Decizia CEDO

Decizia CEDO, din 18 noiembrie 2014, de respingere a plangerii mele in legătură cu modul de desfăsurare a dosarului „Trofeul calitătii” mi-a oferit mai multe răspunsuri la unele intrebări pe care mi le pusesem după alegerile prezidentiale din 2004.  Nu are rost să detaliez.

Mă voi mărgini acum să public, in anexă, fată in fată, plângerea mea la CEDO si decizia adoptată de majoritatea completului. Cred că aceste texte merită să circule, cât mai larg, pe internet, pentru că ele vor fi invocate, de acum inainte, ca precedent, in alte dosare de acest gen. Textele sunt in franceză, in original. Veti putea constata solutiile adoptate in ceea ce priveste  discrepanta intre numărul de martori ai acuzării/apărării (972:5) sau ignorarea de catre ICCJ a expertizei  care arăta că nu exista prejudiciu. Este examinată si condamnarea in conditiile  lipsei probelor directe, pe baza unui „rationament logico-juridic”.  Tribunalul de la Strasbourg s-a pronuntat si in legătură cu faptul că s-au schimbat, pe timpul derulării procesului, regulile privitoare la prescriptie sau la „celeritate” sau cu privire la decretele de numire a judecătorilor.

Cred insă că merită să cititi singuri, dacă aveti rabdare, cele două texte. Plângerea pe care am transmis-o la CEDO era despre  nevoia de echitate in administrarea justitiei. Recunosc, decizia tribunalului mi-a lăsat un gust amar.

CEDO

NASTASE c. ROUMANIE

92 de gânduri despre “Decizia CEDO

  1. Calitatea apei din aquiferele României nu-i chestiune de joacă pentru niciun guvern responsabil al României! Din acest punct de vedere, guvernul Victor Ponta s-a comportat execrabil ! Chiar dacă un Wesley Clark, un Chevron, un Mark Gitenstein, au cerut imperios distrugerea acestei calităţi naturale în România! Nu uitaţi că la Fukushima, japonezii au copiat ad litteram normele de risc stabilite de americani. Şi vedeţi ce s-a întâmplat! Aceeaşi chestiune foarte gravă se pune şi pentru tentativele repetate de începere a exploatării aurului de la Roşia Montană ! Exploatarea aurului de la Roşia Montană ar fi o crimă naţională ! Mult mai gravă în consecinţe chiar decât Catastrofa Naţională numită eufemistic „revoluţia română din decembrie 1989”!

  2. Așa cum Funeriu a pregătit atacul la Ponta, prin atribuirea sieși a dreptului de numire în Comisia ce avea să judece „sesizarea” plagiatului, că nu mergea să mai lase Universitățile să-și stabilească ele reprezentanții, așa a fost „pregătit terenul” și în cazul dumneavoastră! Adică forțarea plecării judecătorului Bârsan, bineînțeles condamnată ulterior de cei ce o ceruseră!
    Ca simplu cetățean, neimplicat, dar interesat de fenomenul politic, căci îmi influiențează major viața, îmi permit să cred că ar fi fost mult mai bine dacă ați fi procedat ca N.Văcăroiu, care a intentat procese peste procese celor cei-l atacau. Altfel ar fi fost situația dacă-i puneați la plată pe cei ce v-au acuzat cu sloganul „Năstase patru case”, ca să nu mai pomenim de sutele de case și terenuri ce v-ar fi aparținut în anul candidării la Președinție.
    Pe de altă parte, se zvonea, mai acum vreun an, că baroneasa N. v-a vizitat la Jilava ca purtătoare de mesaj – așa că eu deduc o poziționare de ne renunțare la luptă. Succes!

  3. Ce dă sau ce ia CEDO? Cred că dă în bobi și ia hamu și praștia.
    Cum ar putea o Curte care are mii de plângeri în cauze complicate să pătrundă în profunzimea unei cauze pe care procurorii au falsificat-o, au îmbârligat-o, au înnodat-o astfel încât să nu poată să-i contrazică decât cei care au studiat temeinic dosarul, îl știu pe dinafară și cunosc abuzurile la care se dedau DNA-iștii participanți la Festivalul Arestarea României, demn urmaș al Cântării României de dinainte de 1990?
    Cum ar putea UE care apreciază progresele unei țări după numărul demnitarilor condamnați (probabil UE își închipuie că nivelul de trai din România crește cu un procent la fiecare demnitar băgat la închisoare) să-i contrazică pe magistralii magistrați și pe Codruța pe care mai an a încoronat-o, încorona-o-ar cu coronița Ofeliei și ducă-se Codruța cu coronița ei cu tot pe apa Sâmbetei !?

