Nevoia unei legi

20150303-061822.jpg

Una din principalele atractii in marile capitale ale lumii o reprezintă muzeele. Cele mai multe cu intrare gratuită. Locuri in care intalnesti turiști dar si elevi care învață despre cultura și Civilizațiile lumii. Spre exemplu, la Londra, la Tate Britain, la National Portrait Gallery si Victoria and Albert Museum. Ceea ce vreau sa subliniez este ca majoritatea pieselor provin din DONATII private. Este vorba de Colecții de arta particulare, dăruite de-a lungul secolelor, pentru a arată măreția natiunii. Indiferent de felul in care au fost dobândite in Asia, in Europa sau pe alte continente.
Ce s-a întâmplat in România? Multe din obiectele de arta au plecat sub forma de tribut, altele au fost risipite prin Europa de către cei plecați in exil, in diferite momente ale istoriei ultimilor doua secole. Muzeul colecțiilor de arta, după Revoluție, a fost inițial devalizat prin restituiri. In continuare, exista o presiune foarte mare pentru „desfacerea” muzeelor si arhivelor din România. Chiar dacă statul nu poate oferi resursele financiare necesare pentru consolidarea patrimoniului muzeal, el ar putea sa ofere reglementarea necesară pentru a încuraja pastrarea unor Colecții de arta, prin DONATII către stat. Un exemplu l-am oferit prin crearea Muzeului hărților. Casele memoriale reprezintă o solutie sau săli in marile muzee care sa păstreze numele celui care a donat obiectele de arta. E nevoie doar de o lege inteligenta a colecțiilor de arta…

26 de gânduri despre “Nevoia unei legi

 1. @Radu Humor

  Va multumesc pentru gand si martisor.

  Planurile mele nu se desfasoara cum trebuie, pentru ca ploua. Internet nema. M-am autoinvitat la o vecina care are, dar nu pot face abuz. Tastatura numai engleza. Depresie. Pe vremea asta il invidiez crancen pe domnul Nastase. Si dumnealui se plimba prin ploaie, dar nu ca mine. Mai am oarece cablu, pana nu m-a lasa…

  Apreciază

 2. Scuze, domnule Năstase! Fără legătură cu subiectul postării dumneavoastră, având însă în vedere importanța zilei de azi, vă rog să ne spuneți cam cum se consemnează la Londra importanța Zilei mondiale privind protecția sănătății urechii și auzului.
  În Țară evenimentul este tratat astfel:
  Azi este sărbătoare mare la SRI și, în acest sens, ieri au avut loc trei evenimente importante: Comisiile de specialitate ale Parlamentului l-au audiat pe Eduard Hellvig, apoi, în plenul celor două camere ale Parlamentului, E.H. a fost validat ca Director al SRI, cu o largă majoritate de voturi, iar, mai pe seară, Domnul Eduard Hellvig a depus jurământul, la Cotroceni, în fața Președintelui României, Domnul Klaus Johannis.

  În contextul în care această sărbătorire are în anul 2015, la nivel mondial, tema: “Să ascultăm în siguranță”, în România Președintele, pentru a da mai mult fast evenimentului, a anunțat convocarea, pentru ora 15, a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, ca un prim contact oficial cu noul Director al SRI.

  Dar cel mai important al sărbătorii de azi este sosirea în România Directorului CIA!!!

  Eu, cuprins de o stare specială de entuziasm, de euforie chiar, voi bea un pahar de votcă, că, încă din vara lui 2012, whisky-ul nu-mi priește. Nu zic că-i bine, dar mă pregătesc pentru orice eventualitate.

