Expoziția Rubens

20150305-092750.jpg

Unul din evenimentele culturale, de excepție, la Londra il reprezintă expoziția „Rubens and His Legacy. Van Dyck to Cezanne”, organizata de Royal Academy of Arts.
După o plăcută întâlnire cu mai mulți prieteni, am mers ieri in Soho, la sediul Academiei Regale de Arta. Expoziția Rubens este interesantă pentru ca sunt expuse nu doar lucrări ale sale ci si lucrări ale unor artiști, contemporani sau care au trăit mai târziu si care au preluat unele din temele sale. Aceste teme sunt: poezia (peisajul si grădina iubirii), eleganta, puterea, milostenia, violenta si desfraul. Ele sunt prezentate in contextul unor opere ale altor mari artiști – van Dyck, Watteau, Rembrandt, Boucher, Fragonard, Renoir, care au preluat si stilizat unele din aceste subiecte.

18 gânduri despre “Expoziția Rubens

  1. Mare „bagabond” Rubens asta !
    La vremea lui , flacaul o dadea tare cu orgiile , cu tot felul de lesbiene , una mai grasuta si mai babana decat alta .
    E tare dom’le , asta parca a pictat cu tipografia ! Perfectiune !
    Cat ii lua Doamne sa termine o pictura ? Baiatul asta daca mai traia inca 10-15 ani peste cei 63 ai sai , cred ca si-ar fi triplat productia !!!

    q=rubens+paintings+at+the+louvre&espv=2&biw=1280&bih=653&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Hk34VPu6EMuvyASDqYHACA&ved=0CCoQsAQ

  2. @ Timpul trecut

    Cum adica ” puteam sa pariez ca DD va ajunge la puscarie … ” . Vi se pare normal acest sentiment de deja-vu ? Pe ce va sustineati acest sentiment ? Cumva pe faptul ca era vanat ?

    Nici mie nu-mi place Dan Diaconescu si nu neg ca acesta a fost folosit , santajat , etc. Dar modul cum acesta a fost suprimat si redus la tacere ( intai partidul , apoi televiziunea si la sfarsit el ! ) , durata pedepsei si pedeapsa complementara , ne arata un plan bine organizat in laboratoarele de la Cotroceni .

    Am vazut ca sunteti expert in averea si afacerile d-lui DDD si ca va pare un pic rau ca nu l-au luat si pentru acele fapte pe care pretindeti d-voastra ca le cunoasteti si ca le-ar fi facut . Eu cred ca acea parte din textul d-voastra exclude din start o discutie CORECTA despre DDD . Sunteti dominat de ura .

    Oricat de mult ai ura un om , lucrurile trebuie analizate corect si puse in balanta . Va repet , nici eu nu sunt un fan al lui Diaconescu dar mi se pare ca omul a fost vanat intentionat , dosarul e subtire rau ( numai vrajeli ! ) iar pedepsele disproportionate ! Omul a fost efectiv redus la tacere …

    p.s. Aveti dreptate , am uitat sa-i listez si pe cei cu alte pareri decat mine . Sorry !

  3. Victorele nici nu stii ce corupt incepi sa fii!!

    Mama premierului a fost chemata la DNA Ploiesti ca martor .. Cica taota presa din Prahiva a fist auntata “pe surse” ca sa nu “rateze” momentul in care mama premierului apare la DNA… asta face parte din “roadele” coabitarii ..

    Acu ar trebui sa se inteleaga – majoritatea oamenilor nu isi bat capu cu “fleacuri” si deci esti chemat la DNA esti corupt! Deci “plagiatorul” nu s-a multumit sa fure pagini de la altii .. el insusi este corupt ! Cumnat-su este un corupt deci Ponta este vinovat . Si mama premierului este o corupta deci fi-su este de vina! Unu care se ascunde dupa fusta mamei – dezgustator!!
    Sa nu mai zic de Sova .. de ala cu Rin hotel Negoita ..
    Nu, nu nu astea ar fi parerile mele.. Ci ale altora. Acu o sa mi se zica “niste prosti” Prosti da multi si stiti cum e cu dimacratia, da? Intri in turul 2 ca “favorit” cu 40,44 si pierzi ca alalt a strans 54,43%. Acu cine o fi fost prostu?!

