47 de gânduri despre “Poze de la Gaudeamus

  1. Ati vrut remaniere guvernamentala ? Iata, avem acum cel mai bun om la Externe. Daca nici domnul Aurescu nu este bun, inseamna ca ar trebui sa aducem..un neamt. Dar unul veritabil, nu un kitsch ,,asimilat” (vorba doamnei Cris). Un neamt care sa insemne si o reorientare catre alte azimuturl, vorba ministrului de Externe german (dupa vizita la Moscova):
    ,,nu este de actualitate aderarea Ucrainei la NATO si UE”.
    Dar si Bogdan Aurescu ne-a reprezentat bine in conflictul cu Ucraina, deci, fie si pentru acest motiv, ,,coabitarea” cu doamna Merkel ar trebui sa functioneze. (Z)
    ps
    Da, guvernul Ponta ar trebui sa mearga in Parlament, datorita schimbarii structurii sale politice prin cooptarea PLR.
    Pana la urma, Tariceanu a fost cel mai loial partener al domnului Ponta, chiar mai loial, decat unii lideri (locali si centrali) ai PSD.

  2. Cum le recunoastem?

    Motto: Idealurile sunt libere, utopiile sunt coercitive (F. P.)

    Ma identific pe deplin cu dispretul fata de pasiunile radicale si iluziile desarte, pe care cred ca este de datoria luciditatii politice si civice sa le respinga cu hotarare. Dar cum ne dam seama ca o ideologie sau un proiect politic ar putea ascunde o pasiune radicala sau o iluzie desarta, care sunt consumptive si, prin definitie, esuabile? Cum facem deosebirea dintre o iluzie si un ideal, care nu sunt unul si acelasi lucru? Cum ne aparam idealurile, care ne lumineaza vietile, de iluziile sau pasiunile politice care ni le intuneca, de vointele si obsesiile totalitare?

    Probabil ca mijloacele pe care le folosesc, spatialitatea si orizontul intre care se misca sunt indicii puternice. In mod cert, razboiul sau razboaiele care impanzesc multe regiuni ale lumii, consecintele de slabire a statalitatilor, de haos si terorism, din zonele de invazie sau post-ocupatie, arata o fata care nu poate fi ascunsa sub niciun voal sau sub niciun steag strain. La fel, preocuparea de a fabrica pe banda rulanta idei si teorii revolutionare pentru consumul altora, niciodata pentru cel propriu, ahtierea dupa “leadershipul mondial”, o utopie in lumea multipolara, pe care spiritul scrutator al lui Francois Furet cu siguranta ar fi inclus-o in “Trecutul unei iluzii” (2014).

    Indiferent de ce spun sau vor spune stangistii, care-si au locul lor in democratie, cel putin pentru ca ne amintesc de esecul parintilor lor ideologici, comunismul este un deseu toxic, retestarea lor nu mai este posibila in primul rand pentru ca economic nu functioneaza. O spun si aici, pericolul nu il mai reprezinta comunismul, dar il poate reprezenta liberalismul, daca isi va revendica, la fel de pasional si de radical, unicitatea si globalitatea pe care comunismul le-a pierdut. Pericolele din trecut nu ar trebui sa ne orbeasca in fata pericolelor din prezent.

  3. blogideologic, 24 noiembrie, 10:23pm

    Felicitări pentru postarea de un singur cuvânt! Este cea mai frumoasa de până acum!

  4. Imediat după primul război mondial, în Ardeal a fost iniţiată o mişcare culturală de anti-germanizare. Cred că trebuie să revenim la filosofia noastră culturală cea veche.

  5. “Sociologul” Marius Pieleanu ca ancoră a intereselor anti-româneşti / “Sondajele lui de opinie”, materializate prin nenumărate grafice fără de sensuri şi fără de certitudini, nu sunt decât o manieră de a susţine către naivi minciuna egregioasă a votului majoritar – zice-se- pro- Klaus Iohannis. Există multe moduri de a minţi populaţia românească vinovată de infinită candoare ! Marius Pieleanu – realizându-şi prin acţiune nişte masive interese materiale!- propune pentru această populaţie minciuna de cea mai josnică speţă.

