Draga Andrei,

Draga Andrei,

Vreau sa-ți urez, de ziua ta, sa te bucuri de anii pe care ii ai, de tineretea care ar trebui sa- ți dea speranța ca viitorul îți va aduce doar impliniri, sa te bucuri de prieteni, de călătorii, de muzica , de teatru, de ski. Știu ca a trebuit sa suporti anii dificili care au trecut, ca a trebuit sa-ți asumi Responsabilități si sa te maturizezi înainte de vreme. Știu toate astea si, de departe, îți doresc, pentru anii care vin, liniște si o viața împlinită, cu eforturi urmate de succese, călătorii împreuna cu cei dragi, proiecte care sa te atragă.
Te sărutam cu drag.

49 de gânduri despre “Draga Andrei,

  1. Am pus la o postare anterioară un clip cu Black Friday, care văd că n-a apărut !
    Nu se vrea, sau permite să arătăm că nu numai românii se calcă în picioare pentru nişte amărâte de tigăi ?
    Că despre ce se întâmplă la moaşte , unde sunt filmate „ştiinţific” doar caramboluri, ţipete şi îmbrânceli, n-are rost să vorbim.
    Ori îi lăsăm pe români cu mustrări de conştiinţă şi culpabilizări abil întreţinute, inducând persuasiv ideea că suntem nişte sălbatici :mrgreen:
    Numai buni de pus (din nou!) la jug, în timp ce pe la alţii dau civilizaţia şi manierele pe dinafară 😉 ?

  2. La mulți ani și sănătate lui Andrei și dea Domnul să aibă o viață liniștită de-acum încolo, iar „cele rele să se spele!”

  3. da super. a-ti iubi tara si a munci pentru ea inseamna sa fii de-a dreptul fraier! inseamna sa-ti sapi singur groapa si sa-ti pui singur cruce. in loc sa furi smechereste cat mai mult, sa bagi mana pana la umar, sa fii smecher si sa dispretuiesti toti romanii si toata tara sa razi violent, cine naiba munceste pentru tara pentru 3 termopane si 2 bideuri daca nu un fraier? trebuie sa fii complet nebun sau complet sarac cu duhu ca sa faci asa ceva. eu asta am inteles din hartuirile si condamnarile prim ministrilor care au muncit pe termopane si bideuri si care in loc sa faca intelegeri cu oportunistii au organizat simpozioane. am vazut ca cei care isi dispretuiesc tara, care dispretuiesc oamenii traiesc foarte bine si nimeni nu se atinge de ei. eu personal sunt foarte confuza. nu am incredere in oameni nici in autoritati si imi doresc sa ii dispretuiesc.

  4. @Cârcotașu noiembrie 29, 2014 la 9:29 pm

    Extrem de simpatic! Vă privesc cu un respect fantastic de cînd am citit ”… l-am cunoscut pe net, am avut unele păreri ce rezonau… ” Păi, dacă ați reușit în sălbăticia ortografică și-n jungla necălcată de gramatică a topicii frazelor respectivului domn să vă dați seama că aveți ” păreri ce rezonau ”, sunteți eroul meu !

  5. La Multi Ani Andrei si tuturor celorlalti si celorlalte care poarta acest frumos prenume.

    Sa va povestesc ceva ce probabil nici dl Nastase nu cunoaste despre Andrei. In vara dinaintea primei condamnari, cea cu glontul, maica-mea a vrut sa mearga la o mare manastire de pe Valea Prahovei, din Busteni. A intrat, eu am ramas afara meditand la ale mele, iar Andrei a sosit intr-o masina impreuna cu trei prieteni de seama lui, au intrat in manastire si au stat acolo mai mult decat maica-mea, persoana tare evlavioasa… Ma gandeam ca si el, dar si cercul sau de prieteni, traiesc cu o credinta sincera… Sigur, nu stiam ce urma sa se intample in scurt timp, dar probabil el stia deja despre viitoare condamnare a tatalui sau… Cauta ajutor, sprijin, alinare? Nu stiu, dar m-am convins ca este sincer, un baiat de toata lauda… Sincer, sper sa nu se fi maturizat prea repede, viata-i viata daca inca mai ai ce invata…

    Nu-l cunosc direct, nu ne-am strans niciodata mana, insa iata, au trecut niste ani iar eu nu am uitat gestul sau… In acea dimineata, acolo, erau numai mama si Andrei cu amicii sai…

  6. BUNA DIMINEATA TUROR ROMANILOR !
    Vesti bune din Moldova…Număratoarea voturilor exprimate de frații de peste Prut, se apropie de final si, din fericire, speranțele noastre încep sa se adevereasca: partidele proeuropene au câștigat alegerile parlamentare…Greu, aproape la limita, dar au câștigat si drumul european al Moldovei poate continua…O veste extraordinara in zorii zilei naționale a României, o dovada a faptului ca Dumnezeu n-a încetat sa-i ocrotească pe romani..
    LA MULTI ANI ROMANIA ! LA MULTI ANI ROMANI !

  7. 1 DECEMBRIE 2014

    Stimate Domnule Adrian Nastase,

    O sa va transmit pe email o comunicare legata de promovarea celor doua intalniri publice anuale organizate de mine la Constanta. Sper cat de curand sa scriu de “comunitatea constanteana”, nu doar de mine…Comunicarea va contine si un fisier “Draga Andrei”…

    Ii urez lui Andrei LA MULTI ANI si o viata plina de realizari si impliniri ! Prin oameni ca el, plini de empatie fata de Romania, cred ca si aceasta va putea sa-si revina ca TARA si NATIUNE PUTERNICA !

