A venit cu adevarat iarna

De ieri ninge incontinuu la Cornu. Zapada a adus un peisaj de poveste. Cateva ore, am muncit in curte. Apoi, am pregatit tuica fiarta pentru toata familia. Asa cum am invatat de la tatal meu.

In aceste zile, am vazut si cateva filme interesante: „Fury” (o istorie din al doilea razboi mondial), „Lucy”( ce s-ar intampla daca ne-am folosi neuronii 100%) si un serial – „Tyrant” – despre doi frati foarte diferiti, film in care nu stii cine este cu adevarat dictatorul).

IMG_0004

128 de gânduri despre “A venit cu adevarat iarna

  1. Coane Adriane , cine crezi matale ca ar mai putea sa-l consilieze pe baiatul asta al nostru , de conduce PSD-ul ? Ne cam pierdem si ultimul dram de speranta cu el !

    Am si eu un of sau doua , si de aceea tot intreb :

    o fi bine mai ponta ce faci tu mai baiatule , de ne trisezi pe sestache , ca la paraindarat , si ne iei de prosti pe toti si tot dai OUG-uri la secret ?

    cititi ca merita osteneala si timpu’:

    http://www.cotidianul.ro/victor-ponta-ce-cadou-ai-facut-celor-de-la-gazprom-254002/

    Cine sa mai inteleaga ce are baiatul asta in cap ?

    Artistul asta cameleonic , zbiera in gura mare ca-i tradare , ca rusii-i platesc pe aia de manifestau (si o luau zdravan pe cocoase de la Jandarmeria Nationala) contra gazelor de sist , adica rusii ii plateau oamenii aia ca sa protesteze impotriva intereselor lor proprii ( NIS )…… te doare mintea de cata mizerie si perversitate politica are baiatul asta in cap !

  2. e vorba de familie, relaxare, timp pentru lucruri de astea simple care aduc liniste sufleteasca omului si va plictisesc pe voi ba ticnitilor. Nu e vorba nici de vite, nici de pupat de oase care fac minuni, nici de basexu, nici de botata aia da eba. Nu, nu e vorba de blaga ci de tuica fiarta, oboselnita ce esti. Auzi cum isi spune ala „blogideologic”. Ba tatutu, baga tare ca aratura e mare! In rest, sanatate domnule Nastase! Cred ca faceti exact ceea ce trebuie si e frumos ca ne spuneti si noua! Unii dintre noi inca va apreciaza! Uite, alice a inteles, ea nu e asa batuta in dovleac!

  3. Ati taiat porc anul acesta domnule Nastase? Intreb pentru ca observ ca sunteti foarte atasat de traditiile romanesti. Sarbatori fericite va urez.

  4. Dacă-mi permiteți , voi completa lista alcătuită din preferințele colegilor de blog , adevărați iubitori de film , cu încă vreo câteva titluri; sunt filme pe care le pot revedea oricând, cred, cu aceeași lăuntrică bucurie ca atunci când le-am văzut pentru prima dată :

    ”Trei culori –Roșu” – Krzysztof Kieślowski
    ”Solaris” – Andrei Tarkovsky
    ”Melancholia”- Lars von Trier
    ”American Beauty”- Sam Mendes
    ”Amores perros”- Alejandro González Iñárritu
    ”A cincea pecete”- Zoltán Fábri
    ”Glissando”- Mircea Danieliuc
    ”Velvet goldmine” -Todd Haynes
    ”Cateva zile din viata lui Oblomov” -Nikita Mihalkov
    ”Blow Up”- Michelangelo Antonioni( a fost și recomandarea altui coleg , dar nu pot sări peste el deoarece biletul la CINEMATECĂ pentru acest film a fost cadoul pe care mi l-a făcut tatăl meu pentru admiterea în facultate; în acest fel BLOW UP și-a câștigat dreptul de a se regăsi pe toate listele mele, indiferent de câți ani vor fi trecut de la vizionare)
    ”O iubire imposibilă”- Kar Wai Wong
    ”Arizona Dream”- Emir Kusturica
    ”Marele Lebowski”- Joel Coen
    ”Brasil” -Terry Gilliam
    ”Amantul” -Jean-Jacques Annaud
    ”La grande bellezza” -Paolo Sorrentino
    ”O iubire persană” -Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi
    ”Dueliștii” – Ridley Scott
    ”Suspectul”- Stephen Hopkins

