La Multi Ani!

Vreau sa le transmit tuturor celor pe care ii cheama Ion, Ioan, Ionut, Ioana, Ionela cele mai calde ganduri cu ocazia zilei onomastice. Un gand special pentru Ion Iliescu, poate cel mai cunoscut dintre politicienii care isi serbeaza astazi ziua de nume.

Ioan Botezatorul a fost cel mai mare dintre profeti, cel care striga in pustiu “gatiti calea Domnului” si a reprezentat pentru crestinatate un model de curatenie, de pocainta si de asceza. Unul dintre modelele de care romanii au intotdeauna nevoie. E mijlocul saptamanii, dar asta nu ne impiedica sa gasim timp, fiecare dintre noi, pentru a ne intoarce spre familie si spre prieteni cu un mesaj de incredere si de speranta. La multi ani!

68 de gânduri despre “La Multi Ani!

  1. @Criticos – Ponta nu are si nu avea nici in octombrie-noiembrie nici o piatra legata de gat de presa .
    Ponta nu a fost linsat si nu era strivit si pus la zid ca Ion Iliescu in anii 1990-2000 ca ” criminal ” , ” vinovat de tot raul si izolarea Romaniei ” , nu era demolat ca Adrian Nastase pentru tablouri si vanatoare in 2004 .
    Acuzatiile de plagiat , vazand contextul ( editorial intr-o revista americana care ignora Romania si care poarta numele Nature ) atrageau mai degraba simpatia , mana serviciilor era evidenta . Iar acuzatia de plagiat intr-o lucrare de drept , unde textele recomandarilor si legilor au peste tot acelasi tipar , te face sa zambesti .
    Nu inteleg de ce Ponta a renuntat , in mod lamentabil , la titlul de doctor in drept . Putea el , in lucrarea lui , sa inventeze recomandari , reglementari , legi , cu termeni diferiti ? I se reproseaza ca nu a facut literatura cu dreptul ? Ponta plateste pentru ineficacitatea si inactiunea lui , care sunt COLOSALE .
    @epicentru – saracii de la Charlie Hebdo abia isi castigau banii pentru chirie . Birouri cat se poate de banale , unde intra cine vrea . Nu era o baza ruseasca de submarine . Cei trei asasini ” francezi ” algerieni au intrat acolo fara probleme – au gresit intai usa , au sunat la numarul 6 , Charlie Hebdo era la numarul 10 . Iar cu arme ploua in cartierele arabe din periferiile marilor orase franceze – vecinii iugoslavi vand bine , sunt si arme din Nordul Africii , Capul Verde …Sa nu vina patologii de pe forum sa acuze Unchiul Sam …

  2. @Luminita Arhire. Desigur ca sunt persoane de pe FB care nu pot fi numite Facebook-isti, ci feisbucisti. Insa imagineaza-ti ca o buna parte dintre cei autodeclarati charlie au facut asta pentru libertatea de a se exprima fara cenzura si fara autocenzura si nu pentru libertatea de a practica un umor de o calitate indoielnica. La noi, in comunism, nu era cenzura, insa publicistii se intrebau: dar ce-o sa spuna tovarasa Zoe Petre? Dar ce-o sa spuna tovarasa Olivia Clatici? Dar ce-o sa spuna tovarasul Dumitru Tabacu? Dar ce-o…? Vesticii au o traditie a umorului grosier, nu neaparat francez, cu decenii in urma Kaddafi si Saddam apareau des in caricaturi si comicsuri ca sodomizati de presedintele in exercitiu al americanilor. Faptul ca noi am iesit din comunism cu un umor mult mai rafinat este, desigur, unul dintre multele pacate ale comunismului si vezi sa nu fii etichetata ca nostalgica. Tot asa cum sa stii ca oamenii au retinut alte aspecte ale povestii, de exemplu ce-a ales madame Coco intre a muri ea si a scapa 11 oameni ori a scapa ea si a muri ceilalti. Ea a ales ca un politician roman. In rezumat, pe FB cineva punea o intrebare: ati publica astfel de desene? Iar un comentariu la intrebare zicea: Ati omori pentru astfel de desene?

  3. Ii multumesc muftiului Muurat Iusuf pentru declaratia sa de astazi. Nu stiu, daca mesajul meu e-mail a avut vreo influenta sau nu, insa ii multumesc.

  4. @Luminiţa Arhire
    Aşa este: Libertatea nu înseamnă batjocoră, asta aduce a nihilism dezolant şi dizolvant. Cred că aprecierea din Financial Times că respectivii caricaturişti erau angajaţi într-o intreprindere stupidă şi fără sens este întru totul justificată. Iar isteria – că nu pot s-o numesc altfel – cu „eu sunt Charlie” se va lăsa cu un val de violenţe antiislamice la fel de stupide şi fără sens.

