138 de gânduri despre “Mistrețul din München

  1. Guvernul Victor Ponta are de îndeplinit către ţară o sarcină realmente eroică : Aceea de a plăti datoriile contractate de România la “indicaţiile financiare” ale preşedintelui Traian Băsescu.

  2. Vsile,tu ai rapus mai multi mistreti,decit porci ai mincat?Hai sa lasam sarcasmul si sa capacitam acesta eminenta romina sa se mai uite in spatiul pudliic,Am pierdut toti politicienii de valoare,au ramas doar calpii si spoitii!Nu sint telectual,am citit citeva camioane de carti,dar muncesc la brazda!,si sa nu dea Dumnezeu cel sfint,sa vrem noi singe,nu pamint(PAMINTUL L-AN UDAT CU SINGE)………..Chiar toti aurolacii din vest si din tara hotarasc unde merge tara mea!?

  3. Mesaje si nuante: Iohannis a pasit cu dreptul spre Vest si cu stangul spre Est. Micile detalii din spatele unor mari gesturi au un limbaj propriu. In diplomatie, aceasta interpretare a devenit o cutuma. Ca si cele pentru evenimente personale, felicitarile pentru un presedinte ales exprima diverse grade de interes. Din partea mai marilor Europei, de pilda, felicitarile pentru Klaus Iohannis au fost sub semnatura personala, atat dinspre dreapta cat si dinspre stanga: Jean-Claude Juncker, Joachim Gauck, Angele Merkel, Francois Hollande etc. Insa felicitarile din partea americanilor si rusilor nu au purtat semnaturile presedintilor, parca au fost vorbiti. O fi pentru ca Iohannis le este necunoscut? Cele americane au venit chiar in ziua validarii, vineri, sub semnatura insarcinatului cu afaceri de la ambasada din Bucuresti, cele ruse, cu o zi inainte, joi, sub semnatura purtatorului de cuvant al ministerului de externe rus, de la Moscova. Diferente de distanta? Americanii au pus accent pe parteneriatul strategic si continuitate, rusii, pe vecinatate si schimbare majora in relatiile bilaterale, adica fara critici fata de pozitia rusa in criza ucraineana sau in alte probleme internationale. Reactia presedintelui ales al Romaniei a fost de multumire si asigurari pentru Washington, dar de tacere fata de Moscova. Chestie de Basescu si de directie, mi-am zis…

  4. Am mai prezentat pe aici harta votanţilor pro-Klaus Iohannis la primul tur. Abia acum remarc că harta aceea coincide oarecum şi cu distribuţia fabricanţilor fericiţi de monedă Bitcoin în România. Care-i o mare escrocherie financiară, ce nu ţine câtuşi de puţin cont de economia reală! Însă votanţii adiţionali pro-Klaus Iohannis de la turul al doilea au fost produşi printr-o mare schemă de escrocherie emoţională supervizată de psihiatrul Alina Mungiu-Pippidi, care prin educaţia din familie este un produs bolşevic, augmentat în putere dar totodată şi acoperit după 1989 cu “certificatul de anti-comunist” furnizat de speculatorul George Soros. În fine, la cel de al doilea tur a fost adăugat şi un kit iscusit de algoritmică electronică luat “de pe raft”.

  5. Văd că prin declaraţiile de până acum, preşedintele ales Klaus Iohannis arată o înaltă apreciere faţă de produsele ideologice George Soros. La fel ca preşedintele Traian Băsescu, la vremea lui. Înseamnă că ne aşteaptă încă zece ani de dictatură ideologică anti- românească marca George Soros. Pe onghistul Cristian Pârvulescu, situaţia aceasta îl încântă. Pe mine, nu.

  6. Postez încă o dată contribuţia Devchirmé sau “robia pruncilor” : +Adopţiile copiilor intermediate de către domnul Klaus Iohannis se încadrează perfect în politica otomană de tip Devchirmé. Dar Klaus Iohannis este neamţ, nu e turc (nici măcar turcit)! Nu găsim măcar un singur caz similar printre toţi candidaţii prezidenţiali din România de după 1989 şi până acum.+ (Reamintesc faptul că domnul Adrian Severin ne-a sfătuit mai demult să fim foarte atenţi la asemenea aspecte)

  7. O ilustraţie artistică din ziarul NYT (desenator, Jason Logan) pentru sintagma „intricaţie* cuantică” (quantum entanglement) http://www.nytimes.com/imagepages/2009/03/29/books/Galison-t_CA0ready.html * Am mai zis pe aici, intricaţie înseamnă, generalist vorbind, “amestec aleatoriu”. Noţiunea în Q-fizică a fost introdusă de către Albert Eistein. Iar computerul cuantic -încă neinventat, sau, mă rog, încă nu prezentat publicului larg ca o inovaţie produsă la un cost realist- se bazează în principiu pe „intricaţia cuantică”.