  Apreciază

 3. Am avut intotdeauna compasiune fata de cei care se reped sa ia totul in litera, nu si in spirit. Un cautator de aur care ar vrea sa-l gaseasca masiv, nu firicele, este, fara indoiala, unul imposibil. Nu am spus nicaieri ca leadershipul s-ar identifica cu liderul, nici ca dizidenta l-ar exclude pe lider. ZeV, prietene, un cautator de aur folosea sita pentru cernerea nisipului, dar un cautator de idei foloseste sita politica (haideti sa va mai ajut, a unui anumit tip de interes) pentru cernerea cuvintelor si discernerea sensurilor. Ar fi greu de explicat si de inteles, acum, cum un lider reformator este unul dizident, cum si de ce linia de discontinuitate pe care o poarta cu el este discreta, cum si de ce retragerea pe pozitia „creierului mic” nu ar reprezenta nicio contradictie, cum, dupa cate imi dau seama, credeti.

  Apreciază

 4. Trebuie și legi, dar, mai mult decât legi, trebuie bani, bani pe care statul n-o să-i aibă dacă electoratul indignat de incorectitudinea demnitarilor nu își va declara toate veniturile și nu va da la Fisc ce trebuie să dea.
  Țările în care se face ceva în domeniul public sunt țări cu popoare corecte, ne-evazioniste: Elveția, Suedia, Finlanda, Norvegia, Danemarca, Olanda…

  Mai deunăzi, un absolvent de facultate de stat îmi spunea că țara asta n-a făcut nimic pentru el, la care i-am replicat că, dacă faptul că el a absolvit un liceu pe bani de la Buget, o facultate pe bani de la Buget, că până acum a beneficiat de asistență medicală pe bani de la Buget, deci dacă toate astea înseamnă nimic, atunci statul n-a făcut nimic.
  N-am înșirat toate cele de la Bugetul de Stat, de care el și familia lui a beneficiat și beneficiază: ordine publică și securitate, muzee, biblioteci, judecătorii și tribunale, administrație locală și centrală, șosele…
  Tipul ar merita să-i fie pus în cameră un panou cu tot ce a făcut și face țara pentru el, iar, la sfârșitul textului – întrebarea: tu ce-ai făcut pentru țară?

  Apreciază

 5. Din Jurnalul lui Constantin Argetoianu (1935):

  Regele (Carol II) e comod și fuge de orice greutăți. Ar vrea să aibă un prim-ministru pe care să-l vadă o dată pe lună și care să-i aducă un program, așa cum îi aduce bucătarul. Pe el să-l lase să lipească timbre, să deseneze uniforme, să-i telefoneze Duduii (Elenei Lupescu), să alerge după pațachine…
  E așa de comod, încât, când îi trebuie bani, primește orice formulă i se propune.

  Apreciază

 6. În privința lui Boris Nemțov, am următorul raționament:
  Putin nu e tâmpit să-și facă singur nume rău. Indiferent de cine l-a omorât pe Nemțov, multă lume dă vina pe Putin, iar imaginea lui e șifonată.
  Putin nu e cretin să-și șifoneze singur imaginea, să-și facă mai mulți dușmani decât are.
  Cred că:
  1. Ori adversari ai lui Putin au vrut ca acesta să fie mai hulit decât e înăuntru și afară.
  2. Ori simpatizanți ai lui Putin au crezut că-l scapă pe acesta, fără știrea lui, de un adversar.
  3. Ori Nemțov era băgat în afaceri necurate și a fost o reglare de conturi.

  Bănuiesc că e una dintre cele trei variante.
  În plus, nu văd ce mare pericol era Nemțov pentru Putin, devreme ce Putin a fost ales, deci o mare parte a rușilor e cu el. Nemțov nu putea să-l dea jos. Nu putea decât să dea din gură.
  Opoziție e peste tot, orice om politic are oponenți, inși care-l urăsc.
  A da vina pe Putin e cea mai comodă ipostază. ASTA au și vrut cei care au acționat.

