„Cele Două Românii”, lansarea celui de-al doilea tiraj, la Gaudeamus

Duminică, 23 noiembrie, la ora 12, va avea loc, la Complexul Romexpo, Pavilionul Central, Sala Cupola, lansarea volumului meu, „Cele Două Românii”, al doilea tiraj. Va fi si un prilej de a compara campania electorală din 2004 cu cea de acum…

Invitatii mei, la această lansare de carte, vor fi  scriitorul Lucian Avramescu, deputatul Ionut Vulpescu, profesorul universitar Cristian Niculescu – directorul editurii, alături de jurnalistul Alessandra Stoicescu.

 

95 de gânduri despre “„Cele Două Românii”, lansarea celui de-al doilea tiraj, la Gaudeamus

 1. „Electoratul are totdeauna dreptate” e o ironie folosită și de dl. Năstase în 2004, doar că dl. Năstase a spus-o ironic, cum trebuia, iar Ponta a spus-o serios, ori fiindcă nu știe că e o ironie, ori fiindcă n-a vrut să inflameze spiritele.
  De fapt maxima „majoritatea are totdeauna dreptate” a fost contrazisă masiv de-a lungul istoriei.
  Un exemplu dintre multele e alegerea lui Hitler și susținerea lui timp îndelungat de către o largă majoritate.
  Problema e că, dacă a greșit majoritatea sau nu, se vede abia după multă vreme.

  Apreciază

 2. Deși nu mai era nevoie, vine o altă dovadă că procurorii fac niște abuzuri inimaginabile: acuzarea Ecaterinei Andronescu.
  Bag mâna în foc pentru ea, așa cum bag mâna în foc pentru alți demnitari din alte partide.
  Aproape sigur, deși nu se știe niciodată, ea va fi absolvită, dar imaginea ei va rămâne pătată pentru totdeauna.

  Jurnalistul Vlad Georgescu de la Europa Liberă mărturisește că media germană refuză să scrie despre afacerea EADS și că l-a sfătuit să stea la un loc.
  Ei?

  Apreciază

 3. În urma acestor alegeri, eu am priceput un singur lucru: trăim într-un paradox. În ultimii 20 de ani, au fost cinci alegeri prezidențiale și de fiecare dată am avut de ales între BINE și RĂU. De patru ori am votat BINELE, totuși în țară este RĂU. Ăsta este paradoxul românesc.

  Evident, există și o excepție, în 2000 am votat RĂUL (pentru că era mai mic). După ce am votat RĂUL, am scăpat de vizele pentru UE, România a intrat în NATO și a încheiat negocierile de aderare la UE, țara fiind practic admisă în Uniune. În plus, am avut 4 ani de creștere economică, între 5 și 9,1%. Asta a fost creșterea economică a României în anul 2004, conform datelor de pe site-ul băncii mondiale: 9,1%. Colac peste pupăză, această creștere economică a fost obținută fără bulă imobiliară, fără deficit, fără îndatorarea în valută a poporului și nici a statului.

  Dacă vă gândiți că ceea ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale a fost o anomalie, ei bine nu a fost. În Capitală s-a întâmplat exact același lucru. Timp de aproape 20 de ani bucureștenii și-a ales bine primarul general. Binele ăsta a avut și nume, mai multe chiar: Crin Halaicu, Victor Ciorbea nu contează că a fost primar doar câteva luni, apoi Viorel Lis, Traian Băsescu (de două ori) și Adriean Videanu. Paradoxal, deși bucureștenii au votat BINELE, în București a fost rău.

  În 2008, nu știu ce s-a întâmplat (poate a fost un moment de rătăcire, poate le-a luat Dumnezeu mințile), bucureștenii l-au votat primar pe Sorin Oprescu. În scurt timp, lucrările publice demarate în urmă cu ani de zile au început să fie finalizate. Bucureștenii au văzut ba un pod inaugurat, ba un stadion. Nu le-a venit să creadă! În Capitală nu se mai făcuse nimic de 20 de ani (în afară de turnuri peste catedrale, dar asta e o altă poveste). S-au dus să vadă minunile cu ochii, să le atingă! De atunci, au finalizate și inaugurate numeroase lucrări publice, însă oamenii nu mai merg să se închine la ele ca la sfintele moaște. A devenit o normalitate. Acum bucureștenii o ard cool în Centrul Vechi, care în 2008 arăta ca Dresda, în 1946, însă a fost renovat în cea mai mare parte.

  Sunt ferm convins că există o morală în povestea asta, însă nu îmi dau seama care este.

  Ion Stoica

  Comentariu furat de pe Critic Ayac

  Apreciază

 4. @George Ban noiembrie 19, 2014 la 1:21 pm

  Am precizat în primul comentariu din seara votului că nu am nimic a-i reproşa lui Victor Ponta şi nici staff-ului său de campanie ; dacă ar fi pierdut cu un procent poate m-aş fi întrebat dacă se putea face mai mult .
  Dar votul a fost total dezechilibrat şi atipic. S-au atins nişte cote aberante ale isteriei şi urii din partea „democraţilor” de dreapta . Simpla afirmaţie că ai votat cu Ponta poate să te coste în momentul acesta nişte dinţi din faţă adunaţi în batistă în miezul minunatei civilizaţii ardeleneşti, şi ştiu exact ce spun . Aşa că , „dreaptă- dreaptă „dar cu EXTREMĂ în preambul.

  Sunt convinsă că nu veţi rămâne singurul social-democrat din România .

  La fel cum sunt convinsă că eu voi continua să gândesc cu neuronii mei , fără impulsuri imbecile propagate pe reţelele de socializare .

  Pe de altă parte, domnule George Ban , noi suntem „enclavă” şi dumneavoastră ştiţi asta, aşa cum ştiu mulţi dintre cei care scriu aici ; de aceea , de fapt , ni s-au intersectat drumurile .

  Fiind „enclavă” , este posibil să avem o gamă mai variată de frustări , dar şi o putere de supravieţuire mult mai mare decât ceilalţi.

  Apreciază

 5. @ vsile

  esti un liberal adevarat : o jigodie , un tradator , discurs dublu , provocator , diversionist …

  Zilele trecute spuneai despre mine ca sunt un oarecare ion adrian care scrie pe nu stiu ce bloguri si te-ai inselat ! Acuma – in aceeasi logica – spui despre mine ca sunt corupt fara sa ma cunosti si sa stii cu ce ma ocup !

  Eu nu te cunosc si nu stiu cine esti dar pot sa-ti spun un lucru cu certitudine : esti o mare jigodie si un om fara caracter ! Si nu-ti face cinste de loc cu ce te ocupi !

  Apreciază

 6. AEP, autoritatea electorală permanentă, mai face altceva în afara paginii sale web http://www.roaep.ro/ ? Cred că domnul Titus Corlăţean a greşit într-un mod fundamental atunci când şi-a asumat vinovăţia într-o chestiune unde responsabilitatea ţinea de conducerea de la AEP. Traian Băsescu a băgat atâta groază în clasa politică românească, încât aceasta nici măcar nu mai poate să gândească !

  Apreciază

 7. Boboru e satisfăcut de faptul că toate cererile de arestarea parlamentarilor pentru cercetări au fost aprobate.
  În Constituție scrie că Parlamentul POATE aproba arestarea, deci nu e obligat, deci cercetările pot fi făcute de procurori cu suspecții în libertate.
  Fiindcă deocamdată Constituția e asta care e, deci procurorii trebuie să trimită cereri, propun ca ele să se oprească la registratura Parlamentului, iar funcționarul administrativ/ instalatorul/ portarul/ menajera să pună o ștampilă cu APROBAT și să le trimită la Parchet.
  Ce rost are să mai fie predate la comisiile de specialitate, parlamentarii să citească referatele procurorilor, documentele anexate…? Timp pierdut.
  Dacă se va modifica Constituția, să se șteargă din ea „imunitatea” asta nenorocită (dar a președintelui – nu!), iar parlamentarii să fie arestați pe loturi, câte 10 câte 10, la fiecare denunț patriotic făcut de oameni de bine.

