Teroristul

 

IMG_0734

 

 

 

 

 

 

 

 

 

André Glucksmann  spunea că teroristul este un om care prin acţiunile sale violente „nu dă de gândit lumii ci o împiedică să gândească”. O împietreşte. O condamnă la nemişcare. Eu cred că noi, ca naţiune, in sens simbolic, suntem victimele unui astfel de proces. Să nu mă intrebati cine este „teroristul”. Paradoxal, cred că nu există un autor ci doar complici. Noi toti.

48 de gânduri despre “Teroristul

  1. „Terorismul politic este o formă de război clandestin nedeclarat şi neconvenţional purtat fără niciun fel de reguli sau limitări umanitare.”

  2. Problema e ca terorism se poate face in diverse feluri, exista terorism de stat, politienesc, politic, militar, ideologic, exista si unul corporatist, ba chiar si unul bancar! Nu stiu care dintre acesti practicanti ai terorismului sunt mai periculosi, sau fac, ori au facut, mai multe victime…

    Problema insa e saracia generalizata, deci…

    Si nu cred ca teroristul opreste lumea sa gandeasca ori si-i face complici, intotdeauna exista o cauza care daca este ignorata… A eluda insa cauza reala si a arunca toate anatemele societatii de azi pe bietul terorist, nu e o solutie ci din contra, o fortare a acestuia spre radicalizare…

    Ce ne dorim mai mult, sa vedem tari pline de boschetari, homeless-shi, care se servesc cuminti din gunoaie, sau tipi care isi apara niste crezuri specifice lor? Vrem din cei care renunta sau din cei care nu renunta?

    Ma gandesc la un Lenin caruia daca nu-i reusea acel Octombrie, ar fi fost catalogat pana la urma drept… terorist! Poate intaiul! Sigur, n-a pus bomba ci a ales tunul marinaresc… apoi a luat ostatica o buna parte din planeta…

    Concluzia e ca trebuie luate armele tuturor si lasate doar trupelor regulate si doar in caz de conflict! Daca ai o arma, pana la urma o si folosesti… nu? Iar pt autoaparare cel mai bun e sprayul cu piper, la 5 metri rezolva orice atac, fie el si armat, fara sa streseze nici utilizatorul, nici vecinii, nici politia si mai tarziu nici justitia si lumea politica… ba e bun si contra cainilor agresivi iar vanatorii solo il folosesc contra ursilor… Aud ca nici rechinii nu-l ignora! Totul e sa nu-l tii invers…

  3. Gheorghe Gavrilă Copil : +Dragi ucrainieni,
    Ştim cu toţii că sunteţi într-o situaţie gravă şi complicată. Planul Federaţiei Ruse de a înconjura Ucraina din răsărit, din sud şi din apus, de a o prinde ca într-un cleşte, reiese fără nici o îndoială prin faptul că Moscova nu renunţă la Transnistria. Dacă Ucraina ar atenta la integritatea R. Moldova, încercând să ocupe Transnistria, există o mare probabilitate ca Federaţia Rusă să reacţioneze în forţă, ocupând sudul Basarabiei, ajungând astfel până la Transnistria, înglobând în Federaţia Rusă, Transnistria, răsăritul, sudul şi apusul Ucrainei, ceea ce ar duce la o confruntare totală între Federaţia Rusă şi Ucraina.
    După opinia noastră doar intrarea rapidă a Ucrainei în Uniunea Europeană şi în NATO poate stopa marele pericol care o ameninţă. Pentru salvarea poporului ucrainian de la nimicire, considerăm că Uniunea Europeană şi NATO pot facilita intrarea rapidă a Ucrainei în U E şi în NATO. Vă rugăm să citiţi cu răbdare aceste rânduri, pentru a constata că acceptând propunerea noastră, nu aveţi de pierdut nimic, numai de câştigat. Războiul poate fi evitat şi Ucraina salvată. În partea de sud şi de răsărit a Ucrainei trăiesc milioane de rusi. În partea de apus a Ucrainei, ucrainienii şi-au păstrat aspectul etnic şi când Ucraina se învecina cu România Mare, îl păstrează şi azi în partea de răsărit a României (Basarabia, Ţinutul Herţa, nordul Bucovinei) anexat de către URSS şi alipit Ucrainei. Etnicitatea ucrainienilor se poate constata şi pentru ucrainienii care trăiesc azi în România. E vorba de profilul sufletesc al românilor, de oameni prietenoşi. Pentru a evita războiul, care ar pune în pericol existenţa poporului ucrainian, vă rugăm, să fiţi cu luare aminte la propunerea noastră. Renunţaţi la partea de răsărit a României, cu o declaraţie clară, că aceasta nu aparţine Ucrainei, ci României. În felul acesta considerăm că veţi fi primiţi cu prioritate şi în UE. În UE graniţele nu există, funcţionează libera circulaţie a persoanei şi vom trăi în bună pace, românii cu ucrainienii şi poporul ucrainian va fi salvat de la un dezastru.+
    Societatea Culturală Bucureşti-Chişinău
    Gheorghe Gavrilă Copil, preşedinte
    bucuresti.chisinau@gmail.com

  4. Noi ? Care noi ?
    Vreti sa spuneti, francezii. Numai la ei, isi schimba lumea , ostentativ, numele in ,,Charlie”, fara a constientiza consecintele si fara a se intreba daca niste caricaturi jiginitoare si de prost gust isi au vreun sens.
    Da, asa este…si la noi, Victor Ponta este Charlie. Sper ca a fost doar o formula protocolara, sa nu se supere ,,marele Paris”.
    😉

  5. Din pacate , Maior a demisionat , si zic din pacate , pt ca se va vedea ca omul a avut dreptate in legatura cu legea „big brother” , care mai devreme sau mai tarziu VA TREBUI SA FIE ADOPTATA ( cu mici amendamente , ici – colea ) !
    Nimeni nu are pretentia ca aceasta lege ne va feri in TOTALITATE de relele care vin spre noi ( asa ceva nu exista ! ) , dar ne da posibilitatea sa ne protejam , sa actionam si sa ripostam in caz de nevoie .
    Eu ii sugestionez marelui tacut din deal , sa-l puna pe zdrentean director la SRI , dar si la SIE , ca tot are el vederea aia panoramico- eucaliptica !
    Maior , cand a dat interviul , cu siguranta ca stia ca va demisiona , ca prea le-a dat in clar pe tava la prosti ce sa roada la oase .
    Eu chiar am spus intr-o postare de curand , ca cine n-a-nteles cea zis Maior , sa se duca dracu-n pustiu , sau in politica , sau la curtea lu’ lazdrele din spatele blocului .
    Oricine va veni la comanda , va gasi acolo niste comandanti rasati si o trupa extraordinara .

  6. Prin anii ’90 am citit un articol scris de un analist militar strain care spunea ca terorismul este ” o forma de razboi la care apeleaza statele sarace , dezorganizate si populatiile oprimate ” .

    Cred ca la vremea lor , eroi nationali romani ca : Avram Iancu , Horea , Closca si Crisan , etc. au fost considerati ( de Imperiul Austro-Ungar ) tot un fel de teroristi .

