Comemorarea victimelor atentatelor de la Madrid

35330maxim

Astăzi, la Parlament, s-a păstrat un moment de reculegere in amintirea celor 16 români care au murit in atentatul terorist de la Madrid, din 11 martie 2004. Un atentat care a indurerat nu doar Spania, nu doar România, ci intreaga Europă si, in plus, a dus la pierderea alegerilor pentru premierul Aznar.

Am participat atunci, in calitate de prim-ministru al României,  la serviciul de comemorare a victimelor atentatelor, in Catedrala Metropolitană Almudena din Madrid ( 24 martie 2004). Adaug cele câteva cuvinte pe care le-am rostit, acolo, pentru presă:

„Am participat, în urmă cu câteva ore, la ceremonia funerară de la catedrala catolică din Madrid. A fost o atmosferă deosebit de tristă, dar o solemnitate sobră şi care a însemnat o ocazie pentru foarte

mulţi prieteni ai poporului spaniol să vină să-şi exprime solidaritatea
cu victimele atentatului din 11 martie.

Au fost peste cincizeci de delegaţii, foarte multe personalităţi au
participat la această comemorare, la această întâlnire a europenilor
care şi-au plâns morţii aici, în capitala Spaniei. A fost prezent
preşedintele Franţei Jaques Chirac, cancelarul german Gerhard Schröder,
premierul britanic Tony Blair, numeroşi alţi premieri, preşedinţi de
state, regi, familiile regale europene şi membri ai familiilor regale.

Prezenţa noastră, prezenţa delegaţiei noastre aici a avut o dublă
justificare. În primul rând, am venit pentru că victimele atentatului
din 11 martie înseamnă şi victime româneşti, înseamnă români care au
pierit aici sau care au fost răniţi – a fost o formă de a adăuga câteva
lacrimi româneşti aici, în această catedrală imensă, în centrul
Madridului, şi de a arăta durerea noastră, de a o alătura durerii
familiilor spaniole.

În al doilea rând, am vrut să arătăm această solidaritate care acum se
întemeiază şi mai mult nu doar pe sângele, pe limba de origine latină,
dar şi pe sângele care a fost vărsat împreună şi care creează, probabil,
un liant şi mai puternic pentru tot ce va însemna viitorul nostru comun.

A fost nu o sărbătoare, ci un motiv de tristeţe profundă, dar şi o
modalitate de a arăta că există solidaritate şi că există voinţa de a
elimina accidente, atentate de acelaşi fel în viitor.”

43 de gânduri despre “Comemorarea victimelor atentatelor de la Madrid

  1. Individul asta care-si datoreaza cariera lui Dan Voiculescu , care l-a tradat pe Dan Voiculescu , care i-a luat banii si partidul , a tradat votantii USL , si-a numit amanta ca secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii si acum vrea sa fuzioneze cu PLR .

    De la domnul asta asteptam noi competenta si sa ne reprezinte cu cinste … 🙂

    Când ma gândesc ca in tara asta sunt agricultori de prima mana , fermieri care cultiva zeci de mii de ha de teren , oameni de toata isprava pe care nu-i baga nimeni in seama ! Si l-au pus ministru al agriculturii pa pacaliciul asta tocmai ca sa-l foloseasca !!!

    http://www.cotidianul.ro/daniel-constantin-sunt-intr-o-situatie-ireconciliabila-cu-dan-voiculescu-257957/

  2. http://www.cotidianul.ro/udrea-kovesi-l-a-mangaiat-pe-frunte-pe-vasile-blaga-257988/

    Elena Udrea spune exact ceea ce am spus eu pe acest blog in urma cu o luna de zile : ca Blaga si Macovei au confiscat jucaria de arestat ! Este evident !

    Telecomanda lui Kovesi si Coldea e la Blaga , Udrea si Iohannis .

    Iar Victor Ponta ori e pe mana cu acestia , ori e SANTAJAT de acestia cu dosarele lui cumnatu-sau si maica-sa .

    Victor Ponta conduce aceasta tara ca un veritabil basist ! Chiar mai sinistru decat o facea Basescu , Boc , Blaga si MRU ! Face tot ceea ce-i spune Codruta Kovesi si instaureaza toate elementele statului politienesc .

    El nu este interesat de economie , de cetateni ; este interesat doar de arestari , de taxe , de impozite , de confiscari , de teroare si sa-i faca pe plac lui Kovesi .

    Victor Ponta si USL au reprezentat cea mai mare farsa si escrocherie din ultimii 25 de ani ! A venit la putere cu un mesaj de schimbari economice , de dreptate si justitie corecta si ne-a oferit exact contrariul ! El este cel care si-a batut joc de cei 7,2 milioane de cetateni care au votat anti Basescu !

    Ma mir cum il mai gireaza cei de la Antena 3 pe acest impostor si nu-si dau seama ca el este capul tuturor relelor , cel din cauza caruia ne aflam astazi in mizeria asta .

    Uitati-va ce atitudine are fata de abuzurile comise impotriva unor oameni sau politicieni : Toni Grebla , Corneliu Barsan , Nicolescu de la Arges , Ion Stan de la Dambovita , Dan Voiculescu , etc. Acestia sunt victime ale abuzurilor justitiei sau DETINUTI POLITICI si acest individ nu spune nimic despre aceste lucruri !