    Cu bine,

    Dezideriu Dudas

    PS In fisierul mentionat este vorba de alti (2 ) Andrei…Cred insa ca daca mai luam in calcul pe inca unul, in afara de Andrei al dvs., putem intelege de ce Romania nu va putea progresa daca in societatea romaneasca nu se va intampla o REVOLUTIE A PARTICIPARII. Asta in timp ce la elitele romanesti s-a intamplat o EVOLUTIE A LIPSEI LOR DE IMPLICARE REALA ( culminand cu scrisorile deschise ce incearca sa bata in cuie suplimentare INCHIDEREA SOCIETATII ROMANESTI ) …

  8. Gruia lui Novac
    noiembrie 29, 2014 la 9:07 pm

    E greu de inteles ? De aceea exista colegii si prietenii. (Z)
    1. Ponta a platit pretul, pierzand alegerile prezidentiale;
    2. Premierul Ponta, a fost desemnat in urma victoriei din 2012 a USL, atat la locale, cat si la parlamentare;
    3. Mai apoi, PSD a castigat si europarlamentarele;
    Deci, comparatia cu Taiwanul se potriveste ca nuca-n perete.
    Si eu am fost tentat sa cred, in primul moment, ca Ponta ar trebui sa-si depuna mandatul…dar ATENTIE: in fata lui Basescu, al doilea perdant al alegerilor. (Z)
    Acum, daca respectati democratia, depuneti o motiune de cenzura si nu amestecati mere cu pere.
    Vreau sa vad si eu, la treaba, ,,noua clasa politica” formata din Orban, Blaga, Atanasiu, Udrea, Macovei, MRU…dar nici chiar eu nu sunt atat de sado-masochist. Mama ei de memorie. (Z)

  9. Sanatate lui si familiei!

    Cu maturizarea inainte de vreme , aveti doar pe jumatate dreptate , adica nu neaparat maturizare fortata prin prizma problemelor dumneavoastra,dar in sfirsit ca parinte copii sunt mereu copii!!

    Pai cum isi conducea afacerile personale daca nu era matur, si inca ceva la peste 25 de ani esti deja un tanar in plina ascensiune, unii chiar au familii si alte numeroase obligatii!

  10. Repet, poate că de data asta se aude:
    Johannis este președintele ales/numit de Ambasadă.
    Orice discuție despre cauzele „pierderii” alegerilor, despre ce au greșit Ponta, PSD sau România, nu are obiect.

  11. Scrisoarea Anei Diaconu

    Aşteptându-l pe Johannis!

