49 de gânduri despre “Invitatie la film

  1. Desi cu intarziere, La multi Ani, Domnule Nastase, Dvs., Familiei si cititorilor acestui blog!
    Sa fiti iubiti,
    marcus

    Alio,DNA-ule, Desteptarea, Bre!

    Imi amintesc momentul in care nici nu apucasera sa fie voturile la prezidentialele din 2000 bine numarate si tapiteria scaunelor lu’ Morar si Kodrutza sa se muleze pe posterioarele lor, moment in care hop, la Rasboiu (DNA)! cu cainarea penala a lui Basescu semnata de Mona Musca impotriva celui mai temut adversar politic al sau “Adriene, nici nu stii, cat de mic incepi sa fii”, cainare care a dus fara zabava la invadarea locuintei lui Adrian Nastase de hoardele de gestapovisti deneisti insotite de cata frunza si iarba mass-media romaneasca.

    Rezultatul: in ciuda faptului ca probe canci!, in urma unor procese politice tipice anilor cincizeci cand mosierii si burghezii erau cazati la mititica doar pentru a fi dati de exemplu proletariatului ca forta politica unic conducatoare in Romania comunisto-stalinista, unul din politicienii autentici ai acestei tari a fost bagat de demonstrativ la puscarie tragand dupa el si victime colaterale. Unu la zero pentru Basescu si veselie mare printre manelisti, curve, betivi si hoti, toti votaci sarguinciosi ai necuratului. Mai inspre incoace, alta facatura deneista, asezonata de comportamentul unor judecatori capabili sa citeasca inscrisurile de mii de pagini ale unui dosar mai ceva decat ai citi “Pe aripile vantului” in termen record, cu consecintele unui proces fulger, gen Targovistea datatoare de raceala Ceausestilor, proces in care au fost incalcate absolut toate drepturile inculpatilor la o aparare dreapta, sine ira et studio, a facut ca un alt adversar politic al basescului, insotit idem de victime colaterale, sa ia drumul penitenciarelor statului mafioto-basist. Voiculescu la parnaie, doi la zero pentru Basescu!

    Ma opresc aici cu enumerarea celor mai rasunatoare procese politice ale unei dictaturi de opereta, in care vointa dictatorului de mucava a facut legea in justitia romana, justitie folosita fara niciun pic de tresarire in vederea calmariii crampelor viscerale ale unui betiv cauzate de existenta in libertate a adversarilor sai politici. Evident ca pe langa cei doi, am putea vorbi si de plevusca gen “dosarul caltabosi”, dar nu are rost. Cele doua exemple sunt edificatoare.

    Ei bine si iata ca a venit si momentul adevarului, moment asteptat cu sufletul la gura de milioane de romani de bine si de saracie, care minunati de abilitatile jepcuitor-financiare ale fostului sef al statului de a face bani cu lopata din furaciuni de tip mafiot, vizibile chiar si pentru handicapati mintal situati in navete spatiale isi doresc ca, incepand din momentul in care minciuna gogonata cu care Morar a acoperit hardaul de hotie, spaga, mita etc al basescului, respectiv capacul asa-zisei imunitati prezidentiale, si-a luat valea dimpreuna cu infractorul de la Cotroceni, DNA-ul sa-si faca treaba mult trambitata si laudata prin media si atat de bine platita si sa redeschida dosarele penalului.

    Ti-ai gasit! Gestapovistii numiti de chiombu’ in frunte cu santajabila lor sefa, medaliata si decorata international, olimpica Codruta, tac si tac precum parfumatu’-n iarba, refuzand sa dea curs pana si solicitarilor scrise ale ziaristilor, solicitari perfect legale, care au si termene de raspuns, prin care se cere clarificarea statutului penalului imun la efectele legilor atat de laudatului stat de drept Romania in care Justitia isi face treaba.

    Isi face pe dracu! Cel putin in doua dosare, Flota si Mihaileanu, faptele sunt atat de clar probate prin insasi natura infractiunilor comise fara pic de rusine, la lumina zilei, incat si un copil ar putea da o solutie punitiva, daramite ditai judecatorii. Insa acestia tac! Spre exemplu in dosarul Flota, lasand dracului la o parte prejudiciul de peste trei sute de milioane de dolari, produs de autori multipli si facut disparut printr-o “jmechereala” abracadabranta, eufemistic denumita expertiza, raman totusi cei patru sute de mii de dolari virati statului roman de partenerul Klaveness intr-un cont in care doar Basescu avea drept de semnatura, bani disparuti in aceleasi ape tulburi cu flota romana. Oare deneistii cu iz si AND basist nu au auzit vorba ceea romaneasca cu : “dintre mine si dintre tine a disparut puta finei”? Daca nu au auzit-o, sa-l intrebe pe domnul Prim Ministru Ponta care, in calitatea sa de procuror, l-a anchetat pe Basescu si a descoprit frauda respectiva. Eh, da ce sa mai zic si de d-l Prim Ministru? Daca in campanie striga de tremurau Carpatii si se infurtuna Marea Neagra, cu boborenii, cot la cot, “Basescu, la brutarie!”, acum i-a pus la dispozitie un listoi de case de protocol care mai de care mai de neam prost, in care preaiubitu’ ex-presedinte sa-si astepte linistit o pensie binemeritata dupa toata lupta dusa de domnia sa timp de zece ani impotriva propriului popor.

    Singura speranta care mi-a ramas este, culmea!, presedintele Iohannis cel Tacut, care in campanie cand a vorbit, a vorbit ca el este garantul Justitiei in tarisoara noastra, motiv pentru care musai trebuie votat. Si a fost votat, Amin!

  2. Cei zece care au îngropat ROMÂNIA…

    http://portaluldestiri.net/cei-zece-care-au-ingropat-romania/

    Cine controlează trecutul, stăpânește viitorul. Cine stăpânește viitorul, deține trecutul. George Orwell demonstrează un alt fapt important- cu cât știm mai multe despre trecut, cu atât vom ști mai multe despre viitor. Pentru că dacă există un lanț cauzal de evenimente, atunci viitorul este de cele mai multe ori cauzat de trecut și de prezent.

    Acest material reprezintă un demers argumentat, bazat pe surse jurnalistice citate la final și va demonstra, în cele ce urmează, punctual, faptul că Memorandum-urile semnate de dl Băsescu în calitatea de împuternicit al guvernului României în relațiile cu FMI și Banca Mondială au produs efecte dintre cele mai grave (nu doar în privatizările forțate din industrie, din sectorul bancar, în privarea agriculturii de resurse sub pretextul acelorași economii pe care dl președinte le-a ordonat si azi. În mandatul 1997-2000, Băsescu a fost șeful echipei care s-a ocupat de administrarea banilor de la Banca Mondială, în toate guvernele CDR.

    Personajele-cheie care, în cârdășie cu Traian Băsescu, au îngropat România sunt ușor de identificat. Conform HG 374/1999, apărută în Monitorul Oficial nr. 219/18 mai 1999, pe care el însuși o contrasemnează, Traian Băsescu conducea un comitet de coordonare, din care mai făceau parte Valeriu Stoica, Decebal Traian Remeș, Radu Berceanu, Alexandru Athanasiu, Mugur Isărescu, Sorin Fodoreanu, Radu Sîrbu, Ovidiu Grecea și Costin Borc.

    COMPONENŢA
    Comitetului de coordonare a implementării acordurilor de împrumut PSAL şi PIBL (CCI)

    1. Traian Băsescu – ministrul transporturilor, preşedintele CCI
    2. Valeriu Stoica – ministrul justiţiei
    3. Decebal Traian Remeş – ministrul finanţelor
    4. Radu Berceanu – ministrul industriei şi comerţului
    5. Alexandru Athanasiu – ministrul muncii şi protecţiei sociale
    6. Mugur Isărescu – guvernatorul Băncii Naţionale a României
    7. Sorin Fodoreanu – preşedintele Agenţiei Române de Dezvoltare
    8. Radu Sârbu – preşedintele Consiliului de administraţie al Fondului Proprietăţii de Stat
    9. Ovidiu Grecea – preşedintele Agenţiei de Valorificare a Activelor Bancare
    10. Costin Borc – consilier al primului-ministru.

    Există o explicație pentru duritatea cu care Traian Băsescu a lovit, după 2009, unele categorii defavorizate, dar și unele sectoare ale economiei. Pentru ca autoritățile să aibă acces la finanțările FMI și BM, Traian Băsescu a cerut, iar guvernele au acceptat, curbele de sacrificiu din acea perioadă, dar și măsuri cu impact pe termen lung, cum ar fi privatizarea Petrom în orice condiții.

  3. Carl Sagan
    (cu completari)
    Stimate coleg, am spus, eu, ca trebuie sa tacem ? Am spus doar ca, inainte de spune ceva, sa gandim in prealabil. Pentru un european doldora de carte ar trebui sa fie cel mai usor lucru din lume. Cu o conditie, insa (dupa parerea mea): mai putin televizor si mai multa analiza si auto-analiza, Cred ca n-ar strica, la scoala, o ora de meditatie pe saptamana (daca tot am facut din religie o disciplina de ,,facultate”).
    (Z)
    O ora de meditatie in liniste absoluta. Sunt convins ca ar ajuta.
    Stiti ce este interesant si de-a dreptul amuzant ?
    Exacerband din ambitz dreptul nostru absolut de a lua la misto orice, chiar si simbolurile altora, contribuim, voluntar, la restrangerea altor drepturi..TOT ALE NOASTRE. Prin legi restrictive, cum ar fi, Patriot Act, sau, Big Brother.
    Nu credeti ca avem dreptul fundamental de a vorbi fara sa fim ascultati din umbra si fara a ne fi folosite datele personale, de catre cei interesati sa pescuiasca in ape tulburi pe baza cresterii datoriei statelor ?
    Nu credeti ca dreptul la viata al semenilor nostri, pusi in pericol de propria noastra atitudine autista, aroganta si dispretuitoare, este mai important decat ambitia noastra prosteasca de a emite public si ostentativ caricaturi inepte ?
    Contribuie, ele, la pacificare ? Din reactiile (pe strada n.r.) ale milioanelor de musulmani, se pare ca, dimpotriva.
    Poate ca animozitatile si neincrederea dintre civilizatii nu se vor estompa imediat dupa incetatea acestor caricaturi. Dar pasii marunti, daca sunt multi si constanti, se insumeaza semnificativ.
    Credeti ca exista alta cale ? Care ?