  5. Dan Culcer: +Identitate și alteritate în teoria etnocentrismului evreu / « Odată cu modernizarea, la nivelul mentalului colectiv românesc evreul a fost învestit cu puternice trăsături de alteritate. »
    Ciudată frază, axiomatică, complet falsă, fără temei științific. Ea marchează începutul unei serii de studii despre relațiile dintre localnici și evrei imigranți* puse sub semnul «holocaustului din România». În realitate, alteritatea evreilor în spațiul est-european și balcano-pontic nu este o invenție sau o atribuire netemeinică de către xenofobi localnici ci, multă vreme, până la emigrarea sionistă, chiar esența prezenței evreilor, fie germanofoni (idișofoni), fie rusofoni sau hispanofoni (sefarazi), în teritorii locuite majoritar de localnici aparținând unor culturi și tradiții diferite. E vorba deci de evrei aparținând unor comunități neintegrate, care refuzau integrarea, erau neintegrabile datorită autoizolării culturale, ca purtătoare ale unor idealuri politice străine și contradictorii (sionism, comunism, socialism, internaționalism), voinței de ghettoizare (aglutinare, solidarizare, autoapărare), religiei, limbii comunitare utilizate, diferențierea fiind însăși programul lor existențial de supraviețuire comunitară, identitară. Grupurile de evrei ajunse pe aceste meleaguri erau deci străini, se considerau străini și au vrut să rămână străini, atâta vreme cât statutul de străin le era favorabil, statutul de protectorat al sudiților**, supuși străini. protejați de consulatele unor țări străine deschise în țările respective. Modernizarea începuse demult.
    Dan Culcer
    * Caietele Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” Nr. 2/2007 -Bucuresti-2007.
    ** SUDÍT, sudiți, s.m. Locuitor din țările românești aflat sub protecția unei puteri străine, având prin aceasta dreptul la o jurisdicție specială, la anumite privilegii fiscale etc., de care nu se bucurau pământenii. – Din it. suddito. Publicat de către Blogger la Dan Culcer Jurnalul unui vulcanolog , 12/29/2014 08:42:00 p.m.+

  6. @Centru, după ce i-a atacat virulent pe “urmaşii moşnenilor” care au sprijinit Cezarismul patriotic naţionalist al dictatorului Nicolae Ceauşescu – cel care “a scos România din Evul Mediu”, alegaţia fiind făcută cu sinceritate şi bucurie la postul de radio Europa Liberă de către etnicul german dizident William Totok-, apoi pe “românii ortodocşi” în general, acum i-a luat la rând pe moţii din Apuseni. @Centru, miasma otrăvitoare a belakunismului i-a atins fatalmente mai pe toţi intelectualii etnici români din Ardeal. Inclusiv pe altminteri eminentul istoric român David Prodan. Apoi, învaţă tu mai bine româneşte! Cuvântul “promiscuitate” are o conotaţie morală, deci implică o liberă alegere. Puteai folosi eventual sintagma “condiţii degradante”. Ţi-am pus o potecă asociativă (link) pentru a citi opiniile extrem de interesante ale istoricului militar român Mircea Dogaru despre răscoala lui Horia, Cloşca şi Crişan. Interpretările sale demonstrează ostensiv că David Prodan este depăşit …

  7. Cind ai inima neagra, „această comuniune a neo-liberalilor bazată pe monstruoase chefuri bahice ” .Eu nu prea cunosc de bahicele ne-liberalilor , imi amintesc bine de bahicele comunistilor , imi amintesc de bahicele regretatului Paunescu, sau de bahicele altui mare talent actorul St.Iordache, imi amintesc de bahicele de la banchetele care succedau partidele de vanatoare… si partial cele de dupa partidele de pescuit , imi amintesc de bahicul Vacaroiu,Basescu..