  8. Zev,

    Noi ne cunoastem de ceva vreme nu asa de bine cum ma cunosc cu alti colegi !
    Pe vremea amicului Bibliotecar te straduiai si chiar se parea ca esti un om cel putin la singular cu „scaun la cap”.
    Imi pare bine ca observi ca titularul textului respectiv este tampit , pentru ca eu doar il citez pe ilogic si incerc sa-l corectez. citez
    „Tanarul prost al casei din nou pe aratura , sau prostul adevar trunchiat graieste “Aceasta este o rafuiala intre doua grupari mafiote ! Eu cred ca gruparea Makovei – Blaga – Kovesi incearca sa-i traga presul de sub picioare taberei Basescu – Udrea – Bica .”inchei citatul.
    Tanarul nostru bataus ipohondru ii propun o intalnire asa cum m-am intilnit cu multi dintre colegii de pe blog , el tanar bataus din gasca PSD ,se exprima in scris atat de agresiv incit sunt sigur ca la o adica ar fi incercat si alte metode de educare sorginte partidului din care face parte, partidul mineriadelor printre altele, el inca o data confunda o intalnire intre tata si fiu sau intre doua mentalitati ca un meci de box probabil tot asa cum si profesorul lui de morala Mircea Badea o face din spatele antenei 3 …. si o incaseaza ,observ practic!
    In rest iti urez multa sanatate!

    PS
    Daca pe de o parte PSD va intelege cum de cealalta parte daca si Johannis nu va continua politica lui Basescu, si cele doua institutii vor conlucra echilibrat ,cine stie poate in sfirsit votul plebeilor va fi in sfirsit unul cu reverberatii pozitive.
    Cit privesc partidele indiferent ca acestea sunt cele de la putere sau din opozitie se pare ca nu pot fi re-formatate decit cu ajutorul justitiei!

  9. Voi, cei care ati votat in numele dreptei evropene (una iluziorie, evident, nefiind vreo diferenta pe fond intre ,,viziunile” ideologice ale politicienilor de/cu cetatenie romana), ati asigurat Romaniei, continuitate. Asazisul ,,altfel de politica” , este in realitate aceeasi politica basesciana, probabil, ,,mai bine facuta.” (Z)
    Insul-holograma de la Sibiu spune exact ca Traian Basescu:
    ,,Vreau un alt guvern, sper sa se schimbe majoritatea guvernamentala”. Ce-i aia Constitutie ? Ceva ce se poate interpreta, sau suprascrie, cum vor muschii puterii. Credeati ca ne vom regasi linistea in mandatul unui presedinte -mediator, care respecta celelalte institutii ?
    Cu alte cuvinte, dreptacii continua retetarul ,,solutiilor imorale”, iar partide din actuala coalitie, blamate si in real si virtual de postacii basisto-fascisti (care ne vad pe noi toti, cei de alta parere bolshevici potential infractori destinati lagarelor si inchisorilor), se doresc a fi resapate, precum pedelistii ,,mai curati si mai uscati” care au umilit profesorii Romaniei. Iata ca un ,,profesor” (de fizica, nu de morala n.r.) , ne spune cu seninatate ca,,scopul scuza mijloacele”. Un motto cu adevarat pragmatic si..nemtesc.
    Asta ati ales, ati veti avea, stimati profesori si invatatori: un mentor asisderea lui Traian Basescu. Sa-i puneti poza format A0 in clase (in locul icoanelor ortodoxe-sau de alte confesiuni) si sa va rugati ca Black Friday sa se repete mai des. Sper ca asta sa se intample, nu sa se repete vreun cutremur de tip ,,frate mai mare”. (Z)
    Sincer, intampla-se orice, ca oricum, facem umbra pamantului tarii de pomana. Sa dea Domnul ca criza sa ocoleasca UE, astfel incat toti tinerii patriei sa-si gaseasca de lucru in paradisul euroatlantic.
    ps
    Repet, Victor Ponta: DEMISIONEAZA DIN TOATE FUNCTIILE !
    Lasa dreptacii sa faca bugetul, sa negocieze cu FMI. Daca nu, accepta TOATE amendamentele opozitiei, dupa care, retrage-te.
    Stai de o parte si lasa PSD sa se canibalizeze sub obladuirea inteleapta a ,,Unicului”, poate ca , in fine, renaste ceva din pasarea Phoenix. Macar un PNTCD social-democrat, pentru mimarea democratiei in colonie.

  10. Asa ceva nu trebuie sa se mai intample niciodata in Romania.
    Sper ca in perioada urmatoare,autoritatile sa dea ”iama” in randul barbosilor cu sutana platiti din bani publici.
    Am inteles ca sunt ”mult prea fericiti” iar autoritatile trebuie sa verifice motivul.

  11. Ce vrea de fapt Klaus Iohannis în ceea ce priveşte politica guvernamentală ? Ca România să plătească datoria externă (cum s-a angajat premierul Victor Ponta), ori ca România să “rostogolească” datoria externă (aşa cum sfătuieşte Traian Băsescu) ? Prin declaraţiile de astăzi, domnul Klaus Iohannis şi-a dovedit incompetenţa în materie de politică economică optimă pentru România.

  12. Vreti remaniere guvernamentala, domnule Adrian Nastase ?
    Cine, ma rog, credeti ca ar trebui remaniat ? La ce ajuta ?
    Mai vreti coabitare, cu un neica nimeni de la Sibiu care vrea puterea absoluta mai ceva decat Basescu ?
    De aceasta data, sper ca domnul Victor Ponta sa-si asculte propria constiinta, nu colegii din PSD, partidul care a pierdut, de fapt, alegerile.
    Unii vor spune ca Ponta le-a pierdut. Serios ? Cand a mai luat partidul 40-46% ?
    Victor Ponta trebuie sa redevina demn si sa va spuna la toti, ,,pa” ! Macar pentru o vreme.
    Duduie dreapta de competentze….haideti sa le vedem materializate, cat mai repede, ca de aceea a votat Diaspora: sa se intoarca buluc in patria-mama.
    O patrie ,,curatata” de comunisti.

