La Mulți Ani!

20150308-072145.jpg

8 Martie ne aduce, de fiecare data, gânduri, sentimente, amintiri legate de femeile din viata noastră. Si eu le multumesc si le spun „La Multi Ani!”
Pentru mine este, in primul rând, o ocazie de a rememora suferinta pe care am produs-o, in ultimii ani, sotiei mele, mamei mele, surorii mele. Indiferent unde am locuit, le-am simțit aproape de mine.
La Mulți ani tuturor prietenelor, colegelor si, in mod deosebit, celor care îmi scriu pe blog sau pe facebook.

34 de gânduri despre “La Mulți Ani!

  1. Multumim pentru flori si cuvintele pline de intelesuri! Toate femeile sufletului dvs sa va traiasca, sa aiba parte de dvs inca multi ani si sa fiti cu totii sanatosi si fericiti! Va imbratisam cu drag! La multi ani si dvs de 9 Martie!!!

  2. Stimatelor Doamne si Domnisoare de pe acest blog le urez

    LA LULTI ANI CU BUCURII,
    ALATURI DE BARBATII IUBITI!

    si sa fie

    FEMEI PANA LA CAPAT!

  3. O bucurie in plus venita impreuna cu urarea primita pentru care multumesc, multumim si din inima intorc gandurile si urarile de bine familiei dar mai ales doamnei Dana, caci este o „femeie aparte !”

  4. Sursa Răului în lume poate nu-i Diavolul. Poate că-i o minoritate elitistă care deţine o îngrozitoare putere politică peste paradigma intelectuală. În opinia mea, această putere politică s-a format atunci când fizicianul Albert Einstein a introdus proiectul bombei nucleare în politica New Deal a preşedintelui american Franklin Delano Roosevelt.

  5. Buchetul de trandafiri e foarte frumos! Mulţumiri pentru urări. O primăvară frumoasă pentru întreaga familie.

  6. Vă mulțumesc și vă doresc la rândul meu numai bine.
    În privința doamnelor din familia dv., nu cred că domniile lor vă reproșează ceva, așa că nu trebuie să vă simțiți vinovat.
    Cred că au fost de acord cu deciziile dv. din diverse momente pentru că au vrut să vă simțiți liber și stăpân pe viața dv.
    Cred că n-au vrut să fie supervizors în luarea hotărârilor majore, așa cum eu n-am vrut niciodată să fiu supervizor-ul bărbatului mei. Eu am fost de acord cu tot ce-a hotărât el să fie și să facă, el a fost de acord în privința mea.
    Când ai un partener de-a-devăratelea, faci echipă cu el și împarți totul.
    Sunt convinsă că niciuna dintre cele trei doamne n-ar vrea și n-ar fi vrut să fiți altfel.

  7. Cam dezgustatoare mostenirea regimului Basescu , o Justitie si servicii secrete clientelare , dresate sa haituiasca si sa distruga adversarii politici .
    Cu atat mai mult cu cat in cei zece ani de haos si guvernare Golden Blitz scopul declarat al acestor actiuni , distrugerea coruptiei din administratie , nu a fost atins , coruptia ramanand , infloritoare si vesela , cancerul care distruge tara noastra .
    Nu in 2009 ministrii americani declarau ca reprezentantilor firmelor americane in Romania li se cerea , in ministerele bucurestene , mita ?
    Cu atat mai mult ma oripileaza convocarea unei femei in varste , a carui vina este ca este mama lui Victor Ponta , pentru declaratii in anchete penale .
    Pur si simplu monstruos .
    Vad ca ranchiuna pentru referendumul pripit de Crin Antonescu in 2012 este inca vie , Victor Ponta este convocat de servicii la trei ani dupa actiune …
    Asta este stat de drept ?
    De ce Justitia basista nu se intereseaza de cei care pretind bani , in prefecturi , primarii , ministere , in schimbul serviciilor si autorizatiilor lor ?
    De ce haituiesc fara rusine familia primului ministru , o persoana care , in ciuda imperfectiunilor lipsei de experienta si a ostilitatii presei ( nici eu nu i-am fost prea amical ) reuseste sa inchida gura calomniatorilor , perioada de dupa 2012 aducand crestere economica , stabilitatea leului , o mai mare siguranta a cetateanului pe strada si la domiciliu ( caini vagabonzi in scadere ) , speranta ca in 10 ani ne vom apropia de media CEE si investitii reale , nu pe harta ( centura Targu Mures , prelungirea autostrazii Transilvania ,modernizarea aeroportului Baia Mare – politica pasilor mici – focalizarea nu contracte nu pe sute de kilometri , ci pe doua zeci de kilometri , pare o reusita ) spectaculoase ?