  Nu încetez să mă întreb cum Dumnezeu se întâmplă că la toate alegerile ielectoratu alege pe plan local și central numai necistiți din rândurile lor de români cinstiți care rămân pe dinafara Parlamentului, primăriilor, consiliilor locale și județene… Insule de oameni necinstiți într-o mare de oameni cinstiți…

  Apreciază

 8. @ All

  Au trecut , iata, trei zile de la „marea batalie de la Austerlitz” si inca invinsii nu au reusit sa-si adune ranitii si „mortii” de pe campul de lupta.
  Desigur, dupa razboi, se gasesc destui strategi care sa critice tactica aleasa, sau sa reproseze invingatorului ca nu merita sa castige din diverse motive.
  Domnilor, inainte de a va lega de persoana d-lui Johannis si de cata pregatire au tinerii care au votat cu domnia sa, v-as ruga sa tineti seama ca n-a fost o batatlie ca in evul mediu intre doi calareti inarmati cu spade, sulite si buzdugane.
  Eroii acestei dispute sunt votantii. Mi se pare lipsa de bun simt, ca sa nu spun mai mult, sa-i acuzi pe tinerii care s-au mobilizat la vot gratie retelelor de socializare, jignindu-i ca fiind lipsiti de judecata limpede.
  Dar cei lipsiti de educatie sau cu cel mult 8 clase(cca 1800.000, in total) care au votat in turul I cu Ponta au mai mult discernamant politic, fiindca au fost atrasi cu diverse pomeni?
  Dintre toate postarile de mai sus, cea mai anapoda mi s-a parut cea apartinand lui @Cornu. Fiti atenti ce vrea de la Ponta acest participant:

  „Zero compromis, perseverenta, masuri economice bune, lupta impotriva coruptilor portocalii cu toata forta, sunt doar cateva sugestii care-i vor pune cu botul pe labe pe proaspetii liberali portocalii. Dl Ponta trebuie sa se asigure ca Basescu va fi judecat pentru ilegalitatile comise, iar cu Iohanis trebuie sa colaboreze rece, strict institutional, nu trebuie sa fie prieten si nici nu trebuie sa aiba incredere in el. PSD-ul trebuie sa aiba maturitatea necesara si sa-i excluda pe toti cei care au adus deservicii de imagine acestui partid, de ex Ioan Rus, Vanghelie, Negoita, etc. Va doresc succes!”

  Ma intreb de cand un prim ministru trebuie sa dirijeze justitia impotriva adevrsarilor politici? De cand un prim ministru trebuie sa-si aserveasca justitia si „sa se asigure ca Basescu va fi judecat pentru ilegalitatile comise”? In plus, cica, Ponta trebuie sa duca un adevarat razboi rece cu presedintele nou ales.
  Tovarase Cornu, nu stiu ce hram porti, ce varsta si ce pregatire profesionala ai, dar gandesti exact ca un comunist din anii ’50. Pe de alta parte, vad ca ai o fixatie gen Olguta vasilescu vizavi de liderii din Ardeal ai psd: nu poate fi decalarat vinovat Rus( sau Dancu ori altul) pentru insuccesele psd in Ardeal fiindca pe aici nu domina spiritul de turma precum in Oltenia. Ardelenii nu sunt atat de repeziti la vorba precum Ponta, o dezbatere intre un pesedist oltean si un ardelean de alta culoare politica nu trebuie judecata dupa viteza cu care se emit minciuni sfruntate (de ex ca ICCJ ar fi infirmat plagiatul sau ca MAE German nu ar da voie sa se organizeze sectii de votare decat in cladirea ambasadei si consulatelor, etc) ci pe adevar si respect reciproc(adica nu-i consumi timpul alocat partenerului, prin metoda intreruperii abuzive si repetate)

  O alta problema este cea a capacitatii intelectuale a d-lui Johannis. Sunt in eroare grava toti cei care il judeca dupa viteza cu care replica. Ponta turuie precum un motor de Ferrari, dar nu prea spune nimic interesant, nimic original. pana si cifrele de pe „fituicile”(cum le-a denumit Klaus) erau rodul muncii echipei, fiindca s-a vazut ca fara hartiile acelea, Ponta nu mai avea verva, doar aroganta.
  De unde stiti voi, cei care il considerati pe ponta net superior lui Johannis, ca nu va inselati? Ponta , de exemplu, ne-a aratat de cateva ori ca are lapsusuri in materie de drept, dar nu stim daca Klaus a uitat logica fenomenelor fizice, pe care se bazeaza judecata unui om atunci cand este confruntat cu practica.

  Mai discutam daca vom avea ocazia, adica daca veti apuca sa cititi acest mesaj….

  Apreciază

 9. @Cris; patrunderea intr-un sistem informatic este posibila numai daca sunt lasate porti de intrare in sistem, ori daca, eronat sau deliberat, software-ul sistem permite transferul controlului in exterior.

  Apreciază

 10. @ZeV…coada intre picioare precum face pisicul fricos si fuga in concediu. 🙂
  …………………………………………………………………………………………………………..
  Afirmam in urma cu ceva timp ca esti campionul previziunilor care nu se implinesc niciodata si mai mult,se implinesc exact pe dos.
  Ti-am spus sa intri in arhiva si sa-ti recitesti toate mesajele pentru a constata ca toate postarile tale din ultimii 2 ani,sunt lipsite de orice valoare.
  Tot ce ai spus ca..sigur,sigur,sigur…se va intampla…sigur,sigur,sigur s-a intamplat exact invers.
  Si daca tot intri in arhiva,citeste si postarile mele pentru a constata ca previziunile mele s-au adevarit la ..virgula.
  In legatura cu ultimele evenimente:am spus ca vom fi la inceput cateva zeci de mii de oameni in strada apoi cateva sute de mii? Am spus!
  S-a adevarit? Da!
  Am spus ca sasul nostru din Ardeal va castiga alegerile?
  Nu doar ca le-a castigat dar v-a batut mar chiar si la voi acasa.
  …………………………………………………………………………………………………………..
  Dar gata?…ti-ai scos din vocabular sintagma ”noi romanii”? 🙂
  Nu mai veniti voi romanii ortodocsi cu barbosii in sutane in frunte peste noi basistii si dreptacii? 🙂
  Parca spuneai ca dupa alegeri,o sa va apucati voi romanii sa ne educati pe noi basistii si dreptacii.Cand incep orele? 🙂
  Nu doar ca nu mai ai curajul sa rostesti ”noi romanii”,dar de dumnica nu mai ai curajul sa rostesti nici macar :noi moldovenii,noi locuitorii din judetul Iasi,noi locuitorii orasului Iasi..si daca te scutur mai bine…nici macar,noi lucuitorii din cartierul in care locuiesc. 🙂
  V-am batut din nou cum nu ati fost batuti pe vremea cand ati fost,copii mici si obraznici”.
  In rest ce-ar mai fi de discutat? Ce mai era de discutat dupa ce Germania a infins Brazila cu 7-0?
  Si totusi…stai pe aproape ca altfel,nici nu sti ce pierzi. 🙂

  Apreciază

 11. Declaratiile recente ale lui Lavrov despre NATO ar trebui sa dea de gindit conducatorilor Romaniei. Un razboi nu mai este de negindit judecind dupa declaratiile recente ale lui Lavrov si Putin si actiunile de consolidare militara a Rusiei. Cred ca Iohannis are nevoie nu doar de o politica atlanticista, dar de o politica de stat in vecinatatea Rusiei, care ar fi printre primele afectate in cazul unui conflict militar.