    Nu am votat niciodată PSD şi nici nu o voi face. Să fie clar de la început! Şi nu pentru că PSD înseamnă comunism sau Rusia sau alte astfel de aberaţii pe care mă întreb cine le mai poate crede. Ci pentru că m-am regăsit întotdeauna în ideile şi valorile liberale.
    Însă cu siguranţă nu mă regăsesc în această mutaţie genetică numită ACL, care mai nou reprezintă dreapta autentică în România. Adică ambalăm frumos PDL-ul , îl girează PNL-ul, ne propun aşa-zisa „schimbare” şi tot ce a fost înainte este şters acum cu buretele. Nu pot înghiţi aşa ceva! Mă simt de parcă am primit un pumn în plex!
    Singurul politician de carieră în care am crezut cu adevărat a fost Crin Antonescu. Avea discurs, prezenţă de spirit, inteligenţă, avea sare şi piper. Nu mi-ar fi fost ruşine niciodată cu un astfel de preşedinte. Dar ceva s-a întâmplat …brusc! Am căutat explicaţii, scuze, am încercat să inţeleg însă oricât de subiectivă şi părtinitoare am fost, nu am reuşit! Şi evident atunci când aşteptările sunt imense şi dezamăgirea mea a fost pe măsură. Ce a urmat a fost un fel de topor în ceafă sau pumnal direct în inimă.
    Acum mi se cere să uit ce a fost, să iert trădarea, să girez furtul şi să legitimez tupeul, doar pentru că ei se proclamă de dreapta! Asta e schimbarea ?!?
    Unde a ajuns PNL astăzi…cum a întors el armele…. Cum eroul meu, Crin Antonescu a căzut de pe cal şi s-a lovit rău de tot la cap! A predat partidul exact celor împotriva cărora a luptat cu atâta forţă şi convingere. De ce?!? Tare aş vrea să înteleg de ce…
    Am asistat siderată, neputincioasă, la proaspăta poveste de dragoste înfiripată între PNL şi PDL.
    Cum vin ei în in faţa mea, ţinându-se de mână şi pretinzându-mi să uit trădarea, înşelăciunea, hoţia, minciuna, complicitatea sau interesul lor meschin?!? Asta e schimbarea ?!?
    Cum pot uita ce a facut PDL-ul, cu Macovei, Udrea şi guvernarea Boc ? Ca să nu mai vorbesc despre ce s-a întâmplat în 2012… Asta reprezintă schimbarea ?!? Cum poţi şterge cu buretele din memorie ce am trăit în acea vară ?!? Cum să uit minciunile lor ?!? Cum poporul era acuzat de lovitură de stat… Cum să mă fac că nu s-a întamplat nimic ?!? Asta e schimbarea ?!? Cum să uit că votul meu şi a milioane de români a fost aruncat la coş şi că acest impostor a rămas preşedinte?!? Poate dacă nu aş fi fost acolo, poate dacă nu m-ar fi interesat, poate doar aşa…!
    Nu-i pot ierta pe cei care până ieri erau cei mai mari duşmani ai ţării şi acum dintr-odată, pentru binele dreptei româneşti în lupta cu ciuma roşie, sunt salvatorii României. Ei sunt schimbarea ?!?
    Am așteptat curioasă campania prezidențială, să văd ceva, orice! Nimic… ! Ba dimpotrivă: deplorabil, rușinos, jenant! Minciuni, atacuri la familie, manipulări grosolane, furt de imagine, falsuri, concurs de înjurături, scrisori peste scrisori ale așa-zișilor cetățeni nemultumiți, dezinformări fără număr și o întrecere acerbă în Photoshop! Teatru prost…! Nu știu dacă să râd sau să plâng!
    Așteptam cu nerăbdare să-l văd pe Johannis , să-l ascult, poate nu știu , îmi trezește un sentiment, ceva, orice! Dar Johannis nu venea!
    În așteptarea lui Johannis, am asistat însă la o isterie generalizată.
    M-am bucurat să văd că în sfârșit oamenii ies la vot, că simțul civic începe să se manifeste, însă până și el a fost denaturat! Prieteni, colegi, necunoscuți, oameni activi politic dar și unii care până ieri habar nu aveau cine este Johannis sau ce a făcut PDL-ul, ce înseamnă stânga sau dreapta, oameni care in 2012 stăteau la mici și bere și care îmi dau acum lecții despre democrație, despre dreapta adevarată, despre lupta contra comunismului și tot așa.
    Dacă ești tânăr, intelectual, patriot adevărat, votezi cu Johannis! Dacă votezi cumva cu Ponta ești sigur un analfabet, pensionar, sărăntoc, cu siguranță prost sau cel puțin un aurolac, care, bineinteles, a primit pomeni electorale pentru că nimeni nu poate vota cu Ponta din principiu!
    Cine și-a permis să hotărască așa ceva?!?
    După cum spunea foarte bine un prieten: „Ies în stradă ca să apere dreptul la vot dar în același timp spun că o sa le ascundă sau o să le ardă buletinele părinților și bunicilor ca să nu poată vota cu altcineva. Strigă „democrație” dar nu accepță o majoritate care are altă opinie. Urăsc chinezii dar folosesc un iPhone made în China. ”
    Așa arată schimbarea ?!?
    Tot așteptându-l pe Johannis , i-am observat alegătorii, susținătorii, echipa din spate. Evident nu toți, nu-mi place să generalizez. Sunt și oameni care-și exprimă susținerea cu argumente, comentând decent și bravo lor. Insă alții, deloc puțini, mă îngrozesc!
    Mă simt exact ca în filmul acela „World War Z” , când omenirea se transformă într-o haită de ființe fără rațiune, un fel de zombie care te urmăresc , te devorează și al cărei singur scop este să te transforme într-unul de-al lor.
    Este considerată o rușine să nu votezi cu Johannis! Ești exclus din cercul de prieteni, oamenii din jur se uită urât la tine sau te jignesc.
    Deodată au apărut tot felul de luptători ai dreptei care în numele democrației și al libertății de opinie sunt în stare să-ți crape capul dacă nu ești de acord cu ei! Și dacă nu apucă să te agreseze fizic , sigur te va pune la pamânt limbajul extrem de bogat și viu colorat!
    Oameni buni, vă dați seama unde s-a ajuns ?!? Fiecare dintre noi are dreptul la o părere! Oricare ar fi aceasta ea trebuie respectată! Ce se intamplă acum este anarhie, isterie de-a dreptul!
    Nu se poate ca oameni valoroși ai acestei țări să fie batjocoriți doar pentru că au altă opțiune politică decât a lor! Nu se poate să nu-i arăti respect lui Radu Beligan pentru o viată în slujba teatrului românesc sau lui Tudor Gheorghe, Raed Arafat , Dorel Vișan și mulți alții. Să fie mânjiți în ultimul hal, acuzați de comunism și trădare, linșați public și morți pentru neamul românesc în timp ce alții sunt eroi ai patriei pentru că îl susțin pe Iohannis. Asta este schimbarea?!? Așa arată ea ?!?
    Când nu-l mai așteptam, a apărut Johannis!
    Nu vreau să jignesc, nu-mi stă în fire dar mă doare și vreau să spun doar atât: eu îmi doresc un președinte de care să fiu mândră, un președinte care să aibă viziune, un proiect de țară, un președinte care să poată vorbi coerent, un președinte care să gândească singur, un președinte care să poată răspunde și la intrebările pe care nu le știe dinainte, un președinte pe care dacă-l întrerupi să-și poată continua idea, doar este a lui, nu? Îmi doresc un președinte căruia să nu-i fie frică de niște jurnaliști, fie ei și extrem de agresivi, un președinte care să-mi transmită ceva, să mă însuflețească, un președinte care să discute de la egal la egal cu orice leader al lumii!
    Eu cred că Johannis nu este nici pe departe acel președinte pe care eu îl așteptam!
    Parerea mea…!”

  12. Ilie Șerbănescu, Jurnalul Național:

    Postcomunismul, virajul colonial

    Destrămarea Uniunii Sovietice şi a conglomeratului ei satelitar din Euroapa centrală şi de est a oferit Vestului Europei oportunitatea istorică a unor surse de aprovizionare şi pieţe de desfacere aproape neaşteptate în cvasiproximitate şi de cvasigratuitate – un adevărat balon de oxigen pentru cel mai în vârstă dintre centrele de putere economică ale lumii şi, oricum, cu cel mai costisitor model social, devenit handicap în faţa ascensiunii noilor concurenţi mondiali din Asia. Vestul Europei s-a repezit pe Centrul şi Estul Europei oferite pe tavă de istorie. S-a dovedit a fi fost luat pe nepregătite, nearătând vreo strategie pe termen lung. De fapt, a făcut atât cât l-a dus capul! Probabil, nu puteau imagina altceva cele 5-6 puteri foste coloniale strânse laolaltă în cadrul UE, care de cel puţin două-trei secole nu-şi datoraseră prosperitatea decât extracţiei sistematice şi masive din teritoriile coloniale. Ceea ce era nou acum era doar faptul că trebuiau să pună în operă un sistem colonial în comun, un fel de „colonialism colectiv”. Regulile şi constrângerile aveau să fie stabilite în comun în cadrul UE, iar colonialismul propriu-zis urma să fie practicat de capitalul privat occidental, în frunte cu marile lui multinaţionale. A fost o politică statală de tip colonial!

