„Scurtă arătare a religiunii mahometane”

 

IMG_1033

 

 

 

 

 

 

 

Joi, am discutat la Fundatie despre atentatele de la Paris si, inerent, s-a comentat despre ciocnirea a două civilizatii si despre islamism. In week end, am parcurs o carte publicată in urmă cu peste 150 de ani: „Scurtă arătare a religiunii mahometane, cu adaosul biographiei lui Mahomet si parallelismul religiunilor christiane si mahometane”. Lucrarea a fost tradusă din limba greacă de N.G. Kyrculescu si a fost publicată la Bucuresti, „in tipographia J. Heliade si associati”, in 1861. Prefata cuprinde o scrisoare a traducătorului către egumenul Mitropoliei din Tărgoviste, in care acesta explică demersul său si multumeste pentru ajutorul financiar.

Cartea, scrisă in alfabetul de tranzitie, are 115 pagini. Este extrem de interesantă. Mi s-a părut interesantă prezentarea celor douăsprezece „păcate grele” in religia „mahometană”. Iar vocabularul folosit are o deosebită frumusete:

IMG_1046

 

 

41 de gânduri despre “„Scurtă arătare a religiunii mahometane”

  1. = Dragul meu vechi prieten , am si eu o rugaminte sa-ti fac si pe care te rog sa o trimiti la castelul lu’ ponta de la Victoria .
    Sa-si cumpere de urgenta ghidul de invatat ungureste , ca o sa aiba mare nevoie sa invete expresii delicate , dulci si parfumate de genul : moghiorilor stai la guvernu cu minele si eu dau la tine una functie , una limba si nu vota la mine afara la cenzurare si mai dau la tine inca una functia , una limba si totu asa pana la doimiishaishpe .

    = Luati-va energizante si pilule care sa va taie somnu’ , tacutu’ vorbeste azi la 4:00 in fata rumegatorilor , care-l vor aplauda din picioare si cu clabuci la gura de atata dragoste si admiratie !
    Asta inainte sa vorbeasca pa gura , scrie ce-o sa zica pa Facebook , vede reactiile si modifica schimbarea la ce zice pa gura !!!! E tare dom’le !

  2. Al cincilea păcat dezvăluie caracterul militarist, războinic, agresiv al acestei religii. Poate aceasta explică şi numărul mai mare de terorişti aparţinând islamismului.
    Prozelitismul creştinătăţii subordonate Vaticanului s-a desfăşurat cu precădere prin misionarism, în timp ce islamul s-a răspândit şi se răspândeşte cu ajutorul sabiei, mitralierei sau bombei, adică al terorii.
    Al cincile păcat se referă la abandonarea misiunii (răspândirea islamului), iar necomiterea lui duce la fanatism, acesta fiind ingredientul de bază a terorismului.

  3. @Adrian B.

    Pe firul anterior aţi scris: „Iar d-ul Ponta face pasi mari in a-si atinge propriul nivel de incompetenta !”
    Dragă domnule, acesta este un lucru extraordinar! Înseamnă că reuşeşte să funcţioneze aproape la capacitatea maximă a competenţelor sale. Când îşi va atinge nivelul maxim al propriei incompetenţe va fi ideal.
    Păcat că dumneavoastră vă aflaţi în afara propriului nivel de incompetenţă. Cel puţin în folosirea în scris a limbii române şi al conceptului de „nivel de incompetenţă”.

  4. Citeam despre HSBC filiala din Elvetia care si-a ajutat clientii bogati sa se fereasca de la plata taxelor, si faceam o paralela cu ce se intimpla in Romania. In esenta, acelasi lucru: capitalismul incurajeaza furtul, incorectitudinea, in speta a celor deja bogati. Iar institutiile care sunt puse sa re-echilibreze balanta sunt intotdeauna cu un pas in urma hotilor. Justitia taie un cap, Hidra face trei la loc. Uitati-va la Obama, care, la final de mandat, a venit cu o agenda de taxare suplimentara a bogatilor, pentru a crea programe educationale si sociale pentru clasa de mijloc. Imediat a reactionat masinaria uriasa de manipulare a republicanilor, a imperiilor corporatiste: „Obama e un socialist!”. Cind e de dat, bogatii sunt scirbiti, cind e de luat, le curg balele.