  Apreciază

 7. http://www.dcnews.ro/victor-ponta-teama-noastra-nu-e-ca-vin-liberalii-ci-ca-vin-pdl-i-tii-inapoi_469177.html

  Pai Valcov , Dragnea , Kovesi , Bica , etc. nu-s tot pdl-isti ? Si au fost numiti chiar de Ponta !

  http://www.dcnews.ro/prc-c8prc-98efie-diicot-trei-nume-vehiculate-cine-o-inlocuieprc-c8prc-99te-pe-alina-bica-surse_469170.html

  Pe surse , la sefia diicot candideaza : Daniel Ticau ( fostul consilier al lui Kovesi si sotul Mioarei Mantale de la pdl !!! ) , Ionut Botnaru de la diicot Ploiesti ( acolo unde a fost arestat cumnatul lui Ponta !!! ) si unul de la Timisoara ( inca nu se stie nimic despre dansul ) .

  Vedeti ce mica e lumea ? Din toata Romania exact pe astia trei i-a gasit ; toti cu pedigree basist ! Cred ca nici Boc nu-i punea mai bine …

  Șoricelul DDD avea dreptate : PSD = PNL = PDL = Aceeasi mizerie !

  Apreciază

 8. Nevoia, ba mai mult, setea de arta deriva din mizeria, ca nicotina galbena pe degete, pe care il impregneaza capitalismul (ca si comunismul) in sufletele noastre.

  E nevoie de justitie functionala, si cit se poate de apolitica, dar e nevoie de cultura ca de aer. Oamenii nu se definesc doar ca roboti care produc bunuri de consum…

  Revenind la politica, prefer un Ponta sentimental, si un Iohannis uman, unui dement ca Basescu, si un aiurit rece ca Antonescu. Guvernul, ca si Justitia, se adreseaza oamenilor, si atunci cind e nevoie, aceste puteri trebuie sa stie sa se adreseze oamenilor, si nu Junglei.

  Apreciază

 9. Adrian Papahagi, un bărbat viguros…dar viguros… ne solicită ajutor pentru partidul doamnei Macovei – M 10 .

  M 10 ar putea fi un nume de bombă chimică sau biologică – dar nu este, e doar un partiduleț agitat ca un viermișor anelid, gata să-și dea drumul, în sfârșit, alunecos, într-un mediu propice și-n intestinul prietenos al unei gazde potrivite, anume România excitată la maximum de încleștarea cu corupția.

  Adică, de fapt, Papahagi nu ne solicită nouă ajutorul, deoarece începe mica lui epistolă cerșetoare cu ”dragi prieteni…” și eu cred –sper! – că nici un coleg de pe acest blog nu este prieten cu Papahagi!

  Oricum, nu cere prea mult ”prietenilor” săi: doar semnături pentru partidul luptător împotriva a ceea ce dânșii numesc : ”puroi plin de sânge”, strângând în această infecție depistată de Macovei „impostorii, agramaţii, plagiatorii, tâmpiţii, pipiţele…”. Macovei vine din PDL și Papahagi din PMP. Sesizați vreo afinitate între ”puroiul plin de sânge” de mai sus și cele două partide din care se extrag ”imaculații” ăștia doi?

  Cică-i singurul partid cu adevărat ”de dreapta” . Ia te uită! Păi , cum așa? Doar nu crezi , madam Macovei, că am uitat cum la vremea când erai pe locul ăl mai eligibil de pe lista la europarlamentare a PDL-ului, chiar partidul lui Blaga era cel mai de dreapta . Și PMP-ul lui Papahagi a fost cel mai de dreapta. Erați atât de ”de dreapta ” că ieșeați din ecran și vă scurgeați dincolo de marginile afișelor electorale .

  Amândoi căscați gura fascinați când tata Băse era soarele, respectiv luceafarul și împărțea, la orele 18,00, justiție independentă și stat de drept la tot cartierul, întinse pe tartine potrivite, de la bufetul suedez al Cotrocenilor.

  Am vrut să aflu cine sunt și ceilalți membri fondatori ai DNA-Ramura politică. N-am recunoscut pe nimeni: doar tineri frumoși, verzi și anonimi , care , uniți, păreau că au salvat Pungeștiul și Roșia Montană, și care sugerau că au fiecare-n portofele, frumos împăturită, țara pe care și-au luat-o înapoi.