  4. Ioh, președintele ales-bules:
    O felicit public pe Alina Gorghiu.
    Sigur public? măi năvlegule? Când te văz și auz, parcă-l văz și auz pe Bulă.
    Ce vremuri am ajuns să trăiesc! După un președinte-Guță-manea, un președinte-Bulă.
    Vorbește ca o păpușă Kenny întoarsă cu cheia. Vedeți, măi ăia din dosul lui, să nu uitați să rotiți cheița din când în când, căz rămâne Kenny împietrit și mut!

    La plecarea din PD, Băsescu a le-a poruncit supușilor PD-iști să-l pună prezdent pe Boc, iar supușii s-au supus.
    La plecarea din PNL, Ioh le-a poruncit supușilor PNL-iști s-o pună prezdent pe Gorghiu, iar supușii s-au supus.
    Avertisment: orice asemănare e întâmplătoare.

  5. Legea, adoptata tacit, a sigurantei cibernetice imi va prilejui, desigur, daca dl Nastase imi va permite, sa trimit aici spre publicare o scrisoare deschisa dlui presedinte al senatului, Calin Popescu Tariceanu, in sprijinul abrogarii sau amendarii consistente a acestei legi. Peste cateva zile cred, dupa ce o voi studia nitel.Pentru ca, la prima vedere, este o lege care afecteaza serios libertati cetatenesti. Nu doar atat, tot la o prima vedere, aceasta lege pare a permite:
    – cenzurarea libertatii economice si a activitatii economice, influentarea si dirijarea profitutului.
    – permite lovirea pana la falimentare a firmelor mici, prin repetate amenzi de 10000 lei, sub pretextul ca nu iau impovaratoare masuri de protectie informatica. Conform statisticii, aproape 2/3 din firmele romanesti au 1-3 persoane.
    – cunoasterea in secret a continutului calculatoarelor adversarilor politici si partidelor politice: mesaje, actiuni in pregatire, sloganuri electorale,…
    – intarirea puterii personale prezidentiale pana la o semidictatura, tinand cont ca piramida organizatorica a acestei legi are, in varf, institutia prezidentiala.
    Asta cat timp nu imi aduc aminte de razbunarea pe secretarul de partid. Adica, daca un tip, pe vremea lui Ceasca, reusea sa fuga afara, daca avea pica pe secretarul de partid ii trimitea acestua o carte postala, ca o poata citi toti, pe care scria: Gigele (sau cum il chema pe secretar) vino repede, fugi cu prima ocazie fiindca ti-am gasit slujba! Coroborat cu ideea ca o patrundere fara mandat intr-un computer poate avea ca si rezultat nu doar citirea ci si scrierea, ne-am putea trezi cu faptul ca un personaj politic s-ar putea trezi, in calculatorul sau, cu un text cum ar fi:” Fane, ce-ai facut cu aia 500000 de euro pe care ti i-am dat ca sa-l asasinezi pe presedinte? Al tau prieten, Volodea Putin.” Cu alte cuvinte, criminali ar fi nu aceia care vor ei sa fie, ci aceia care vor altii sa fie.
    Am avut curiozitatea sa ma uit sa vad cine este initiatorul acestei legi, incitat fiind si de aparitia televizata, ieri seara, a unui personaj care imi pare tras cu atata viteza cu forcepsul din aia a mamii lui incat a fost aruncat tocmai pe listele electorale pedeliste.si care, cu tupeul specific golanilor din Modrogan, canta cunoscutul cantec cu de ce ne opunem acestei legi daca nu avem nimic de ascuns. Ei bine, expunerea de motive a fost semnata nu de simpaticul personaj de film alb negru W.W. Stone, ci de un personajul V.V. Ptone. Si atunci am inteles inca o data intelepciunea zicale cu nu e pentru cine s-a pregatit, ci pentru cine a castigat alegerile prezidentiale. Drept pentru care nu ma indoiesc ca nu peste mult timp V.V. Ptone isi va da cu pumnii in cap ca a facut un asa proiect legislativ care a devenit lege.
    Oricum, il invit pe Carcotasu ca, impreuna, sa expunem aici cateva precautii in sprijinul cresterii securitatii computerelor voastre, asa, la nivel de amatori, nu de alta dar sa nu ne predam securistilor fara rezistenta de onoare.