  8. Aflu că astăzi, la sediul PMP, nişte entuziaste participante la o horă tovărăşească, îl aşteptau pe Băsescu Traian ca să-l pupe. Da, da, aţi citit bine – o doamnă a spus că se pregăteşte pentru acest moment de 10 ani. Trebuie să recunoaşteţi că este înduioşător să urmărim în direct încredinţarea- plină de nedisimulată candoare- a unei persoane de vârsta a treia cum că broscoiul sărutat cu pasiune se poate transforma, în anumite circumstanţe favorabile, în prinţ.

    Nu s-a transformat. Poate ar fi fost nevoie de mai multe încercări.

    În trena discriminărilor de tot felul pe care le-a săvârşit zglobiu Băsescu Traian de-a lungul timpului, astăzi a urat „La mulţi ani ” numai mamelor- deci exclus Udrea.

    În locul doamnei Udrea, m-aş enerva şi n-aş mai face gestul ăla cu degetul la nas, ci aş muta arătătorul mai la vale, pe obraz.

  9. Cred că Diploma Cavalerilor Ioaniţi (alias Cavalerii de Malta) ar trebui citită de noi, românii, în cheia constituţională a juristului Jean Bodin (vedeţi “Les Six livres de la République”). Adică marchează pentru noi valoroase începuturi de suveranitate!

  10. P.S. pentru „pastila „de ieri:

    Am încercat să scriu câte ceva semnificativ despre diverse doamne din lumea politicii. Am găsit câte-un exemplu pentru PNL, PDL, PSD+UNPR şi PPDD.

    Pentru PMP, am renunţat , deoarece exemplul feminin cel mai notoriu nu cred că se va mai ocupa de politică un timp destul de lung.

    La PC, am găsit o blondă splendidă, dar am aflat că partidul o detestă, deoarece a promovat-o Daniel Constantin, pe care, de asemenea, partidul îl detestă, deci n-am întins coarda.

    Iar pentru UDMR, pur şi simplu nu am ştiut ce să aleg : toată lumea pe-acolo poartă mustaţă şi barbă, şi m-am gândit că risc să selecţionez un exemplu nepotrivit.

  11. Un politician si un barbat adevarat este , in orice situatie, alaturi de mama, sotia si surorile din familia sa.
    La Multi Ani !

  12. Multumiri ,ginduri frumoase pentru doamna Dana,mama si pt. sora d-voastra pe care am cunoscut-o intr-un moment trist si revoltator.Atunci cind am plecat cu trenul la Bucuresti ,in semn de solidaritate si de protest , spuneam si celor care nu ma intrebau ce fac la Bucuresti.Recunosc ,nu sint o literata ,sa nu scap o lansare de carte, dar atunci nu am vrut nici cum sa ratez , asa am crezut atunci ,si tot asa cred si acum.
    Mai cred inca intr-o veche promisiune.

  13. Multumesc, ma bucur de fiecare prieten ce doreste sa imparta gandurile pozitive si cunoasterile de valoare intr-o lume virtuala ca spatiu dar cat se poate de reala ca existenta! La multi ani tuturor femeilor importante din viata dumneavoastra!

  14. Pentru că ieri nu aveam internet.

    Femeia îndură și rabdă. Femeia este educată de mică să-și servească tatăl și frații, să le pună mâncarea în față, să strângă masa și să spele vasele, să dea cu mătura, pentru simplu motiv că nu este băiat.

    Femeia primește sfaturi de la propria mamă să rabde și să înghită multe, pentru că acesta-i destinul ei.

    Femeile violate sunt vinovate, pentru că poartă fuste scurte.
    Femeia crește și face copii, îi crapă fundul ca harbuzul copt, dar nu uită să spele, să calce, să facă ordine și să tacă atunci când alții sunt nervoși, pe când ea n-a mai dormit șase ore la rând de vreun an.

