Dragi prieteni, va doresc un Craciun fericit!

Dragi prieteni,

De Craciun, sa va bucurati de a-i avea alaturi pe cei mai dragi.

De Craciun, sa traiti momente pe care ei si le vor aminti mereu si pe care le vor purta vesnic in suflet.

De Craciun sa primiti linistea si speranta unui nou inceput.

Si aduceti-va aminte ca „miracolul nu inseamna sa zbori prin aer sau sa calci prin apa, ci sa mergi pe pamant”.

40 de gânduri despre “Dragi prieteni, va doresc un Craciun fericit!

  1. Stimată Doamnă Dana Năstase,
    Stimați Domni Adrian, Andrei și Mihnea Năstase,

    Vă urez să vă bucurați de Crăciun și să începeți Anul Nou cu minte limpede, cu energie și cu speranțe curate!

    Mulți ani de viață și multă viață în ani!

  2. Dragi colege și colegi cu care rezonez practic întotdeauna (Luminita Arhire, Adrian B., Cris, Radu Humor, Fragmentarium Politic, ZeV),

    Stimați colegi cu care rezonez câteodată,

    De Crăciun 2014 și de Anul Nou 2015, o zicere de colind Tudor Gheorghe:

    Când se urcă scroafa-n pom,
    Cine tace nu e om!

    La mulți ani cu sănătate și bucurii!

  3. Energia gandurilor bune se simte de la distanta. In timp ce mergea la un intelept pentru sfaturi, un mare unificator oriental antic le-a propus insotitorilor sa coboare de pe cai si sa parcurga pe jos mica distanta care mai ramasese. „De ce?”, au intrebat contrariati generalii. „In semn de respect fata de intelept”, a fost raspunsul. „Ha-ha-ha! Dar el este inca departe, nu ne vede” au ras generalii. Eroul i-a privit mustrator si le-a replicat intr-un mod neasteptat: „Binele si raul din inima oricui se simt. La fel si respectul.” Craciun fericit!

  4. CRACIUN FERICIT asemenea d-voastra si la intreaga familie.Sa nu uitam ca „unitatea de masura a fericirii este clipa „.Sa aveti clipe multe fericite ! Sarbatori binecuvantate va doresc din toata inima.Va respect!

  5. In afara subiectului – asa cum era de asteptat , Ponta nu a facut in 23 decembrie nici o analiza asupra constructiilor autostrazilor , asa cum se angajase . Poate ca este o analiza confidentiala , facuta in familie in fata copiilor , inainte ca acestia sa adoarma ( ” autostrada Comarnic Brasov , 3 tuneluri de 7 kilometri , finantata de concesionari etc etc ” )
    Astazi pare un lucru cat se poate de natural , sarbatorirea Craciunului .
    Dar noi stim ca scolile nu erau in vacanta in timpul acestei Sarbatori iar in internatele scolilor medii ( echivalentul liceelor ) elevii erau inchisi cu cheia in dormitoarele comune ca sa nu poata iesi , in anii lui Gheorghiu Dej . Colindul de Craciun , cu referinte la Betleem si Isus , era subversiv in ochii regimului .
    Sa nu uitam cui datoram viata libera si normala de astazi – anonimilor iesiti in masa cu pieptul gol in fata gloantelor Armatei ceausiste , condamnati la o moarte , cel putin civila , sigura .
    Sarbatori fericite !
    Cristos s-a nascut !

  6. @Centru spune: „Colindul de Crăciun, cu referinţe la Betleem şi Isus, era subversiv în ochii regimului.”
    Cum poţi minţi în halul ăsta ? Pe vremea dictatorului Nicolae Ceauşescu, Mitropolia Olteniei organiza pentru cetăţenii Craiovei concerte religioase fastuoase de Crăciun –cu toate simbolurile sacre amintite de viersul românesc tradiţional!- în catedrala meşteşugărească şi negustorească Madona Dudu. Subliniez şi pentru tine că mormântul ideologului naţionalist român Vasile Cârlova se găseşte în curtea acelei biserici! Chiar dacă universitarul Paul Cornea a evitat intenţionat şi tot timpul în cărţile sale publicate pe vremea regimului comunist din România – stat care exista realmente înainte de „evenimentele din decembrie 1989”! – să folosească sintagma „ideolog naţionalist român” preferând eufemismul „pre-romantic”. Bine, ideologia naţionalismului românesc a incorporat ca pe un acquis occidental Ideologia primară definită ca atare de către Antoine Destutt de Tracy (pe bună dreptate glorificat de intelectualul liberal Dan Amedeu Lăzărescu). De asemenea este adevărat faptul că paradigma thermidoriană, atunci când a fost generată Ideologia primară, a fost un interludiu între Iluminismul continental (spun aşa pentru a-l deosebi de Iluminismul scoţian care a generat prima Revoluţie Industrială) şi Romantism. Dar universitari precum Paul Cornea au interzis practic discuţiile despre Thermidor la noi, iar nu comuniştii români Gheorghiu-Dej ori Nicolae Ceauşescu! Şcolile româneşti promovau o cultură laică pe vremea comunismului deoarece sistemul era foarte bine şi respectuos calibrat întru paradigma thermidoriană. Era un sistem european apărat de Armata Română ! La Timişoara, aşa-zisa „revoluţie română” a fost o maşinaţiune din exterior, unde serviciul MI6 a folosit nucleul de bogomili –prin definiţie nişte luptători înnăscuţi- din zona Timişoarei în apărarea unui popă reformat care dorea distrugerea României. După ce şi-a atins scopul în decembrie 1989, nu şi-a mai ascuns intenţiile sale de început!

