Vineri, voi merge la Mizil

20141210-083426.jpg

Vineri, voi merge, din nou, după mult timp, la Mizil. Prilejul mi-a fost oferit de lansarea cărții lui Lucian Avramescu, „Sa strigi femeia pe numele ei de vers”. Evident, o carte de poezii…
Ma bucur sa-i fiu alături lui Lucian cu acest prilej si sa spun câteva cuvinte despre cartea lui. Ma bucur, de asemenea, sa reintalnesc vechi prieteni din fostul meu colegiu si sa-i întreb, între altele, ce s-a mai întâmplat cu pomisorii pe care i-am plantat in campania electorală din 2008.

86 de gânduri despre “Vineri, voi merge la Mizil

  1. Doru Coarna
    Mai smechere, de unde pana unde noi si doar noi furam ? De unde si pana unde NOI suntem comunistii, iar voi…ce mama m…sunteti voi, mai, frecatorilor din diaspora si traficanti de orice pe coclauri straine ? Cumva apostolii lui Iisus, ramasi fara ,,Invatator” ?
    Am volatilizat noi, cumva, flota ?
    Ce a furat domnul Adrian Nastase mai coarna ? Termopane din averea statului de drept ?
    Spune, baiete, in cateva randuri, nu mai asterne cearceafuri de dispret si aroganta autosuficienta plina de saliva pe blog.
    ps
    Ma baiete…cand vei avea ca mine lista completa a tuturor cheltuielilor din ultimii 10 ani, cu numar de bon fiscal, factura si venit adiacent, mai vorbim despre cinste si onoare. Corectitudinea nu este apanajul dreptei (se vede dupa fenechiii nenumarati, inclusiv, individul care a incercat influentarea votului la Hunedoara de la nivelul judetean cel mai inalt).
    Pe Ponta, in frunte cu Basescu, l-ati facut infractor, corupt, plagiator, pisic si mitoman. Pana acum, nimeni nu a prezentat vreo proba, in afara de comportamentul decent al premierului. (Z)
    Tontii de genul tau, sau al sadicului, chiar cred ca este normal ca un presedinte sa dea semnale catre procurori sa atace adversarii politici.
    Dupa parerea mea este total anormal si iata, ca dovada, DNA nu prea mai asculta de indicatii, chiar daca face exces de zel sub comanda externa execitata de suzeran care isi doreste un portavion nescufundabil langa Rusia.
    Dar nu va tine mult….colosul, confruntat cu adversitatea propriilor cetateni, multi plecati sa se alature Statului Islamic, ori isi va schimba atitudinea, ori se va prabusi cu ,,Patriot Act” cu tot.
    ps
    Ce ar trebui sa faca Yohannis daca primeste decizie de incompatibilitate ?

  2. Ahoo , ahoo , de Anul Nou !
    Veste buna Anul are !
    Printre prioritatile de investitii pe 2015 ale guvernului Ponta se afla , ghiciti cine , si ” ultimul segment din autostrada Orastie – Sibiu ” – segment deschis circulatiei in 14 noiembrie 2014 .
    Saracul Pristanda si steagurile lui .
    N-are cineva un scaun sa mi-l dea , sa ma asez ?
    Nu panicati , nici un cuvant despre autostrada Transilvania .

  3. Acum circa o lună, revista Time și-a rugat cititorii să aleagă personalitatea anului 2014, dintr-o listă cu câteva zeci de nominalizări. Am trimis opțiunea mea: voluntarii Ebola, adică medicii, surorile și toți cei ce luptă în Africa pentru eliminarea cumplitei boli. Astăzi am avut bucuria să constat că părerea mea este aceeași cu a revistei Time: voluntarii Ebola au fost declarați personalitatea anului 2014. Acești oameni ar trebui sanctificați!

  4. Dragi colegi de blog ,e deranj mare cu blestematul de buget și e coadă la DNA , să doneze cetățenii bănuții lor strânși în batistuțe , ca nu cumva să se târască de foame pe lângă ziduri doamna Codruța!

