Am ajuns la Cornu

20141223-144653.jpg

Am ajuns la Cornu. Astăzi, părea ca a venit primăvara. Cald si soare pana la prânz. Vom petrece Craciunul si Revelionul, in familie, aici.
A sosit și Mihnea. Tocmai a finalizat o lucrare pentru masterat, pe o tema incitanta: teoria conspirației. Andrei va sosi mâine, cu prietena lui.

PS unii dintre voi m-au întrebat cum mi s-a părut discursul de investitura al lui Iohannis. Foarte bine scris. Cu mesaje echilibrate in toate directiile. Îndemn la calm, dorința de a adauga si dimensiunea economică in relația strategica cu SUA, dialog cu partidele, formule consensuale pe probleme importante, etc. So far, so good…

56 de gânduri despre “Am ajuns la Cornu

 1. Criticos se pare ca dialoghez cu o persoana care nu prea vede nu prea aude dar cunoaste braille si de aici puterea de exprimare!
  Cind noi cei 6 milioane + alte l.5 am votat destituirea lui Basescu , ce am fost, basisti , am fost mult prea multi sau mult prea putini?
  Dumneata confunzi semantica ca notiune literara, sau logica elementara cu patetismul livresc servit in politica ca spalare de creier si intoxicare.
  Democratia este altceva decit atasamentul nefiresc al maselor fata de promisiunile politicde ci mai de graba optiunea maselor de a intoarce si a reaminti celor de la putere ca locul lor nu este vesnic , si ca votul singura arma legibila prin care masele se pot exprima!
  Dumneata care cu idea preconceputa in fata urnei de vot , esti apriori diferita de mine care neinhibat de Ponta , Basescu, Johannis vin la vot pentr a incerca sa schimb cite ceva!
  Imi pare rau dar prin partizanat dumneata ca si alti colegi va subminati propria inteligenta.
  Am mai scris parca , am repetat de mai multe ori daca tot sunteti alaturi de Arian Nastase , invatati,invatati,invatati si din exprimarile desi partinice, totusi atat de echilibrate ale acestui mare politician roman..
  Invatati ca un instrument precum critica nu poate fi si nu a fost inabusit ,nici in comuna primitiva cind criticii erau ucisi cu parul nici in sclavagism sau feudalism cind erau arsi pe rug si nici in epoca moderna cind cu mijloace de dezinformare precum ale domniilor voastre , sau gulaguri criticii erau facuti disparuti sau li se inchidea gura!

  Apreciază

 2. Vsile,
  Îmi place lecţia servită, încă nu am avut timp să o aprofundez, dar promit solemn să stărui măcar o săptămână, ca să fiu sigură că am înţeles bine cum e cu democraţia. Nu ştiam însă că mă pricep la Braille, însă mă bucur că fiind neinstruită într-ale democraţiei (şi spălată pe creier, pe deasupra) tot mă pricep şi eu la ceva. Doar în paranteză spun că nici printr-un colţ al minţii nu mi-a trecut să insinuez că Iohannis nu a fost ales democratic. Să mă mir că aşa a fost, îmi iau libertatea nedemocratică, să zicem. Şi să ştii că motivarea pentru vot cu banii pe care Merkel îi va da lui Iohannis nu e o invenţie a mea. Cam asta e. Acum după ce-oi mai studia, cine ştie, voi începe şi eu să întrezăresc măcar adevărurile nemuritoare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.