  Cred ca lucrurile au luat o turnura foarte proasta dupa Brisbane. Vizita ulterioara a ministrului de externe german la Moscova nu pare sa fi produs nimic pozitiv. In lipsa altor semnale, ma astept ca Rusiei sa raspunda la ceea ce ei vad ca o inceracre a americanilor de a ii cuceri. Declaratia lui Putin e foarte grava. Nu stiu daca la Bucuresti se intelege asta si daca se actioneaza in interesul national, care ar trebui sa fie masuri de promovare a pacii in paralel cu cele de intarire a apararii nationale.

  Apreciază

 12. Antologica Iohannis / +Claudiu Pândaru: Domnule Iohannis, câte case aveţi domne… ?
  Klaus Iohannis: Câte scrie în declaraţia de avere.
  Claudiu Pândaru: Păi, spuneţi-le!
  Klaus Iohannis: Citiţi-o, şi veţi vedea !
  Claudiu Pândaru: Sunt cinci, şapte…
  Klaus Iohannis: Exact câte scrie acolo. Sînt convins că aveţi un exemplar, puteţi să studiaţi…Scrie şi câţi metri pătraţi…Pot să vă spun şi adresa, dacă doriţi.
  Claudiu Pândaru: Apreciaţi şi dumneavoastră drept corect, dreptul oricui de a pune nişte întrebări. Cum aţi ajuns în posesia lor ?
  Klaus Iohannis: Cumpărându-le.
  Claudiu Pândaru: Cu ce bani?
  Klaus Iohannis: Banii mei.
  Claudiu Pândaru: Făcuţi de unde, domnule … ?
  Klaus Iohannis: Făcuţi din muncă cinstită.
  Moderatorul Claudiu Pândaru începe să rîdă…
  Claudiu Pândaru: Aţi fost profesor.
  Klaus Iohannis: Da, am fost şi profesor.
  Claudiu Pândaru: Uneori salariul de profesor abia le permite unora să trăiască de la o lună la alta.
  Klaus Iohannis: Da, este o mare problemă.
  Claudiu Pândaru: Profesorii, învăţătorii, educatorii se întreabă, eu cu ce am greşit, de ce nu am reuşit ca prin muncă cinstită ca domnul Iohannis să am şase case?
  Klaus Iohannis: Ghinion…+
  Comentariul meu : Cererea de meditaţii la fizică depindea foarte mult de conjuctura economică. Perioada cea mai favorabilă s-a înregistrat în epoca Nicolae Ceauşescu, atunci când se construiau industriile României. România avea nevoie de ingineri. Iar proba de fizică era obligatorie pentru admiterea la politehnică. Nicolae Ceauşescu primea bani de la World Bank pentru acele industrii. O parte din acei bani mergea în salariile tehnicienilor şi inginerilor. Părinţii care lucrau în acele industrii vroiau să îşi orienteze pruncii pe aceeaşi direcţie din economie.

  Apreciază

 13. Romania, sub domnia unui stereotip politic: Guvernatorii se schimba, angajamentul si poporul raman la fel. Au inceput sa apara mesaje din Vest privindu-l pe apropiatul predator de stafeta de la Cotroceni. Unul mi-a atras atentia. Angajamentul proaspatului presedinte Traian Basescu (in decembrie 2004 iesise invingator in alegerile prezidentiale), in fata Council on Foreign Relations-Washington, din februarie 2005, ca nu va lasa Romania pe mana spoliatorilor, hotilor si talharilor, este considerat de unii analisti si istorici drept un juramant de vasalitate, dupa indelungatul obicei stabilit de Inalta Poarta (Bizantyon sau Constantinopol in limba greaca, Tarigrad in vechile texte romanesti, Istanbul, azi, incepand din 1930). Aceasta opinie este impartasita de mare parte a romanilor, in special prin prisma austeritatii de pana in 2012, a referendumului de demitere din acelasi an si a concesiilor facute lobbystilor si corporatistilor vestici privind resursele naturale romanesti. Potrivit acestei credinte populare, tinta afirmatiilor de “spoliatori”, “hoti” si “talhari” a fost chiar poporul roman, dupa modelul guvernatorilor, care tineau sub ascultare populatiile din colonii prin proferarea unor astfel de acuzatii. Privind “prietenia pe viata”, pe care un politician o declara altui politician, sper sa fie adevarata. L-ar contrazice, astfel, pe lordul Palmerston, care spunea ca in politica nu exista sentimente eterne, ci doar interese eterne. In 2024, cand predator va fi Klaus Iohannis, stereotipul se va repeta: Pleaca al lor, vine al lor, noi ramanem tot cum vor…
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/portret-de-presedinte-despre-traian-basescu/

  Apreciază

 14. @sadicul, nu te impauna atata, ai scris si scrii o gramada de prostii pe aici.
  Tie nu ti-e rusine sa jignesti o multime de oameni pe motive religioase? Nerusinatule!
  @gruia lui novac: tu ce faci, iti exersezi limbajul politic pe aici? In primul rand, PNL nu mai este partid liberal (dar national!) ci popular. In al doilea rand nu toti „all” il judeca pe Johannis dupa viteza cu care cuvinteaza. Insa asta nu inseamna ca rezultatul judecatii ii este mai favorabil. Tot asa cum pentru tine Johannis va fi intotdeauna un presedinte bun, orice ar face.

  Apreciază

 15. @blogideologic, tu stii ce cerere mare de fizicieni a fost in Sibiu in ultimul sfert de secol? Pentru orice profesie se cauta un fizician. Chiar si ca sa fii somer trebuia sa fii absolvent de fizica. Eu as adauga o intrebare scriselor tale: si-a platit omul impozitele pe meditatii? Ia sa verificam la ANAF, ce venituri din meditatii declara el si ce impozite platea?

  Apreciază

 16. E … nu stoiu ce cred aioa de l-au votatara pe Iohanescu .. da sa vedem ce crez altii ..
  Deci din digi24.ro Financial Times: Rezultatul alegerilor prezidențiale din România, probabil cel mai bun eveniment politic din Europa
  Din care extrag urmatoarele citate :
  „Rezultatul alegerilor prezidenţiale din România s-ar putea dovedi cel mai bun eveniment politic din Europa anul acesta fiind încurajator pentru cele trei lucruri pe care le arată despre Europa Centrală şi de Est: politica etnică problematică, lupta continuă împotriva corupţiei şi competiţia între alianţa euroatlantică şi Rusia. (…) Rezultatul alegerilor din România oferă speranţa unui viitor al toleranţei
  Deci un viitor al tolerantei ..?! Era cumva pusa sub semnul ingtrebarii ? E pe la noi un partid precum UKIP sau Jobick?!
  Da sa continuam :
  „În unele privințe, România este mai puțin expusă decât vecinii ei la presiunea rusă. Depinde mai puțin de energia rusească. Ca națiune latină care cândva a pierdut teritorii în fața Uniunii Sovietice, este imună la panslavism și nu-și face iluzii despre modul în care Kremlinul folosește puterea. Cu toate aceastea, din când în când se aude că politicieni români de rang înalt exprimă în particular ideea de a face o înțelegere cu președintele Vladimir Putin ce ar oferi Rusiei dominația permanentă asupra sud-estului Ucrainei”, scrie autorul articolului, Tony Barber. „Dl Iohannis e puțin probabil să se joace cu astfel de idei. Capolitician de centru-dreapta, etnic german, are relații excelente cu Angela Merkel. Împărtășește aceleași vederi în privința pericolului reprezentat nu numai de intervenția Rusiei în Ucraina, dar și în ceea ce privește sprijinul pentru Transnistria. În mandatul lui Iohannis, este de așteptat ca România să contribuie la o poziție mai coerentă și mai unită a UE împotriva Rusiei”
  hm vedeti boldirile!!
  Cam ce va sugereaza ?! Auz?

  ma rog ala Barbieru scrie si ca cum FT subliniază că Iohannis nu poate schimba totul peste noapte, dar ascensiunea sa la Preşedinţie este un semn că politicienii nu vor scăpa probabil nepedepsiţi pentru abuzul de putere Dar este de prsupus ca inteligentii de votaci iohanisti nu prea rsusesc sa intelaga asta . Ca cum zicea si aia Gorghiu ca amicii de ai ei au asteptari infinite .. iar „Westu” asteapta ce? Sa fortze cumva pe ANgelika sa nu mai cimpere gaze de la rusi ?!