  6. blogi,

    Despre
    Pieleanu ..nume predestinat .. numai de bine asa este , in sfirsit ati nimerito cu ceva un duplicitar de calibrul reintorsului de la groapa Cristoiu

  7. Sadicu
    Procesul de demolare REALA a raului din societatea romaneasca a inceput odata cu depunerea la DNA, de catre corpul de control al primului ministru, a numeroase dosare avand ca obiect dezmatul puterii absolute (pretinsa de dreapta) din anii anteriori de trista amintire. Jalnic final de mandat pentru Traian Basescu, mentorul vostru spiritual. Acest om a distrus toate echilibrele din societatea romaneasca, s-a ajuns ca membri ai aceleiasi familii sa nu-si vorbeasca din cauza patimilor electorale induse de acest ne-om. Pare-se ca individul -hologramape care l-ati ales, va continua acelasi stil al confruntarii cu celelalte institutii (in special Parlament si Guvern). Este intolerabil.
    Dupa emotia stimulata pe facebook, romanii, incet incet, se vor dezmetici si-si vor recapata discernamantul. Nu vor deosebi pe stangisti de dreptaci, pentru ca nu exista astfel de deosebiri, dar vor face diferenta intre responsabilitate si demagogie isterica, de oriunde ar veni aceasta. Ultima, repet, nu tine de foame.
    ps
    Stiu din experienta mea si a altora, ca mesajele lungi ,,miros” a propaganda ieftina. Stai linistit, pe margine, impreuna cu noi si vom vedea ce se va intampla…sunt convins ca lumea este saturata de scandal , incertitudine si instabilitate. Probabil de aceea, o majoritate relativa isi doreste colaborare institutionala, calm si dialog, altfel decat in ulitmii 10 ani.
    Si mai ales, sadicule, daca privesti si in afara, vei constata ca si Vestul doreste stabilitate in Romania. Asa ca, potoliti-va. Aveti presedintele, dar noi, cei 62%, vom guverna in continuare, in interes national, faa deosebire intre categorii socio-profesionale. Ati avut sansa sa participati la guvernare pana in 2016. Nu-I nimic, vom aplica si in viitor masurile convenite intre PSD si PNL. Daca va deziceti, din opozitie, de propriile voastre deziderate, cum va imaginati ca veti convinge electoratul sa va voteze la urmatoarele alegeri ? (Z)

  8. Ce sa fac , musai mă alatur corului de laudaci!

    Aratati excellent, in forma va revenit „aroganta” de alta data ! „Aplecati-va” peste prima imagine pozati ca un individ cu privire usor melancolica peste tot si peste toti!

  9. Clasa domnului Nastase reiese din fiecare fotografie .
    Un om de stat , un diplomat , un profesor de drept , un profesionist .
    Nimic fals , nimic fortat , nicaieri nici o urma de pasiune adolescentina pentru curse , Euroviziune , Rolland Garros si poze cu personaje bling-bling care se mascheaza sub declaratii ” ortodox care vrea sa candideze in tara lui ” .
    Despre ce spune domnul Nastase numind ” diaspora ” – sa nuantam , avem diaspora din SUA si Canada , persoane cu un nivel de educatie foarte ridicat , care au ajuns acolo prin examene si selectii , si diaspora din Europa de Vest , oameni cu un nivel de educatie foarte scazut , muncitori necalificati , ajunsi acolo acum 7-8 ani , cu o pozitie foarte fragila . Pozitia lor fragila – contracte precare , ostilitatea anti-romaneasca din clasele populare vest-europene – nu-i impiedica sa-si denigreze cu voce tare tara de origine , bineinteles fara sa se gandeasca o secunda ca isi fragilizeaza si mai mult pozitia in ochii angajatorului sau colegului care il asculta sau a proprietarului care-i inchiriaza apartamentul .
    Dezbateri ideologice cu acei oameni nu o sa aveti , tot ce ii intereseaza este banul , sunt ostili PSD pe care il identifica cu cauza greutatilor pe care le-au avut in tara ( nici la Vicenza , nici la Salamanca nu le este mult prea usor ) .
    Sa nu il aparam prea mult pe ” Victor ” .
    Nu avea voie sa nu castige .
    Era in loja pe langa Adrian Nastase santajat cu neadmiterea in UE la alegeri si hartuit violent ultimii doi ani ai mandatului si pe langa Geoana miel ciuruit de masina securista si de presa basista in 2009 .
    Adversarul lui ” Victor ” ?
    O coalitie injghebata in pripa , confuza , descalificata de excesele PDL in 2010-2012 , cu o multitudine de candidati , un presedinte Basescu in mare pierdere de popularitate , un contracandidat care se exprima dificil in fata camerelor , in plus minoritar .
    Sa fie linistit , ” Victor ” , nu cei 300000 de necalificati din Europa de Vest l-au respins , l-au respins si constantenii , si cei din Botosani si Neamt .
    L-au respins pentru ca nu convinge , pentru ca isi pierde timpul in interminabile emisiuni TV noaptea , pentru ca promite si nu face – cine l-a obligat sa-si puna prietenul Sova , de o ineficacitate ingrozitoare , doi ani ministru ? cine l-a obligat sa promita Brasov Comarnic si Craiova Pitesti cand se impiedica intre iulie 2012 – mai 2013 in Lugoj Deva , cu finantare si exproprieri asigurate ?

  10. ABUZUL ÎN SERVICIU și EVALUĂRILE sunt teme pe care procurorii pot fantaza la nesfârșit, mai ales pe-a doua. Aduci un evaluator de-al tău și spui: nu s-a evaluat corect acum 7 ani…
    Așa poți să bagi jumătate de țară la închisoare.