    Ce solutii avem? Exista solutii rationale, logice. Pentru angajati, solutia este deja functionala. Ei cistiga in anumite limite, si nu pot depasi un maxim. Ratiunea este sa nu dezechilibreze sistemul economic. Dar ratiunea se opreste aici, si solutia nu se aplica clasei avantajate, a bogatilor. Problema e la virf, unde ideologia liberala ne spune ca e voie sa cistigi oricit, si ca taxarea rationala a bogatilor e o crima. Daca nu e o crima, atunci nu este o solutie pentru ca ei isi vor transfera averile in alte tari cu regimuri bancare prietene, ca HSBC de exemplu. Bogatii deci, au aceasta scula de presiune, cind ameninta ca isi iau jucariile-investitiile si le duc in alta tara care le permite orice vor ei sa faca. Capitalul e liber sa zburde, nu? Pai n-ar trebui sa fie chiar asa de liber sa faca orice. Ar trebui sa existe legi mai destepte. Daca faci profit intr-o tara, atunci acolo e moral si ar trebui sa fie si legal sa contribui la dezvoltarea acelei societati, prin taxe si limitari legale care sa varieze conform ciclurilor economice.

    http://www.dw.de/hsbc-helped-clients-avoid-taxes-and-hide-millions/a-18244013

  5. Am citit Coranul .
    O lectura extrem de interesanta.

    In alta ordine de idei, bulgarii ne dau clasa din nou….
    Oare ce ne impiedica pe noi romanii sa facem acelasi lucru, mai ales ca suntem fripti rau de catre acesti „gingasi” din NATO si UE:
    –––––-
    Manifestanţii bulgari resping planurile pentru o bază NATO în ţara lor

    09.02.2015
    http://epochtimes-romania.com/news/manifestantii-bulgari-resping-planurile-pentru-o-baza-nato-in-tara-lor–229905

    Cetăţenii bulgari au organizat o demonstraţie pentru a condamna planurile guvernului de a permite înfiinţarea pe teritoriul bulgar a unei baze militare de comandă a NATO.

    Manifestanţii s-au adunat duminică în faţa clădirii prezidenţiale din capitala bulgară Sofia şi ulterior au mărşăluit către clădirea Parlamentului, afişând bannere pe care erau scrise mesaje anti-UE şi anti-NATO.

    Pe unul dintre bannere era scris următorul mesaj:

    “25 de ani de democraţie americană – jafuri, ruină, distrugerea statului.”

    Manifestanţii au cerut de asemenea demisia preşedintelui bulgar Rosen Plevneliev.

    Protestul a avut loc după ce secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunţat la începutul lunii că NATO va înfiinţa în scurt timp unităţi de comandă şi control în şase state europene, incluzând Bulgaria şi România.

    Blocul militar vestic şi-a crescut în ultimul an prezenţa în estul Europei în mijlocul crizei din Ucraina. În plus, forţele NATO au desfăşurat în 2014 aproximativ 200 de exerciţii militare în această regiune, Stoltenberg promiţând că astfel de manevre vor continua.

    De asemenea, Rusia a condamnat în mai multe rânduri exerciţiile NATO şi expansiunea militară a alianţei către graniţele sale.

  6. Basescu si Ponta au incalcat ( separat sau impreuna 🙂 ) cam toate cele 12 ” pacate grele ” ale religiei mahomedane : idolatria , nedreptatea , adulterul , fermecatoria , etc. Pe Basecsu il suspectez ca a facut si mortaciuni ; urmeaza sa aflam …

    Clar vor ajunge la cazanul cu smoala ! 🙂

  7. Corect (din punct de vedere institutional), echilibrat, rational si responsabil, discursul lui Klaus Yohannis in Parlamentul Romaniei, institutia suprema de reprezentare a poporului roman.
    Mi-a placut pasajul in care a afirmat ca nu va promova, niciodata, teme populiste, prin Referendum.
    Felicit totodata comisia SRI, care, in consens, a elaborat un raport corect si argumentat, pe baza de documente de securitate nationala prezentate de SRI, asa cum ma si asteptam de altfel si un set de concluzii exprimabile public perfect compatibile si accesibile oricarui roman lucid dispus sa gandeasca cu mintea proprie, nu sa memoreze mecanic propozitii superficiale si tendentioase ascultate in emisiunile de seara ale tembeliziunilor.