  4. Gruia lui Novac
    Deci nu ai incheiat subiectul, cum ai promis. Ti-as fi raspuns daca nu ai fi vorbit cifrat. Nu stiu cine este Pinocchio. Pe de alta parte, ai cazut in capcana ca un tanar si nestiutor gugustiuc, bre tataie!

  5. Carl Saqan
    Il invinuiti pe Dumnezeu pentru ca au dost omorati 2000 de oameni ?
    Stinate coleg, nu vreau sa va convertesc la crestinism, dar retineti, va rog, ce mi se pare mie semnificativ in Cele Sfinte: Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea sa, dar, MAI ALES, cu liberul arbitru.
    Poate ca ,,marul” lucios este mai tentant decat o piatra amorfa si colturoasa ratacita in praf.
    Dar asta nu inseamna ca trebuie sa si muscam, fara o analiza chimica prealabila, din trei surse diferite, daca se poate.
    😉

  6. Competitia reformelor de partid si victoriile politice. Reformarea a devenit un crez nu numai al statuluii, ci si al partidelor. De sus si pana jos, Romania administrativa se reformeaza. Ideea de reforma a lui Basescu a prins, cel putin pe forma, iar guvernarile USL si post-USL i-au dat o buna consistenta. Impasul actual are o singura explicatie, reformele administrative s-au lovit de limitele reformelor politice, in special ale principalului partid din coalitia de guvernare. Turnesolul care a aratat acest lucru a fost pierderea alegerilor prezidentiale de catre candidatul guvernului. Nu este nicio greseala, inainte de a deveni candidatul PSD, Victor Ponta a fost prezidentiabilul guvernantilor. Acesta este marele adevar, care inca nu a iesit la suprafata, Ponta a pus guvernul inaintea partidului, lucru firesc, de altfel, pentru un premier, dar nu si pentru un sef de partid, ceea ce probeaza, o data in plus, ca preconizata masura de separare a functiilor politice de cele administrative este una corecta. Romania politica 2015 se anunta nefiresc de fierbinte pentru un an post-electoral. Principalele partide de pe esichier, vechiul PSD si noul PNL au intrat intr-o acerba competitie a reformelor de partid, hotaratoare pentru viitorul puterii, dar si al reformelor administrative. Inceputul ii apartine PNL, care, in urma fuziunii prin contopire cu PDL, a creat un nou si mare PNL. Insa reforma cantitatii este un prim pas, esential va fi cel de reformare calitativa, pentru care deocamdata nu da semne ca se va produce. PNL este mai degraba preocupat de fortarea cuceririi guvernarii, care, aparent paradoxal, daca va fi dobandita, va pune cruce reformarii calitatii liberale. Este deja un lucru demonstrat, din plin, pentru orice partid perioadele de guvernare nu sunt propice reformelor calitative interne, energia politica se indreapta dinspre partid catre guvernare. Apoi, guvernantii tin cu dintii de putere, blocand reformele de partid, care, inevitabil, le va tinti sau le va pune sub control puterea. Desi declansata mai tarziu, PSD a ales o alta cale de reformare, care, bineinteles, va avea si alte sanse. Practic, proiectul social-democrat de reformare este invers celui liberal, porneste de la transformarea calitatii PSD, prin despartirea functiilor politice de cele administrative. Avantajele pentru succesul luptei anticoruptie, in cele doua planuri, sunt evidente. Fara indoiala, costul va fi cedarea guvernarii, dar nu cred ca va fi un cadou pentru liberali. Inainte de a fi un nou PSD, grupul de sciziune Geoana-Vanghelie va fi, in fapt, o grupare de manevra, care va permite o dezangajare guvernamentala fara prabusire a vechiului PSD, foarte apropiata de ceea ce s-ar putea numi o abandonare tactica de pozitii. Cand presupun ca nu va fi un “cadou” pentru liberali am in vedere ambitia vizibila a celor doi fractionisti de a schimba vechea majoritate cu o noua majoritate, printr-o regrupare “noul” PSD-noul PNL si un guvern stanga-dreapta, dar cu Geoana si Vanghelie in roluri asemanatoare diviziunii Ponta-Dragnea. Cum socoteala de partid nu se potriveste niciodata cu cea din piata politica, este de asteptat un februarie politic agitat si fierbinte. In situatia, foarte probabila, ca Guvernul Ponta, datorita in primul rand defectiunii din PSD, nu va trece de motiunea de cenzura de luna viitoare, anuntata cu mult timp in urma de catre PNL, vor fi greu de armonizat “logicile” partizane ale celor doua partide, pentru o formula guvernamentala comuna. “Noul” PSD nu-si va putea motiva pretentiile de algoritm cu rezultatele alegerilor parlamentare din 2012 sau din partajarea din USL. Ambele situatii au fost duse in desuetudine de catre “tradarile” vechiului PNL, din 2014 si “noului” PSD, din 2015. Nici PNL nu-si va putea aroga pozitia dominanta intr-un guvern PNL-PSD, prin invocarea rezultatelor alegerilor prezidentiale, din noiembrie. Pe de alta parte, reformele de pe stanga si de pe dreapta aduc cu ele si slabiciunile inerente perioadelor de reforma, care fac ca fiecare sa depinda de celalalt, “noul” PSD de noul PNL si invers. In opinia mea, chiar daca se va conveni o majoritate intre noul PNL si “noul” PSD, aceasta se va dovedi cea mai subreda si mai instabila din toata istoria democratica postdecembrista. Cele doua partide se pot confrunta cu subminari interne, pe varii considerente tactice, care pot duce la blocaje, in care interventiile lui Iohannis sau sustinerile americane nu mai pot juca rolul celor de pe vremea lui Basescu. Noul presedinte de dreapta nu-si poate controla partidul sustinator, format din doua bucati, iar americanii, potrivit precizarilor Ambasadei de dupa vizita Victoriei Nuland la Bucuresti, nu au o preferinta pentru o anumita conducere politica in Romania, aceasta fiind “o chestiune care priveste exclusiv poporul roman”. In plus, sa nu uitam vulnerabilitatile pe incompatibilitatea presedintelui Iohannis si pe neconstitutionalitatea migratiei alesilor locali. In concluzie, existenta celor trei tipuri de vulnerabilitati pot ridica brusc temperatura anului politic 2015, facand-o comparabila cu cea a unui an electoral.

  7. @ Luminita Arhire

    In eseul sau , d-ul Razvan Corneteanu vroia sa ne spuna ca de fapt taica-sau e un ratat ! Un ratat care a nascut un avorton basist !

    De fapt , eseul reprezinta un fel de testament literar al sau si totodata o adeziune de inscriere in ” Noul ” PNL !

    Taica-sau si apare in filmuletul de mai sus … Domnul 🙂 din roaba !

  8. @Vsile, vsile… ia uite ce frumos înfierezi:”Sa nu condamni fara echivoc un act de TERPORIOSM este o crima!”

    Să fii dumneata liniştit, eu TERPORIOSMUL nu pot să-l sufăr deloc, indiferent de specie ! Praf îl fac pe unde-l prind! Odată mi ţi-l zdrobesc cu papucul!

  9. Pe doamna Irina Jianu am văzut-o pentru prima dată într-o şedinţă de avizare pentru un proiect ANL. Până să intrăm în sală, pe holurile ministerului se şoptea că este o doamnă necruţătoare şi e vai şi-amar de proiectanţii care-i intră în vizor.

    Cum am intrat cu toţii în acelaşi timp, am avut prilejul să urmăresc desfăşurarea “ostilităţilor” până mi-a venit rândul pentru prezentare. Şi am înţeles, cred, destul de exact, de ce era aşa de rea doamna Jianu. Domnia-sa a pus întrebări puţine, toate la obiect, toate motivate de ceea ce era expus pe panouri. Unii au trecut, alţii au fost trimişi la “reexaminare”, dar întrebările doamnei Jianu au fost, fără îndoială, legitime.

    Şi am revăzut-o ieri, după experienţa traumatizantă a detenţiei (prima experienţă şi nu se ştie dacă şi ultima , pentru că “suntem în România şi se poate întâmpla orice”) , prezentând cu o matură înţelegere felul în care “merge” justiţia românească în epoca Traian Băsescu (este evident că, din punct de vedere al împărţirii dreptăţii, tot acolo suntem) .

    Spune, fără resentimente, că a fost închisă pentru că Adrian Năstase trebuia închis. Spune că n-a putut să-şi negocieze şi să semneze libertatea dictată de procurori, deoarece omul “se naşte cu demnitate” şi poate alege dacă şi trăieşte la fel.

    Am mai scris asta , dar mai scriu şi astăzi şi cred că voi mai scrie : nu uit niciodată numele lor- Irina Jianu, Marina Popovici, Bogdan Popovici, Cristian Vasile.

    Insula pe care locuiesc aceşti oameni are doar câţiva metri pătraţi.

    Nu cred că vor fi reabilitaţi vreodată .

    Nu cred că opţiunea lor de a-şi păstra demnitatea va fi privită de societatea românească, atât de neglijentă în toate cele, ca eroică.