    Asa se risca si acum … DNA alerarga dupa Udre dezvlauie coruptia stansa in anii de dinainte de 2012 si corupt o sa iasa Ponta … ca de axcu se stie Udrea a discutat niste cestii cu el ..

    Ca deh imaginea si comunicarea este “baza” .
    Apopso de imagine si comunicare. Prtughezii trimit 4 aparate F 16 sa faca politie aeriana in Romania . Ca noi nu mai avem cu ce … De vina o sa fie Ponta fiindca el a facut contractu cu avioanele F16 ..

  4. Adrian B.
    Bingo !
    ,,Oricat de mult ai ura un om , lucrurile trebuie analizate corect si puse in balanta”

    Excelent, incercati acest exercitiu si cu domnul Victor Viorel Ponta. Sau, asteptati mai intai (alaturi de insolventul Rares Bogdan) sa fie , la randu-i, arestat ?
    (Z)
    ps
    Se pare ca americanului ii pare cam rau ca a deschis ,,cutia Pandorei” a asazisului ,,stat de drept” si nu mai poate controla ce iese din ea…..articolul din New York Times poate fi un prim semnal.
    Daca se continua pe acest drum care concentreaza in exces toxic intreaga atentie a opiniei publice si a presei, este foarte posibil sa ne trezim cu totii intr-o criza economico-financiara profunda. Dar macar de ne-am trezi, oricum am face-o.
    (Z)

  5. Da, de la Rubens ne-a ramas expresia „a avea forme rubensiene”, adica pline, rotunde, aproape obeze, cum am spune astazi. Nu stiu insa daca rubensianismul chiar a reprezentat un model de frumusete, in epoca, asa cum am auzit de multe ori, sau doar a fost o toana de pictor, ridicata la rang de moda, dupa cum vedem la „epidemiile” vedetiste de imitare/modelare.

  6. Lobby-istii exprima foarte fidel interese si trenduri, le infloresc pe cele favorabile si le vestejesc pe cele nefavorabile, putand fi comparati, din acest punct de vedere, cu un fel de barometru. Daca incep sa se dea la DNA, e semn ca aceasta se apropie de nervul coruptiei.

  7. @ Doru Coarna martie 5, 2015 la 8:09 am

    Sunteți uimitor, prietene! Sigur că ghilotinarea nu reprezenta un aspect ”mai frumos”, dar nici nu mi-o băga nimeni sub nas , în dormitor, prin intermediul globului de cristal!

    Pe de altă parte , felul în care își organizează un presupus ticălos actul de apărare, este un drept fundamental al presupusului ticălos, nu este blocarea actului de justiție. Asta nu înseamnă din start suplimentarea pedepsei, că de! ”ne-a enervat pe noi, Justiția independentă, prostul ăsta cu tergiversarea lui !”

    Dacă ați fi trăit pe vremea ghilotinei, înțeleg eu, nu mergeați la fața locului să vă bucurați de spectacol, ca vulgul, dar un răboj pe care să scrijeliți, cu bucurie, zilnic, victimele, tot ați fi ținut după ușă.

    Chiar vi se pare că se schimbă țara în bine? Nu observați o mică diferență între a i se fabrica unui fost prim-ministru un dosar numit Trofeul Calității , plecând de la prim-ministru în jos, poate, poate, găsim ceva și a avea o mulțime de declarații, cu sume, date, sacoșe colorate și mape despre finanțarea campaniei unui fost președinte , pe care, totuși, nu-l întreabă nimeni, nimic?

    Oare unei femei care timp de 10 ani nu se oboseste să dea cu mătura, să spele vasele și să strângă pânzele de păianjen de prin colțuri, până când în jurul ei cresc mormane de gunoaie și înflorește mucegaiul peste tot, i-ați putea da premiul pentru GOSPODINA ANULUI , doar pentru că hotărâște să se-apuce de curățenia generală aruncând o grenadă pe geam?

  8. Anticoruptia triumfatoare. Oare de ce ?!

    De putina vreme DNA si Godzila par a se fi trezit din somnul Albei ca Zapada si dai si lupta cu coruptia. Dupa ce ani de zile nu doreau sa stie acu sarira si-l inhatara pe Videanu , pe Udrea si plevusca PeDeLasta – confirmand involuntar ce zicea A3 si stia cam toata tara : in regimul bascist coruptia a cunoscut o metastaza infioratoare.

