Ultimile zile la Londra

20150307-085519.jpg

Joi si vineri am avut mai multe întâlniri la House of Lords si la London School of Economics. La House of Lords, unde am fost invitat si la un dejun,
am reîntâlnit-o, prin coincidenta, pe Betty Boothroyd, fost speaker al Camerei Comunelor, care ma invitase la Londra in 1993, pe vremea când eram președinte al Camerei Deputatilor. Acum, Betty Boothroyd este membru al Camerei Lorzilor. Am urmărit si o parte din dezbaterile Marii Comisii cu întrebările adresate guvernului pe tema Orientului Mijlociu.
Ieri seara, am fost invitați, de un prieten, la teatru, in Soho. Un spectacol neobisnuit – „Stomp” – o Combinație de step si pantomima, folosind diverse obiecte pentru a produce sunete. La noi, formația „Sistem” folosește tehnica asta.
Astăzi voi avea ultimile întâlniri la Londra iar mâine ne vom întoarce la București.
PS. Poza pe care am alăturat-o marchează, pe peretele unei clădiri pe lângă care am trecut, faptul ca acolo a trăit o anumită personalitate. Inscriptiile, in toată Londra, sunt identice. M-am gândit ca si in România, astfel de Inscripții istorice pe clădiri ar putea fi standardizate. Acum, ele sunt fixate pe imobile in toate felurile.

30 de gânduri despre “Ultimile zile la Londra

  1. @ off London topic

    http://www.dcnews.ro/traian-basescu-reac-ie-dupa-sechestrul-pus-la-nana_469578.html

    Fiti-ar NANA a dracu’-n puscarie de tupeist ordinar si sa te scoata de-acolo dupa 20 de ani !
    Pai ce bai nenorocitule numai aia din NANA sufera din cauza ta si a neamului tau de banditi ordinari ?
    De aia din spitale care mureau in chinuri ca n-au medicamente nu ti-e mila ? De aia morti la usa dispensarelor inchise de tine , nu ti-e mila ?
    De vai de steaua lor de copii care merg pe jos kilometri pana la scoli , fara apa curenta si in care isi fac nevoile in curte , nu ti-e mila ?

    Intrebare : cum se simt azi , cretinii aia multi , multi , de peste 5 milioane de votanti ai javrei ordinare ?

    Raspuns : destul de bine , pt.ca dupa ultimele sondaje javra ordinara de mafiot nenorocit tot mai aduna un 10% !!!
    Doamne , in cele mai negre cosmaruri nu mi-am putut inchipui cata prostie e-n Tara mea !

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––

    Popor , dormi linistit :

    iubitii si dragii de aliati fideli ai mititelului ponta , udmr-ul , se aliaza cu virginul pnl , spre binele nostru comun .

    tacutul cumunicator pe facebook vegheaaaaaaaza :

    http://www.stiripesurse.ro/axa-lui-iohannis-rusia-tuteleaza-basarabia-ungaria-dirijeaza-transilvania-germania-restul_949203.html

    –––––––––––––––––––––––––––––––––-

    TAREEEE , TAREEE DE TOT ! HI , HI , HI !

    http://www.nasul.tv/2015/03/07/inregistrare-video-exploziva-de-la-cotroceni-iohannis-l-a-numit-consilier-pentru-securitate-nationala-pe-un-general-cu-care-a-refuzat-sa-dea-mana-la-sedinta-csat-de-miercuri/