  3. Domnu’ Ponta, Nu Act Guvernamental Pentru Locuinta Lu’ Basescu, Celula, Bre, Domnu’!

    Sunt intr-o confuzie totala! Din momentul in care alde deneistii lu’ basescu vrand , nevrand si scapati de lesa cu care basescu ii strunea, potopiti fiind de presiunile venite de la Uncle Sam (vezi:Microsoft!), i-au bagat putin la beci pe soldatii si locotenentii aceluiasi basescu, in frunte cu amanta de jalnica actualitate, media si asa-zisii oameni politici invitati ai acesteia au dat in balbaiala pe sticla atat de catastrofic incat denuntul juridic a ajuns sa fie confundat cu turnatoriile pe care (cu riscul de a ma repeta) acelasi basescu le facea la Securitate din pozitia de colaborator dovedit cu acte, referitoare la colegii de studentie si nu numai.
    Nu sunt specialist si cu atat mai rau ma deranjeaza faptul cand aud cand profesionisti in ale justitiei, in fata schimonoselilor de aparare invocate de udrea si amant, se lasa antrenati in aceasta noua campanie de aburire a prostilor cu drept de vot din Romania, ridicand semne de intrebare asupra legalitatii acestei forme de investigatie judiciara: denuntul (cf.DEX=DENÚNȚ, denunțuri, s. n. Informare adresată unui organ de jurisdicție sau de urmărire penală cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană; denunțare).
    Circul acesta in forma continuata practicat de cuplul “chiombu’ si parasuta lui”, sustinut anapoda de o media in cautare de audienta, nu face nimic altceva decat sa destabilizeze si mai mult ideea de justitie in Romania post-basescu. Sunt convins ca atunci cand (oricat de mult nu-i am eu la lingurica, din motive bine intemeiate, pe procurorii cu care basescu si-a sters anumite zone anatomice dupa ce s-a “scapat” pe noi -vezi Flota= mucles!, Mihaileanu= mucles!, Spalare bani Casunenu=mucles! etc=mucles!-), acestia au fost nevoiti si repet nevoiti de evidenta prezentata de organele de cercetare ale “licuriciului” sa purceada la arestari provenite din sleahta lu’ Uciga-l Toaca!, ei au avut si au la dispozitie si alte probe care sa sustina denunturile respective. Faptul ca acestea, pe modelul stenogramelor si “pe surse” cum fusese obisnuita media in “epoca de trista amintire-sezonu’ basescu&cie”, nu au ajuns inca la cunostinta spre difuzare, asta nu inseamna ca ele nu exista. Pe de alta parte, lasand la o parte modul jalnic, de factura gainareasca de-a dreptul in care protagonistii acestui spectacol grotesc se dau in primire care mai de care, in speranta ca vor scapa cu o sentinta mai usoara dupa executarea careia sa se poata bucura in liniste ei si tot vlastaru’ lor de neamuri proste de o viata indestulata ca urmare a faptului ca nexam confiscare de furaciuni in valoare de zeci de milioane de euroi, practica aceasta juridica nu a iventat-o deneaul si nici Codruta, ci ‘mneai exista de cand Dumnezeu, tragandu-l de coada pe infamul sarpe, a aflat cum s-au desfatat alde Adam si Coasta Sa din marul cel erotic, motiv de arest la domiciliu pamatesc cu weceu turcesc si lipsa de feon si caviar la mic dejun.
    S-apai, daca tot cazuram, pe buna dreptate la pace, in sensul ca timp de zece ani am asistat neputinciosi la instalarea unui regim politic de cea mai crunta natura mafiota in Romania, de ce Dumnezeu sa nu intelegem ca denuntul juridic, coroborat cu alte probe, poate constitui baza unor procese care sa ne scape de aceasta ciuma a crimei organizate la cel mai inalt nivel?
    Sa nu uitam ca un AL Capone, bazat pe Omerta, a fost totusi infundat de denuntul contabil facut de “amploiatul” sau, iar un alt nas mafiot american celebru, a murit in puscarie in urma denuntului facut de un locotenent al sau care, culmea!, la ordinele sale comisese opstrezece asasinate, insa datorita marturiei sale sub juramant, a intrat in programul de protectie al martorilor si “a disparut” in peisaj pana la adanci batraneti.
    Nu stiu de ce, raman totusi optimist si sper ca acest derbedeu nenorocit de basescu va fi chemat intr-un final sa raspunda pentru toate faradelegile comise intr-un dispret total fata de romani, atata amar de ani.

  4. O opera ingrozitoare a fascismului islamic .
    Au fost chiar bebelusi omorati in bombele de la Madrid …
    Ziarul Adevarul ( de alta calitate si cu alt actionariat in 2004 ) descria venirea sicrielor victimelor romane in tara : un bunic ii vorbea nepotului din sicriu ” ti-am spus sa nu pleci , sa ramai , tu ai vrut sa pleci ” …
    Barbaria islamista .
    Absolut oarba , irationala , salbatica .
    Nu pot ramane la ei , in tinuturile Islamului ?
    Cine ii obliga sa vina in Danemarca , SUA , Franta , ca imigranti economic si sa comita crime in numele unui Dumnezeu pe care nu il cunosc ?

  5. Adriane B.
    Spune-le colegilor tai adevarul si n-o mai scalda proletcultist, ca ai devenit de toata jena……
    Esti sustinator – agent de influenta al opozitiei, care doreste dezmembrarea actualei majoritati guvernamentale, asa este ?
    Spune fara teama, pentru ca aici, majoritatea dintre noi pretuim adevarul si sinceritatea, chiar daca intra, uneori, in contradictie cu propriile noastre puncte de vedere. Respingem, in schimb, cu toata fermitatea din dotare, miniciuna, diversiunea si manipularea.
    Iata de ce l-am apreciat pe Sadic:
    Datorita principialitatii, calmitatii, onestitatii afirmarii crezului si tentei de umor.
    (Z)
    ps
    Il felicit pe domnul Daniel Constantin pentru perseverenta sustinerii proiectului USL, asa cum il felicit, pentru acelasi motiv, si pe domnul Tariceanu.
    Noi toti stim cine a tradat…si nu uitam. Nici alti liberali, adevarati liberali, nu uita. Se va vedea asta in procentele viitoare ale PLR (sau PLR-PC, etc).
    (Z)
    pps
    Daniel Constantin (la Gandul_n.m.):
    ,,El (Daniel Constantin_n.m.) a admis că îi datorează poziţia de şef al PC lui Dan Voiculescu, însă, în acest moment, partidul trebuie să meargă mai departe prin liderii săi.”
    COMENTEZ:
    Corect, domnul Vociulescu ar face bine sa ia act de consecintele condamnarii sale si/sau sa-si pregateasca planul eventual de de atac la CEDO, prin urmare, il rog sa inceteze cu jocurile politice de influenta initiate din puscarie. Face exact la fel ca si Udrea, pentru a tine captiva o parte a opiniei publice.
    Rusinica, domnule Voiculescu, rusinica.
    Totusi, proiectul USL este mai important decat interesul unei persoane politice, oricare ar fi aceasta.
    (Z)

  6. Felicitari si succes, domnule Grebla, in demersul dvs de a va dovedi nevionovatia.
    Da, asa este in Romania, nu am gresit cu nimic pe fond….toti politicienii sunt prespusi infractori, numai cetatenii (vorba doamnei Cris) sunt doar serafimi, heruvimi si denuntatori cu inalta constiinta civica. (Z)
    Sper ca societatea romaneasca sa se trezeasca, dupa devoalarea acestei penibile facaturi judiciare demna de Gestapo.