    Raman la parerea mea ca principala cauza a terorismului ramane politica externa agresiva a marilor puteri ale lumii : SUA , Rusia , Israel , Franta , China , UK .
    O politica bazata pe asuprire , pe cucerire , pe acapararea resurselor .

    Cat priveste parabola dumneavoastra , am s-o completez cu ceea ce spunea in 2010 academicianul Florin Constantiniu :

    ” Un popor de oi naste un guvern de lupi ” .

    http://www.cotidianul.ro/acad-florin-constantiniu-politicienii-de-acum-sunt-cei-mai-incompetenti-mai-lacomi-si-mai-aroganti-din-istoria-romaniei-130332/

  7. Demisia dlui Maior din fruntea SRI aduce intrebari asupra rezonului ei. Ca o fi fost datorita proiectatei legi Big Brother, ca o fi fost deja promisa presedintelui, ca o fi fost datorita recentului interviu. Poate, da si nu. dar astazi, este publicata o declaratie a fostului ministru Gabriel Sandu, potrivit careia campania prezidentiala a lui Basescu din 2009 a fost finantata din bani publici. http://www.antena3.ro/politica/gabriel-sandu-noi-marturii-la-dna-despre-spaga-din-pdl-campania-lui-basescu-finantata-din-bani-281204.html Daca dl Maior nu a stiut, atunci un motiv sigur de demisie. Daca a stiut, atunci un motiv sigur nu doar de demisie.

    P.S. Cautand pe net imaginii de cucuvele, am gasit si mai multe cucuvele si bufnite cu care aceea din fotografie seamana, dar si un portret al cunoscutului domn Ion Iliescu si o fotografie a lui Traian Basescu si Victoria Nuland stand de vorba, incadrati cu totii in imaginile cucuvelelor! Fiindca astazi sunt mai bine dispus, se pare ca voi avea ce manca in februarie, mi-a placut filmuletul de mai jos. Ca o concluzie, as putea zice, parafrazand, ca marirea conteaza.
    http://youtu.be/kRnk3vEEMqs

  8. Privesc cu mult interes cum începe să ia viteză „JUSTIŢIA IMANENTĂ” din prea-fericitul nostru stat de drept. Păi, doamna Justiţia Imanentă şi-a făcut debutul timidă şi îmbujorată toată, la primul său bal, pe data de 20 iunie 2014, prin arestarea lui Băsescu Mircea, la fix doi ani după ce fusese arestat domnul Adrian Năstase, chiar de verişoara mai mare a Justiţiei Imanente, doamna Justiţia Independentă.

    Băsescu Traian n-a băgat-o în seamă pe Justiţia Imanentă , cică nu i s-a părut semnificativă, că-i puştoică, dar este dovedit că exact justiţiile astea mici şi tratate cu sictir au de cele mai multe ori un potenţial deosebit .

    Astăzi aş zice că e femeie în toată firea doamna Justiţia Imanentă , matură, meseriaşă, având şi ea, ca orice persoană respectabilă, un purtător de cuvânt. Purtătorul de cuvânt se numeşte Gabriel Sandu, fost ministru, fost „greu-greuţ” al PDL-ului, care, cu o meticuloasă memorie bazată , cred eu, şi pe nişte înscrisuri, ceva, ca să nu încurce cifrele, a povestit pe îndelete la DNA circuitul şpăguielii şi al banului public în natură, până la aterizarea la punct fix, în campaniile electorale.

    Poate că atunci când se pregătea, înfiorată de plăcere, să-l condamne pe profesorul Adrian Năstase fără probe directe şi ,în general, fără probe de orice fel în dosarul „Trofeul calităţii ”, madam Stanciu ar fi trebuit , la tradiţionala cafeluţă sorbită în tete-a-tete cu Băsescu, să-l întrebe dacă nu cumva vorbeşte de funie în casa spânzuratului .

    Cât despre cei care au trudit, au colectat, au însumat , au distribuit, au folosit bănuţii din campaniile: locală PDL, europarlamentară PDL, europarlamentară doamna EBA, prezidenţială Băsescu + bonus referendum „de ce le este frică nu vor scăpa ”, îi rog să revadă un fragment din creaţia orală nemuritoare a lui Băsescu Traian:

    „E un caz emblematic. Funcţionarii care au pus în aplicare ce le-a spus Năstase au primit 6-7 ani. O lecţie extraordinară pentru aparatul de stat românesc. Funcţionarii trebuie să înţeleagă că primul vinovat nu e omul politic care cere, cel care pune în aplicare o dispoziţie ilegală e mult mai aspru pedepsit de lege”.

    Ei, cam la asta ar trebui să reflecteze “funcţionarii ”, când simt imboldul de a cere pix şi nenumărate coli A4, în răcoarea arestului preventiv.

  9. @ papasha

    Maior , Coldea , Kovesi , Stanciu , Zegrean , Morar , STS , ICCJ si CSM au fost uneeltele lui Traian Basescu prin care si-a indeplinit toate planurile politice , mizeriile si abuzurile ! Asa am perceput si am simtit eu …

    Orice discutie despre JUSTITIE si DREPTATE trebuie sa inceapa cu DEMISIA celor de mai sus si anchetarea lor pentru ABUZURI GRAVE !

    Daca d-voastra sunteti un naiv sau ne considerati pe toti naivi , e numai treaba dumneavoastra ! La fel si cu Legea Big Brother !
    Puteti incepe cu locuinta dumneavoastra , sa va spionati familia si prietenii daca va face placere sau daca va simtiti in pericol ! 🙂

    Dealtfel , in tara asta demult NU MAI SUNT 4 puteri in stat ( parlament , guvern , administratie , judiciar ) si nici echilibru intre ele ( prin control reciproc ) !

    Romania s-a canibalizat intr-atat de mult incat DNA & SRI i-au incalecat pe toti ( abuzuri , arestari , facaturi , dosare penale ) si au ajuns sa conduca singuri aceasta tara !

    Astazi , Romania este condusa de SRI di DNA ! Exact ca in tarile bananiere ! Nicidecum de Parlament , Guvern si Presedintie …

  10. S-ar putea ca răspunsul să-l găsim chiar aici 😉 :

    „Banca Nationala a estimat o pierdere contabila de aproape 4,3 miliarde lei (950 milioane de euro) pentru cele 11 banci comerciale care au in portofoliu credite in franci elvetieni, daca s-ar aplica la portofoliul existent conversia in lei la cursul de la momentul acordarii imprumutului.

    Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/178852/bnr-estimeaza-o-pierdere-contabila-de-4-3-mld-lei-la-banci-daca-s-ar-utiliza-cursul-de-la-acordare.html#ixzz3Q1OesWHX
    Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook”

    Să înţeleg că tot cam pe atâta au câştigat în tot acest timp în urma acordării împrumuturilor în cauză ?! 😉
    Problema noastră a românilor este că suntem lăsaţi la cheremul acestor cămătari, de către statul român, care face sluj în faţa lor ( crede cineva că dezinteresat, sau din prostie şi nu pentru nişte foloase personale inimaginabil de mari ?! ).
    De ce credeţi că atunci când Gigi Becali a vrut să deschidă o bancă românească cu capital 100% românesc nu a fost lăsat sub nici un chip s-o facă ?! :mrgreen: O-a fost cuiva frică să nu dea faliment ?
    Sau să nu vadă lumea că se poate şi altfel…
    Mitropolia Moldovei a încercat de asemeni să deschidă o bancă, având intenţii declarate de ajutorare a unei populaţii zonale, crunt defavorizată de înapoierea economică a acestei părţi de ţară unde industria a dispărut în totalitate, iar agricultura a încăput pe mâna unor noi boieri, urmaşi de-ai lui Fischer, cel care acumulase de-a moaca zeci de mii de hectare de pământ de la nişte bieţi tărani, majoritatea pământului fiind luat în urma datoriilor făcute la birtul din sat !
    Şi din cauza căruia a izbucnit răscoala de la 1907 înăbuşită cu tunurile de guvern, în urma cărora au fost măcelăriţi 11.000 de ţărani :mrgreen:

    Proştii de români n-au dreptul să afle că se pot acorda împrumuturi şi fără să beleşti omul de piele, dar e drept şi fără a câştiga fabulos de pe urma acestei cămătării ordinare.
    Rolul băncilor a fost acela de a pompa bani în economie pentru bunul ei mers, adică avantajos pentru ambele părţi contractuale, dar ce s-a întâmplat la noi, sub privirile atent îmbrobodite ( oare cu câte foloase personale?!) ale celor care ar trebui să vegheze la bunăstarea avuţiei naţionale şi personale, este o crimă naţională !

  11. Big Brother este unul dintre scopurile teroristilor. Prin extensie, orice restrangere de drepturi in tarile occidentale este considerata de catre teroristi drept un succes.

  12. Zev,

    Intre timp EU(nu eu) a demarcat clar si nominat terorismul dumitale al Luminiţei & Co. amintind că orice atac media sau de alta natură critică impotriva exprimarilor grafice,literare ,artistice ,verbale in general exprimari omonime cu cele ale graficienilor de la „Charlie …..tiinde sa opreasca libertaţile de exprimare si a ceda (pentru intelepciunea dumitale a nu te exprima artistic,grafic sau literar in mod critic )inseamna a te coaliza cu teroriştii. Exact ce va spuneam eu aici si toti erati fierţi de agramatismul meu si nu de repetatele , imensele greseli hai sa le spun de tiparire ale domniilor voastre, incluzind aici si pe doamna Luminita Arghirie, am inţeles de la şi din mesajul domnului Nastase care o citeşte cu placere ..”atentie vsile doamna .e tabu!”
    Observ ca repeţi cu obstinenţa aceiaşi poieyie la care s-au alaturat majoritatea „columniştilor” de pe acest blog , ruşine!Mare ruşine pentru niste indivizi , fii ai unui popor care a trait si suferit atatia ani sub dictatura comunistă, in care nu prea chiţăia nici unul dintre dumneavoastra dupa formula „capul plecat……dar cu umilinţă lanţul înconvoaie“.

    ..Eu inteleg ca aceste puncte de vedere sa fie doar apanajul specialiştilor, foştilor ofiţeri care au acţionat in sistem sau acţioneaza pe acest blog , dupa modelul vechi care se opunea la orice forma critica de exprimare incluzind desenele preşcolarilor, dar sincer nu cred ca şi dumneata esti o vechitura sub acoperire!

    Domnule Adrian Nastase,

    Cred ca împreună cu dumneavoastra şi moderatorul dumneavoastra şi cu ajutorul dragilor mei colegi si pr()etini , , mi s-a facut destula reclamă publicindu-mi portretul ,adresa fara, cel putin ,acordul meu formal!

    Daca doriti in cadrul disclaimerul afişat cred ca acele postari ar trebui sterse. bineinteles daca sunteti de acord, daca nu ,nu , asta este pina la urma dupa Zev ce i se intampla lui vsile nu-i linsaj pentru ca inca sunt viu dar o forma de terorism tot este.
    Acum ca sunt cunoscut asa bine sper sa scap fara capul spart , sau cine stie cu ce geamuri crapate sau masini zgariate , daca-i glont a sigur e de la mumu, Marcus e imobil…aparent inofensiv sasaie ca orice camelon literar si nu cred ca-şi va folosi ginerii ,daca-i merita, la o adica !
    Daca insă ,pe aceasta cale doriţi sa ma forţaţi sa plec , plec nu-i nici o suparare!.
    Sa rasufle uşuraţi si iubiţii dumneavoastra cititori!

    Inconjurat de pupincursiti ,poate nu ati inţeles inca , că trăiti doar aparent confortabil !
    Luaţi pilda de la confortabilul scriitor ,gramatic specialist in morală Marcel Zare!

    PS.
    Dupa ce-i cititi capodeopera sper să vă împartaşiţi si impresiile, pe care ca de obicei o sa le citesc ,fara comentarii , cu mare interes!
    Textul cu excepţia lui Florin din pacate e prea greu de inteles pentru bunii inteligenţii mei colegi literaţi!

    • Vsile,
      cred că tentatia comentariilor off-topic generează aprecieri inelegante. Oricum, nu sunt de acord cu dezvăluirea unor date personale fără acceptul persoanei in cauză.

  13. Foarte frumoasă metafora, dar generalizarea nu e bună. Nici eu, nici Dvs, Dle Năstase, nici mulți alți români, NU suntem complici! Problema este că, cel puțin pentru următoarea sută de ani, complicii sunt majoritari.

  14. În opinia mea ideea ca sărăcia este motorul principal al terorismului este eronată.
    Anders Behring Breivik, teroristul norvegian, care în 2011 a ucis 77 de oameni (8 în explozia unei maşini capcană şi 69 direct cu focuri de armă) şi a rănit alte multe zeci, numai sărac nu era.
    Carlos Şacalul nu din sărăcie a comis atentatele sale.
    IRA şi ETA nu de foame au distrus sute de vieţi.
    Osama bin Laden a fost un om bogat şi, chiar dacă în Al-Qaida s-a folosit de mulţi săraci, cei care au lovit simbolurile americane cu avioanele deturnate nu aveau acest statut.
    Sărăcia, în starea sa pură, doar rareori duce la manifestări teroriste.
    Izvorul terorismului este fanatismul, fanatismul religios, ideologic,l rasial, naţionalist şi chiar cel politic.
    Şi da, terorismul împietreşte, îngheaţă raţiunea.
    Aşa se explică îngheţarea raţiunii socieţăţii americane care, sub teroarea celor petrecure in 11 septembrie, a renunţat la libertăţile sale.
    Aşa s-a întâmplat cu poporul român care, sub teroarea lui Băsescu, a institiţiilor aservite lui şi a prietenilor săi externi , a încetat să gândească, i s-a blocat raţiunea şi n-a ieşit în 2011 în stradă să-şi apere democraţia.
    Aşa se întâmplă cu miniştrii Guvernului român şi cu alţi factori de răspundere din statul român care, din cauza terorii DNA-ului, nu mai îndrăznesc să ia hotărâri, să semneze documente care presupun mişcarea de bani şi bunuri. Aşa se întâmplă cu Parlamentul României care, sub teroarea aceluiaşi DNA, a încetat să dea sau să corecteze legi strâmbe care au creat o dictatură a DNA-ului şi au instaurat o republică a procurorilor.