  2. Ce să scrii pe asemenea inscripţie în România ?
    Mai precis la Palatul Cotroceni :
    „Aici (şi-)a petrecut 10 ani ( 2004-2014), unul dintre cei mai malefici oameni politici români din toate timpurile ”
    Sper că pe următorii, petrecuţi în puşcărie, nu-i va mai consemna nimeni !
    Văd că se plânge una de condiţiile inumane din închisorile româneşti ( şi încă n-a ajuns decât în cea de la Rahova 😉 ).
    Cică geamurile nu-s etanşe, fapt care face inutilă existenţa foenului, buda-i a la Turceascu, iar colegele nici măcar a una parte la fel de vinovate precum pretenţioasa deţinută !
    I-aş aminti fostei ţiitoare, a două ministere şi a încă unuia, dacă nu era lăsată la timp din braţe şi oferită pe tavă Justiţiei, că în condiţii asemănătoare, ba chiar mult mai precare trăiesc astăzi, îndrăznesc să spun , aproape, sau chiar mai mult de un sfert dintre români !
    Şi nu pentru că ar ispăşi altă pedeapsă decât aceea de a fi avut la butoanele ţării indivizi de teapa celei amintite !
    Dacă din milioanele de euro cheltuiţi pentru terenuri în pantă, săli de sport pentru câţiva nonagenari uitaţi de Dumnezeu prin nişte sate româneşti, pârtii de ski care după ce i-au privit desuurile fostei deţinătoare de bănoase portofolii, n-au mai avut parte de alţi vizitatori, dacă măcar o parte din acele sume uriaşe ar fi mers unde trebuie, e drept că fără parandărătul obişnuit, sute de sate n-ar mai fi rămas cu toaleta-n fundul grădinii şi cu lighean în loc de cadă ! Ei, dar nici escrocii ăştia cu milioanele transportate în sacoşe sau genţi de voiaj 😉
    P.S.
    Faptul că asemenea specimene uită ziua în care au primit sume pe care alţii nu le pot imagina câştigate cinstit într-o viaţă de om, demonstrează că
    asta devenise pentru ei/ele o obişnuinţă, asemenea jafuri ordinare având loc la fiecare inaugurare a vreunui „moţ”, ce avea darul să ascundă sub el afacerea urât mirositoare !
    De 8 Martie, doamnelor de pe blog un sincer „La mulţi ani! !”
    Dacă mă gândesc bine, aceeaşi urare şi pentru blonda, ce nu ştiu pentru cât timp va mai reuşi să-şi (men)ţină gura şi culoarea părului…

  3. Urmariti cu atentie personajul Stelian Negrea . Un rebut uman bolnav de ura si plin de venin . Astfel de oameni au ajuns astazi sa conduca Romania , sa faca legi si sa fie lideri de opinie .

    Iar daca-l studiem cu atentie realizam ca ar putea fi chiar comentator pe acest blog ! Caracterul lui se potriveste perfect cu al lui George Ban , centru , vsile , Zev , Gruia lui Novac …

  4. România și Anglia sunt pe un drum lung. România e cu 1000 km în urma Angliei pentru că a pornit mai târziu la drum.
    România nu poate ajunge Anglia fiindcă aceasta nu stă. România poate merge puțin mai repede decât a mers până acum, pentru a reduce decalajul.
    Dar România, țara, nu merge, ci poporul merge. Numai poporul poate iuți pasul și poate duce cu el țara.
    Reformulez: poporul poate iuți pasul ca să ducă țara cu el?