  13. Felicitarile noastre dle. adevarat Prim Ministru , pt sfatul plin de intelepciune si de mult bun simt , dat mai tanarului si necoptului actual Prim Ministru .

    „Ar fi bine ca Victor Ponta, în momentul în care va reîncepe sesiunea, în februarie, când ar fi posibilă şi o remaniere guvernamentală, să ceară un vot de încredere pentru echipa sa guvernamentală, care, în opinia sa, ar confirma soliditatea acestei majorităţi ,
    pt.forţa guvernului nu poate să fie dată decât de siguranţa votului din Parlament.
    Aceasata abordare ar fi foarte importantă din punctul de vedere al comunicării publice după această înfrângere cu diferenţe semnificative”, a declarat Năstase, citat de Agerpres.

    Daca nu-intelege nici acum ,in ceasul al 12 lea, sa se duca dracu’ , invartind-u-se si sa ne lase-n durerea noastra , ca n-o muri Tara asta fara el si mucii lui de consilieri si de finantatori cu picioare de lut !!!

  14. De bine ce l-am apreciat mai deunăzi pe Ioh pentru o propoziție bine-simțită, aud că iar a luat-o prin șanț.
    După ce îi spune PNL-ului că aici se termină dragostea lor, iar de-acum să uite PNL-ul că el, Ioh, a fost liberal, afirmă că va face „totul” pentru schimbarea majorității parlamentare și că, dacă nu va reuși și nu va reuși, va aștepta 2016 când sigur partidul lui („partidul meu”) va câștiga alegerile.
    Mă bazam pe echilibrul lui nemțesc, crezând că o să fie circumspect în discursuri și că n-o să anticipeze, dar văd că nu mai e neamț decât cu numele. Românii l-au asimilat.
    Părerea mea e că electoratul român (chiar mulți dintre cei care l-au votat pe Ioh) e preponderent de stânga, nu vrea capitalism, ci asistență totală din partea statului, urăște oamenii de afaceri, și că PNL nu va câștiga singur curând.

    Se zice că regele Carol I afirma despre prințul Carol adolescent (viitorul Carol II): Cărluță e român get-beget. Înjură și face datorii…
    Mă tem că și Ioh a devenit român get-beget.

  15. Colonişti din landul Württemberg s-au aşezat pe teritoriul românilor / Citesc aici http://www.istoria.md/articol/6/ : “Germanii au primit (De la Rusia ţaristă, puterea ocupantă n.n.) înlesniri speciale pentru a se aşeza în sudul Basarabiei. Ei erau scutiţi de impozite şi prestaţii pe timp de zece ani; primeau un împrumut de la stat pe cîte zece ani; primeau un ajutor bănesc zilnic pentru hrană din momentul aşezării în Basarabia pînă la obţinerea primei recolte; erau scutiţi de orice prestaţie militară; le era asigurată deplina libertate a cultului. În aceste condiţii, nu e de mirare că, pe lîngă coloniştii nemţi veniţi din Principatul Varşoviei, au preferat să vină în Basarabia şi locuitori din Germania, în special din Bavaria, Württemberg etc.” Iar doamna Uwe Andree din Mediaş scrie aici http://www.mediasch.net/rothro.htm : “In anul 1837, Stephan Ludwig Roth îşi ia liber pentru patru luni, timp în care promovează imigrarea ţăranilor din landul german Württemberg. Acţiunea lui este încununată de succes, astfel vin în martie 307 familii, cu 1460 de persoane în Transilvania. În martie 1846, Stephan Ludwig Roth va trebui sa dea socoteală regimului austriac pentru aceasta.” Ceea ce arată că, totuşi, împăratul de la Viena lua partea populaţiei majoritare în Transilvania, adică românii. Abia după înfrângerile zdrobitoare de la Solferino şi Sadowa, cancelarul imperial von Beust îşi imaginează că va reînvia Sfântul Imperiu Roman dacă va încheia Compromisul/Ausgleich cu nobilii maghiari, altminteri renumiţi prin ostilitatea faţă de împărat, prin laşitatea lor în luptă, şi prin cruzime.

  16. Profesore, ai ajuns la 70 de ani s te consumi intelectual, se pare, in ritm galopant.Eu iti recomand sa iti faci un abonament lunar sau sa joci sah ca invitat pe „siteul” Instant Chess, te va ajuta mai mult decit golirea foselor de dejectii, ca incepator poti sa-ti reactivezi celule incerind si pe Assis chess, sau pe biloba!
    Interesant, doar amicii mei de mate se duc la fel de rapid ca dumneata , restul raman cu ceva in cap.
    Te-ai intrebat cit la suta din colegii dumitale pensionari sau nepensionari,olteni su neolteni l-au votat pe Ponta si citi plini de speranta la echitate si cinste l-au votat pe neamt?

    Te-ai intrebat ce au ajuns copii aia, eu vad tot felul de fosti copii handicapati ,exportati de cite un Johannis acum membrii solizi ai societatii in care s-au integrat , chiar asa de jos poti sa cobori sau ramane precum explicam mai sus o epuizare mentala halucinanta?

