33 de gânduri despre “Anunt de la Mizil

  1. Tocmai ma gandeam la articolul 104 din constitutie, care zice ca ministrii depun juramantul in fata presedintelui. Articolul nu zice insa ca, atunci cand depun juramantul, ministrii trebuie sa fie langa presedinte. Ei pot, deci, sa se afle in fata presedintelui prin televiziune. Ca urmare, daca depun juramantul in fata unei camere TV, astfel incat presedintele sa-i poata vedea pe un program TV, juramantul ministerial este perfect constitutional. De aceea nu inteleg de ce ministrii accepta sa se plieze dupa toanele lui Basescu. Nu vrea Basescu, juramantul azi? atunci sa-i priveasca pe ministri depunand juramantul la televiziune, este perfect constitutional.

    Urez succes festivalului! Bravo, domnule Nastase, pentru sprijin!
    Un promo cu Mircea Dinescu la festivalul de la Mizil:
    http://youtu.be/V-W0zeiqMTg

  2. Ma bucur pentru dvs. Ma bucur si pentru ca aveti un tonus bun, desi soarele se lasa cu greu de a fi vazut. Imi pare bine pentru ca aveti contacte cu oameni din toate zonele societatii. Poate ar trebui sa ne trageti si pe noi dupa dvs., spre zona dvs. de optimism, Pe noi, cei care nu mai au chef sa auda de viata cetatii. Sa mergeti, musai, si la concertul maestrului Tudor Gheorghe, ””Degeaba”. Sa ne spuneti daca are vreun sens sa mergem si noi acolo ori, poate, ar fi mai bine sa ne pastram, pentru ani buni de acum incolo, intr-o zona contemplativa.

  3. Victor Ponta a trimis o scrisoare deschisă către Disney în care renunță la titlul de Mickey Mouse. 🙂 🙂 🙂
    Tare???
    Daca,da…aplauze!!!

  4. “A.I. is taking over”! În domeniul AI, specialiştii trebuie să posede o cunoaştere profundă în psihologia cognitivă. Dar pe măsură ce maşinăriile AI evoluează tehnologic, tot mai puţin specialişti umani sunt capabili să controleze satisfăcător aria psihologiei cognitive care se aplică în acest domeniu, comentează îngrijorat domnul Sebastian Thrun http://en.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Thrun .

  5. Dumnezeu sa-i ierte pe sacrificatii aia de nevinovati , condoleante familiilor indoliate si sa crape-n puscarie vinovatii !!!

    Hai ca suntem prosti de dam in gropi si hoti si banditi de codru mare !
    Pai cum sa vii cu barci desumflate si cu motorul calat , pe ce kakat de echipamente s-au cheltuit sute de milioane de euro , cum sa zbori peste apa fara veste in dotare si fara flotoare ?
    Au fost dati afara 2 acari Paun , si gata , iar restul de official bullshit suna cam asa : ” Institutiile Statului si-au facut datoria ” !!!

    In muntii Apuseni mor oameni inghetati de frig gasiti de padurari si de sateni ,, la Sibiu mor oameni , la Constanta mor oameni inghetati de frig gasiti de pescari si de trecatori si vecini , la care autoritatile se uita impotente, ca niste vite retardate si ABSOLUT NIMENI NU PLATESTE CU LIBERTATEA !
    Mortii sunt de vina , ca saracii de ei nu se mai pot apara !

    Hai sa vedem de data asta pe cine mai da vina alunecosu’ de arafatu’ !

    VAI DE CAPU’ NOSTRU DACA NE PALESTE VRE-UN CUTRMUR MAI MARISOR , SUNTEM ISTORIE , SCAPA CINE POATE , E FIECARE PT. EL !

  6. Fără remușcări aparente pentru deciziile lui politice care au băgat o țară întreagă într-o materie vâscoasă, de culoarea ciocolatei, Crin Antonescu – grăbit, că nu mai stă mult în politică, doar sunt și alte lucruri interesante de făcut pe lume ! – spune despre Klaus că” este un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte ” . Hai, lasă-mă ! Demult n-am mai fost într-o astfel de convergență de opinii cu Crin . Demult nu l-am mai auzit spunând ceva de un așa mare bun-simț!

    Românie, tu îl auzi pe ăsta cum îți explică tacticos ce ai ales?