  6. Mi-a „plăcut” că Ioh le-a trasat sarcină celor din PNL să se reformeze…
    Mă-nnebunesc după cuvântul reformă dar mă-ntreb și mă frământ ce înseamnă.
    Să fie dați afară din partide toți membrii acuzați de procurori, cetățeni sau media? adică despre care există o „percepție” negativă? (acum se lucrează cu percepții, nu cu certitudini, realități, informații exacte).
    Să fie dați afară toți membrii care au trecut de 40 de ani?
    Să fie dați afară toți cei care sunt în partide de mai mult de 5 ani?
    Să nu fie aleși/numiți în funcții de conducere decât membrii care nu au împlinit 40 de ani?
    Să fie dați afară membrii care au sub 1,80 m înălțime?
    Să fie dați afară membrii care sunt oameni de afaceri?
    Ce dracu înseamnă reforma asta care e pe buzele rujate sau ne ale tuturor?

    Eu zic că e o vorbă goală ce din coadă sună și place la nebunie ielectoratului care EL e nereformat de un secol și tot așa va rămâne încă un secol…

  7. Stratagema bulgărească a fost folosită pe 22 decembrie 1989 împotriva lui Nicolae Ceauşescu, vă mai amintiţi strigătul lui Alexandru Mironov de la Radio România: “A fugit! A fugit!” Însă Bătălia de la Ongal n-a avut niciodată loc ! În mitologia politică bulgărească, demantelată la noi numai de către scriitorul Radu Petrescu, un autor al Şcolii de la Târgovişte (vezi doctrina criticului literar Dan Culcer) Bătălia de la Ongal a fondat Primul Ţarat Bulgar. Să amintesc detaliile acestui imaginar politic, pe care profesorul Lucian Boia de la Universitatea din Bucureşti l-a considerat totuşi a fi un “adevăr beton” ! Împăratul Constantin al IV-lea, fiul împăratului Constans al II-lea Pogonatus, a fost primul lider roman ce a reuşit să pună stavilă djihadului arab primordial. După luptele din Sud, merge în Nord să apere acea Romania crescută din vechiul imperiu milezian pontic, atunci când au fost construite primele oraşe civilizate pe teritoriul nostru. Am spus că bătălia de la Ongal n-a avut niciodată loc, pentru că Ongal n-a fost niciodată localizat ! Ce contează … Mai mult valorează stratagema istoriografică, folosită mereu şi mereu. Imaginarul bulgăresc spune că împăratul Constantin al IV-lea a fugit de pe câmpul de luptă. La fel ca Nicolae Ceauşescu de pe clădirea C.C.-ului !

  8. SARBATORI CU BINE SI SANATATE
    Nu sunt jurist, mi-a fost greu sa citesc, si n-am inteles mare lucru ,dar bunul simt al omului simplu care a urmarit tot procesul din Romania si care a vazut ce facatura strigatoare la cer a fost, sunt alaturi de dumneavoastra. Ne-am lamurit !!! CEDO este o curte Europeana , deserveste Europa. Daca era vorba despre un hot marunt care reclama conditii de detentie, avea cistig de cauza, dar un politician nu va avea parte de acelasi tratament,o judecata dreapta, atit timp, cit interesul unor politicieni din Europa este altul.Au respins cererea de teama jena si rusine pentru justitia din Romania,sa judece ce porcarii au
    facut colegii lor.Gustul amar pe care l-am simtit si noi la condamnare si acum poate va fi indulcit cu o picatura de sincera pretuire, admiratie si prietenie.
    Cu toata stima.