    Eu am urmarit intr-o zi doi canadieni care venisera in Romania in mod special sa dezminta minciunile PSDiste pe care si dumneata le propagi murdarinu-ti propria imagine…dumneata i-ai urmarit , ai invatat ceva din ce povesteau acei doi oameni simpli, doi refuzati de Antena 3?
    Dumitale ,zevilor si altor idioti tineri nu va este rusine cu fuga lui Ponta de la Mecca la Medina …injositor , sfidator sa te duci in Dubai atunci cind prezenta ta ca PM ca sef de partid , administrator al tarii este mai necesara ca oricind.
    Chiar nu va este rusine , nici cel putin un pic ?

    PS.
    Eu intreb la modul general citi dintre furiosii PSDisti tineri sau batrani te intreb pe dumneata cite vizite pe an ati facut intr-un azil de batrani sau cite ati facut cel putin de sarbatorile traditionale intr-un orfelinat de copii?
    Iti dau si raspunsul , zevi, marcusii,carcotasii , luminitele, banii,mepii si mepele, nu au vazut asa ceva ever, nu au plans si nu au mangaiat nu au oferit ever vreo bucurie unui astfel de copii , in schimb la mankat si imprastiat mizerii sunteti fruntasi!
    Ar fi o interjectie care ar trebui sa o exprim altcuiva, unui pseudo amic , care tace dar stie sa imprastie mizerii si sa fie complice impreuna cu cei de aceiasi teapa!

  17. MEP,

    Precum vedeti raspunsul la negatia si inexistenta atacurilor murdare asupra neamtzului , se revad chiar daca evenimentul , alegerile s-au consumat.
    Urmareste-l pe autorul pacii de la Kuciuk Kainargi , si mai reflectati!

  18. @Zev…

    Am constatat ca desi ai citit mesajul meu tot nu ai inteles. Am fost destul de clar. N-am nici un punct comun cu Iliescu in mesajul citat:

    „Dar ceea ce spuneti: ,,eu sunt convins ca azi e nevoie in Romania de doua partide mari si puternice, exponente ale stangii si respectiv dreptei, dar ambele folosind strategii si tactici de sorginte vest europeana” – suna a mesaj iliescian din anii 90”

    Iliescu nu vroia decat un singur partid – FSN – asta le-a si reprosat lui Corneliu Coposu, Campeanu si Cunescu in februarie 90, fiindca acestia, in opinia lui iliescu, s-ar fi grabit, cica, sa resusciteze partidele istorice. In consecinta, Iliescu se arata dispus sa tolereze, in cadrul acestui mastodont si urmas al pcr-ului , un amalgam de idei, adica sa coexiste factiuni pur teoretice de coloratura liberala, social-democrata, crestin-democrata sau ecologista.
    Ceea ce am sugerat eu nu inseamna altceva decat o conditie sine qua non a unei stabilitati guvernamentale si politice. Faramitarea politica, adica existenta unei pleiade de partide de orientari diferite, conduse de persoane cu veleitati si orgolii diferite nu face decat sa slabeasca forta guvernelor. Sa luam cazul UDMR si UNPR care se asociaza cu partidele de orientari diferite, fara nici o retinere, doar sa participe si ele la guvernare. Cand se supara liderii acestora pe partidul ce conduce coalitia de guvernare, gata sar in barca celuilalt si voteaza cu opozitia, rasturnand guvernul din care facura parte anterior.
    Partidele astea de tip balama, amatoare mai mult de de privilegiile aferente guvernarii, fac mai mult rau decat bine. Sau vrei cumva o guvernare de tip consociotionalist?

    @Carcotasu

    Uite, cum sta treaba: In turul I ponta a fost votat de cca 1.854.000 (conform datelor publicate ulterior) de persoane cu studii de cel mult 8 clase, dintr-um total de 3.800.000 persoane. In acelasi timp, doar vreo 600.000 de persoane cu studii superioare au votat ponta. Rezulta ca aproximativ 1400.000 de voturi au provenit de la persoane cu liceu sau studii asimilate acestui nivel. Sa vedem ce s-a intamplat in tabara adversarului. Johannis a fost votat de vreo 560.000 de persoane cu studii de cel mult 8 clase si respectiv de cca 1.000.000 de persoane cu studii superioare. Restul pana la 2.860.000 au fost persoane cu studii medii.
    Analiza acestor date confirma ceea ce am sustinut in acel mesaj
    Am folosit datele din turul I fiindca atunci s-au exprimat cel mai corect optiunile electoratului.
    De altfel, este explicabila aceasta structura: Ponta s-a adresat in special celor cu pensii mici, celor cu salarii la nivelul minim, celor ce beneficiaza de asistenta sociala, a incercat sa corupa profesorii si corpul medical, cu pomenile amintite, a incercat sa -si apropie biserica si enoriasii ei, a incercat sa-i corupa pe oamenii de afaceri cu acea masura de reducere a CAS la angajator(fara sa-si puna problema cum acopera deficitul), a incercat sa amageasca anumiti debitori la banci cu acea masura, denumita electorata, a incercat sa atraga si o anumita categorie de contravenienti, pentrui care a promis amnistia fiscala si penala.
    Un carcotas autentic nu se leaga de orice chestiune: intai face niste rationamente, calcule si de abia apoi se repede in targ sa-si faca auzita opinia. Pentru mine, care nu fac parte din categoriile amintite mai sus, ceea ce a facut Ponta in acest ultim an, reprezinta expresia fricii de a pierde. Insa, „De ceea ce ti-e frica nu scapi”, spune un vechi proverb. Talcul acestui proverb mai are nevoie de interpretari???