    Mai profesore nu iti este teama ca-ti rupi placa din gura si nimeni nu va mai face cheta sa-ti faci una noua?
    Inearca domnule sa te trezesti!

    Pentru cei care mai sunt,

    S-a stins pentru unii colegul pentru altii prietenul de la ping-pong , Octav Nour.
    Poate varsa bahicul profesor de fals si devinformare o lacrima etilica, sau poate isi micsoreaza portia zilnica de matralox altul.

    PS

    O constatare,
    jucatorii de si din B si-au dat mana cu delatorii din A de la antene si nu apuca sa se usuce cerneala pe semnatura actualului locuitor de la cotroceni ca-l supusera atia la foc incrucisat mai abitir decit dezinformatorul Flipas .Mare mizerie de televiziuni ,antene,politicieni !

  8. OK, va dau eu doua idei de filme bune, dar bineinteles, dupa gustul meu: Pianistul de pe ocean, si Vikingii de pe Discovery History channel, asta e serial si cam sangeros dar reda neromantat un fragment de epoca si de cultura nordica, altminteri imposibil de gustat…

  9. Da, da! Mi-am notat câteva filme pomenite aici, pe care aș vrea să le revăd.
    Și cu filmele văzute demult se întâmplă ceea ce se întâmplă cu cărțile citite demult pe care le recitesc: descopăr în ele unele aspecte pe care nu le-am văzut când le-am parcurs prima oară.
    Asta se datorează experienței de viață și acumulării de cunoștințe în timp.
    Așadar, nu le REVĂD, ci le VĂD CU ALȚI „OCHI”.

    Vă doresc tuturor să aveți sănătate atât cât se poate la „vârstele” noastre, să faceți în așa fel încât s-o păstrați (ceea ce-mi doresc și mie), și o stare de spirit „high” (îmi permit și eu un pic de romgleză la sfârșit de an…).

  10. Doamna Luminiţa Arhire ne recomandă filmul ”Dueliștii” de Ridley Scott. Cu scenariul după Joseph Conrad, un tip născut şi crescut pe istmul baltico-pontic, cu propriile sale arhetipuri culturale ce ne influenţează şi pe noi. Doamne, ce film mare este ”Dueliștii”!

  11. Cinefil,

    Pai de ce sa nu-i dam dreptate Carcotasului?
    Ideea este alta , si altceva am spus eu fara sa-i numar pistoalele lucicai. Eu vorbeam de o idee transpusa printrun film fantastic sau daca doresti stintifico-fantastic o idee , o teorie un trigar plasat acelora care folosesc neuronii Ca carcotasul sau ca altii de aceiasi natura!
    Un adevarat cinefil vede filmul pe threadul respectiv , un critic de film il vede asa cum vrea neuronii lui, un carcotas numara pistoalele lucicai!

  12. Cinefil,

    Apropo de apropou, eu am comentat ideea de baza , greu un subiect se vede prea greu de inteles dar am recomandat un film fara ‘appy end iar dumneata ca cinefil intelegeai de ce nu am recomandato pe Lucica si l-am recomandat pe Judecatorul „Robert Duval”

  13. @Filipas – nu abuza de condescendenta pe care o am fata de varstnici . Nu ca as acorda multa importanta insultelor tale , pe multe nu le vad , nu-ti citesc divagatiile despre dacii din Rusia si Einstein complotand impotriva Romaniei etc etc , interesanta tacerea ta respectuoasa ta fata de noul Hitler de la Kremlin , care nu e prietenul dacilor) .
    Nu e vina mea ca ai tulburari timice legate de varsta , plus reflexele tale de securist ? profesor securist ? obisnuit sa ridice tonul cand ceva nu-i convine – daca crezi ca impresionezi pe cineva aici sau altundeva , da , impresionezi , dar nu mai mult decat un client la o coada in anii 1980 , lesinand dupa 4 ore de asteptare
    . Exista gerontologi , ne putem trata . Asta e ultima data cand ma adresez tie si sa stii ca nu are rost sa raspunzi , nu te citesc .