    Ori aceasta brusca activare ma mira. Si intreb „De ce? De ce acum si nu acu 2 ani sau peste 2 ani?!”

    S-ar putea zice ca efectul Iohannis in cheie „idealista”. Un presedinte, un neamtz corect (canci .. are niste retrocedari cu cantec numa bune! sa il „faca” sau macar sa ii trimita nevasta langa Ridzi si Udrea!).
    Sau tot efectul Iohannis in cheie „realista”. Acum cat timp noul presh nu sta ferm in sa si nu tine bine haturile justitia „endependenta” isi regaseste dignitatea si intr-un sfarsit isi face datoria. Ete scartz „realist”.
    Sau tot efectul Iohannis in cheie „cinica”. Dau in fosti ca sa arate noului jupan ca ei se „raliaza” si „curata locul” pentru noua garnitura. Poate da nu suficent (sau Kaiser Kalus e ein Ochse de crede asa ceva)

    Ar mai fi varianta pupibashita ca in final eforturile basesti ptr o justitie „endependenta” au dat roade .. Vivat capitanu de bampor – da nu pomensc caraghioslacul asta decat ca sa fiu acuzat ca nu dau liista completa .

    Primul care a indraznit sa dea o explicatie mai realista a fost.. Sorin Ovidiu Vantu care a scris ca americanii fac curatenie si a pus curatenia in legatura cu Ucraina. Ma rog gura pacatosului si mai ales pacatosu’ nu avea ce sa mai piarza (ca doar nu o sa il dea fara din puscarie ptr asta!!)
    Apoi au urmat si altii si intr-o saptama cam toata lumea acepta ca americanii ne fac curatenie ca noi nu suntem in stare …
    Scuze dar daravela ucraineana dureaza de peste un an si asta vara pe amerloci nu ii durea nici in besofon de coruptia din Romania …

    Ce este sigur este ca este mana americanilor. Scriu asta „cu toata raspunderea” tinand cont de legaturile dintre DNA si ambasada amerloca. Incepand cu premierea de catre Ambasada SUA a Laurei Codruta Kovesi .. pentru „curaj” (se referera pesemne la alegarea taranilor pe ulite, la descinderea nocturna de la autoritatea electorala samd) intrevederea Codrutei cu Nulanda samd. De altfel si CSM e cam in aceiasi pozitie – sa recunoastem subordonata ambasadei SUAl Lasand la o parte cestia nediscutata ca cum justitia endependenta de Romania este dependenta de o ambasada , chiar daca a lu Lycurix the Great capu’ lu’ AXA, eu am intreb „da de ce acum tovarasi?”.
    In acelasi timp nu pot sa nu observ ca cruciada Codrutzei are totusi limitarile sale .. de exemplu Basescu continua sa se bucure de imunitatea de jmecher .. ca nu stiu cate plangeri ale guvernului si ale Curtii de Conturi zac in nelucrare .. plageri referitoare la multi bani si coruptie..
    Asta imi arata ca nu este vorba chiar de anticopruptie la 360 grade pe orizontala si 180 pe verticala ci de una „tintita” menita sa rezolve unele „probleme”.
    E .. si brusc tot Despartzamtul de Stat m-a lamurit. Inlcus si de ce Bica a trebuit sa aiba parte de „experimentarea” muncii sale in domeniul noilor coduri. Este vorba despre lobby, interese si bani. Nu despre coruptie ci despre banii care ar putea fi incasati de altcineava decat de catre Cocosi, Udre, Videni șamedeni etcetereni .. SI pentru asta de unde veni Nulanda cam de martisor veni si ambasadorul Nicholas Dean, emisarul special al Statelor Unite pentru Holocaust , care „a fost trimis de la Washington pentru a încerca să găsească împreună cu guvernul român o cale mai rapidă de retrocedare a proprietăților pentru supraviețuitorii Holocaustului:

    “Probabil cea mai frustrantă ches-tiune pentru supraviețuitorii Holocaustului este că, după ce au suferit atât de mult nici nu-și pot recupera ceea ce a fost al lor. E important să facem progrese. În termeni de timp, viteza restituției este foarte importantă și ar trebui să țină seama de experiențele dramatice ale acestor oameni încercați”.