  Apreciază

 10. Îmi amintesc că ați povestit, chiar la ieșirea din cel de-al doilea ”cantonament”, despre o pictoriță , care ar fi vrut să vă dăruiască un tablou, dar a considerat, până la urmă, că este mai înțelept să plătiți – nu știu dacă prețul real sau un preț simbolic- , în acest fel tabloul câștigând o valoare și atenție sporită din partea dumneavoastră.

  M-am gândit atunci că era o judecată greșită și doamna aceea își refuza un privilegiu- un om care dăruiește, cred că nu se desprinde cu totul , cred că își menține o legătură secretă, delicată și probabil definitivă, cu lucrul dăruit, mai ales dacă el are o POVESTE.

  Așa s-o fi întâmplat, îmi imaginez, cu ”Muzeul hărților”. Firul de păianjen al acestei legături tainice este improbabil să se rupă. Astfel de gesturi, însă, într-o Românie schilodită sufletește, așa cum mi se pare că este ea astăzi, sunt rare.

  Nu știu în ce măsură este doar o lipsă de legislație; e o lipsă, desigur, dar cred că derivă și dintr-o supărătoare indiferență pentru viitor, din grija exagerată de a asigura copiilor case, terenuri, piscine și mașini de spălat , dar tot mai puțin ”…nu-ți voi lăsa drept bunuri, după moarte,/ Decât un nume adunat pe-o carte”…

  În cealaltă situație, a celui care vinde un obiect, mi se pare implicită și explicită acceptarea unei despărțiri definitive.

  Apreciază

 11. Fragmentarium Politic
  martie 3, 2015 la 11:11 am

  Interesant, prietene…..de exemplu, mie imi vine sa spun la un moment dat ca Pamantul este Centrul Universului…desigur, ,,ad literam” este incorect dar, in spirit, orice este posibil.
  Sau, daca ma deplasez pe suprafata Pamantului, de ce nu as putea sa cred ca Pamantul se invarte sub Mine, eu fiind sistemul absolut de referinta ?
  (Z)
  Adevarul este ca, atunci cand nu putem infuenta lucrurile si evenimentele, mestecam vorbe intr-un iures spumos ca un jet de sampanie descatusata multicolora irizat de nuantele inselatoare ale sensurilor fluide interschimbabile si aparent contradictorii si/sau aparent compatibile, complet eliberate de canonul clasic si limitativ al coerentei logice. (Z)
  Din fericire, ale dvs sunt inteligibile, dar avem noi un Coleg supranatural care…..
  (Z)

  Apreciază

 12. pardon

  Nechemat in tranzitie

  Prea lunga noastra tranzitie spre Nicaieri vad ca face si victime neasteptate…
  Prima data cand l-am auzit pe Mircea Badea zicand de dificultatile materiale ale unui Doru Braia am crezut ca este voarba despre altcineva decat de nepotul Ioanei Radu pe care il banuiam in Germania ducand o viata poate rutiniera si meschina (adica apartament de 2 camere confortabil da’ cu chirie ieftina , Golf/Focus la mana a 2a , conced in Antalia sau mai rau Bulgaria) dar in gnl satisfacatoare pana la ragaiala (marea dificultate fiind sa se limiteze la 2 beri si 2 schnaspuri pe zi si sa renunte la inca o portie de carnati la varza ca deh, varsta, colesterolul, tensiunea … 2 seri in oras pe saptamana .. )
  A doua oara cand Mirciulica a zis si de amicii de pe faceclaubuci ai zisului Braia am devenit curios si am cautat. Da , este acel Braia –e care il “cunosc” de la tembe si din presa …