  19. @ZeV, in timp ce Traian Basescu ne-a chinuit un deceniu deoarece a luptat cu ghearele si cu dintii din toate pozitiile, tu il sfatuiesti pe Ponta sa renunte fara lupta la pozitii castigate nu foarte usor, ci cu campanie electorala, eforturi si cheltuieli. Nici opozantii de astazi nu se asteptau la procentajul USL de la trecutele alegeri, altfel Basescu s-ar fi straduit sa sparga USL inaintea lor. Candidatul Ponta, sustinut de PSD, a pierdut alegerile prezidentiale, nu PSD a pierdut alegerile parlamentare. Ca urmare PSD nu are de ce abandona guvernarea. Tu vezi o schema foarte simpla: PSD se retrage in opozitie, ACL-ul de azi este incapabil sa guverneze si, in consecinta, PSD si Ponta vor reveni triumfatori dupa alegerile din 2016. In realitate nu va fi deloc asa, situatia este mult mai complicata. Predarea guvernarii va indemna ACL sa organizeze anticipate si este stiut ca, in general, trendul electoratului este sa se lipeasca de castigatorul ultimelor alegeri. In urmare, ACL are sansa de a castiga anticipatele si de a-si asigura o guvernare pana in 2019! In acelasi timp, aliatii PSD din al doilea tur de scrutin, lasati de izbeliste, isi vor vedea de propria viata politica. UNPR va cauta sa se lipeasca de urmatoarea guvernare, ei sunt un fel de PD de pe vremuri, despre care presa zicea ca isi evalua in bani minutul de guvernare. PLR, care a „intrat in parlament” adica a atins 5% inca subred dupa trei luni de existenta si care a furnizat 75% din electorii sai catre Victor Ponta, a fost alaturi de PSD fiindca nu poate fi alaturi de PNL-ul popular al lui Johannis, insa va trebui sa isi revada politica intr-o astfel de situatie. Sa zicem ca PRM si PPDD au fost cam fifty-fifty in turul al 2-lea. Adica, in 2016 sau 2019, PSD va trebui sa cam razbeasca singur, fara nici o garantie ca aliatii de astazi ii vor ramane alaturi. Comiti o eroare si in aprecierea procentelor, nu PSD a depasit 40%, ci candidatul Victor Ponta, sustinut de aliatii externi. Altfel, singur, PSD nu trece de 34-37%.Cu alte cuvinte, revenirea la putere in 2016 si 2019 este improbabila. Sa nu mai adaugam si faptul ca electoratul partidului se poate considera tradat si abandonat de acesta. PSD trebuie sa ramana la guvernare.Sa isi prezinte bugetul, desi este sub presiune, iar in buget, care va fi criticat oricum de Johannis, sa planteze cativa tarusi de sprijin. Unul dintre ei este atlanticul 2% pentru aparare. Sa mareasca pensiile de la 1 ianuarie, daca nu a mintit atunci cand a zis ca are de unde, sau sa amane aceasta daca s-a pripit. Atitudinea politica a lui Ponta trebuie sa se evolueze catre o politica de toleranta zero fata de coruptie, in locul unor declaratii pe care opozantii i le interpreteaza, in primul rand in propriul partid. Trebuie sa preseze pentru ca justitia sa instrumenteze si dosarele de coruptie ale celorlalti. Trebuie sa ceara justitiei sa lamureasca aspectele judiciare din trecutul presedintelui ales.Trebuie sa ia exemplu de la Traian Basescu in ceea ce priveste puterea de lupta sau sa renunte la politica la nivel inalt.

  20. Huliti de cele sfinte in casa domnului… Nastase!

    Unii il injura pe castigator, altii pe perdant, altii partidul perdantului si pt simetrie, restul, partidul castigatorului…

    Ce mare rahat credeti voi, dragi colegi, ca iese din balamucul asta? E normal sa aveti pareri diferite pt ca prezidentialele nu s-au sfarsit cu scor de 100%… iar voi doar confirmati sufragiul!

    Cat despre sfaturi, puteti voi da un singur exemplu de sfat acceptat si urmat de catre un politician roman? Baietii astia nu percuteaza decat la ordine primite dupa o anumita scara de prioritati, de afara, de la servicii, de la partid, de la afaceristi.

    Voi postati aici pareri sincere si generoase, solutii, exact ceea ce ii ingretoseaza pe politicieni cel mai mult… mentalitatea lor este aceea de a obtine, a voastra este de a oferi, cum sa va asculte? De aceea, orice s-ar putea intampla, tot ei vor fi sus si tot voi, noi, (pe) jos…

    Eu inteleg, postacii posteaza ca sa se vada ca sunt si unii mai destepti decat actorii publici care gresesc, nu-i asa, cand pierd si au doar noroc, cand castiga. Numai ca pe ei statul ii plateste ca sa tot invarta roteaua, iar pe voi va impoziteaza, taxeaza, amendeaza, etc, cu acelasi scop, roteaua.

