Am fost la Mizil

FullSizeRender 2

FullSizeRender

Am fost ieri la Mizil pentru lansarea cărtii de poezie a lui Lucian Avramescu. M-am bucurat să reintâlnesc prieteni si cunoscuti. Era o zi insorită si oamenii păreau mai optimisti. Problemele rămân insă numeroase. La lansarea de carte a fost prezent si primarul Emil Proscan, un impătimit al poeziei. A venit si Tavi Stireanu, prieten de lungă durată al autorului. L-am reintâlnit, de asemenea, pe Marian Avramescu, cunoscutul caricaturist, cel care a publicat, in urmă cu 10 ani, un reusit volum de caricaturi („101 de portrete”).

Prezentarea pe care am făcut-o volumului de poezii nu poate fi rezumată; trebuia ascultată live…

72 de gânduri despre “Am fost la Mizil

  1. Ca nespecialisti consider ca opiniile noastre vs respingerea cde catre CEDO a plangerii facute de dl.Adrian Nastase sunt binevenite , si reprezinta o consolare pe care orice om o primeste de obicei pozitiv.

    Sa te dai insa mare specialist si sa comentezi aparent savant aceasta decizie este insa „inadmisibil” !
    Nu ma mira sa remarc comentariul ieftin , visios al Carcotasului ,desi el s-a repliat probabil vs stiinta care i-a fost meserie de aur si a preluat in copie pe propriul blog remarcile luminoase ale Luminitei, iluminindul!

    Eu am inteles insa ca plangerea a fost respinsa in prima faza a procedurii CEDO,si fara sa incerc sa discrediterz o instanta internationala asa cum fac cei mentionati de mine mai sus , culmea lipsesc comentariile imberbului,, cred ca viciul este in alta parte.
    S-ar putea sa gresesc , mea culpa, dar cred ca dl. Nastase in perioada respectiva s-a lasat in mana apararii , aceea calificata in drept penal ,dar trebuie sa mentionez ca nu de fiecare data abordarea apararii este cea mai corecta!
    Si culpa respingerii ca inandmisibila s-ar putea sa fie in totalitate vina apararii,a abordarii gresite de catre aparare a plangerii la CEDO.

    Pina la urma ce inseamna CEDIO in cazul domnului Nastase , doar o despagubire in bani ca o reparatie morala si nu o dezvinovatire o reabilitare o intoarcere a verdictului, o rejudecare cu alti actori cu sau sub un alt decor!

  2. Cooperatia civilizatiilor, o consecinta logica si legica a globalizarii. “Terorism, tortura si iar terorism”, intr-adevar, acestea sunt semnalele cu care sustinatorii conflictului civilizatiilor incearca, prin spirala emotiilor, sa treaca de la teorie la practica. Profesorul Valentin Naumescu decripteaza corect subtilitatea unui contrast provocator, creat prin alaturarea simbolurilor crestine si islamice. Reactia naturala, in termenii legii cosmice a actiunii si reactiunii, este respingerea falsei paradigme huntingtoniene prin paradigma cooperarii civilizatiilor. Am vazut deja, recent, in zona de contact euroasiatica, un prim pas spre construirea noii paradigme cooperatiste, la nivel global, sunt sperante ca acest curs se va consolida. http://www.contributors.ro/global-europa/merry-christmas-si-jihad-la-lindt-chocolate-cafe-terorism-tortura-si-iar-terorism-mai-poate-fi-oprit-razboiul-civilizatiilor/ http://www.mediafax.ro/externe/papa-francisc-in-vizita-de-trei-zile-in-turcia-musulmana-13665490.