  E.. gutzanii care au stat ore in sir la coada o sa patza ca cu specilaistii lu Emil. Ca au asteptat sa li se dea si ni-s-a luat!!

  Da observati ce scrie asta : scensiunea sa la Preşedinţie este un semn că politicienii nu vor scăpa probabil nepedepsiţi pentru abuzul de putere. Adica se cer niste motzoci. E nevoie de detalii ?!

  Apreciază

 17. Felicitarile noastre , noi suntem printre acei privilegiati , posesorii unui exemplar , cu dedicatie ( ajuns la pg.679 „Primavara Social Democrata ” ) !
  Asteptam epuizarea si al celui de-al doile tiraj si sa urmeze si nr.3…… !

  @ off topic

  =ar putea ponta sa le ceara banii inapoi la toti consilierii aia de kkat , care l-au ingopat de viu ?

  =fenomenul „uniti salvam….” , a lovit din nou !

  =intrebarea pt. toti mancatorii de borsh este : de data asta cine i-a mai platit mai ramelor ? rusii , americanii , masonistii , sau vaticanistii ?

  =cine a stiut sa-i capaciteze p-astia , a castigat !

  Apreciază

 18. Am pierdut ! Am pierdut pe mana noastra… Si ca partid si ca tara! Ce ramane de facut? Multe! Cine inca nu a inteles e fie rau intentionat, fie prost, fie total dezinteresat iar dezinteresul, la nivel de partid e rezultatul „ managementului „ gestionat deloc bine de catre echipa de conducere, iar la nivel de tarisoara … ei bine inca un semnal ca ceva e putred sub soare, ca ceva nu merge si daca nu remediem si predam armele si nu luptam pentru noi toti, atunci ne vom fi meritand soarta. Nadajduiesc sa NU capitulam ci sa strangem randurile, sa continuam sa luptam!
  Sunt mahnita, tare mahnita… Cei care ma cunosc ( nu cei care ma doar stiu ) , aceia stiu ca… ca pentru mine personal, rezultatul acestor alegeri a fost unul previzibil! Mi-am facut mereu datoria fata de partid, in felul meu, am incercat sa scutur si sa aduc cu picioarele pe pamant , sa vaza realitatea, sa-I scutur, pe cat mai multi. N-a depins de mine sau, nu doar de mine ca n-au avut nici dorinta, nici putinta sa ia in seama, sa ia in calcul, mamicuta lui de calcul, si ceea ce-am tot spus eu si cei ca mine si care existam desi suntem ignorati, marginalizati si persiflati de catre…. ai nostri !
  Pentru PSD, vb strict despre PSD ( ! ) pierderea acestor alegeri este benefica si stiu ce afirm CU discernamant. N-am reusit in toti acesti ani sa reformam acest partid. Am facut niste achizitii : oameni cu bani. Doar oameni cu bani pentru care activitatea de partid nu e absolut necesara. Nu s-a acordat nicio atentie avertismentelor facute de catre Adrian Nastase, cel care a foarte bine punctat faptul ca transferul intre generatii se impune facut intr-un anume fel si-l citez pe Adrian Nastase , Politician pe care numai de prostie NU il poti suspecta : “Eu cred in continuare in necesitatea “coabitarii” generatiilor. Si in politica si in activitatea guvernamentala sau in cea parlamentara. ( … ) “ ““Head hunting” pentru Romania ar trebui sa insemne, in opinia mea, nu doar atragerea tinerilor spre guvernare ci si valorificarea experientei celor mai in varsta. Intr-o formula de echipa si pentru transmiterea stafetei. “
  NU am acordat suficienta atentie semnalelor transmise noua de catre electorat ! Tara pare ca merge sub anumite aspecte inainte, PSD bate pasul pe loc si aceasta NU e bine. Mediul online a devenit o arma, o platforma de nu doar socializare. L-am lasat pe mana unor neaveniti, ca deh, au bani… asa, si… Nu am acordat suficienta atentie tinerilor din Romania, tineri care nu au locuri de munca, nu au prea multe perspective, nu au, din pacate, modele ori decid sa urmeze “ modele “… Sunt dezorientati, confuzi, sunt furiosi acesti tineri si aceasta SI din vina noastra. Ca sa nu mai pomenesc ca sub aspectul nevoilor cu care se confrunta tinerii patriei, sunt furiosi pe buna dreptate.
  Am marginalizat oameni cu experienta, muncitori, capabili si abili, am pus la loc de frunte tot soiul de loaze, tipe agatate scai de reverele unor domni “ politicieni “ in detrimentul inteligentei. Le-am oferit cu dezinvoltura si inconstienta acestor tipe si functii, arzand etape, si locuri de munca bine remunerate si autoritate, stergand pe jos cu cei care muncesc, au merite si sunt capabili. Alta barn ape care daca o toleram, perpetuam si n-o oprim, e vai steaua noastra, ca partid. Am dat crezare celor ce mereu au jucat la doua capete si am dat cu incrancenare prosteasca cu tifla celor ce au fost transanti, criticii-constructivi ! Ori acei critici sunt mai credibili si vor devein si mai vocali pentru ca s-au dovedit a fi fost deloc aroganti si suficienti, ci, cei cu adevarat cunoscatori.
  Si-aici o sa spun ceva ce va surprinde pe multa lumea, venind din partea constantului adversar al lui Frunzaverde, adicatelea , dumneamea : ei bine, a avut dreptate Sorin Frunzaverde cand a spus ca aroganta si suficienta ne-au “ ajutat “ sa obtinem rezultatele pe care le-am obtinut la aceste alegeri. Repet, niciodata NU voi fi fan, cu atat mai putin prieten al “ ayatollahului “, dar niciodata nu l-am catalogat pe acesta ca fiind prost, dimpotriva, mereu am subliniat ca poseda o inteligenta nativa, mult peste media multor sanchi politicieni, din pacate, inteligenta canalizata deseori diabolic.
  Am acordat insuficienta atentie “ fenomenului diaspora “ ! Si e una din barnele noastre:
  „Diaspora a fost un punct slab al PSD și al guvernării noastre. Sigur că s-a produs și un exod masiv de români din străinătate, și contactele cu țara in general au fost delicate, dificile și mai ales contactele politice. Cred că partidul nu a dat atenția cuvenită relațiilor cu …
  S-a ajuns la 3 milioane de români care au plecat din țară, și care lucrează în condiții dificile, grele. Cred că a fost o slăbiciune că nu a dat o atenția cuvenită unei legături și politice dincolo de legăturile cuvenite cu ambasadele, cu structurile de stat”, a declarat Presedintele de onoare al PSD, dl. Ion Iliescu.
  Aceste Alegeri prin rezultatele lor – perpetuarea Mafiilor PD-L, mentinerea in peisaj a camarilei DEMISULUI, a personajelor de foarte trista , speram noi, amintire ( Videanu, Blaga, Anastase, Frunzaverde, Udrea, Boc, etc etc ) NU aduc nimic bun pentru tara, NIMIC BUN !!
  De-aceea e absolut necesar sa RAMANEM LA GUVERNARE, daaaar : daca vom continua sa raspundem la tot soiul de comenzi venite de la tot soiul de stapani sau fifi-inaripati care se erijeaza in stapani… daca vom continua sa ignoram realitati, daca vom subestima abilitatile adversarilor nostri care vor miza pe motiuni de cenzura si p e presiunea strazii cu scopul inhatarii cu japca a guvernarii ( !! ), daca nu ne vom debarasa de balast, de nonvalori si mere otravite, daca nu remediem greselile si nu stopam gafele, daca nu redevenim social-democrati si nu cautam prin toate mijloacele sa ne aproiem de oameni, sa ne ridicam la nivelul asteptarilor lor, daca…. atunci ne pasc 10 ani de Opozitie si mai grav, riscam sa chiar disparem din peisajul politichiei mioritice si asa vai arhitectonica ei !!!
