Dezbatere despre atentatele de la Paris

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice vă invită joi, 5 februarie a.c., începând cu orele 16.00, la dezbaterea cu tema „Atentatele de la Paris. Implicații în Franța și în lume”. Invitații speciali ai acestui eveniment sunt dl. Nicolas DON, jurnalist, și dl. Dirar KUTAINI, președintele Centrului Cultural European Româno-Panarab. Moderator:  prof.  Adrian NĂSTASE, președintele FET.
Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47.

87 de gânduri despre “Dezbatere despre atentatele de la Paris

  1. Gerbodo de Schepper
    februarie 5, 2015 la 3:12 pm

    Stimate coleg, nu stiu ce credeti dvs ca a urmarit Udrea, dar pe mine diversiunile unei potentate a regimului Basescu, intrata in dizgratie, nu ma pot convinge. Nu are absolut nicio proba verificabila , deci credibila, care sa-l lege pe Coldea de infractorul Cocos.
    De altfel, exact acesta este tiparul Udrei: sa faca imagine si valuri aiuritoare si stridente care sa compenseze mediocritatea, sa ascunda malversatiunile proprii si neostoita sete de putere. Promovarea asazisa a Romaniei, a fost, de fapt, tot o campanie de imagine proprie, ca tot ce a a facut aceasta femeie frustrata pentru cei 1,50 m de deasupra tocurilor. (Z)
    Daca nu a putut penetra sistemul spre a-l controla, evident ca incearca sa arunce cu laturi in el, la hurta, dar cu o tinta predilecta: Generalul Coldea, cel care a asigurat si asigura SRI-ului neutralitate politica.
    Nu stiu daca toate actiunile SRI sunt gandite in interes national, dar cel putin, SRI nu este subordonata politic si nu intra niciodata in jocurile Mafiei, altfel decat prin ofiteri sub acoperire. (Z)
    Si de aceea este o institutie respectata de colegii din NATO.
    PS
    Ba da, este important sa stim daca Ghita a fost la Cocos, deoarece, asta spune Udrea. Hotarati-va ce este adevarat si ce nu din spusele infractoarei, sa nu cumva sa ne turmentam de tot. (Z)

  2. ” Gala Bute ” – Bute , sportivul roman al epocii Basescu – un boxer ca oricare altul , carisma zero , nivel cultural modest , samsari care-i organizau meciuri cu adversari mai slabi decat el

  3. Criticos
    Nu amestecati lucrurile. Perceptiile extreme si superficiale, preluate din media, conduc inexorabil spre confuzie.
    Nevinovatia lui X, intr-o anumita perioada, nu inseamna ca Y este arestat fara probe. Justitia romana si serviciile, ca noi toti de altfel, au si parti bune si altele perfectibile.
    Se incearca (vezi si ce spune Lazaroiu) sa se ,,agate” la o cruciada inversa, anti-anti-coruptie, oamenii importanti care au suferit de pe urma abuzurilor sistemului de justitie. Dar eu nu cred ca domnul Nastase, detInator al unui IQ mult peste medie, ar putea cadea in aceasta capcana. (Z)
    De asemeni, nu puneti semnul egal intre turnatoria mediatica a lui Y, in scop de scandal si distragere a atentiei, respectiv, dosarele care stau la baza cererii de arestare a lui Y. Niciun om care are argumente juridice nu se da in stamba la televizor, ci, scrie metodic intr-un birou discret tot ce stie, VERIFICABIL. (Z)
    De asemeni, procurorii nu se limiteaza niciodata doar la o marturile de tip ,,cuvantul meu impotriva cuvantului tau.” Este cat se poate de logic si elementar.
    Lumea nu este bicolora, asa cum si paharul pe jumatate plin, are un capat deschis. Fie se poate varsa de tot, fie se poate umple. Depinde de cat de pesimisti, sau optimisti suntem.
    (Z)
    Adevarul, din punctul meu de vedere, este simplu: regimul Basescu-Udrea-Cocos-Macovei nu mai are control asupra institutiilor pe care el insusi le-a creat si sustinut – atata timp cat el, regimul Basescu, s-a simtit in siguranta.
    Interesul politicienilor de buna credinta este sa lasa justitia sa mearga pana la capat, cu orice risc.
    Romania NU este amenintata nici de Rusia, dar nici de teroristi asa cum spune SRI-ul cu a lui Big Brother. (Z)

  4. Întocmai ca in exceptionalul film ” Fiecare vede altceva ” …

    http://filmehd.net/vantage-point-2008-online-gratis.html

    http://www.cotidianul.ro/stejar-extrema-urgenta-in-sri-se-toaca-documente-se-sterg-informatii-se-desfiinteaza-directii-si-colective-de-lucru-256221/

    http://www.antena3.ro/romania/comisia-sri-va-audia-conducerea-interimara-a-serviciului-si-ii-va-multumi-oficial-fostului-director-281479.html

    Dupa 10 ani de guvernare Basecsu , eu vad o tara ingenunchiata si saracita , un stat politienesc odios , niste personaje politice si administrative sinistre , o paranoia totala si o tara in care ti-e sila sa mai traiesti …

    Dar ma repet , fiecare vede altceva …

  5. Pe surse 🙂 am aflat ca tot taraboiul acesta cu Elena Udrea este o regie a lui Traian Basecsu . Cica , totul este aranjat ca aceasta sa fie plantata in celula cu Bercea Mondialu’ ca sa-l calmeze pe magraon . Aceasta are misiunea 🙂 sa-l regleze hormonal pe garoi , sa-l calmeze , sa-i ia filmuletele compromitatoare cu Basecsu , sa-i sterpeleasca si ultimele lovele pe care le mai are acesta , sa-l puna sa semneze niste hartii si sa-l seduca iremediabil pe geamparliu .
    Odata misiunea indeplinita , aceasta va fi extrasa din combinatie si va fi repusa in functia de presedinte al PiMP .