    Vai, am scormonit febril în portofel , l-am scuturat și l-am întors pe dos –au fluturat prin aer niște bancnote și au căzut și ceva monede clang! clang! Le-am adunat cu grijă și-am scrutat atent coada din fața sediului DNA , că poate găsesc cunoscuți și le încredințez lor mica mea avere cu care să contribui, după puterile mele, la consolidarea statului de drept , prin părțile esențiale .

    Da, ați ghicit, erau și colegi de-ai noștri de blog –cred că și-au lăsat sacoșele de pe la miezul nopții , că erau în față !

    Dintr-aceia- îi cunoașteți- care nici măcar nu mai prelucrează materialele de propagandă , le copiază cu puncte și asteriscuri , așa cum le-au primit, și le postează plini de entuziasm și sentimente pozitive pe blogul lui Adrian Năstase, că e democrație și ce poate fi mai delicios într-o democrație consolidată decît propaganda frustă, cretină și tenace ?

    Nu vă amărâți că dânșii scriu prost, consolați-vă că în schimb scriu mult !

    Și-au luat ei țara înapoi , dar ce-ar fi patria fără umflățica filă de buget a DNA-ului? Asa că , marcați RONU′ să v-asculte TELEFONU′ !

    Și după ce v-ați făcut datoria e cetățeni sprijinind cu micile voastre economii democrația arestărilor preventive generalizate, căutați-l și pe Lucian Mândruță , că a primit el de la Iohannis niște ”bill”-uri cu consumația lu′ domnu′ președinte , care se odihnește la Palm Beach , după efortul inuman de a rosti chiar și trei-patru vorbe pe oră în campania prezidențială . Mândruță însă nu le arată poporului, că i-ar face de toată rușinea pe îmbuibații ăia de Ponta și Ghiță .

    Pe surse,aflăm totuși că domnu′ președinte a mâncat numai hot-dogs de la tonetă dar fără muștar, că prea s-ar fi încărcat nota de plată!

  5. Despre delegaţia vlahilor timoceni la împăratul carolingian Ludovic cel Pios, pe atunci prezent la curtea din Heristal aflată în regiunea valonă a Belgiei. Eu bănuiesc că pre-exista deja o bună comunicare între vlahii timoceni şi valonii din Belgia, fapt care a facilitat întrevederea lor cu împăratul Ludovic cel Pios. Foarte mulţi vlahi timoceni locuiau de asemenea pe la anul 850 în Principatul Balatonului. Migratorii ungurii care au invadat Pannonia Inferioară pur şi simplu i-au exterminat !

  6. Victor Viorel Ponta- 15% credibilitate,(sursa IMAS)
    Klaus Iohanis-68% credibilitate,(sursa IMAS)
    DNA-70%-credibilitate,(sursa IMAS).
    …………………………………………………………………………………………………………
    Concluzia:cand 85% dintre romani ,nu mai dau doi bani gauriti pe tine,poti sa propui orice vrei…chiar si salariu de 2500 euro si pensie de 1000 euro,pentru ca nu te mai baga nimeni in seama.
    In schimb,cand ai 70% credibilitate,tot ce propui se ”executa”…ca asa-i in tenis. 🙂

  7. Sanctiunile de bloc: O mentalitate nefasta, de tip Razboi Rece. Senatul american a adoptat, ieri, o lege care permite presedintelui Barack Obama sa introduca noi sanctiuni impotriva Rusiei. In replica, presedintele american a declarat ca isi va lega sanctiunile de cele europene, practic le va da curs doar in cazul in care vor fi sustinute de tarile din UE.
    Obama si-a exprimat temerea ca divergentele pe tema sanctiunilor ar putea provoca o ruptura intre capitalele de pe cele doua maluri ale Atlanticului. „Dacă autorităţile ruse vor vedea că în coaliţie nu există divergenţe, peste câtva timp ele vor spune că pierderile economice depăşesc avantajul strategic al acţiunii lor”, a subliniat liderul american, reactualizand, discret (si nerealist, cred), politica sanctiunilor de bloc. Din pacate, la 25 de ani de la destramarea blocului sovietic, occidentalii repeta greseala abordarii economice de pe baze politice. Cand statul-lider si-a impus statelor-satelite viziunea centralizata drept politica de bloc in relatiile economice, in interiorul si in afara fostului CAER, pierderile pe care toate statele membre au inceput sa le acumuleze au dus la inapoiere economica, la crize, la divergente si, in final, la o destramare de bloc. Anticiparile sunt greu de facut, dat, pana una-alta, observam ca economia globala sufera in prezent la fel ca in trecut.