  7. http://www.dcnews.ro/denun-atorul-lui-toni-grebla-vs-adrian-ursu-a-i-venit-sa-va-bate-i-joc-de-noi_469981.html

    Turnatorul asta care l-a denuntat pe d-ul Grebla, prestatia DNA-ului si acuzatiile aduse acestui om , ne arata mizeria in care a ajuns societatea romaneasca !

    Toata lumea se intreaba cum se pot face astfel de abuzuri si ce-i de facut ?

    In 2012 a venit un mincinos – d-ul Victor Ponta – care ne-a spus ca daca va castiga alegerile va pedepsi toate abuzurile facute in tara asta , ca ne va scapa de Basescu si clica lui , ca va reduce taxele si impozitele , etc . Alea cu ” Dreptate pana la capat ” 🙂
    Intre timp , s-a ales praful de toate promisiunile lui si a facut exact invers decat ne-a spus : a batut palma cu Basescu si mafiotii lui , a crescut taxele si impozitele , abuzurile sunt din ce in ce mai mari , etc . In plus si-a angajat toate rudele si prietenii in posturi din administratie .

    Pun si eu o intrebare : ce parere are d-ul Ponta si varul dansului ( Cazancioc ) de dosarul d-lui Grebla ? De aberatiile din acest dosar … I se pare normal cum este terfelit acest om si cu acuzatiile penibile care i se aduc ?
    Ce parere are de ” dosarele ” d-lor Barsan , Stan , Nicolescu , etc ?

  8. @ Zev

    Pai hotaraste-te odata ce sunt : agent rus/chinez/israelian sau agent de influenta al Opozitiei 🙂

    Eu cred ca in prostia dumneavoastra sunteti chiar un om fericit ! Va recomand sa incercati sa va folositi creierul din dotare si sa analizati cu mintea d-voastra anumite intamplari din politica interna si externa . Explicati-mi concret cu ce gresesc …

    p.s. Eu n-am votat niciodata Basescu , pdl sau pnl . Doar PSD ! Insa nu pot accepta sa vad un Victor Ponta care ne minte cu nerusinare si care nu are reactie la ABUZURILE din tara asta ! El nu numai ca nu opreste aceste abuzuri dar este chiar pe mana cu acesti securisti ( sau este santajat ?) si le face jocul : da unele legi care instaureaza statul politienesc .

  9. Pentru ca dl Nastase tocmai a venit de la britanici, sa zic ca e un amuzament sa urmaresti de la distanta campania electorala de acolo. Mai e putin pana la linia dreapta si principalele partide se afla in faza solicitarii de donatii: conservatorii, de 20 , 50 si 100 lire sterline. Mai cu clasa muncitoare, laburistii solicita donatii de 5, 10,15 si 20 de lire sterline. In plus, mai vand, cu 12 si respectiv 20 de lire sterline prosoape pentru ceai, cu tematica: sistemul national de sanatate (NHS) si muncitorii.
    Iata un exemplu de la sectiunea „mistouri”:

    Here are just some of the topics — completely unrelated to the NHS — that Tory MPs have been „debating” in the two days they’ve meant to have been talking about our NHS bill:

    Asterix the Gaul
    Affinity for Creme eggs
    French sociologist Emile Durkheim
    Tactics in the Napoleonic wars
    The history of papal doctrine
    Norse gods and their relationship to the Tory logo
    Drinking habits of William Pitt the Younger
    Medieval poet Geoffrey Chaucer
    Bringing candles into the committee room
    Why sleeping pills say „may cause drowsiness” on them…
    …and popular ’90s soft drink „Sunny Delight”

  10. Și iată cum, după ce am privit de-atâtea ori către ”MONUMENTUL DENUNȚĂTORULUI NECUNOSCUT”, întrebându-ne ce-o fi înăuntru, astă-seară am putut să vedem un splendid exemplar în carne și oase, o captură de colecție, o specie care, departe de a fi pe cale de dispariție, se pare că a găsit suflul vital necesar pentru a începe să se reproducă necontrolat și bezmetic, în supa primordială și călduță a democrației românești a anului 2015.

    Deoarece dânsul nu este denunțătorul de conjunctură, care scrie orice , numai să ia ”arest la domiciliu”, nu este nici denunțătorul tragic, iscălind compunerile procurorilor, ca să-și scoată copilul de la beci și nu este nici denunțătorul frustrat, devastat de întrebarea: ”păi ce, numai eu am făcut ? ” .

    Nu, denunțătorul lui Toni Greblă este delatorul DE CONȘTIINȚĂ, cel care reclamă fapta înainte de a se fi petrecut.

    Cetățeanul model și motorul statului- polițienesc- de- drept.

    Colaboratorul benevol, adică temelia arestului preventiv, așa, de sanchi.

    Vecinul vigilent , cu ochii-n patru și reportofonul veșnic deschis, ascuns în buzunar, lângă batista atent împăturită, cu monogramă în colț.

    Cel care-ți caută în pubelă când nu ești acasă și încearcă să reconstituie bilețelele rupte găsite printre coji de ouă și cutii goale de bere.

    Cel din spatele vizorului care stă cu ochii ațintiți pe ușa ta, să vadă cu cine vii acasă și-și notează grijuliu în carnețel la ce oră a plecat fata.

    Gândacul de bucătărie care se plimbă noapte pe farfuriile tale proaspăt spălate, căutând vreo firmitură rătăcită .

    Cel ce-ți scormonește trecutul și-ți ”fișează” viața.

    …adică tot ceea ce disprețuiesc mai mult .