  5. Excelent comentariul lui FP referitor la situaţia din Rusia,
    Referitor la asasinarea lui Boris Nemţov, în afara celor menţionate de el, ar trebui luată în considerare şi concluzia la care au ajuns cei care-l plăteau la greu pe opozantul principal al lui Putin, dar şi-au dat seama că au pariat pe un cal greşit !
    Faptul că acesta iubea mai mult banii, petrecerile, femeile şi alcoolul, decât postura de cap de pod în lupta împotriva lui Putin,a fost de ajuns ca să i se retragă sprijinul la modul cel mai cinic !
    Moartea lui, fără îndoială regretabilă, rezolvă concomitent şi schimbarea înaintaşului de la troica ce duce spre puterea supremă, dar şi blamarea suplimentară a dictatorului, în cârca_ căruia se aruncă şi acest asasinat !
    Dacă mergem pe binecunoscuta metodă de a rezolva asemenea dileme, adică să vedem cui foloseşte acest oribil asasinat, vedem că de departe spuza se trage pe turta celor pe care-i servea decedatul . A cărui sacrificare se impunea cu necesitate, pe principiul „doi iepuri dintr-un foc” :
    Odată , înlocuirea celui din fruntea opoziţiei pentru neglijenţă în serviciu, şi a doua pentru culpabilizarea suplimentară a celui mai aprig duşman !
    De cealaltă parte Putin se vede nevoit să se disculpe de acest atentat, deşi pentru el, Opoziţia, avându-l în frunte pe unul ca Nemţov, nu reprezenta nici un pericol !
    Aproape că ar fi fost în stare să susţină chiar el un asemenea sparing partener, care făcea în ultimul timp o opoziţie mai mult de paradă, mitingul ce urma să aibă loc se presupune că n-ar fi avut nici pe departe amploarea celui făcut după moartea sa !
    Până la urmă, creştineşte ar trebui să încheiem cu un Dumnezeu să-l ierte pe Nemţov !
    Şi să ne rugăm ca Putin să reziste tuturor provocărilor ce merg până atât de departe !
    Pentru că în afară de cei care provoacă, nimeni n-ar avea de câştigat de pe urma unui asemenea conflict. Dacă a abate atenţia de la nişte alte lucruri, deosebit de grave, se poate numi câştig ?! 🙄

  6. EADS a dat mită unor funcționari români. Ce a pățit EADS?
    Microsoft a dat mită unor funcționari români. Ce a pățit Microsoft?

  7. Atentie cand plecati maine spre casa , ca sunt „unii” care fura la greu genti si geamantane la Londra si ar fi jenant sa citim prin tabloide ca A. Nastase
    a fost jefuit de cetatenii europeni cu drepturi depline , Rila macelaru’ si de Tetea nationalu’ !!!

  8. @Papasha – ha-ha-ha ! hi-hi-hi ! Ce buna gluma ! Ce spirit ! Romanul care semnaleaza hotii romani la Londra ! cum sa te astepti sa fii respectat de altii , cand nu te respecti pe tine ? Asa iti vezi tu compatriotii , hoti ? Doar romanii ar fura la Londra ?
    @Humor – tradatorul si-a primit pedeapsa . In plus nu doar era tradator , era afemeiat si alcoolic . Tabloul perfect comunist si bolsevic stalinist al dusmanului de clasa . Superiorii pe Romania nu va indica si alte zone ale Internetului pentru a va manifesta ?

  9. @Cris -” Functionarii romani ” ,( saracii ” functionari romani ” , vorbiti de acesti indivizi ca de soldatii romani de la Marasesti sau cadetii de la Paulis , care nu au murit sa-si bata joc de nepotii lor un Pantis , un Mihailescu , un Voicu , un Ciumara , un Hrebenciuc , vreo douazeci de mii functionari din Ambasade , Ministere , Administratii de Aeroporturi si Cale Ferata , spitale , de prefecti – politisti – vamesi – primari care dispretuiesc profund cetateanul si interesul public ) basbuzucii din ministere care blocheaza initiativele de dezvoltare si conditioneaza acordul Suleimaniilor Lor Zero Pasa pentru o licenta Orange sau o sucursala Intesa la Galati , de un acord pentru o linie de autobuze private de pesches – bacsis-ciubuc , sa intre la puscarie si sa nu iasa de acolo !

  10. Un singur poluator a rămas pe blogul AN. Ii face pe cei de alte păreri „bolnavi mintal”, „idioți”, „rebuturi umane”, etc. Stimați moderatori, putem avea un blog mai curat?