    Mentionez ca acesta este un pamflet … 🙂

  6. Ce-au mai avut ca distractii , in afara de Bute , romanii in epoca Basescu ?
    Asa cum imparatii romani ofereau poporului ” circ si paine ” – presedintele Basescu a oferit poporului distractiile imaginate de el si junii lui generali de Securitate .
    Sa luam pe rand circul oferit poporului de Imparatul Basescu ( ma scuzati daca uit ceva ) .
    2005 – contele de Monte Cristo isi pregateste razbunarea – ” nici nu stii cat de mic esti , Adriane ! ” – prima victima este autostrada Transilvania , inchisa cu surle si trambite ; urmeaza ostatecii ziaristi de la Prima , la un pas de decapitare pentru ca valoroasa presa romaneasca batea toba ca rapitorii sunt niste clovni ; inundatii – Basescu numeste ” ticalosi ” sefii PSD care se indoiau asupra eficacitatii repararii unui pod
    2006 – ” cateii ” ucid primul copil , o fetita de 6 ani de la Constanta .
    Mediapro se repede sa fotografieze lacrimile mamei iar Mazare spune ceva in genul ” ce cauta fetita acolo ? ” . Normal , nici o masura , in Romania asa ceva pare firesc ca ploaia .
    2007 – patriarhul Teoctist cade victima unui valoros universitar pentru o operatie banala de prostata ( ” reusita tehnic ” ) – Basescu plange la catafalc ; moare actorul Florin Pintea – poporul este distrat cu zeci de flashuri cu artistul in agonie ; in Italia incepe o isterie anti-romaneasca fara precedent ( Mailat si taberele de tigani in inima oraselor italiene , nederanjate de carabinieri cu o floare ) , Bucurestiul tace
    2008 – 2009 – regimul Basescu , in pana de succese sportive , se agata de ce poate ; inaintea lui Bute are ocazia unui fapt divers sordid , un jucator de handbal este ucis cu cutitul in Ungaria – prilej de vis pentru mass media romaneasca de a se delecta cu Marian Cozma mort in sicriul descoperit in fata gropii , lacrimile mamei , inmormantare televizata in direct – civilizatie , ce vreti – mai tarziu bietul parinte este folosit de regim ca o mascota la meciuri amicale de fotbal cu Ungaria in ” memoria lui Marian Cozma ” ; Elena Basescu devine europarlamentar ; alegeri , castiga contra tuturor sondajelor , Geoana pleaca noaptea la Vantu iar serviciile il pozeaza
    2010-2011 – sfarsit de regim , dar ce sfarsit ! – Elena Udrea construieste parcuri in sate , terenuri de fotbal in panta , Boc cara saci la inundatii ; televiziunile romanesti nu concep ora fara dansuri lascive orientale cu dambovitene dezbracate si cheliosi cu burta in camasa langa ele , debitand constructii construite cu trunchiul cerebral ! ; la 1 decembrie avem o fata Basescu in uniforma cu parul lung dirijand fanfara la Arcul de Triumf
    PS – cum vedeti Romania 2004-2012 in fata unui pradator gen Horthy , Stalin sau Putin ?

  7. Nu putem evita impresia, şi concluzia, că dictatorul Nicolae Ceauşescu a fost cea mai mare personalitate din istoria statului naţional român.

  8. Nu ştiu din ce interese în mod evident anti- româneşti (dictate de către serviciul MI 6, provenit din fostul Intelligence Service de care ascultau orbeşte Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu la 24 august 1944), colegul nostru comun @Centru denigrează permanent ofiţerii armatei române care şi-au făcut datoria faţă de ţară. Adevărul este că la orele de istorie din gimnaziu şi din liceu, atunci când studiam intrarea României în primul război mondial, învăţam că „ostaşii români au fost vaccinaţi împotriva febrei tifoide, nu împotriva tifosului exantematic“. Dar intrarea României în primul război mondial s-a făcut după dezastrul forţelor Antantei în Dardanele şi la Gallipoli. Citeam acum biografia filosofului şi scriitorului francez Robert Merle. Despre tatăl său aflu : + Félix Merle, né en Algérie française, envoyé aux Dardanelles en 1915, puis rapatrié à Marseille en raison d’une fièvre typhoïde.+ Deci vaccinarea împotriva febrei tifoide hotărâtă de Statul Major al armatei române era perfect justificată ! Alt punct de sprijin în favoarea inteligenţei militare româneşti era acela că nu exista (după cum nu există nici acum!) un vaccin eficient împotriva tifosului exantematic.

  9. De urmărit ce tata-mare o să se aleagă în tribunale, de toate acuzațiile astea formulate de DNA, buluc, trei pe zi.
    Sper ca măcar judecătorii să se trezească la realitate și să refuze să mai joace în filmele astea proaste. La salariile și inamovibilitatea lor, ar trebui să refuze producțiile comerciale…

  10. Pana la atentatele de la Paris observ cu dezgust cum unii ne vand din casa ce ne-au lasat parintii ……
    ––––––––––––––-
    Domnule presedinte,

    Sincer nu stiam ca CFR apartin domnului Ioan Rus……

    Doamne cum de a ajuns Romania pe mana acestor nuli, tradatori de neam si natiune…????
    ––––––––––––––––––––––––––––––
    Ioan Rus, despre CFR Marfă

    http://www.cotidianul.ro/ioan-rus-despre-cfr-marfa-256266/

    Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, vineri, că CFR Marfă a trecut pe profit, vorbind despre o perspectivă a privatizării companiei.

    „CFR Marfă este în acest moment în situația de a angaja un consultant juridic, după aia urmează consultantul de tranzacție și procesul în sine. CFR Marfă este în acest moment o companie adusă pe profit. Nu mai este o companie pe pierdere, ca și CFR Călători, ca și CFR Infrastructură.

    Toate trei sunt în acest moment pe profit. Îi vom reduce și mai mult costurile și vom crește veniturile, astfel încât, până la momentul privatizării, să aibă preț la vânzare. Nu este importantă viteza cu care vindem ceva ce ne aparține, ci prețul la care vindem. E ca și la domnișoare. Nu e când și-a propus să se mărite, ci când vrea unul să o ia de soție”, a spus Rus, după negocierile avute cu FMI, la Ministerul de Finanțe.

    Potrivit lui Rus, CFR Marfă trebuie privatizată, deoarece a beneficiat de ajutor de stat.