  8. Mumu
    Serios ? Dar de cruciadele papalitatii ati auzit ? Pe atunci arabii/musulmanii nu amenintau cultura vestului…dimpotriva, cultura Maura a imbogatit Spania, iar pe atunci, exista onoare si cooperare intre crestini si musulmani, in conditiile in care Coranul era acelasi.
    Rezultatul ? Valori inestimabile la Alhambra, Sevilla si in multe alte locatii din sudul Spaniei, precum si numeroase cunostinte de matematica, astronomie,arhitectura, care, prin transfer din lumea araba, au contribuit la dezvoltarea crestinatatii si a Europei de Vest, in general.
    Nu vorbesc acum de Indiile de Est si Vest, de colonizare sistematica. ca nu face obiectul comentariului gazdei.
    (Z)
    In ceea ce priveste Coranul, punctul 5 se regaseste in orice Regulament militar al oricarei tari democratice: Ordinul se executa (nu se discuta) , iar parasirea unitatii/campului de lupta, fara aprobare, este delict de competenta Curtii Martiale.

  9. Ce poti sa ceri unui procuror ? Minte de militian , cap de creta … Face si el ce stie !

    http://www.cotidianul.ro/ponta-vrea-modernizarea-legilor-big-brother-256378/

    Dupa ce ” modernizeaza ” legile astea ar trebui sa se ocupe si de celelalte probleme fundamentale ale societatii romanesti : dosarele Revolutiei , dosarele mineriadei , pct. 8 al Declaratiei de la Timisoara , tortionarii din închisorile comuniste , legea manelelor , salvarea Deltei Vacaresti , sa le mai dea o bataie la taranii aia din Pungesti , sa le dea o bataie si la taranii din Rosia Montana , etc.

    In tot acest timp , romanii cu credite in CHF isi pierd casele ; carburantii , alimentele si medicamentele se scumpesc zilnic ; oamenii mor cu zile prin spitale , fara medicamente ; tinerii n-au locuri de munca ; tara se depopuleaza , firmele se inchid una dupa alta , romanii sunt abuzati si umiliti de banci , de multinationale , de companiile de utilitati si de institutiile statului ; SUA si UE jefuiesc tara asta de ultimele resurse ( vezi Chevron , Rosia Montana , etc. ) ; oamenii de afaceri romani sunt hingheriti , arestati la comanda si impinsi sa-si inchida afacerile pentru a face loc multinationalelor ; SUA si UE imping Romania intr-un conflict care nu e al ei – cel cu Rusia ; tara se transforma incet intr-un stat politienesc si o democratie de ” opereta ” ; DNA-ul induce ideea ca suntem o tara de infractori pentru a putea sa-si legitimeze abuzurile ; atmosfera din tara este de nesuportat si lumea este debusolata si inraita … Dar pe astea le va rezolva TIMPUL ! Sunt probleme marginale ale societatii romanesti si nu merita atentia pretiosului domn Ponta !

    Au fost si lucruri bune : sotia d-lui Ponta a devenit europarlamentar ( pe merit ! ) , varul dansului este ministru de justitie , la fel nasul , finul si socrul sunt ok ! Si-a achizitionat un condo , vacante in Dubai , etc. La fel Zgonea , Dragnea si ceilalti ! Basescu a fost relegitimat a 2-a zi dupa alegeri ( prin pactul de coabitare ) si a devenit si mai puternic !

    Toti acestia ne dau astazi lectii de viata , de succes si de democratie si ne rad in nas , noua prostilor … Basisti si antibasisti la un loc ( Ponta , Blaga ) , cu facultati indoielnice ( Alina Gorghiu , Coldea ) , fosti repetenti ( Zgonea ) , satrapi frustrati ( Maior , Kovesi ) , fosti UTC-isti si mancatori de vita Kobe ( MRU ) , etc. Toata aceasta masa amorfa de politicieni incompetenti care au asasinat si au vandut aceasta tara … Acesti ” oameni ai SISTEMULUI ” .

    A mai ramas gluma aia cu ” Dreptate pana la capat ” . Dar aia a fost uitata rapid si a fost pentru fraieri ca mine … cei care am pus botul la vrajelile lui Ponta si Antonescu !