  11. Am uitat sa intreb, pozele sunt selfiuri sau sunt facute de servycii, ca la Paris, spre a-i scandaliza pe anticomunistii pentru care e mult mai rau sa mergi la o expozitie de carte decat la un magazin de lux?

  12. Superbe poze , multumim , si la mai multe evenimente din astea de bine cu lume multa si de buna calitate !

    @ off topic 1
    Sa traiesti GCM , esti cam singurul care ai inteles si ai atentionat spatiul mioritic in legatura cu puterea extraordinara a mediilor virtuale !
    http://www.evz.ro/atunci-cand-politicienii-nu-citesc-cartile-directorului-sri-se-pierd-alegeri-prezidentiale.html

    @ off topic 2
    Sa traiesti nea Aurele , ca tot bine le mai zici ….
    http://www.cotidianul.ro/secrete-murdare-ale-puterii-i-251978/

  13. De-ale zilei: Votul indirect. Azi, in parlament, capi ai PSD si PMP ne-au administrat o proba de ce inseamna unire-n cuget si-n simtiri pe tema mult disputata a votului din diaspora. Victor Ponta a propus introducerea votului prin corespondenta sau a votului electronic, iar Eugen Tomac a cerut introducerea de urgenta a votului prin corespondenta. Primul a folosit argumentul demografic, al doilea, pe cel al drepturilor fundamentale. Marturisesc ca, la cat drept constitutional am facut eu, cel putin o chestiune elementara o stiu, respectiv ca orice legiferare trebuie sa fie constitutionala. Veti sustine, probabil, cu indreptatire, ca de acest aspect se ocupa CCR, dar exista si un revers, care intotdeauna trebuie luat in calcul. De ce sa ocupam timpul judecatorilor constitutionali cu spete echivoce sau legiferari nesustenabile, cand acestea pot fi evitate la nivelul initiativelor legislative, in al doilea rand, de ce sa facem dintr-o conjunctura electorala o arma de presiune pe care sa o punem in mainile unor politicieni, care de-aia asteapta sau care nu vad mai departe de lungul nasului, adica al interesului de partid, implicatiile care pot apare? Prin urmare, m-am dus la Constitutie, sa vad care sunt stipulatiunile in problema votului, daca printre ele se afla vreuna care sa faca trimitere la votul prin corespondenta sau la votul electronic. Nu de alta, dar dupa numeroasele probleme de interpretare pe care le-a provocat presedintele-jucator, asigurarea ca acestea nu se vor repeta cu noul presedinte, care vrea sa aiba o coabitare institutionala, strict pe Constitutie si Lege, mi se pare rezonabila. Desigur, dreptul la vot este unul fundamental, este principalul drept politic, dar acesta trebuie sa fie universal, egal, direct, secret, si liber exprimat. Acest drept si modul de exercitare sunt prevazute fara echivoc, in Constitutie, fara nici cea mai mica posibilitate de interpretare sau rastalmacire. Parlamentul, se glasuieste in Art. 59 (1) si Presedintele, in Art. 81 (1), se aleg in acelasi mod, prin vot universal, egal, direct, secret, si liber exprimat. Vedeti scris ceva, undeva, despre votul prin corespondenta sau votul electronic? Bun, cineva ar putea sustine ca „direct”, pentru ca acesta este cuvantul-cheie care este abuzat, ar putea insemna si posibilitatea ca o persoana sa fie intermediata de corespondenta, fizica sau digitala. Dar, daca nu mai stim limba romana, sa apelam la Dex, unde sensul de nemediat, de-a dreptul, fara intermediar, fatis, nemijlocit, deci personal, este clar ca buna ziua. Pentru cei care o vor tine mortis cu votul prin corespondenta sau votul electronic, sa citeasca mai departe ce se spune in acelasi topic despre votul direct: vot exprimat prin participarea la urnă a fiecărui cetățean. Trecand peste Constitutie si Dictionar (banuiesc ca peste reperul interes de partid nu va trece niciun politician), de ce totusi acesti oameni vor sa scoata de la vot urna si prezenta personala, cand se poate inventa un Electnet care sa imagineze sau sa fure la fel de usor ca Stuxnet sau Regin?

  14. Care-i cauza principală a ruperii USL ? După domnul Mircea Diaconu, responsabilitatea revine lipsei de respect faţă de valorile ecologice ale conducerii USL. Pot certifica şi eu aceasta. Îmi aduc aminte că într-o discuţie privată înainte de 1989 cu profesorul universitar Oliviu Gherman, domnia sa îşi exprima desconsiderarea totală faţă de setul de valori din Ecologie. În fine, poziţia domniei sale era justificată – în opinia mea- prin ignorarea antropologiei pragmatice.