    Ambasadorul american reamintește Guvernului că media de vârstă a supraviețuitorilor Holocaustului este de 85 de ani și că termenul de 10 ani, în care e posibil ca România să finalizeze procesul restituirilor tuturor proprietăților, e prea lung: ar însemna ca aceia -care au trecut prin Holocaust să ajungă la 95 de ani. Emisarul special al SUA declară că “pentru Guvernul Statelor Unite este foarte important să fie făcute progrese în ceea ce privește restituirea proprietăților pentru supraviețuitorii Holocaustului”. (Romania Liibera 1 martie)
    Recomand cetirea interviului.

    Idem, cu nu stiu ce ocazie dna Collete Avital secretar general al Organizaţiei Pentru Restituirea Proprietăţilor Evreilor, da si ea un inerviu la Radio Romania Actualitai incare cam zice ce zice si Dean.

    Deci cam asa stam cu enteresul amerlocan ptr „anticoruptie”.

    Si acu ce inteleg io. Fiindca , poate, in 10 ani se va incheia procesul de restituire si este prea lung , ne vom mai imprumuta inca odata de la FMI – ca unde au mers 20 mld mai merg nu stiu cate. Unii din bani vor ajunge in SUA. FMI va primi dobanzile necesare si toata lumea va fi fericita. Si noi ca deh in sfarsit scapam de datorii morale!! In schimb noi primim anticoruptie pe paine si vom avea satiscafuctia morala ca o vom vedea pe Noutzy si Cocos la sbarna . Poa si fara milioane. Si von scapa de corupti nostri ca de Gittestein (exambasador, exlobist si corupt amerlocan magar de’ a lu’ O’Laba). Si in plus ca un bacsis ptr noi nu il vor las ape Putin sa ne ocupe ..(nauma daca isi ia angajeamnetu ca ne pune sa platin in continuare la FMI!!)

    Si uite asa se explica si imunitatea de jmecher a fostului Reales, guvernator inscaunat de aceaisi ambasada care controleaza justitia romana . Fiindca el a asumat in numele nostru un angajament

    ‘We’ll give back to the Jews what the communists took”
    „But, as stated, beyond the military and security deals, Israelis have also taken control over Romania’s civilian business world over the past decade, from shopping malls to film-distribution companies, hi-tech workers, contractors and fashion houses. Everyone has tried absolutely everything. Some companies have failed and others have prospered, but Hebrew is, give or take, the fourth most-spoken language in Romania today.”

    Asa ca El, Zevs.ro nu poa fi atins. Si DNA tine dosare la obroc fiindca nu „deranjeaza” .

    Am scris deranjeaza?
    Hm stire cutremuratoare ptr basisti. Ziarul New York Times publica o „opinie” ca lupta contracirptiei de la noi ar fi nitel
    cruciada neliberala” , care pune in pericol democratia, judecatorii ca nu sunt independenti si justitia in ansamblu pentru ca „alimenteaza sentimentul anti-american”</i si asta ptr ca DNA s-a legat de an Adamescu (Romania Libera) si Adrian Sarbu (Mediafax Grup). Normal as zice eu.Pro Tv este proprietatea lui Central European Media Enterprises care este al lu Ronald Steven Lauder, capitalist amerlocan (care intamplator este si presedinte al World Jewish Congress). Asa ca nu este nimic straniu ca brusc lu' New York Times anticoruptia incepe sa ii cam puta.

  9. @ Bizoane,
    PS. Pentru rezultatele din turul 2, unii ar trebui să-şi tragă palme la oglindă, da-i tare chestia, că tot Ponta-i trebuie pedepsit, dupe cum spui tu!
    Da’ la urma urmelor, cine mama dracului eşti tu?

  10. În timp ce Udrea se întoarce în garsoniera cu pereții scorojiți, Băsescu Traian este din ce în ce mai ocupat și nu mai bagă în seamă astfel de fleacuri ; deoarece altele sunt durerile lui acum…

    El iese, ca un avion supersonic din politica internă, imundă și deplorabilă, și se îndreaptă hotărât către jocurile la nivel planetar: Putin este pe măsura lui, nu pigmeii autohtoni.