  10. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei ÎPS Ciprian a declarat duminică :”Vremurile sunt din ce în ce mai grele. Oamenii sunt controlați din toate punctele de vedere. Ce a fost pe vremea lui Ceaușescu este nimica toată.” SURSA http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19152006-arhiepiscopul-buzaului-vrancei-despre-cardul-sanatate-oamenii-sunt-controlati-din-toate-punctele-vedere-fost-vremea-lui-ceausescu-este-nimica-toata.htm

  11. Cele 10 legi ale propagandei de razboi dupa lordul Arthur Possonby, de la care provine si citatul: “Prima victima a razboiului este ADEVARUL.“ (scrise dupa primul razboi mondial):

    1) Noi nu vrem razboi
    2) Dusmanul poarta toata raspunderea
    3) Conducatorul dusmanului este un diavol
    4) Noi luptam pentru o cauza buna
    5) Dusmanul lupta cu arme ne-permise
    6) Dusmanul face intentionat masacre, pe cand noi numai din greseala.
    7) Pierderile noastre sunt putine, ale dusmanului sunt enorme
    8) Artistii si intelectualii ne sustin
    9) Misiunea noastra e sfanta
    10) Cel care se indoieste de raportarea faptelor pe care o facem noi, este un tradator

    De asemenea , observ ca in politica sunt folosite din ce in ce mai mult tehnici de marketing comercial . Pe principiul ca ” daca pacalim clientii , sigur putem pacali si votantii !!! „

  12. @Fragmentarium politic, ai dori sa-mi amintesti care a fost ideea de reforma a lui Basescu? Chiar simti (sau vezi) ca Romania administrativa se re-formeaza de sus si pana jos?

  13. Domnule Nastase, multumim pentru invitatii, abia astept sa vina caravana cinematografica!
    Mi s-a parut interesant patrulaterul care doreste ruperea PSD si inlaturarea lui Ponta. Mazare, Oprisan si Vanghelie, imbogatiti de partid, imbuibati si cu probleme (care par reale!) cu codul penal. Iar deasupra tuturor, badea Geoana culege flori si nu-si poate ascunde rautatea de pe fata nici macar la TV sau poate la televiziunile basiste este mai indicat sa te arati fiara. As fi curios sa stiu cine si ce le-a promis acestor domni pentru intreprinderea lor (sa-i zicem politica). Poate ca ar trebui sa revada fraza, din categoria „am fost un dobitoc” zisa de Mitrea. Fiindca, daca alegerile sunt corecte, pe baietii astia ii asteapta un esec electoral cu „NPSD” si continuarea dosarelor lor penale. La nevoie, daca faptele lor reale nu ajung, pot fi acuzati ca si ei au angajat-o pe Irina Jianu, exista suficienta experienta a organelor in acest sens. M-a surprins Oprisan, care a zis cu rautate ca Ponta este asemeni lui Nastase (ceea ce, domnule Nastase, va duce din nou in categoria personajelor negative, de unde va rezulta ca iar vor fugi de pe blog admiratorii lui Basescu, care intre timp au revenit cu noi nick-uri la noua era de prosperitate), si care vrea sefia PSD. Imi si imaginez programul si viziunea oprisaniene, ele vor fi axate pe lupta pentru ziua de munca de 8 ore si pentru saptamana de lucru de 6 zile, ca si pentru picnicuri obligatorii de 1 mai. Oprisan si cu Mazare ar trebui sa fie multumiti ca, condusi mai bine sau mai rau, inca sunt conectati la buzunarul nostru si sa-si aduca aminte ca foarte binele e moartea binelui. Cat despre Geoana, poate ne lamureste dl Iliescu cum de a ajuns acest personaj pe post de mot in porumbiste.

  14. Dragă ZeV, dacă n-ai fi fost atâta de insistent în a-ţi etala limitele, jur că nu ţi-aş fi făcut destăinuirea următoare: Niciodată subiectul şi predicatul nu se despart prin virgulă.
    Dragul meu, cred că se impune nu doar „o ora de meditatie in liniste absoluta.” .

  15. Nicolae Marian,

    Lista falsa stimate domn,

    Romania a ajuns cu toaste cauciucurile dezumflate , la pamant, de Ion Iliescu si guvernele dansului pe la finele anului 1995/6. Mineriade banci in faliment , active industriale falimentate ,vandute la fier vechi. Pe atunci Romania devenise una dintre cele mai mari exportatoare de fier vechi din lume , portul Constanta se specializase pe acest caric! , portul insusi era o gramada de fier vechi! Decirom,Socep,Vitrocim, MIM, Chimpex ,COMVEX toate iepurie stocau fier vechi!
    A urmat un alt dezastru cu un om de stiinta , un intelectual ales ca presedinte.Cazut dupa primul foc tras in aer de servicii ,asa cum a recunoscut public,s-a inconjurat de excroci , viitori presedinti sau viitori oameni de curte ai lui Traian B,sau Victor Ponta , si au mai coborit aceasta tara cu inca o treapta. A urmat Isarescu care pompieristic a mai salvat cea ce se putea salva.
    Alegerile din 2000 l-au adus din nou pe Iliescu cu un PM , caruia nu i se putea sufla usor in ciorba , chiar si de la Cotroceni.
    Pe achiul lasat ,ajutorul dat americanilor de dl.Constantinescu in razboiul declansat contra Serbiei , Romania s-a apropriat de NATO si zona EURO in genunchi , fara echipament militar performant , fara o industrie puternica in mana unor miliardari autentici romani , cu exceptia unei singure persoane,Romania si-a facut totusi datoria in misiunile NATO, sau ONU,a dat fara rasplata mortii ei cauzelor respective si a intrat in zona europeana si si-a platit fata de acestia datoriile cu varf si indesat ,primind sfaturi , imprumuturi inrobitoare . Cu un domn numit de inalta poarta , adus la Cotroceni si pe un val creat nemultumirile si abuzurile baronilor de PSD, ne intarcati de Adrian Nastase !
    Ce a urmat cu Basescu a fost un act direct Basescu contra poporului roman! Faptele nu se comenteaza atata timp cit alaturi de Basescu Traian si PDL au marsat toate celalalte partide incluzind PSDeul.
    Asa ca Mariane lista celor care au distrus Romania incepe de la 1990 cu guvernantii ,presedinti sau nepresedinti de atunci si nu asa cum fals incerci dumneata sa promovezi falsuri!
    Da a fost si Stoica , da a fost si Blaga….dar astia nu guvernau atunci cind fabricile si uzinele noastre se pravaleau ca dupa o bomba atomica la pamant!

  16. Domna Luminita,
    am inteles ca nu ati inteles cuvintul si nici idea ascunsa in spatele acestuia ! Asa este si corect , si logic ,dumneavoastra insasi va recunoasteti cu adevarat ca altceva,insensul corect si indecent al cuvintului real!

  17. @Luminiţa Arhire
    Subscriu întru totul, deşi nu cunosc decât indirect victimele acestor făcături ale „justiţiei”. Cât despre reabilitări, nicio nădejde, căci asta ar pune în primejdie pe autorii făcăturilor. Încrângăturile din ceea ce este numita justiţie seamănă cu o uriaşă caracatiţă.Mai citesc din când în când despre arestări şi percheziţii şi mă întreb care vor fi fiind dedesubturile lor,fiindcă legea în „justiţia” noastră e doar un pretext şi se mulează după te miri ce interese.

  18. Cândva, cu nişte ani în urmă, am postat pe forumul JN un fel de eseu cu numele „Avortonii rataţi”. In el făceam descrierea fidelă a produsului „Răzvan Corneţeanu”, dar şi unele cauze care au determinat geneza specimenului.
    Din păcate scriu direct în spaţiul de editare, fără copii, JN-ul şi-a închis sau sters arhiva forumului (probabil este mâna acoperitului Zaschievici) şi textul respectiv s-a pierdut. Ar fi fost potrivită o republicare. „Nimerisem” acolo multe adevăruri.

  19. Fragmentarium Politic
    ianuarie 20, 2015 la 5:29 pm

    Din expozeul dvs rezulta un singur lucru concret si important, pentru mine, ca alegator:
    Sa renunt sine die, din proprie vointa, la dreptul meu de vot.
    M-am saturat de combinatorica politica de tip perpetuum mobile, de ,,ani electorali” succesivi, de tradari si promisiuni fara acoperire. Si mai ales, de oamenii care ataca din opozitie, dupa ce au demonstrat ca nu au avut niciodata viziune si curajul asumarii, in postura de guvernanti si nu au avut niciodat intentia de a se reforma, peste nivelul unei simple rotiri de cadre.
    De aceea Romania nu poate acea, prin definitie, un proiect de tara, ce va ramane pentru eternitate o banala ,,fata mogana”, pacte si strategii pe teme de interes national, continuitate si consens pe marile provocari ale prezentului si viitorului. Practic, suntem condamnati sa ramanem cantonati la statutul de colonie si de tara cu administratie de tip holograma, blocata de abuziva prevedere, din codul penal, a ,,abuzului in serviciu”.
    Pana la urma, singurul politician pe mana caruia voi merge pana la capat, indiferent cum va arata acest capat, este Victor Ponta.
    Faptul ca este incomod pentru o parte din ,,vechiul” PSD si este tinta predilecta a ,,cainilor” (care latra, dar nu musca din responsabilitatea riscanta a guvernarii si asumarii) din opozitia comoda, denota ca am ales corect.
    Desigur, unii vor sari in sus…dar ii rog sa o faca suficient de sus, pentru a-si da seama ca, de fapt, ne balacim intr-un pahar cu apa insignifiant, la care, restul lumii priveste cu amuzament si mila, ca la un spectacol de circ prost, sau, la un film XXX de duzina cu personaje racolate din Ferentari.
    (Z)

  20. Distractie cu gramaticii si agramatismele mele!
    Ma distrez cu agramatisme printre gramatii mei colegi , fosti securisti, fosti PCRisti, fosti sub o forma sau alta cozi de topor pe rand a lui Ceausescu, Iliescu ,poate si Constantinescu din nou Iliescu si apoi ca Zev , inversorul de aplauze pro si apoi anti-basiste !.Unii mai moralisti decit altii unii chiar dascali profesori si pedagogi, altii cum s-a dovedit a fi George Ban , ofertanti de organe in aplauzele asistentei conduse de prr. Luminita A!