  5. SCRISOARE DESCHISĂ CU PROPUNERI

    DOAMNEI LIVIA STANCIU – Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție
    DOMNULUI TIBERIU NIȚU – Procurorul General al României
    DOAMNEI LAURA CODRUȚA KÖVEȘI – Procuror Șef Direcția Națională Anticorupție

    ACȚIUNI URGENTE PENTRU REABILITAREA JUSTIȚIEI

    21 Decembrie 2014 – ZIUA ELIBERĂRII DE SUB COTROCENI

    EPOCA NEAGRĂ – de zece ani – de băsism criminal, de regim dictatorial, autoritarist, a început să ia sfârșit la 21 decembrie 2014.
    Justiției române i se dă posibilitatea să înceapă o nouă etapă de înlăturare deplină a amestecului politic brutal în justiție, a comenzilor politice ale regimului băsist de la Cotroceni.
    Procurorii și judecătorii cinstiți au cale deschisă să-și îndeplinească misiunea conform Constituției și legilor țării, să facă DREPTATE.
    Urgența urgențelor: foștii guvernanți băsiști să fie aduși în FAȚA JUSTIȚIEI pentru faptele cu caracter penal.
    PROTEJAREA de către Justiție a guvernanților băsiști portocalii – în decurs de zece ani – trebuie să ia sfârșit.
    Să onorăm ziua eliberării – 21 decembrie 2014 – cu acțiuni urgente de reabilitare a Justiției, cu apărarea regulilor statului de drept în care “Nimeni nu este mai presus de lege ” – nici PREȘEDINTELE ȚĂRII.
    CUM ?
    I. DEBLOCAREA IMEDIATĂ A DOSARELOR
    PENALE ÎN CARE ÎNVINUIT ESTE TRAIAN BĂSESCU

    URGENT trebuie să înceapă CERCETĂRILE ȘI PROCESELE pentru cele peste douăzeci de dosare penale ale învinuitului Traian Băsescu, care stau “blocate”, în mod total nejustificat – în decurs de zece ani, sub pretextul SUPERIMUNITĂȚII impuse în mod artificial de niște procurori și judecători -contrar Constituției României.
    Lista celor peste douăzeci de dosare penale “blocate”, a fost transmisă de noi – la Președinția țării – la data de 19 iunie 2014 – și la toate autoritățile, propunând-i domnului Traian Băsescu să-și pregătească din timp APĂRAREA.
    Am propus să fie cercetat și judecat în stare de libertate, până la emiterea unei sentințe definitive.
    Milionarul Traian Băsescu, politicianul îmbogățit de tranziție, este MODELUL NR.1, în lista CORUPȚIEI în anii tranziției în rândul politicienilor guvernanți.
    După modelul său, au procedat mulți alți guvernanți. Ei formează gruparea largă de politicieni guvernanți – de jefuitori de bani publici și de avuție națională.

    II. DEBLOCAREA IMEDIATĂ A CELOR PESTE TREI SUTE DE DOSARE PENALE PRIVIND GUVERNANȚII BĂSIȘTI PORTOCALII

    URGENT – trebuie deblocate cele peste trei sute de dosare cu caracter penal care zac nelucrate la Direcția Națională Anticorupție, la Procuratura Generală și în unele instanțe judecătorești.
    ÎN FAȚA JUSTIȚIEI trebuie urgent să fie aduși guvernanții băsiști portocalii, alături de Traian Băsescu, și anume: Vasile Blaga, Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Emil Boc, Cătălin Predoiu, Anca Boagiu, Monica Macovei, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Teodor Baconski, Theodor Stolojan, Gheorghe Fluture, Mihai Răzvan Ungureanu și mulți alții.
    *
    * *

    Organele guvernamentale și Curtea de Conturi să publice imediat lista dosarelor cu caracter penal – care zac în nelucrare – la Direcția Națională Anticorupție, Procuratura Generală în instanțele judecătorești.
    Băsismul criminal trebuie dus în fața Justiției – pentru a se face dreptate.
    Direcția Națională Anticorupție, Procuratura Generală și Înalta Curte de Casație și Justiție – trebuie să anunțe un PROGRAM cu termene – privind desfășurarea cercetărilor penale și a proceselor în cazul dosarelor “blocate”.
    *
    * *
    AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE – să dea publicității analiza dinamică a fișelor de venituri și averii ale guvernanților portocalii care s-au îmbogățit, în timp ce milioanele de cetățeni români erau aruncați în sărăcie și mizerie prin măsurile aberante ale guvernării băsiste.
    *
    * *

    Noi, cei din societatea civilă, vom începe în luna ianuarie 2015 să publicăm analizele noastre privind dosarele penale “blocate” nejustificat în Justiție pentru “protejarea” guvernanților băsiști portocalii.
    Va fi și un AVERTISMENT pentru noii guvernanți.