    EUGENIA SOLOMON Publicat acum o oră şi 12 minute

  11. Alexa, Cortana, Siri .. / Inteligenţele Artificiale sunt acum antropomorfizate ! Vezi Alexa, Cortana, Siri .. +Walk into my living room and say, “Alexa, play NPR.” In seconds, you’ll be listening to Ira Glass. Say, “Alexa, do I need an umbrella?” A female voice with rounded, vaguely Canadian vowels responds, “No rain is expected in San Francisco today.” There’s no gadget dream greater than this: Your wish is my command. My electronic genie lives inside a Pringles-can-sized $200 speaker called the Amazon Echo. Just call her name—actually, Echo’s wake-up word—and this virtual assistant scours the Internet for an answer to whatever you ask. At least, she tries. Alexa is Amazon.com ’s answer to Apple’s Siri, Google Now and Microsoft’s Cortana, which all come standard with different smartphones. She’s the latest sign that big tech firms believe our future involves talking to computers that can talk back. But spend a little more time with Alexa, and the dream of a virtual assistant in a bottle begins to fizzle. “Alexa, can you give me a recipe for chocolate chip cookies?” I asked. “Sorry, I didn’t understand the question I heard,” she said. “How long will it take to drive to the office?” She couldn’t answer that, either. In fact, what Alexa can’t answer far outweighs what she can, so her novelty wears off fast. The Amazon Echo has a few good ideas about how voice control might be useful in our homes. But I can’t recommend the Echo to more than the curious. (Amazon makes customers join a waitlist to buy an Echo, and doesn’t let owners post reviews.) Echo’s website says the device “continually learns and adds more functionality over time.” Using Alexa mostly left me wondering: In 2015, what’s holding back all virtual assistants from being more useful? And does Amazon actually have a shot at making one any better? Despite a few improvements since Siri made its debut in 2011, all virtual assistants feel stuck in that trough between what we can imagine and what technology can actually achieve. Context is hard : Voice recognition isn’t the challenge—that’s the easy part now. The problem is understanding what we mean, the context of our requests. “Virtual assistants today do not have effective memory,” says Norman Winarsky, vice president of ventures and a co-founder of SRI International, which developed Siri and sold it to Apple. Each time you talk with one, it’s like you’re meeting them for the first time, he says. One of his favorite virtual assistant tests is to say, “I would like to see ‘Her’ tonight.” Can the machine understand whether he means the movie or a person—and if a person, which one? (In my test, Siri automatically assumed “Her” was a movie; the other systems just got confused.) Virtual assistants have taken a few baby steps in understanding context. You can now ask Siri, “Any good sushi places around here?” and she will use your location to make recommendations. Then if you change your mind and ask, “What about Mexican?” she remembers that you just asked about restaurants. Cortana helpfully asks for more information about the people and places that matter to you. You can tell Cortana to “remind me the next time my dad calls to tell him about the trip,” and it will know which call to flag. Ultimately, what’s holding back the Echo is that Alexa doesn’t have access to my contacts, calendar and email, or where I spend my time. Short of skills : Alexa stands out from the rest because she isn’t just a feature on a phone. She lives in your living room or kitchen, so everyone in the family can use her, hands-free. The Echo is always on and waiting for someone to call out, “Alexa.” (If you live with a real Alexa, you can change the wake-up word to “Amazon.”) In my house, the Echo had one skill I loved: It is a voice-activated DJ. When I say “Alexa, play Beyoncé,” it starts a playlist of songs from my own Amazon collection. It can also play from iHeartRadio, TuneIn and Amazon’s Prime music service. Say, “Alexa, louder” and she pumps up the volume. Say, “Alexa, stop,” and it’s off. I’m more convinced than ever that voice, also a feature on speakers like the Aether Cone, is how we’ll soon control music, TV and a whole lot of other stuff around the house. Voice commands aside, as a $200 connected speaker—it’s $100 for Amazon Prime members for a limited time—the Echo is just OK. You can connect a phone, tablet or computer to the Echo via Bluetooth to play music from Pandora, iTunes or Spotify. The Echo sounds fuller than the $130 battery-powered Jambox Mini, but fills the room far less than a $200 Sonos Play:1 speaker. The Echo’s other impressive skill is hearing you, even from across the room. It feels snappier than other virtual assistants, though every once in a while it just wouldn’t catch my request. Amazon ships it with a remote control that you can speak into, but that defeats the whole purpose of the hands-free Echo. The bigger problem is that Alexa quickly runs out of skills. She can tell you the weather, play a news summary, read brief Wikipedia and dictionary entries, make a to-do list and tell you the time in Dubai. In the kitchen, she can set a timer while you cook, and do quick conversions. But she can’t read you a recipe or answer questions about ingredient substitutions. But even tasks you’d think Amazon would be great at seem to elude Alexa. It can build a shopping list, which you can see in the companion app for Apple and Android phones, but can’t follow through and complete any purchases on anything but music Amazon.com. She can’t read a book aloud…or even recommend one. (Neither can Siri, Google Now nor Cortana.) She also doesn’t connect with any other apps, let alone any connected home products like the Nest thermostat. Amazon says Echo is open to outside developers, but Cortana can already control smart home systems like Insteon, and Siri will soon star as the master controller of Apple’s HomeKit, which will connect to lots of different smart home devices. Amazon is just getting started with the Echo—it even rolled out an update with improved features last Friday. But given the challenges, it’s clear that Alexa has a ways to go to live up to her potential.+ SURSA http://laughingsquid.com/asking-amazon-echo-virtual-assistant-alexa-about-the-meaning-of-life-opening-the-pod-bay-doors-to-tell-some-jokes/

  12. Un grafic șocant ne arata ca economia globală este gata de implozie

    februarie 5, 2015 vt Criza economica, EconomieColaps economic, Indexul Baltic Dry (BDI)

    Indexul Baltic Dry (BDI) este folosit de economiști și comercianți fiind indicatorul economic cel mai important, pentru că prezice viitorul activității economice. Indicele urmareste activitatea in dolari americani și măsoara aprovizionarea la nivel mondial cat și cererea de transferuri al mărfurilor între navele de transport, inclusiv materiile prime, cum ar fi cherestea, cărbune, minereuri metalice, și cereale. Ceea ce face această măsurătoare sa fie speciala si distinctă de altele, in opinia economistului Howard Simmons, este faptul că BDI “este total lipsit de conținutul speculativ”, deoarece “oamenii nu rezerva cargouri, cu excepția cazului în care trebuie să mute marfă.”

    Shocking Chart: The Global Economy Is About To Implode: ‘Inching closer to… the lowest level ever’

    Când marfa se misca, prețul de deplasare al marfii creste. În timpul bumului economic de la mijlocul anilor 2000, Indexul Baltic Dry a atins un maxim istoric de peste 8000 dolari. Acesta s-a prăbușit brusc sub 1000 dolari in 2008, chiar inainte de crashul bursier.