    În materie de Putin, lui îi este totul clar- toate analizele lui geniale se confirmă, punct cu punct. Dar nu poți lupta, oricât de Băsescu ai fi, de unul singur, cu Rusia cea hrăpăreață. Așa că, la lăptaria din colț, înainte de a-și încasa restul, i-a expus lăptarului magistralele sale teze. Acesta a fost siderat. Când a ajuns acasă, menajera tocmai scutura pernele . Nu s-a putut abține și i-a dezvăluit și ei pericolul rusesc. Doamna a înțeles pericolul și a aplaudat disertația, în extaz.

    În sfârșit, calmat de reacția pozitivă evidentă a publicului, s-a îndreptat către singurul loc unde se poate lupta cu Putin în cadru organizat: la sediul PMP. A fost spectaculos! Eugen Tomac a înghețat de atâta măreție iar Dorel Onaca a fost convins că este nevoie de o ripostă clară a PMP-ului împotriva Rusiei, cea cu pusee expansioniste.Ca urmare, înarmarea PMP-ului, pentru un răspuns hotărât la lăbărțarea lui Putin, se va face cu costume de scafandru.

    Vă mai amintiți cum, spre sfârșitul celui de-al doilea mandat, se șoptea pe la colțuri că lui Băsescu i se pregătește un post important, fie la Bruxelles, fie la NATO , fie ceva itinerant între acestea două? Mă întreb, încălzit de aceste zvonuri , și între două pahare cu șampanie sorbite în compania doamnei Udrea , DUMNEAEI ce poziție strategică i-o fi promis Băsescu, în viitorul lor comun și luminos?

  11. Am citit in New York Times, aceasta „Scanteie” ce izvoraste din lumina Licuriciului, un op-ed a lui PATRICK BASHAM, Director al Democracy Institute. Cind citesti Scanteia, trebuie sa sti care e linia „partidului” ca sa intelegi cit de independenta e opinia respectivului. Interesant este ca, daca acum 10-15 ani, se scriau in ziarele vestice cit de corupta este Romania, si cit de putin se facea atunci pentru ca Justitia sa functioneze „ca in Vest”, azi auzim plinsete, ca cele din NYT, ca Justitia functioneaza prea bine. Eu stiu ca Justitia romana a fost politizata sub Basescu, si inteleg carentele sale, legate de modul in care se intirzie cu unele dosare, si cu altele se grabesc, sau de lipsa proportionalitatii pedepselor. Dar sa ajungi sa propui ca cei care au furat zilioane de la popor sa fie „iertati”, confirma probabil ceea ce fac occidentalii: bogatanii fura de la vislasi, justitia ii iarta, sau nu se baga.

    „American and European governments should congratulate Romanians on their newfound determination to eradicate graft, but now encourage a change in the government’s approach. Romania’s democratic development would be better served by a public process whereby past misdeeds were acknowledged, documented and then forgiven.”

    Excuse me? Si cu cine trebuie sa incepem ca sa iertam, nu ne spui? Poate cu Sarbu, sau Adamescu, care apar, saracii, ca victime politice, ale unei justitii manipulate politic de Ponta, care atenteaza, unde? La libertatea presei, ne baga sula in coaste dl Director al Democratiei Mondiale. Mogulii evazionisti trebuie iertati!! Sa inceapa cu iertatul astora, nu e asa domnule Direrctor? Eventual sa se si scuze Ponta, sa intoarca obrazul crestineste…C-asa-i justitia in lumea democrata: acra cu saracii, dulce cu bogatanii.

    „Soon after Mr. Ponta clashed with Adrian Sarbu, the owner of the Mediafax Group, which publishes Romania’s leading business paper, Mr. Sarbu was arrested on charges of tax evasion, money laundering and embezzlement. He has denied the allegations.

    The prosecution of Dan Adamescu, owner of the independent newspaper Romania Libera, is also troubling. Mr. Ponta accused Mr. Adamescu of embezzling from his own insurance company to help finance Mr. Basescu’s re-election campaign. Mr. Adamescu was found guilty and received a more than four-year prison sentence.

    The apparent political motivation behind the Sarbu and Adamescu cases demonstrates how an effort to reduce the relationship between money and politics has served instead to ramp up score-settling and judicial overreach”

    Acum, sigur, Mediafax a pus la loc de cinste „directiva” democratica.