  3. Opţiuni geopolitice

    În urma sancţiunilor impuse de UE la presiunea SUA, Rusia şi-a schimbat radical strategia faţă de piaţa de energie şi interesul ei nu se mai îndreaptă spre Vest, ci spre Est şi Sud.
    În luna noiembrie, V. Putin şi Xi Jinping au semnat un acord prin care China va deveni cea mai mare piaţă pentru gazul rusesc (în locul Germaniei). Mass-media pro-americană s-a grăbit să catalogheze înţelegerea drept « for show», însă economia chineză este singura de pe mapamond capabilă, atât financiar cât şi ca piaţă de desfacere, să absoarbă uriaşul potenţial de export energetic al Rusiei (doar 1/5, în următoarea decadă).
    Pe 1 decembrie s-a semnat Memorandumul de acord între Gazprom şi compania turcească Botos Petrolium Pipeline care prevede construirea unei noi conducte de gaz pe sub Marea Neagră spre Turcia, 63 miliarde m3 pe an (dintre care 14 pentru Turcia, ce beneficiază deja de conducta submarină Blue Stream cu un tranzit de 16 miliarde m3 pe an ), iar restul va fi dirijat spre un punct de desfacere (lichefiere) a gazului la graniţa cu Grecia (şi nu este un „bluff” cum pretinde din nou o parte a mass-mediei).

    Cu alte cuvinte, Rusia – după ce va termina construirea infrastructurii energetice şi rutiere peste strâmtoarea Kerci (4,5 km) către Crimea – s-ar putea să înceteze furnizarea gazului „la uşa” europenilor, ce vor fi nevoiţi să transporte gazul rusesc din Turcia (sau din altă parte) pe cont propriu. Impactul economic este de bănuit: recesiune, căci rezervele de gaz din Marea Nordului, ori din nordul Africii pentru Europa de Sud, nu sunt suficiente să susţină economia europeană, deja stagnantă. Statele din centrul/sud-estul Europei sunt în totalitate dependente de gazoductul ucrainean „Frăţia”, care va fi închis. Fără gaz rusesc şi taxele aferente tranzitului acestuia către restul Europei, Ukraina va avea dificultăţi să dovedească că este un stat „viabil”, cu atât mai mult cu cât industria ei se bazează aproape exclusiv pe cărbune, iar UE intenţionează să reducă cu 80% emisiile de CO2 până în 2050. Bulgaria, prima victimă, a pierdut deja investiţii de miliarde şi 6000 locuri de muncă. România, dependentă cu 20% de gazul rusesc, s-ar putea descurca pe termen scurt/mediu graţie rezervelor off-shore de care dispune; din păcate însă, exploatarea gazelor de şist pare nerentabilă, aşa că este problematic dacă vom putea susţine din punct de vedere energetic Republica Moldova (iar criza ucraineană va aduce, mai devreme sau mai târziu, o soluţionare a problemei transnistriene ).

    Se conturează aşadar un război economic, mult mai dur decât cel „rece”, pe care Occidentul şi SUA se laudă că l-au câştigat (deşi comunismul a dispărut mai degrabă prin implozie). UE se află prinsă între doi poli geo-politici majori: Statele Unite pe de o parte – iar pe de alta, uriaşul grup euroasiatic constituit din Rusia, China şi India. Mai rău, Europa joacă un rol total nerelevant în acest conflict ; „bătrânul continent” a rămas anchilozat în principii şi slogane revolute, câmp de manevră pentru strategiile CIA.

    Părerea noastră, a cetăţenilor europeni, nu contează : ni se cere doar să ne dăm votul – o dată la cinci ani – unui europarlamentar sau altuia (care, indiferent de coloratura politică, va accepta cu obedienţă deciziile luate de Consiliul Europei ). Nimic însă nu ne împiedică să ne punem întrebarea : nu cumva orbita de satelit a Europei în jurul SUA reprezintă – în fapt – un cerc vicios ?
    ––––––––––––––––––––––––––––––
    Respingerea cererii lui Adrian Năstase de către CEDO se înscrie pe aceeaşi traiectorie. Nici un for sau oficial european nu a îndrăznit vreodată să-l critice – fie şi indirect – pe Traian Băsescu, ale cărui afinităţi şi afiliaţii nu reprezintă un secret pentru nimeni.

    P.S. Domnule Adrian Năstase, pe vremea când eraţi Prim Ministru, aţi avut ocazia să-l trimiteţi pe Traian Băsescu acolo unde i-e locul (după gratii), însă din păcate nu aţi făcut-o. V-aţi fi salvat astfel cariera politică şi profesională, viaţa de familie, dar aţi fi salvat şi România de putregaiul care a înflorit în umbra acestui om malefic în ultimii 10 ani. Ar fi trebuit să vă gândiţi la bancul cu Ivan Ivanovici şi samovarul : Ăştia trebuie stârpiţi de mici !