    Ceea ce este pe cale să vedeti vă va putea șoca dacă sunteti de părere că avem parte de o redresare economică .

    Nu numai că indicele a pierdut 90% din valoarea sa în ultimele luni, dar conform Zero Hedge mai este doar o zi sau două pana atinge recordul minim de pana acum.

    În ce directie se indreapata economia globală in urmatoarele câteva luni?

    Dacă indicele Baltic Dry este luat drept ghid, este pe cale de a face implozie.

    Iar prăbușirea continua … La 569, Indexul Baltic Dry se apropie de cel mai scăzut nivel vazut vreodată (554 in 31/07/1986) …

    BDI-Feb4

    Ar trebui să fie evident, în ciuda mașinațiilor facute de guverne și băncile centrale din întreaga lume, economia se apropie de un impas. Scaderea prețului petrolului a mai prelungit cu siguranta colapsul, dar problemele merg mult mai profund.

    Potrivit multor analiști, am ajuns in acel punct din care nu mai este drum de intoarce:

    “Suntem in fata unui colaps care va fi mai rău decât cel din1929, și o să vină cândva în următorii doi ani.

    Mergând mai departe, vom vedea oscilatii puternice la toate clasele de active, inclusiv aur și petrol. Este un semn ca sistemul este cu un picior in groapa, iar pentru cei care nu au reușit să pregătească un plan de rezervă, lucrurile vor fi îngrozitoare.

  13. Resetari politice si electorale: Contractul electoral si motiunea de cenzura (idei si propuneri de etapa).

    Dupa o perioada de tranzitie de circa un deceniu si jumatate, de pana la integrarea in NATO si in UE si dupa una de probe si incercari, de aproape un deceniu, a sosit, inevitabil, vremea corectiilor functionale, pentru un parcurs optim si de lunga durata. Ideal ar fi ca durata viitorului parcurs european al Romaniei sa acopere un orizont strategic, de cateva decenii sau, cel putin, cat timpul consumat pentru tranzitie si probe. Presedintele Klaus Iohannis a numit aceasta a treia etapa ca fiind una de trecere la un nou nivel de democratie, printr-o resetare de sistem.

    Termenul de resetare este bun, este superior celui de reajustare, pe care si stanga si dreapta au pretins, cand au ajuns la putere, ca au aplicat-o sistemului, dar, din pacate, din perspectiva partizana si unilaterala. Resetarea presupune o schimbare de comun acord in relatiile reciproce, dintre stanga si dreapta, pasi de intampinare din ambele parti, pentru un nou inceput, cat si o viziune bipartizana in problemele fundamentale ale Romaniei, interne si externe. In acest fel s-ar evita politica regresului, de tip „un pas inainte, doi inapoi”, intrarea in acel cerc vicios al reluarii stereotipe a reformelor, de fiecare data intr-un alt concept, dupa fiecare alternanta de putere, intre stanga si dreapta. Prin urmare, cred ca un reset politic, deci al clasei politice, ar trebui sa premearga resetul institutional, pentru a imprima calitate si durabilitate reformelor si, prin acestea, continuitate progresului.

    Nu cred insa ca un reset politic va fi posibil fara un reset electoral. Numai atunci democratia va avea un sens, numai atunci, dupa parereea mea, democratia va fi nu numai noua, ci si intensificata, prin respectarea votului cetateanului, in litera si in spiritul vointei pe care si le-a pus in stampila de pe buletinul de vot, adica asa cum a votat, ideologic sau negativ, pentru o persoana sau un partid. Ceea ce vedem ca se intampla acum, cand prin abuzul numit trasesism partidele au ajuns sa-si dispute sau sa-si negocieze parlamentarii, tragandu-i cand intr-o parte, cand in alta, fara nicio legatura cu alegatorii care i-au trimis in Parlament, este o batjocorire a actului de alegere electorala, o tarare a alegerilor in formalism si in derizoriu, o distrugere a dreptului asupra alegerii. Nu ma judecati dupa ceea ce spun, ci dupa ceea ce nu spun, ca folosesc eufemisme. Ce este pe cale sa se aleaga de rezultatele alegerilor parlamentare, din 2012? Dar de cele locale? O intrezarim cu ochiul liber si o anticipam cu bunul simt, praful se va alege!

    Ni se „explica”, deunazi, de catre un lider liberal, nu are importanta numele, ci ideea, care face parte din galeria de loc glorioasa a capitalismului de cumetrie, de cum isi va ingrosa PNL voturile pe motiunea de cenzura, prin parlamentari „independenti”, rupti din alte partide sau prin parlamentari „traseisti”. Ca si cand culoarea politica a unui mandat ar putea fi schimbata dupa cum te taie capul sau contra cost, ignorandu-se evidenta ca un mandat parlamentar nu este un drept sau un cont personal, ci apartine celor care si l-au adjudecat, conform legii, prin vot, ca o investitie de incredere si de reprezentare. Aceasta este si ratiunea pentru care se organizeaza alegeri anticipate, intr-o circumscriptie electorala, in urma vacantarii unui loc de ales parlamentar sau local, pentru ca interesele oamenilor respectivi sa nu ramana fara reprezentare. La fel, un mandat poate fi retras, daca reprezentarea este nula sau necorespunzatoare. In consecinta, „traseismul” si „independenta” post-electorale, pe timpul exercitarii unui mandat determinat in numele unor alegatori determinati, ar trebui sa fie lovite de nulitate absoluta. Noi, esticii, nu trebuie sa dam cale libera democratiei de cumetrie, nu protestati, accentuez ideea de cumetrie in capitalism, care viciaza orice norma si orice valoare (ar merita poate un studiu). As raspunde

    De ce se intampla aceste lucruri? De ce niciun guvern nu mai poate, in ultimii ani, sa-si duca pana la capat mandatul de patru ani, corespunzator ciclului electoral, care l-a generat? Unul dintre raspunsuri ar fi ca exista un „partid unic al coruptilor”, care reuneste coruptii din toate partidele. In functie de amenintarile justitiei si de dependenta politica a acesteia, care a fost de netagaduit in ultimii zece ani, parlamentarii corupti se aduna in plutoane de soc, prin „trasesim” si „independenta”, inclusiv din zona majoritatii, cand aceasta nu mai ofera garantii de imunitate, pentru a rasturna guvernul care nu poate fi abatut de pe calea anticoruptiei. Cand un partid si un guvern sunt conduse de un procuror, care impune linia politica a incuviintarilor nepartizane a urmaririlor penale, arestarilor si condamnarilor pentru corupti, acestia recurg la dizidenta sau pactizare cu opozitia, pentru care sunt exclusi din partid sau din care isi dau demisia.