  9. Ken Jowitt, politolog american si bun cunoscator al Estului Europei catre Horia Roman Patapievici:” Încetaţi să vă mai plângeţi de ţara voastră. Pentru că, vă spune un om care v-a privit cu atenţie şi cu simpatie, sunteţi în cea mai bună situaţie istorică de 500 de ani încoace. Bucuraţi-vă de acest lucru! Profitaţi de acest lucru! Înţelegeţi că sunteţi în cea mai bună situaţie istorică de 500 de ani încoace”

  10. În Italia este semnată o petiție privind retragerea țării din Zona Euro
    ––––––––––––––––––––––––––––––-
    Astăzi, 19:01
    http://romanian.ruvr.ru/news/2014_12_20/In-Italia-este-semnata-o-petitie-privind-retragerea-tarii-din-Zona-Euro-0006/

    În Italia, partidul de opoziție Mișcarea 5-Star a cerut locuitorilor țării să semneze o petiție referitoare organizarea unui referendum privind retragerea țării din Zona Euro.

    În decurs de două zile au fost strânse 50 de mii de semnături.
    Liderul acestui partid, Beppe Grillo a declarat că partidul lui intenționează să obțină „răspândirea democrației în Italia”.

    Potrivit lui Luigi Di Maio, reprezentant al partidului, referendumul va fi un pas pe calea Italiei spre dobândirea suveranității sale.

  11. Generaţia Facebook, „Manifest” de impertinenţă extremă
    V-aţi calculat vreodată amprenta ecologică?
    Titus Filipas

  12. O droaie de anal işti mânâncă de vreo 2 ore ra..at pe toate posturile şi n-au de gând să se oprească, deşi ieşirea pe şi din post a cucului Băsescu ( să sperăm că ultima fără cătuşe la mâini :mrgreen: ) n-ar trebui luată decât pe două beţe şi aruncată la coşul de gunoi al Istoriei României ( cea Universală s-ar putea să-l păstreze dându-l ca exemplu de lichea trădătoare de neam şi ţară, unealtă perfectă în mâinile tot mai mânjite de sânge nevinovat ale unor nebuni care se visează stăpâni ai Lumii :mrgreen: ! ).
    Şi dacă tot suntem la preşedinţi, am impresia că românii, mai ales cei şase milioane care l-au ales pe Iohannis, vor avea cam aceeaşi surpriză ca tânărul însurăţel :

    Doi tineri, foooarte îndrăgostiți, se căsătoresc.
    Înainte de noaptea nunții, tânăra se confesează viitorului ei soț:
    -Dragul meu, trebuie să îți mărturisesc că eu…. ăăăăă…eu…. sunt începătoare și nu știu să fac nimic nimic …
    Evident fericit, baiatul îi spune:
    -Nu-i nimic draga mea, te învăț eu, tu doar stai pe spate, te relaxezi și-ti voi arata eu ce frumos este!
    -Vai prostuțule!!!! Știu totul în pat ! 😳
    Eu ziceam ca nu știu să gătesc, să spăl, să calc să fac curat !!

  13. ma tineti la asteptare,dar asa gindesc taranii.Ei nu au scoala,dar au o mare doza de bun simt!Nu cumva sintem vinovati ca in 2004 a venit ciombu mare swcula?de geoana nu am comentarii!Dragi psdei,din 2004 am fost furati,grosolani.Daca nu-i dati drumul public la acaeasta postar consider ca nu mai am rost sa citesc acest blog.Ma duc la basinescu!!!!!!

  14. Cel mai bun preşedinte… din ultimii 10 ani a fost Băsescu ! :mrgreen:
    Că altul, din păcate, n-am avut !
    S-a lipit cu glUE de scaunul de la Cotroceni, astfel că nici măcar şapte milioane şi jumătate de români nu l-au putut trimite unde-i era locul cu adevărat !
    Să sperăm că nu-i încă prea târziu şi vor mai fi locuri libere în penitenciare, deşi pe ultimii metri a făcut tot posibilul să le umple la refuz, mai ales cu adversari 😉
    Să sperăm că după Udrea, va urma în mod firesc Băsescu !
    Că doar pe capuleţi de ăştia, nici moartea nu-i desparte, nu-i aşa ?!

  15. In logica afisata a simpatizantilor basisti (translatati cu arme si bagaje la Johannis), nu ar fi firesc ca astazi toti cei numiti de Basescu in diverse functii sa plece odata cu el? Pretind aceasta plecare.