  11. Pentru că este deja 8 Martie, pentru că istoria contemporană încearcă să ne convingă că femeia este egală cu bărbatul, pentru că, pe măsură ce înaintăm către viitor, sub pașii noștri se șterg asperitățile conflictului dintre sexe, pentru că revistele sunt pline de chestionare care încep cu întrebarea: ”ați fi nemulțumit ca șeful dumneavostră, la birou, să fie femeie? ” , pentru că aud tot mai des, cu diferite nuanțe, de la diverse reprezentante ale sexului frumos :”a trebuit să sacrific viața de familie pentru carieră, deoarece pentru a se menține în top , o femeie trebuie să muncească e două ori mai mult decât un bărbat ”, pentru toate acestea și încă pentru altele , aș spune , totuși…

    Doamnă Gorghiu, credeți-mă că o femeie drăguță nu este și simpatică în mod axiomatic, dar poate deveni, dacă renunță la așa-zisa ironie penibilă, permanentă, obositoare, pe care nici măcar n-o stăpânește, imaginându-și că este suficient să răstălmăcească prompt orice, cu o lipsă maladivă de simț al umorului… și de amabilitate…și de căldură…

    Doamnă Ana Birchall, o femeie frumoasă, oricât ar fi de frumoasă, poate să golească un platou TV dacă vorbește tot timpul peste ceilalți, cu un glas ascuțit ca o mașină de spălat pusă pe centrifugă, și dacă ne amintește din trei în trei minute ce studii superioare are dânsa, cu același inflexibil ton ridicat cu care se indignează și când trebuie și când nu trebuie…

    Doamnă Liliana Mincă…scuze, cu dumneavoastră chiar nu este nimic de făcut…

    Doamnă Adriana Săftoiu, dumneavoastră sunteți și deșteaptă, și plăcută, deci este de neînțeles de ce puneți abia după 10 ani eticheta de ”NESIMȚIT” pe Băsescu Traian, pentru că noi toți suntem siguri că de știut, știați multe mizerii, de multă vreme și nu întotdeauna tăcerea este o virtute pentru o femeie…

    Doamnelor de mai sus …e 8 Martie și , credeți-mă , orice sol , oricât de dificil, oricât de instabil, cu bunăvoință se poate ameliora…bine, mai puțin Liliana Mincă .

  12. Vai ce indignat pe procurori s-a aratat „asimetricul” fiindca nu a putut el vinde mai repede terenul de la Nana.Asta pe linga faptul ca e betiv cred ca are si ceva la „tartacuta”.

  13. Poate ca domnul Adrian B trece printr-o perioada mai dificila .
    Vazand cu totii aici ca avem de a face cu o persoana echilibrata , rationala , cu mult discernamant , tact si bun simt , eu cred ca trebuie sa acordam interventiilor lui nervoase valoarea pe care o au .
    Vsile cam spunea adevarul iar Sadicu era un imatur rautacios , marea lui performanta era intoarcerea in iadul romanesc din Germania in 1991 nici vorba cel personaj ar fi fost prefect de Alba
    Gazda noastra nu-i lasa interventiile libere ?
    Ce face psihanalistul cu pacientul , nu-l incita sa se manifeste ?
    E ceea ce face si acest domn aici .

  14. Mda..imi amintesc, domnule Adrian Nastase, ca v-am vazut, candva, la televizor (pe un post generalist), intr-o emisiune de divertisment – avand ca invitati, printre altii, pe cei de la formatia Sistem.
    Erati cu sotia, am remarcat ca va place acest gen de muzica, asa cum imi place si mie, de altfel.
    Dar v-am mai remaract si fetele radioase, calme, pline de zambete sincere, relaxarea si increderea in viitor, semn ca va simteati, atunci, foarte bine….nimic si nimeni nu parea a prefigura dezastrul din 2004…nici chiar dvs. nu ati ,,vazut” ,,norii” negrii care se apropiau, incet dar sigur, dinspre vest.
    Ati continuat sa mergeti inainte, direct spre ,,furtuna”, crezand ca faceti un mare bine Romaniei.
    Iata-l……,,binele” este printre noi. Noi am stat pe loc, ,,binele” a venit la noi, ghidat de interes strategic. Din fericire, mai exista speranta, fie si daca retinem informatia (relevanta – dupa parerea mea) ca o majoritate zdrobitoare de parinti si copii a/au optat pentru continuarea orei de religie in scoli.