  15. @ Blogi, ma sperii de tot!

    revolutia n-a fost revolutie ci un blat intre agenturi furat ulterior de neocomunisti, alegerile au fost furate tot de astia… Ai probleme grave?

    Populatia iese mereu pt aceleasi lucruri: libertate si drepturi! Faptul ca neocomunistii le tot ingradesc face parte din mentalitatea lor, iar iesitul in strada, in consecinta, este cel corespunzator.

    Poate ca ar trebui sa-l intrebi mai bine pe Victorel cum a petrecut de cutremur, cat de bogat este daca bea pe banii lui sampanii de 8000 de dolari sticloantza, unde s-ar fi dus si cu cati bani si-ar fi serbat victoria daca infrangerea l-a costat atat… chestii d-astea de social-democrat bugetar…

    Sau, daca este mare amator de F1, intreaba-l cine conduce o astfel de masina in demaraj… vei afla ca-i place doar sa le priveasca cum merg ele repede, habar n-are ce se ascunde sub capotele lor…

    Dar tu nu!

    Eu cred ca VP a ajuns acolo pe valul USL care a fost o inventie de conjunctura pt a baga oamenii din Piata la loc in case, in iarna 2011-2012. Treaba a tinut pana cand Victorel a devenit lacom, a vrut totul, si atunci a inceput sarabanda, tradarea votantilor din 2012 si a PNL, aliante politice antinationale si impotriva naturii, minciuni, sfidare, atacuri murdare, blocarea unui drept constitutional, in mare toate ticalosiile imaginabile si inimaginabile… iar astea se platesc!

    Sigur, nici PSD si nici parlamentul nu pot cere onorarea notei de plata a unei aventuri „victor”-ioase sau a uneia arabe, sunt prea slabe in ticalosia lor, dar cand se ajunge in fata electoratului nu mai merge, se plateste! Asta-i!

    Sa fie asta tot un fel de justitie imanenta?

    Uite, acum PSD va pierde cate un procent la alegerile din 2016 pt fiecare zi de amanare a debarcarii victoriosului, si e pacat caci vom ramane fara stanga asta masochista! Dar merge si numai cu dreapta, insa numai cu stanga nu merge… Si asta doar ca sa nu ramana baiatu’ om obisnuit…

    Adica Ha-ha! PSD a debarcat un Nastase, un Geoana, dar un Ponta nu, ca-i de mare valoare…

  16. P. S.: Sau, anticipand un raspuns pe cale a se instapani in Vest (si cred ca Estul va trebui sa apere democratia votului direct), bune ar fi alegerile daca nu ar fi alegatorii?!

  17. P. P. S.: In sfarsit, si aici chiar nu este o exagerare sau o gluma, votul de acasa sau de la birou, cum ar fi cel prin plic sau prin net, isi pierde, o data cu caracterul direct, si caracterul de secret. Sa nu-mi spuneti ca va fi cate un obsevator pentru fiecare astfel de votant, pentru a impiedica divulgarea votului catre membrii de famile sau colegii de serviciu. Va imaginati cam care ar fi rata divortialitatii sau a desfacerilor de contracte de munca?…

  18. http://youtu.be/s4XNWppgRKo
    “Perfect, fără Ponta
    Comunismul nu mai vine…”
    Ţinând cont că toată campania prezidenţială antiPonta s-a desfăşurat sub acest slogan, am şi eu dreptul să duc raţionamentul până la capăt şi să mă întreb dacă nu cumva, cu Iohannis, vine ..nazismul ?! 🙄
    Mai ales că ţiganii au fost îndemnaţi să nu cumva să voteze cu neamţul, că “dacă iese ăsta, vă duce pe toţi la Bug” !
    Lăsând gluma la o parte, a-l acuza pe Ponta de comunism, e o prostie la fel de mare ca a-l suspecta pe Klaus de nazism, sau pe Băsescu de bune intenţii ( sau maniere 😉 ) !

  19. @Claudiadiana Popa noiembrie 25, 2014 la 6:02 am

    Doamnă dragă , nu ştiu dacă aţi avut „revelaţia ” de una singură sau v-a ajutat cineva ( aş opta pentru varianta a doua) dar îmi închipui că lucrurile „revelate” sfidează în general şi în particular logica elementară .

    Totuşi, poate că ne putem gândi un pic . Deci:

    AXIOMA 1 : Victor Ponta l- a băgat la puşcărie pe Adrian Năstase.