  Prima data cand l-am vazut .. era cam prin febr 1990 la tembe libera.. dand sfaturi despre cum se face un protest civilizat. Era unu barbat tanar (arata mai tanar decat era), cu o prezenta placuta, bine imbracat (desi sacoul cu carouri era cam “fantezi” era corect !), manierat, vorbire de om bine crescut si idei civilizate. Unica cestia discutabila era propunerea sa il “stoarcem” ca pe un burete ca sa scoatem democratia din el ca sa invatam si noi ce e aia .. Discutabila la nivelul imaginii (cam ca pisica din bancu cu mata spalata cu dero) si a umorului involuntar (gen “reparam umbrele de dame stricate”).
  Apoi s-a “radicalizat” .. a fost urcat in avion si trimis colet in Jermanika . Si cu asta basta … (Dicutabil insa formal era cetateam strain ce facea politica radical partizana aici)

  Cum ziceam am cauta ce naiba cauta el pe aici .. si am gasit .. În 1996, amãgit de victoria lui Emil Constantinescu şi a CDR în alegeri, se repatriazã în România, unde duce o existenţã modestã, continuând cariera publicisticã.(http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/ISTORIE/Convorbiri%20cu%20Doru%20Braia.htm)
  Nu inteleg sub ce forma a fost “amãgit de victoria lui Emil Constantinescu şi a CDR în alegeri” dar sigur ca nu s-a descurcat prea bine ..Nu a fost singurul care spera, credea dar nici chiar asa ca dupa Zodia Tzapului „specialist” a ajuns cuvant de batjocura …
  SI mai rau se pare ca nici nu prea stia bine in ce tara traieste si in vara trecuta s-a ratoit la seful sau de parca mai era in 1977 … (cand avea si potectie inalta plsu ca Codul Muncii .. ehe!! Comunist nu dadeai prea usor omu afara!) Nashpa vecy much .. sa te iei de pept cu directoru general intr-o tara in care nu prea se egzsita sindicate si in care Codul Muncii a fost scris asa cum a vrit Camera de Comert Americana .. SI mai very much rau daca esti nascut in 1951 .. adica prea batran, desemnat deja ca dusman al junilor, bampir ce le suge sangele si le sta in calea afirmarii … Trebuia sa puna nasu jos si sa inghita – unde se credea?!
  Asa ca zice nepoftitu’ Braia „În câteva zile am pierdut tot…Iubirea, familia, emisiunea, bruma de bani, speranța și chiar viitorul… De ce?! Habar n-am. A venit totul deodată și nu mă dumiresc… Sunteți aproape 5.000 de prieteni FB. Pe voi vă mai am! Sunt singur printre mesajele și postările voastre… Și foarte, foarte dezorientat ! Încotro?!… […..]”Suflete caritabile au reacționat la postarea mea și mi-au trimis (cei mai mulți din puținul lor!) mici sume de bani, care însă aproape au împlinit chiria pe care trebuie s-o plătesc la 1 Martie”, (cf . http://www.libertatea.ro/detalii/articol/doru-braia-bani-chirie-fani-facebook-526216.html#ixzz3TLP2qLPM)

  Sincer il compatimesc. Nu de alta dar si eu din 52 si a trebuit sa inghitz , sa inghitz si sa fac pe prostu ca deh junele director (a doua slujba – director general! Prima consiler de ministru!! ) asa invata el in Canadocia – scapa de bosorogi! Bosorogii e inutili!!. Da ma rog si eu aveam scoala din armata .. taci si imghite ca nu mori!! (Si junele intreaba pe carerva vechi “sata chiar nu intelege?” “Oh! Fiti sigur ca a inteles de la primele cuvinte da nu ii place ce intelege!!!”)
  Sigur ca dupa aia Braia nu a mai gasutt nimic .. si fara bani .. a rams si fara “iubire” (ca se stie trece prin stomac!) . banii s-au terminat rapid si chiar daca speranta moare ultima … moare si ea .
  Da zic ca nechematu asta trebuia sa stie ca bosorogii nu au nici un viitor. Decat ala cu locu cu verdeata viitor numit pudic iesire din sitem pe cai natiurele …