  7. “miracolul nu inseamna sa zbori prin aer sau sa calci prin apa, ci sa mergi pe pamant” … Asa este, miracolul este sa realizesi zilnic ca atunci cand te trezesti dimineata nu ai nici macar meritul respiratiei din timpul somnului, si sa realizezi ca fara vointa lui Dumnezeu nimic nu ai fi putut face,

  8. Planul hippodamian al oraşului Drobeta- Turnu Severin din era modernă a fost foarte bine realizat la începutul secolului XIX de ofiţeri de geniu („Armă militară care cuprinde trupe specializate pentru executarea lucrărilor de fortificații, de drumuri, de poduri etc”, după DEX) ai armatei ţariste. Latura amuzantă este aceea că ofiţerii ruşi erau absolut convinşi de faptul că denumirea Severin provine de la rădăcina rusească Sever care înseamnă Nord. Însă noi trebuie să-i absolvim de orice vină filologică, pentru că accentul slavofil fusese deja instilat de către împăratul Constantin Porfirogenetul în De Administrando Imperii. Istoricul american John Van Antwerp Fine Jr încearcă să demanteleze în cartea “Balcanii medievali timpurii. O trecere în revistă critică începând cu secolul VI şi până în secolul XII târziu”, miturile istoriografice construite de Constantin Porfirogenetul.

  9. Mare mizerie de Craciun sa citesti delatiunile unui prof.securist ,postac Ceausescu , sa deformezi trecutul sa te urinezi pe mormantul tinerilor , cazuti multi victime inocente ale revolutiei, in fine lovilutiei din 89!

    Titus ,chiar esti necredincios, nu iti este frica ca intro zi vei fi traznit…sau deja esti?

  10. Vă mulțumesc, d-le Năstase.
    Dv., d-lui George Ban și celorlalți comentatori, fie că mă agrează, fie că nu, vă doresc să sărbătoriți Nașterea Domnului nostru Isus Cristos cu familiile, la mese bogate, în rugăciune și reflecție.
    Să urmăm mereu învățăturile și exemplele lui Cristos!

  11. @vsile
    Din propriile tale zise, „revoluţia”, adică distrugerea României, ţi-a creat o imensă prosperitate personală.

  12. Blogi,
    Ce a fost la Craiova a fost in mod cert si la Constanta sau in alte orase cu exceptia Timisoarei si Bucurestilor.
    Daca folosesti in mod serios termenul de Revolutie atunci fi sigur ca printre cele citeva mii de revolutionari, multi fripturisti , nu este nici unul care a devalizat statul roman, care a preluat mari unitati din industrie pe care le-a vandut mai tarziu la fier vechi, care a facut mari afaceri imobiliare , care a revendicat si primit de la stat in mod ilicit valori uriase , cum nici unul nu cred cu exceptia celor care au parasit Romania sa-si constituie conturi prin strainatate.
    Cu idealuri sau nu revolutionarii au ramas niste amarasteni , inchistati in trecutr care isi revendica drepturi pe care nu le merita,
    Clasa nou formata cu liber de la tatucul Iliescu, se compune totusi din mai multe categorii de oameni si mentalitati pe care dumneata ar fi bine sa-i aprofundezi sa-i separi si sa-i citezi in mod corect.
    In primul rand piata de capital romaneasca a fost invadata de banii securistilor din sistem ,banii stocati din acacerile ilicite ale acestoa de pe vremea lui Ceausescu bani obtinuti din afacerile colaterale pe langa sutele de intreprinderi de comert exterior sau obtinuti din traficul de influenta al activistilor de partid din sistemul creat de Ceausescu.

    Aceste sume uriase au cuprins ca o caracatita capusara industria romaneasca au aduso la faliment si prin proasta administrare a condus la falimentul propriilor intreprinzatori.
    Citiva dintre acestia care au legat afacerile lor personale cu oameni politici puternici cu partide la guvernare au prosperat un Catarama, Voiculescu,Patriciu, Nicolae , Trita Culita, Becalii si inca citeva sutte , nu neaparat numai cei din top trei sute sunt exemple clare nu inventiile lui Vsile..
    Noi doar inchidem ochii sa nu vedem imparatul gol, desi cunostem ca Voiculescu a fost apropriat de Vacaroiu, Nicolae si Patriciu de Dan Ioan Popescu…citiva au tisnit de sub cizma lui Iliescu cu ajutorul lui Talpes…Traian Basescu la avut pe Comanescu si un alt grup de comandanti fosti colegi ca pusculite si trambuline de plasament..

    De cealalta parte au actionat cu bani putini cu investitii personale, fara ajutorul statului, chiar cu piedici ,dar cu fler si angajament total pina la sacrificiu ,micii intreprinzatori..Acestia au devenit alaturi de marii magnati ai tarii motorul acestei societati , acestia au creat individual mult mai multe locuri de munca decit toata industria magnatului Nicolae.
    Spre deosebitre insa de mari magnati, micilor intreprinzatori le-au lipsit , marea investitie si din aceasta cauza ei nu sunt asa de vizibili pe piata
    economica.

    In toate tarile fost socialiste au avut loc miscari asemanatoare denumite tot revolutii la unii chiar de catifea, isasi Rusia a trecut printrun glaznost care infrumusetat de intriga americasna a dus la reimpartirea noului imperiu dar dumneata de ce nu te intrebi de ce Cehia,Slovacia,Slovenia,Polonia ,nu a suferit asa cum sufera Romania din cauza acestei tranzitii pe care dumneata si nu numai o numesti revolutie?

    Dorinta mea profesore era sa nu predai tinerilor ,multi dintre ei , nu indeajuns de intelepti lectii false sde istorie!

Lasă un răspuns