  8. Dupa plecarea basanaului de la ciolan , adevarata SEFA A STATULUI , i-a luat la ranga pe Ponta & ministrii lui , iar daca Iohanis misca-n front prea brusc , i-o trage si lui, mintenash !

    Mama , ce face frica din ditamai oamenii , puternicii aia , alesi ai neamului , pe care noi , prostii , trebuie sa-i respectam !!! Huoooo !!!

    Ia sa fi fost la butoane , unu'(a) drept(a) si cinstit(a) , fara frica de puscarie , AR FI STERS PE JOS CU MADAMA , dar nefiind asa , problema s-a rezolvat intr-o ora , exact ca pe timpu’ lu’ CEAUSESCU !!!

    Bravos Natiune !
    Dupa 25 de ani , ne-am intors de unde am plecat .

    http://www.enational.ro/news/politica/codruta-kovesi-ii-face-bugetul-lui-victor-ponta-447694.html/

  9. Trambitaul de servici traieste in trecut la propriu si la figurat sau probabil afectat de votul pentru Bases din 2004 , a scapat caii din haturi.

    Acum cu un broker bun , sau cu un card de fidelitate membru , cu ivory sau nu, cistigi cel putin 500 mile si ajungi sa calatoresti si un discount de 25% ca vsile pina in Pireu cu 29 de euro sau Denver cu aprox 600 usd!

    In ce lume traiesti mai baiatule?

  10. SINGURA SOLUTIE:PUSCARIA
    …………………………………………………………………………………………………………..
    Editorialistul Cristian Tudor Popescu a comentat tentativa Guvernului de a reduce bugetul Departamentului Național Anticorupție (DNA), afirmând că instituția ar trebui să fie prima pe lista investițiilor guvernamentale.

    Popescu a spus pentru Digi24 că românii ar fi dispuși să finanțeze din propriul buzunar activitatea DNA.

    „Ar fi foarte mulți cetățeni care ar da din buzunar pentru funcționarea DNA și pentru înființarea și extinderea pușcăriilor din această țară. Singura soluție, mi se pare, pușcăria salvează România!”, a spus Popescu.
    …………………………………………………………………………………………………………..P.S.
    NU E O GLUMA!
    Am vorbit ziele aste cu,colaboratorii mei de afaceri din tara si majoritatea ar fi de acord,(la fel ca si mine),sa doneze sume importante in contul DNA.
    La fel si oamenii mei de la firma,prietenii si chiar si mama din modesta ei pensie.Pe retelele de socializare,prounerea a devenit…virala.
    DNA nu mai este doar o institutie,DNA a devenit un fenomen.
    Asteptam din partea autoritatilor sa creeze cadrul necesar pentru asta.

  11. http://www.dcnews.ro/cristi-borcea-orgie-sexuala-in-spitalul-inchisorii-de-la-poarta-alba_462022.html?

    Lucrurile nu sunt ceea ce par ! Cristi Borcea este nevinovat ; i s-a intins o cursa ! A fost intoxicat cu fructe de mare , cu icre negre si cu whiski iar apoi a fost sedus de asistenta medicala din penitenciar care a profitat de penisul si de inocenta lui ! Cristi Borcea era foarte vulnerabil dupa divortul de prima sotie si acelei cucoane haladite i-a fost foarte usor sa-l seduca !!! Si probabil sa-l si abandoneze …

    Fii tare , Cristi ! Esti eroul meu ! O sa-mi fac tricou cu tine …

    http://www.sport.ro/liga-1/foto-alina-vidican-si-a-tatuat-chipul-lui-borcea-pe-spate-a-durat-noua-ore-ca-sa-l-faca-cristi-e-viata.html