  11. Adrian B.
    Nu vorbi de prostia altora inainte de sesiza faptul ca eu m-am referit la Daniel Constantin, nu la Victor Ponta.
    (Z)
    Din moment ce focusezi tot pe Victor, indiferent de tema sau personaj, rezulta ca orice pas facut de politicienii actualei puteri in sensul consolidarii majoritatii guvernamentale cu rezultanta mentinerii lui Victor Ponta in functia de premier, nu este de bun augur pentru ochii injectati de furie oarba ai domniei tale.
    D-ta ai ajuns in starea disperata generata de ,,sindromul post-Basescu”, adica, simti ca te arde impulsul de a demola tot – cu spumele siroind garla printre dintii insangerati – dupa care, evident, nu ne mai ramane decat sa stingem lumina. (Z)
    Asta este, amice…ti-am mai spus, fa un denunt penal. Atata poate, probabil, neuronul din dotarea dumitale, mai ales, daca vorbesti, cu o superficialitate antologica, despre un asazis ,,dosar al mamei premierului”.
    Poate vinde si Victor vreun strutz. (Z)
    ps
    Ti-ar ura si rautatea ale dreak sa-ti fie…engenerule lu’ peste prajit.
    😉
    Cu asa indivizi (ca d-ta) sa ne ne mai miram ca rad curcile si caprele unchiului Sam si ale Reginei de romani ? Doar calmitatea si coerenta ne pot ajuta in zona strategica a fortei si credibilitatii ca natie.

  12. Felicit Parlamentul Romaniei si majoritatea guvernamentala pentru ca nu a/au dat curs cererii subtiri adresata forului jegislativ de catre procurori de a fi ridicata imunitatea domnului Laszlo Borbely.
    Iata, stimati baieti cucuieti (care zbierati la Ponta ca apucatii_n.m.), ACEASTA ESTE CALEA de fi combatute abuzurile procurorilor: DETERMINAREA PARLAMENTARILOR.
    Nu se rezolva nimic daca Ponta ar face declararii belicoase la televizor, in stil basescian, care ar fi intoarse impotriva lui de ,,noua clasa politica” a neamtului compusa din Blaga, Orban, Predoiu, Gorghiu, Boagiu si Anastase.
    Singura solutie este cea constitutionala:
    Parlamentul sa-si faca, pur si simplu, treaba.
    Mai mult, avand in vedere neconstitutionalitatea (decisa recent a) reducerii pedepselor pentru inculpatii denutatori si excesul de arest preventiv, a venit timpul unei schimbarii masive de legislatie. Doar Parlamentul poate face asta, nu guvernul, nu Victor Ponta, de la care asteptati zadarnic gesturi de ucenic vrajitor. Treziti-va la realitate, frati romani si firi uniti, daca vrem sa convingem cetatenii ca actuala incredere in institutiile justitiei nu se ..justifica.
    (Z)

  13. Luminita Arhire
    Nu v-a facut impresia ca acel denuntator pare a fi cam dus , bine de tot, cu capul ?
    Sa fie de vina ceva experimente genetice facute prin Romania, de care , inca, nu stim ?
    (Z)
    M-am distrat, aseara, cu Mircea Badea:
    ,,Doamna Kovesi, serios, doamna, rade o tara intreaga de dvs, nu se poate asa ceva…spuneti dupa mine: ,,De s-ar sparge capul caprei ca si piatra-n patru…”
    Credeti-ma, am ras doua ore, dupa. Sper sa se reia acea emisune, daca nu ati vazut-o.
    (Z)
    Din pacate, realitatea bate fimul: aceasta este fata hada a justitiei din Romania.

  14. O MARE DILEMA

    Ce naiba facem, prieteni, cu Len’tza ? O ducem cu catuse la maini, sau la picioare (sa nu maraie cheliosul, de grija) ?
    😉

  15. Nu ma bucura situatia in care a ajuns Marean. Dar nici nu pot sa uit aroganta si grobianismul, acuzele dure adresate domnului Victor Ponta. Toata lumea s-a obisnuit ,,sa dea” in Ponta. Dati, cat mai puteti, mai epigonilor.
    Acum, piuie stingher in fata microfoanelor (la vedere) din fatza DNA.
    Eu le spun, din nou, politicienilor: Luati exemplu de la Victor Ponta….mai soft, mai calm, mai retinut. Nu se stie cine cade in gropile dedicate.
    (Z)
    Serios vorbind, iata ce screme domnul Nitu (procurorul general al Romaniei_n.m.):
    ,,Se se schimbe legea, astfel incat Parlamentul sa nu mai poata bloca anchetele”.
    Deci, sa se elimine imunitatea in ceea ce priveste urmarirea penala.
    Domnule procuror general…nu va suparati, dar ce note ati avut in scoala de drept ? Nu v-a spus nimeni, ca o astfel de modificare trebuie sa vina ,;la pachet” cu revizuirea Constitutiei ?
    As putea fi de acord (cu mari rezerve) sa adoptam asa ceva, dar cu minimum sase conditii, domnule Nitu:
    1. Sa se defineasca statulul de MAGISTRAT, astflel incat doar judecatorii, CEI CARE ADMINISTREAZA ACTUL DE JUSTITIE, sa poata fi magistrati:
    2. Sa se includa in Constitutie, RESPONSABILITATEA JUSTITIABILULUI. Pana la urma, vorbim de OAMENI, domnule Nitu, nu de DUMNEZEI ! Nimeni nu este mai presus de lege ! Prin urmare, cine greseste, sa plateasca, mergand pana la excluderea din sistem !
    3. Sa fie scos abuzul in serviciu de sub jurisprudenta DNA;
    4. Sa fie interzis expres arestul preventiv, pentru alte cazuri decat cele care pun realmente (in mod fizic) cetatenii in pericol;
    5. Un procuror sa nu poata ocupa o functie de conducere in CSM, sau la ICCJ, decat dupa un stagiu minim, ca judecator, intr-o instanta simpla timp de cinci ani si doar dupa un examen sever sustinut in fata unui juriu format din cei mai buni juristi si profesori universitari din Romania, plus reprezentani de marca ai societatii civile.
    6. Functiile de procuror general si cele de procurori sefi ai DNA si DIICOT sa fie ocupate prin votul direct al cetatenilor.
    Ce spuneti ? Achiesati, domnule procuror general ?

  16. @ Centru spune : +Moderator – repet , ar fi excesiv ca domnului Adrian B sa i se aminteasca regulile elementare de conduita ?+
    Care sunt aceleaşi din toată economia românească. Nu cred că Adrian B transgresează.