    Eu poate că am fost răutăcioasă, exagerată sau dezinformată, pe când îl bănuiam de minte puțină și bine ascunsă, sub părul bălai, la doi metri înălțime, pe ” victimul ” efuziunii populare… dar domnul Antonescu …ei bine, domnul Antonescu nu se poate înșela, deoarece el a fost ” fesa și izmana ” cu prețiosul salam de Sibiu, și a îndesat cu mâna lui o pernă pe fața USL-ului, pe când l-a prins dormind pe spate, fără să slăbească apăsarea până când acesta nu și-a dat obștescul sfârșit, doar pentru că domnul neamț care gândește la fel de puțin pe cât vorbește, voia musai să fie uns vicepremier!

    Lui Antonescu politica îi pute de la un timp… amușinează puțin în jur și îi miroase a cadavru…el, om subțire și cu mintea brici, ar tăia-o de lângă mortul ăsta puturos, din care doamna doctor anatomopatolog Codruța de la DNA ia la analize, aproape zilnic, câte-un picioruș, câte-un degețel, câte-un ochișor și le tot depozitează la răcoare, pentru minimum 30 de zile. Iar Crin este sensibil la mirosuri, așa cum îl arată și numele …

    Ah, și mai spune ceva domnul Antonescu , subliniându-și vorbele cu aceeași gestică teatrală, care a ajuns să-l definească mai mult decât discursul : ” E inacceptabil, băsiştii par să se întoarcă ! ”.

    Da, Crin, din nou îți dau dreptate : s-au și întors, iar dacă scrutezi zarea și nu-i găsești, te ajut și ți-i arăt eu, că sunt mai toți adunați sub copertina galben-albastră, pe care scrie cu majuscule PNL, plasați strategic chiar sub virila și îndrăzneața săgeată liberală!

  7. Carmen Avram a făcut o emisiune execrabilă despre Soroca! Probabil că sponsorul OMV Petrom cere pigmentul anti-românesc.

  8. @papasha, a inceput sa devina schematic, cum apare cate un eveniment nefericit, cum televiziunile noastre trec „de partea poporului”,infierand cu manie proletara tot ce misca si apoi, daca lucrurile si faptele or sta altfel, mai vad ele.Iar viata (si moartea, ca si hotarul dintre ele) are nu doar vinovati si nevinovati, ci si noroc si ghinion. Daca mai tii minte ce tipete au fost la catastrofa din Apuseni, iti amintesti cu siguranta ca urmatorul accident aviatic a fost la americani, iar echipelor de salvare americane le-a luat de doua ori mai mult timp decat al hulitilor romani pentru a gasi epava,asta in tara performantei tehnologice si in care stirea despre orele de cautare ale romanilor fusese difuzata. Vedem si surdina in care acum se acrediteaza ideea ca ar putea fi vorba de o eroare de pilotaj.
    Avem si in cazul Siutghiol de a face cu o directionare a informatiilor. Este evitata punerea intrebarii de ce un pilot experimentat zboara cu un helicopter fara flotoare pe deasupra unei suprafete mari de apa, care nu era pe traseul de zbor. Tot asa cum a fost ignorata intrebarea unei rude sau prieten si anume de ce , dupa indeplinirea misiunii sanitare si alimentarea helicopterului, acesta a zburat catre baza cu intregul echipaj si nu doar cu pilotul, iar restul echipajului sa fi venit acasa cu transportul terestru? Avem deci, mai inainte de a discuta despre operatiunile de salvare, de a face cu doua incalcari clare ale protocoalelor de zbor, adica abaterea de la traseu si zborul fara flotoare pe deasupra suprafetelor mari de apa si posibil o a treia incalcare, adica protocolul (pe care nu il stim, dar nici televiziunile nu vor sa il afle) de plecare acasa la sfarsitul misiunii, al zilei de lucru. Nici informatia legata de tentativa de salvare nu a scapat de directionare: putin cate putin, televiziunile noastre acrediteaza in populatie ideea ca orice timp de interventie este prea lung si ca ar fi fost posibile variante de actiune. In situatie locala, poate, dar sa nu uitam ca interventiile de salvare sunt facute conform unui protocol. De abia de aici incepem sa ne punem problemele de transport, inzestrare si intretinere ale salvatorilor oficiali, cat si problema salvatorilor voluntari. Probabil ca si aici, un helicopter de rezerva, dotat cu hamuri, ar fi putut ajunge in timp util si lua de acolo, in viata, o parte din echipaj.
    Inchei cu mentiunea ca Nicusor Constantinescu a facut, in ochii mei, o figura foarte proasta, aseara. Nu stiu cine l-a pus pe asta presedinte de consiliu judetean.