  10. @Marian Nicolae. Curios, site-ul agentiei de presa bulgare Novinite nu ma lasa sa vad nici o stire privind o demonstratie anti NATO si anti UE la Sofia, insa imi arata o demonstratie in acelasi oras, a micilor fermieri, impotriva pretului mic de preluare a laptelui. Dar ma desfat cu un sondaj prezentat pe prima pagina:Intrebare. Credeti ca NATO ar trebui sa deschida o noua baza militara in Bulgaria? Raspunsuri: Da, 53,6%. Nu, 43,7%, Nu stiu, 2,8%, sa zici ca e rezultatul aranjat de la prezidentialele noastre. Te cred, Mariane, e vorba de un grup politic minuscul care a dat rezultate din burta, impotriva vointei bulgarilor adevarati. Ce mai vad eu acolo? Ca Bulgaria a crescut economic cu 0,9% in decembrie (cu cat a crescut economic Rusia? Ei, lasa ca Rusia compenseaza extensiv, prin crestere teritoriala), ministrul bulgar al apararii anunta ca nu sunt necesare modificari ale legilor pentru gazduirea noului centru de coamndament NATO, si, ooo, ce ticalosie, parlamentul bulgar respinge propunerea de limitare a sanctiunilor fata de Rusia! A sa nu uit stirea cu titlul „Rusia imprastie zvonuri referitoare la pregatiri de razboi in Bulgaria”; nu m-ar mira nici daca nu ar fi zvonuri, in fond bulgarii au fost alungati acum 1200 de ani de pe teritoriul unde e Kievul acum, nimic mai natural decat sa vrea oamenii sa se intoarca inapoi. Ceva referitor la modernizarea avioanelor bulgaresti.
    Desi Merkel s-a comportat oribil in problema Basescu in 2012 si a fost nevoie sa-i trimit un mail la Cancelarie ca sa-si coboare tonul, sunt de acord cu ea in chestiunea inarmarii Ucrainei. Merkel merge pe sondajele din Germania, iar eu merg pe urmatoarea logica: la o escaladare calitativa ucrainiana, rusii vor raspunde cu o escaladare cantitativa si nu se realizeaza nimic in afara unei escaladari generale. Care doar ar creste numarul mortilor, ceea ce m-ar satisface fiindca e vorba de doua tari care se poarta, amandoua, foarte scarbos cu romanii; sunt chiar foarte deceptionat ca nu sunt, ca in WWII macar 5 milioane de morti de ambele parti. Cum ziceam, opinia mea este ca ucrainienii, daca vor armament , sa si-l cumpere. Vanarea Statelor Unite mi se pare un soi de santaj moral si expresia unei lipse de bani, fiindca, altfel, ii au aproape pe turci, care produc un armament excelent, vezi site-urile producatorilor Aselsan sau Roketsan, sau oricarui alt producator turc.

  11. @Adrian B. februarie 9, 2015 la 1:23 am

    Îmi amintesc că o singură dată am comentat o postare de-a dumneavoastră; şi asta pentru că, în general, îmi păreţi mai curând condus de-un patetism excesiv (de multe ori greşit orientat) decât de dorinţa de a analiza ceva . Într-un fel, vă consider şi prea blocat în cotidian, ca şi cum nu sunteţi interesat decât de „astăzi”. În singura mea interacţiune cu dumneavoastră vă atrăgeam atenţia, destul de delicat, cred, asupra entuziasmului necondiţionat şi admiraţiei fără margini pe care o afişaţi pentru ANTENA 3 . Mi-aţi răspuns cu un text plin de semne de exclamare, care urmau să suplinească reacţia dumneavoastră iritată, greu de transpus pe un blog.

    „Sau poate că, pur şi simplu , este prea tânăr ”… mi-am zis.

    Astăzi am citit însă un text care vă aparţine şi în care, cu o dezinvoltură reprobabilă, spuneţi despre nişte colegi de blog că sunt, citez: „cretini”, doar pentru că nu sunt de acord cu dumneavoastră într-o problemă oarecare.

    Am urmărit ”cauzele” de tot felul care v-au înflăcărat de-a lungul celor 2 ani şi jumătate de când, prin bunăvoinţa amfitrionului, am intrat şi eu în societatea celor care scriu aici . Aţi sărit permanent de la una la alta, aţi simpatizat şi apoi aţi dispreţuit – iar trecerea de la simpatie la dispreţ a fost, mai mereu, provocată de lucruri minore.

    Dar într-o lume în care comentatorii v-ar da dreptate în unanimitate, fragmentându-şi totodată permanent viaţa în pasiuni de-o zi, aşa cum dumneavoastră faceţi adesea, cred că am muri de alergătură inutilă şi de balans excesiv cu toţii.

    Ţinuta generală a blogului ar fi trebuit să vă cenzureze impulsul de a utiliza cuvântul „cretini” în legătură cu nişte oameni despre care cred că nu ştiţi mai nimic.

  12. Islamul in cauza este cel turcesc din secolul al 19-lea .
    Un Islam , orice s-ar spune , mai uman si spiritual , mai tolerant si mai inteligent decat cel al beduinilor din Arabia .
    Wahhabismul din Arabia Saudita si metastazele lui din anii 1990-2010 nu erau cunoscute in epoca .

