56 de gânduri despre “Varianta din 1939 a organizării administrative!

  1. Inca o data apreciez sincer preocuparea Dvs pentru binele acestei tari in ciuda necazurilor provocate de toți mizerabilii aflați la butoane intern si extern . Sa va dea Dumnezeu sănătate si putere .Cu considerație .

  2. Mischteaux!
    Sadicu scrie Are 100% sange nemtesc,necontaminat cu sange balcanic de provenienta ortodoxa. De un se vede ca presupausa vioctore a „tolerantei” este doar o manipulare intoleranta de rara nerusinare.

  3. @Fragmentarium

    Tismaneanu este un ideolog reformat al dreptei, caracterizat prin perversitatea extrema si rafinata a instinctului totalitar. Normal, poarta gena parintelui sau.
    Fragmentul pe care l-am selectat este edificator:
    ,,Orbanizarea Romaniei a fost impiedicata, intrebarea este, va reusi, oare, depontizarea si de-dreptizarea leadershipului PSD?”

    COMENTEZ:
    Dreapta a vazut in Victor Ponta un pericol real. Era cat pe ce ca singurul proiect pentru Romania viabil (cel promovat de Victor Ponta n.r.) sa si reuseasca.
    Interesul ideologilor dreptei este sa cantoneze, in mentalul colectiv, partidele de stanga, cumva, in zona activismului sindical. Se stie ca sindicatele, in Vest, au un impact mult mai putin relevant decat in urma cu zeci de ani.
    Pentru prima oara, un partid de stanga, a incercat sa-si depaseasca conditia de partid al asistatilor, batranilor si bugetarilor si sa implementeze, cu curaj, masuri economice universal valabile si fara culoare politica pe fond, pe care, nu inteleg de ce, si le revendica, exclusiv , dreapta. Ideologii dreptei au reusit complet artificial sa se delimiteze de stanga, pretinzand ca doar ei stiu cum functioneaza economia de piata. Total fals, exemplul Suediei este edificator. Economia de piata nu poate functiona respectand conditia de echilibru de echilibru decat asociata cu atributul ,,social”.
    De aceea, dreapta se teme de un Ponta capabil, ca premier, sa-si depaseasca limitele de lider de partid social democrat ,,fortat” in mod nedrept sa reprezinta categorii sociale pasive.
    Dreapta are nevoie de stanga pentru a se mentine la putere, cedandu-i, uneori di programat, accesul (limitat) la butoanele deciziei economice, dar sabotand-o, denaturand semnificatiile si profitand de labilitatea liderilor, a unora dintre ei. Astfel, incearca sa mentina in viata cliseele traditionale ale dreptei : ,,nu-i votati pe socialisti, daca vreti ca cei care produc plus valoare sa fie sprijiniti. Daca-i votati, nu veti avea, nici voi, bani de pensii si salarii. Stanga cheltuie, DOAR NOI producem”.
    ps
    Asa o fi, probabil ca experimentul PDL-Basescu-Boc a fost doar o exceptie care intareste regula ca doar la dreapta este concentrata competenta.
    Acum, odata, cu ,,apoliticul” Yohannis, vor veni la guvernare oameni noi, candidati sau premianti Nobel in economie. Ii asteptam…
    (Z)

  4. Fragmentarium-continuare

    ..Iesirea lui Ion Iliescu este cu atat mai toxica pentru un partid care se pretinde modern si european. Ion Iliescu ne spune ca partidul trebuie sa raman unit cu orice pret ,sa asculte oamenii, sa raspunda nevoilor lor. Ion Iliescu inca crede ca stanga este un fel de Maica Tereza care ofera ajutoare in sanatorii.
    Domnule Ion Ilescu…la revedere. In alta viata.

Lasă un răspuns