  9. imi pare mie sau ultimele postari sunt din ce in ce mai interesante.
    sugerez si alte asemenea- CIA, doctorat victor viorel, PSD, etc.
    poate si ele ar merita un pic de atentie.
    sau poate nu…

  10. Reiau textul “Istorie economică românească” / Alin Voicu : +Ţări in curs de…demolare ? Comentarii pe marginea textului “Revoluţie?”, al Prof. Radu Baltasiu. Nu numai că revoluţiile sunt deseori involuţii, dar se pare că astăzi se fac la comandă, după reţetă, prin producţie în serie. […] Ziceam altundeva, la un moment dat, “cetăţile” pot fi re-făcute, am făcut-o o dată, se poate face din nou. În sfîrşit, mă voi lega de “să vrei şi nu ai unde să munceşti” şi de “mai pe dos de atît nu visa nici dictatura comunistă” din textul profesorului Radu Baltasiu. Nicholas Georgescu-Roegen demola şi el, la finele anilor ’40, bazele teoriei economice standard. Piesa de artilerie folosită a fost atît de eficientă, încît “profesioniştii” nu au mai vrut sa aibă nimic de a face cu el pentru mulţi ani. Bazat pe investigaţiile pe care le făcuse pentru Enciclopedia României în anul 1933, NGR descoperea că metoda de distribuţie/alocare a venitului naţional în ţările economic suprapopulate nu poate fi cea [neo]clasică, i.e., leafa = produsul marginal al muncii (NGR, “Economic Theory and Agrarian Economics”). (“Leafa” este mai degrabă “simbrie” în contextul lucrării, pentru că se întîmpla că ţările cu această situaţie erau “eminamente” agrare la vremea respectivă). “Economic suprapopulat” înseamnă de fapt situaţia în care produsul marginal al muncii este „0” (zero), ceea ce era cazul în economiile vizate (ţările din sud-estul Europei). Aplicînd aceeaşi teorie ca în ţările avansate, ar însemna că venitul lucrătorilor de asemenea ar deveni…zero–o situaţie dezastruos-absurdă. Nu numai atît, dar modelul de echilibru (Walrasian) al acelor ţări presupune pre-existenţa ab initio a unui venit suficient pentru fiecare participant al economiei pentru toată viaţa–modelul nu merge de fapt nici în ţările dezvoltate economic, şi cu atît mai puţin în cele în curs de dezvoltare. Aplicabilă la “să vrei şi nu ai unde să munceşti” este următoarea idee: în ţările “agrare” ale vremii, “most probably, overpopulation will remain a local problem calling for local remedies as long as people in general neither wish nor are allowed to leave their own lands.” Nu există nici fapte, zice NGR, care să arate că o atare ţară poate să-şi rezolve problema şi să se lanseze într-o economie de schimb de tip capitalist prin comerţ internaţional. […] Iar regimul comunist a moştenit problema, şi a blocat emigrarea inchizînd astfel acea supapă de care se foloseau unii români (vezi de exemplu ce zicea Virgil Madgearu despre “fenomenul morbid” al emigrării bănăţenilor în America, în lucrarea “Oraşul economic”). Industrializarea de-a lungul acelei perioade a fost, direct sau indirect, conştient sau nu, un răspuns la acea problemă, dincolo de propaganda de rigoare şi de înfierarea “capitalismului”–dacă într-adevăr regimul l-a scos din închisoare pe Mihail Manoilescu* pentru a-i cere sfatul în privinţa strategiei de industrializare a ţării, atunci ipoteza se întăreşte, pentru că industrializarea se pare că a avut efect asupra problemei în cazul Braziliei**. O parte din suprapopulaţia rurală a fost absorbită în procesul de industrializare, şi răspunsul la întrebarea dacă problema a fost rezolvată din punct de vedere pur economic, în sensul lui Walras şi Manoilescu, nu îl pot da aici, deoarece analiza ar trebui să dezambiguizeze cel puţin două