    Perfect ! Să vedem însă şi CUM ar fi pus la cale maleficul Victor Ponta mârşăvia . Aveţi cunoştintă de vreun procuror sau judecător chemat la ordin de către numitul Ponta, ca să-şi pună de acord cu ei acţiunile oculte? Eu ştiu sigur că nişte procurori care S-AU INVITAT la o cafea la premier , au fost săltaţi urgent şi reţinuţi, au fost siliţi să iasă din magistratură, şi-au pierdut funcţiile, practic le-a fost bulversată incalificabil întreaga viaţă , pentru …nimic . Doar magnificul Băsescu Traian a stat la taclale cu Justiţia independentă şi verticală. Şi, să vedeţi surpriză: ca să se poată ajunge la condamnare cu executare pentru Adrian Năstase, au fost desfăcute şi refăcute complete de judecată, au fost violate sălbatic legile prescripţiei , a fost gâdilat calculatorul ca să se uite în altă parte când picură din el judecătorii , s-a interpretat neinterpretabilul, şi, pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume , li s-a spus LIVIA STANCIU !
    După prima încarcerare , la începutul lui octombrie 2013, domnul Adrian Năstase, cu o mulţime de interdicţii civile agăţate de o sentinţă murdară la butoniera vieţii sale viitoare, a revenit în BPN al PSD, şi cred că a făcut-o la invitaţia lui Victor Ponta, care i-a propus ca membri de onoare pe foştii preşedinţi ai partidului. Din punctul meu de vedere , a fost doar un pretext, pentru a-l aduce pe domnul Adrian Năstase , printr-o rezolvare frumoasă, înapoi în partid .
    Dragă doamnă, dacă pe dumneavoastră v-ar băga cineva la puşcărie pe nedrept , iar după ispăşirea pedepsei v-ar da telefon să vă invite la cofetărie , să beţi o ciocolată caldă, v-aţi duce? Nu ? Păi , nici Adrian Năstase n-ar fi stat alături de Victor Ponta la aceeaşi masă , dacă lucrurile s-ar fi petrecut aşa cum vi s-au „revelat”. Nici în BPN , nici la Congresul PSD , unde invitatul Adrian Năstase a fost aclamat, în picioare, de către participanţi , minute în şir.

    AXIOMA 2 – Tot Victor Ponta l-a băgat la închisoare şi pe Dan Voiculescu.
    Excepţional ! Deci , în avanpremiera unei campanii electorale în care a avut mai toată presa scrisă şi online , reţelele de socializare, radiourile şi televiziunile, de-o ostilitate vecină cu delirul , Victor Ponta s-a gândit să-l aresteze pe „tatăl ” ANTENELOR , singurul lui refugiu din toată mass-media ? Sper că n-o să-mi spuneţi că a încercat astfel să „ ridice” televiziunea lui Ghiţă –e suficient să vă uitaţi pe audienţe ca să acceptaţi că ROMÂNIA TV nu ar fi avut cum să-i aducă puncte ; de altfel , se vede cu ochiul liber că RTV este mai mult un vacarm , decât o televiziune .

    Doamnă , eu cred că pierderea alegerilor i-a fost pregătită lui Victor Ponta demult, exact de clica ăluia pe care îl bănuiţi de a fi complotat cu el . Mai cred că nu era suficientă ura şi radicalizarea opoziţiei şi a votanţilor ei şi nici măcar ostilizarea de ultimă oră a nehotărâţilor.

    Pentru un rezultat categoric, ei au avut nevoie în plus şi de o poziţie anti-Ponta a unora ca dumneavoastră, teoretic simpatizanţi ai stângii şi au construit-o „ PAS CU PAS ” ( cum ar spune Iohannis …) : e prost, e mincinos, e Mickey Mouse, e ticălos, e viclean , e plagiator , a distrus partidul, şi-a trimis în închisoare colegii , etc., etc .

    Odată breşa creată, de aici până la „REVELAŢII ” conspirate nu a mai fost decât un pas .

  20. Cred ca la ora asta in UE singurul „partid de stinga” e reprezentat de Papa Francis.

    „…On his first visit to the European institutions, Pope Francis also said the time has come to „promote policies which create employment, but above all „ensure proper working conditions.”

    Bringing his speech to a close, the pope said that Europe „urgently needs to recover its true features in order to grow, as its founders intended, in peace and harmony, since it is not yet free of conflicts.”

    In his final message, the pope called on the MEPs to work together in building a Europe „which revolves not around the economy, but around the sacredness of the human person.”

    Il admir sincer pe acest Papa, desi nu sunt catolic. Mi-ar fi placut sa vad un discurs similar si de la alte biserici, nu neaparat crestine.

    Problema majora a Vestului ramine lacomia, si cinismul sistemului, care a dus, dupa cum se vede, la alterarea semnificativa a socialului, si crearea unei paturi de superbogati, care sunt deasupra sistemului, iar jos sunt sclavii care dau la rame. Nedreptatea si supararea oamenilor se revarsa prin orice supape. Vezi Ferguson.