    Am vazut si pe vremea blogurilor lui basescu aceiasi imbacseala de persoane una mai inteligenta decit alta si acolo ca si aici putine teme , bineinteles ca exceptiile care nu fac sau faceau regula.

    Ce observ acum , pe vremea lui Traian pe acest blog , aproape la unison, vorbeam aceiasi limba si eu dar si altii, dar ca peste tot a venit si vremea schimbarilor, si de aici ipocrizia a trecut ca sprijin pentru asa zisii moralisti.

    Degeaba scria amicul Ghizon in dodii , sau degeaba altoia Vsile gramatica , toti erau pentru , “pentru” si unul pentru toti !Eram cu agramatisme cu tot , cu nenumaratele erate sau „nerate” ale lui Vasile,Ghizonul, Zev,& Co , curati gramatici !Daca mai observam cite un agramatism il vedeam la Baron …sau altul care nu cinta in cor cu noi! Dar una peste alta sau peste altul toti eram corecti !
    Fenomenul falsilor moralisti fenomenul corectorilor mei a erupt o data cu vantul schimbarii , alt vant decit acela care i-a compromis lui M.Geoana accensiunea la jiltul presedential!
    Asa a inceput inceputul!
    La inceput a fost Antonescu , adormitul din povestea cu alt nume , tradatorul lui Ponta ,si nu invers , si spumele la gura ale activistilor s-au transformat in spuma de ras, au ras tot cu invective bogate , tot ce nu era PSDisti, toti care incercau sa chitaie si ceva adevar au devenit brusc dusmanii luminitei&Co. au uitat chiar ca dusmanuii erau Udrea si Basescu, atunci au aparut si corectorii lui Vsile!!
    Si atunci activistii in foc continuu l-a facut ,sub o forma sau alta pe actualul presedinte , asasin de copii neortodox , dealer de organe altfel decit sexuale , hot de Sibiu si dupa principiul “Nastase Patru Case” il acuza si p’asta de cele sapte tot atatea precum zilele saptamanii, ba mai mult hot al unui tablou din Brukental !
    Inteleptul meu confrate de ping-pong, insa , o data cu simpatiile mele pentru un conducator alogen care-mi amintea de Istoria Romanilor sub blestematii regi de Hohenzollern , si-a reglat brusc inscrisul , si de frica a nu fi asemuit cu agramatul Vasile , si-a facut “mea culpa” si a cerut iertare grupul social de morala ticaloasa condus de luminata si a scapat de epurare ,trecindu-si inima prin focul iadului!
    Intre timp au mai aparut si alte murdarii, un securist tortionatr m-a facut ticalos , prietenul la nevoie se cunoaste Marcel Zare,zis Marcus m-a turnat lui A.Nastase ca eu as fi spus una si alta ,despre averea domniei sale, lucruri pe care le-am scris eu,pentru ca nu am pastru fete si nu Zare ! Acelasi individ ar fi putut ,daca nu ar fi fost omonimul al lui G.Ban sa explice mai detaliat ticalosiile lui Vasile, sau sa-i retuneze oferta lui Georgica.Dar in marimea sincerei dommniei sale mari inimi ,la aplaudat pe dl. Golan prin tacere!
    A urmat trivialismele lui Adrian B, Zev, trivialisme ,trivialisme cu multe greseli ortografice necorectate de doamna profesoara.
    La nici una dintre murdarii nu am vazuto pe doamna dascal Luminita sa tresalte , sau poate o fi tresaltat nostalgic, si sa gandeasca logic precum a facuto in propozitia care o solicita ca la toate aseste meschinarii sa adune ca hrana intelectuala ceurile nescrise ,omise de Vsile.
    Greu sa-ti intelegi propria meschinarie , doamna profesoara!

    Eu doamna Arghirie va cer scuze si dumneavoastra , pentru ca inteleg va este greu atunci cind nu intelegeti sau intelegeti ca ati cazut prada propriei meschinarii , eu imi cer scuze si in numele lui Zev si in numele lui Adrian B sau George Ban, sau ale lui Florin nume de cod Carcotasul , si inca o data in numele dumneavoastra cu marele regret ca unii imbatranesc degeaba si invata doar la capat de drum si nu pe parcurs!
    Va cer scuze pentru ca nu ati inteles pina la capat sarada , pentru ca v-ati oprit la repetatul c ,poate pentru faptul ca lobii anagramati si camuflati in boli , o chestie simpla precum si citirea pe verticala a primei litere din rand care desconspira numele posesoarei, a fost un test prea greu pentru dumneata!

  21. Mumu
    Toti suntem la fel, in sensul ca toti avem limite.
    Diferentele apar intre cei care incearca sa le depaseasca, fara a reusi intotdeauna si cei care nu incearca niciodata, crezand ca limitele lor sunt, undeva, la plus infinit. De exemplu, cei care cred ca dreptul lor la libera expresie este nelimitat
    Eu le spun (si iti spun): Nu sunt. (Z)

  22. Inregistrare DNA cu Hrebenciuc : ” am pregatit guvernarea din 2000 ca nimeni ! Timp de doi ani am lucrat la ea , din 1998 ! Aveam toata masina administrativa pusa la punct cum de am ajuns la conducere … Astia de 5 luni nu pot da o hotarare de guvern … ” .
    Ce e rau in ce spune Hrebenciuc ? In 1990 si 2000 PSD era un partid responsabil , matur si organizat .
    Cand imi amintesc unde era tara in septembrie 2000 , cum in 1999 eram aproape de bancruta ….
    Nu e cazul dlui Ponta … Cat il mai tine in prima pozitie pe acest domn partidul ? Ca sa demonstreze ce , sa obtina ce ? Omul este profund ineficace , putin competent , fricos , imatur . Are deja 3 ani la palatul Victoria . Pierde alegerile si rade la 48 de ore in cluburi in Dubai .Ce amintiri lasa in urma ? Vorbe goale , fraze fabricate si false , promisiuni care il discrediteaza …

  23. Astazi Inalta Curte de Casatie si Justitie caseaza democratia

    In sfarsit , astazi Inalta Curte de Casatie si Justitie ne va lamuri daca avem sau nu presedinte ….

    Hotarare extrem de emportanta indiferent de solutia juridica a spetei.
    Daca KW Iohannescu va fi delcarat incompatitil … de aici va urma un ditai scandalu de presa si nu numai bazat pe intrebarea „si acu ce o sa facem cu Kaizer Iohannis? Pleaca sau sta?!
    Cine trebe sa stea la 3 Coceni?! Iohannis sau sta un pic Tariceanu pana ca cand se face o noua alegere? Asta daca pleaca. Imediat reintram in cursa electorala … Ponta este sa zicem Ser Good da dincolo? dincolo? Ne mai trezim cu ceva Maidane – asa sa se bucure Putin si Maskva.
    Daca sta …. sta cam incomod. Ca cica este lipsit de legitimitate. Prin frauda care va sa zica. E cam ca mortu’ de la geam … Si sa vezi ce se vor dezlantuii cate unii …

    Adica noua si Nulanda Pobeda ne zice „stabnilitate” da … noi ca barca pe valuri ..

    A ca zicea Pobeda de stabilitate. ICCJ zice ca NU. Pardon DA . Adica ca DA, Iohannis sta la Cotroceni pe bune.
    Ete na sunteti siguri ba ca „pe bune”? „Pai asta doar ptr ca Iohannis a primit firman de confirmare de la trimsa lu Hussein Marele Sultan de pe Potomak!!! Ce ba ciubeni prosti credeti ca votu vost conteste boilor?!” vor jubila unii.

    Deci oricum o dai c’est du NASHPA!!!

    Asta a reusit sa faca Inalta Curte de Casatie si (in)Justitie : sa caseze democratia! In numele „justitiei independente” si a „separatiei putorilor in stat( degeaba pe banii contribuabilului)”…

    Nu de alta dar in cazurile Nastase si Voiculescu astazi Inalta Curte de Casatie si (in)Justitie a arata ca poate fi de o celeritate extrema atunci cand (este silita sau) vrea.
    Deci intarzierea inadmisibila care arunca in aer sistemul electoral si democratia din Romania a fost una dorita (sau silita de al nost recent Lucius Cornelius Sulla Felix) . Oricum ICCJ se dovedeste azi stapana jocului politic … curat separatie!!

  24. Eu nu vorbesc de Oprisan!

    Vorbesc de domnii baroni PSDisti care protesteaza acum si cer demisia lui Ponta , aparent au dreptate pentru ca in primul rand ei sunt interfata domnului Ponta, adica oameni politici de aceiasi valoare sau non valoare care l-au sprijinit pe dl.. Ponta si au acest drept sa-si retraga acum sprijinul.
    Inca o data vorbesc de baroni si nu de morala acestora!.

    Daca tactica lor de lupta este cea „rasuflata” de primarul PSD Negoita atunci sa dam invigatorilor puterea sa se faca de ras asa cum ne facem noi acum ,ar fi calea cea dreapta!Luminita exprimarea este prea grea pentru „intelesurile” dumitale !

    Nepotrivit sa-l vedem pe Blaga sau Predoiu de exemplu in guvern , cum tot asa de nepotrit ar fi faptul sa-i vedem acum pe PDLisii si PSDistii care au trantit legea insolventei personale cu cinci ani in urma votand acum PENTRU, dar asta este politica domnilor.