    Femeia conduce mașina și nu se plânge precum soțul ei, că plozii se omoară în spate, își dau capace, o trag de păr, țipă, îi toarnă diverse chestii după gât în timp ce ea pleacă în secunda unu de la semafor, altfel are ocazia să audă multe „curva dracului, la tigaie!”.

    Și femeia face teme multe. Dacă nu-și amintește ce a învățat ea la școală, studiază pe loc, să-și ajute copilul. Dacă nu ia capacitatea cu notă mare, e vina ei. Și toate sunt vina ei, căci așa a lăsat-o Dumnezeu. Pentru că El era bărbat.

    În viața publică femeia este în umbră sau blondă, niciodată nu are niciun merit. Numai vină. Cum ar fi Păcatul.

    Femeia are destin de secretară, infirmieră, menajeră… Însă toată viață rezolvă multe pentru soțul director, bate cuie și mută singură mobila și niciodată, dar niciodată, nu spune că ceva este imposibil: caută soluții.

    Te felicit, femeie, nu pentru că așa te-ai născut, nu pentru că ești fragilă și frumoasă, te felicit pentru că faci față acestei lumi.

  15. fosta basarabeanca

    Imi amintesc (din cele citite) ca femeile si-au dorit, prin anii ’60, mai multa libertate si independenta…au obtinut, printre altele, legalizarea pilulei contraceptive si a avortului. La capitolul independenta, au cam dat inapoi.
    Eu, daca as fi fost lider al miscarii feministe, as fi promovat castrarea chimica a mascului violator, fie el si in calitate de sot. Adica, as fi mers la cauza: diluarea animalismului iresponsabil din comportamentul masculin.
    Pe de alta parte, cea mai mare umilinta – sublima prin tragism – a multor femei – este ca accepta sa fie privite si folosite de barbati ca ,,jucarii erotice”.
    Unele chiar se simt foare bine si folosesc in avantajul lor slabiciunea barbatilor : adica, intra in politica.
    (Z)

  16. @ fostă basarabeancă:

    Deși sunt femeie, nu sunt cu totul de partea femeilor, fiindcă găsesc că multe situații nefavorabile lor li se datorează chiar lor din cauza educației defectuoase.

    Dacă te complaci în situația de sclav, nu exploatatorul e de vină, ci tu.
    Nu ai de făcut decât să te instruiești, să te califici, să progresezi mereu, să te informezi, să fii un om al prezentului și să-ți exerciți drepturile.

    Multă vreme femeile au fost date înapoi, tâmpite, prostite de gospodărie, de menaj. Asta le umplea tot timpul, iar ele nu mai puteau să progreseze și să aibă o contribuție la dezvoltarea societății în afară de copii, dar acum există aparate casnice care-ți ușurează munca, și, dacă pui în aplicare principiul egalității, le repartizezi tuturor celor din casă activități pe măsura lor. Și copiii pot face ceva, doar că trebuie obișnuiți de mici. Unul din familie pregătește mâncarea, altul face cumpărături, altul face curățenie, altul achită facturile…
    Apoi, se poate angaja ajutor extern. Există firme de curățenie, catering…
    Dar, dacă îi absolvi pe toți de orice și iei asupra ta totul fiindcă „nimeni nu face așa bine ca mine”, nu poți să ai pretenții.

    Nu-mi place Ziua Femeii așa cum e ea la noi. Aș vrea ca această zi să fie un prilej de reflecție pentru femeile care nu participă la viața socială.
    Aș vrea ca femeile să fie cele dintâi care nu râd de femeile din politică chiar dacă unele sunt stângace, să nu le numere acestora bărbații pe care i-au avut, aș vrea ca femeile să vrea și să lupte să fie șoferițe, patroane, șefe, președinți de partide, de țară, de camere parlamentare…

    Nu-mi place când ele așteaptă cadouri și omagii, zi liberă de la serviciu, după care se înfundă ca de obicei în bucătărie de unde ies abia seara transpirate, stoarse, urâte, fără niciun chef, își aruncă pe canapea cele 80 de kile și se „delectează” cu Cireașa de pe Tort.

Lasă un răspuns