    In condiţiile concrete existente, a fost de-ajuns să se stabilească de la centru premisele, apoi totul a venit de la sine. In spiritul libertăţii de mişcare şi acţiune propovăduite, s-a trâmbiţat nevoia unei liberalizări rapide şi depline a circulaţiei produselor, serviciilor şi capitalurilor, a schimburilor comerciale, valutare şi de investiţii. Ce însemna acest lucru?! Că de la sine cei puternici şi deja aşezaţi în piaţă, adică cei din Vest, vor acapara tot, întrucât în mod obiectiv nou veniţii din Est nu puteau fi decât slabi şi fără potenţe tehnologice şi financiare. Fără de mirare, circulaţia forţei de muncă nu avea să beneficieze de acelaşi regim, liberalizarea ei urmând să fie făcută treptat, pentru ca Estul să nu profite cu ceva, iar Vestul să nu fie afectat cu ceva. Dar, era de ajuns ca principiul călăuzitor proclamat să fie transferul economic de la stat la privat pentru ca piesele de forţă şi importanţă strategică din economia estică să treacă automat în mâna capitalului vestic, în măsura în care capitalul privat autohton estic era inexistent la început şi oricum fără vlagă pe parcurs.

    Invazia vestică în Est s-a soldat cu acaparări masive şi la viteze istorice. Ca în scenariul clasic colonialist, capitalul vest-european s-a înfipt de la început în ceea ce constituie rulajul banului într-o economie: exploatarea resurselor naturale, distribuţiile de energie (cele care colectează banii din asigurarea cu energie) şi băncile. Restul – industrii, servicii, comerţ – s-a prăbuşit aproape implicit în braţele „eliberatorilor” vestici. Esenţială a fost implementarea cât mai rapidă a mecanismului de extracţie de sevă economică din Est, care operează în principal şi masiv prin menţinerea în Est a salariilor mici, dar generalizarea (impusă) aici a preţurilor din Vest. (va urma)

  13. ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Apel al românilor din Covasna, Harghita și Mureș către liderii comunității maghiare : +Forumul Civic al Românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș a adresat reprezentanților comunității maghiare un apel la normalizarea conviețuirii interetnice, apel susținut și de câteva zeci de români din țară participanți la manifestările organizate la Sfântu Gheorghe de Ziua Sfântului Apostol Andrei și Ziua Națională a României. În apelul public se menționează că menținerea imaginii conform căreia județele Covasna, Harghita și Mureș reprezintă „o zonă cu potențial conflictual” nu este benefică nici pentru români și nici pentru maghiari, aducând „grave prejudicii” dezvoltării economice și sociale a zonei, climatului de bună conviețuire interetnică și bunăstării localnicilor. Susținătorii apelului solicită liderilor comunității maghiare să recunoască faptul că România asigură minorităților naționale condiții pentru prezervarea și afirmarea identității naționale, în conformitate cu prevederile Rezoluției de la Alba Iulia din 1918 și tratatele internaționale. Potrivit acestora, Rezoluția de la Alba Iulia a fost „o declarație de principii” ale cărei prevederi se regăsesc în Tratatul internațional privind minoritățile din 9 decembrie 1919, în baza căruia a fost elaborată legislația națională privind drepturile și îndatoririle cetățenilor români indiferent de apartenența etnică. Prin acest document se cere liderilor comunității maghiare, formatorilor și liderilor de opinie să nu mai promoveze „sentimentele de ură față de români”, să lase copiii maghiari să învețe limba română și să se apropie de istoria și de cultura română, să nu mai prezinte trunchiat istoria locală prin eludarea și minimalizarea istoriei și culturii românilor. De asemenea, li se solicită să condamne public activitatea formațiunilor maghiare de extremă dreaptă, nu doar să se delimiteze „formal” de acestea.+ SURSA https://ro.stiri.yahoo.com/ziua-na%C8%9Bional%C4%83-rom%C3%A2niei-apel-al-rom%C3%A2nilor-din-covasna-103746985.html

  14. De Ziua Nationala a Romaniei , in zona secoistilor , au fost arborate steaguri negre pe la porti !!!!
    Sa dea Dumnezeu sa stea cu ele acolo , pana dupa ultima lor inmormantare secoista !

  15. Nu toți oamenii pot lăsa în urma lor o realizare a brațelor sau a minții, majoritatea sunt mulțumiți dacă pot spune că lasă în urma lor UN OM.
    Dumneavoastră aveți motive de mulțumire în toate domeniile. Cum se spune în popor – n-ați trăit degeaba pe această lume!
    Să vă dea Dumnezeu zile să vă puteți bucura atât de alte reușite personale, cât, mai ales, să vă puteți bucura de reușitele copiilor dumneavoastră!