  15. Doua observatii. Prima, aceea ca declarantii la DNA, evita cu obstinatie sa declare ceva despre finantarea campaniei prezidentiale basesciene din 2004.
    A doua, ca declaratiile lui Gabriel Sandu referitoare la finantarea campaniilor electorale din 2008 si 2009, ii fac puscariabili pe Basescu si pe Eba. Asta, prin comparatie cu ce a patit dl Nastase: dlui Nastase i-au fost reprosate (fara probe!) ceva pixuri si pufoaice, desi avea echipa electorala cu trezorier, in timp ce iata, Gabriel Sandu declara de milioane de dolari introdusi in campania electorala basesciana din 2009 in care, n-asa, Basescu era doar candidat si avea si el echipa electorala cu trezorier. Pana la folosirea influentei ca…in scopul de a obtine… depinde de procurori si judecatori. Care, ce vor zice? Nu stiu, pare ca unii au interes sa se mute pe functii in Republica Moldova, sub europrivirea dnei Macovei care, citesc in presa de peste Prut, s-a apucat sa eurodeclare ce sa faca fratii moldoveni cu guvernul si cu politica lor.

  16. ZeV

    Constat că am întârziat nepermis de mult răspunsul la întrebarea Dvs „E PSD capabil să asigure susținerea lui Victor Ponta?” Vă rog să mă scuzați!

    Părerea mea este că PSD nu e atât de prost încât să se arunce acum în brațele basciștilor. Impreună cu ViP, trebuie să se concentreze nu pe jocuri de Palat, ci pe nevoile fundamentale ale oamenilor. ViP subliniază mereu acest lucru. Dacă votanții vor vedea că nivelul lor de trai crește, poate Codruța să urle ca în codru „Corupții, corupții!”, poate Ambasada să strige „Comuniștii, comuniștii!”, tot degeaba! Ponta va rămâne Premier până în 2020.

    În acest timp, ceilalți vor continua tâmpitul lor joc bascist „de-a v-ați ascunselea”. Adică se vor ascunde de popor și se vor satisface intre ei.

    PS Îmi recunosc greșeala, „tâmpitul joc bascist” este evident un pleonasm.

  17. „Din pacate , Maior a demisionat , si zic din pacate , pt ca se va vedea ca omul a avut dreptate in legatura cu legea “big brother” , care mai devreme sau mai tarziu VA TREBUI SA FIE ADOPTATA ( cu mici amendamente , ici – colea ) !
    Nimeni nu are pretentia ca aceasta lege ne va feri in TOTALITATE de relele care vin spre noi ( asa ceva nu exista ! ) , dar ne da posibilitatea sa ne protejam , sa actionam si sa ripostam in caz de nevoie .”

    Domnule, eu sunt de acord să fiu urmărit atent în tot ce fac, cu condiţia să se găsească metoda prin care să ştiu şi eu acelaşi lucru despre oricine !
    Şi ce face Ponta, şi ce face Iohannis şi ce face Maior, măcar acum după ce şi-a dat demisia ! 😉
    Dacă-i bal, bal să fie !

  18. Vertebra de pământ / Poetul protocronist Ion Gheorghe: +Ana Blandiana este elită intelectuală? Domnule, întâi de toate, Ana Blandiana este un caz imoral tipic. Vasăzică, ai, tu, un tată episcop ucis la Sighet, în cea mai teribilă închisoare, şi pe urmă te duci cu comuniştii şi-l deschei la pantaloni pe Gogu Rădulescu, şi-o faci pe femeia în casă şi pe curva lui! Ce morală-i asta?! E morala burgheziei, este morala claselor decimate de istorie! Nu-mi cere şi mie aceeaşi mentalitate! Ăsta este modelul elitei lor intelectuale şi de-aia ne repudiază! Pentru coloana noastră morală şi intelectuală necoruptă – vertebra de pământ, cum îi zic eu în „Vine iarba”. Acolo m-atacă ei!+ SURSA http://www.omniscop.ro

  19. Teroristi nu ne trebuie duca-se in tara lor ,dar ne trebuie niste justitari buni, avem nevoie de multa dreptate suntem prea ingenuncheasti .

  20. Nicolae Manolescu şi Alex. Ştefănescu, îndeobşte consideraţi “corifei ai criticii literare româneşti”, strălucesc prin superficialitate intelectuală şi infatuare ignară. Demonstrabil. Dar merită să strici orzul pe gâştele acestea literare ?

  21. Mumu
    Din fericire, Curtea Constitutionala, cea atat de blamata cand de unii, cand de altii, s-a opus sistemului politienesc si nu s-a lasat intimidata nici de declaratii/comunicate amenintatoare din partea SRI, nici de sicanarea domnului Grebla si a respins o lege, absolut si prin definitie, nedemocratica si deci neconstitutionala.
    Ma mira faptul ca exista colegi care sustin o asemenea enormitate care restrange drepturile cetatenesti si stimuleaza delatiunea ca pe timpul stalinismului. Nu-i bai, deja avem delatiune din belsug, dar ea ar creste exponential odata cu intrarea in vigoare a buclucasei legi.
    Pana la urma, se dovedeste ca singura institutie care rezista si apara efectiv statul de drept (in acceptiunea Constitutiei, nu a Monicai Macovei Gherghescu), este Curtea Constitutionala.
    Rezultatul: CC versus SRI 1-0 ;
    Consecinta: Maior a fost demis.
    Poate ca neamtul nu este chiar o carpa cum isi imagineaza bascistii. (Z)

  22. George Ban
    Poate ca PSD nu este atat de prost, dar ma surprinde aparitia la iRealitatea TV a ieseanului meu Catalin Ivan. Nu poti sa te duci, daca te respecti, intr-un studio care inca mai are izul almanahelor. (Z)
    L-am respectat pe aces om, dar se pare ca am avut dreptate cand am spus ca nu are anvergura de lider al PSD.
    Daca se va pune problema separarii functiei de sef de partid de cea de premier (idee pe care o sustin demult), atunci, repet, Corina Cretu este preferata mea la sefia partidului.