  15. Cursa prezidenţială din Franţa are – pe dreapta- un candidat absolut redutabil: domnul Alain Juppé, primar în prosperul centru Bordeaux. Dar în Franţa, domnul Alain Juppé – descris de inamicii săi drept “bobo”- ţinteşte acum tocmai cartierele vechilor oraşe muncitoreşti, precum şi cartierele de noi emigranţi ce cunosc viaţa dificilă. Ca discurs politic foarte inspirat, există un asemenea decalaj între Alain Juppé şi ceilalţi pretendenţi la nominalizarea pe dreapta, încât cineva notează : “Pour se démarquer de N$, il lui suffit de parler. Il l’écrase à tous les niveaux.” SURSA http://ump.blog.lemonde.fr/2015/03/03/alain-juppe-fustige-la-politique-de-francois-hollande/

  16. papasha
    N-am inteles de unde rezulta ca UDMR se va alia cu PNL-PDL.
    Ceea ce stiu este ca domnul Yohannis a afirmat ca ,,discriminarea pozitiva a minoritatilor este un castig pentru democratie, iar in Romania, minoritatile sunt DEJA discriminate pozitiv”.
    De aici se poate deduce ca UDMR nu se poate astepta la nimic in plus de la o alianta cu PNL-PDL.
    (Z)

  17. Titus Filipas

    poa nus ta rau cu nervii da i-a ramas narav de la catedra .. Stii cand ai prea mult de-a face cu copii incepi sa te crezi prof si in afara scolii .. Sa zic sa ma mai vazut io niste cazuri .. 2. Cu 20-25 de ani mai putin incercau sa ma dascaleasca despre ce nu stiau .. si apoi mare scoc cand am intors foaia

  18. Pe bune , ce diferenta exista intre unii ca Stelian Negrea sau Radu Banciu si altii ca George Ban , zev sau centru ? Eu nu vad niciuna ! Aceeasi ura , venin si parsivitate . Doar ca ultimii sunt niste frustrati ANONIMI …

    Daca spui ceva ce nu le place celor trei esti acuzat imediat ca sprijini evazionistii , ca esti rau intentionat sau ca esti spion rus ?! Si ca bugetarii duc greul in tara asta si restul trebuie sa moara … 🙂

    Am sa inchei cu una din postarile diliului George Ban , ca sa se inteleaga bine cine e personajul …

    ” Pomanagiii privați, care – prin evaziune – sug din greu de la buget, îi atacă pe cei care le dau de pomană, adică pe bugetari!!! Statul le reține bugetarilor impozite și taxe până la ultimul leuț. Pe când majoritatea privatizaților nu mai știu cum să fenteze statul. Ceea ce fac ei se cheamă pur și simplu furt. „

  19. Am adaugat, din eroare de tastare, litere la adresa de e-mail.
    Revin la adresa corecta si reiau comentariul:

    papasha
    N-am inteles de unde rezulta ca UDMR se va alia cu PNL-PDL.
    Ceea ce stiu este ca domnul Yohannis a afirmat ca ,,discriminarea pozitiva a minoritatilor este un castig pentru democratie, iar in Romania, minoritatile sunt DEJA discriminate pozitiv”.
    De aici se poate deduce ca UDMR nu se poate astepta la nimic in plus de la o alianta cu PNL-PDL.
    (Z)

  20. Moderator , pot sa-mi permit ? Un simplu apel la ordine pentru acest individ , vizibil dezechilibrat , ar fi excesiv ?

Lasă un răspuns