  De ce ii zic “nechemat” … Pai ia sa revedem În 1996, amãgit de victoria lui Emil Constantinescu şi a CDR în alegeri, se repatriazã în România, unde duce o existenţã modestã oate si in RFG ducea o existenta modesta … da meodestia materiala este cam diferita … nu?!(La A3 .. Johan carnati la micu dehun TVA 7% .. Ion mititei TVA 24% …) El fiind inRFG de prin 78 a prins o epoca „buna” incare se putea „lipi” sa isi „aranjeze ploile” adica sa isi faca slujba , sa se aranjeze cum ziceam poa’ meschin da’ satisfacator pana la ragaiala (senzatia aia de prea plin dupa o masa nitel prea buna cand ai nevoie de colebil) adica sa fie „neamtz” si sa „fenteze” tranzitia. D’aia zic ca este o victima colaterala si nechemata …

  Insa ce as intreba eu .. este .. altceva.
  De ce este dezamagit? Are ce a cerut din 90 incoa! Pentri ce a „luptat” decenii : ”demacratie” adica capitalism in stare „pura”. Adica tocmai ce a „primit”.
  Si o a doua intrebare – de ce dracu ne uitam in gura astora ? E clar ca sfaturile lor sunt precum erau sfaturile agricole de la radio … insa alea de la radio erau ceva mai docomentate …

  Apreciază

 13. Muzeele noastre, exceptând cele de științele naturii, sunt prăfuite, în special cele de istorie, cu vitrine demodate, cu puține obiecte reconstiuite, cu depozite imense care zac prin magazii. De aceea au vizitatori puțini, aglomerate fiind în perioada Școala altfel, sau in Noaptea Muzeelor, cand se mai organizează expoziții tematice. Lipsa banilor reprezintă una dintre cauzele aspectului jalnic, cât și numirea unor directori de muzee pe anumite criterii și care nu sunt deloc creativi. Asfel, nu se realizează filmulețe în timpul săpăturilor arheologice, în laboratoarele de reconstituire a obiectelor, care să fie prezentate în timpul vizitării muzeelor. Nu se creează atmosfera epocii prezentate. Foarte puține muzee sunt altfel concepute, cum ar fi cel din Satu Mare, chiar și Memoriabilul Durerii din Sighetul Marmației. Nici Palatele Culturii din marile orașe nu sunt mai bine concepute, cât despre Casele memoriale, ce să mai vorbim! Ați văzut cum arată cula lui Tudor Vladimirecu din Cerneți sau Casa lui Brâncuși din Hobița? Dar situl arheologic din Histria? România a avut în ultimii 25 de ani puțini miniștri ai culturii , care au încercat să facă ceva în acest domeniu, iar la turism, au fost miniștri care nici măcar nu cunoșteau țara, iar alții nici nu au fost interesați să o cunoască.
  Earnest

  Apreciază

 14. @Luminiţa Arhire
  Adrian Papahagi este un caz tipic de intelectual erudit atins de boala incurabilă a sterilităţii, însetat de faimă (inaccesibilă pentru cineva ancorat sau eşuat în medievalistică). Cariera lui, relativ modestă, se datorează în bună parte tatălui său – cu o cu totul altă vână şi decedat, din păcate mult prea devreme – şi hărniciei lui, fiindcă de pe când era elev s-a vădit un foarte vrednic cititor, nevizitat însă de străfulgerarea ideii. În oglinda pe care şi-o ţine în faţă micul şoricel se vede leu şi-şi varsă frustrarea de a nu fi recunoscut ca atare în răgete politice. Un penibil epigon veninos..

  Apreciază

 15. @Luminita Arhire
  Aceşti Papahagi, evident că nişte armâni de pe Via Egnatia, forţaţi de istoria cea rea să ajungă nu ştiu cum în Ardeal, se considerau oameni de cultură, şi chiar erau oameni de cultură veritabili mulţi dintre ei ! Am avut privilegiul major să cunosc un asemenea armân cu traiectorie culturală şi istorică de familie oarecum similară – dar trebuie să subliniez că nu era un Papapahagi!, eu vorbesc aici despre un Eftimiu, mai exact despre teoreticianul Cornel Eftimiu-, când eram student la facultatea de fizică din Bucureşti. În luna pregătitoare dinainte de facultate ne-a fost dascăl. Identificase toate greşelile mari propagate prin manualele noastre de fizică de liceu şi încerca să ne lămurească Adevărul. Nu ştiu de ce Adrian Papahagi nu identifică imediat linia anti-suveranistă, deci şi anti-românească!, din „doctrina politică” Monica Macovei.