  16. @ Georgica,

    Iohannis este intr-adevar ales de catre Ambasade, insa de ale noastre care s-au pretat sa suspende partial un drept constitutional, cel de a vota… desi de ochii lumii distribuisera celebra declaratie pe proprie raspundere, tovarasii cu pricina se faceau ca le verifica la fata locului, cu mare scupulozitate… Sefii lor mutasera cu buna stiinta si niste sectii, din locurile cu multi romani in zone fara, la distanta… Despre turismul electoral din Ilfov si alte cateva judete nu mai are sens sa vorbim, e ceva obisnuit…

    Insa prezenta masiva la vot in favoarea lui Iohannis se datoreaza strict prestatiei candidatului stangii, a fost extrem de agresiv, de sustinut din toate partile si in toate felurile, de sigur de rezultat si de obraznic… a starnit repulsie desi e tanar, ceea ce nu e lucru putin… Si a uitat un lucru, ca pt drepturi si libertati lumea se mobilizeaza extrem de usor…

    Acum sa vedem cum va scapa… asta, candidatul…

  17. @Doru Coarna decembrie 1, 2014 la 8:48 am

    Mii de scuze, poate am fost eu neatentă… aveţi perfectă dreptate- Iohannis nu este tern , ci strălucitor ca o constelaţie tânără şi sublim în tot ceea ce face precum Revista 22 . Vivacitatea extremă a gândirii lui mă pune deseori în dificultate, argintul viu al spiritualităţii sale enorme mă depăşeşte şi mă ruşinează, originalitatea ideilor sale, de-a căror grandoare mă înfior, mă îngenunchează pe zi ce trece. Uitaţi, nu mai departe de ieri a silabisit perfect ”…vreau-să-fiu-pre-şe-din-te-le-ca-re-u-neş-te…”. Vă pare cunoscut? Exact, este unul dintre sloganurile de campanie ale lui Victor Ponta – i-a plăcut lui nenea Iohannis cum sună şi l-a preluat mot-a-mot, fără să mai pună şi el o floricică, un arabesc , ceva acolo, pe deasupra, drept contribuţie personală .

    Sigur, dumneavoastră şi încă vreo 6 200 000 de cetăţeni-votanţi puteţi încerca să-mi prezentaţi mie acest pahiderm împlătoşat , cu o mătură înfiptă în nas , în loc de corn , ca fiind un autentic şi desăvârşit rinocer.

    Numai că, din păcate , eu ştiu CUM ar trebui să arate un rinocer.

  18. George Ban,

    Coyotii si lupii isi repeta prelung mesajul atunci cind comunica intre celule sau cete sau haite.
    Cind te gandesti ce trai pe vatrai ar fi in Romania , daca cei peste 6 milioane de romani care l-au votat pe neamtr ar fi salariatii ambasadelor straine.
    Acum a mai ramas sa ne desluseasca Carcotasul daca intre cei 6 milioane sunt si cei platiti de Putin, sau de Merke, Sau de Obama , hai domnilor propagandisti de George Bani , spuneti tot ca sunteti bine informati!

    Ma gandeam si la Carcotas , din care cauza l-am amintit mai sus!

    Ce sa-i fi declansat ura si atacurile repetate impotriva mea, pentru ca eu am avut intodeauna o atitudine decenta, plina de respect , si cred ca dupa doi ani de inghitit mizerii ,timid am incercat sa-i dau pe linga obiect niste replici?
    Poate ca nici dupa 30 de ani nu s-a obisnuit inca in reactiile spontane cu sinceritatea interlocutorului ca adevarata dovada de prietenie, sa te destainui unui amic care are totusi alte optiuni sau preferinte politice precum ale domniei sale probabil mea culpa, a fost de doua ori o greseala,cercul si mesajele care-l excitau erau altele …

    Da imi aminesc ceva , si i-am spus ca in Piata Universitatii nu am fost ca instigator ci ca admirator , sa-l fi deranjat remarca mea?
    Da imi amintesc i-am spus ca ma deranjeaza la domnul Nastase dorinta de super-capatuiala ,sau i-am spus ca la o postare a mea vs o afacere cinstita a lui Andrei , mi-a disparut mesajul si mi-a aparut un schimb de mesaje apartinand , credeam eu administratorului de blog , si il intrebam pe Carcotas , el insuri administrator de blogerii , ce s-a intamplat?
    Mai …..chiar asa , faptul ca eu am fost un admirator al lui Coposu , un admirator al Pietii , sa-ti trezeasca atata ura si antipatie incit inpreuna cu amicul mumu marcus sa-mi dati in cap ca niste ticalosi?
    Oare faptul ca dintre noi trei dintre care doar eu si nitel marcus eram mai cunoscatori decit altii in mizeriile lui Basescu nu ma califica ca in eventualitatea in care un ticalos spune altceva voi sa interveniti ?Dar oare corb la corb isi scoate ochii pina la urma sau … axioma este verificata de reatiile voastre?
    Atunci cind tu si marcus erati erati, de proprii amici terfeliti eu am fost singurul care am pus palma sau obrazul ala pe care-l caci acum in public sa va apar, dar de unde amarata aia de recunostinta …!
    Si inca ceva inteleptul de 3o de ani mi-a promis o bataie eu i-am dat o intilnire , tu mai expert in batai vad ca ai grija si de nepotii mei si de varsta mea din care eu parca nu am facut un secret.
    Ambii mostenim aceiasi avere , ambii eram mai fericiti pe vremea lui Ceausescu , eu pentru ca eram mai tanar tu pentru ca erai un tanar de viitor…retezat de revolutie !!
    Oare inca tii ura si frustrarea asta veche in tine?
    Si inca ceva sa fi sanatos si tu si familia, fii-tu…si nepotii!

  19. Off topic cu scuzele de rigoare @ Don Basil:
    Stimate domn consider ca succesul fara expilcatie al d-lui yohannis v-a luat mintile. Sper sa va reveniti citind acest remediu:

    Va Multumim Mult Iubit Conducator, Yohannis, Pentru Ca Ne-ati Unit!