  17. ZeV

    tu ca mare aparator a lu Ponta cel care afurisesti pe aici vechii votaci PSD care considera ca inVictor greseste ce ar fi sa il aperi pe Ponta si prin alte parti?
    Ia de aici : http://www.cotidianul.ro/un-fost-fotbalist-crezut-mort-sta-la-baza-implicarii-lui-ponta-si-banicioiu-intr-o-afacere-suspecta-257989/
    ma rog titu este o incurcatura din care nu se intege nimic .. dar asa se contruieste imaginea de mare corupt (cu base este simplju : a „luat” casa din Miahaileanu? A luat! Ce mai vreti? Flota a disparut? Si acu ce vreti sa se mai faca?! Nu exista loc de banuiala .. de suspicune de inventii )

    A da si in legatura cu pateticu tau apel de azi martie 12, 2015 de la 10:36 am … zau asa .. ce vrei sa fac io?! Sunt cumva președintele Partidului Social Democrat si parlamentar ? Sunt macar parlamentar pur si simplu? Om politic mai important in PSD? Ia zi cine o fi oare președintele Partidului Social Democrat care PSD are 150 locuri in Camera Deputatilor si 59 la Senat? Sunt eu presedintele camerei deputatilor din partea PSD ?! NU!!!

    Si oare alegerea cui fu Nitu? ( v poza asta :http://www.luju.ro/static/images/2015/februarie/13/tiberiu_nitu.jpg) Presupun ca ar fi trebuit sa se informeze cam ce fel de procuror este si cam ce fel de pasarici ii zboara prin cap .. Presupun ca sinistru de injustitie – ei el membru PSD si a da! cabinetul este „al” premierului! – ar trebui s aii aminteasca ca in relatiile cu Parlamentu’ procuroru’ gnl ar avea o „obligatie de rezerva”

    Nu de alta ma ZeV(zecule) da numa anu’ asta nu e 2016 si sa iti zic un „secret” : in 2016 sunt alegeri!! Si tare imi este frica ca rezultatu nu va fi prea satrlucit ptr PSD. Ptr idolul tau va fi si mai rau …

    Apropos stii ce e aia epigon ? Deci cui ar fi „epigoni” aia care nu stmt chiar multumiti de Tontelu’ ?! Nu de lata dar Marean Care Este Almanahe era in partid inainte ca Victoras sa se inscrie …

  18. Sampanie !
    Se deschide astazi circulatiei centura ocolitoare a municipiului Suceava .
    Trafic mai sigur , mai rapid , circulatie mai sigura .
    La centuri ocolitoare importante se lucreaza astazi la Brasov si Arad .
    Nu pot sa uit copilul de 12 ani mort impreuna cu tatal sau intr-un tractor ce transporta lemne pe vechiul drum ocolitor al Sucevei , intrati in noapte intr-un zid de piatra care strajuia , absolut tembel , acea centura .
    Sucevenii au trebuit sa demonstreze pentru demolarea acelui zid ucigas , capcana mortala pentru cetateni .
    Asa este la noi , se moare din indolenta si iresponsabilitate .
    Ce ma distreaza este ca marii amatori de astfel de morti , jurnalistii TV ai Romaniei anilor 2010 , nu propun niciodata solutii pentru evitarea accidentelor pe care le descriu ( TVR nu face exceptie ) .
    Cat de radios anunta Mihai Radulescu ca patru masini s-au ciocnit in centrul Bucurestiului , incepandu-si Telejurnalul national !
    Ce montaje cu muzica de fundal de Calamity Now , efecte in sepia sau cu halou de ceata , ne dau tehnicienii TVR si ProTV !
    Si nimeni , in tara Mioritei , nu vine – nu vrea ? nu poate sa mearga intelectual pana acolo ? – spunand – un semafor – o bariera – un ralentizor – un sens unic etc – ar rezolva problema …

  19. http://www.cotidianul.ro/basescu-atac-la-gadea-raspopitul-ala-de-la-antena-3-spunea-cum-258058/

    Aicea , d-ul Gâdea a gresit ! Pai la ce femei sa mai mearga Baselu când el e dauna totala ! Sufera de tremurici , se misca din toate balamalele , ii bat planetarele , este impotent si alcoolic . De parca ar fi pe baterii ! Numai ura si veninul au mai ramas din el .
    Asta vara ii tineau badiguarzii halba de bere …

    Pai daca-l zgaria Nutzi odata cu gheara pe piept pe ” diktator ” 🙂 cred ca-i sareau toate sigurantele …

  20. Va citesc constant blogul , dar nu prea sriu nefiind o „sciitoare ” de meserie …Eu nu am gasit pina acum un politician de stinga sau de dreapta care sa se apropie cit de cit de inteligenta si competenta d-voastra !Ma intreb atunci de ce aceasta tara nu are voie sa beneficieze de serviciile d-voastra ?! Nu progresam cu spectacolul catuselor , sunt convinsa ca si strainii rid de balamucul de la noi , in schimb sunt sigura ca d-voastra sunteti cel care ar avea capacitatea de a dezvolta economia romaneasca si de a sustine demnitatea acestei tari in lume …

  21. L-am ascultat ieri pe turnatorul ala din fabula ” Strutul , capra , grebla si dna-ul ” .

    Deci eu asa ceva nu am mai vazut si auzit in viata mea !!! Asa GUNOI , asa scursura , asa dezaxat ! Eu il suspectez pe diliul asta ( care se autointitula pompos ” expert in drept penal ” ) ca vroia sa se afirme prima oara ca turnator si apoi sa se angajeze si el pe la dna . Ca prin concurs nu a reusit , de imbecil ce era …

    Deasemenea , diliul semana suspect de mult cu un alt diliu , Andrei Cornea . Cel care il injura pe poetul Adrian Paunescu la o zi dupa ce a decedat . Parca era copilul nelegitim al acestuia .

    Asta ar trebui tinut in formol si studiat pe la Facultatile de Drept .