  Nu pot concluziona fără să atrag atenția asupra următoarelor :
  Curajul se vede in apararea patriei !
  Ce aș transmite Diasporei :
  Nimeni nu pleacă de drag, de bună voie , de prea mult bine ci pentru mai bine, în bejenie ! Vinovați pentru destrămarea familiilor, pentru dor și lacrimi, pentru sărăcie, nevoi, sunt mulți ! Totuși : o datorie mare avem nainte de cele după familie, aceea de-a rămâne patrioți, aceea de-a face ceva concret pentru Patrie, aceea de-a NU trăda Patria, aceea de-a iubi Patria mumă ! Și-atunci, nu ești masă de manevră a nimănui, nu te lași dus de val, nu ești plastilină în mâna unor agitatori direct interesați, nu ești lacheul nimănui – e deajuns să gândești, să fii tu, să nu rămâi dator Patriei, să-ți iubești Patria, să nu răspunzi provocărilor de niciun fel dar să fii onest față de Patrie ! Patria noastră NU merită să fie colonie divizată, dezbinată în beneficiul vreunei mari puteri – aceasta dacă și numai dacă avem destulă minte și iubire și onestitate și mai ales Demnitate să NU o trădăm, să NU o vindem pe iluzii și să NU uităm nimic din ce a făcut rău Patriei, românilor, familiilor noastre !
  ” Tara este ca si o iubire.
  Nu poti sa spui ca o iubesti de la departare. Iubirea are nevoie de intelegere, de sprijin, de cuvinte atunci cand o doare. Cand este prost imbracata are nevoie de haine sau cel putin de intelegere.
  Tara o poti iubi de la distanta, asa cum iubesti un film de la Holywood.
  Tara se iubeste stand cu ea, sau daca imprejurarile te-au dus departe facand ceva in mod activ pentru ea.
  nu poti sa iti iubesti tara o data la patru ani.
  daca faci asa…sa nu ai pretentii de la ea! ”
  ați votat pentru DESTRĂMAREA PATRIEI , naivilor !!!!
  ” Deci e comunistă, hein ? Nu regiunile, invenție stalinistă impusă de ruși, tot în comunism, sînt problema, ci revenirea la formula antebelică a județelor, valabilă și astăzi, după ce România a respins planul de (dez)integrare sovietic (planul Valev) care ar fi vrut să grupeze economic regiunile românești cu cele bulgare, ungare, etc, cu intenția de a distruge coerența industrială și agricolă a țării și de a scoate decizia din mîna autorităților naționale.
  Comunistă, hein ? Cu “comunismul” ăsta vrei să se lupte “entuziaștii” cu caș (de Sibiu) la gură, care au citit în manualele sorosiste de istorie despre regionalistul Sabin Gherman și despre madam Mungiu-Pippidi, tovarăși… pardon, camarazi de idei cu Lucian Boia, demitificatorul “mercenarului” Mihai Viteazul ?
  Nici nu a fost confirmat, nici nu s-a instalat, abia au trecut 2 zile și deja a dat comenzi, s-a răstit și a afirmat că vrea toată puterea, iar acum… ni se semnalează, prin oficină de presă, că tot sîntem luați de proști, direct tema de bază: regionalizarea “anticomunistă”.
  Înțelegeți acum de ce trebuia inventat acest neamț reformat, fost șef al UDMR-ului german, și trebuia cocoțat peste 6.300.000 de voturi anti, dar care se pun drept legitimitate acordată de români dumnealui, cel gata de a susține “discuția serioasă” despre destrămarea României ? ”
  https://conumishu.wordpress.com/2014/11/19/johannis-contra-unitatii-romaniei/
  Aș mai atrage atenția Diasporei și la :
  Radu Tudor scrie despre mișcarea făcută de Renate Weber, care a decis să plece din PPE în ziua în care Iohannis a devenit președintele României. ( !!!!!!!!!!!!!!!!!! ) – ASTA SPUNE F MULTE DESPRE RĂUL CE S-A ABĂTUT PE CERUL ROMÂNIEI DEVENITĂ O COLONIE DEZBINATĂ A GERMANY ! Johannis e LACHEUL coanei Merkel, NU patriot român, punct.
  „Foarte interesanta miscarea facuta de Renate Weber. Un etnic german, un politician liberal valoros, un jurist de marca in domeniul drepturilor omului (!) pleaca din PPE in ziua in care Iohannis devine presedintele Romaniei. Aceasta decizie are cu siguranta un substrat serios, nu e facuta la plezneala.
  In momentul de fata, trei polticieni cu orientare liberala sunt in ALDE si nu in PPE, unde sunt PNL, PDL, PMP si UDMR : Renate Weber, Norica Nicolai si Mircea Diaconu (independent).
  http://www.dcnews.ro/radu-tudor-weber-nicht-iohannis-warum_459775.html?fb_action_ids=761626220591197&fb_action_types=og.likes
  Și câteva întrebări pentru Victor Ponta pe care dumneamea NU l-a trădat da-mi vine să urlu numele unora care au făcut-o și nu pot ( !!! ):
  – pentru ce mama naibii a plătit zăbăuci precum Mirel Palada și deasemeni șleahta de-și zice ” echipa VP ” pe rețelele de socializare ??!!! că iară-mi amintesc cum singura lor ” realizare ” fu să ne îngrădească pe noi, pesediștii CU opinii, multe critice dar constructive…
  – la ce i-a folosit achiziția sanchi consilier Wesley Clark cu apucăturile lui Thaci ( UCK ) și pus doar pe… căpătuit pe oriunde e miros de petrol, gas ??!!
  – de ce nu are și nu a avut VP, un consilier de imagine CITĂV care să se și priceapă la câte ceva???!!!
  – pentru ce mama naibii nu tine seama de sfaturile AN-ului ??!!!
  – de ce la noi, spre deosebire de cloaca, haita de hiene a Mafiilor PD-L, sinteza și comunicarea e la pământ, de ce am trimis la naiba comunicatorii, de ce nu suntem organizați bine în online, de ce cei care muncesc mai ales în online nu sunt motivati, remunerati la o adică, că orice muncă se plătește ( implică ore de muncă, cheltuieli, plata curentului, netului, neglijarea altor sarcini, etc ) – da ne fălim că menținem în partid tovarăși potenți financiar și cam atât de mansarda lor..
  – cum buba de s-a ajuns până aici : să fie chiar PSD un partid de canibali, ne sfâșiem unii pe alții, ne dinamităm din interior, ne trădăm, etc – până când ???
  NU vreau să dispară PSD !! NU avem voie să permitem asta ! Trebuie să ne revenim, să ne adunăm de pe miriști, să luptăm și să încetăm cu comportamentul de FĂTĂLĂI ! Și să REDEVENIM cu adevărat social-democrați că văz pe feude ” stimabili ” care numai aista NU sunt, deși ziceau că ar fi !
  ” Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator. ”
  Petre Ţuţea

  p.s. personal am atras repetat atenția și la nivel de județ ( ! ) și lui VP și la nivel central că nu e de glumit, neglijat cu mediul online, cu Diaspora, cu tot ce tine de comunicare, cu aproierea de Oameni, dar… dar parcă s-au încrâncenat să-mi demonstreze musai că io-s ne-bună pentru lumea lor ” bună”. Măcar dumneamea e constantă și social-democrat și bine-intenționat și pot fi suspectată de orice, numai că aș da dovadă de lașitate , BA ! NU eu sunt fătălău, nici de docilitate nu mă poa suspecta careva, darămite de a nu spune lucrurilor pe nume și deseori cu nume !
  p.p.s. nu doresc polemică cu absolut NIMENI de pe acest blog ! să mă evite cui nu-I convine prezența mea ori spusele mele, punct.