    Un al doilea raspuns ar fi ca exista un vid politic, legislativ si constitutional in materie, de care „traseistii” si „independentii” de peste noapte, se prevaleaza pentru a-si insusi abuziv, o data cu pozitia de outsider sau de transfug de partid, si un mandat parlamentar care nu le apartine. Acest act, care ar putea foarte bine sa intre in categoria furturilor de voturi sau de mandate, nu poate fi sanctionat, deocamdata, decat de morala, eventual de reclamatii sau de retragere de mandat, in urma autosesizarii alegatorilor din circumscriptiile electorale pagubite, care s-au trezit nu numai ca au ramas fara mandatele care sa-i reprezinte in institutiile de putere ale democratiei, dar si ca mandatele in cauza sunt folosite impotriva optiunilor ideologice sau intereselor lor.

    Din punct de vedere politic, nu exista un contract electoral, intre alegatori si alesi, cu drepturi, obligatii si sanctiuni, asa cum exista, de pilda contractul social, dintre stat si cetateni. Se poate replica ca acesta din urma a fost incalcat sau ca nu a fost reactualizat, totusi nu se poate contesta rolul lui in bataliile revendicative, de-a lungul timpului, ca cele mai multe dintre realizari sau progrese i se datoreaza, atunci cand cetatenii au fost constienti de forta acestui instrument, ca arma in lupta pentru dreptate sociala. Acest contract electoral ar putea fi asimilat unui program electoral, cand devine program de guvernare, cand a primit semnaturile voturilor, cu alte cuvinte. Contractul electoral mai are si o alta semnificatie, fiind documentul in baza caruia, in raport de indeplinirea sau neindeplinirea prevederilor asumate, i se poate retrage increderea unui guvern. Mai precis spus, contractul electoral ofera si marja de manevra pentru guvernare si opozitie, ingustand posibilitatile speculative de trecere sau nu a unei motiuni de cenzura.

    Am ajuns, in felul acesta, la motiunea de cenzura, instrumentul prin care un guvern poate fi sanctionat. Aici se pot distinge doua cazuri, care vor trebui sa fie reglementate fara echivoc. Cand un partid obtine majoritatea absoluta in alegeri, atunci o motiune de cenzura poate deveni inoperabila, in principiu, este premiul care nu i se poate lua inapoi, pentru performanta electorala deosebita. Spun in principiu, daca nu vor fi situatii critice, care vor trebui atent decelate, legiferate sau constitutionalizate, ca in cazul celor pentru presedinte, pentru care pot interveni suspendarea si referendumul.

    In cazul unei majoritati relative, care necesita o coalitie pe majoritate si guvernare, motiunea de cenzura si-ar putea indeplini rolul de demitere numai prin obtinerea unei noi majoritati prin decoalizare si recoalizare. In niciun caz prin „traseisti” si „independenti” de conjunctura, corupti pentru atingerea unui scor de noua majoritate parlamentara. In mod concret, pe evenimentele in curs, nimeni nu ar avea de obiectat, moral sau legal, daca o noua majoritate s-ar obtine prin desprinderea din coalitia de guvernare a UNPR si PC, asa cum s-a intamplat cu desprinderea UDMR. Sintetizand, DA unei noi majoritati prin recoalizare, NU prin „traseisti” si „independenti”, pentru motivele aratate, in ultimul caz, de credibilitate si legitimitate. O noua majoritate fara alegeri, numai prin recoalizare, daca nu, solutia sunt alegerile anticipate.

    N.B.: Proiectul „Romania noastra” reprezinta, cred, o alta discutie, mai nuantata, prin ridicarea noii constructii politice pe taramul social-democratiei (mi se pare un subterfugiu tactic inteligent al initiatorilor). Castigul sau nu de cauza va fi si in functie de cum va intra presedintele si premierul social-democrat in istoria social-democratiei. Fara indoiala, exista si un pericol al excesului de formalizare, de undeva trebuie inceput (daca ne-am fi tot formalizat, revolutia nu ar fi avut loc). Pe de alta parte, fragmentarea stangii ar putea avea rolul unei resuscitari, aceasta posibilitate nu poate fi ignorata.

  14. Ziarista Natalie Nougayrède subliniază importanţa narativului construit de Vladimir Putin în prezentarea intereselor Rusiei. În concepţia rusească, Viitorul este ceva absolut sigur. Doar Trecutul este ceva impredictibil. Reamintesc eu din nou aici Tratatul de la Kuciuk Kainargi din anul 1774, pentru conceperea căruia Voltaire a jucat rol major ca lobbyist în favoarea ţarinei Caterina cea Mare. Şi totodată împotriva intereselor noastre. Toate relele prezentului pentru noi, din acel imens Rău istoric se trag. http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/feb/05/vladimir-putin-yalta-ukraine-crimea-historical-narrative

  15. http://adevarul.ro/locale/hunedoara/istoria-fabuloasa-romanilor-relatata-jurnalistii-the-times-1867-1_54ca71d9448e03c0fd14d465/index.html La anul 1867 –anul catastrofalului acord pentru noi denumit Ausgleich-, ziarul londonez The Times consemnează că exista –printre intelectualii români, şi puteţi vedea fotocopia documentului din The Times la prima potecă asociativă- proiectul „România dreptunghiulară” cu frontiera apuseană pe rîul Tisa ! Harta posibilă ar fi arătat eventual ca aici http://www.gla.ac.uk/0t4/crcees/files/summerschool/readings/school10/reading_list/gilles.pdf , priviţi imaginea aflată sub inscripţia 1914. Putem privi aici http://fr.wikipedia.org/wiki/Valaques#mediaviewer/File:Trianon-Romanians.jpg (în linie de culoare roşie) separarea de frontieră care a fost trasată în realitate, la sfârşitul anului 1918, de către Comitetul de Studii (Comité d’études) ce lucra sub sub auspiciile geografului francez Emmanuel de Martonne. Dar dorinţele, şi deciziile finale, îi aparţinea premierului Georges Clemenceau! Acesta a fost promotorul occidental cel mai fervent al visului distopic Serbia Mare, denumit printr-o sintagmă mai lungă „Statul slavilor din Sud, adică Iugoslavia!”. Din cauza opoziţiei categorice a lui Georges Clemenceau, românii majoritari pe Valea Timocului, şi aflaţi într-o continuitate cu oltenii, de apropiere geografică şi etnografică, n-au fost acceptaţi în statul România Mare ! Priviţi de asemenea felul cum Emmanuel de Martonne a sfârtecat literalmente Maramurăşul istoric, un vechi teritoriu etnic românesc, şi există documente în acest sens încă de la începutul secolului XIII ! Aici Emmanuel de Martonne a respectat ad litteram (n-avea ce face altceva!) ingerinţa americană. Se ştie că preşedintele Woodrow Wilson se găsea în acea vreme sub presiunea unui puternic lobby cehoslovac exercitat chiar la Washington D.C.