  13. @ Luminita Arhire

    Am votat si voi vota PSD totdeauna ; am motivele mele pe care nu le dezvolt aici . Dar asta nu inseamna ca pot fi de acord ORBESTE cu tot ceea ce face Victor Ponta , cu toate minciunile si prostiile lui , cu nepotismele si cu securismele lui ! MAJORITATEA celor care voteaza PSD o fac inca pentru Ion Iliescu sau Adrian Nastase . Nicidecum pentru d-ul Ponta .

    Victor Ponta de astazi nu se deosebeste cu nimic de Vasile Blaga , de Traian Basescu sau de alti mizerabili basisti !

    Chiar daca nu va convin , va trebui sa acceptati si parerile altora …

  14. Adrian B.
    Mai Adriane, dar mai deschide si celalalt ochi, mai frate…nu (numai) Ponta vrea reactualizarea legilor securitatii cibernetice, ci, insusi presedintele Yohannis, cel care, astazi, s-a exprimat limpede (in Parlament n.r.) ca doreste sa medieze pe aceasta spinoasa tema,
    Iar daca vrea Yohannis, inseamna ca cel putin 6,3 milioane de romani votanti (inclusiv Diaspora) isi doresc aceste legi.
    (Z)

  15. @ T-Rex

    “There’s class warfare, all right, but it’s my class, the rich class, that’s making war, and we’re winning.” Warren Edward Buffett , speculat si jucator de bursa miliardar cca 73,8 milliarde $$$$$ in 2014 We never had it so good
    Greu de banuit ca ar fi socialist …

  16. SCRISOARE CU AVERTISMENTE (III)

    DOMNULUI
    KLAUS IOHANNIS
    PREŞEDINTELE ŢĂRII

    DELIMITAREA RADICALĂ DE BĂSISMUL CRIMINAL ŞI
    DE BĂSIŞTII CRIMINALI

    1. Valul de simpatie pentru domnul Klaus Iohannis se spulberă rapid – în rândul milioanelor de cetăţeni care trăiesc din muncă.
    Înfrăţirea politică cu băsiştii milionari – Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu, Theodor Stolojan, Gh. Flutur şi alţii – reprezintă alianţa cu forţele negre băsiste, care timp de aproape 10 ani au tăiat şi spânzurat în România. Aceşti băsişti formează nucleul de bază al jefuitorilor de bani publici și de avuţie naţională.
    Aceşti jefuitori nu trebuie să fie PROTEJAŢI de regimul prezidenţial Klaus Iohannis.
    Aceşti băsişti trebuie să ajungă urgent în faţa Justiţiei.
    Frontul muncii, format din milioanele de cetăţeni care trăiesc din muncă – se va ridica tot mai ferm împotriva acestei alianţe cu forţele negre băsiste – ascunse, deghizate şi protejate în noul PNL (în aşa zisa “dreaptă unificată”).

    2. STRUCTURILE MAFIOTE BĂSISTE protejate timp de 10 ani de instituţiile de stat – acum au început să iasă la iveală, când unor procurori şi judecători cinstiţi – li s-a permis să-şi îndeplinească atribuţiile. Cerem domnului Klaus Iohannis să ia act de faptele infracţionale care încep să se dezvăluie, în care sunt implicaţi foştii guvernanţi băsişti.
    Cei care au fost la guvernare timp de opt ani nu trebuie să ajungă din nou la GUVERNARE – prin deghizarea lor în noul PNL, în aşa zisa „dreapta unificată”.
    3. Cerem în mod ferm domnului Klaus Iohannis să studieze în mod responsabil CIFRELE, pe care i le-am trimis despre starea ţării (la data de 2 februarie 2015) despre problemele de fond ale ţării.
    Sutele şi sutele de miliarde de lei – PIERDUTE, JEFUITE şi RISIPITE – de băsismul criminal – impun o SCHIMBARE radicală – dacă se doreşte să se facă ceva pentru combaterea sărăciei şi a mizeriei – în care au fost aruncate de regimul Băsescu aproape 10 ani – milioanele de cetăţeni care trăiesc din muncă.