semnale: cel economic, de cel represiv. […] Odată cu dez-industrializarea curentă, reflectată foarte bine în articolul academicianului Dinu C. Giurescu, […] cel puţin simptomele suprapopulării economice se pare că au revenit pe parcursul ultimilor 20 de ani, dar îşi găsesc “rezolvarea” prin emigrare, ieşiri la pensie, etc. Că o situaţie de acest gen este în esenţă echivalentă cu sărăcia sau nivelul de trai redus e deja foarte clar (şi conform cu NGR). Cheia încă este, aşa cum o vedeau Mihail Manoilescu şi NGR, în [re]industrializare. Iar bazele metodei de dezvoltare economică se află în NGR (proces economic, exploatarea resurselor, model de dezvoltare şi creştere) şi Schumpeter (capital, credit, întreprinzători/întreprinderi, etc.). Întrebarea esenţială din punct de vedere social este cum oprim degringolada? Poate că recurgem la ideea cu “cetăţile. “Cetăţile” însă sînt în general elemente defensive–este poate necesar elementul ofensiv atît în lupta de idei, cît şi în cea politică (organizarea şi construirea unei baze de putere, de la tactică, la cele strategice). “Cetăţile” pot facilita supravieţuirea***–dar au americanii o vorbă, fost strigăt de luptă pentru independenţa Texasului: “Remember the Alamo!” (la noi s-ar traduce : “Ştii care a fost evenimentul anului în 1453, nu?”)– numai la atît să ţintim?+ Sursa http://socot.wordpress.com/2012/01/05/tari-in-curs-de-demolare/
    *Mihail Manoilescu, născut în 1891 la Tecuci, decedat/ucis în 1950 la închisoarea din Sighet, nu ar fi putut să fie scos temporar din închisoarea pentru politici, pentru discuţii economice şi consiliere în problemele foarte grele prin care trecea România după război, decât de legionarii de stânga formaţi ca economişti pentru rezolvarea problemelor României de către Petre Ţuţea. Dictatorul gruzin Iosif Stalin, profund interesat de problemele din Romania Orientală nord-pontică, a fost foarte impresionat de jurnalele combatanţilor legionari trimişi de statul românesc, ca pedeapsă, să lupte în prima linie, jurnale care intraseră în posesia sovieticilor după luptele de la Cotul Donului. Stalin i-a dat ordin alogeno-cominternistei Ana Pauker (bîrfa este că naţional-ţărănistul Corneliu Coposu ar fi fost îndrăgostit de aceasta) să îi înscrie pe legionarii de stânga în PCdR. Ana Pauker s-a conformat, însă ceilalţi alogeno-cominternişti care îşi vedeau astfel puterea diminuată în România au lansat cântecul resentimentar :”Căpitane nu fi trist/ Garda merge înainte/ Prin partidul comunist”. Oricum, legionarii de stânga primiţi în partidul comunist au construit un program economic eficient de refacere a României după război pe principii capitaliste ! Poate că ar fi deosebit de util pentru România de acum să analizeze cu mai multă atenţie acele idei economice. Bazate pe principii capitaliste ! Economiştii legionari de stânga primiţi în partidul comunist au făcut prima, şi deocamdată unica, reformă economică viabilă din România care a condus la mari reduceri de preţuri, prin reduceri ale costurilor economice.
    **În lumina influenţei ideilor lui Mihail Manoilescu asupra dezvoltării economiei Braziliei, poate că ar trebui re-ponderată, nimic peiorativ aici!, vorbesc despre ponderea ideilor, şi jumătate din cartea Tropice triste a lui Claude Lévi-Strauss.
    ***Sais, capitala Egiptului în vremea dinastiei 26, Sais, cetatea aflată în „delta biblicelor sinte” (cum scrie Mihai Eminescu), a fost practic Cetatea Soarelui din care a iradiat universalismul cultural. Zamolxismul protocronismului românesc subliniază această idee.