    Pericolul este real si ma tem ca va exista tentatia totalitara, fie la dreapta fie la stinga. Idea egalitarista devine din ce in ce mai puternica atunci cind prea multi oameni sufera pentru ca sunt oprimati si exploatati.

    http://www.dw.de/pope-calls-on-europe-to-reflect-on-founders-hopes-to-create-a-better-future/a-18084875

  21. http://www.agerpres.ro/cultura/2014/11/22/liiceanu-o-idee-care-ne-suceste-mintile-o-carte-replica-nascuta-din-afinitatile-celor-trei-autori-ai-sai-14-42-59 +Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat sâmbătă la Târgul Gaudeamus că volumul „O idee care ne sucește mințile”, pe care îl semnează alături de Horia-Roman Patapievici și Andrei Pleșu, este „o carte replică” la modul în care comunismul a putut să „sucească mințile”.+ Dar STS-ul manipulat de Traian Băsescu (prietenul celor trei corifei) combinat cu Facebook a creat un îngrozitor Panopticon postcomunist. Acesta explică milionul de voturi în plus pentru Klaus.

  22. DORU COARNA- iti apreciez lipsa de modestie dar nici chiar asa. Ponta participa la raliuri si „tu sti mai bine ca el cum e cu motoarele” sau te miri ca „revolutia nu a fost revolutie”.Vrei sa spui ca deranjul din decembrie a fost revolutie pura ? Nu si-a bagat nimeni coada ? In rest analiza ta este complet „PLATA” de nebagat in seama. Iti doresc o zi buna !

  23. Stau si ma minunez cat de destept este poporul nostru! Daca il vota pe Ponta il pierdea pe Johannis, dar asa ii are acum pe amandoi la pachet, unul cu prestanta si look-ul iar celalalt cu avalansa magica de binefaceri ce se vor prabusi asupra intregii populatii, cresteri de pensii, alocatii si salarii, scaderi de CAS-uri si TVA-uri, basca autostrazi si reactoare atomice, trenuletul de mare viteza, independenta energetica, etc, etc, etc… Suntem tari!

    Dar mirarea continua, de ce se mai tulbura apele prin PSD? In definitiv le-a ramas ocazia sa demonstreze cat de bun premier este Viorel si ce buna-i guvernarea sa macar pt ei si ai lui, daca nu pt tara…

    Ma minunez si de cate avioane cu carne romaneasca pleaca in China… poate nu stiti, s-a inchis linia Bucuresti-Beijing din ratiuni financiare, dar au ramas acordurile incheiate… Deci carnetul ramane in tara si, in baza legii cerererii si a ofertei, se vor ieftini in ultimul hal porcul si derivatele sale… Astfel, costul per sarma va atinge un minim istoric si sa vezi colesterol la nivel national… si asta va creste!

    Toate una peste alta, eu cred ca a iesit perfect si ca ne putem apuca sa iernam pe indelete… Pana la urma, iata ca nu trebuie sa-i ajungem din urma pe altii ci doar sa asteptam indestulati cu sarmale si carnati pana se vor intoarce ei la nivelul nostru, cam asta-i perspectiva prin Uniune.
    Si toate dintr-un singur vot!

    Si atunci, de unde naibii atata suparare si frustrare? Viorel a ramas premier si nu-i de colo, cei interesati de guvernare au ramas la ciolan, cei interesati de statul de drept au acces acum la el, toti vor securitate nationala si o au, iar vinul a inceput a se trage…

  24. doru coarna
    Crd ca d-ta ai o problema , nu domnul blogideologic:
    ,,Populatia iese mereu pt aceleasi lucruri: libertate si drepturi! Faptul ca neocomunistii le tot ingradesc face parte din mentalitatea lor, iar iesitul in strada, in consecinta, este cel corespunzator.”
    INTREB:
    1. Cum ingradesc ,,neocomunistii” dreptul de vot al unor cetateni care nu exista in evidentele ambasadelor ?
    ps
    Conservatorii de la sfarsitul secolului XIX care promovau votul cenzitar, sau impiedicau femeile sa voteze. erau comunisti ? Cu ce parte a corpului ,,gandesti” amice apatrid ? Apropo, dumitale ti s-a ingradit dreptul de vot ? (Z)
    2. La ce ar fi ajutat mai multe sectii deschise intre turul unu si doi, in conditiile in care, TOT LA ANUMITE COZI S-AR FI ASEZAT ROAMNII ,,PRELUCRATI” PRIN FACEBOOK SI AGITATORI DE PROFESIE ?
    3. UNDE s-ar fi putu amplasa sute de sectii noi ? In Wc-uri publice ? Pe strada ?
    (Z)