  23. @Radu Humor, sa zicem merci ca au luat credite in franci elvetieni mai putini oameni in Romania ca prin alte parti. Altfel, imi pare rau ca ti-o zic franc (nu elvetian), tipii s-au gandit ca dau lovitura si ca sunt mai mintosi decat aceia carora le pretind (nu le cer) acum ajutorul.Adepti ai individualismului cand au crezut ca sunt mai grozavi ca altii, acum cauta refugiul in diverse formule de etatism. Afacerea a mirosit de la inceput cale de o posta a speculatie bancara internationala, francul elvetian fiind o moneda care statea bine mersi pe la trei sferturi de dolar si nu a existat nici o ratiune politica sau economica a caderii ei. Caderea nu putea fi nici ea pe timp mai lung, fiindca ar fi inceput sa o ia razna preturile pe acolo. A fost strictul necesar ca sa incante niste indivizi care au crezut ca a dat norocul peste ei. Acum sa munceasca sau sa isi vanda din casa si sa platesca, fiindca asa e in capitalism! Asa e mentalitatea unor romani, ia acum, ca mai tarziu vedem noi. Au luat francii, si-au cumparat ce au avut nevoie, unii au cumparat functii de stat din care i-au jumulit pe altii, acum sa dea banii celor care i-au imprumutat.

  24. Domnule Nastase, pare ca, prin grija dlui Oprescu, niste greci vor sa investeasca in Bucuresti. Le transmit pe aceasta cale sa mearga acasa si sa platesca datoriile Greciei cu banii astia, ca noi ne descurcam. Iar dl Oprescu sa stea linistit, ca nu va mai fi ales primar general. Daca nu a vazut inca semnele, ii zic ca le-am vazut eu.

  25. Mi-ati adus aminte de una din constantele operei lui CR Motru : facilitarea deprinderii de a gandi a poporului. Prin “personalismul energetic” a incercat sa-i confere si o instrumentalizare….O alta constanta, misterioasa pentru mine fiind atat de specioasa dar totusi foarte prezenta in opera lui Motru, tine de promovarea stiintelor exacte in tarile civilizate si a stiintelor umaniste in celelalte, pentru ca primele sa le poata cooordona pe celelalte… Dealtfel nici C.R. Motru nu-si explica acea realitate decat in cheia “practica” expusa mai sus….Nu intelegea totusi ce “ne leaga” de acea realitate si de aceea revenea obsesiv….Ultimii ani ai politicii romanesti ne dau insa noi conotatii asupra unor astfel de “legaturi”….Mai mult, cele doua idei majore ale operei lui Motru par a se inrudi. “Pe repede inainte”, in mod paradoxal, se pare ca tocmai “cunoasterea” genereaza dependenta…., daca fluxurile raman mereu pe aceleasi directii si sensuri. In aceasta viziune, se poate intelege mai bine de ce CR Motru a ridicat la nivel de concept principal al operei sale “personalismul energetic”.

  26. Domnule Adrian Nastase,
    (Fara ni i polemica , doar adevarul, fara nici o gluma)

    Adevarul domnule Nastase, intradevar deranjeaza din acest topic face parte şi din dezvaluirea datelor personale sau a infaţişării reale a unei persoanei ,fara consinţământul ei Fapt care m-a oprit sa-l redau aşa cum este pe autorul dezvaluirilor!
    Acum nu ştiu ce este in conceptia dumneavoastra mai principial mai placut sau mai neplăcut , reactţa mea critica reacţia acelor pe mă ataca sau reactia aceluia care se apară, in multe cazuri ca si in cazul dumneavoastra de lichele!

    Aseara mi s-a vandalizat sediul unitaţii , camerele de luat vedere au fost mişcate in alta direcţie , gratiile , mai mult ornamentale au fost smulse dar lasate pe trotuar…… O plângere la poliţie mi se pare inutila , in definitiv nu s-a furat absolut nimic ii invit , pentru ca au adresa mea , De Marcel Zare, Florin Anton, si dumneavoastra daca aveti timp sa vedeti sa ma fotografiati alaturi de cladirea vandalizata si sa va dati din nou cu parerea, sau sa publicati imaginea pe blog!.

    Restul ŢvandalizatorilorŢ, in frunte cu Luiminita să aplaude aşa cum au facut principial ,dupa dumneavoastra ,de fiecare data! ,

    PS.Destul de neclar , pe o camera interioara apar doi indivizi care studiază cu o lanterna camerele de luat vederi , nici unul nu seamana cu Zare sau Anton,adica nu-i cunosc pe ceilalti colegi de pe blog si imaginile surprinse din interior nu sunt destul de clare , dar cred ca ei, cum se vede bine organizati in echipa au un alibi destul de credibil!

  27. @ Mumu,

    stai un pic sa ne intelegem, terorismul este una, iar dementa este alta!

    Bazinele care produc teroristi sunt eminamente lovite de saracie, indiferent ca vorbim de populatii din state musulmane sau sarace, ori de comunitati defavorizate, de orice fel, din state bogate.

    Norvegianul ala dement nu era sarac in comparatie cu alti coplanetari, eu cred ca s-a aflat intr-o criza de personalitate specifica varstei si culturii nordice si basta, deci tot dement… Nu uita ca cea mai mare rata de sinucideri de pe planeta se regaseste in tarile nordice, cu tot nivelul lor de trai! Dealtfel nici nu a primit pedeapsa pe masura faptelor… Aceeasi fapta in alta parte l-ar fi dus pe viata sau pe esafod direct!

    Eu personal l-as fi dus direct la esafod, fara escala! In SUA ii impusca chiar cu ocazia evenimentului, fara regrete… dar asa sunt ei, expeditivi cu criminalii…

  28. @Vsile

    Domnule Viorel Grigorenco, observ că nu reuşeşti să te trezeşti din halucinaţie. Presupun că nu esti consumator de etnobotanice sau ceva mai tare, precum acidul lisergic dietilamida-25. Alternativa rezonabilă ar putea fi crizele de schizofrenie. Păcat, ai putea deveni un grav pericol pentru propria-ţi persoană. Mi-e milă de tine. Tratează-te, frate! Tratează-te pâna nu este prea târziu.
    Din păcate, dragă Viorele, halucinaţiile nu sunt singura ta manifestare din domeniul psihiatriei. Tu eşti stăpânit şi de o violentă manifestare paranoică. Te crezi, frate, un fel de dumnezeu pe pământ, deţinător unic al tuturor adevărurilor, singurul clarvăzător, onestul suprem (de fapt unicul cinstit al lumii), întruchiparea generozităţii şi filantropiei, deţinătorul întregii deşteptăciuni universale, cel neatins de vreo greşală, etc. Toţi ceilalţi sunt în primul rând proşti fără vindecare, Cei care „din greşeală” scapă câte o idee bună, te plagiază, te citează fară ghilimele. Toţi sunt comunişti şi securişti. Toţi cei care sunt pensionari trăiesc din sudoare frunţii tale.
    Domnule Grigorenco, paranoia ta este mai periculoasă decât schizofrenia căci este violentă, te determină să fii permanent în conflict cu marea majoritate a colocutorilor, să-i insulţi şi să-i calomniezi.
    Viorele, mă acuzi, închipuindu-ţi ca sunt Marcus în simbioză cu Cârcotaşu, de faptul că ţi-am făcut publice pe blog, fără acordul tău, date personale. Fals, dragul meu! Tot, dar absolut tot ceea ce am scris sau voi mai scrie în comentariile mele, este publicat în mediul virtual, fie direct de către tine, fie de către presă sau instituţii publice. Iată, dragul meu, că inclusiv adresa ta completă, chiar şi poza uneia din casele tale, se găsesc pe net:
    http://www.carte-telefoane.info/GRIGORENCO_VIOREL-who1464224.html
    Ce acord îmi trebuia să fac public ceea ce este deja public?
    Să ştii că informaţii cu caracter privat, nepublice încă, pe care le ştiu despre tine nu le-am dezvăluit şi nici n-o voi face. De ce? Pentru că, spre deosebire de tine, eu mai am caracterul nealterat.
    Uite:
    -telefonul tău cu terminaţia 54, nepublic, nu l-am dezvăluit;
    -date despre copiii tăi, pe care le ştiu din surse private, dar pe care până acum, în excesele tale de furie, nu le-ai făcut tu sau alte surse virtuale publice, nu le-am scos la lumină.
    Tu însă….
    Urmează, iubite Grigorenco!