    Vreau sa spun ca ei sunt ei si voi ramaneti voi, nu s-a detectat inca specimenul care a evoluat de la postac la demnitar… Darwin a glumit!

    Si atunci? Va citesc prietenii, rudele, vecinii, colegii? Eu va dau un sfat, nu-i lasati sa va citeasca gandurile, veti pierde fiind dezarmati in fata lor, odata…

    Luati exemplul gazdei, caini, fantani, mistreti, chestii d-astea… Si lasati ambitiile pt cauze mai bune, pt voi personal, nu pt unii care, oricum, va sfideaza la nivel genetic…

    Bafta!

  21. Seriosul om de stat Ponta se distreaza din nou la Dubai .
    Curse de Formula Unu .
    Fara comentarii .
    Iar celor de mai sus care vad in accidentul de la Sibiu un complot sionisto-maghiar , in Corina Cretu ( care a obtinut bani de la UE pentru plata , trei ani dupa inaugurare , a Arad Timisoara , cand initial segmentul a fost finantat de Statul Roman ) un agent KGB , in modestul Iohannis – 55 % din voturi , nene , fara pomeni de dat doi ani si jumatate si fara sa fi guvernat tara prin talk-show-uri ( sens bun al cuvantului ) un agent Soros si in Hitler Putin o victima a rautatii occidentale , alegeti intre geriatru ( pentru cei ce-l confunda pe Neagoe cu generalul de militie Nuta ) si psihiatru ( pentru avocatii Nova Rossia si Iohannis mostenitorul lui Horthy – Trotski – Lenin si agent Soros …

  22. Sa fie sondajuL IRES expresia faptului ca, totusi, romanii pun mai presus asumarea responsabilitatii la guvernare, in raport cu lasitatea abandonului in opozitie, de unde se poate spune orice, constientizand, dupa valul emotional, ca sloganele feisbuciste si sustinerile sterilo-demagogice din afara nu tin de foame ?
    Mira-m-as. Sondajele s-au inselat, destul de recent.
    Traim, vedem…

  23. @ vsile

    Vsile dixit :

    ” Eu sunt totusi o persoana cunoscuta in urbea mea, sunt cunoscut pentru faptul ca am crescut pe linga mine tineri care s-au afirmat in societatea,unii chiar fac politica prin PSD, Romania Mare, sau PNL , am mai ajutat si citiva colegi , culmea unul chiar PSDist sa se afirme in ale literaturii , fara nici o pretentie , iar el in maretia lui observ ca ma toarna gazdei, sau moderatorului pe blog pentru niste mesaje pe care eu nu i le-am povestit asa cum afirma ci niste mesaje pe care le-am scris aici … ”

    Penibilule , ti-au murit laudatorii ! Iti faci singur ” laudatio ” ? Nu esti nici intelectual , nici nimic ! Esti doar un basist spalat pe creier care provoaca si face diversiuni ordinare … Ia lucrurile ca atare si accepta realitatea !

  24. @ vsile

    Eu nu te-am amenintat cu nimic ! Ti-am spus doar ca daca vrei iti dau ocazia sa ma injuri fata in fata ! Sa vedem cat esti de barbat …

  25. Luminita Arhire, citindu-va, mi-a mai revenit ceva din incredere si speranta…
    Dar nu sunt de acord ca PSD nu mai are ce reforma.
    Am mai scris, STIU cam cine participa la sedintele organizatiilor de baza ale PSD, STIU ce calitate au acei oameni, STIU ce metode perimate de campanie folosesc.
    Cunosc o doctorita de renume care nu s-a implicat in strangerea nici macar a unei semnaturi de sustinere pentru Victor Ponta, dar se cere tot timpul in prezidii, pe la conferintele municipale , judetene, samd, ale PSD. evident, in prima linie , picior peste picior. (Z)
    Stiti ce a spus la inscrierea in PSD ? ,,Vreau sa urc in ierarhia spitalului la care lucrez.”
    Iata ca moralitatea nu este un concept asimilabil doar cu cei care au invataT buchea cartii…mai trebuie un ingredient. Ceva nativ, care exista in fibra poporului roman. De aceea il felicit si pe colegul autointitulat ,,Taranul”.
    PS
    In primul rand, imi doresc sa lipseasca ,,sfaturile” eternului domn Ion Iliescu.
    Masa de votanti din anii 90 nu se mai intoarce de la…groapa.

  26. Cris
    noiembrie 22, 2014 la 5:53 pm

    Domnul ,,Yoh” a spus si altele…nu le reroduc aici, informatiile fiind usor accesibile. Asta, apropo de ,,respectful” fata de Constitutie.

  27. Zev(zec?@!)

    Daca Ponta nu ar fi reprezentat PSD ul u ar fi avit votul meu
    A da.. o s aimi zici ca am fots PAP… te asigir ca as fi sot ceva mai scrabos decat s aii zic Tonta inVictor!!
    Sa zica pa?

    Sa zica!!
    Ailati de abia atepata sa il spanzure!!!

