De vorbă cu Luis Ayala

images

 

 

 

 

 

 

Luis Ayala este secretarul general al Internationalei Socialiste. De multi ani. L-am reintâlnit, sătămâna trecută, la Londra, unde este si sediul organizatiei, o organizatie cu peste 150 de membri din toată lumea. Partide de stânga, de tot felul – moderate sau radicale. Am stat de vorbă, câteva ore, sâmbătă seara, despre ideologie si lipsa de ideologie, despre globalizare si regionalizare, despre Internationala Socialista si Partidul Socialistilor Europeni, despre ce se intâmplă in România sau la Bruxelles. Ne-am reamintit nenumăratele intâlniri pe care le-am avut – la Bucuresti, la Madrid, la Paris, la Tirana, in aeroportul din Munchen sau in Brazilia, atunci cand PSD, cu peste 10 ani in urmă, a fost acceptat ca membru al Internationalei Socialiste.

10 gânduri despre “De vorbă cu Luis Ayala

 1. Deci este succesorul lui Pierre Mauroy ?
  In memoriile lui , recent aparute , regretatul Pierre Mauroy vorbeste despre un apel telefonic primit de el la primaria din Lille in primavara lui 1992 : ” Pierre , sunt Willy Brandt . Vin la tine astazi , e urgent ” .
  Mauroy , mirat , il asteapta , Brandt vine la Lille in aceeasi zi , ii spune ” Pierre , sunt grav bolnav . Voi muri . Vreau sa preiei tu Internationala Socialista , un proiect la care tin foarte mult ” .
  Mauroy a acceptat .
  Avea multa stima pentru Willy Brandt , a dat numele bulevardului care duce la un cartier de afaceri , Eurolille ,al treilea pol de afaceri din Franta construit de el .
  PS – traim intr-o lume care-si cinsteste eroii .
  La 8 ani de la mareata otravire cu Poloniu a lui Litvinienko , tatal unui copil de 6 ani la epoca , la Londra , unul dintre indivizii veniti de la Moscova sa-l invite la ” un ceai ” , Lugovoi , este decorat de despotul de la Kremlin pentru ” servicii inestimabile aduse Rusiei ” .
  Daca , in ochii capitanului KGB de la Dresda , astea sunt serviciiile de care are nevoie Rusia …

  Apreciază

 2. MAMA EI DE OGLINDĂ

  „Intr-o zi m-a intalnit cu un prieten si am intrat sa bem o cafea.
  Vis-a-vis de masa noastra erau niste batranei. Ma uitam la ei, si i-am spus prietenului meu:
  – Ii vezi pe sontorogii aia de batranei ? Peste 10 ani asa o o sa fim si noi !
  Prietenul meu si-a scos ochelarii, s-a uitat lung la mine si mi-a spus:
  – Bai, tembelule, vis-a-vis de noi e o oglinda !”

  Apreciază

 3. Gustave Le Bon: “Este imposibil a prevedea incidenţele măsurilor în aparenţă cele mai înţelepte. Din astă cauză mania reformelor, a marilor reforme, este adesea aşa periculoasă pentru un popor.”

  Apreciază

 4. Un banc mai vechi, cu evrei şi români. Acţiunea se petrecea la Canalul Dunăre-Marea Neagră în prima variantă (cea planificată de banca Rotschild pe la 1907). Un deţinut român intră între coarnele roabei încărcată cu pământ, şi exclamă aparent vesel: „Asta-i viaţa!” Când vine rândul deţinutului evreu, el întreabă dubitativ: „Asta-i viaţă?”. Avea deschisă alternativa să plece în Israel (vedeţi şi ce spunea Steinhardt http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Steinhardt ).

  Apreciază

 5. Băsescu e revoltat din cauza unor televiziuni care difuzează minciuni.
  Eu nu sunt revoltată. Știu că multe știri rezultate din „dezbaterile” cu invitați, analiști, specialiști și pricepuți sunt niște gogoși, și de aceea nu-mi pierd vremea cu zisele „dezbateri”.
  Ceea ce-mi place însă e că Băsescu mănâncă și el pâinea pe care a mâncat-o d-l Năstase despre care zisele televiziuni spuneau tot felul de prăpăstii montând opinia publică împotriva domniei sale.
  Ia d-acia, să vezi și tu cum e!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.