  25. Dorule ,

    Nu inteleg de ce te sperie fenomenul , de fapt o boala normala a batranilor care raman cantonati in trecut.
    Proful de altadata ,pensionarul de azi ,privat chiar si de cratima , paranteza meditatiilor in particular , sufera ireversibil de binefacerile serenitatii data de senectutie.
    Mereu pe patinuarul Olgitei , aluneca in spaghat de multe ori ultranationalist de tipul faimosului aliat tribun al tribunilor , pamfletarul prieten al palatului victoria care in 2004 il desfiinta pe Adrian Nastase si doar cu citeva saptamani inainte de primul tur al alegerilor presedentile
    il inunda in imund pe Ponta si familia acestuia. Astia sunt aliatii PSDeului astia sunt sustinatorii acestui partid , Oprea, Vadim si mereu si mereu cite un Fazekas!
    Mie imi este sincer mila de acest segment , am si eu citiva amici fosti profi, alta data semeti si ageri, azi singuri parasiti de tot ce au fost alta data ,un contrast inexplicabil cu ce au fost si ce a mai ramas din ei si repet sincer imi este mila cind ii vad predand meditatii porumbeilor prin parc!
    Rar logic , adica in momentele bune o mai nimereste, mereu ramas nostalgic comunismului ,personal lui Ceausescu, mereu isi aminteste de trecutul indepartat de perioada in care era semnatar al pacii de la Kuciuk Kainargi si intodeauna aberant in ceeace se intampla azi in Romania.

    Problema insa nu trebuie sa te deranjeze la aceasta categorie , din care si eu ,intrun fel, fac parte problema sau problemele lipsei de logica, de realism este mai periculoasa in randul tinerilor precoce bolnavi de aceeasi boala..

    Cred ca un test de inteligenta de logica elementara ar contrazice, cu citeva expeptii , mottoul prezentat de gazda prin care spune ca „cititorii mei sunt cei mai inteligenti”!

  26. @iubitaluimm spune, în noiembrie 25, 2014 : „ungurii nu au dat drept de vot pentru cetăţenii cu domiciliul în diaspora“.
    Să preluăm modelul lor de vot. Şi “punctum”.

  27. Agitatorul de azi votantul tot asa de navalnic de ieri al lui Traian intreaba unde sa se infiinteze practic noi sectii de vot si trimite votantul din strainatate la fel ca seful lui Dragnea in WCeuri.

    Nu domnule Zev…,asta este, zec, pentru o zi , in care personalul consulatelor si ambasadelor este in WE , in birourile acestora ,minim 15 incaperi in fiecare sediu, adica ninim cinsprezecei sectii la o adica, ai inteles domnule arhitect sau sau vrei sa-ti redau,planurile unui consulat , sau ambasada ,pina la urma spre stiinta dumitale locul de refugiu si rezolvare al problemelor romanilor de peste hotare!

    As fi de acord cu faptul ca nu neocomunistii ingradesc votul cetatenilor , desi de fiecare data asa s-a nimerit sa fie , cu partide de stanga sau cu partide false de dreapta.

    La inceputuri „dreptul” a fost ingradit de „stangul” prin mineriade, corect domnule arhitect, dupa, s-au folosit experti externi si retete mai subtile ,
    un partid de stanga a migrat inexplicabil cu ideologie cu tot la dreapta si a falsificat prin prepusi voturile in defavoarea aceleasi presupuse stangi.
    De morti numai de bine , asa si cu rapostatul nea Mitica vecin de treaba in cartier alta data politruc la divizia de tancuri din Basarabi Ramasa pe stanga, dupa s-a folosit reversul medaliei de la votarea in bloc pe sacunda ne-am trezit ca este nevoie legal de incetinirea ritmului la vot , pentru ca se credea ca votul extern va fi decisiv,asa cum fuesese in cazul lui Geoana, dar uite ca votul extern nu a fost decisiv si romanii din tara , mai intelepti ,au invatat mecanismul votului , si au pedepsit minciuna , si necinstea in mod exemplar, in ciuda achiului dat de partid la putere, autobuze tixite pentru voturi pe liste suplimentare, pomeni electorale, aprox 90 din televiziuni partase la pro campania PSD+Vadim+Optrea+Tariceanu -/+ fazekas!.

    Votul ” pe dos” ar putea sa nu fie o reusita, dar cel putin constituie o atentionare si poate un „indreptar” pentru partidul de la putere, doar daca ,partidul il pune la punct de acest Adrain B zis Ponta si il obliga ca nu il concureze in minciuna si dezinformare pe Basescu!

    Imi pare rau dar e cam greu de inteles..nu-i asa?

  28. Generalul Velisar din Nova Roma i-a învins pe germanicii goţi masivi folosind în luptă neolatini astenici-longilini.

  29. E ,. cica comunicare .. DA?!

    Și acum să vă explic de ce am votat Klaus Iohannis, deși mi-a tremurat mâna pe ștampila de vot știind că în spatele lui rânjea dizgrațios Blaga și o întreagă rețelistică de căpușe nerăbdătoare, (relativ) subțiate de cei câțiva anișori pe care i-au petrecut pe tușă. Iohannis se bazează pe un program de guvernare relativ coerent și pare destul de previzibil, de monoton, în urmărirea scopurilor pe care și le-a propus. Că lasă acestea de dorit din punct de vedere al protecței sociale e un truism. Parcă ale lui Ponta nu lăsau. Dar între >b>cameleonismul balcanic totalmente lipsit de orice formă de vertebralitate și împănat cu o exacerbare politică a ortodoxiei în sens xenofobic, respectiv între rutina înspăimântător de ternă a unui mecanism de o precizie germană, înclin spre ultimul.
    Cameloenism balcanic? Asta nu suna cam .. „sovinistik”?!

