Titulescu -profesor

IMG_0703

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi s-a părut interesantă dedicatia lui Titulescu pe „Programul analitic al Cursului de drept civil”, din 1905, pentru unul dintre studentii săi: „D-lui D. Vasiliu-Barnovski, viitor confrate si actual student distins” (Iasi, 30 iunie 1905).

Materia pe care o preda Titulescu la Facultatea de drept a Universitătii din Iasi era „Cartea a II-a din Codul Civil – despre bunuri si despre deosebitele modificatiuni ale proprietătii”.

In 1905, Titulescu avea 23 de ani. Dedicatia pentru studentul său dovedeste vocatia pentru invătământul universitar si eleganta relatiei cu cei cărora urma să le devină mentor.

 

53 de gânduri despre “Titulescu -profesor

  1. @ Blogi,

    daca ar fi asa si n-ai stii ca acolo e un bec, adica n-ai vazut niciodata unul, atunci ce crezi ca vezi? Vezi figura de difractie generata de ceva luminos dar nu banuiesti existenta unui bec pt simplul motiv ca nu ti-a fost definit anterior, nu stii cum arata asa ceva…

    Unde ai gasit-o pe asta cu spatiul transformatei F? Incep sa devin curios si eu, ca tot omu’…

    Incearca sa revezi chestia dpdv strict matematic, adica ipotezele transformatei, altminteri o dai in bara… Plus ca spatiul ala matematic nu este cel fizic in care te gasesti tu cu umbrela lui Churchill…

  2. @Doru Coarna
    Păi tu nu crezi decât în principiul „Drang nach Osten” privitor la drepturile teritoriale presupuse ale germanilor în Romania Orientală ! Motivul real pentru care ai şi participat foarte activ la mistificarea sângeroasă chemată „revoluţia română” din decembrie 1989 !

Lasă un răspuns