    Ce ma ingrijoreaza pe mine este miscarea domnului Mazare acela ale carui proiecte pro Constanta si pro propriilor lui firme au fost dinamitate de Basescu personal si acum de Ponta tot personal. Constanta prin miscarile personale ale domnului Ponta nu mai este cel mai mare contributor la bugetul consolidat , directia finante cu directia vamala cu tot a fost smulsa jedetului cu cel mai mare port din Europa si miscari finaciare pe profil , si aruncata pe un mic port dunarean!
    Planurile lui Mazare de a prelua o mai mare parte din actiunile portului Constanta au fost si ele dinamitate tot de dl.Ponta.S-a vorbit mult de ambitiile lui Mazare vs Portul Constanta si este drept pe termen scurt ,cu Mazare primar , Portul ar fi devenit inca o ţâţa a lupoaice Constanta sursa de muls a fratilor Mazare, asa cum au dorit ei insusi sa fie inmortalizati in monumentul construit in orasul vechi .Efectul insa ar fi fost pe termen scurt pe termen lung cu un primar adevarat, daca Yoh debarcat ar dori sa candideze pentru Constanteni ar fi fost o zestre de nepretuit in timp pentru si a constantenilor.
    Asa ca cine vrea sa inteleaga , au dreptate baronii sau nu au , cine a pierdut pina la urma alegerile presedentiale , se pare ca poporul le-a cistigat, politicienii le pierd!

    PS.

    Doamna profesoara , cum nu ati vazut subiectul despartit cu virgula de predicat, si i-ati dat nota 10 la gramatica lui Zev….nu se poate , eu am inteles nu intelegeti logica , dar nu stiti nici elementarea gramaticii?

  25. Draga Vasile

    Fiindca ori memoria ta s-a degradat la “normalul” CDRist ori ca minti cu taranista (PNTcd) nerusinare anexez restul articolului care te-a entuziasmat.
    Oricum ai face bine sa iti amintesti ca Ciorbea lanat conceptul “privatizare prin lichidare”
    Si acu de la http://gandeste.org/politica/cei-zece-care-au-ingropat-romania-traian-basescu-valeriu-stoica-decebal-traian-remes-radu-berceanu-alexandru-athanasiu-mugur-isarescu-sorin-fodoreanu-radu-sirbu-ovidiu-grecea-si-costin-borc/23134
    Spre improspatarea memoriei
    Traian Băsescu a câştigat campania electorală din 2009 folosind tema privatizării: ”Nu voi fi de acord să-i dau Sarea lui Voiculescu şi Poşta lui Vântu!”. Exact la zece ani după ce propunea, în 19 octombrie 1999, privatizarea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar Marfă, a Companiei Naţionale a Apelor Minerale şi a… Companiei Naţionale a Sării. Tot Traian Băsescu se află în spatele altor privatizări importante: Alro, Alprom, Sidex, Banca Agricolă şi Petrom.
    Traian Basescu fost împuternicit al României în relaţia cu FMI şi Banca Mondială pe toată durata guvernelor ţărăniste (Ciorbea, Vasile, Isărescu), negociind acordurile de privatizare şi apoi semnându-le alături de cei trei premieri. Acordul PSAL cu Banca Mondiala are o valoare de 300 milioane de dolari, alocati in doua transe de cite 150 milioane de dolari. Jurnalistul Eugen Zainea a descoperit, în anexa la Memorandumul cu FMI, semnat cu peste un an înainte ca Adrian Năstase să ajungă prim ministru, modul în care s-a impus României vinderea Petrom la un preţ dezavantajos.
    Acordul, negociat şi semnat de Traian Băsescu, prevedea că: România va vinde, în funcţie de condiţiile pieţei, acţiunile statului la Petrom, astfel încât statul să deţină mai puţin de 50% din acţiunile cu drept de vot asociat. De asemenea, s-a stabilit vinderea a 25 la sută din capacitatea de producţie a Conel şi 20 la sută din distribuţie şi a 25 % din capacitatea de producţie a Romgaz. Consultantul pentru privatizare a fost ales tot din rândul băncilor străine, aşa cum prevede acordul amintit. Lăsând piaţa să acţioneze, dar obligând statul să vândă, s-a dat posibilitatea marilor investitori să scadă preţul, susţine Eugen Zainea.
    Filmul destructurarii economiei romanesti
    Atunci cand a fost acuzat de segmente largi ale presei romanesti de faptul ca si-a pus semnatura pe documentele care obligau Romania la privatizarea principalelor companii din toate sectoarele, inclusive cel bancar (ALRO, ALPROM, SIDEX, PETROM, Banca Agricola, BCR etc.), in calitatea sa de Ministru al Transporturilor, dar si de imputernicit al guvernului in relatiile cu FMI si Banca Mondiala in toate cele trei guverne taraniste (Ciorbea, Radu Vasile si Isarescu) din perioada 1997-2000, semnand in aceasta calitate alaturi de primii ministri memorandum-urile cu FMI si Banca Mondiala si anexele PSAL 1 si PSAL 2 cu Banca Mondiala, dl Basescu a replicat printr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale prin care afirma complet nereal ca programul PSAL 1 a fost un program de evaluare a societatilor comerciale si de imbunatatire a mediului de afaceri.
    PSAL 2, aprobat de guvernul Nastase, a fost, de fapt, programul de privatizare. Afirmatia nu este doar aiuritoare, ci de-a dreptul mincinoasa pe toate planurile. Nu numai pentru ca PSAL 1 a fost un program de privatizare care obliga Romania, inclusiv sub semnatura imputernicitului Traian Basescu la privatizarea a 64 de societati comerciale, pentru a primi diverse transe din acordurile de imprumut cu FMI si Banca Mondiala, dar si pentru ca programul PSAL 2 a fost elaborat de guvernul Isarescu si Banca Mondiala sub supravegherea dlui Basescu personal, care si semneaza diversele variante, prima varianta a programului PSAL 2 fiind datata 19 octombrie 1999, deci cu mai bine de un an inainte de alegerile in urma carora a devenit dl Nastase prim ministru.
    Mai mult, pentru a demonstra ca Basescu minte cu sange rece, iata un fragment din presa zilei (spre ex., din “ziarul de Iasi” din 27.05.2000), din articolul care este intitulat chiar… Traian Basescu considera ca “sistemul mafiot” il impiedica sa coordoneze programul PSAL II! (Adica programul aprobat, chipurile, de guvernul Nastase ajuns la putere in decembrie 2000, dar pe care dl Basescu nu era lasat de „sistemul mafiot” sa-l coordoneze in…mai 2000!): “Am inceput sa lucram deja la PSAL II, care are componenta importanta pe zona sistemului bancar. Raportul de due dilligence la Banca Agricola si BCR s-a finalizat, insa spre deosebire de PSAL I, unde am avut acces la toate informatiile, ceea ce mi-a permis sa iau decizia corecta de inchidere a activitatii Bancorex, de aceasta data responsabilii de procesul de privatizare a celor doua banci din partea FPS refuza transmiterea de informatii cu privire la procesul de evaluare”, a precizat Basescu.
    Se observa ca, in declaratia de presa din 27 mai 2000, dl Basescu preciza ca ”a inceput deja sa lucreze la PSAL 2”. Mai mult, in Anexa PSAL 2 la Memorandumul cu FMI si Banca Mondiala, inca in varianta din 19 octombrie 1999, se specifica faptul ca „Imprumutatul (Romania-nota autorului) a selectat si angajat banci de investitii (straine, nota autorului, Romania nemaiavand banci de investitii la acea ora, dupa privatizarea BRD), utilizand procedura de licitatie internationala, pentru a elabora un plan de privatizare si care sa realizeze vanzarea in vederea privatizarii a urmatoarelor societati: Societatea Nationala de Transport Feroviar Marfa, Compania Nationala a Sarii si Compania Nationala a Apei Minerale. (Capitolul II- Privatizarea si externalizarea intreprinderilor mari de stat).
    La acelasi capitol, gasim si angajamentul: Imprumutatul a angajat, in urma unei licitatii internationale, o banca de investitii care sa faca recomandari asupra vanzarii actiunilor statului la Petrom. Pentru a considera vanzarea acceptabila Bancii (Mondiale-nota mea), aceasta va trebui sa aiba ca rezultat reducerea cotei detinute de stat la Petrom la mai putin de 50%. Se mai prevad explicit masuri foarte interesante, care merita sa ajunga sub ochii cititorului roman, ca sa se vada cine si cand a decis spulberarea proprietatii de stat, inclusiv asupra unor segmente strategice:
    – imprumutatul va vinde, in functie de conditiile pietei (toate sublinierile apartin autorului articolului), actiunile statului la Petrom, astfel incat actiunile detinute de stat sa reprezinte mai putin de 50% din actiunile cu drept de vot asociat;
    – imprumutatul va vinde, in functie de conditiile pietei, o componenta din capacitatea de productie a Conel care sa reprezinte cel putin 25% din capacitatea totala si o componenta care sa reprezinte 20% din capacitatea de distributie a Conel, ultima in functie de criteriile de performanta din anii anteriori;
    – imprumutatul va vinde, in functie de conditiile pietei, o componenta a capacitatii de productie a Romgaz care sa reprezinte cel putin 25% din capacitate (nota mea-las cititorului ”placerea” de a interpreta ce reprezinta aceasta expresie si cum pot fi calificati aceia care, semnand un astfel de angajament, au azi nerusinarea sa vorbeasca de modul in care s-au instrainat rezervele naturale ale Romaniei!) si o componenta care sa reprezinte cel putin 20% din capacitatea de distributie a Romgaz, ultima in functie de criteriile de performanta din anii anteriori;
    Au fost subliniate anumite lucruri esentiale pentru a intelege mecanismul pervers pus in miscare de aceste memorandum-uri si de anexele lor, cu atat mai mult cu cat, prin noul acord cu FMI, Romania, condusa de aceasta data de dl Basescu in calitate de presedinte, se angajeaza la instrainarea pachetelor minoritare pe care le mai detine la societati de maxima importanta (sau la parti semnificative ale acestor pachete).
    Mecanismul este pervers pentru un motiv foarte simplu: fiindca ”investitorii” (cu precadere straini), stiind ca este vorba de conditii impuse de FMI si acceptate de Romania, vor dicta astfel de ”conditii ale pietei”, care sa-i avantajeze (adica preturile cele mai mici). Stiind ca, chiar daca in prima faza, statul nu va fi incantat, va fi nevoit ulterior sa accepte ”conditiile pietei”, piata care stie ca zisul stat, prin acordul cu FMI, si-a pus singur cutitul la gat. (Ca si in anii ’97-2000, ulterior, statul, reprezentat de alt guvern, dar statul fiind acelasi, cel roman, fiind nevoit sa accepte ”sfaturile” bancii internationale de investitii consultanta si…”conditiile pietei”).
    Palma usturatoare primita de arogantul Boc, dupa ce s-a laudat ca pe pachetul minoritar de la Petrom va primi mai mult decat a primit Nastase pe pachetul majoritar este mai mult decat pilduitoare. ”Investitorii” sunt aceia care dicteaza ”conditiile pietei”, stiind ca guvernul are niste obligatii de care, pana la urma va trebui sa se achite. La cel mai mic pret!.