  28. Stimate Domnule Adrian Nastase,

    Nu pot sa reiau in comunicarea cu dvs. tot ceea ce am intreprins ca “Romania” sa incerce cat de cat sa-si spele rusinea atitudinii fata de dvs. Poate ca si doar la nivelul Fundatiei Nicolae Titulescu ar fi destule marturii. A spala aceasta rusine m-a motivat extrem. La un moment dat mi-am luat si angajamente, chiar daca doar la “mantinela istoriei”.., norocul meu ca cea viitoare, ca la cea recenta nici-o sansa…Totusi, si de acolo, am adus un martor de extrema importanta pentru Romania si sunt sigur ca intuiti la cine ma refer. Dealtfel pozitia lui tinde tot spre o istorie viitoare pentru ca cea de pana acum a fost suficienta…Am fost destul “fraieri” ar spune el.

    Din pacate mecanismul istoriei Romaniei, mult mai putin sensibil la nuante, nu s-a oprit si nici schimbat major atunci cand trebuia sa o faca. Cred eu, asta de fapt este o veste buna deoarece orice schimbare majora nu poate fi decat opera “specialistilor” in tari ca Romania ( si nu numai ), si se pare ca acestia si-au pierdut inspiratia ( cel putin in Romania ). Inclusiv pe acest blog… La acest subiect pot afirma ca daca IRIR – Institutul Roman de Istorie Recenta a fost opera unui european, olandez, in mod cert istoria viitoare a Romaniei va fi mai mult influentata de felul in care NATO intelege evolutia statelor sale membre. Nu-mi pun problema onestitatii NATO fata de ele. D.p.d.v. democratic ar fi un non-sens… Ca fost presedinte Pro Democratia Constanta ( infiintasem Asociatia Consultantilor de Investitii si un consultant al Pro Democratia central spunea public ca nu se implica in economie dar promova fonduri de pensii …) cred ca am dreptul, mai ales in plin “stat de drept”, sa cred asta…

    Dan Voiculescu, care a crezut ca militand pentru repararea nedreptatii dvs. va putea sa se apropie mai mult de Romania, a gresit evaluarea. Romania era in alta parte. In mod cu totul si cu totul fascinant pentru mine, d-nul prof. Titus Filipas a intuit asta si a incercat sa-i ofere un colac de salvare d-lui Voiculescu cu cca. 2 luni inainte de condamnarea definitiva a acestuia, oferindu-i o legatura trainica cu Romania reala, dar d-nul Voiculescu nu a observat-o. Nu cred ca e inca timpul pierdut, desi va mai trebui lucrat la aceasta legatura. Inclusiv prin Antena 3.

    In aceste coordonate eliptice, tinand cont si de acele angajamente mentionate la inceput, va propun sa participati la o Conferinta publica in Constanta, sambata 29 noiembrie 2014. Cu d-nul prof. Titus Filipas am discutat despre o posibila deplasare la Bucuresti ( in contextul de mai sus relevat cu d-nul Dan Voiculescu ) si nu cred ca va fi o problema o extensie pana la Constanta. Sunt convins ca si alti bloggeri de pe-aici vor fi prezenti la Constanta. Vsle am inteles ca e chiar constantean iar, ca sa glumesc ( tinand sa vedeti ca sunt in continuare foarte silitor in a vedea tot ce apare pe-aici ), sigur va fi prezent si Adrian B. Poate reusim sa-l aducem si pe Marcus, constantean si el, daca nu, ii vom face noi o vizita.

    Conferinta din luna mai a.c. a fost dedicata nationalismului economic. Atunci am prezentat public dorinta mea ca, de 2 ori pe an, in ultima sambata din luna mai si ultima sambata din luna noiembrie a fiecarui an, sa organizam in Constanta intalniri publice deschise. In urma unor confruntari profesionale am convenit ca intalnirea din 29 noiembrie a.c. sa fie dedicata dezvoltarii ( Forumul dezvoltarii ). Fiind implicat strategic in multe proiecte, mai toate influentate major de recentele alegeri prezidentiale, am decis ca editia a II-a din acest an a intalnirilor mele publice sa fie facuta doar pe internet. Sambata insa l-am vazut la Conferintele TEDx la Constanta pe Andrei Paunescu, fiul prietenului dvs. Adrian Paunescu, si mi-am dat seama ca mai am multe, multe de inteles despre Romania…Acelasi lucru i-am transmis si altui prieten al lui Adrian Paunescu, Dorin Tudoran.

    Dvs. si cu Andrei Paunescu ati fi principalii invitati ai intalnirii de sambata. Inca nu am vorbit cu el, dar nu vad sa nu fie de acord. Singura problema ar fi agenda lui, ca si a dvs. dealtfel, dar putem reprograma intalnirea publica.

    Marti voi fi la fundatia Titulescu la intalnirea despre “Vocatia libertatii…”…”Poza lui Paul Goma” ma cheama acolo ( si cu d-nul Radu Ciuceanu am o legatura de suflet, indirecta – i-a editat cartea autobiografica a unui prieten al parintilor mei, un om cu o viata impresionanta )…Voi fi pregatit la sfarsitul intalnirii sa discutam despre posibilul eveniment de sambata de la Constanta. Nu va fi inca un eveniment deschis ( cu publicitate suficienta, ca toata lumea sa stie ca aceste intalniri au loc periodic, de doua ori pe an, la date si locatie cunoscute dar vor veni la Adrian Nastase si fiul lui Paunescu ), dupa cum v-am scris, datorita timpului dedicat prezidentialelor, dar cred ca a avea curajul de a aduce in fata publicului si a opiniei publice pe cel care a ilustrat cea mai urata figura de inchidere a sistemului politic romanesc din istoria recenta, adica pe dvs., imi va rezolva d.p.d.v. al semanticii istoriei viitoare logica continuarii intalnirilor publice sustinute de mine.