    Dar ma gândesc la altceva . Va inchipuiti ce nivel au aia de la dna daca l-au bagat in seama pe diliul asta ?

    http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/denuntatorul-lui-grebla-s-a-visat-procuror-avocatul-adrian-onoriu-georgescu-din-baroul-prahova-cel-care-l-a-denuntat-pe-toni-grebla-ca-ar-fi-vrut-sa-isi-vanda-caprele-s-a-interesat-de-activitatea-fostului-judecator-ccr-inca-din-2014-inainte-de-a-si-constr

    http://www.antena3.ro/romania/la-ordinea-zilei-denuntatorul-lui-toni-grebla-declaratii-in-premiera-286476.html

  22. SCRISOARE DESPRE DOSARELE PENALE „BLOCATE” (IV)

    DOMNULUI
    KLAUS IOHANNIS
    PREŞEDINTELE ŢĂRII

    URGENŢA DEBLOCĂRII DOSARELOR PENALE
    PRIVIND PE ÎNVINUITUL TRAIAN BĂSESCU

    1. Sub mandatul Preşedintelui Klaus Iohannis, SUPERIMUNITATEA artificială pentru Traian Băsescu şi acoliţii săi apropiaţi – dăinuie în mod condamnabil.
    Justiţiei i se fac dificultăţi în îndeplinirea atribuţiilor conform Constituţiei şi legilor ţării – din partea băsismului criminal.
    Regimul privilegiat – timp de 10 ani – pentru Traian Băsescu şi acoliţii săi apropiaţi, în care băsiştii nu au fost cercetaţi şi judecaţi pentru faptele lor penale de o gravitate excepţională – se prelungeşte ca regim Băsescu II – extrem de agresiv şi dăunător statului de drept.

    2. CIRCUL BĂSIST AGRESIV ŞI ODIOS
    Cuplul politic. T. Băsescu-E.Udrea, în aceste zile, ne dă un spectacol de circ înspăimântător împotriva statului de drept.
    Timp de 10 ani – celor din Justiţia subordonată politic băsismului – li s-a interzis să se atingă de faptele penale evidente ale acestui cuplu politic sinistru.
    În faţa unor fapte penale grave, de corupţie şi jaf în banii publici, de hoţie evidentă de multe milioane de euro – unii procurori cinstiţi şi judecători cinstiţi, în mod timid şi cu mare întârziere – au invitat-o pe Elena Udrea în faţa Justiţiei să dea socoteală ca orice cetăţean, care trebuie să respecte legile acestei ţări amărâte. Cum au răspuns băsiştii? Cu circ agresiv şi odios!
    A. Elena Udrea, sfidând pe cei 20 de milioane de cetăţeni ai acestei ţări, în loc să se comporte ca orice cetăţean în faţa legii, a făcut un spectacol de CIRC MONSTRUOS, cu acuzaţii de tip băsist – împotriva instituţiilor de stat, cu tot felul de ameninţări şi denunţuri (împotriva instituţiilor de stat pe care le-a proslăvit timp de 10 ani şi care au protejat-o şi au favorizat-o).
    B. A ieşit la rampă Traian Băsescu, protectorul Elenei Udrea de 10 ani (cum s-a autodefinit) şi a transmis celor din Justiţie – comanda sa politică (ca în decurs de 10 ani), afirmând că Elena Udrea este nevinovată şi cinstită, deşi faptele penale ale acestei doamne sunt dovedite şi evidente pentru milioanele de cetăţeni din această ţară de mulţi ani.
    C. Batalioane de băsişti înfocaţi au acoperit toate televiziunile în apărarea infractoarei Elena Udrea, cu tot felul de acuzaţii împotriva instituţiilor de stat, în care unii procurori cinstiţi şi judecători cinstiţi (după 10 ani de băsism şi de interdicţii) au îndrăznit să o trateze pe Elena Udrea în mod egal – ca pe orice cetăţean.
    Biata Românie, te deplângem! Unde am ajuns, cât de jos; ce stat de drept este acesta, în care după 10 ani de fapte penale – băsista protejată nu poate fi întrebată de instituţiile statului de drept. Jalnică stare a statului de drept!
    Din partea societăţii civile, noi vom lua o poziţie categorică pentru a condamna aceste acte agresive împotriva statului de drept, din partea băsismului criminal.
    În intervenţiile noastre, noi vom trata despre sutele şi sutele de miliarde de lei – pierdute, jefuite, risipite în cei 10 ani de băsism, în care un rol decisiv l-a jucat cuplul politic T. Băsescu-E.Udrea şi alţi guvernanţi portocalii.

    3. La data de 7 ianuarie 2015, ne-am adresat din nou doamnei Livia Stanciu, Preşedintele ICCJ, domnului Tiberiu Niţu, Procurorul general şi doamnei Procuror şef L.C.Kövesi şi am cerut să acţioneze imediat pentru deblocarea dosarelor penale:
    A. A celor peste 20 de dosare penale, în care învinuit este domnul Traian Băsescu.
    B. A celor peste 300 de dosare cu caracter penal, în care sunt învinuiţi guvernaţii băsişti portocalii.
    DEGEABA.
    4. Noi considerăm că este timpul ca Preşedintele ţării, domnul Klaus Iohannis, chiar în mod timid şi cu sfială, să afirme că sub mandatul său – doamna Livia Stanciu, domnul Tiberiu Niţu şi doamna L.C.Kövesi, respectând statul de drept – au datoria să facă „deblocarea” imediată a dosarelor cu caracter penal în care învinuiţi sunt domnul Traian Băsescu şi foştii guvernaţi băsişti portocalii.
    „Blocajul” de 10 ani trebuie să ia sfârşit; să ne întoarcem la statul de drept, în care „nimeni nu este mai presus de lege”: nici cuplul politic. T. Băsescu-E.Udrea; nici Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M.R.Ungureanu, Emil Boc, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Radu Berceanu, Adriean Videanu; nici Theodor Stolojan, Gh. Flutur şi mulţi alţi portocalii.
    Este timpul ca aceştia să ajungă în faţa Justiţiei pentru faptele lor penale, cât mai curând posibil.

    12 martie 2015

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  23. Părerea mea e că libera circulație, Schengen-benghen, absolutizarea vieții private, migrația și alte drepturi ale Ohm-ului sunt niște mofturi care dau bine la public, dar au făcut, fac și vor mai face ravagii în lume.
    Vor muri din ce în ce mai mulți oameni nevinovați, așa cum au murit la Madrid, pentru că unii nu vor ca serviciile de securitate să aibă prerogative mai largi.
    Doar că acestora din urmă nu le-a murit niciun apropiat în condițiile de la Madrid. Aș vrea să-i văd după ce le-ar muri un apropiat într-un atentat.