    4. AVERTISMENT SEVER. Băsiştii vor să transforme mandatul prezidenţial Klaus Iohannis în regim Băsescu II – prin participarea lor la GUVERNARE – cu ajutorul domnului Klaus Iohannis şi al noului PNL.
    Din partea societăţii civile, atragem atenţia că participarea băsiştilor criminali la GUVERNARE va însemna COMPROMITEREA inevitabilă a mandatului domnului Klaus Iohannis.
    Înlăturarea guvernului legitim Ponta, stabilit prin alegeri parlamentare constituţionale se va înscrie în acţiunile antidemocratice sub patronajul domnului Klaus Iohannis. Îi atragem atenţia domnului Klaus Iohannis asupra corupţiei politice, traseismului politic şi „soluţiilor imorale” – la care recurg – sub ochii domnului Klaus Iohannis, doamna A. Gorghiu, Ludovic Orban, Th. Athanasiu şi alţi foşti liberali (deveniţi peste noapte creştin-populari), pentru dărâmarea Guvernului legitim, impulsionaţi de băsismul criminal reprezentat de Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţii.
    FRONTUL MUNCII – va trebui să riposteze energic la această acţiune neconstituţională a jefuitorilor de bani publici şi de avuţie naţională, a milionarilor şi miliardarilor adunaţi în noul PNL.

    9 februarie 2015

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  17. Elephenor Bildostegi
    februarie 9, 2015 la 5:24 pm

    Nu stiu daca si cate email-uri ati expediat domnia voastra catre doamna Merkel ( si eu pot sa trimit orice vreau pe ,,Merkel_ajuta-ne@gmail.com”, dar nu sunt convins ca si ajung). (Z)
    Adevarul este ca, serios vorbind, nu cred ca ati facut asta, din simplul motiv ca intre caracterul dvs si cel al doamnei Merkel, exista o incompatibilitate de fond. Nu cred ca d-na Merkel ar digera si valorifica pozitiv o formulare in genul:
    ,,….Care doar ar creste numarul mortilor, ceea ce m-ar satisface fiindca e vorba de doua tari care se poarta, amandoua, foarte scarbos cu romanii; sunt chiar foarte deceptionat ca nu sunt, ca in WWII macar 5 milioane de morti de ambele parti.”
    (Z)
    PS
    Marian Nicolae are dreptate, dupa parerea mea, in sensul ca agresiunea NATO si UE asupra Rusiei, a condus catre o asemenea situatie cu greu rezolvabila pe cale pasnica.
    Cat priveste procentele din sondajul din Bulgaria, oricum, este foarte diferit de unul ipotetic organizat in Romania. In Romania, probabil ca 99% ar opina ca este bine cu baze NATO. Ne-ar adduce/induce siguranta in somn, lapte de coca (cola), dolari si huzur, fara nicio indoiala.
    Chiar si asa, eu si Marian Nicolae am vota, cu siguranta, impotriva. Dar am fi exceptiile care intaresc regula. Romaniei.
    (Z)

  18. Adrian B.
    Stai linistit, vine dreapta la putere si , a doua zi, nationalizeaza bancile. Mama lor de bancheri capitalisti hrapareti, ca si-au permis sa dea credite romanilor in franci. Romanii au spus, bineinteles, ,,nu vrem in franci, vrem in lei”, dar bancherii s-au facut ca n-aud.
    (Z)

  19. stimate domnule prim ministru, dupa dosarul fabricat de traian basescu a venit si randul lui si oamenilor sai sa plateasca.
    intr-o alta ordine de idei am constatat zilele trecute un articol aberant.
    va rog sa faceti demersuri pentru abrogarea unei aberatii din noul cod penal introdus de basescu. si anume a art 39 alin 1 lit b din noul cod penal. privitoare la contopirea a mai multor pedepse. prin prisma calificarii dvs juridice intelegeti ce inseamna asta. pedepse foarte mari si injuste in dosare in care oameni ce fura cinci arbori risca 15 ani de inchisoare, iar unul care omoara un om risca 10 ani de inchisoare . o aberatie. in vechiul cod era prevazut un spor care era suficient. cu stima.

  20. ZeV
    februarie 9, 2015 la 5:00 pm

    Am vrut să spun și eu același lucru. Corect. Cruciadele sângeroase, criminale, toate în numele credinței.