  12. Mostenirea Ponta, la fel de aproape ca mostenirea Basescu? Pierderea alegerilor prezidentiale a pus presiuni din toate partile pe premierul Victor Ponta. Cele mai importante. care s-ar putea dovedi decisive, in termenii aritmeticii majoritatii, sunt cele din propriul partid. Pe de alta parte, oricat i s-ar reprosa vointa de putere totala, opozitia pare indreptatita ca, pe valul de sustinere populara, sa se instaleze si la Palatul Victoria, dupa ce, pe 21 decembrie, presedintele ales, liberalul Klaus Iohannis va deveni al patrulea chirias electoral postdecembrist la Palatul Cotroceni. Pana la urma, chiar daca stanga si dreapta vorbesc, cand se afla in opozitie, de alternanta la putere pe ambele ramuri executive, Constitutia nu dispune si nici nu interzice, lasa totul la libertatea jocului politic si a electoratului. Peste mai putin de zece zile, succesiunea pe mostenirea Basescu va deveni efectiva, urmasii si adulatorii i-au facut deja portrete si letopisete de memorie, dar in ceea ce priveste mostenirea Ponta totul este la mila evenimentelor. In acest moment, un lucru este cert, guvernarea Ponta nu o va mai duce pana in 2016, cat ii este sorocit constitutional. Iohannis a declarat, inainte de plecarea in SUA, ca-si doreste sa intre in paine cu un guvern de dreapta, Basescu i-a cerut lui Ponta sa formeze un guvern cu un alt premier, UDMR se grabeste sa schimbe tabara, pentru a nu fi surprinsa de evenimente, PNL ameninta ca nu va vota bugetul daca nu-i vor fi acceptate toate amendamentele pe educatie, DNA e nemultumita ca nu a primit cat a cerut, desi bugetul i-a fost marit. Inca multe alte motive fac ca marja de manevra si scadenta guvernarii de stanga sa se fi apropiat sensibil de punctul de volatilitate. Voturile pe investitura Guvernului Ponta 4 si pe Legea bugetului pentru 2015 vor fi doua cumpene, probabil pe 15 si pe 21 decembrie, care pot hotari soarta stangii, daca va ramane la guvernare sau daca va trece in opozitie. In mod real, nu soarta lui Ponta va fi in joc, ci a PSD. Pentru dreapta, Ponta nu mai are potential de utilizare ca sef de guvern, a obtinut de la el toate politicile de dreapta pe care si le-a dorit. Pe de alta parte, dislocarea pe care premierul a suferit-o in propriul partid, de stanga, nu-i va mai permite sa ramana in fruntea guvernului. Sintetizand, si intr-un caz si in celalalt maurul va trebui sa plece si, o data cu el, si PSD. Exista, insa, in tot acest joc politic pe guvernare, o necunoascuta, un risc de moderare pentru toti actantii, legat de viitorul majoritatii parlamentare, care se poate reconfigura printr-o noua majoritate sau prin alegeri anticipate. Un guvern de dreapta minoritar nu va insemna nimic, va insemna o scufundare inainte de a incepe sa pluteasca. Acest lucru il stie foarte bine si copresedintele PNL, Vasile Blaga, care sustine ca cea mai corecta varianta ar fi venirea PNL la guvernare prin alegeri anticipate. Acestea ar putea avea loc insa si prin manevre de blocare repetata a investiturii guvernamentale sau prin evenimente din zona incompatibilitatii. Cea mai buna mostenire politica a premierului Victor Ponta, pentru ca cea economica este indiscutabila, o reprezinta consolidarea independentei justitiei si a luptei anticoruptie. Nimeni nu-i va putea reprosa vreo interventie sau vreo concesie, dimpotriva, robespierre-ismul lui de premier-procuror l-a facut sa fie necrutator fata de coruptia din propriul partid si sa sustina neconditionat DNA.