  Apreciază

 19. Destrăbălarea ideologică anti- românească şi anti-ortodoxă de pe http://www.contributors.ro/editorial/acuz/ Să nu uităm că această oficină de propagandă în linie a fost creată la iniţiativa culturnikului Vladimir Tismăneanu, fiul bolşevicului pro-sovietic Lioncik Tismineţki, acela care a coordonat eficient şi cu foarte mult succes, începând cu anul 1948, arderea cărţilor de învăţătură românească aflate în bibliotecile publice şi particulare din România. Excelează prin virulenţă în acest număr execrabil din contributors.ro domnul (?) Adrian Papahagi, partizanul candidatului prezidenţial Klaus Iohannis.

  Apreciază

 20. În mesajul său de victorie după alegeri, domnul Klaus Iohannis s-a adresat exclusiv partizanilor săi. Bănuiesc că a fost un lapsus voluntar, destinat să producă urmări care să mute România de pe făgaşul firesc al istoriei sale. Astfel, +După victoria zdrobitoare în alegeri, “martorii lui Macovei” dau startul “REVOLUŢIEI” NEO-IACOBINE ŞI NEO-BOLŞEVICE, chemând “la arme” împotriva Bisericii ortodoxe române: BOR este “TUMOARE PE CORPUL SOCIAL AL ŢĂRII”; se cere DEMISIA PATRIARHULUI DANIEL.+ SURSA http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/11/17/razboiul-cultural-abia-incepe-bor-este-tumoare-sociala-papahagi-cere-demisia-patriarhului-daniel/

  Apreciază

 21. @ blogi,

  KJ era intrebat pt a nu stiu cata oara despre acelasi lucru, doar pt ca patronii postului respectiv incasau stipendii de la guvernul Ponta si trebuiau sa-l mentina mereu in atentia oprobiului public cu aceleasi teme convenabile contracandidatului, iar asta, sasul, se prinsese si raspundea plictisit si cam la misto, lasandu-i sa-si faca numarul. Doar nu iti inchipui ca e prost si nu stie sa elaboreze raspunsuri… in fond si tu esti fizician si nu vorbim despre Vanghelie…

  Avantajul a fost al sau pana la urma, pt ca desi nu multi romani detin 6-7 proprietati, toti vor ca asta sa fie permis, nu condamnabil. Deci sasul gandeste adanc si evalueaza impactul final, nu cel de moment!

  Apreciază

 22. @ Cris,

  se poate vota oricum in baza CNP-ului si renuntand la secretomania legata de optiunea personala, deci chiar telefonic. Votul este un drept constitutional si se exercita in mod liber, deci nu are de ce sa fie secret, iar daca cineva iti face mizerii pt cum ai votat, dai la procuror o nota si respectivul trebuie scos din joc, daca-i la stat dat afara automat, daca-i patron interzis de la vot vreo 10-20 de ani sa zicem, ca sa-i ajunga…

  Cata vreme nu exista transparenta totala si nu pot verifica daca a fost inregistrat corect votul meu pe un site public al BEC, vor dainui vesnic suspiciuni de fraudare. Sa fim seriosi, doar nu votam partide teroriste sau naziste, votam forte politice care exista in mod legal in Romania.

  Evident, calculatorul va gasi CNP-urile multiple si tot evident, le va anula pe toate. Apoi ulterior, STS poate depista de unde au fost trimise voturile multiple pe un CNP, il poate valida pe cel real si lua de ciuf pe cei care l-au multiplicat.

  Eventual, se poate prevede o etapa suplimentara, a doua zi, de confirmare, fiacare sa-si trimita inca o data optiunea, poate chiar si un cod aleatoriu emis de calculator, si e greu de presupus ca cei care au multiplicat votul cuiva vor face toate multiplicarile la fel si a doua oara, pt ca nu vor multiplica doar cateva voturi, ci sute de mii sau milioane! Un PC care ar face asta permanent este usor de depistat!!! Apoi putina puscarie si le va trece tuturor cheful de vot multiplu!

  Singura problema este ca trebuie scosi din joc mortii, nebunii si condamnatii fara drept de vot, iar asta este ceva imposibil intr-o tara incapabila sa faca un recensamant cat de cat precis.

  Apreciază

 23. Blogi,

  Iar esti plin de ura si ajungi din nou cu o uratura drept in aratura!

  P:ai intrebarile prea-cinstitului Pandaru se pliaza si pe domnul Profesor Nastase ?
  Intrebarea esentiala ar fi fost „cite case avea Johannis inainte de a fi primar” si eu observ ca aceasta intrebare esentiala lipseste si la Pindaru dar si la dumneata!
  Restul schema cu meditatia asa cum bine cunoasteti a mers nu numai pe vremea lui Ceausescu dar si dupa .Acum oamenii isi mediteaza copii din grupa pregatitoare sau nici atata lucru nu stiti?

  Un vechi prieten semi – american imi trimite un mesaj educativ american in care suntem instructionati de un domn chel cum sa devenim buni alegatori precum alegatorii lui Obama intro tara in care doar turistii sunt inteligenti.
  Ce cuprindea in esenta mesajul o scurta fraza care amintea ca despre suspendarea actiunii DNA impotriva firmei rusesi LUKOIL! Acum nu stiu si nu cred ca ancheta a fost suspendata , eu cred ca merge inainte si incearca sa le gaseasca rusilor niscvai probleme , si cum nu se poate ca un organ de ancheta sa nu descopere ceva , probabil ca si va redescoperi apa calda. Deocamndata ca echilibru economic LUKOILUL foloseste propriul titei adus din Rusia dar si o parte per care o cumpara de la PETROM-OMV si gratie lor consumul propriului titei exploatat de OMV-PETROM nu a atins cotele cele mai inalte de extractie.Asa cum spuneam bulgarii si rusii ii dau bice si extind in draci una din cele 6 mari rafinarii ale lumii la Burgas si atunci vom mai vedea.
  Deci tot mesajul de re-educare al romanilor se rezuma de fapt la LUKOIL !
  De ce am readus in discutie subiectul pentru ca de cealalta parte , ii dau o veste proasta premierului Ponta care probabil ca nu stie ca Citibank Romania una din sucursalele marelui CITBANK USA , isi restrange activitatea pe Romania , si incepind cu martie 1015 vor ramane in tara doar cu sucursalele din Bucuresti-Timisoara-Brasov-Cluj , de aici se observa si promisiunile desarte ale negrului de la Casa Alba , lipsa unui ambasador de profesie in Romania …si multe altele.
  Ei dl Johannis sa te vad cum inlocuiesti Citi- mall cu Deutsche – mall!

  Adrian B,
  Esti dovada clara a unui PSDisti cinstit si onest!