  21. „Statul Islamic (Daech) este progenitura monstruoasă a magnatului saudit Ben Laden şi al preşedintelui american George Bush Jr. Proiectul Statului Islamic a fost creat la închisoarea militară americană Camp Bucca pe vremea ocupaţiei militare a Irakului pentru a fi democratizat.” SURSA http://www.lemonde.fr/televisions-radio/article/2015/02/09/daech-l-enfant-monstrueux-de-ben-laden-et-de-bush-jr_4572616_1655027.html

  22. @ZeV. Chestia cu 5 milioane a fost o gluma macabra (asa cum e viata uneori) printre glumite. Totusi, rusii nu s-au extins din jurul Moscovei pana la Prut doar rumegand ganduri de buna vecinatate. Adica am si eu dreptul sa ma gandesc cum sa-i omoram ori sa-i alungam si sa le luam (in parte, inapoi) pamantul si bunurile! Cum, astia au deromanizat o jumatate de tara romaneasca, omorand si deportand si vrei sa gandesc frumos despre ei? Mustesc teritoriile din est de sangele romanilor varsat de rusi!
    Chiar i-am scris dnei Merkel, atunci cand dadea tare cu gura pentru Basescu, in 2012. Probabil ca nu am fost singurul din Romania fiindca s-a vazut efect.

  23. @Papasha, pare ca Emil Hurezeanu nu mai primeste atentia de odinioara iar costul vietii creste zi de zi. Insa, dincolo de gluma, realitatea este aceea ca dl Klaus Johannis nu are statura politica necesara unui presedinte al Romaniei.

  24. @ZeV
    spre ştiinţă distinsei doamne „fostă basarabeancă”

    Serios ? “Cruciadele sângeroase” ?
    Iată ce spune despre cruciade domnul Thomas F. Madden, istoric, director al Centrului de Studii Medievale și Renascentiste din Universitatea Saint Louis, USA:
    Care este de fapt adevărul despre cruciade? Istoricii mai studiază încă unele aspecte. Dar deja putem spune multe cu cu certitudine. Pentru început, cruciadele în Orient au fost, sub toate unghiurile, războaie de apărare. Au fost un răspuns direct la agresiunile musulmanilor – o încercare de a riposta sau de a se apăra contra cuceririlor de teritorii creştine de către musulmani.
    Creştinii din secolul al XI-lea nu erau fanatici paranoici. Ei erau cu adevărat ţinta musulmanilor. În timp ce musulmanii pot fi paşnici, islamul s-a născut în război şi astfel s-a şi dezvoltat. De pe timpul lui Mahomed, expansiunea musulmanilor s-a făcut mereu prin sabie. Gândirea musulmană împarte lumea în două tărâmuri: cel a islamului şi cel al războiului. Creştinismul – precum oricare altă religie nemusulmană – nu are nici un tărâm. Creştinii şi evreii pot fi toleraţi în cadrul unui stat musulman sub dominaţie musulmană. În islamul tradiţional, însă, statele creştine şi ebraice trebuie să fie distruse, iar teritoriile lor trebuie cucerite. Pe vremea în care Mahomed purta război împotriva Mecăi, în secolul al VII-lea, creştinismul era religia dominantă a puterii şi a bogăţiei. Ca credinţă a imperiului roman, acesta cuprindea întreaga zonă mediteraneană, incluzând Orientul Mijlociu, unde se născuse. Prin urmare, lumea creştină era o ţintă importantă pentru primii califi, şi avea să rămână o ţintă pentru conducătorii musulmani pe parcursul următorului mileniu.
    Imediat după moartea lui Mahomed, războinicii musulmani au lovit creştinii cu o forţă extraordinară. Şi au avut un mare succes. Palestina, Siria şi Egiptul – odinioară zonele cele mai puternic creştine din lume – au cedat rapid. Până în secolul al VIII-lea, oştile musulmane cuceriseră în întregime nordul Africii şi Spania creştine. În secolul al XI-lea, turcii selgiucizi au cucerit Asia Mică (Turcia de astăzi), care fusese creştină din timpul Sfântului Pavel. Imperiul Bizantin a fost redus la puţin mai mult decât Grecia. Disperat, împăratul din Constantinopol le-a cerut creştinilor din vestul Europei să îi ajute pe fraţii şi surorile lor din Orient.
    Acest strigăt de ajutor a dat naştere cruciadelor. Ele nu au fost inventate nici de vreun Papă ambiţios, nici de nişte cavaleri lacomi, ci au fost răspunsul la mai bine de patru secole de cuceriri în urma cărora musulmanii ocupaseră deja două treimi din vechea lume creştină. La un moment dat, creştinătatea ca credinţă şi cultură trebuia să se apere sau să fie înghiţită de islam. Această apărare a luat forma cruciadelor.