  16. Sfaturi pentru cei care merg la mare (1)
    – Calculatorul cel mai putin vulnerabil este calculatorul lucrand izolat, fara conectare la alte calculatoare si ruland programe sigure. In nici un caz jocuri. Deci: faceti conexiunea internet doar atunci cand utilizati internetul, apoi deconectati de la internet. Rezistati tentatiei de a prelua, in perioada urmatoare, programe gratuite, oricat ar fi de tentante si rezistati tentatiei de a vizita site-uri internet popularizate de altii. La orice suspiciune, cat de mica, resetati calculatorul hard (din butonul de reset) si nu soft, din tastatura.
    – Aceia care aveti un singur calculator transferati-l, daca puteti, de pe firma pe persoana fizica.
    – In general, un pic de paranoia nu strica, ganditi-va ca toti cei care vor sa va intre in casa in secret si fara autorizare sunt furi si nu oameni cinstiti.
    – Toti cei care utilizati Windows neoficial, treceti pe cat de repede posibil la Linux. Aveti destule versiuni de Linux acum (Ubuntu, Red Hat, Suse, Mint, Fedora, Mandriva,Debian,…) ca sa va gasiti ceea ce va place, iar Linux functioneaza si similar cu Windows. Marea majoritate a programelor sunt oficial gratuite, fara probleme de licenta care v-ar putea expune santajelor si amenintarilor.
    – Pastrati cat mai putina informatie in memoria calculatorului dvs, utilizand capacitati de externe de stocare (stick-uri, HD externe,…) pe care le montati/demontati doar cand aveti nevoie de ele. Nu va temeti, veti decoperi cat de multa informatie de care nu mai eveti nevoie stocati. Informatie mai putina depozitata in calculator inseamna si posibilitatea de a observa mai usor aparitia unei eventuale cantitati de informatie nedorita.
    Foarte important: cautati in sistemul de operare pe care il utilizati comanda care va ofera posibilitatea sa umpleti (fill) discul, fie la stergerea fisierelor (stergere cu fiill-are), fie separat. Datorita modului de lucru, informatia din fisierele sterse poate fi citita, fill-area impiedica acest lucru prin suprascriere.
    – Atentie, in activitatea de comentatori, la ce scrieti si la cum formulati ideile pe site-urile pe care va comunicati opiniile. Nu uitati ca, datorita globalizarii, diversi simpatizanti romani ai unor partide sau avand alte simpatii, apolitice, au ajuns mai peste tot, dovada atacarea blogului dlui Nastase, sub browserul Firefox, de acum cativa ani, facuta in mod clar de un angajat roman al WordPress. Autocenzurati-va.
    – Mailing: stergeti fara mila, fara a deschide, orice mail al carui expeditor nu il cunoasteti, oricat de tentant ar fi titlul (si mai ales atunci cand titlul e tentant).
    – Criptati informatia, in stocare si comunicare. (va urma).

  17. Noile întreprinderi fondate prin mecanismele p2p şi platformele de finanţare participativă înfloresc acum în Europa, mai ales în Franţa şi în Marea Britanie. Însă autorităţile celor două state occidentale dovedesc atitudini oarecum diferite faţă de acest sector industrial (crowdfunding) absolut nou, care lansează pe piaţă inovaţiile unor produse şi servicii. În vreme ce Franţa permite lejer cumpărarea liberă de acţiuni la companiile p2p (ceea ce se cheamă equity crowdfunding) până la suma de 1 milion de euro, fără să intervină vreo autoritate de reglementare, iată că Marea Britanie a pus acum în joc instituţia FCA (Financial Conduct Authority) ce nu îngăduie investitorilor p2p (care depuneau recent cam 1700 lire sterline pe oră în afaceri începătoare) să cheltuiască mai mult de 10% din economiile lor mici pentru cumpărarea de acţiuni pe piaţa de equity crowdfunding! De asemenea, autoritatea FCA va impune de la 1 aprilie 2015 micilor investititori p2p să accepte, pe bani!, consiliere de la finanţa corporatistă ori de la firmele bogate care prosperă enorm prin investiţiile capitalului lor de risc (venture capital) în inovaţii. Domnul Barry James, fondatorul centrului pentru finanţare participativă din Marea Britanie, avertizează că reglementarea aceasta nouă de fapt omoară inovaţiile şi alungă mulţimile de oameni simpli care sunt interesaţi de finanţarea întreprinderilor inovative : „The infamous 10% rule takes the crowd out of equity crowdfunding. Over the centuries Britain has led the world with inventions and innovations – and then thrown away that lead.” http://www.theguardian.com/technology/2014/mar/06/crowdfunding-regulator-10-percent-rule