    Citeste in Adevarul si cruceste-te sau, daca esti mai pragmatic, scuipa a indepartare si “duca-se pe pustii !” de incornorat si copitat:
    “INTERVIU EXCLUSIV Cei doi nemţi care au unit România. După aproape un veac de la Marea Unire, „Iohannis închide cercul deschis de Ferdinand I”
    Va mai amintiti, dragi compatrioti, inca nenemtzizati, spectacolele grandioase in cel mai pur stil hitleristo-maoist, care il omagianu pe Preaimpuscatu’ targovistean si pe tovarasa lui de partid si de viata, de pe pozitia fabricata de pupincuristii vremurilor respective de “cel mai cel dintre cei mai cei”?
    Dupa atatea spalaturi rectale practicate in scris si oral de deontologii respectivi ‘mnealor, omagiatii, au terminat cam tragic, nu credeti?
    Mai catre zilele noastre, va mai amintiti momentele de glorie ale macacului pozangiu basescu, macaccare ori de cate ori simtea nevoia unei igienizari si dregeri postalcoolice omagiale ardea o baie de multime isterizata de aceeasi deontologi, transformati peste noapte din comunisti in capitalisti, dar cu aceleasi obiceiuri odorizante de spalaturi de cururi prezidentiale, care il transformasera pe “Uciga-l Toaca” in nici mai mult nici mai putin decat Messia aducator de “sa traiti bine” si “jos comunistii si mai ales securistii( lol de lol!)”?
    Cred ca va este cunoscut sfarsitul (mai sunt doar cateva zile) macacului fotogenic, scuipat in mecla de fostii adulatori, huiduit la greu ori de cate ori mai iese in multime, pazit de o armata de sepepisti si cu cacatul la cur cat Everestul pe motiv de frica actualului Yohannis, care ar putea s-o dea da cotita, el terminandu-si astfel tumultoasa cariera la Rahova (in cel mai bun caz iar in cel mai rau coleg de celula cu cumatru’ Mondial).
    Stuchesc in propriul meu san cand vad cat de scurta este memoria acestui neam si cum, in conditiile in care Yohannis cel Mut de Natang ce Este, care nici macar nu a apucat sa-si acomodeze cat de cat sezutul in jiltul prezidential oferit cu atata generozitate de, zau ca nu stiu cum sa-i numesc pe cei care l-au votat masiv, a ajuns sa fie sanctificat de catre aceeasi pupincuristi si pus pe langa Regele Ferdinand, in postura eroului unificator de neam (de tara om vedea cum o fi dupa palma batuta cu alde Tokes), doar ca motiv de purtator al aceleasi grupe sanguine de sorginte ariana (e drept la Yohhanis putin modificata genetic-are sotie romanca ce se deplaseaza pe jos cand merge la munca).
    Tucalarii presei de zi cu zi au tupeul sa continue campania de indobitocire a hoardelor de bucfeisisti, atribuindu-i Celui Fara Vorbe merite pe care nici in visele sale cele mai fanteziste de promiscuu samsar de copii nu le-a avut.
    Si pentru ca tabloul sa fie complet, iata ca vin si teribilii reprezentanti ai feisbucistilor, iute votatori, nu de Yohannis ci antiPonta, studenti de anul I ai Universitatii timisorene, si-i cer Mutalaului nici mai mult nici mai putin decat bani pentru educatie in ideeea de a le restabili lor onoarea si statutul de viitori intelectuali.
    Pai bine bre, actualii feibucisti, viitorii intelectuali anticomunisti ai tarisoarei, pai voi lu’ Yohannis ii cereti asta, cand el v-a zis verde in fata in timpul campaniei ca el si sotia nu au interese in zona aceasta, motiv pentru care respectivele interese sunt directionate catre acumularea de cat mai multe case cu bani proveniti de la meditatii ?
    Pana unde va poate merge prostia fratilor?
    Initial, coplesit de valul majoritar de imbecilitate cu drept de vot manifestat total aiurea, ma hotarasem sa ma las de sportul observarii si criticarii uratului si scarbosului din dealul Cotrocenilor, avand in suflet o mica speranta ca poate idiotul sunt eu.
    Fara falsa modestie, nu sunt!
    In asteptarea caintelor de dupa trezirea unora care au votat precum oile, voi continua asteptand cu mult interes reactiile “romanilor uniti de nemti”-ipac lol de lol!-

  20. LA MULTI ANI români de pretutindeni!

    Mare sărbătoare astăzi în ţară, mare jubilare şi în diasporă, dar mai puţin pentru a aniversa unirea cu Ardealul, cât victoria în alegeri. A câştigat Neamţu’! Le-am arătat noi ! (Cui ? „Duşmanilor de clasă” care au votat cu Ponta ? „Cloacăi dâmboviţene”, cum se exprimă o cunoştinţă stabilită peste hotare ? ) Deşi trăim într-o epocă post-totalitară, atât de puternice au rămas sechelele comunismului printre vajnicii noştri expatriaţi (şi printre unii politruci din ţară ) încât consideră că cei care nu sunt cu ei sunt împotriva lor, aşa că insultă pe oricine îndrăzneşte să aibă o altă părere ! E drept că nimeni nu este deţinătorul adevărului suprem, dar violenţa de exprimare era mai degrabă caracteristică funcţiei de comisar politic şi – oricum – membrilor partidului unic.