  4. Ma gindeam cite greve a facut personalul Lufthansa (plus cei de la cai ferate germane), si cit de multumiti par a fi sindicalistii din Romania. In Romania nu se mai fac greve! Lucrurile stau minunat, am ajuns in Raiul capitalist, unde nici nu mai e nevoie de sindicate! Ori nu mai avem muncitori, si toti romanii sunt capitalisti, investesc si profita.

    Tot asa, mi se pare mie, ca stinga in Romania e ca un pistol cu silencer, in care nu sunt gloante, si care sta undeva sa rugineasca. O stinga silentioasa, nemilitanta, care, citeodata, ca sa multumeasca pe toata lumea, ia chiar masuri de dreapta, sau mentine politici de dreapta (gen impozitare unica). Bine, PSD nu e chiar de stinga, e de centru-stinga, si nu o intereseaza polarizarea excesiva intre bogati si saraci. Altfel ar avea program specific pe tema asta.

    Unde exista un gol va fi umplut. Nu m-ar mira sa apara o miscare de stinga reala in Romania, care sa aibe priza rapid. Iar PSD o sa ramina fluturind batistuza inlacrimata pe peron, dupa ce a plecat trenul. Cam in aceiasi situatie cu PMP astazi, doar ca astia se mai agatza de trenul in plecare in timp ce DNA trage de ei jos.

  5. Facebook-ul iar pregăteşte un mic puseu erotic- mai pe scurt, haideţi să ne înflăcărăm cu toţii şi să ieşim grămadă în stradă ţiuind din vuvuzele, bătând tactul în tamburine şi surzi la tot vacarmul pe care îl producem , deoarece avem căşti îmblănite pe urechi, ca să-l îndreptăm pe Băsescu Traian către noile sale aspiraţii politice, după un aşa fructuos dublu mandat prezidenţial!

    Cu tinerii frumoşi, liberi şi „verzi” în fruntea maselor, să-l conducem către partidul doamnei Udrea , aşa cum alaiul pestriţ conduce mirele la casa miresei, în ritm de manelăraie marca Florin Salam şi cu ţigănci dansând vesel din buric .

    Să-l rugăm pe marele bărbat al naţiei să nu ne lase, să mai încerce un proiect politic, să ne mai dea o şansă să-l admirăm, să-l adulăm, să-l reinventăm! Să ieşim pe străzile patriei, scandându-i numele, măcar un milion de cetăţeni frumoşi şi liberi, aşa vrea nenea Facebook !

    La cum se întrezăresc lucrurile, mie îmi pare că suntem gata să probăm şi conceptul de „imunitate continuă” pentru Băsescu Traian, deoarece nu mă îndoiesc că Iohannis a înţeles perfect ce trebuie să ofere la schimb pentru „dezinteresatul” sprijin oferit pe perioada de foc a campaniei prezidenţiale de TOATE, dar TOATE ! alămurile propagandei băsesciene, din ţară şi din afara ţării. Cercul se închide frumos; aş propune ca fostul preşedinte să se întâlnească în fiecare lună, la o dată convenită de ambele părţi, în Piaţa Universităţii, cu entuziaştii săi susţinători ….cum? s-a mai propus asta o dată şi a lipsit împricinatul ? Ei, nu-i nimic … poate de data asta le iese…

    Tristă Românie amnezică… ridici din umeri şi treci mai departe fără frisoane şi fără să te întrebi ce-a fost în capul tău în vara lui 2012, la vreme de Referendum ….

  6. E OFICIAL !

    CATALIN IVAN , A ANUNTAT OFICIAL , DEGAJAT , CU CURAJ SI CU PRESTANTA , CA VA CANDIDA LA POSTUL DE PRESDINTE AL PSD !

    BRAVO MAI BAIETE , FELICITARI !

    NU STIU CINE ESTE IN SPATELE LUI , DAR, CU SIGURANTA , BAIATUL ASTA DOVEDESTE CA ARE „OUSOARE” BABANE SI MULTA PRESIUNE IN INSTALATIE .
    RESTUL COLEGILOR, SE ASCUND CA SOBOLANII .