  13. Este nevoie să terminăm cu bâlciul sinistru al sărbătoririi „revoluţiei române din decembrie 1989.” Şi este nevoie să revenim, la modul cel mai tradiţional, în siajul ideologiei naţionalismului românesc. Care incorporează Ideologia paradigmei thermidoriene aflată între Iluminism şi Romantism. Unde principiul TABULA RASA (blank slate) este esenţial pentru psihologie şi pedagogie. Este precumpănitor pentru evoluţia noastră ca naţiune !

  14. Parcă era vorba să se interzică sondajele făcute pe bani mulţi şi la comandă 😉
    Dar văd că şi după ce au căzut în ridicol şi şi-au dovedit incompetenţa crasă, nici un sondaj neputând prevedea finalul unei competiţii de amploarea celei prezidenţiale ( dovadă că furtul a fost nepermis, chiar nesperat de mare 🙄 ) acum încearcă un altfel de manipulare :
    Cică Iohannis are peste 60 %, în timp ce Ponta doar 25 % !
    Sunt cifre care insultă inteligenţa, deoarece la cele 6 milioane ale lui Klaus, se opun fără îndoială cele 5 milioane ale lui Ponta ( care pe parcurs vor creşte spre deosebire de ale lui Klaus) !
    Şi atunci de unde diferenţa asta astronomică ?!

  15. Se confirmă că mult pomenita instituţie şi-a transformat porecla în renume. Face doar CEDOresc(unii) şi ce dictează stăpânii !
    Cu preţul pierderii iremediabile a credibilităţii …..

  16. Un mecanic auto demonta chiulasa motorului unei masini scumpe, cand zareste un chirurg binecunoscut intrand in atelier.
    Mecanicul l-a strigat:
    – Hei, doctore, pot sa-ti pun o intrebare?
    Chirurgul, putin surprins, se apropie de mecanic.
    Acesta se ridica, isi sterge mainile si intreaba:
    – Doctore, uita-te la acest motor, ii deschid inima, ii scot pistoanele, ii scot valvele, repar stricaciunile, apoi le pun la loc si, cand termin, merge ca nou.
    Atunci cum se face ca eu am un salariu mic, iar dumneata castigi bani grei facand, practic, acelasi lucru?
    Chirurgul a zambit si i-a soptit:
    – Incearca sa faci asta cu motorul pornit.

    Mi se pare că, chiar şi pe aici, sunt mulţi mecanici şi prea puţini medici 😉
    Ca să nu mai vorbesc că mai văd câte una/unul cu cu şorţ, în loc de salopetă, dar combate de zici că-i în halat !
    Cu mânecile legate la spate… 😉

  17. @sadicu, se vede ca esti propagandist, banuiesc fost basist si actual iohanist. Dar foarte slab, imi e teama sa spun. Iti place sa duci in spate sacii altora, orice s-ar afla in ei?

    Cine e domne grupu ala de romani din „SUA si Canada”, cu nume si prenume? Ca am si eu un grup de romani in SUA si Canada. Si nu cred ca avem aceleasi idealuri. Unele da, altele nu. Par example ca Romania trebuie aparata cu orice pret. Promovata da, dar cred ca trebuie sa discutam totusi pretul.

    Un alt „example” de propagandist ieftin, populist, ca asta place la prostime, e sloganul ala cu „singura alternativa”. Arta in politica este sa iti construiesti alternative. Altfel, o sa te prinda inamicu cu pantalonii jos si cu singura alternativa in mina.

    Pot sa continui cu „chemarea strabunilor”, dar nu merita osteneala. Ma gindesc ca putini oameni stau sa reflecteze cu adevarat si consuma hiperactiv prostiile debitate de altii. Iar media romaneasca si din diaspora e plina de grupuletze de interese. Pe unii, ca pe „independentii” de la Mediafax ii mai prind cu ocaua mica.

  18. @ ZeV,

    mi te adresezi cam urat… Unde tot gasesti tu salam cu soia? Aveti un magazin al vostru, asa, de uz intern?