  18. […] După Generaţia “revoluţionarilor” care a produs în 1989 Catastrofa Naţională a României, avem acum parte (Doamne!) de Generaţia Facebook care excelează prin perseverenţă în starea ignară. GF, v-aţi calculat vreodată amprenta ecologică? Cu plăcere, şi amicilor mei de blogul http://nastase.wordpress.com/2014/12/18/decizia-cedo/ […]

  19. D-nule Nastase. Sunteti jurist si ati fost la cel mai inalt nivel in politica.

    Fiind un dosar politic de cea mai joasa speta nu ar fi trebuit sa va asteptati ca marile puteri din spatele cedo sa reconoasca asta.

    Dosarul nu se refera la omul Nastase ci la politicianul Nastase.
    Deaia e solutia asta.

    Lupta ati pierdut-o din pacate in cei 4 ani cand ati guvernat. Ar fi trebuit sa aveti si un plan B in caz ca nu veti iesi presedinte. Un OM politic puterinic sigur ar fi avut un plan B.

    Ati ajuns in situatia asta pt. ca planul B a lipsit.

    Grav e ca intentiile bune care le-ati avut tot timpul nu au putut sa fie puse in practica. Si sa fim seriosi nici marile puteri nu doreau asta.

    Puterea tot in popor e. Daca vrea oameni puterinici care sa-l conduca pentru a-i fi mai bine atunci lupta. Daca nu, accepta sa fie condus de cine trebuie si are astfel motivul sa se planga permanent ca-i merge rau.

    Asta se poate schimba numai prin educatie.
    Daca ati fi inteles asta in cei 4 ani si ati fi schimbat radical macar sistemul de educatie alta va era soarta si bineinteles ca si soarta noastra era alta.

    Haideti sa fim barbati si sa recunoastem lucrurile astea.

    Nu stam acum sa plangem de mila lui Nastase ci trebuie sa ne luptam ca oamenii sa inteleaga ca au nevoie de o educatie mai buna pentru a intelege in ce lume traiesc.

    Abia atunci vor intelege ce i s-a intamplat omului Nastase …

    Sanatate multa va doresc si putere de a lupta pentru un viitor mai bun pentru poporul din care faceti parte ( la conducerea lui sau alaturi de el)

  20. Domnule Nastase, inteleg ca un comentariu al meu, pe care nu il vad aparut, ramane intre noi. OK, nu ma deranjeaza, nu tin intotdeauna la publictate.
    Reiau consideratia si propunerea, facuta in urma cu cativa ani, ca Traian Basescu, pentru faptele sale, merita un loc in memoria colectiva si de aceea numele sau trebuie atribuit gropii de gunoi a Bucurestilor, care sa se numeasca Groapa de gunoi Traian Basescu.

  21. @Luminita Arhire, nu pierde vremea cu Sadicu, el e pe aici cu treaba (mare, mica, dupa cum e cazul), scuzele cerute (!) si nu oferite data trecuta fiind de circumstanta, speriat ca ar putea pierde vizibilitatea oferita de blogul dlui Nastase. Cum s-a linistit chestiunea, cum si-a reluat vechile obiceiuri, adica a si „tras” una; el e o capusa a acestui blog si starea asta ii convine de minune.

  22. Ghita,

    Eu multumesc doar de confirmarea a suspiciunilor mele! La nivelul furculution sau french kiss al fracezei mele, intuiam inainte de prezentarea facuta de Adrian Nastase, de faptul ca plangerea facuta la CEDO a fost de fapt a „majore falure of the Adrian Nastase solicitors”!

  23. Ionele draga,

    Nu pogorî in desert prin comparatii infantile numele unui erou roman cu altceva, chiar si cu judecatorii de la CEDO, pe care nu ii putem acuza de basism, sou dupa dumneata da?

