acei ani, şi banii ce să dau pentru slujba acelor ani, să să ia pentru birul lui./…/ Ce era dator această făptură dumnezeiască să şi robească ca să dea şi ce nu are domnului?
    Şi apoi, întrând cinevaş întru acele bordeie ale lor, peste putinţă era de a găsi pe trupurile lor, şi în casă, lucru de zece lei; căci şi căldarea cu care o să-şi facă mămăliga nu o are fieşcine, ci sunt 5-6 tovarăş pe una. Şi când aceştea, din nenorocire, prindea de veste când vinea în satul lor zapciů, polcovnicu, căpitanu, mumbaşir isprăvnicesc, mumbaşir domnesc, fugea atât ei, cât şi muierile lor, şi copiii care putea fugi, prin păduri şi pe munţi, întocmai ca dobitoacele cele sălbatice, când le gonesc vânătorii cu câinii. Căci ştia că, prinzându-i, nu mai este altă vorbă decât cerere de bani, şi ei, neavând bani, vor lua gârbaciuri pe spinare. Nu crez că cel mai rău tiran stăpânitor, – văzând chiar cu ochii lui pe această făptură dumnezeiască, pe acest deopotrivă cu el om, fugând pe munţi şi prin păduri, cu picioarele goale până în genunche şi cu mâinile până în cot negre şi pârlite, şi haina care o au pe ei – numai din bucăţele, iar copiii – de tot despoeaţi, – nu crez că nu i se va muia inima, cât de sălbatic şi rău va fi, şi va mai cere bani de la o aşa stare de oameni”

    Dinicu Golescu Insemnarea calatoriei mele . A fost ispravnic, hatman și mare logofăt în Muntenia. Impreună cu Ion Heliade Rădulescu a infiintat „Curierul românesc” care a fost prima gazeta din Romania si a pus bazele „Societății Literare” din București. În 1827 inițiază apariția primei reviste în limba română „Fama Lipschii” (gazetă tiparită la Leipzig, în Germania, cu apariție lunară).
    .
    Si nitel mai tarziu . in Modova , Mihalache Sturdza zicea unui apusean ca tranul modovean manaca mamaliga si bea apa taiatae cu otet si numai la marile sarbatori manca ceva carne si bea vin. Era in acel moment domnul tarii. Si a pus bazele Academiei Mihailene .. A eliberat tiganii domnesti si manastiresti .

    Deci inaite de irma „linia” data de Aferim sa va aduceti aminte de sitiatia taranului roman …

  9. Sova ” arestat ” pentru fapte din 2007-2008 la Rovinari sau din scurtul lui mandat de tanar ministru delegat ?
    Dar ce-i reproseaza dna Kovesi noii tinte- vanat a BRATULUI ARMAT al PDL , numitul DNA ?
    Tineretea ? Il punem jos usor ca e tanar si nu are suportul partidului ?
    Faptele din 2007-2008 din Oltenia ? Ce i se reproseaza in legatura cu termocentralele pe carbune de acolo ? Le-a falimentat atunci , le-a golit depozitele de carbune atunci , i-a escrocat atunci si ne dam seama de asta in 2015 ?
    O comedie .
    In timpul acesta , dna Kovesi , calatorii romani din autocare cotizeaza sume cochete pentru ” vamesii romani ” la trecerea lor pe la barierele de la Petea , Bors , Nadlac si Moravita ca sa nu-i faca purtatorii de chipiu si mustata carpatini sa-si goleasca valizele in noapte , sub urletele lor de comanda …
    Directorii romani de spitale de la Ramnicu Valcea , Iasi sau Satu Mare cer , fara rusine , delegatilor medicali 5 -10 % din vanzarile lor de medicamente , pentru ei …
    Cetatenii romani sunt tratati , veniti sa-si plateasca facturile la ghiseele Electrica , RADET sau ale Postei , ca niste vite de compatriotii lor din spatele biroului …dupa cozi de 3 ore , in picioare si sub comenzi militare , fara discutie …
    Comenzile de stat pentru lucrari sunt date de primari – prefecti sau echivalentul lor pentru sume frumusice in buzunarul personal – nu dai , nu ai …
    Bine ca periculosul Sova trebuie , el , ” arestat ” .

  10. T-Rex
    Fiti linistit, niciun partid de dreapta nu aplica doar masuri de dreapta, din moment ce solicita votul cetatenilor si este obligat, la putere fiind, sa mentina un oarecare echjilibru in societate.
    Cat priveste stanga, faca nu se poate opune capitalismului, cel putin, imi doresc un guvern PSD ca acum; adica, sa aplice masuri pragmatice orientate catre interesul mediului de afaceri si simultan catre asteptarile REALISTE ale unor cat mai largi categorii de cetateni.
    Nu pot exista o stanga si o dreapta pure, decat in teorie.
    Dar la noi, mai ales in zona artificala a dreptei (translatata subit de la stanga la dreapta, sau de la liberali la populari), se vede o imensa ipocrizie.
    Am spus ,,artificiala”, deoarece normalitatea in politica este ,,stanga”, prin definitie. Macar unii si-o asuma, ceea este mai mult decat nimic in materie ideologica.

  11. Adrian B.
    Intr-o statistica recenta, se subliniaza ca mediul rural l-a depasit pe cel urban in materie de aces la Internet per capita.
    Asa ca, daca vrem un viitor decent, n-ar trebui sa persiflam ceea ce gandeste domnul Daniel Constantin despre agricultura.
    Sigur, ideal ar fi ca toata lumea sa-si permita proprietati gen Nana…dar nu toti sunt (ex)presedinti, chiar daca detin un baston de maresal in ranitza.
    (Z)

  12. fosta basarabeanca

    Nu va plac pisicile ?!
    Eu, taman invers, sunt fascinat de ele.
    Spre deosebire de femei, pisicile nu cer nimic in schimb pentru iubirea lor prin definitie sincera, in afara ratiei zilnice de mancare si apa.
    😉

Lasă un răspuns