    CE NAS DE VULPOI BATRAN AM , DE L-AM „SIMTIT” EU PE BAIATU’ ASTA CA SE PREGATESTE ! ( LAUDA-TE GURA CA-TI DAU SA MANANCI )

  7. Economia lui Nicolae Ceauşescu funcţiona în contextul că „no productive factor with a non-zero marginal product is left unutilized.” În aceste condiţii este satisfăcută eficienţa Pareto precum şi Prima Teoremă a Bunăstării sociale. Este ceva bun pentru masele populare. Însă ceva foarte rău pentru profitorii din capitalism. Adică în aceste condiţii nu este posibil profitul ! Nicolae Ceauşescu şi doctrinele sale economice ameninţau foarte grav economia mondială a profitului ! Din aceste motive a fost lichidat. Dar pretextul folosit a fost „valiza nucleară a României.” Aceasta s-a discutat la Malta. Dosarul anti- România a fost temeinic fabricat de germani. Pe baza lui, germanii au obţinut reunificarea !

  8. Cele ce urmează, sper să nu vi se pară un MIZILic :
    Liderii UDMR au avertizat sâmbătă autorităţile de la Bucureşti că în aşa-zisul “Ţinut Secuiesc” ar putea reizbucni violenţe între unguri şi români, precum cele de la Târgu Mureş din 1990, dacă prefecţii nu se supun politicienilor maghiari aflaţi la putere în zonă. Deasemenea liderii Uniunii au mai afirmat că luptă pentru “recuperarea” pământurilor natale, fără a preciza dacă este vorba de Ardealul pe care îl doresc alipit Ungariei sau despre stepele asiatice de unde au venit primele triburi maghiare în Evul Mediu timpuriu. Drept răspuns la aceste ameninţări făţişe, deputatul Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, o formaţiune în curs de înregistrare, a cerut din nou interzicerea UDMR.

    “Președintele UDMR a recunoscut că formațiunea sa luptă de 25 de ani pentru a ‘recupera’ pământul natal și că această bătălie va continua. Dacă ne uităm la retrocedările false pe filieră maghiară și la averile colosale adunate de liderii UDMR sau de alți interpuși politici, civici sau bisericești ai Budapestei, putem afirma că o parte din Transilvania a fost deja ‘recuperată’ de Ungaria, iar acest proces continuă cu pași repezi. Este timpul ca statul român să oprească finalizarea pierderii Transilvaniei pe mâna uneltelor Budapestei care au devenit tot mai îndrăznețe pe măsură ce autoritățile române se dovedesc incapabile să reacționeze. UDMR a declarat război statului român național unitar în scopul unui rapt teritorial asumat ca obiectiv principal. România nu mai poate tolera un asemenea inamic, conectat la directivele Ungariei care, la rândul ei, face jocurile Rusiei, și nici nu mai are voie să asiste pasiv la ‘recuperarea’ Ungariei Mari”, a afirmat deputatul prin intermediul unui comunicat de presă.

    “Când o formațiune internă se declară în conflict deschis cu statul în interiorul căruia acționează, singura soluție este scoaterea acelei grupări în afara legii. Este timpul ca UDMR să fie scos definitiv din politica românească pentru că declarațiile lui Kelemen Hunor reprezintă asumarea la scenă deschisă de către UDMR a combaterii statului român în scopul raptului teritorial al Transilvaniei”, a mai spus Bogdan Diaconu.

    “Partidul România Unită va depune la Parlament proiectul de lege de scoatere a UDMR în afara legii considerând că, de la acest moment înainte, nu mai poate fi vorba de acceptare a UDMR în cadrul constituțional românesc, toleranța în acest caz însemnând cedare de teritoriu românesc”, a mai precizat liderul PRU.

    Referitor la ameninţările primarului UDMR Antal Arpad din Sfântu Gheorghe, Bogdan Diaconu a postat următorul mesaj pe Facebook: “UDMR ne amenință cu un conflict interetnic și cu violențe ca la Târgu Mureș în 1990. Consider că UDMR a devenit o organizație cu tendințe teroriste și nu doar că trebuie scoasă în afara legii, dar liderii ei ar trebui anchetați pentru subminarea ordinii de stat și pentru incitare la conflicte de stradă”.