    Totuşi, de ce au votat emigranţii români, în proporţie covârşitoare, cu Iohannis ? 90% ! Aproape un vot ca pe vremea regimului de tristă amintire. I-a sedus talentul său oratoric de a „vorbi cu puncte-puncte”, cum scria o distinsă colegă pe acest blog ? (O expresie care merită circulată.) Sau poate cel scriitoricesc ? Căci este o adevărată minune ca cineva care reuşeşte cu greu să se exprime să poată scrie cursiv ! Să fi fost impresionaţi de platforma sa electorală ? Greu de imaginat, căci diatribele împotriva corupţiei au fost trâmbiţate în ultimii 10 ani tocmai de cei mai corupţi dintre noi. Ori poate i-a fermecat aura „haiducească” a unui traficant de copii, sau, cine ştie, curajul nesăbuit de a se prezenta în faţa justiţiei cu un testament dovedit fals? Puţin probabil, cum nu cred că mulţi şi-au schimbat brusc opiniile electorale, aşa, de nervi, când s-au văzut nevoiţi să stea câteva ore la coadă pentru a vota. Şi nici sloganele cu „neo/cripto-comunismul” lui Ponta nu pot să fi făcut prea multe victime în rândul persoanelor trecute de prima tinereţe.

    Răspunsul este mult mai simplu : l-au votat pe Klaus Werner Iohannis pentru că este … neamţ ! Au sperat să obţină astfel, în ochii comunităţilor în mijlocul cărora trăiesc, o spoială de occidentalizare, să nu mai fie priviţi drept „imigranţi est-europeni”, să nu li se mai arunce în faţă apelativul de „ţigani” ! (Explicaţia se aplică, în mare, şi moldovenilor de peste Prut, unde pro-românii sunt în majoritate – dacă nu în totalitate – de dreapta şi tot ei sunt singurii care se uită cu jind spre vest. )

    O tristă manifestare de vasalitate medievală, complet inutilă pe deasupra, în contextul în care imigranţii români (şi bulgari) sunt sacul de box al retoricii liderilor celor 9 partide de extremă dreapta din Parlamentul European , însumând o treime din totalul europarlamentarilor ! Aceasta arată că, de fapt, problemele emigranţilor noştri nu sunt legate de ţara-mamă ori de insuficienţa secţiilor de votare sau a ştampilelor de vot puse la dispoziţie de guvernul României ; nemulţumirea lor este generată de respingerea pe care o întâmpină din partea societăţilor-gazdă în mijlocul cărora s-au aşezat. Cei mai mulţi ajung să obţină un statut economic mai bun decât cel din ţară, uneori chiar unul profesional, dar aproape niciodată statutul social dorit. Rămân o viaţă întreagă cetăţeni de mâna a doua, din simplu motiv că asimilarea şi acceptarea sunt două faţete ale aceluiaşi fenomen complex, ce se epuizează pe parcursul a două, dacă nu chiar trei generaţii, căci este mai degrabă expresia unor factori subiectivi şi nu obiectivi.

    Ce se poate face în aceste condiţii ? Întâi de toate, o politică mai eficientă în vederea eliminării „aberaţiilor capitaliste” de la noi şi, implicit, a ridicării nivelului de trai al populaţiei; apoi, pe termen mediu şi lung, eforturi pentru o mai bună percepţie a României în lume, inclusiv în UE unde, în ciuda obedienţei de care dăm dovadă – sau, poate, tocmai din acest motiv – suntem în continuare o ţară monitorizată. Şi, nu în ultimul rând, făurirea unui cult al patriotismului, sentiment aproape inexistent în acest moment, dacă nu luăm în consideraţie paradele şi cocardele tricolore de sărbători.

    Abia atunci putem spera ca şi expatriaţilor noştri să nu le mai fie ruşine că sunt români.

  21. E adevarat ca mi s-au umezit ochii cand l-am vazut la televizor in curtea spitalului in noaptea din iulie 2012 .
    Dumnezeu nu v-a uitat in acele momente .
    Out of topic , presedintele plange din nou in public la ” ultima lui festivitate de 1 Decembrie ca presedinte ” ( dixit Adevarul ) – nu e singurul , si Oprescu plangea in public la microfon pentru micutul mancat de cainii din orasul pastorit de el .
    Ce-mi ramane in memorie de 1 Decembrie in epoca Basescu este transpunerea modelelor feminine pe care le aprecia ( Kovesi , Ridzi , Dobrescu , Roberta ) chiar la conducerea fanfarei de la Arcul de Triumf – in 2011 o Ridzi – Roberta cu chipiu si parul lung dirija fanfara in fata presedintelui . Sa spuna cineva ca nu se aplica si la noi corectul politic , ” paritatea barbat – femeie ” !

  22. @ Luminiţa Arhire,

    Păi, dacă ați reușit în sălbăticia ortografică și-n jungla necălcată de gramatică a topicii frazelor respectivului domn să vă dați seama că aveți ” păreri ce rezonau ”, sunteți eroul meu !

    Desigur exageraţi. Ţineţi cont de faptul că ceea ce-am descris eu se întâmpla cu cca 10 ani în urmă şi că „evoluţia” omului nostru mă uimeşte de ceva vreme, în sensul celor pe care le-am observat, mă citez

    … el la 70 are surpriza de a vedea numai lucruri noi, că a uitat 50% din ce-a ştiut…

  23. ATENTIE, vorbește Ambasada!

    „În numele preşedintelui Obama, al secretarului de stat Kerry şi al poporului american, daţi-mi voie să vă felicit de ziua Marii Uniri. Acum nouăzeci şi şase de ani, românii s-au unit pentru a crea un stat democratic ce garanta egalitatea tuturor naţionalităţilor şi religiilor şi proteja libertatea presei, libertatea de asociere şi libertatea de exprimare. În această zi îi cinstim pe acei lideri vizionari şi îi aplaudăm pe cei care continuă să apere aceste libertăţi fundamentale, să consolideze democraţia şi să celebreze diversitatea din România.”