  29. @Vsile, imi pare rau sa citesc asa ceva si sa aflu ca ti s-a intamplat un necaz. Nu cred ca dl Nastase are vreo legatura cu vandalizarea sediului firmei tale (unitatii?). In fond si la urme urmei, divergentele dintre voi vi le rezolvati voi, mai ales ca v-ati intalnit si ati conversat, v-ati ajutat cu bani. Poti depune o plangere la politie incepand de la o paguba minima estimata (de cateva zeci de lei, cred). Poate fi la fel de bine o spargere obisnuita, fara legatura cu blogul, mai ales daca ai faima ca iti merge bine. Poate ca hotii sperau sa gaseasca altceva. Dar daca nu ti-a disparut nimic, poate ca ti-a aparut ceva. Tot asa, nu cred ca ai nostri colegi comentatori dispun de conexiuni cu echipe de spargatori. Inteleg ca nu ai la firma un sistem de securitate prea grozav. Cat esti dispus sa cheltuiesti pentru securitatea sediului firmei tale?

  30. Luix de Waele

    francul elvetian nu a cazut (francul elvetian fiind o moneda care statea bine mersi pe la trei sferturi de dolar si nu a existat nici o ratiune politica sau economica a caderii ei) ci s-a apreciat adica a crescut. Asta ptr ca a cazut euro … Si cum leul este legat de euro …

    Restu argumentatiei atel e cam tot pe aici fiindca quod war nullus ba initio ,,,,

  31. @Ghita Bizonu’, francul elvetian a crescut acum (de fapt, a crescut acum la un nivel ingrijorator pentru debitori, el tot creste de o vreme incoace), atunci cand bancile ofereau contractele de imprumut era altfel. Ma bucur ca ati facut latina la orele de EPO, felicitari.

  32. O demisie cu cantec: Stat al drepturilor omului sau stat politienesc?

    Marturisesc ca nu-mi este foarte clar pentru care din alternativele din titlu si-a dat demisia seful SRI, George Maior. Oriunde in lume, un sef de serviciu secret este un membru al echipei cu care un sef de stat isi gestioneaza mandatul. Schimbarea sau mentinerea in functie, pe acest subiect, depinde de initiativa sefului statului.

    Demisia unui sef de serviciu secret este un fapt relativ rar, motivat, de cele mai multe ori, de probleme personale sau de profesionalism. Niciunul dintre aceste motive nu poate fi pus in contul lui George Maior. Cand a fost intrebat daca va schimba sau nu seful SRI, noul presedinte, Klaus Iohannis, a raspuns ca problema este artificiala, functia fiind ocupata de cineva care isi face foarte bine treaba. Daca nu ar fi fost agreat, normal ar fi fost ca Maior sa plece prin inlocuire, nu prin demisie sau demitere.

    Peste gestul unilateral al lui Maior, anuntat marti, s-ar fi putut trece mai usor, daca duminica nu ar fi dat un interviu, la B1 TV. Fara acel interviu, opinia publica ar fi putut concede ca, pur si simplu, fostul sef al SRI a vrut sa dea cale libera unui aer proaspat, la varful institutiei, o data cu improspatarea intregii echipe de leadership prezidential. Un act elegant, pe masura profesionalismului, am fi spus cei mai multi si, cu asta, evenimentul s-ar fi consumat, disparand rapid din atentia publica.

    In interviul de dinaintea demisiei, George Maior a dat un avertisment celor care se opun adoptarii legilor Big Brother, pe care ii considera responsabili in cazul producerii unei catastrofe. Dupa cum se stie, Curtea Constitutionala a Romaniei a respins legile in cauza ca neconstitutionale. Iata, negru pe alb, avertismentul fostului sef al SRI: „Eu vreau să avertizez foarte serios că există o răspundere morală în legătură cu securitatea cetăţenilor României, nu a statului. La momentul când se va întâmpla o catastrofă, voi şti spre cine să arăt cu degetul. E datoria mea să spun că cineva se joacă cu lucruri pe care nu le înţelege sau din rea credinţă le abordează în acest fel. Nu comentez deciziile, ne vom adapta la ele, cu mijloacele chiar şi ale lui Sherlock Holmes”.

    Nu cred ca exagerez, comparand aceasta interventie cu ceea ce s-a numit, foarte critic, “justitia televizata”, de pana la schimbarea de la Cotroceni. Stilul sefului se induce sau se impune subalternului, chestiunea este arhicunoscuta. Presupun, insa, ca problemele tehnice sau sistemice nu se rezolva intr-un asemenea cadru, iar daca s-ar fi dorit initializarea unei dezbateri publice, nu demisia, ci ramanerea pe post ar fi fost necesara, pentru o finalizare constructiva. Mai degraba s-a urmarit reactivarea vechii presiuni autoritariste, de pe vremea lui Basescu, de fortare a unor legi ale sigurantei nationale, cel putin discutabile si transmiterea ei, sub forma unui fals cartof fierbinte, noului presedinte, Iohannis.

    Dramatizarea respingerii legilor Big Brother ascunde, in opinia mea, un interes politic foarte concret. Aceste legi au fost evocate si pe timpul recentei vizite, anuale, a Victoriei Nuland, nu stiu daca are vreo legatura. Ceea ce stim foarte sigur este ca subiectul are legaturi foarte stranse cu arhetipul european al democratiei si libertatii, cu spiritul american Edward Snowden si cu preocuparea activa a societatii civile romanesti privind respectarea drepturilor omului. Oricat ar sporovai serviciile secrete pe tema legilor Big Brother, niciun popor din Est, care a cunoscut ororile statului totalitar comunist, nu se va lasa inselat de ideologia politieneasca a lui “daca”. Ideologia statului politienesc, o vedem limpede si astazi si nimeni nu trebuie sa ne dea alte lectii, este ideologia lui “daca”, ridicata la rangul de politica de stat.