  16. @Fragmentarium politic. Reset nu inseamna doar a reporni (in general intr-un buton dedicat, fara intreruperea alimentarii) de la conditiile initiale un aparat (echipament, dispozitiv) electronic, ci inseamna si stergerea istoriei functionarii sale. In politica nu se poate asta. Ceea ce inseamna ca tu manevrezi notiunea de reset intr-un mod destul de propagandistic. Nu este posibil un reset politic.

  17. Fragmentariu

    putin imi pasa ce crezi tu despre „resetare” Resetarea presupune o schimbare de comun acord in relatiile reciproce, dintre stanga si dreapta, pasi de intampinare din ambele parti, pentru un nou inceput,
    Resetarea inseama „punere la zero” sau cum erau 2 butoane pe panouo de la Iris 50 (alis FCE 32/256/512/1024) „remise a zero” si „remise a zero general” . „tehnic” se traduce prin „repunere la zero” . Nu un nou inceput ci inceputul prestabilit!

    Ma rog poa o fi cazul insa societatea nu este calculator,,,

    Asa ca postu tau ar fi catalogabil la rubrica intelepeciune inutila daca nu ar fi tributar betiei de cuvinte …
    Asta daca nu cumva este o urmare a descoperirii ca si Iohannis are … buci!!!

  18. Fragmenarium
    Amandoi suntem de accord cu finalizarea, in deplina libertate, de catre Justitie, a tuturor dosarelor.
    Si eu sunt de acord cu un ,,nou contract electoral”, dar mai astept sa vad cine ramane in picioare si cu mainile libere de catuse pentru a semna un astfel de contract.
    😉

  19. Marian Nicolae
    Inteleg ca v-ati dat singur raspunsul:
    ,,Potrivit lui Rus, CFR Marfă trebuie privatizată, deoarece a beneficiat de ajutor de stat.”

  20. Fragmentarium-ps
    In primul rand, o lege electorala clara, centrata pe votul exclusive de lista (vot partinic), urmata de o lege care sa impiedice parlamentarul sa migreze dupa cum il taie capul.
    Daca nu vrem asa, atunci, sa desfiintam partidele politice (CARE NU-SI MAI AU SENSUL DACA TOLERAM MIGRATIA) si statuam votul eminamente uninominal la propunerea ONG-urilor.
    Si calare si pe jos, nu se poate, chiar daca Romania este tara tuturor posibilitatilor.

  21. @ZeV, esti un optimist incorigibil imaginandu-ti ca m-ar putea interesa ceea ce scrii!
    Glumesc, insa te voi lasa fara raspuns ca lumea fiindca am de dat zapada, a nins, o sa-mi ia cam o ora. Iar dupa aia vreau sa citesc nitel html.
    In zona Iasilor, unde nu poate fi numit gospodar cine nu are 2000 de litri de vin, a te turmenta prin alte mijloace e o performanta.
    Sigur ca Ghita a fost la Cocos, de la Cocos e de drenat, cine stie pe unde a mai pitit niste milioane. Iar Ghita e versat, mai stii ce i-a facut lui SOV?
    Hai, sambata placuta!

  22. Din Memoriile lui Constantin Argetoianu:

    D-na Catinca Iorga născută Băgdan era a doua soție a nebunului (Nicolae Iorga).
    Cu cea dintâi trăise puțin. O greșeală de tinerețe căreia se datora prezența pe pământ a indezirabilului Mircea.
    Cu un zănatec egoist și egocentrist ca Iorga nu putea trăi decât o femeie fără voință și personalitate. O viață întreagă coana Catinca a fost o sclavă umilită și supusă, o vietate fără suflet, care n-a trăit decât ca să-l slujească pe omul care, fără să-l fi iubit, o siderase de la început, și care făcea ce vroia din nenorocita de care nu se putea lipsi o clipă.
    Catinca trebuia să-i găsească dimineața manșetele aruncate seara pe sub dulapuri sau ghetele zvârlite, una pe fereastră și alta în sobă, să-i aleagă cordoanele și plăcile când se gătea, și să i le atârne de piept și de spate.
    Catinca trebuia să îngrijească de paharele de ceai pe care le sorbea dintr-o dată pe când lucra, adică pe când corecta, căci aceasta era principala lui îndeletnicire; să-i facă ordine pe masa de scris și prin toate hârtiile răspândite primprejur.
    Dar mai ales în călătoriile peste graniță se înfățișa biata coana Catinca ca o martiră și o sfântă, o mucenică a tuturor renunțărilor, căci ilustrul Iorgagibus, ca să scoată panglici pe nas și porumbei din fundul pălăriei, avea nevoie de o madamă care să-i rostuiască accesoriile, și nu pornea la drum fără dânsa.
    El nu știa niciodată pe unde trecea, nici unde sosea. Incapabil să mânuiască un ban, uita în ce cută a pantalonilor își ascunsese francii, când din întâmplare i se încredința câțiva, și era în stare să piardă trei pașapoarte pe zi și să iasă în izmene dacă nu-l ținea cineva din scurt.
    Pe drum Catinca se uita pe fereastra vagonului pentru dânsul, vorbea cu oamenii, mânca și se ușura pentru dânsul. El corecta, corecta într-una.
    Cât ținea drumul era raiul pe pământ pentru coana Catinca. Suferințele începeau abia la destinație. La Paris, la Londra sau la Tombuctu, biata femeie n-avea dreptul să se miște din casă și, după ce punea toate lucrurile în ordine, trebuia să copieze ceasuri după ceasuri, uneori să traducă, totdeauna să netezească tot ce panglicarul debitase în 3-4 conferințe și 5-6 discursuri zilnice.
    Și așa a cutreierat Catinca lumea întregă fără să cunoască o grădină, un muzeu sau un teatru prin orașele în care a trecut. N-a cunoscut decât odăițele în care locuiau, și coridorul care ducea la privată.
    La mese, la recepții n-o scotea pentru că n-avea ce pune în spinare.
    Îmi aduc aminte că pentru căsătoria prințesei Ileana nebunul îi dedese într-un moment de generozitate 500 de lei să-și facă o rochie frumoasă. Nenorocita a îndrăznit să vină la mine să mă întrebe ce putea face cu 500 de lei. De atunci până la sfârșitul guvernării Iorga i-am trimis în fiecare lună 30.000 de lei din fondurile Ministerului de Interne.