    Ing. Odet Dezideriu Dudas
    Presedinte ASDR RD Asociatia Strategia Dezvoltarii Romaniei – Regiunea Dobrogea

  29. http://www.lemonde.fr/culture/portfolio/2014/11/23/exposition-sesostris-iii-un-souverain-visionnaire_4510208_3246.html?xtmc=sesostris&xtcr=1 Sunt impresionante reprezentările în piatră dură (gneiss, diorit porfiric) ale faraonului Sesostris al III-lea (dinastia 12-a), un suveran egiptean extrem de vizionar şi iubitor de cultură care a fost înmormântat pe Esplanada Marelui Zeu Osiris de la Abydos http://fr.wikipedia.org/wiki/Abydos_%28%C3%89gypte%29

  30. Dreapta nu stie ce-i aia rusine/chiar de i-ar lovi in cap. Dupa ce luni de zile argumentau ca nu e bine ca PSD sa acumuleze cele doua paliere de putere in stat, acum isi reclama dreptul sa ia totul pentru ei. Niste golani demni de tot dispretul. Furaciunea dela alegeri sper ca nu mai surprinde pe nimeni – daca si in Republica Moldova a ‘obtinut’ 70%, dupa ce repudiase nevoia de a face campanie acolo, in afara hotarelor/sic!, poate doar victoria lui Tokes in jud. Constanta vine aproape prin enormitate. Asa ca D-lor Nastase, Geoana sau Ponta, nu-i nevoie de ‘mea culpa’, hotia e la ei.

  31. Zev , mai calm domnule,
    Inca niţel si il depaseai pe tampitul blogului acuzindu-l pe Nastase Adrian ca-i basist!

    Si inca o chestie si pe vremea dl. Nastase pe linga palat se gudurau multi ,si dl. Nastase Adrian avea prieteni „din tinerete” precum acest ghita o capusa care s-a atasat nedureros dar cu sechele de tanarul politician Ponta. Si pe vremea dl. Nastase pe linga Bitner la palat se perindau ilustrii membrii ai opozitiei un vizitator saptamanal la palatul Victoria era raposatul liberal miliardar Patriciu ….dar presa , mas media vremii ,potrivnice lui Nastase nu la putut surprinde cu vreunul din acestia nici macar la Cornu macar, darmite la Paris,Dubai , sau mai stiu eu alte cumparaturi……
    Aruncati bai dracului batista pe tambal si nu mai folositi trambite sud-africane ca ajungeti de tot mehlemul cu paparuda voastra!Mare rusine pentru un om de stanga, PM sa se dea in spectacol in Emirate impreuna cu omul de casa , sau s-o fi dus acolo sa-i ortodoxeasca pe arabi si sa devina sfant in viata in Romania?

    Zev, si inca o chestie deranjanta pentru inteligenta pe care eu o pretind de la citiva PSDisti care scriu pe acest blog, ce ii tot daţi bice , cu dreapta europeana , care roman a votat aceasta dreapta , poate doar Basescu ,care avea obligatiile legate de statul sau de guvernator al Dreptei Europene in Romania!
    Care om . care tanar care matur,batran roman a votat dreapta europeana , s-a votat frustrarea , sa votat pentru cinste , s-a votat impotriva minciunii , dezmatului partidului de la putere care a acumulat ,numarul cel mai mare de penali, s-a votat impotriva partidelor pe o conjunctura favorabila opozitiei conjunctura nascuta si de mizeriile pe care le-a vehiculat de Pota&Co. si de agitatorii sforaitori sau trambitasi de vuvuzele ai acestui partid!
    Dorinta votantilor ar putea fi efemere , iluzorii, cum tot asa sau dovedit si optiunile dumitale in Basescu atunci cind l-ai ales in 2004i nu ar fi prima data cind romanii sunt pacaliti!

    PS.
    As dori sa reamintesc , nu insa si tampilor , ca eu am fost singurul de pe acest blog care fara sa trambitzez ascensiunea lui Johannis , l-am avizat pe dl. Nastase ,atunci cind acesta,dupa primul tur „toasta” anticipa victoria lui Ponta ca voturile sunt „acolo”, si ca PSDeul poate fi salvat de citeva autobuze in plus pe la Teleorman, se vede insa ca pentru al0 salva ar fi fost nevoie de o mineriada dar….nu mai sunt nici mineri si nici tatucul nu era de ascultat!

  32. ~_>>_~..Ratiunile_Diminetii_!>~.._in_RO>~…Tableta de Intelepciune ?? „……Inotinid in aval sau amonte ! Sau incercind sa ajungem de pe un mal la altul ! Printre diverse obstacole de diferite marimi ! Cu totii vrem sa ajungem la destinatia finala !..dar E_greu_tare caci aici in Ro’ suntem precum intr-o mlastina-( ~Baltoaca~ )-Africana ! Inconjurati de o multime flaminda si lacoma..Ce se numesc CROCODILI_!.._de toate felurile si marimile_!!!_”……

Lasă un răspuns