    Deci „egalitatea tuturor naționalităților și religiilor” și „celebrarea diversității”!!!

    Trăiască Președintele numit!

  24. Marcus,

    Ramai acelasi duplicitar pe care-l l-am descoperit „dupa ce l-am cunoscut”

    De unde pina la urma nebunia sau uitarea pe care de fapt va cuprinde pe voi toti, cei mai inteligenti dintre cititorii blogurilor nationale si internationale?

    M-ai vazut pe mine ca exult , ca trambitez „noua era, ca compar schimbarea timpurilor cu schimbarea vremurilor, plini de amnezie si uitare ,de ura incrancenata de incitare la violenta , nestimate muuumuuuu observ ca voi colegii mei , alta data cu mai mult bun simt , mult mai echilibrati in gandire , ziceri si preziceri… ati inebunit complet!
    Cind m-ai vazut pe mine ca citez din Johannis , adevarul , B1 TV etc. , posturi care azi sunt maiine nu mai sunt …functie de cine-i plateste mai bine!
    Cind si cum ai constatat tu ca eu urmaresc sau citesc aceste ziare si posturi! Clear mind marcele , gandeste cu ce ai nu cu ce ti se ofera gratis!

    Absolut toti ati mancat si l-ati rahatit pe individ insultind concomitent pe cei peste 50 % adica segmentul majoritar care l-au votat, ati facuto diletant , fara jena fara rusine.

    Cind voi toti inca ii numarati copii transati pentru organe eu scriam pe acest blog chestii pe care cite un prost care m-a cunoscut si a constatat ca sunt de fapt un mizerabil inca nu le-a inteles cum de fapt nici tu nu le-ai inteles.
    Continui ca un agitator comunism sa ma ataci pentru ca asa iti dicteaza administeratorul blogului,de cealalta parte continui sa taci atunci cind niste imbecili ma fac din om neom ar fi cazul sa taci si sa nu ma bagi in seama!
    Nu ai nici o farama de inteligenta sau de decenta, sa-ti adresezi tie mesajul „Stimate domn consider ca succesul fara expilcatie al d-lui yohannis v-a luat mintile. Sper sa va reveniti citind acest remediu”
    Chiar asa alegerea lui Johannis v-a dus chiar la limita impossibila a rabdarii, ai inebunit?
    Mie sa-mi ceri scuze , cum m-ai descoperit ca „stimate domn” nu mai sunt viorelul de ieri?
    Ai sculele la indemana , altele decit mintea pe care v-a preluato ultimul vot masiv al poporului impotriva lui Ponta , verifica ce am spus eu despre Ion Hannis inainte de a fi votat si dupa ce a fost votat.
    Am fost singurul care am amintit inainte de alegeri ca in situatia in care v-a fi ales, pozitia de presedinte ales va influenta decizia curtii superioare privind incompatibilitatile reclamate de ANI, adica chesti logice nu prostiile pe care le borati din voi zi de zi!
    Am spus deasemeni ca prima alocutiune a lui Johannis dupa alegeri mi se pare complet nepotrivita „”noi vrem puterea” este complet nepotrivita!
    Bai naucilor , inca nu v-ati trezit!
    Citeste si incearca sa inveti desi cu mintea supra incarcata de prostie si ura nici tu si nici florin nu mai aveti absolut nici o sansa!D Dator lui Florin pentru serviciile neplatite cinti alaturi de el, dezvaluindu-ti caracterul , exact in pielea celor doua personaje Statler si Waldorf din balconul mappetilor!

  25. @ Luminitza,

    sa-ti spun eu cum arata un rinocer autentic? Pai este enorm si inca in crestere, are pielea extrem de groasa, poarta ochelari asortati fetei de mongoloid, este extrem de parshiv si este capabil sa faca in aproape trei ani niste chestii pe care altii nu le reusesc nici intr-o viata: una bucata furt al mesajului Pietii din iarna 2011-2012, una bucata suspendare, una bucata tradarea celor de mai sus, una bucata coabitare, una bucata pachet numiri, una bucata plimbare ca un veritabil ciocoi intr-o barca impinsa pe jos prin apa de catre plaiesii neamului, una bucata tradare a partenerului, trei bucati lansare la prezidentiale, una bucata legislatie cumparare primari si parlamentari, una bucata perioada recesiune, una bucata socialdemocratie de tip Cavalli, trei+ bucati excluderi/demisionari, una bucata blocare a dreptului constitutional la vot, doar una bucata plagiere, una bucata master retras, una bucata competenta de tip MTO, cateva bucati inaugurari si participari oficiale la mari evenimente sportive, cateva concesiuni acordate in vederea independentei energetice, una bucata acoperire descoperita… si multa, multa iarba mancata, verde, galbena si maro…

    Asta-i adevaratul rinocer, asa arata el si asta-i capabil sa faca…

    Rinoceri din toate tarile, uniti-va-ti!

    Si ah!, uitasem, una bucata ratare prezidentiale la scor hilar, nemaintalnit de pe vremea lui nea Nelu… numai ca nea Nelu invingea cu 85%, nu pierdea cu 45%…

    Vis-a-vis de rinocerul asta, mecanismul Iohannis functioneaza egal si perpetuu precum ceasul lui tacsu-mare, nu are nimic in frunte, totul este localizat undeva dedesubtul acesteia, nu are nici trompa nici coada si nici… si nici tupeu, nici chef de scandal, nici obraznicie, nici perfidie, nici doctorat si nici master… Nu este un elefant ca toti elefantii, este un agregat functional necesar Romaniei de azi PUNCT

Lasă un răspuns