    Reamintim că între 19 și 21 martie 1990 a avut loc la Târgu Mureș un conflict interetnic între români și maghiari, în urma căruia au murit cinci oameni (2 români și 3 unguri), iar sute de persoane au fost rănite, unele mutilate pe viață. Deasemenea a fost incendiată și o bisercă ortodoxă iar sediile mai multor partide au fost devastate. La violențele de stradă au participat și combatanți din alte localități din Ardeal. Mai multe persoane au fost reținute și anchetate, dar faptele de omor au rămas cu ”autori necunoscuți”.

    http://www.frontpress.ro/2014/12/deputat-roman-udmr-organizatie-cu-tendinte-teroriste.html

  9. E ciudat cu ce naivitate am creditat CEDO ca pe un soi de tribunal al Dreptăţii, când de fapt, e ca tribunalele noastre. Într-o Europă în mare criză de lideri adevăraţi, excepţia trebuie eliminată. Am fost întotdeauna sceptică trferitor la teoriile conspiraţiei. Încep să le dau crezare. Şi, cu toată lipsa mea de însemnătate, mă simt ca o ilegalistă. Şi nu mă mai mir că a câştigat alegerile Iohannis.

  10. Ştiaţi? Două treimi dintre cei mai buni editori de Wikipedia sunt de fapt nişte automate bot. Aşa că votul precumpănitor pro-Klaus Iohannis pe 16 noiembrie se poate explica uşor recurgând la un milion de automate virtuale bot. Simplă „treabă de STS”. Care altminteri …

  11. Mărturisiri din cadrul plutonului de execuţie al cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu 1/ Plutonierul Dorin-Marian Cârlan (excerpt dintr-un reportaj publicat în The Guardian de ziaristul britanic Ed Vulliamy) : “I had been trained as a commando to fight for this country. [Nicolae] Ceauşescu was my supreme commander-in-chief, and I had been trained to protect him at all costs, not to kill him. There had been a revolution by the people, but the people had been tricked.”2/ Puşcaşul paraşutist Ionel Boeru (excerpt dintr-un reportaj publicat în The Guardian de jurnalista britanică Emma Graham-Harrison) : “Nu-i doresc nimănui așa ceva. Sînt încă nervos atunci când vorbesc despre asta. Am curmat două vieţi. Este mare lucru. În război este OK, dar când omori oameni neînarmaţi … Bunicul meu era preot, un liberal. Mi-a spus : «Nu-ţi face griji, iau toate păcatele tale asupra mea». I-am împuşcat foarte repede. Simt că i-am ajutat să moară cu demnitate. Toată lumea voia să fie în locul nostru atunci. Acum nu mai vrea nimeni”, adaugă Boeru.

  12. Basescu a avut dreptate !
    Cand a cerut aprobarea legii sanatatii, USL-ul a scos oameni-n strada ! Acum se vede limpede ca sistemul de urgenta trebuie liberalizat , fara libera concurenta nu vom avea servicii de urgenta profesioniste , ci un monopol de stat aflat pe post de jucarie a lui Raed Arafat !

  13. „Preşedintele Traian Băsescu să ştiţi că iese destul de bine, la capitolul încredere, din funcţia de şef al statului. Are o cotă de popularitate în jur de 30%, ceea ce e foarte bine având în vedere crizele din timpul mandatului său. Să ştiţi că nu este deloc un politician care iese cu picioarele înainte din funcţia de preşedinte, dimpotrivă”.
    Marius Pieleanu
    P.S.
    Victor Viorel Ponta 13% cota de popularitate,conform spuselor aceluias sociology de casa al PSD.

  14. http://www.nytimes.com/2014/12/16/science/paul-allen-adds-oomph-to-ai-pursuit.html?hpw&rref=technology&action=click&pgtype=Homepage&module=well-region&region=bottom-well&WT.nav=bottom-well&_r=0 Iarna Inteligenţei Artificiale / Este vorba de sfârşitul anilor 1980, când o mulţime de proiecte AI promiţătoare au eşuat spectaculos. Noul Institut Allen pentru Inteligenţa Artificială încearcă să resuscite acum o parte din vechile idei.

  15. Sadicule,

    Scolit ca si citiva dintre colegii de aici psd-isti, Tranab Basescu este un dezinformator calificat. In termeni uzuali un mare, ft. mare mincinos.

    Mincinos si dezinformator notoriu, Basescu nu a avut nici o data , dar absolut nici o data dreptate , nici atunci cind si-a scris auto-biografia!

Lasă un răspuns