  14. @Centru, bănuiesc ce te-a supărat. Alegaţia că „miasma otrăvitoare a belakunismului i-a atins fatalmente mai pe toţi intelectualii etnici români din Ardeal.”

  15. @Centru, văd că deocamdată Vladimir Putin duce o politică economică fondaţională în Rusia. Şi asta te supără?

  16. Tot ce s a construit în România postbelica s a dat gratis de către voi.Nu ți contesta nimeni inteligenta dar ,măcar după ultimele alegeri , da ne și noua o șansă. Iliescu judecat?

  17. @ Bogdan
    Păi, vroiaţi locuri de muncă. Văd că voi, cei pro-Iohannis, aţi găsit imediat şi soluţia: membri în plutoane de execuţie. Pentru un Om, nu trebuie mai mult de-un Cârlan (plutonierul). Şi restul de job-uri sângeroase cerute de „victoria” din 16 noiembrie? @ Bogdan, tu eşti cu „echipa” http://adevarul.ro/news/politica/oamenii-klaus-iohannis-amanunte-subsolul-s-au-strans-13-milioane-fani-facebook-1_54a3cacc448e03c0fd307caa/index.html care a construit regresul României?

  18. @Bogdan
    CDR şi Emil Constantinescu, DA, Boc şi Băsescu n-au fost şanse? Culmea: unii îl condamnă pe Iliescu că n-a vândut, alţii ( ca tine) zic că a vândut tot. „Şansa” numită Iohannis e campion la retrocedări în favoarea unor străini.Să vedem

  19. Catre Centru.
    Dupa Gh. Platon, rascoala lui Horea a fost o revolutie si asa a fost, prin program si consecinte. Daca Horea a mers sau nu la imparat nu conteaza, pentru ca, oricum , acesta nu le facea dreptate, desi mentalitatea epocii era ca imparatul este cel bun si nobilimea este cea rea ( mai ales ca Iosif II era un despot luminat). Insa nu trebuie sa uitam cum au fost chinuiti rasculatii si cum a sfarsit Horea! Cruzimea austriecilor trebuie sa ne inspaimante si sa nu uitam! De fapt, la scoala se invata foarte putin despre aceasta revolutie, iar revolutia de la 1846 din Transilvania nu se mai studiaza la liceu.

  20. Oscar Wilde,

    E perfect sa fi patriot cu nume xen! Adica un fel de filipas!

    Eu l-am ascultat acum ceva vreme de romanul adevarat roman Tudor Gheorghe si nu pe delatorul filipas , cintind niste cintece vechi autentice din zona Olteniei si a Bucovinei dintro culegere de obiceiuri si balade romanesti , o culegere realizata de imparatia de la Vienna , pe vremea imparatiilor!
    O alta veste trista pentru dumneata si patriotul filipas ar fi ca serbii din tara Romaneasca fugitivi dupa o mosie pe alta preferau iobagia din Transilvania contra libertatile oferitee vitejii mosieri si domnitori romani care spre supunerea lor totala in caliate apropriata mai de graba de sclav ii mai lega si de mosie prin act „presedential”!
    Cind citesti interpretarile patriotarde ale cuvintului serb sau ruman observi ca acestea sunt mai toate traduce in iobag termen taranilor fara drepturi din Transilvania , nu ma intreba de ce se confunda termenele.
    Eu nu doresc sa combat istoricii si mai ales pe acei istorici chiar daca multi schimba adevarurile istorice.
    Forma transformata a unei rascoale , populare nu poate fi confundata cu una de razboi decit daca in ambele parti beligerante regasim deopotriva cler , nobili, meseriasi ,diferite etnii si etnici!
    In Transilvania mai de graba rascoala de la Bobalna poate fi asimilat unui razboi dar in nici un caz rascoala lui Horia-Closca…..
    Te-ai intrebat vreo data de ce totusi , cel putin la fel de obiditi serbii si rumanii nu s-au ridicat in miscari populare expresice precum cele din Transilvania?

Lasă un răspuns