    Aceasta este miza jocului politic ‘Big Brother”, stat al drepturilor omului sau stat politienesc, iar solutia CCR, pe aceste legi, de neconstitutionalitate, are o valoare simbolica fundamentala: statul de drept nu este, nu se intersecteaza si nu aspira la statul politienesc. Acest adevar al democratiei noastre, de toate zilele, ar trebui incrustat pe frontispiciile serviciilor secrete din toata lumea.
    Mai exista si o alta consecinta mascata, de “rebrenduire” a raului, de care multi oameni si chiar politicieni cu pretentii, nu sunt constienti. Se invoca, in ultimul timp, argumentul politicii “inteligente”, dar nu si intelepte, si diavolul se crede inteligent, cand tamaie la pomana. O doctrina pe care as numi-o a smecherismului, care nu are nimic in comun cu exceptionalismul autentic, bazat pe intelepciune. Am mai spus ca una din legile smecherismului este lovirea celuilalt cu parti din el insusi. O alta “lege” o vedem ca se incerca a se infiripa chiar sub ochii nostri, rebrenduirea pe seama celuilalt.

    Daca legile “Big Brother” vor fi adoptate intr-un stat democrat european, samavolnicia din statele politienesti, cum este cea nord-coreeana, va fi implicit speculata ca “legitimanta” pentru politienismul de serviciu din zilele noastre. Nu va mai fi nicio diferenta de mijloace intre regimurile politice, spiritul snowdenist va cunoaste o dureroasa infrangere, statele politienesti se vor “rebrendui” pe seama celorlalti. “Daca si voi folositi aceleasi mijloace ca si noi, si noi suntem ca si voi”, va ranji cinic politienismul nord-coreean sau de aiurea. Nu, multumesc, domnule Maior, prefer Snowden, vreau sa traiesc in Europa, nu in Coreea de Nord! Multumesc CCR, multumesc domnule presedinte Iohannis!

  33. O demisie cu cantec: Stat al drepturilor omului sau stat politienesc? Aceasta-i intrebarea! Motto: Spune-mi ce mijloace folosesti ca sa-ti spun cine esti (F.P.) Marturisesc ca nu-mi este foarte clar pentru care din alternativele din titlu si-a dat demisia seful SRI, George Maior. Oriunde in lume, un sef de serviciu secret este un membru al echipei cu care un sef de stat isi gestioneaza mandatul. Schimbarea sau mentinerea in functie, pe acest subiect, depinde de initiativa sefului statului. Demisia unui sef de serviciu secret este un fapt relativ rar, motivat, de cele mai multe ori, de probleme personale sau de profesionalism. Niciunul dintre aceste motive nu poate fi pus in contul lui George Maior. Cand a fost intrebat daca va schimba sau nu seful SRI, noul presedinte, Klaus Iohannis, a raspuns ca problema este artificiala, functia fiind ocupata de cineva care isi face foarte bine treaba. Daca nu ar fi fost agreat, normal ar fi fost ca Maior sa plece prin inlocuire, nu prin demisie sau demitere. Peste gestul unilateral al lui Maior, anuntat marti, s-ar fi putut trece mai usor, daca duminica nu ar fi dat un interviu, la B1 TV. Fara acel interviu, opinia publica ar fi putut concede ca, pur si simplu, fostul sef al SRI a vrut sa dea cale libera unui aer proaspat, la varful institutiei, o data cu improspatarea intregii echipe de leadership prezidential. Un act elegant, pe masura profesionalismului, am fi spus cei mai multi si, cu asta, evenimentul s-ar fi consumat, disparand rapid din atentia publica. In interviul de dinaintea demisiei, George Maior a dat un avertisment celor care se opun adoptarii legilor Big Brother, pe care ii considera responsabili in cazul producerii unei catastrofe. Dupa cum se stie, Curtea Constitutionala a Romaniei a respins legile in cauza ca neconstitutionale. Iata, negru pe alb, avertismentul fostului sef al SRI: „Eu vreau să avertizez foarte serios că există o răspundere morală în legătură cu securitatea cetăţenilor României, nu a statului. La momentul când se va întâmpla o catastrofă, voi şti spre cine să arăt cu degetul. E datoria mea să spun că cineva se joacă cu lucruri pe care nu le înţelege sau din rea credinţă le abordează în acest fel. Nu comentez deciziile, ne vom adapta la ele, cu mijloacele chiar şi ale lui Sherlock Holmes”. Nu cred ca exagerez, comparand aceasta interventie cu ceea ce s-a numit, foarte critic, “justitia televizata”, de pana la schimbarea de la Cotroceni. Stilul sefului se induce sau se impune subalternului, chestiunea este arhicunoscuta. Presupun, insa, ca problemele tehnice sau sistemice nu se rezolva intr-un asemenea cadru, iar daca s-ar fi dorit initializarea unei dezbateri publice, nu demisia, ci ramanerea pe post ar fi fost necesara, pentru o finalizare constructiva. Mai degraba, s-a urmarit reactivarea vechii presiuni autoritariste, de pe vremea lui Basescu, de fortare a unor legi ale sigurantei nationale, cel putin discutabile si transmiterea ei, sub forma unui fals cartof fierbinte, noului presedinte, Klaus Iohannis. Dramatizarea respingerii legilor Big Brother ascunde, in opinia mea, un interes politic foarte concret. Aceste legi au fost evocate si pe timpul recentei vizite, anuale, a Victoriei Nuland, nu stiu daca are vreo legatura. Ceea ce stim foarte sigur este ca subiectul are legaturi foarte stranse cu arhetipul european al democratiei si libertatii, cu spiritul american Edward Snowden si cu preocuparea activa a societatii civile romanesti privind respectarea drepturilor omului. Oricat ar sporovai serviciile secrete pe tema legilor Big Brother, niciun popor din Est, care a cunoscut ororile statului totalitar comunist, nu se va lasa inselat de ideologia politieneasca a lui “daca”, din povestea prostiei omenesti si a drobului de sare. Ideologia statului politienesc, o vedem limpede si astazi si nimeni nu trebuie sa ne dea alte lectii, este ideologia lui “daca”, ridicata la rangul de politica de stat. Aceasta este miza jocului politic „Big Brother”, stat al drepturilor omului sau stat politienesc, iar solutia CCR, pe aceste legi, de neconstitutionalitate, are o valoare simbolica fundamentala: statul de drept nu este, nu se intersecteaza si nu aspira la statul politienesc. Acest adevar al democratiei noastre, de toate zilele, ar trebui incrustat pe frontispiciile serviciilor secrete din toata lumea. Urmarea legilor Big Brother o stim, instapanirea pe vecie a unui regim politic monocolor, a dictaturii, pentru care alegerile democratice si drepturile omului sunt niste abtibilduri de infrumusetare. Mai exista si o alta consecinta mascata, de “rebrenduire” a raului, de care multi oameni, chiar politicieni cu pretentii, nu sunt constienti. Se invoca, in ultimul timp, argumentul politicii “inteligente”, dar nu si intelepte, si diavolul se crede inteligent, cand tamaie la pomana. O doctrina pe care as numi-o a smecherismului, care nu are nimic in comun cu exceptionalismul autentic, bazat pe intelepciune. Am mai spus, una din legile smecherismului este lovirea celuilalt cu parti din el insusi, acum vedem cum o alta lege incearca sa se infiripe chiar sub ochii nostri, rebrenduirea pe seama celuilalt. Daca legile “Big Brother” vor fi adoptate intr-un stat democrat european, samavolnicia din statele politienesti, cum este cea nord-coreeana, le va specula ca fiind “legitimante” pentru politienismul de serviciu din zilele noastre. Nu va mai fi nicio diferenta de mijloace intre regimurile politice, spiritul civil va cunoaste o dureroasa infrangere, statele politienesti se vor “rebrendui” pe seama celorlalte. “Daca si voi folositi aceleasi mijloace ca si noi, si noi suntem ca si voi”, va ranji cinic politienismul nord-coreean sau de aiurea. Nu, multumesc, Big Brother, aleg marca libertatii si democratiei, sa traiesc in Europa, nu in Coreea de Nord! Multumesc CCR, multumesc domnule presedinte Iohannis!