    Stânga independentă a fost divizată în contextul alegerilor prezidențiale în ceea ce privește acest subiect. Între cei care au votat pentru Iohannis, cei care și-au anulat votul și cei care au stat acasă. Dar unii dintre cei care au stat acasă au început să dea lecții de materialism istoric votanților lui Iohannis pe motiv că ar fi lipsiți de capacitatea de a lua pulsul abstract al concretului. Pseudo-stânga pesedistă ar însemna în acest context o formă, e drept penibilă, în căutarea însă a unui conținut emancipatoriu adecvat. Dreapta este în schimb nefrecventabilă din principiu. blla bla bla .. si ajunge si la Brest Litovsk!!
    Astia e junii teleptuali de stanga .. au citate si refrerinte care sa justifice orice!!

    în timp ce pseudo stânga pesedistă nu este decât un clan de oligarhi responsabil pentru privatizările de după 1989 și pentru o corupție strigătoare la cer. …… De ce ar fi de preferat „turcii de dinăuntru”, așa cum se numeau odată, celor din afară? Primii sunt mai puțin capabili de a inscripționa România pe un traseu progresist decât ultimii. Pentru că sunt extrem de conservatori, în timp ce ultimii favorizează o anumită dinamică, e drept, de esență neoliberală, dar este totuși o dinamică, oricând preferabilă unui statu-quo, mai ales celui propus de PSD. uf!!

    Degeaba ne cramponăm în direcția vetustă a unui model strict etatist orientat împotriva UE. ……. Numai că, am dat în paragraful anterior un exemplu în acest sens: Comisia Europeană a tras recent un semnal de alarmă în privința excluderii majorității copleșitoare a terenurilor agricole din România din perspectiva obținerii de subvenții europene în perioada noii politici de coeziune a UE, 2014-2020 O fi cumva ceva legat de dimiensiunea exploatatiei? Oricum ceva prea abscons is vulgar ptr intectuali! Mai ales aia de stanga!!! De ce Polonia a primit o sumă de aproximativ 77,6 miliarde de euro pentru acest interval iar România o sumă de numai 22,9 de miliarde, cea mai mică sumă pe cap de locuitor dintre toate țările membre est-europene? ….. De ce România contribuie la bugetul european cu o sumă mai mare decât cea pe care o accesează prin diferite tipuri de proiecte?
    Pai uite d;asta : Când corupția structurală de factură pesedistă împiedică o rată a absorbției fondurilor europene decentă, ca să nu spunem mai mult, cine are de suferit? Agricultura și infrastructura, pentru a enumera doar cele mai importante două domenii în care stagnăm îngrozitor de foarte mulți ani. . Pesemnhe ca autostrazi9l;e au pfts blocate de dl Nastase, da?!
    Samd samd

    Ar fi desigur ipocrit, imoral și realmente abject să li se explice pensionarilor, săracilor, exclușilor – al căror număr va crește, nu am mari dubii în această privință – că rațiunea e vicleană și că istoria avansează numai pe latura sa negatică, așa cum consideră același inepuzabil Hegel. Asa ca o scalda …

    Cine?!

    Emanuel Copilaș este asistent doctorand la departamentul de Științe Politice al Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Vest, Timișoara. Publicații în diferite reviste de profil din țară

    Citatele sunt de pe Critic Atac. Prezent aici pe blog rol …. „amicus curiae” cum s-ar zice ….

  30. @ blogi,

    deci cocosati, astenicii longilini sunt intotdeauna cocosati, daca nu sunt batrani precum Mihai… Destept rau Velisar asta al tau… s-a prins ca e mai greu sa tai cu sabia capetele cocosatilor… Dar pitici n-a folosit nimeni? Astia se puteau furisa pe sub caii adversarilor si, cu cutitele in dinti, ma intelegi… puteau lasa caii de rasul iepelor… Deci, nimeni?

    Neolatin ar fi Victor si Johannis ar fi got? Pai atunci saptamana trecuta a lipsit Velisar, adu-l tu din istorie! Eu il aduc pe Ragnar Lothbrock!

    Ha ha, vorba lui Vsile, ai derutat si porumbeii!

  31. VSILE- mai fratioare cred ca ai nevoie de putina odihna. Adica „mii” de oameni bintuind printr-o ambasada,prin toate birourile si apoi sa-ti trebuiasca zile intregi sa verifici daca s-a „plantat” ceva sau nu.Sa se duca dracu siguranta etc.Tu iti dai seana ce aberatii ai putut debita ?

Lasă un răspuns