  Ce ai facut dumneata pentru societate se vede cum tot asa de bine se vede ce am facut eu!
  Sunt pe acest blog putini indivizi care ma cunosc , unii din pacate au plecat pentru ca asa este in viata Dumnezeu ii cheama la el pe cei buni.
  Daca amicii mei care ma cunosc nu ar fi fost niste mecchini ti-ar fi tras o palma la poponetul prost garantand ca eu nu sunt nici unul dintre atributele pe care cu generozitate mi le atribui.
  Dar asta este cine nu-i PSDist e rau sau PNList nu-i asa pe acelasi calapod pe care Iliescu si Traian Basescu l-au pus pe rege! Sau PSDisti sunt mai buni ca PNLIsti sau invers PNListi ar fi mai buni pa PSDistii?
  Sa nu incurci ca de obicei sintagmene si oamenii ,singurul care a apropriat intr-un moment de rascruce, pentru Romania , Casa Regala de guvern a fost dl. Adrian Nastase!

  PS.
  Se pare ca am tot mai multi prieteni , noroc ca nu a iesit din nou Iliescu la alegeri ca cine stie ori ma linsau ori ma trimiteau la Gherla!

  Apreciază

 24. @ Sibilla,

  esenta democratiei functionale este de o vota intotdeauna cu cel mai slab, astfel ca nimeni sa nu ajunga sa detina intreaga putere! KJ a declarat ca vrea toata puterea, insa asta este ceea ce vrea el, mai ramane ca voi PSD si aliatii vostri, sa abdicati, sa tradati sau sa va incovoiati… ca de obicei!!!

  Ca sa va dispara temerile, a mai spus ca nu vrea traseisti, deci la bucata, ca voi, ci en gros, partide intregi, astfel ca sa existe un bloc de dreapta si unul de stanga! Evident, cei de stanga trebuie prin ideologie, sa nu mai fure din ceea ce are poporul, adica…. in timp ce cei de dreapta se pot hazarda economic o vreme, apoi stanga repara, samd.

  Fara parlament, nu se poate face regionalizarea etnica, iar cea administrativa este inutila si costa mai mult decat formula actuala, si fara popor nu se poate modifica constitutia.

  Eu v-am zis ca nimeni nu vrea partid-stat, insa am crezut ca la cat de ticalosi se arata a fi, exista sigur un blat… si continui sa cred ca a existat si ca a fost tradat convenabil, din ratiuni geopolitice, in ultima clipa.

  Pana la urma, cineva a gandit pentru Romania! Inclusiv alegatorii!

  Apreciază

 25. Felicitări, Ecaterina Andronescu ! Ieri, în ciuda atâtor presiuni spre aculturaţia băsist-iohannistă, Doamna profesoară universitară Ecaterina Andronescu a dovedit un spirit extraordinar de lucid şi calm. Domnia sa afirma că adoptă modelul intelectual Nicola Iorga care spunea : “Tot ce vezi este educaţie; tot ce auzi este educaţie.” Eu cunoşteam aforismul într-o variantă formal puţin diferită, însă perfect echivalentă semantic. Oricum, şi în această formă se vede “prezenţa” (concept esenţial în dialogul epistolar între Ioan Eliade Rădulescu şi Costache Negruzzi în prima jumătate a secolului XIX ; fără să caut eu neapărat un argument protocronist, ceea ce, totuşi, este!, în secolul XX Jacques Derida relua conceptul de “prezenţă” stârnind hohotul de rîs intens al lui Mircea Cărtărescu care nu pricepea nimic).

  Apreciază

 26. Cu logica, daca ai noroc , te nasti ,

  dar daca nu o imbunatatesti ramai ca bietul meu coleg tanar si ilogic!

  Un baietel probabi mai mic in virsta decit cel mai mic fiu al meu , ma insulta pe motivul de dansul descoperit ca eu as fi PNList adica m-a desconspirat la fel ca si Dl. Nastase sau Marcus ca nu as fi PSDist., desi eu nu am afirmat nici o data ca as fi fost unul sau altul. Pe vremuri am cochetat din simpatie pentru dl. Coposu cu PNTeul dar o data cu moartea acestuia au murit si sperantrele mele in urmasii lui Coposu si in special in Diaconescu&Co.
  Cu ideile dl. Coposu ale unui taranist care are o sorginte de stanga ,pentru cei care nu cunosc acest lucru ,am ramas, si de aici poate o gandire spre o stanga curata dar in nici un caz una corupta formata din bisericute , familii , baroni si politicieni ieftini!
  Dar vorbeam de logica , dupa ce a citit un mesaj de mai sus colegul mai tanar decit copii mei , poate ceva mai rasarit ca varsta dar nu si ca logica decit cel mai in varsta nepot al meu ,spune „@ vsile

  esti un liberal adevarat : o jigodie , un tradator , discurs dublu , provocator , diversionist
  inchei citatul .Tanarul este revoltat ca l-as fi facut partas la multe din mizeriile si minciunile reiterate pe rand de politicul romanesc , acum fiind vorba de PSD, descrisi ca atitudine de prea lunga lista de penali din acest partid.Nu am negat nici o data insa ca altii ar fi mai breji ba mai mult daca ar fi avut logica ar fi retinut ca in acelasi mesaj spuneam de PNL ca ar avea
  „Domnule Johannis daca nu ati inteles de ce nu ati primit un sprijin direct de la un om de onoare din PNL poate singurul atunci ar trebui sa reflectati ca eu v-am votat ca pe un presedinte al tuturor romanilor”.
  Ai inteles Adriane …un singur om de onoare?
  Da este adevarat m-am folosit de adrianul numelui tau ca sa-l fortez pe adevaratul adrian , asa cum imi spunea ironic o alta colega cu logica dumitala „sa-si dea arama pe fata”, si a facuto sub propria semnatura!

  Dar pentru tine tinere e mai greu sa intelegi ca nu toti cei care te lauda se si stimeaza sau te iubesc cu adevarat.
  Ma uitam , surprins la postura dl. Serbanescu, zis miki , un corupt ca toti politicienii romani care au beneficiat de partid intr-un fel sau altul ,ramas singur fara ca vreun coleg sa-i vorbeasca sa-l incurajeze in vreun fel, si prin asociere ma gandeam la pozitia fostului sef al dl. Serbanescu , lasat de Ponta in aceiasi posura si reinventat de parca nu s-ar fi intamplat nimic dupa razboi!
  Cam greu tinere cam greu sa pricepi ca viata nu este abnegatia pentru un partid sau altul!
  Simpatiile mele pentru domnul Nastase ,colegule mai tanar, nu ma fac nici PSDist cum nici antipatiile nu ma transforma in PNList , critica este ceva mai greu de inteles nu in mod special pentru membrii sau simpatizantii unui partid , critica este un mijloc de educare respins in general de toti membrii societatii si de aici si reactii precum reactia dumitala juvenila!
  Constat insa ca te uiti prea mult sau ca esti usor influentabil de mesajele dezumflatului dezbracat de caracter M. Badea sau la saracutul inocent domn. Gadea!