    OK, dar macar feliaza-l, serveste-l civilizat, ce naiba…

    PS. O spun cu invidie, salamul ala cu soia era infint mai sanatos decat astea de azi… In armata ni-l dadeau in toate, in fasole, in varza, in cartofi… Toate isi au vremea lor…

    @ blogi,

    pai vad ca numai tu de pe tot blogul tot insisti cu Revolutia si ceri sa se termine… daca nu ti-a convenit trebuia mai baiete sa iesi atunci in strada si sa zici Bai! Eu sunt cu neica Ceasca, nu cu voi! Traiasca comunismu’!
    Nici nebunii nebunilor, cei din ospicii, n-au facut asta… si vii tu acum…

    Daca ai stat atunci dupa perdea, stai si acum…

    Te-ai gandit macar odata ce s-ar fi intamplat daca romanii nu ieseau in strada atunci?

  19. Nevoia unui precedent de flexibilitate: Retragerea in jocurile de putere

    Succesiunea guvernarilor stanga-dreapta s-a facut, in cei 25 de ani de la Revolutie, prin motiuni de cenzura sau prin alegeri parlamentare. Niciodata altfel, adica prin cedarea guvernarii, in conditiile in care retragerea ar fi fost ultima plasa de siguranta. Logica jocului politic a fost dusa la extrem, lipsindu-l, de fapt, de orice logica.

    Accederea si mentinerea la guvernare cu orice pret a fost, in toti acesti ani, un scop in sine, facand ca si cele mai bune intentii sau politici de guvernare sa degenereze, in cele din urma, intr-o rea guvernare. Scoaterea retragerii din randurile formelor tactice de lupta poate fi o greseala fatala, nazismului si comunismului le-a adus sfarsitul.

    Toate manualele fac din retragere o manevra de flexibilitate, cu posibilitati de intoarcere, care trebuie sa-si gaseasca locul in orice politica, la orice nivel. Oare pentru politica romaneasca nu a venit timpul unui precedent, care sa formeze o noua regula, prin care jocurile de putere sa fie detotalizate si dezabsolutizate, asa cum se intampla in alte civilizatii, in mod evident in cele crestina si europeana?

    Cand ai pierdut increderea electoratului, implicit initiativa strategica si forta politica, retragerea benevola de pe pozitiile de putere poate fi un act de intelepciune, un semnal pentru o noua politica, fara inflexibilitati si incrancenari. Nu propaganda adversa pe tema retragerii va conta, ci mesajele catre clasa politica si electorat. Cel mai destept cedeaza primul. Un partid inteligent are argumente, strategii si viziune, nu se isterizeaza, nu sare la bataie si nu se agata de putere, accepta infrangerea ca si victoria, ca reguli ale jocului.

    Nota Bene. Am vrut ca ceea ce am scris sa refelecte o chestiune de principiu, nu una de conjunctura. Totusi, ar fi o proba de ipocrizie daca nu as recunoaste ca unele asteptari mi se indreapta catre reuniunea Comitetului Executiv National al Partidului Social Democrat si catre sedinta Grupurilor Parlamentare reunite, care vor avea loc duminica. Sper ca cel care a fost invins de lipsa de experienta sa nu rateze victoria unei lectii de intelepciune, care nu va ramane neobservata.

  20. @ ZeV și George Ban:

    Mulțumesc, mulțumesc și iar mulțumesc, domnilor! Recunosc că-mi face plăcere. Acum înțeleg satisfacția celor care primesc like-uri pe Facebook…
    Din păcate, nu pot să fiu pe deplin detașată și obiectivă. Am simpatii și antipatii politice, sunt om și nimic din ce e omenesc nu-mi e străin.
    Vă salut cu respect și prețuire.