    ”Am suspendat cerința de a plăti prime de vacanță în sectorul public civil, am modificat dreptul general de acordare a plăților compensatorii, dat prin Ordonanța de Urgență 98 pentru a preveni orice alte plăți către noi solicitanți; începând cu 20 iulie, vom înceta plățile de ajutor de șomaj tehnic pentru personalul din industria de Apărare; și am revizuit noua lege a pensiilor de stat, astfel încât să limităm creșterea implicată în rata de înlocuire (aceasta va permite ca recorelarea pensiilor să continue în limitele cadrului bugetar existent)”.
    In acelasi Memorandum care poarta semnătura lui Traian Băsescu, se precizează negru pe alb: ”In ceea ce priveste subventiile, am oprit programul cupoanelor pentru motorina pentru agricultura si am limitat suma totala a cupoanelor agricole la 4,3 trilioane lei; am redus subventiile bugetare pentru metroul din Bucuresti cu 36% in termeni reali; vom inchide 425 km de linii locale de cale ferata neprofitabile si 366 de statii CFR si vom reduce 123 de perechi de trenuri pe distanta scurta pana la sfarsitul lunii mai 2000 (ceea ce ne permite sa reducem subventiile pentru calea ferata cu aproximativ 8% in termeni reali); si proiectam ca cheltuiala cu subventiile pentru diferentele de pret sa fie diminuata cu 40% in termeni reali din cauza incetarii subventionarii pentru depozitarea graului si importul de pesticide”.
    La acuzatiile ca pe semnatura sa s-au privatizat ALRO, PETROM si alte unitati de mare importanta ale economiei romanesti, Basescu a replicat printr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale prin care afirma complet nereal ca programul PSAL 1 a fost un program de evaluare a societatilor comerciale si de imbunatatire a mediului de afaceri. PSAL 2, aprobat de guvernul Nastase, ar fi fost, de fapt, programul de privatizare.
    Ca atare, sa continuam trecerea in revista a documentelor care atesta ca institutia mentionata minte si dezinformeaza. Astfel, intr-un articol publicat in 7 august 1999 si intitulat “Romania intentioneaza sa incheie cu Banca Mondiala un acord PSAL 2”, Ziarul de Iasi relua declaratii de presa ale dlui Basescu pe aceasta tema, de care, observam, dl presedinte se cam face ca le-a uitat. Spicuim din declaratii: “Actualul acord incheiat de Romania cu Banca Mondiala trebuie sa fie indeplinit pina la sfirsitul lunii martie a anului viitor. Obiectivul pe care il am in calitate de coordonator al acestui program – si am toate motivele sa cred ca vom reusi – este sa terminam realizarea acordului PSAL pina la sfirsitul lunii octombrie a acestui an (1999-nota autorului), urmind ca din noiembrie sa incepem negocierile cu Banca Mondiala pentru un acord PSAL 2, care sa fie finantat cu 500 milioane de dolari si care sa acopere tot anul 2000″, a declarat, vineri, Traian Basescu, ministrul Transporturilor, coordonator al programului PSAL.
    Basescu spune ca PSAL 2 nu va mai fi “un acord de contractie” a economiei, ci unul de dezvoltare a acesteia. “Pina acum, toate acordurile cu Banca Mondiala au avut ca scop diminuarea pierderilor din economie. Imi propun ca PSAL 2 sa fie primul program de dezvoltare a economiei romanesti”, a precizat ministrul.Potrivit ministrului Transporturilor, acordul PSAL 2 va include obiective legate de privatizare a bancilor si de imbunatatirea mediului de afaceri. “PSAL 2 va fi o continuare a PSAL 1, pentru ca nu terminam reforma cu PSAL 1″, a mai spus Traian Basescu”.
    Pe dl Basescu il contrazice chiar Banca Mondiala, care emitea in iunie 2000 un comunicat prin care constata ca acordul PSAL 1 a fost indeplinit. Redam fragmente din acest comunicat, asa cum au fost ele prezentate tot de Ziarul de Iasi in data de 24 iunie 2000, in articolul intitulat ”Romania a finalizat programul PSAL”.
    „Biroul Bancii Mondiale din Romania a anuntat vineri ca programul PSAL a fost finalizat cu succes, iar noua transa din imprumutul in valoare de 300 de milioane de dolari este pe cale de a fi eliberata. Imprumutul a devenit efectiv pe 25 august 1999, data la care a fost eliberata prima transa, de 150 de milioane de dolari. “Anuntul despre finalizarea cu succes a programului PSAL constituie o recunoastere clara a angajamentului asumat de Guvern pentru realizarea unor reforme structurale reale. Speram sincer ca acest angajament va continua si in viitor, avindu-se in vedere obiectivele dificile care mai sint de atins”, a declarat Ziad Alahdad, seful Biroului Bancii Mondiale in Romania.
    PSAL a avut patru componente, axate pe reforma bancara si privatizare, privatizarea societatilor de stat (sublinierea autorului), imbunatatirea mediului de afaceri din Romania si continuarea dezvoltarii programelor de protectie sociala pentru muncitorii disponibilizati. Reformele incluse in program au fost realizate in totalitate si in avans fata de termenul stabilit (sublinierea autorului) 30 iunie 2000.
    “PSAL a ajutat Guvernul in procesul de inchidere a celei mai mari banci de stat cu pierderi, in realizarea contractelor cu agenti de privatizare pentru 62 de intreprinderi mari de stat si in privatizarea a peste 1.500 de intreprinderi mici si mijlocii (sublinierea autorului)”, precizeaza comunicatul. “Transferul ultimei transe, de 150 de milioane de dolari, catre Ministerul Finantelor, urmeaza a fi facut in urmatoarele citeva zile, sub forma sprijinului pentru balanta de plati.“
    Dupa cum s-a vazut in comunicatul Bancii Mondiale (in special in paragrafele subliniate), asa cum am afirmat si eu intr-un episod anterior, programul PSAL 1 a avut o componenta importanta de privatizare, ceea ce demonstreaza minciuna comunicatului Administratiei Prezidentiale, potrivit caruia acest program a fost doar un program de evaluare si ca de privatizare s-ar fi ocupat exclusiv programul PSAL 2 care (a doua minciuna!), ar fi fost semnat de guvernul Nastase.
    Pentru a demonstra cu documente care nu pot fi contestate aceasta a doua minciuna, iata un fragment din Raportul Comisiei Senatoriale de ancheta a privatizarii PETROM, comisie infiintata prin Hotararea Senatului nr. 42 din 13 decembrie 2006 si condusa de senatorul Carol Dina, raport inregistrat sub nr. XLVI/50/19.06.2008. (Se observa ca aceasta Comisie senatoriala a fost constituita si si-a intocmit Raportul in timpul primului mandat prezidential al Dlui Basescu!).
    Astfel, acest Raport, la Cap.IV (1.Prima etapa-Acordurile cu FMI si Banca Mondiala), stipuleaza: ”Programul PSAL, negociat cu Banca Mondiala, aprobat prin HG nr. 374/1999 (deci vorbim de guvernul Isarescu! -nota autorului) a prevazut ca o conditionalitate a acordarii imprumuturilor, printre altele si privatizarea SNP PETROM SA (Anexa I)”. Si mai departe, la acelasi capitol, se precizeaza: ”Aducerea la indeplinire a Planului de actiune pentru imbunatatirea mediului de afaceri-Anexa 2, Matricea PSAL 2-Propunerea de Program de Politici de Reforma (II Privatizarea si externalizarea intreprinderilor mari de stat), aprobat de fostul Prim Ministru domnul Mugur Isarescu si fostul Ministru domnul Traian Basescu s-a concretizat prin negocierea din anul 2000 cu Banca Mondiala prin care s-a convenit ca pentru eliberarea celei de-a doua transe de imprumut, Guvernul Romaniei sa ofere un pachet de cel putin 51% din actiunile SNP PETROM SA pentru privatizare, in acord cu planul de privatizare aprobat printr-o oferta competitionala (sublinierea autorului).”
    Iar, ceva mai departe: ”In HG nr. 456/02.06.2000, planul de actiune pe anul 2000, la domeniul utilitati sectorul petrolier, a fost inclusa privatizarea SNP PETROM , in sensul adoptarii planului de privatizare, lansarea ofertei internationale de vanzare. Prin OUG nr. 71/24.08.2000 (deci dupa ce s-a lansat oferta de privatizare in timpul guvernului Isarescu si sub obladuirea ”responsabilului” Traian Basescu-nota autorului) s-a extins acordul de credit stand-by cu FMI”.
    Iar, in finalul Pct. 1 din Cap. IV al Raportului se precizeaza: ”La 26.10.2000 (deci cu putin inaintea alegerilor-nota mea), este aprobata prin HG nr. 1014 strategia de privatizare pe anul 2000 (observati ca strategia de privatizare pe 2000 se aproba de guvernul Isarescu la sfarsitul anului!-nota autorului), in cadrul careia pentru SNP PETROM SA se prevedea majorarea capitalului social cu pana la 35%, cotarea actiunilor la bursele internationale , vanzarea catre salariati a unui pachet de pana la 10% s.a.”.
    In sfarsit, pentru ca acelasi domn Basescu se da si azi de ceasul mortii de starea agriculturii si este scandalizat de pamanturile lasate in paragina, sa-i amintim ca intr-unul dintre Memorandum-urile care poarta semnatura domniei sale , se precizeaza negru pe alb: ”In ceea ce priveste subventiile, am oprit programul cupoanelor pentru motorina pentru agricultura si am limitat suma totala a cupoanelor agricole la 4,3 trilioane lei; am redus subventiile bugetare pentru metroul din Bucuresti cu 36% in termeni reali; vom inchide 425 km de linii locale de cale ferata neprofitabile si 366 de statii CFR si vom reduce 123 de perechi de trenuri pe distanta scurta pana la sfarsitul lunii mai 2000 (ceea ce ne permite sa reducem subventiile pentru calea ferata cu aproximativ 8% in termeni reali); si proiectam ca cheltuiala cu subventiile pentru diferentele de pret sa fie diminuata cu 40% in termeni reali din cauza incetarii subventionarii pentru depozitarea graului si importul de pesticide.
    “In ceea ce priveste politicile de venituri, a trebuit de asemenea sa facem pasul dificil in vederea modificarii legislatiei din trecut pentru a depasi implicatiile lor nesustenabile pe partea de cheltuieli: am suspendat cerinta de a plati prime de vacanta in sectorul public civil, am modificat dreptul general de acordare a platilor compensatorii dat prin Ordonanta de Urgenta 98 pentru a preveni orice alte plati catre noi solicitanti; incepand cu 20 iulie, vom inceta platile de ajutor de somaj tehnic pentru personalul din industria de aparare; si am revizuit noua lege a pensiilor de stat astfel incat sa limitam cresterea implicata in rata de inlocuire (aceasta va permite ca recorelarea pensiilor sa continue in limitele cadrului bugetar existent)”.
    O alta minciuna si diversiune a fost lansata de Basescu la televiziunea mogulului bun, fratele Paunescu. La iesirea dumisale de la B1, Traian Basescu a afirmat despre ”reevaluatul” Patriciu: ”Nimeni nu se indoieste ca dl. Patriciu nu e liberal, e un liberal pragmatic, daca a putut sa ia PETROMIDIA de la Nastase, a luat-o fara sa respire”.
    Or, realitatea este cu totul alta, fiindca dl Patriciu nu a luat PETROMIDIA ”de la Nastase”! PETROMIDIA i-a fost data dlui Patriciu de guvernul Isarescu si de presedintele de atunci al Fondului Proprietatii de Stat, taranistul Radu Sarbu. Cand a venit dl Nastase la guvernare, dupa alegerile din anul 2000, a gasit PETROMIDIA privatizata. Mai précis, din data de 31 octombrie 2000, cand a fost semnat contractul (inaintea alegerilor parlamentare si, deci, inainte de Nastase…).