    7 ianuarie 2015

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  6. ZeV

    Chiar nu știu la ce va referiți în PS-ul din 8 ianuarie 5:09pm. Mai ales că am spus nu o dată că SUA este aproape pe aceeasi treaptă cu Coreea de Nord în ceea ce privește spălarea creierelor majorității. Excepție face o subțire pătură conducătoare, cea a „păpușarilor”, cum le zic eu. Băsescu a încercat ceva similar, dar nu l-a ajutat capul…

  7. Domnule Filipas,

    Banuiam ce nu acumularea ci copy pastul este punctul dumitale forte, recunoseam in dumneavoastra talibanul roman de sorginte comunista,vremuri apuse dupa care tanjiti alaturi de Luminita, Georgica sau Zevica ,dar si alti purtatori ai criminalului CHE pe tricou,si pe piept sau in gand dar nu puteam sa cred ca aveti o confuzie generala in ale istoriei care se preda in clasele elementare.
    Aceiasi confuzie se observa si in traduceri elementare in confuzia in termenul englez roman si roman sau latinescul romanus.
    Desi va produce iritare si alunecare nervoasa trebuie sa va spun ca termenul de „romania///’ nu circula la formarea imperiului Roman de est cunoscut pentru dumneavoastra cu numele nefanariot ca atunci nu exista cartierul Fanar producator de fanarioti , Imperiul Byzantin si nu inca o data repet nu tampenia Imperiul Romania!
    Intre gaselnitile romanesti de tipul alunecarilor filipiniote istoriografi romani regasesc in numele al ducelui Ramunch din țara Valahilor folosind un patent literar-istoric, traducerea de „roman” fortind aparitia acestui nume inca din secolul XII de la aparitia epopeii si nu din seolul XIV-XV atunci cind acest termen ca natie si teritoriu incepuse sa se sedimenteze.
    Deci simplu profesore daca nu era nici nu exista !

    Este totusi laudabil ca nu ati coborit in grotesc si mizerie precum sustinatorii crimelor care depasesc chiar crimele naziste dupa pozitie de cenzura sau auto cenzura de inhibitie a gandului , creatiei, criticii oriunde si de oriunde!
    Mare rusine domnule Adrian Nastase cu citotori precum Luminita Arghirie sau
    Zev , oare acesti indivizi nu ar trebui sa-si ceara scuze sa se „auto-cenzureze” impreuna cu altii de aceiasi sorgine si gand?

    o

  8. @Cris – cei doi asasini ( sau mai multi ) , dupa ce au asasinat politistul ranit au intrat violent intr-o alta masina ; au parasit masina furata in care erau in fuga , dupa coliziune . Faptul ca si-au uitat actul de identitate ( pierdut ) in masina nu mi-i face simpatici , nici inocenti , nici subiect de fabulatie privind o conspiratie americana cu saracii asasini victime manipulate de Washington …