  23. http://www.evz.ro/ceahlaul-literaturii-a-condamnat-oameni-la-moarte.html Adrian Pătruşcă: “Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte”. Văd că jurnalistul acesta de la Evenimentul Zilei n-are vreo oprelişte în “a forma opinii” prin distorsionări monumentale. În „Dumbrava minunată”, epistemologia lui Mihail Sadoveanu ne arată puterea Limbii Române în descrierea luminii fluide, a luminii dinamice, a luminii prinse şi apoi eliberate dintr-o vîltoare a cerurilor : „De acolo de sus, curgea parcă de subt arcurile ramurilor un păienjeniş de ape trandafirii”. Fluiditatea asociată cu lumina este metafora unei inteligenţe vii ? Se spune că şi Nostradamus compunea versetele sale privind suprafaţa apei mobile. Colecţia de metafore dintr-un text literar e mărturia stării auctoriale ? În mult blamatul roman „Mitrea Cocor”, un Mihail Sadoveanu îmbătrânit descrie numai lumina statică : „Acuma nopţile erau senine, cu bolta de ametist, pe care străluceau puzderie de stele mărunte şi luceferi ca nişte flori de flacără”. Este un scurt „Imn al nopţii”, un remarcabil poem în proză sadovenian din capitolul V. Ni se cere vehement să-l condamnăm. De ce ? În fapt, primele şase capitole din „Mitrea Cocor” sunt frumoase şi demne, ca orice scriere clasică. Abia de la capitolul VII apar chestiile ideologice. Inserarea prematură a paragrafului despre Ametist („simbolul puterii şi aspiraţiei spirituale, al înţelepciunii şi al umilinţei”), fără conotaţie ideologică !, în programa de şcoală primară pare mai curând iniţiativa unui tovarăş Rubin de minister atras de simbol. Mistica pietrelor preţioase nu l-a stăpânit vreodată pe Mihail Sadoveanu! Tema centrală a operei sale este rezervată subtilelor decantări în memoria unui popor european îndatorat principalei forţe care a dus la naşterea lumii moderne, o forţă venită în Europa prin culoarul din Sciţia Mare : Tema „mongolă”, a „păcii mongole”, a „înţelepciunii nohaiului”, înţelepciunea orientală descrisă eventual de Mihail Sadoveanu cu o tentă împrumutată de la Jean-Baptiste Tavernier. Numai în registrul acesta ar trebui să interpretam mult hulita propoziţie : „Lumina vine de la Răsărit !”. Neamul nostru a fost spectator dar şi participant activ, de sute de ani, la Marele Joc din Eurasia continentală. El ştie că posibilităţile sale reale de a-şi apăra drepturile ca neam s-au născut abia în timpurile de Pax Mogolica ! Tocmai crâmpeie din ce am văzut noi ca popor în acea Istorie incorporată ca arhetip povesteşte Mihail Sadoveanu. Cred că nu îi putem nega vreunui scriitor dreptul, ori slăbiciunea, de a rămâne copleşit intelectualiceşte de amintirea Păcii Mongole. Descântările ei -în acelaşi timp mortale şi magice- să-i fie masiv izvor de inspiraţie. Opera lui Mihail Sadoveanu este masivă tocmai din acest motiv ? Apoi, întrebăm retoric, dacă alţi scriitori mari europeni au explorat subiectul conexiunii fără conturnare între Orient şi Occident în Eurasia, de ce lui Mihail Sadoveanu nu i se îngăduie ? În Scrinul negru, C. Călinescu ia ca reper paragraful celest despre ametist din ‘Mitrea Cocor’. Unul din personajele romanului său incantează : « Ascultă aici ce spune Ovidiu în Ars Amatoria: ‘Hic Paphios myrtos; hic purpureas amethystos’. » În fine, C. Călinescu adaugă o nouă aluzie la paragraful din Mihail Sadoveanu despre ametist: «Sufleţel făgădui deci să scrie un studiu: De amethysto lapide, în care avea să dovedească iubirea de natură a popoarelor antice, în ciuda cumplitei instituţii a sclavajului. » Ametistul leagă astfel scriitura cifrată a geniilor româneşti de literatura stră-română. Ce-i intrinsec rău în actul acesta ?

  24. Porphyrius Thonis
    februarie 7, 2015 la 10:26 am

    Bun raspuns de weekend….dar zapada nu are farmec fara o blonda telegenta si cu jurnal in apropiere..sper sa detii macar o fotografie de pe face-book.
    😉

  25. Un ps adresa prietenei Luminita a intrat, dar commentul de baza a ramas suspendat…evident, intotdeauna, este vina autorului. (Z)

    Reiau cu mai multa atentie legata de forma:

    Luminita Arhire
    Ce sa nu se ,,dezbata” stimata colega ? Elucubratiile necredibile ale unei creaturi malefice impinsa de istorie in singurul loc unde nu-i place, adica in corzi ?
    Sau, comentariile de tip vacarm ale unora care spun ca avem un sistem rau, doar pentru ca a rejectat un intrus care isi dorea sa il controleze ilegitim ?
    Am spus ca presa nu este interesata de adevar, ci, de telenovele lacrimogene. Si ca presa va suferi teribil de plictiseala cu Yohannis si cu Ponta. In consecinta, mili- rating si implicit mili – mormane de parai din reclame.
    😉
    Dar de la colegi/colege care au dovedit permanent ca au discernamant, ma astept sa mentina sine die pe primul plan argumentul lucid in detrimentul mult mai coloratei, dar putin credibilei, lamentatii puternic mediatizate.
    Cumva, simt o discreta solidaritate….cromozomiala ? (Z)
    Dupa parerea mea, in acest caz, CSM are totata dreptate si bine face ca intervine.
    NOI incurajam jurnalistii sa introduca microfoanele pe gat oricarui chemat sau iesit la/de la DNA, NOI incurajam toti prezumtivii inculpati sa se dea in stamba pe toate sticlele patriei, stiind, probabil, ca oricum nu scapa de catuse. Suntem intr-un cerc vicios de neprincipialitate, sa nu ne amagim. Din acest ,,cerc” se poate iesi , in aces caz, cu atitudinea CSM. Si poate si a CNA. Cel putin, asa sper.
    Eu nu sunt Charlie. Dvs v-ati razgandit ?
    (Z)