    EPILOG:
    Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat luni că politicienii vor afla curând că pe pieţele financiare “gura bate fundul”, singura soluţie fiind dialogul, care ar trebui să domine discursul politic, iar cine nu îl stăpâneşte să plece, fără a avea pretenţia să-i scoată pe ceilalţi din casă, scrie Mediafax.
    De ce si de cine va temeti, d-le Isarescu ? A cui este “casa” si cine sunt “ceilalti”?

  26. Vsile@,
    „Pe achiul lasat ,ajutorul dat americanilor de dl.Constantinescu in razboiul declansat contra Serbiei , Romania s-a apropriat de NATO si zona EURO in genunchi ” Exact pana aici aveti dreptate, pentru ca, intr-adevar, Romania a intrat in NATO in genunchi, tradandu-si vecinii si prietenii apropiati, Emil Constantinescu rugand la propriu fortele aeriene NATO sa survoleze spatiul nostru in drumul „legitim” spre bombardarea ”colaterala, fireste”, a Serbiei. Minunat! Cu asemenea politicieni care „negociaza” in genunchi am ajuns fix unde suntem azi.
    De aceea licuricii nu au avut loc de Nastase, pentru ca Romania ar fi tinut echilibrul Est-Vest si nu ar fi devenit ireversibil piata de desfacere, furnizor de mana de lucru ieftina, sursa usoara de resurse naturale si materie prima, centru de spalare a banilor (nu noi am inventat spaga, exista in Occident „comisionul”) pe infrastructura.
    Altfel, tot veninul pe care-l revarsati pe aici, l-as pune pe seama lipsei de informare, nu pe seama ticalosiei.
    P.S. Puteti fi, intr-adevar, mai modest, pe cat de modesta e ortografia dvs.
    P.S.2.Doamna Luminita Arhire, adaug respectul meu pentru oamenii care nu si-au negociat libertatea fizica, dar si-au pastrat libertatea de a fi demni: Irina Jianu, Marina Popovici, Bogdan Popovici, Cristian Vasile, Adrian Nastase.

  27. Ca sa nu incurc hanalistii a se citi „Constanta prin miscarile personale ale domnului Ponta nu mai este cel mai mare contributor, dupa Bucuresti la bugetul consolidat ,”

  28. Ghita,

    Iar vorbim prostii! Sau sunt doar propriile voastre rautati?

    Prin decizia „post mortem” de solutionare a eventualei incompatibilitati , deja s-a creat o presiune asupra factorului justitie si decizia va fi una pro Yoh!
    Scuza-ma dar restul rautatilor sunt doar vorbe de claca , un fel de suflu , alta data mi se aproba termenul de „suflu in izmenele lui Basescu” acum suflu in coardele de la putere!

  29. Dragul meu ZeV, din ceea ce mi-ai transmis, înţeleg că doar dreptul tău „la libera expresie este nelimitat”.
    Un bun prieten m-a rugat să te las în pace, să nu te critic.
    Din păcate (sau fericire) empatizez în bună masură cu ideile pe care le transmiţi şi nu agreez ca acestea să fie balastate de grave erori gramaticale sau de exprimare.
    Ca să fiu sincer, mă aşteptam din parte-ţi la o pauză „de meditaţie în liniste”.
    Tu însă eşti perseverent, mai ales în despărţirea prin virgulă a subiectului de predicat.
    Ca să fiu bine înţeles îţi voi exemplifica cu citate din tine:
    – „Stimate coleg, am spus (predicat), eu (subiect)…..”
    – ” …. un proiect (subiect) de tara, ce va ramane (predicat) pentru eternitate o banala…..” .
    Îmi propun să fie ultima mea interpelare de acest fel la adresa ta.
    Reapariţia mea în zonă are drept scop aprinderea reflectorului asupra „fecioarei neprihănite”, a „genuinului” oltean Grigorenco, prezentarea omului, faptelor, afacerilor şi filiaţiilor sale politice (şi nu numai) de-a lungul timpului,
    Să auzim şi de bine, prietene!

  30. Al treilea film din seria Taken m-a dezamagit. Am vazut insa Birdman, si mi s-a parut absolut fantastic cum au jucat Michael Keaton si Edward Norton. Cred ca vor lua Oscarul. Un film atipic pentru Hollywood.

    Inapoi la investitii: nu vi se pare ciudat ca Germania continua sa investeasca in Ungaria, pe cind in Romania nu? Mercedes aka Daimpler AG a investit in Ungaria 1.2 miliarde, si acum isi vor extinde mai mult investitia. Iar eu nu cred ca e o decizie pur economica, fara ca politicul din Germania sa fi avut ceva de spus. Ginditi-va, intr-o perioada cind Ungaria e privita ca paria lumii democratice occidentale, cind Putin urmeaza sa faca acolo o vizita oficiala in februarie, Germania isi continua investitiile in Ungaria, ocolind Romania. Sigur, sunt explicatii, Romania nu are infrastructura – sosele bune, dar daca nu ma insel va exista autostrada dinspre Ungaria spre Timisoara-Cluj in curind.

  31. Alice , dumneata te crezi eroina din tara minunilor.
    Pai critica-l pe analfabetul care desparte subierctul de predicat ,sau pe ala care mi-a oferit sa-i mananc madularul sau astia sunt din gasca domniei voastre, si lasa-ma pe mine cu lectiile dumitale de tiparire , sau de netiparire exacta o infuzie logica chiar cu asa-zisele agramatisme care se numesc spre stiinta dumitale , erori de tiparire , dupa altii mai intelepti ca tine „clerical errors! De E.O.E. ati auzit?
    Esti asa de curata in logica incit minti prin omisiune si ascuzi faptul ca Romania a fost ingenunchiata inainte de ascederea la putere a unui presedinte slab si nesustinut de clasa politica , taranisti,democrati si liberali si ei niste politicieni ca fostii din PSDR, avizi doar de imbogatire!

  32. Ghita
    intre a minti si a omite cu buna stiinta , eu ce pot spune , esti un mare mincinos!
    Romania in anul 1996 era deja distrusa , nu te mai intreb de cine ca nu cumva sa mai dai in alta boala!
    Da putem spune ca in 2004 era putin schimbata , boierii PSDisti furau mai cu masura si lasau propriile lor ramasite amarastenilor….Din cauza asta am avut nesansa sa nu-l avem pe A. Nastase Prersedinte. Dar e o chestiune mai grea pentru domnia voastra si nu numai. De apreciat ca faceti rememberuri partiale ,pentru ca intradevar casa o cere!
    Te rog sa te controlezi sa nu fi nerusinat ca altii si sa-ti revi la sorgintele tale frustrari …….. !