  11. SA TRAIASCA BAIETII AIA DESTEPTI SI ADEVARATI PATRIOTI DE LA D I I C O T !

    ponta tu dormi mai patriotule , n-auzi ce zic fratii tai , moghiorii , aia pe care i-ai luat tu la guvernare instantaneu dupa marea victorie , cand aveai majoritate de 70% , de-am ramas noi toti ca prostii , cu barbia la pamant ?
    (asta-i inca un motiv pt. care ai pierdut )

    http://www.dcnews.ro/diicot-urmarire-penala-acuza-ii-de-terorism-dupa-declara-iile-lui-kelemen-hunor-udmr_462548.html

    Nu stiu care va fi rezultatul , dar macar cineva pune un pic treburile la punct in Tara asta , ca aici nu-i sat fara caini !
    Si cui nu-i place dintre teroristii astia , sa se duca dracu’unde-or vrea !

    PS ponta sa nu-l superi pe arafatu’ cu auditu’ , ca pe el n-are voie sa-l intrebe nimeni despre NIMIC . Asta e Dumnezeu pe pamant !

  12. Ar fi interesanta si o sectiune de Citire / Caligrafie / Dictare la care sa participe si d-ul Iohannis !!! Ar fi distractie maxima ! L-am urmarit aseara la Timisoara 🙂 ; omul e semianalfabet !!!
    Cica Iohannis se scrie cu doi de n pentru ca al 2-lea e n mut …

  13. Roberto Benigni, într-un spectacol pe tema celor zece porunci:
    – Porunca a șaptea: SĂ NU FURI! Dumnezeu a dat porunca asta special pentru italieni.
    (Râsete și aplauze furtunoase în sală…)

  14. papasha

    cum sa zbori peste apa fara veste in dotare si fara flotoare ?
    Sa fi matale sanatos dar in gnl se zboara fara veste desi se trece spete ape (lacul Caldarusani, Dambu morii sau raul Mures , Siret, Dunare). Iar flotaore nu pui decat daca ai banuiala ca o sa amerizezi. Ca flotoru e cam mare si are greutate si este voluminos. Deci reduce incarcatura utila, crste rezisatnta aerodinamica deci scade viteza de deplasare si creste consunul deci reduce si raza de actiune. Deci in mod normal fara flotor minus cadn doresti sa amerizezi .

    Cat despre rest .. ramane cum am stabilit. Trebe dat afara Arafat , trebe privatizat si cand o sa caza inca unu o sa fie tot asa (adica nu se va stii unde a caszut, va fi cauta prin alta parte , samd etc) fiindcva stii ceva? Cestia asta (aslavrea accidentelor ) cam in toata lumea e treaba autoritatilor!!
    heil Bassesck der Große kak el hat immer Recht!!

  15. Ioh-groh e, pentru Antonescu, așa cum e și pentru mine (și nu numai, în cadrul PNL), un năvleg.
    Partea proastă e că PNL s-a dat peste cap ca să-l aducă pe năvleg și să-i dea pe tavă „fonții”, începând cu cea de ministru, trecând prin cea de viceprim-ministru și terminând cu cea de președinte. N-a reușit cu primele două, deci i-a dat un premiu de consolare.
    După un președinte neam-prost prost, România are un nătărău cu pretenții.

  16. Dacă ironizezi numele Viorel, e logic și normal să râzi și de numele Codruța care e din aceeași categorie cu Viorel.
    Dacă Râzi de Viorel Ponta, e logic să râzi și de Viorel Cosma, Teodor-Viorel Meleșcanu…
    Dacă ești un om cu educație și bun-simț, nu râzi de numele semenilor. Dacă ești un om lipsit de educație și bun-simț, râzi de numele semenilor.

  17. Complexul “Alecu Constantinescu-Porcu” : Să trăieşti construind despre tine însuţi legenda că eşti un personaj sulfuros şi venal, când de fapt ai fost modest, chiar patriot, dar atins uneori de extravaganţe (de pildă complexul Alexandru Macedon, adică a merge la război însoţit de butoaie cu murături à la grecque!).

  18. Papasha,
    Pai dumneata vorbesti acum de cei patru si uiti de cei opt de acum doua saptamani?
    Ce vorbesti dumneata sunt aiureli si indocrinari recirculate de mas medie.
    Pai este corect sa demiti un prefect pentru o culpa de care poti spune ” ce legatura ale sula cu prefectura.?”
    Elicopterul ala zbura zilnic la pe deasupra casei mele la joasa inaltime, de mai multe ori pe zi deranjand pe acel culuoar aerian sute de oameni si acum observ ca am avut norocul sa cada in Siutghiol pe un traseu neautorizat si nu pe fortaretele lui Ceausescu ,sau casele peste care trecea la citiva metri, in mod sigur sub inaltimea admisa!
    Cind Nicusor Constantinescu l-a achizitionat pentru plimbarile consiliului judetean iar smurd la „confiscat” pentru nevoile urbei atunci in acel moment ar fi trebuit sa se infiinteze un serviciu special de asistenta pentru asemenea situatii.
    De cealalta parte, lacul Siutghiol este arondat unei capitanii,care uite nu are treaba cu aerul nici cu uscatul ci cu marea ,fluviile si lacurile , capitanie care este la peste 15 km departare de capul lacului care margineste orasul Constanta si intrarea in Mamaia si nu capitataniei Constanta asa cum ar fi fost normal , dar nici una dintre utilitatile acestei institutii, vorbesc de salupele care ar trebui sa controleze ,verifice chiar si iarna traficul pe lac,pentru ca pe lac sunt inca barci pescaresti nu are cota de combustibili pentru sezonul de iarna.
    Mai mult pe lac nu exista prin ordonanta de guvern sau reglementare la nivel de judet , un serviciu de salvare, pentru apele interioare!
    Singurul mare salvator ar fi putut sa fie si cu aceasta ocazie si un erou nemuritor al orasului, primarul Radu Mazare , PSDist cu basca rosie si tricou precum al domnului Ponta ,pentru ca acesta locuieste foarte aproape de locul accidentului, are doua salupe rapide, propriul port, care ii permite sa intre cu „rapida” pina in sufragerie, dar primarul ori dormea pentru ca era foarte obosit ori cine stie era pe la DNA , un traseu pe care la batatorit deja de peste 8 ani hai sa nu fim rai cu sau fara voia lui! !