  9. @vsile
    Anti-românismul tău funciar n-are cum se vindeca. Totuși, este plăcut să predici în deșert. Îți repet lecția despre naţionalitatea română prezentată în fluxuri arhetipale. / “Cine a trăit, nu moare niciodată.” Viersul romanticei Emily Brontë (1818 – 1848) se potriveşte spre a caracteriza viaţa filosofului român Mircea Vulcănescu (1904 – 1952). Intuiţiile sale de o luciditate extraordinară vin în memorie la această oră astrală a României. Ne ajută să înţelegem acest timp unic, printr-o integrală care pleacă din „ispita dacică” în specificitate si universalitate. Zalmoxismul, de la Herodot citire, spune că spaţiul cultural din Vestul Pontului Euxin este racordat la universalismul cultural inventat prin renaşterea saitică. Tracism este nume simplificat pentru ‘socii’-alizarea ilirilor, traco-daco-moesilor, iar după Zosimus, şi a populaţiilor aflate în secolul IV între Carpaţi şi Nipru.. Mircea Vulcănescu percepea toate aceste fluxuri arhetipale şi le transmitea prin reprezentări ontologice. Or, cum scrie Constantin Noica, „El n-avea măsură. Îşi spunea gândul (…) şi, în clipa când vroia să se oprească, venea ceva de dindărătul gândului. Nu atât torentul de cunoştinţe şi gânduri era copleşitor, nu atât revărsarea, cât izvorul. Ceva din neştiutul spiritului nu înceta să se refacă.” Mircea Vulcănescu a fost comparat adesea cu Emil Cioran. În percepţia timpului nostru istoric, intuiţiile lor sunt complementare. Date noi se conjugă spre înţelegere în structura limbii române pe care au vorbit-o cu patimă şi lumină. “Naţionalitatea este o însuşire metafizică, (”suflet românesc”, sau “spirit românesc” spre deosebire de “naţiune”), calitate ireductibilă, spirituală. Naţionalitatea română este imuabilă.” „Am apărat şi am păstrat. Se cheamă acesta destin?”, întreabă retoric Emil Cioran, vorbind depre naţionalitatea română. „Tragedia României este că în primul rînd trebuie să ştie că devine tare. Conştiinţa este antecedentul fiecărui act de viaţă într o ţară fără istorie, pe cînd în marile naţiuni — cazul tipic al Franţei — conştiinţa este consecutivă actelor de afirmare.”, adaugă un Cioran puţin descumpănit. Franţa se afirmă şi capătă „conştiinţa consecutivă actului de afirmare” prin victoria anti-islamică a lui Charles Martel la Poitiers, în anul 732. Abia prin conştiinţa acelei victorii se creează faimoasa aristocraţie ereditară franceză care va susţine statul francez un mileniu, până ce apar alte forţe victorioase pe scena istoriei. Naţionalitatea română se naşte ca „romanitas” prin Constituţia Antoniniană din Anul Domnului 212. Jurisdicţia romană îşi desăvârşeşte plenar efectele (evaluarea istoriografilor de la Oxford University) până la 285 AD, când Imperiul Roman se transformă în Romania.

  10. @vsile
    Tu ce interese alogene reprezinți aici pe blog ? Văd că ești tulburat și nervos de faptul că prin zisele mele bine documentate „se anulează pretențiile rușilor și bulgarilor asupra Schiției”. Dragă @vsile, ești prea mult influențat în răul anti-românesc de lecturile tale din Țarstvenika. Apoi, eu nu reușesc deloc să reperez puncte de logică în narativul istoriografiei bulgărești despre Ongal!

  11. Centrule-nu vrei tu si gata.Se stiu firmele cistigatoare ,au avut loc si negocieri cu cele care au contestat ,crede-ma !

  12. Blogi ca sa nu lungesc chinul exprimarilor tale aberante care deja le împingi inspre ridicol, dar sa-ti scurtez si chinurile prostiilor pe care le emiti , poti stabili o data certa de ori unde vrei dumneata sau un citat al marelui Iorga , in care se vorbeste de Imparatia Romania si de imparatul român al acestei imparatii?
    Citezi prostii ca de obicei „pretentiile rusilor si bulgarilor au fost anulate” in rimul rand este exprimarea mea pe care cu sau fara ghilimele ti-o atribui ca urmare a citatelor dumitale eronate si istoriei bizantine , un Byzant condus ,parca de imparati , armate si functionari de origine greaca ,’sîc’ ,fanariotii de mai tarziu!

    Cit despre alogenismul meu iti pot preciza ca nu depaseste ca in cazul tau absurdul.

    Ei da, mai ghicit interesele mele alogen-dogrogene ,reprezinta de fapt pretentiile islamiste asupra Daciei lui Burebista sau Traian!

    PS
    Daca aveti vreo limita , o limita a ridicolului nu trebuie sa va autocenzurati ca in cazul cererilor pro-slamice de sorgine romanesti ci doar sa va opriti pentru un moment!

  13. @Santinela – aveti un ” scoop ” ni nu vreti sa ni-l spuneti ! Cine a castigat pe Suplacu de Barcau Bors ? Dar pe Campia Turzii Ogra ? Dar pe Ogra -Ungheni ? Dar pe Ungheni Targu Mures ? Nici macar firmele participante nu stiu cine a castigat , nimeni nu a anuntat nimic , dv insa ” stiti ” ? Sigur nu va credti in primavara lui 2013 , confundand licitatiile Bors Barcau si Campia Turzii Targu Mures cu licitatiile Deva – Lugoj ?

  14. @vsile
    Îți urmăresc atent mișcările pe blog. După un text, facilitat de mine, despre martiriul Sfântului Arsenie Boca, atacul murdar ce a urmat- prin mijlocirea unui interpus, celebrul nepot prezent și în alte scenarii?- la adresa „oaselor sfinte” ale ortodoxiei românești nu a fost deloc în spiritul creștinătății.

Lasă un răspuns