  21. Ce mai face președintilii ales-bules? căz eu n-am mai căutat vești despre activitățile mnealui.
    S-a întors bronzat de la Palma Biții? sau a stat sub umbrelă?
    Ia, să vină mnealui să se „apuce de treabă” (și să rămână atârnat de ea)!
    Să facă legi pe care să le modifice cum vrea el, să împartă Bugetul cum vrea el, să dea 10% și la Educație, și la Sănătate, și la Armată, și la MAI, și la Cultură…, să termine cu evazioniștii, să modifice majoritatea parlamentară cum vrea el, să-i dea bice DNA-ului pentru ca acesta să crească numărul de arestări preventive și să depășească cu 100% planul la acuzații lunare, să pună miniștri ultra-competenți adică din cei care fac minuni fără fonduri, să termine odată cu imunitatea parlamentarilor (dar cu a lui, nu) care se vor cercetați în stare de libertate, să absoarbă dintr-o sorbire toate fondurile europene și să mai primească, să elimine taxele și să crească salariile, să construiască fabrici și uzine pentru reindustrializarea României, să eradicheze detot-detot șomajul…
    Sau o să zică președintele ales-bules că nu poate singur și o să ne arate, ca pe afiș, cu mâinile depărtate ca și cum ar măsura un pește prins de el (la Palm Bici): dați-mi un guvern Băsescu! ?

  22. @T-Rex, imi pare rau ca sadicu nu poate face mai mult, in ciuda indemnurilor repetate primite pe blog. Cu siguranta ca se straduieste, transpira, dar in zadar. El zice ca e de dreapta, dar merge la demonstratii de strada, ceea ce nu face decat stanga. Daca Aya ar mai misca pe blog, atunci ea ar face observatia ( si ar avea dreptate!) ca textul cu romanii din SUA si Canada este un exemplu clasic de text exportat de aici si reimportat cu aura strainatatii. Exprimarile din scrisoare sunt tipice politrucilor de aici si nu politrucilor americano-romani. Tot asa cum sadicu este incapabil sa observe ca ziaristii lumpen-comunisti de la Gandul se arata gata sa dea bani pentru DNA dar nu si-au platit datoriile la bugetul de stat, adica biata infometata Kovesi este nevoita sa faca justitie fara banii lor. Este incapabil sa observe, in legatura cu DNA, ca dna Kovesi s-ar putea inscrie la infractiunea de santaj, dat fiind ca ea conditioneaza (public!) actul de justitie de primirea ( de catre DNA) unor anumite sume de bani. Mai este incapabil sa observe ca dna Kovesi, de fapt, tinde cu DNA catre organizarea Adrian Nastase ca parchet in sine si denunta organizarea Macovei a DNA ca departament. In vremea copilariei, aveam un coleg de scoala, pe nume de familie Ionescu, care avea un proverb preferat, intr-o culegere de proverbe; acesta suna astfel: ” prostului bate-i toba la cap, bate-i toba la c..r, ca el tot prost ramane”.

  23. T-Rex,

    In SUA exista intradevar un curent anti-nastase , anti-psd ei isi spun ca sunt anti-comunisti.Am vorbit si eu cu citiva dintre ei , multi cunoscuti , prieteni inainte de „departure” 1980!
    Pe mine sincer nu ma deranjeaza anti comunismul lor revarsat in sorgintea PSD , pentru ca le inteleg o parte din atitudine , cea anti-comunista, dar amicii mei & others , sunt complet aiurea cind il confunda pe Traian Besescu cu Harap Alb fiul imparatului alb sau verde, ca luptator anti-comunist ca standard al democratiei!
    In America ca si in alte parti sunt multi romani cu rang de „trimisi” toti buni dezinformatori toti din aceleasi servicii cu viitorul ex presedinte Traian Basescu.

  24. Gornistul sef, suspectat de laudac a tanarului Ivan ,isi va pierne flasneta sau ma rog trompeta!

    Tanarul alb african AB sa BA va inlocui tricoul lui Ponta cu Che cu unul nou a lui Ghita cu Cristi!

    Sadicul de se bes, se da in stamba cu ce-l leaga de trecutul apropriat, CTP.
    Altadata si el ca si CTP gornisti sefi ai lui Traian Basescu , in cazul CTP agent de influenta din mas medie, Acela care intro masura mai mare l-a discreditat de AN si la creditat pe TB ca viitorul romanilor si al Romaniei!
    Acum ca si alta data bolnav incurabil de ura aiureste aiuritor pacalind prostii!Si inca ochestie basista sau pontista daca vrei , nu te bucura premature de scorul lui Johannis , sa-l vedem vorba lui Doru cum opereaza cu motorul pornit, ce scor va avea peste 4-5 ani!
    !