  19. @Luminiţa Arhire :
    Cercul se închide frumos; aş propune ca fostul preşedinte să se întâlnească în fiecare lună, la o dată convenită de ambele părţi, în Piaţa Universităţii, cu entuziaştii săi susţinători ….cum? s-a mai propus asta o dată şi a lipsit împricinatul ? Ei, nu-i nimic … poate de data asta le iese…”
    Da, poate „le iese” din închisoare, spre a se întâlni cu unii dintre ei
    Cam un milion ! Şi ceva ….
    M-am gândit la @sadicu, care pentru ei poate chiar înseamnă …ceva 😉 )
    Pentru noi, doar un propagandist sad..ea 😉
    Care nu-şi dă seama de ridicolul în care se zbate, încercând să dea lovitura decisivă bunului simţ, aflat din belşug pe acest blog !
    Ameţit de îngăduinţa gazdei ( care se pare că-l lasă să zburde, până se face definitiv de rîs !)şi încurajat de nepăsarea zeflemitoare a majorităţii celorlalţi participanţi la dezbateri, sadicul…lor, se bălăceşte aproape de unul singur în amestecul rezultat în urma acuplării copulative, cum zicea cineva, dintre PD-L şi PNL ( ce a mai rămas din el ).
    Satisfacţia tâmpă care se degajă din toate intervenţiile sale denotă micime de caracter şi pupincurism de duzină, dar se pare că este singura formă ce-l mai poate satisface în vreun fel pe vajnicul luptător din bălăriile politice ce au reuşit să se caţere, iată, până în vârful statului !
    Cum au făcut-o, nu-i greu de ghicit, ci doar de explicat ca să înţeleagă şi unul ca el 🙄
    P.S.
    Aş vrea să-i spun Luminiţei Arhire, că mi se pare că Lucian Avramescu şi-a ales titlul volumului ( ” Să strigi femeia pe numele ei de vers” ), dar mai ales coperta lui, cu gândul la ea….. 🙄

  20. Cum ii soarbe vorbele luminitza crinului de parca ar sorbi dintrun gelato la +40 dgr C sub o umbrela pe plaja lui Raducu M, plaja dupa care au dezertat cadanele.

    Da, Crin Antonescu are dreptate, de fapt daca Ponta nu ar fi fost plagiator meserias , acum am fi avut pe Crin Presedinte si nu pe Johannis, Johannis ar fi fost probabil acolo unde poate ii era locul adica Vice Prim Ministru si am fi avut inca si inca o data o monstruasa coalitie intre dreapta si stanga sau viceversa!!

    Dl. Antonescu are dreptate pe ici pe colo , adica atunci cind acuza caspetele netaiate ale lui Blaga & Co. , dar in acelasi timp si-a pierdut firul ratiunii , frustrat si socat de faptul ca in pofida tuturor aparentelor in pofida tuturor pomenilor electorale Johannis a fost ales presedinte.
    Sa speram ca si Johannis joaca la doua capete si ca va taia si el citeva capete din PDL!

    Dar ce repede uitam ca am fost si am ramas securisti, ca am am fost si suntem flasetgarii sau vuvuzele unui partid (termenul vuvuzea pe acest blog este patent Vsile si nu dudas)sau al unui interes care de fiecare data este un interes meschin!

  21. Dl. Nastase, in „Anuntul de la Mizil” il vad pe post de coperta de omul de carte Mihaescu caruia ii disparea balbaiala atunci cind va vopsea in negru si in acelasi timp il picta pe Basescu ca pe un erou de basme si povesti.

    Ma mir cum ultima opera de fapt a carturarului Mihaescu nu se refera la cele doua domnii ale lui Traian , domnii care au reformatat precum cele doua razboaie daco-romane , Romania cea de azi,cu populatie autohtona plecara in bajenie!