    Eu zic, de amorul artei desigur, ca asa un mod de a aborda lucrurile e ca si cum te-ai lovi singur cu tesla unde te doare. Pacat de energia domului insarcinat cu afaceri al SUA la Bucuresti, care chiar se straduie…sa vina niste neni din astia si sa darime castelele de nisip. Nu inteleg de ce nu il pune Obama Ambasador pe Dean Thomson…vineri 13, pisica neagra, poate se pregateste Basham.

    http://www.nytimes.com/2015/03/05/opinion/romanias-anti-corruption-mania.html?_r=0

  12. In seara asta la Jocuri de putere au fost invitati trei (m)analisti 🙂 de politica externa 🙂 si securitate 🙂 : Iulian Fota , Iulian Chifu si Constantin Degeratu .

    Vai de mama noastra ! Daca astia trei se ocupa de securitatea Romaniei , e de RAU !!! La un moment dat , d-ul Chifu ( de departe cel mai caraghios dintre cei trei caraghiosi ! ) a spus ca Rusia nu are forta sa tina un razboi in Ucraina ; ca e terminata economic , stie el sigur ! Iar Putin e pe faras . 🙂

    Va reamintesc ca acest domn e acelasi care la debutul conflictului din Abhazia dintre Rusia si Georgia a spus la Realitatea TV ca georgienii o sa-i invinga 100% pe rusi pentru ca trupele lor au fost antrenate de israelieni si dispun de armament modern . Era cred in prima zi a Olimpiadei de la Beijing …

    Din toata emisiunea am retinut UN SINGUR LUCRU : d-ul Fota ne-a spus ca a fost informat de oficialii americani ca in timpul conflictului , soldatii georgieni au refuzat lupta cu rusii !!! Nu se stie din ce motive … 🙂

    Si ma gândeam si eu asa , oare soldatii ucraineni vor lupta contra rusilor ? 🙂
    Ce spuneti ?

  13. M-am uitat un pic pe site-ul acestui institut pompos denumit Democracy Institute. Si ce am gasit? Dl Basham e un „mare” ganditor politic, care are multa aderenta in….Pravda!! Da, in Pravda ruseasca a scris un articol in 2014 critic la adresa lui Ponta, in special legat de Adamescu, amic si mare sustinator a lui Basescu si sistemul lui mafiot:

    „Most troubling, however, are the serious allegations that are emerging of deepening corruption within the governing class in Bucharest. One of the more alarming cases concerns the ongoing prosecution of the prominent Romanian businessman and newspaper proprietor, Dan Adamescu. As The Economist reported, Adamescu’s arrest „has stirred concerns over freedom of the press.”

    It is not simply the same old story; arguably, the problem is getting worse under Ponta’s ‘leadership’. To date, the available evidence surrounding the Adamescu story strongly suggests that the foreign caricature of Ceausescu-era Romanian politics is, sadly, alive and well.

    From the apparently politically motivated persecution of Adamescu, himself; to interference with the rule of law; to the attempted suppression of freedom of speech via the intimidation of a major newspaper, each component of the story reeks of the same old authoritarian tendencies, albeit immaculately besuited in New Left designer garb”

    Ca sa parafrazez o zicere celebra: spune-mi cu cine esti tovaras, ca sa stiu cu cine sa nu fiu prieten.

    Inca odata, multumim Marelui Frate de la Apus, pentru multa lumina pe care ne-o trimite in ale democratiei si justitiei. Cu asa Invatatori, romanii o sa devina auto-didacti!!

    http://english.pravda.ru/opinion/feedback/02-11-2014/128903-victor_ponta_romania-0/

  14. @T-Rex
    Ziaristul „dizident” Petre Mihai Băcanu de la România liberă fusese arestat de Securitate sub acuzaţia „omul Moskovei.” Iată că acum – târziu şi indirect-, acuzaţiile se confirmă.

  15. Din Jurnalul lui Constantin Argetoianu (1936):

    La Turnu-Severin s-au bătut ieri național-creștinii cu țărăniștii, ca orbeții.
    Campania electorală pentru scaunul de deputat de Mehedinți, vacant, promite. Goga candidează de la național-creștini, dr. Lupu pentru țărăniști, George Brătianu pentru georgiști.
    Eu l-am pus pe Corneliu Rădulescu, dar n-am parale și nici bătăuși.

Lasă un răspuns