  24. Domnule Nastase,
    Dvs ati crezut ca la CEDO se judeca o cauza, care din start a fost recunoscuta se ICCJ ca nu aveti nici o vina dar pt ca sunteti ADRIAN NASTASE trebuie sa va pedepseasca, credti ca mesjul Iuliei ar fi fost unul pt dreptate. Sunteti mult prea cunoscator ale politici sa nu va fi trecut un fior cand sotul ei nu a fost acceptat Ministru de Externe. Va doresc din tot sufletu sarbatori fericite, sanantate si multa puere de munca. La multi ani!

  25. Unde nu înțelegem, apelăm la logică.
    Așadar, Băsescu zice că frățiorul Mircea n-a luat bani de la Bercea, ci a luat bani (de la cine?) ca să-i dea lui Bercea.
    Mircea s-a dus la frățiorul Traian și i-a spus că a primit niște bani (de la cine?) ca să-i dea lui Bercea.
    Traian l-a sfătuit să facă plângere împotriva lui Bercea pentru șantaj (Bercea îl șantaja pentru niște bani pe care Mircea îi primise ca să-i dea lui Bercea).
    Dumneavoastră, stimaților, înțelegeți ceva?

    Oricum, eu un lucru am înțeles bine: Traian e convins că Justiția va demonstra că Mircea e nevinovat.
    Mai e careva care nu e convins?

  26. Tot despre dosarul Mircea Băsescu:
    Cele de mai sus reprezintă ultima variantă.
    O altă variantă e aceea că nimic nu e adevărat, ci e o făcătură a lu domnu Voiculescu.
    O altă variantă e aceea că Bercea le-a dat, lui Mircea și lui Căpățână, mulți bani ÎMPRUMUT pentru Aversa.

    Una peste alta, toate trei variantele duc la convingerea lui Traian că Justiția va demonstra că Mircea e nevinovat. Păi, are încotro?

  27. Păcat! Acolo mai spera românul ceva. Mă gândesc, dacă România nu adresă vreo plângere celor de la CEDO, când văzu că în urma câștigării de către români a tot mai multor procese, datorită ineficienței Justiției din țară și obilgată să plătească atâtea despăgubiri, cei de la Strasbourg foarfecă toate dosarele, ba, cine știe s-or fi schimbat puți și-acolo criteriile de…judecare. Păcat. Acest dosar chiar trebuia citit filă cu filă, din scoarță-n scoarță cum spune românul, aprofundat și analizat cu atenție. Cine știe, poate c-ar mai trebui încercat. Nu se poate ca nimeni să nu-și amintească acolo de numele Năstase, fost Ministru de Externe, apoi, Prim-Ministru.

  28. Domnule Nastase,

    Sincer apelez la sinceritatea dumneavoastra , la profesionalistul Adrian Nastase , rugindu-l sa dezminta sau sa explice laudacilor ca nu poti acuza o instanta CEDO de neprofesionalism sau de „political infrigement”!

    Amicul Ghita a tradus un mic pasaj care de fapt a clarificat suspiciunile mele ,referitor la caile de atac , defectuase , folosite de avocatii apararii!

    Am asistat si eu la abordari aiuristice ale avocatilor apararii ,acestia ignorand abordarile realiste bazate pe decizii anterioare , am vazut avocati care ignorau parerile ,datele oferite de proprii lor clienti , dar nu ma astepam la aceeasi abordare si in cazul dumneavoastra, dar asa cum spuneam totul s-a petrecut intro perioada nefasta , cu implicatii afective negatile deosebite!

    • Vasile,
      In perioada următoare voi încerca sa public si traducerea integrala in româna a plângerii la CEDO. Motivele plângerii vor fi atunci mai clare iar decizia de la Strasbourg mai ușor de pus in context.

  29. Va multumesc, e pur si mouve, poate fi acuzat completul care a judecat speta dumneavoasta da neprincipialitate de neprofesionism de influente
    externe?

  30. Dupa multe lupte in instanta, iata s-a pierdut razboiul. Ma intreb, printre atatea teorii ale conspiratiei daca are loc si banala realitate in care omul sa-si recunoasca vina si sa ceara scuze. Maestria unui om mare se oglindeste si in felul in care isi asuma un esec.

Lasă un răspuns