  22. Înverşunarea cu care este atacat Raed Arafat ( de-ar merge toate-n ţara asta, măcar pe un sfert cât SMURD-ul ! ), lasă loc mai multor interpretări !
    Până la urmă au murit patru oameni nevinovaţi ( Dumnezeu să-i ierte!), dar a căror meserie era, să nu uităm – riscul !
    Care presupune şi astfel de finaluri tragice !
    Hai să ne gândim câţi români au murit pe câmpurile de luptă străine apărând cauze ce mai toate s-au dovedit mai mult sau mai puţin inutile, cel puţin din dpdv al interesului naţional !
    Sau, mai aproape de noi, la câte victime sfârşesc pe drumurile României şi pentru care nimeni, niciodată nu a fost tras la răspundere!
    Mă gândesc la toţi cei responsabili de starea deplorabilă a şoselelor, de lipsa lor de semnalizare corespunzătoare, sau de alte multe neajunsuri şi delăsări cum ar fi dezăpezirile şi reţelele protectoare pe timp de iarnă !
    Dacă ne mai amintim şi de victimile sistemului sanitar, aflat în colaps datorită lipsei de personal medical, de medicamente, dar mai ales a lipsei de management competent, aspecte care par să nu intereseze pe nimeni din cei aflaţi la conducerea Statului, tam-tam-ul făcut în urma acestui regretabil, dar totuşi nu atât de neaşteptat eveniment tragic, al cărui scop final pare a fi capul lui Moţoc-Arafat, aduce prea mult a vendetă politică orchestrată de aceleaşi minţi diabolice care au instrumentat şi voturile diasporei la ultimile alegeri prezidenţiale.
    Am spus la ultimele, dar nu şi la singurele alegeri de acest fel, deoarece şi în 2004 şi în 2009, dar şi în 2012 s-au folosit metode cel puţin la fel de neortodoxe ( catolicii, musulmanii şi ceilalţi nu trebuie să se gândească la religii, ci la practici 😉 )

  23. Asta e curata imbecilitate sovietica, ce legatura au Arafat, prefectul Constantei si care o mai fi fost demis, cu scufundarea elicopterului?

    Aparatul a coborat in regim de autorotatie, nimeni nu i-a auzit motorul functionand desi pe lac sunetul se aude puternic si departe… probabil zburand pe deasupra apei intr-o zi cu 7grade, aburii de deasupra apei au atins punctul triplu si s-au transformat instantaneu, in conditiile depresiunii puternice din dispozitivul de admisie, in ace de gheata care au dezamorsat combustia, pilotul a incercat sa coboare in autorotatie dar nu in regim parasutat adica la verticala ci pastrand o componenta orizontala a vitezei pt ca oricum zbura prea jos, aparatul s-a rostogolit cand talpicile au atins apa iar coada s-a rupt cand rotorul a ajuns in apa care are o densitate de circa 1000 de ori mai mare decat aerul, invartindu-se… Sansa de supravietuire era, fara coborarea in regim parasutat, aproape zero, tinand cont de socul pricinuit de impact si de cel hipotermic…

    In Apuseni a fost givraj plus eroare de pilotaj pt ca nu au bracat flapsurile, s-au izbit de munte cu zile, aici tot eroare de pilotaj, zbura prea jos si n-a mai avut timp sa intre ca lumea in autorotatie.

    Degeaba sunt destituiti toti sefii, aceste aparate cad din erori de pilotaj combinate cu conditii de mediu, deci indiferent ce sefi vor veni, ce proceduri se vor adopta si cati bani se vor baga, ele tot vor mai cade.
    Aviatia isi are intotdeauna doza sa de risc. Asumat constient, prealabil!

    Salvarea victimelor insa e alta poveste, ramasa tot nerezolvata de catre autoritati. A avea servicii de interventie spontana, profesionista, in orice conditii pe tot teritoriul este un lux pe care o tara ca Romania nu si le poate permite, in fapt nu le are nimeni, decat punctual si strict specializat…

    Totusi, o barca pt interventie pe fiecare lac mai mare 24/365, nu e mare lucru, costa doar vreo 2000 euro… O baliza obligatorie de localizare pt orice aeronava, tot asa… dar trebuie facute, nu palavragite in permanenta pe toate posturile…

  24. Asta e curata imbecilitate sovietica, ce legatura au Arafat, prefectul Constantei si care o mai fi fost demis, cu scufundarea elicopterului?