    În Spania DA! În Spania berberii lui Tariq ibn Ziyad au mers cu flori.
    Iată ce le spunea soldaţilor săi după ce incendiase corăbiile din care deparcaseră pe ţărmul iberic:
    O poporul meu, unde vom fugi? În spatele vostru se află marea, înaintea voastră se află duşmanul. …..
    Duşmanul nostru este înaintea noastră, protejat de o armată imensă; ei au oameni din belşug, dar voi, singurul vostru ajutor vă sunt propriile voastre săbii, ca singura şansă a vieţii, şansă pe care o putem smulge din mâinile duşmanilor noştri.
    Este oportunitatea splendidă să-i înfrângem dacă veţi consimţi să vă expuneţi liber spre moarte. ……
    Amintiţi-vă, dacă veţi suferi pentru câteva clipe în răbdare, după aceea vă veţi bucura de o supremă încântare. ……. Aţi auzit că în acel loc (Hispania) se află nenumăratele frumuseţi strălucitoare ale sirenelor greceşti, cu acele frumoase şi graţioase forme, îmbrăcate în cele mai somptuoase rochii pe care strălucesc perle, corali, şi cel mai fin aur şi care locuiesc în palatele regale.
    Califul Al – Walid, fiul lui Abdalmelik v-a ales pe voi pentru acest atac dintre toţi războinicii săi arabi şi promite că dacă veţi deveni camarazii lui veţi fi ţinuţi ca nişte regi în acel loc………. Singurul fruct pe care şi-l doreşte să-l obţină de la curajul vostru este acela în care cuvântul lui Allah să fie preamărit în această ţară şi adevărata religie să se stabilească aici. Prăzile vă vor aparţine vouă.

    Frumoase flori, nu-i aşa?
    Citatele sunt culese din: „Cuceririle arabe în Spania” de Pr. Drd. Răzvan TIMOFTE.

    Poate că ar fi trebuit să amintiţi şi de tunurile Mariei Tereza, care pe la 1761 au defrişat din Ardeal peste 250 de biserici şi mânăstiri ortodoxe, pentru a face loc uniaţiei.
    Dar asta nu se pune, căci nu este despre religia islamică şi săbiile care au răspândit-o.

    Depre punctul 5, o fi în regulamentele militare, dar nu în Biblie.

    Să auzim şi de bine!

  25. Comentariu la subiect: interesantă comparația cu cele 10 porunci creștine. Deși par mai multe cu două, sunt porunci importante care lipsesc. Cum ar fi: să nu iei numele Domnului, Dumnezeul tău în deșert. Cum se explică atunci atentatele de la Charlie Hebdo, pentru că nu este vorba de nici o ciocnire (contradicție) a civilizațiilor? Doar prin intoleranță?
    Cum se mai poate observa din ele că este o credință veche: dezertarea, risipirea averii orfanilor, abuzul de obiecte duse la Mecca, băutul de vin… să fie acestea comandamente morale?
    Pare mai degrabă o religie pentru cei mulți. De remarcat însă înfierarea nedreptății, ceea ce subliniază afirmația anterioară.
    N-am înțeles ce era la punctul 10, usura?

  26. Religia e un cod moral și de conviețuire în societatea omenească. Acest cod e o legislație primitivă care a acționat înaintea legilor elaborate de conducători absoluți, consilii ale acestora, parlamente…
    Să nu ucizi! Să nu furi bunurile altuia! Să nu-ți înșeli semenii!… sunt „legi” primare comune multor religii.

  27. Culmea ironiei. Amare. Ei spun ca omorul e unul din pacatele grele, dar ei, musulmanii – bine, nu as spune ca toti, dar o anumita parte, semnificativa, a lumii musulmane – asta si fac: atentate teroriste, decapitari, omorand o gramada de oameni nevinovati!!! Si, ceea ce e si mai grav, invatandu-i pe copii sa faca astfel de lucruri: uitati-va ca sunt implicati in aceste acte teroriste copii de 14 ani! Apoi ei mai spun ca unul din pacatele grele este „furarea” sau furtul. Atunci ei de ce au furat – ca asa se numeste ceea ce au facut – biserici ortodoxe si le-au transformat in moschei? Si am luat doar doua lucruri din ceea ce ei considera ca reprezinta pacat, analizandu-le succint… Nu le-am luat pe toate cele 12…

  28. Mulți consideră că islamiștii încalcă porunca „să nu ucizi!”, însă cei pe care noi îi considerăm teroriști spun că îi apără pe coreligionarii lor de agresiunea SUA et co care vor să impună civilizația occidentală în țările islamice, deci sunt martiri, nu asasini. Dacă apărarea trebuie făcută cu omorârea non-islamiștilor, ei recurg și la asta.
    Veșnica dilemă: patriot, sau ucigaș? martir, sau asasin?
    Depinde de punctul de vedere din care privești.

Lasă un răspuns