  33. @ vsile

    Cred ca ati dezvoltat o obsesie pentru mine si suferiti si de mania persecutiei !
    De ce nu va luati pastilele la timp ?

  34. @Vsile: ai intrecut orice masura a bunului simt. Acuzele tale in ceea ce ma priveste tin de patologicul tratabil cu dusuri scotiene:” prietenul la nevoie se cunoaste Marcel Zare,zis Marcus m-a turnat lui A.Nastase ca eu as fi spus una si alta ,despre averea domniei sale, lucruri pe care le-am scris eu,pentru ca nu am pastru fete si nu Zare ! Acelasi individ ar fi putut ,daca nu ar fi fost omonimul al lui G.Ban sa explice mai detaliat ticalosiile lui Vasile, sau sa-i retuneze oferta lui Georgica.” Este prima si ultima data cand raspund provocarilor tale. Faptul ca ai comis o fapta buna, de a sponzoriza publicarea unei carti (nu ai facut-o la rugamintile, insistentele sau sugestia mea), nu-ti da dreptul de a-mi controla convingerile politice sau cu atat mai putin libertatea de a exprima ceea ce gandesc.
    in rest adio si
    sa fii iubit
    marcus

  35. ZeV
    ianuarie 21, 2015 la 9:46 am

    Absolut de acord! In ce tara mai e posibil ca politicieni ALESI de peste 60 la suta din alegatori sa le intoarca spatele pentru nu stiu ce jocuri de culise sau de alcov? Am ales USL-ul pentru un mandat de 4 ani! Si Crin Antonescu ne-a zis apoi „Aţi luat ţeapă! Pa şi pusi!”. Astfel că acum avem iar certuri pentru „o nouă majoritate parlamentară”!!! Păi majoritatea era aleasă deja! De ce a dispărut? Cum şi-au permis să ne batjocorească voturile? Orice „nouă majoritate” trebuie să rezulte din noi alegeri! In 2016 ne vor chema din nou, să exprimăm „voinţa poporului”, că aşa e în democraţie. După care vor şuşoti între ei şi din voinţa noastră se va alege praful!

    Victor Ponta este printre singurii care vrea să respecte până în 2016 ce am votat în 2012. Doar pentru asta şi trebuie respectat. Iar Crin Antonescu ar trebui condamnat pentru înşelătorie.

  36. @ ZeV
    Cred ca aici subiectul era filmul lui Liam Neeson. Nu stiu daca am si alte gusturi comune cu d-l prim ministru, dar si mie imi plac al naibii filmele in care unul rupe tot. De ex. ‘Lunetistul’, trilogia Bourne, bataliile lui Jason Statham, etc. Acuma nu stiu daca Liam Neeson mai poate face 30 de flotari si 5 tractiuni, dar bate bine in Taken. 🙂

    Ufff…
    D-le draga, am mai facut un comentariu in postul legat de Charlie in care am spus clar ca nu cred ca poti vorbi oricand orice.

    De exemplu, i-as injura cu placere pe unii din sefii mei, unora le-as da un cap in gura cu si mai multa placere, dar vezi ca nu fac nici una, nici alta. Si nu scot nici vreun AK 47 ca sa-mi fac in vreun fel dreptate. Oricat m-ar enerva sunt totusi liber sa plec, nici unul dintre ei nu ma forteaza sa raman acolo.

    Pe bune, daca singura solutie e violenta, la ce dracu ne mai foloseste educatia, scoala, cultura? Putem fi violenti si fara sa dedicam 25% din viata educatiei (daca nu chiar mai mult).

    Hai sa demonstram in fiecare zi ca nu am fost la scoala chiar degeaba…

    Vezi eu sunt unul dintre cei care l-au votat pe d-l Ponta. Mi-a placut ideea de a avea un presedinte mai tanar si eu sunt ceva mai socialist in gandire.

    Dansul si-a facut un guvern in care toti de-acolo aveau multe CV-uri, doctorate, facultati, performante, etc. (acum peste tot auzi doar de ‘provocare’ si ‘performanta’ – ma ia greata). Te indoiai sub greutatea CV-urilor lor.

    In continuare, d-l Ponta s-a apucat sa puna tot felul de taxe si impozite, lucru care m-a dezamagit profund.

    De ce? Simplu: daca esti destept, fa mai mult pentru tara ta cu banii pe care-i ai, nu mai pune alte taxe. Nu-ti trebuie multa scoala ca sa guvernezi jecmanind mai mult populatia.

    Asta poate face orice prost. E suficient sa tragi o privire fugara prin istorie. Tot felul de conducatori cretini au aplicat metoda: „Astia sunt banii vostri? – Da. – Au fost, acum sunt ai mei!” Ia zi, iti trebuie multe doctorate si Harvarduri pentru o astfel de politica, nu? Iti rezolvi, in felul asta, tu la guvern o problema, aruncand pisica moarta in curtea muritorilor de rand.

    Am venit pe acest blog pt ca postul ‘Intrebari despre Charlie’ a fost citit pe Antena 3, eu nu am televizor, dar mai urmaresc programele lor pe internet. Nu sunt de acord ca autoritatile sa-mi limiteze libertatea de exprimare, m-am saturat de atatea limitari, dar sunt de acord ca fiecare dintre noi ar trebui sa fie mai atent fata de celalalt.

    Cat despre Charlie, poate ca au gresit, poate ca au riscat prea mult, poate au intins coarda. Raul nu e de aici. E de la firea noastra umana. Istoria e plina de crime, oamenii sunt rai si razbunatori. Ia spune-i un adevar neplacut sefului si vezi ce patesti. Chiar daca ai dreptate, mori cu ea in mana.

    Orice ai face raul nu poate fi oprit… toate aceste tragedii vor continua oricate limitari s-ar impune… La pariu? 🙂

    ‘ Il invinuiti pe Dumnezeu pentru ca au dost omorati 2000 de oameni ?’
    Raspuns: Yep.
    Il invinuiesc pe D-zeu (mai bine zis ideea de D-zeu) pentru moartea, durerea si suferinta oricarui om nevinovat. Fiecare copil care moare e o noua dovada pentru mine ca nimic din genul supranatural nu exista. Daca as fi Dumnezeu, nu as putea ramane insensibil privind cum mor acesti copii, a caror singura greseala e, poate, ca au venit pe lume.

    Asta e parerea mea… ceea ce nu inseamna ca cei credinciosi nu au dreptul sa creada sau ca nu au argumentele lor… pur si simplu pt mine aceste argumente nu sunt convingatoare…

    O seara buna! 🙂

  37. @Vsile
    Constat că „raționalitatea instrumentală” este un concept care te supără, și pe care îl refuzi.

  38. Domn profesor,

    Eu cred ca necunoasterea nu trebuie judecata ca un refuz! Nu cunosc , pur si simplu nu stiu, nu am citit nimic , despre acest concept sau hai sa recunosc in afara de ce citesc in past-copiurile dumneavoastra ce am mai citit vsile in afara de litereatura din toate sursele de specialitate din 1990 incoace?
    Poate ca totusi de la nivelul de cunostere al domniei voastre vedeti exprimari legate de „rationalitate instrumentala” dar atunci va rog sa le considerati nu ca un plagiat al ideii ci ca o exprimare inconstienta, nu in sensul exprimarilor partinice similare cu subiectivismul exprimarilor colegilor mei ci al acelora intuitive!
    Choelo, Cartarescu, parintele Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, ,zecile de scrisori de multumire de la copii din „orfelinate”, mai citesc povesti nemuritoare pentru nepoti, ca de tableta suntem satui,,mi-a murit pasiunea pentru Dick Francis , Alexander Kent citite fara traducerile „traducatorilor”……dar citesc blogul lui Adrian Nastase citesc ideile dansului neaplicate in practica si inca o data va citesc pe dumneavoastra!
    Desfasor o bogata activitate profesionala, ,si printre picaturi mai scriu si ceva nefolositor pe blog , pentru acele persoane care nu vor sa priceapa sincer ,fara efuziuni politice ,lumea cu adevarat!

  39. Marcus,

    Se pare ca am facut o fapta rea!

    Eu nu ti-am permis sa dezvalui chestiuni intime despre mine , mai ales ca acest lucru imi poate pune in pericol familia.

    Eu nu pot sa ma dezbrac de carcter sau de haine ca dumneata adica nu am silueta dezbracatului desi observ ca tu o cultivi.

    Dumneata scri ce iti dicteaza Florin. Ti-a istorisit vre-o data ce gest am facut si pentru el?
    Se pare ca invidia si nu bunatatea eventual aprecierea va capaciteaza.

    Eu nu ti-am cerut sa fi incorect , nu pot , dumneata vad ca poti, eu am cerut unui om logic , sa mi se alature atunci cind cineva ma jigneste public.
    Cind a fost vorba de cineva care te-a jignit personal pe tine si fetele tale Vasile de atunci nu a fost Marcus de acum ! Remember? Aici nu este vorba de obligatii de o mica avere investita in cartea dumitale , a fost se pare una din greselile nu neaparat mari din viata mea!
    Si ca fost eventual prieten ,asa cum ai scris in cuvintul inainte al cartii dumitale ar trebui sa-ti inhibi fata de rautatea si prostia! Cel putin in amintirea celor dragi sau ale acelor zile!

  40. O, da! Liam Neeson… Cum sunt în perioada „Dacă doriți să revedeți…”, ultimul film cu el revăzut a fost Lista lu Șindler.

Lasă un răspuns