    Aparatul a coborat in regim de autorotatie, nimeni nu i-a auzit motorul functionand desi pe lac sunetul se aude puternic si departe… probabil zburand pe deasupra apei intr-o zi cu 7grade, aburii de deasupra apei au atins punctul triplu si s-au transformat instantaneu, in conditiile depresiunii puternice din dispozitivul de admisie, in ace de gheata care au dezamorsat combustia, pilotul a incercat sa coboare in autorotatie dar nu in regim parasutat adica la verticala ci pastrand o componenta orizontala a vitezei pt ca oricum zbura prea jos, aparatul s-a rostogolit cand talpicile au atins apa iar coada s-a rupt cand rotorul a ajuns in apa care are o densitate de circa 1000 de ori mai mare decat aerul, invartindu-se… Sansa de supravietuire era, fara coborarea in regim parasutat, aproape zero, tinand cont de socul pricinuit de impact si de cel hipotermic…

    In Apuseni a fost givraj plus eroare de pilotaj pt ca nu au bracat flapsurile, s-au izbit de munte cu zile, aici tot eroare de pilotaj, zbura prea jos si n-a mai avut timp sa intre ca lumea in autorotatie.

    Degeaba sunt destituiti toti sefii, aceste aparate cad din erori de pilotaj combinate cu conditii de mediu, deci indiferent ce sefi vor veni, ce proceduri se vor adopta si cati bani se vor baga, ele tot vor mai cade.
    Aviatia isi are intotdeauna doza sa de risc. Asumat constient, prealabil!

    Salvarea victimelor insa e alta poveste, ramasa tot nerezolvata de catre autoritati. A avea servicii de interventie spontana, profesionista, in orice conditii pe tot teritoriul este un lux pe care o tara ca Romania nu si le poate permite, in fapt nu le are nimeni, decat punctual si strict specializat…

    Totusi, o barca pt interventie pe fiecare lac mai mare 24/365, nu e mare lucru, costa doar vreo 2000 euro… O baliza obligatorie de localizare pt orice aeronava, tot asa… dar trebuie facute, nu palavragite in permanenta pe toate posturile…

  25. Aduc o completare mesajului meu de ieri adresat direct sau indirect luminitzelor dupa acest blog , mesaj unde de suparare am scris citez
    ….si am fi avut inca si inca o data o monstruasa coalitie intre dreapta si stanga sau viceversa!! inchei citatul
    In loc de, citez si am fi avut inca si inca o data o monstruasa coalitie intre dreapta si stanga sau viceversa! si nu una mizerabila dar in opozitie intre PNL si tortionarii de ieri de la PDL!”inchei citatul!

  26. Aduc o completare mesajului meu de ieri adresat direct sau indirect luminitzelor dupa acest blog , mesaj unde de suparare am scris citez
    ….si am fi avut inca si inca o data o monstruasa coalitie intre dreapta si stanga sau viceversa!! inchei citatul
    In loc de, citez si am fi avut inca si inca o data o monstruasa coalitie intre dreapta si stanga sau viceversa! si nu una mizerabila dar in opozitie intre PNL si tortionarii de ieri de la PDL!”inchei citatul!

  27. Radule, Dar cine il ataca pe Raed Arafat , please ..?

    PS Eu imi amintesc de exemplu de cel mai inversunat atac al actualului independent ,altadata PSD primar de Bucuresti ,Oprescu, Pe atunci Oprescu se intreba de ce smurdul unui arab si nu unul a lui Oprescu,iesind din ideologia de stanga si translind inspre capitalistul se stangra-dreapta de azi.Dupa au urmat atacurile altor membrii marcanti ai PSD , dar a venit randul fostului primar pe post de guvernator al Romaniei Traian Basescu si a lui clica,clica actualmente alaturi de PNL, adica de partidul care il sustinea intrun fel pe dl. Arafat…acum sunt alte timpuri, alti atacatori?

  28. Radule, Dar cine il ataca pe Raed Arafat , please ..?

    PS Eu imi amintesc de exemplu de cel mai inversunat atac al actualului independent ,altadata PSD primar de Bucuresti ,Oprescu, Pe atunci Oprescu se intreba de ce smurdul unui arab si nu unul a lui Oprescu,iesind din ideologia de stanga si translind inspre capitalistul se stangra-dreapta de azi.Dupa au urmat atacurile altor membrii marcanti ai PSD , dar a venit randul fostului primar pe post de guvernator al Romaniei Traian Basescu si a lui clica,clica actualmente alaturi de PNL, adica de partidul care il sustinea intrun fel pe dl. Arafat…acum sunt alte timpuri, alti atacatori?

Lasă un răspuns