  26. Presedintele Klaus Iohannis a folosit expresia de „resetare a sistemului” in deplina cunostinta de cauza, proband ca este conectat la o anumita diplomatie internationala a cuvintelor. Cand, la inceputul administratiei Obama, Hillary Clinton le-a propus rusilor un reset al relatiilor bilaterale, care atinsesera un anumit grad de incordare, nimeni nu s-a gandit la reluarea acestora de la zero, imposibil, de altfel. Diplomatia termenului nu se referea la functia de resetare a unui calculator, ci la dorinta de relansare a relatiilor americano-ruse. Butonul rosu, inscriptionat „reset”, pe care ministrul de externe american l-a adus la Moscova si l-a apasat impreuna cu omologul rus exprima un acord simbolic, de pasi comuni inainte, pentru un nou inceput, in normalizarea relatiilor dintre cele doua tari. Cand Serghei Lavrov a propus, la randu-i, anul trecut, o noua resetare a relatiilor ruso-americane, ajunse la nivelul cunoscut de deteriorare, nimeni nu i-a dat intelesul informatic, de ducere in punctul zero. Diplomatii si politicienii au inteles perfect simbolistica „resetarii”, de deblocare, de scoatere din impas, de detensionare, de ameliorare, de imbunatatire a unor relatii strategice si de securitate, cu impact global. Neindoielnic, cand presedintele Iohannis s-a referit la necesitatea unei resetari de sistem, nu a sugerat ducerea institutiilor si relatiilor dintre acestea pe o tabula rasa, ci asezarea pe alte baze, de functionare congruenta, care sa duca la progres. Cine foloseste dictionarul stie ca orice cuvant are mai multe sensuri, chiar opuse in unele cazuri, dar un om al nuantelor va sti intotdeauna pe care sa-l aleaga.

  27. Fragmentarium politic:
    Adica: 1. Daca a zis Johannis in deplina cunostinta de cauza, adica nu in necunostinta de cauza, atunci cum indraznesc eu sa comentez?
    2. Daca draga de Hillary a zis asa, atunci si mai si.
    3. Nu folosesc dictionarul!
    4. Nu stiu ca orice cuvant are mai multe sensuri !
    5. Nu sunt un om al nuantelor.
    6. Nu stiu ce sa aleg.
    Citindu-ti comentariul, m-am simtit pentru cateva clipe la o ora de invatamant politico – ideologic de odinioara, in care, dupa „tov. KJ a spus:” trebuie sa inghitim urmatoarele vorbe cu polonicul.
    Fragmentarium politic, eu, in comentariul meu, am avut doua idei directoare: aceea ca imi creezi senzatia ca ai inceput sa faci propaganda in loc de analize, ceea ce prima oara am zis-o mai dulce, dar acum ti-o zic clar si ca vorba reset este aiurea folosita. Da!
    Nu iti reprosez propaganda pro – Johannis, e loc aici pentru toata lumea, dar te rog nu ne lua de prosti. Ca tu ai ajuns la concluzia ca tov KJ a ajuns o autoritate in materie de stiinta si limbaj politice, e problema ta, insa e una sa zici clar uite care-i treaba, Johannis m-a captivat si am devenit partizan al sau si e altceva sa le iei subtirel si, vezi lista de mai sus, sa mai si ironizezi pe cei care au ceva de zis.
    In avanpremiera, opinia mea este aceea ca tov KJ este un politician plat, bla-bla-ist atunci cand se decide sa vorbeasca, imaginandu-si ca se scoate prin tacere din orice situatie, mercantil (ceea ce ii va dauna), cam gainar si cam ofticos (asta din urma e doar o banuiala). Va veni, cred, o zi in care voi dezvolta si argumenta afirmatiile de mai sus, insa pe moment e suficient ca sa afli ca mai e lume care gandeste si altfel. Deci, te rog nu-mi servi (hai sa nu zic tampenii) bla-bla-uri cu argumentul ca le-a zis tov KJ.
    Sa iti zic faptul ca inteleg toate, dar absolut toate sensurile cuvantului „reset”. Printre altele, nu doar ceea ce denumim automatele cu memorie pot fi resetate (calculatoarele facand parte din automatele cu memorie). Hai sa detaliez utilizarea binevoitoare a cuvantului „reset” in unele situatii politice, analogie cu o anumita situatie din echipamentele electronice: exista situatii in care echipamentele se blocheaza din cauza unei perturbatii externe; o resetare permite atunci echipamentului sa reinceapa a functiona normal. Si acestei situatii ii dam un inteles politico-diplomatic pentru a debloca o situatie politico-diplomatica: consideram ca blocajul a aparut dintr-o perturbatie, asadar printr-o intamplare (si nu din intentie), dam un restart si lucrurile vor reincepe sa mearga normal. Vezi, tu, insa, modul acesta de lucru nu tine cont de trei lucruri: un sistem caruia trebuie sa i se dea reset este un sistem cu probleme de conceptie; nu se tine cont de memorie, de memoria umana, nu de aceea a sistemului, memorie careia tot noi ii spunem memorie; nu se tine cont de timp, de timpul uman, pentru ca avem si timpul sistemului si timpul uman. De aceea am scris ca in politica – si mai ales in a noastra – nu exista reset: sistemul are probleme si trebuie regandit ( nu doar lustruit prin trimiterea in inchisori a unor politicieni mai mult sau mai putin vinovati), exista memorii individulae si memorie colectiva, nu stergi continutul prin reset si iar ceea ce s-a petrecut ne-a consumat timp, ne-a mancat din vieti, nu mai avem puterile de acum un deceniu. De aceea ti-o zic cu parere de rau, fiindca am apreciat in trecut si ce ai scris si ti-am apreciat si stilul, desi acum ma mutumesc sa iti apreciez stilul, propaganda la care aderi nu va avea succesul scontat.

Lasă un răspuns