  Apreciază

 16. @ virgil,
  Domnul acesta face o serie de afirmaţii discutabile. Astfel, sigur că după ora 13.00 în fiece spital există medic de gardă, dar nu numai, medicul de gardă vine dimineaţa la program, odată cu toţi ceilalţi medici. Restul medicilor au program pe secţii, în secţiile de chirurgie unii medici fac vizite şi seara, chiar şi după orele 20.00. Adică nu-i dă nimeni afară din spital la o anumită oră. Asta pentru că dl. virgil nu ne explică de unde deţine informaţia că dr. B, n-are curajul să scrie numele Brădişteanu, ar fi venit de acasă special pentru Adrian Năstase. Mai hotărăşte dl. virgilică şi în ce condiţii un pacient adus cu maşina poliţiei, însoţit de poliţişti, mă rog, o personalitate ca Adrian Năstase, ar fi fost internat la CCV (chirurgie cardio-vasculară), cu rana pe care-o avea. Probabil i s-ar fi părut mai normală internarea sa la obstretică-ginecologie!
  Dându-ne de înţeles că şi el, dl. virgilică, ar face parte din sistemul sanitar de aici sau de aiurea, decide Dl dr B. s-a implicat peste gradul usual de implicare in astfel de situatii. Dl. virgilică îmi aminteşte de părerile d-lui Nicolăescu (fostul ministru) în problemele medicale, păreri de contabil competent. Mai departe consideră dl virgilică drept firească condamnarea dr. B de către justiţia română. Doar că uită, dl. virgilică, faptul că acea condamnare nu e pentru nerespectarea unor protocoale, cu care de altfel justiţia n-are nicio treabă, ci pentru „favorizarea infractorului”.
  Auzişi, nea virgilică? Te-a reţinut cumva, cineva, acili-şa?

  Apreciază

 17. Mediul înconjurător se degradează galopant în Uniunea Europeană : biodiversitatea naturală se reduce, rolul solurilor este deturnat de la funcţia agricolă, la destinaţia unor terenuri pentru construit (imobile, autostrăzi), pădurile sunt tăiate, aquiferele sunt poluate. Iar în România, suplimentar, Tokeş Laszlo şi Andrei Pleşu poluează Istoria mare a ţării, tot după cum Gabriel Liiceanu poluează cultura mare a ţării.

  Apreciază

 18. Adrian B.
  martie 3, 2015 la 7:55 pm

  Nu, nu este nici corect si nici credibil, daca atacul la Ion Ilescu (pro)vine de la_Lavinia Sandru. (Z)
  Conteaza, in general, cine si de ce declanseaza atacuri la persoana, pentru a fi credibile. (Z)

  Apreciază

 19. @ Cârcotaşu
  Dacă – ferească Dumnezeu – dl A.N. ar fi decedat, Monica Macovei ar fi pretins că a evadat şi madam Kovesi s-ar fi executat şi s-ar fi găsit la repezeală un complet de judecată care l-ar fi condamnat, aşa încât s-ar fi admis doar îngroparea cu cătuşe la mâini în vreun cimitir al închisorii. Virgil ar fi fost întru totul de acord.

  Apreciază

 20. Eu m-am intrebat cum de a fost posibila adunarea atitor comori de ciltura in metropola engleza . Raspunsul cred caeste calitatea oamenilor trimishi in colonii de la capatul lumii , patriotismul lor imens , au adunat ca hirciogii de peste tot inclusiv din Europa , vezi frizele Patenonului grec . Noi romanii nu avem astfel de oameni ; spun asta vazind ce se intimpla acum in Romania .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.