  24. IMPERIUL EGIPTEAN : înseamnă Egiptul antic al dinastiilor XVIII, XIX şi XX. Marele nostru istoric al religiilor şi om de cultură Mircea Eliade era foarte interesat de monoteismul creat (dacă nu va fi fost împrumutat din spaţiul nostru, aşa cum afirmă, poate justificat, protocronismul în care credea şi Mihail Kogălniceanu) în acest Imperiu egiptean, pe vremea faraonului Akhenaten. Imperiul egiptean mai este cunoscut şi sub numele de Noul Regat Egiptean http://en.wikipedia.org/wiki/New_Kingdom_of_Egypt . Dar condiţia de Imperiu a Egiptului antic este rezervată numai pentru dinastiile amintite. Imperiul egiptean s-a întins peste o perioadă de timp începând cu anul 1550 înainte de Hristos, sfârşindu-se la anul 1077 tot înainte de Hristos. Harta lui de extensie teritorială maximă poate fi văzută aici http://en.wikipedia.org/wiki/New_Kingdom_of_Egypt#/media/File:Egypt_1450_BC.svg

  25. Neamtul Yohannis parea un altfel de presedinte, spre disperarea ,,jurnalistilor” de breaking news ai celei mai primitive tari din Europa: Romania.
    Dar, se pare ca lucrurile intra pe fagasul ,,normalitatii”….domnia sa Klaus s-a apuca sa-si ponegreasca propriul guvern (guvernul Romaniei_n.m.) in Polonia, afirmand ca acesta ,,este ineficient si nu are viziune”.
    Mi se pare absolut degradant pentru un sef de stat sa se comporte astfel intr-o vizita externa, o vizita care premerge summitului NATO din 2016.
    Sa-mi spuna mie cineva daca a mai intalnit, in Europa, fie si un singur caz similar.
    Acest om nu realizeaza ca decredibilizeaza Romania ca stat partener si continua, la randu-i, sa externalizeze micimea nevertebratei politici de mahala care a fragilizat intr-atat imaginea si pozitia internationala ale statului roman. Un stat care nu mai pune mare pret pe demnitate nationala, pe suveranitate nationala, sau, pe viitorul romanilor in tara lor.
    Daca Yohhnis nu vrea discriminari pozitive in plus pentru minoritati, altfel se pozitioneaza in raport cu Diaspora.
    Cred ca va trebui sa mergem cu totii in pribegie. Este , se pare, singura sansa pentru viitorul copiilor nostri.
    Vor mai ramane procurorii (in afara, probabil, ar fi angajati cel mult pe post de grefieri), jurnalistii (in afara, probabil, ar fi angajati cel mult pe post de debarasori) , ambasadele, DNA, ANI, ICCJ, CSM, SRI, SIE si Yohannis.
    Si evident puzderie de inchisori ridicate la rang de lagare de concentrare, pline-ochi (si urechi) care vor absorbi fonduri europene in proportie de 100%.
    Asta au vrut alegatorii ? Sa fie primit si la vara cald.
    ps
    Si cand te gandesti ca sunt unii din Basarabia care vor sa se uneasca cu Romania….Doamne, cat sunt de naivi. Sau nu sunt ? Sunt doar pragmatici ? Ei doar profita de ,,geamul” deschis spre vestul Europei de dubla cetatenie ? O fi si asta un adevar…

  26. Vedeti domnule Nastase, mi-ati oprit comentariul in care informam ca votul meu costa 10 milioane de euro. Pai pe cine informam eu? Vedeti, ca informam pe niste oameni pentru care 10 milioane de euro inseamna asa, un mizilic. Si apoi, daca Vanghelie a strans peste 100 milioane de dolari, electoral, de la un singur furnizor, eu de ce sa nu strang, tot electoral, 10 milioane? Interesant un mic calcul: daca lua 20% comision, atunci inseamna ca marginea de lucru a furnizorului numai pentru Vanghelie era cam de 25%. Acceptand ideea de bun simt ca si denuntatorul (ce ironie a sortii pe Vanghelie, cine l-a denuntat!) isi punea aceeasi cota personala de lucru, si ca marginea civilizata a companiilor, la astfel de valori, e grozav daca e 20%, rezulta ca bucurestenii din sectorul cinci au platit o suprataxa personala de vreo 50% si ca raportul calitate/pret al lucrarilor a devenit unul foarte prost. Din sumara socoteala de mai sus rezulta ca daunele provocate de Vanghelie (devenit, iata, daunator!) nu constau in cele 20% comision, ci in cele minim 50% „suprataxa” plus daunele rezultate din raportul performanta/pret micsorat al lucrarilor; cred ca putem discuta de daune situate undeva pe la 300-500 milioane de euro, adica pe la nivelul sumei pe care am inceput sa banuiesc ca ar putea sa o aiba la porcusor primarii de la capitala. In Nevestele vesele din Windsor, Mistress Quickly are cunoscuta replica „Arata bine, ca la 200 de lire pe an”. Ce ar zice oare , astazi, Mistress Quickly despre Vanghelie? Si inca de pe urma unui singur furnizor. In ceea ce ma priveste, sper ca mi-am dovedit nevinovatia si informez astazi onor politicienii ca accept si varianta constand in jumatate de an primar de sector.

  27. Se constata o teribila mizerie de presa intretinuta, cu buna stiinta, de procurori.
    Trebuie sa fii spalat pe creier cu detergent si detartrant, ca sa crezi ineptia ca Vanghelie ar fi primit mita de 90 milioane de euro.
    Nici macar intr-o tara bananiera , ca Romania, nu poti sa instrumentezi dosare aplicand mecanic si aritmetic procentul de 20%, la hurta, unor valori cumulate de contracte.
    Trebuie sa detii documente din care sa rezulte, cu precizie, traseul banilor.
    S-ar putea sa existe, dar procurorii americani nu sunt prosti….. lasam sa se fezandeze si sa se inflameze populatia, ca doar n-or devoala, in acest stadiu, cei 50.000-100.000 euro pe care, probabil si credibil i-ar fi obtinut primarul de la sectorul 5. Iar si-ar aduce aminte de capre. (Z)
    Om trai si om vedea, dar vin vremuri grele…sa speram ca se vor pastra, pe termen lung, actualii indicatori macro-economici. Sa dea Dumnezeu sa nu (ne) fie mai rau.
    Spun asta pentru ca, inca, sunt moderat-optimist. Dar nu stiu pentru cat timp.