  25. @ Doru Coarna
    Tu -ca fost „revoluţionar”- eşti conectat foarte puternic la banu’ public. Din care sugi câte 20 de milioane de lună. Mai zici :+Te-ai gândit măcar odată ce s-ar fi întâmplat dacă românii nu ieşeau în stradă atunci?+. Da, nu mai mureau privighetorile, nici pitpalacii, nici huhurezii, nici nu mai erau tăiate pădurile. Se păstra cu forţa lui Nicolae Ceauşescu toată biodiversitatea României. Categoric că eu o regret …

  26. @vsile, ranile istoriei se vindeca greu. Imi imaginez ca PSD e mai usor de facut tzap ispasitor, desi fostii comunisti si securisti s-au aciut pe la toate partidele. Vezi Basescu, comunistul de dreapta. Cineva, nu detaliez, a stiut sa creeze aceasta atmosfera intepenita in ura, care l-a eliminat chiar pe dl. Nastase din viata politica, asa cum demult prevedeam.

    In timp ce suntem ocupati cu strigoii comunismului, ne halesc zombie capitalismului. Iar la periferiile sarace, dar si in interiorul imperiului, unde profetiile despre viata de apoi sunt singura speranta, se pregatesc extremistii. In timpul asta, cineva profita si face bani din orice situatie. Sa faci bani e singura ratiune de a exista in lumea asta golita de continut.

  27. Blogi,
    incearci ,din nou , sa denaturezi sintagma de om si ce se ascunde in spatele sintagmei de acum romanesca de revolutionar!

    Multi „revolutionari” prezenti si pe acest blog au fost si ei niste „trimisi speciali” , ei au fost alaturi de noi, de altii daca vrei, oameni plini de sperante , oameni care nu s-au ascuns in fata sau in spatele televizorului ,asteptand sa vada cine va fi cistigatorul si cine va fi invinsul!

    Multi din cei prezenti sinceri si poate si visatori, s-au trezit cu revolutia confiscata de securitate si de esalonul doi al PCR, si s-au retras definitiv, ocolind chiar si noul politic care deschidea cai nebanuite unor revolutionari, unor arivisti, sau unor speculanti ai momentului respectiv.

    Probabil ca si printre olteni gasesti oameni de aceasta calitate si atunci ma si va intreb de ce ii jigniti ,ca doar nu îs corciti cu Joe Hannis, aspiratorul amabilelor dumneavoastra injuriil ?

    T-Rex,
    Problematica ranilor , este doar aprent confuza , pentru ca nu stim ce si cum ar fi fost daca alt partid si nu PSDReul ar fi devenit cel mai puternic partid , daca Dl.Ion Iliescu nu ar fi fost primul,al doilea si al treilea Presedinte ………
    Lumea PSDist inca il blameaza pe Dl. Constantinescu tapul Carcotasului al amicului Bizon si nu numai, in afara de a fi categorist ca cel mai slab presedinte al romanilor , nimeni nu recunoaste ca guvernarea dezastruasa Vacaroiu , pleca lasind cinci banci in stare de faliment , ca rezerva in BNReului era o suma pe care Borcea o cheltuieste sau o cheltuia intr-un an la Miami. Cu exceptia gazdei dl. A. Nastase nimeni nu recunoaste ca manevra buna sau rea a Romaniei de a intra in cazarma NATO si in casa europeana a demarat in mod neasteptat prin implicarea directa a lui Constantinesc atunci cind Basescu facea jocul opozitiei , opozitie(PSD) care critica tradarea de catre romani a vecinilor sarbi!
    E mai greu sa percepi tradarea ca un act profund national nu-i asa?
    A urmat perioada Nastase , o perioada in care baronii de toate culorile s-au asezat , asteptarile tatucului Iliescu de a crea o noua clasa de oameni instariti au fost depsite ,ripilant pentru crezul batranului de acum socialist, acesta iesind in public , inainte de apusul soarelui , ii descoperea ca „baroni”.Ei peste toate aceste rani s-a asezat plaga Basescu, si de aici intrebarea cum sa mai vindeci ranile istoriei ?

Lasă un răspuns