  34. Cred că există mulți complici ai teroristului, dar nu toți suntem complici. Din păcate, cei care nu sunt complici nu au atâta putere câtă au primii.
    Văd satisfacția cu care zecile de procente din electorat aprobă DNA, ca pe un dans isteric în transă al unor primitivi în jurul unui vraci al tribului, vraci care sacrifică vreo câțiva membri ca să-i vindece pe alții bolnavi.
    Dansatorii strigă cu plăcere: „da! da! să moară cauzele bolii noastre!”
    Până acum, au fost sacrificați mulți „vinovați”, dar tribul tot bolnav e.

    Părerea mea e că acțiunea „arestarea României” nu a dus decât la o paralizare a administrației, funcționarii nemaiavând curaj să facă, să semneze nimic (ca în Italia), și la slăbirea sectorului privat pentru că întreprinzătorii particulari se tem și ei de acuzații și condamnări.
    DNA și „Justiția” au înviorat un obicei chipurile datorat Securității și regimului comunist: TURNĂTORIA.
    Rusul e bețiv, francezul e amoral, neamțul are ochelari de cal… românul e turnător.
    Și, ca și înainte de ”90, toarnă și întâmplări adevărate, dar și unele de dânsul inventate.

  35. Din ciclul „despre una și aceeași persoană, zece oameni au unsprezece păreri”:
    Memoriile lui Constantin Argetoianu:

    Șeful incontestat al ardelenilor era pe acea vreme Maniu. Inteligență mediocră, n-a fost în stare să creeze, dar, temperament negativ excepțional, a știut să reziste proptindu-se în principiile pe care și le alesese, fără să șovăie și să se clintească de la ele. În politică, însușirile reprezentative sunt mai prețioase decât cele creatoare, și un steag, care la urma urmei nu e decât o cârpă în vârful unui băț, a strâns totdeauna mai multă lume în jurul său decât o teorie, fie ea chiar genială.
    Tânărul jurist și-a alcătuit din ce avea la îndemână un plan de viață pe cele două însușiri capitale cu care simțea că-l înzestrase Dumnezeu: o forță de stăpânire și de disimulare, neîntrecută, și o tenacitate în executarea unei hotărâri, mai presus de orice ispită. Acest iezuit înnăscut a ales câteva principii democratice din manualele pe care le răsfoise la universitate și care formau în acea vreme crezul celor tineri, a închis pentru totdeauna cartea și a pornit la drum.
    Goga a scris un articol nostim în care-l compara pe Maniu cu o ladă goală.
    Am văzut la nu mai știu cine o fotografie a tânărului Maniu din vremea studiilor sale universitare la Budapesta, care-l înfățișa cu „fulgi” de favorite încadrându-i obrazul, cu o jachetă strânsă pe talie și cu pantaloni largi „picior de elefant”. Ar fi interesant de stabilit când și-a ras băiatul favoritele și și-a cumpărat cipicii de lac, pantalonii discret vărgați, vestonul negru, gulerele standardizate în care-i stă gâtul prins, ghiozdanul în care-și ține „cameșa” și izmenele de schimb -ținută și accesorii pe care nu le-a mai părăsit- pentru a cunoaște momentul în care și-a început apostolatul politic.
    Față de oameni și de împrejurări, Maniu n-a mai fost decât purtătorul principiilor sale scrobite.
    Orice om, orice eveniment, orice împrejurare erau judecate de dânsul prin prisma principiilor. Tăia toată ziua fire în patru ca să dovedească excelența și legitimitatea lor.
    Încetul cu încetul, a făcut din aceste abstracții de ordin secundar realități materiale de ordin esențial și a nesocotit toate celelalte contingențe ale vieții.

  36. Eu nu cunosc decit un singur terorist si anume tu. Da, ce te holbezi asa, chiar tu, pentru tot raul care l-ai facut tarii asteia, si nimeni nu ti-a facut ce meriti, adica decapitat.Dar nu-i timpul trecut.

    • All,
      am lăsat să treacă acest mesaj pentru că el demonstrează ceea ce am spus adeseori – România a ajuns in ultimii ani o tară dezbinată, plină de ură si de sentimente de răzbunare. Interesantă si inedită este si modalitatea propusă pentru „pedepsire”…

  37. @ Adrian Năstase
    Nu reprezintă o reacţie individuală viscerală –românul nu face aşa!- ci este parte dintr-o structură organizaţională complexă care încearcă să vă creeze dumneavoastră o iluzie de cauzalitate ! SRI-ul lucrează ! Am primit şi eu mesaje oarecum similare. Eu sînt tot mereu atent la timing. Şi mesajele –bizar, nu ?- sunt mereu în strânsă corelaţie cu tot ce întreprinde pigmeul Klaus. Câteva zile înainte de vizita acestuia la CNSAS, am primit şi eu un mesaj să mă prezint la CNSAS ca să-mi ridic dosarul ! Am ridicat copia, şi-am dat să plec. „Păi nu vreţi să vedeţi şi originalul?” „Perfect, să-l văd !” „Dar nu-l avem acum!” Eram ţinut intenţionat la foc mic pe vatră, ca să mi se studieze reacţiile! Am văzut şi-am auzit foarte multe lucruri bizare pe-acolo. Când am să am timp mai mult, am să le povestesc.

  38. Tocmai am vizitat muzeul de Istorie al Romaniei.
    E bine sa stii ce se intampla in jurul nostru. Istoria s-a schimbat atat de mult ca nu am mai recunoscut mare lucru. Nu am vazut decat familia regala si o copie a columnei lui Traian. Tezaurul nostru e cred cu mult mai putin decat are un afacerist de rand.
    Voi va mai amintiti cumva ce cuprinde istoria tarii noastre? Oare este adevarat ca cu trecerea timpului istoria se rescrie? sau se schimba…Eu nu am vazut nici un Stefan cel Mare, nici un Mircea sau Mihai Viteazul si multi altii…or fi disparut, au murit probabil. Trebuie sa fie ingropati de mai multe ori, asta e soarta lor. Cine ii ingroapa iar? Pe unde or fi ingropati?
    Am sa le fac cadou celor de la muzeu o lopata.
    Ce se intampla cu noi? Iar vom fi impartiti pe un servetel? sau poate la zaruri…ruleta.
    Cine isi uita istoria este condamnat sa o repete.
    Mai e ceva: „ca sa iti dai semama ca esti prost tre sa ai totusi nitica minte”.

Lasă un răspuns