  28. Titus Filipas
    Va iluzionati refugiindu-va in istorie si patriotism.
    Stimate coleg, doriti-va sa existe si o alta viata pentru noi…penntru ca in actuala, decalajul dintre ceea ce ne imaginam si ceea ce este, se va mari, din pacate, in loc sa fie viceversa.

  29. Ghita Bizonu’
    Sincer sa fiu, la tine nu m-am gandit cand am vorbit de epigoni…am intins doar o simpla momeala….se pare, foarte eficienta.
    😉
    ps
    As fi putut sa-ti adresez cateva cuvine urate, agramatule….dar simt prezenta moderatorului si, mai ales, ma retine respectul pe care li-l port doamnelor acestui blog si am conchis ca nu merita.

  30. ps
    Bizonu’
    Nu stii ce e aceea ,,epigon” ?
    Ia sa vedem:
    Dex: Scriitor (de valoare minoră) care imită mijloacele de expresie specifice unui mare scriitor, unui curent sau unei școli literare de prestigiu.

    Daca inlocuim cateva cuvinte-cheie, ar iesi cam asa:
    Scriitor (de valoare minoră – pe blog) care imită mijloacele de expresie specifice unui mare politician, unui curent sau unei școli politice de prestigiu.

    Cine este (sau mai precis, a fost) ,,mare(le) politician” ?
    Vom auzi de el, desi nu-mi doresc (dupa 25 de ani) , in cursul anchetei asupra mineriadelor.
    Eram contemporan cu evenimentele si am auzit, pe cineva important, cu urechile mele:
    ,,Mergeti acum in Piata Universitatii si faceti ordine”.

  31. În România „lucrului bine făcut”,

    bag seama, că la cel sărac nici boii nu trag în continuare… sau la cel sărac și mâța-i curvă, cum se mai spune regional…

    Aplicat pe cazul meu, la cel sărac, mâța ia ploșnițe și de la doctor!!!

    Să nu vă induc în eroare, nu sunt iubitoare de animale la interior. Anul trecut, o mamaie de la țară mi-a cadorisit copilul cu două pisicuțe abia înțărcate. Eu m-am revoltat în fel și chip dar n-am rezolvat nimic pe moment. Când a plecat în oraș, la școală, iar eu așteptând niște clienți la cazare, am rămas și am rezolvat cazul. Sau așa credeam atunci.

    Nici nu-mi face bine „Pa!” prin geam, apuc meunătoarele, le pun într-un coșuleț de răchită, trântesc un prosop de cânepă de-asupra (aici poți intra în istorie dacă umbli cu mâțele în coș) și plec val-vârtej către binefăcătoarea fiică-mii. La o poartă din vecini, doi moșnegi pe o bancă, își încălzesc oasele la soare. „Da’ un’ te duci tu, Scufiță Roșie?”, strâmbă unul mustața a zeflemea la mine și trage de prosop. Îi spun, că nu mai am ce s-o mai cotesc. ”Păi nu ți-ar fi ție rușine, nu poți să ții doi motani? Ce-o să-i spui copilului?” Progenitura mea s-a lăudat la toată ulița că are pisici. Las moșnegii din banii lor, îi aud cum ocărăsc în spatele meu, dar eu grăbesc pasul, că am și treabă azi.

    La mătușa Ileana când ajung, nu-i explic nimic deosebit, îi spun că eu nu pot ține mâțe, apuc pisoii cu o mână pe amândoi (atât de mici erau), i-i pun în brațe și pe-aici mi-i drumul! Nu stau măcar să-i văd fața năucită.

    Vinerea următoare, apare eleva, pisicile nu-s. Curat ca Smărăndița popii, cu lacrimile amestecate cu muci în două, încalecă pe bicicletă și zboară la mătușa Ileana , în alt capăt de sat. Din fericire, mătușa o „măritase” deja pe una, așa că mi s-a prezentat acasă cu cea care a rămas: cea mai mică, tremurândă ca o frunză udă, cu ochii ca două becuri verzi, cât capul ei de mari și mieuna încet, politicos, aproape.

    Să nu credeți că săptămâna următoare nu m-am dus iar s-o predau. Când m-a văzut femeia la poarta ei cu mâța în coș, s-a proptit bine cu picioarele în pământ, și-a înfipt mâinile în șolduri și m-a luat la roată: „Cucoană hăi! Da’ mata ești nebună de-a binelea!” I-am explicat faptul că nu-mi pot asuma și o pisică, pentru că nu am ce face cu ea în sezonul rece, nu pot s-o iau la bloc, trebui dusă la medic, vaccinată, sterilizată, trebuie litieră, nisip, mâncare specială, cheltuieli și bătaie de cap, nu mai spun că lasă păr! Femeia, cu gândirea ei simplă la care nu ajung argumentele mele (poate numai dacă-i dai o gaură în cap și i le torni cu lingura), m-a scuipat. Adică m-a scuipat ad literam, m-a luat de-o aripă, m-a scos în drum și a trântit poarta. Am plecat acasă cu coada între picioare și cu mâța în coș.

    Ne-am dus s-o sterilizăm acum vreo lună, în cadrul unui program național gratuit (să nu faceți asta niciodată!). De-acolo am adus-o cu o ață spânzurându-i din burtă, ne-au spus că se va topi în 7 zile. n-a fost să fie. Și plină de ploșnițe și pureci. Am cheltuit o grămadă de bani pe remedii care sunt ca frecția la un picior de lemn. Am dus-o la altul (medic), acesta s-a uitat la ea și ne-a anunțat solemn vestea cea mare: „De ăștia nu scăpați!” Într-un final, am tratat-o cu niște otrăvuri pentru cai și tauri (gândiți-vă cum am calculat noi fracția), am salvat mâța dar nu mai pot cu dezinsecția prin casă. Alți bani. De când am dus-o la țară, umblă cu niște motârlăi în călduri, de nu știu ce să mai cred. Dar la ce mă pot aștepta în România „lucrului bine făcut”?

    Cred că aștept să fete.

    De aici și morala: grăbitul mai mult înconjoară și zgârcitul mai mult păgubește. Și nu există gratuități pe lume, totul se plătește, într-un fel sau altul. Nu luați în glumă înțelepciunea populară niciodată.

Lasă un răspuns