  Apreciază

 27. “Deci” domnul Claudiu Pândaru de la Gândul Live l-a prins într-o capcană conceptuală pe “sasul care gândeşte adânc”. Cât despre elucubraţia că “patronii postului respectiv încasau stipendii de la guvernul Ponta” aceasta este imediat demontată prin atacul vulgar de la Gândul Live asupra unui clip publicitar realizat de menestrelul Tudor Gheorghe în favoarea candidatului prezidenţial Victor Ponta. Mai zice @Doru Coarnă despre “KJ […] doar nu îţi inchipui că e prost …” Ei, da. Nu doar că îmi închipui, dar şi pot demonstra. Cum perora un bun fizician şi pedagog britanic, iniţierea practică pentru învăţarea fizicii clasice se face deja bine pe la vârsta de patru ani. Or, într-un alt interviu, Klaus Iohannis afirma că el n-are vreo amintire din copilărie ! Îmi amintesc eu, umilul refugiat din Basarabia, că în capitala culturală olteană din Câmpia Băileştilor găseam în joacă un arsenal fascinant de componente mecanice simple – care ţineau în esenţă de orologerie- şi care fuseseră adunate – şi probabil folosite inventiv-inovativ în felurite chipuri de construcţii maşiniste de către un inventator băileştean pe numele său “Domnul Leştaru”. Care la vremea mea nu mai exista, doborât de vârstă şi de boală. Şi nu era unicul inventator oltean din Băileşti ! Îmi aduc aminte, tot de pe vremea aceea, de zborul unui avion cu motor şi structură din lemn de balsa ce avansa viu şi la mică înălţime deasupra străzii Locotenent Becherescu (doar strada aceasta despărţea gospodăria cumpărată de bunicul meu Grigore Filipaş de Piaţa Centrală din oraşul Băileşti). Sclipiri proaspete ale metalului polizat din zona motorului erau indiciile unei construcţii recente. Apoi, să amintesc că în bucătăria de vară a familiei Leştaru exista un ţest roman pentru pâine. Ni s-a făcut – eram mai mulţi copii îngăduiţi să privim acolo- o demonstraţie practică însoţită de explicaţii. Probabil că bătrânul inventator băileştean Leştaru care îşi instruise familia avea şi solide noţiuni de termodinamică, pentru că atunci am înţeles eu principiile domului radiativ. Nimic, nimic, nimic despre drumul iniţiatic clasic în fizică pe care l-aş fi dorit eu prezentat cumva şi în Amintirile din copilărie ale sasului Klaus Iohannis de la Sibiu.

  Apreciază

 28. @ sadicu

  Nu vreau sa afirm sus si tare ca Johannis va fi cel mai …. presedinte. Lumea a judecat dupa ceea ce stia, adica este un bun gospodar, este un om care nu face exces de vorbarie, ba dimpotriva, este laconic, dar rezultatele lui se vad cu ochiul liber. Daca sibienii l-au reales de 3 ori pana acum inseamna ca e ceva de capul acestui om. Gandeste-te ca in 2000, cand a castigat prima oara, a fost un adevarat pariu pentru sibieni. Cine era FDGR si ce reprezenta el atunci, comparativ cu celelalte formatiuni politice?
  Eu cred ca Ponta a pierdut intai si intai din cauza minciunilor de care nu se poate dezbara, probabil, nici in somn. Si nu e vorba despre lucruri pe care lumea informata sa nu stie care e situatia reala. Cand cineva te minte in fata desi e foarte probabil ca adevarul sa fie cunoscut deja sau sa fie aflat in clipa urmatoare, cum sa-i mai dai credit acestui om?
  Ponta a pierdut si din cauza arogantei si impertinentei afisate. Cum e posibil sa-l jignesti in direct la tv, acuzandu-l pe Johannis ca s-ar comporta ca un mosier, cand omul te-a rugat sa nu-l mai intrerupi cand vorbeste pe timpiul alocat lui si, mai mult, el te-a lasat sa vorbesti?
  Ponta a pierdut mai ales fiindca a fost perceput drept o marioneta in mainile baronilor locali. Cat este sau nu de adevarata aceasta perceptie nu avem cum sa stim cu exactitate, dar toata peroratia lui Ponta impotriva DNA si ANI ori a ICCJ a lasat o proasta impresie fiindca a-i apara pe un Nicolescu, Duicu, Mazare, etc, pe motiv ca ar fi victimele lui Traian Basescu, cand existau probe clare impotriva lor, nu este de natura sa te convinga ca este omul de care are nevoie tara.
  In fine, in contextul in care ambasadele din Occident au cerut sporirea numarului de sectii in statele UE fiindca din 2009 incoace a crescut simtitor numarul romanilor in tari precum Germania, Marea Britanie, Franta, etc, iar tu guvern si MAE te faci ca ploua si refuzi, a devenit clar ca ti-e frica de votul diasporei. Atata vreme cat acesti oameni, aflati la munca sau studii in strainatate, nu si-au pierdut cetatenia romana, ei au drept de vot conform legii. Nici in 2009, desigur, nu au fost suficiente sectii de votare, dar nici participarea nu a fost atat de mare ca acum.
  La Paris, in 2009, cica ar fi votat 3800 de oameni, iar Baconski pentru a fluidiza procesul a dat voie ca votantii sa vina cu formularele direct completate, astfel ca au putut vota toti cei 3800. Scandalul pornit din tabara lui Geoana a fost complet aiurea fiindca avansul lui Basescu a fost de vreo 70000 de voturi, nicidecum de 3800 cati au votat la Paris.
  Si, acum, culmea culmilor, guvernul Ponta si MAE au gasit drept solutie salvatoare pentru fluidizarea procesului de vot, in turul II, exact masura lui Baconski, pentru care a fost atat de blamat, jignit, acuzat de psd.
  Sangele, apa nu se face, spune un proverb, asa ca este explicabil de ce rudele din tara ale persoanelor plecate peste hotare, au iesit la vot in turul II, chiar daca au stat acasa in primul tur, cand au vazut umilinta la care au fost supusi cei din Torino, Paris, Londra, Munchen, etc
  Eu sunt un optimist moderat de felul meu, deci nu am chiuit de bucurie cand Ponta si-a recunoscut infrangerea, nici cand Johannis ne-a anuntat ca va urma o schimbare de politica. El este doar un om, iar pentru schimbare este nevoie de mull mai multi ca sa urneasca Romania din loc.

  Apreciază

 29. Sibila,

  Pentru mine nu esti surprinzatoare , esti ,cel putin dupa acest blog singura persoana membra a PSD demna de respect si admiratie.

  Personal te-am spijinit mereu chiar si atunci cind colegii de partid deviau in critici ieftine sau absurde.

  Din pacate tu nu poti reforma acest mamut , atata timp cit ai avut probleme intro organizatie mai mica.

  Pe vremuri pe acolo era fieful ,zona sub influenta PSDista a fostului prieten al domnului Iliescu ,si actualmente prieten a lui Basescu, Ioan Talpes ,cred ca l-ai cunoscut personal si pe moment ti-a facut o impresie buna ……cei si cu camaleonismul asta !

  Apreciază

 30. Lăudabil, Ioh și-a lansat o carte, autobiografia, într-o librărie, angajându-se să promoveze CARTEA în rândurile poporului.
  Sunt convinsă că votanții lui foarte-tineri îi vor urma exemplul și vor da năvală în librării, își vor umple casele cu cărți pe care le vor citi și reciti și despre care vor vorbi pe rețelele de „socializare” astfel: o vulgaritate scabroasă, o carte, o înjurătură birjărească, o carte, o amenințare cu moartea, o carte, o jignire la adresa celor care nu l-au votat pe Ioh, o carte…

  În campanie n-am băgat în seamă acuzațiile aduse de ambele tabere candidaților, dar îmi amintesc că, apropo de problema celor șase case ale familiei Ioh, Băsescu a zis că, atunci când a auzit de la Ioh că le-a cumpărat din meditații, a râs singur în biroul lui de la Cotroceni. După o săptămână i-a pierit râsul. Și-a dat seama că se poate să-ți cumperi șase case din meditații (după ce ai dat taxele la Fisc, firește).

  Apreciază

 31. vsile,
  noiembrie 20, 2014 la 2:10 pm
  Sibila,

  Pentru mine nu esti surprinzatoare , esti ,cel putin dupa acest blog singura persoana membra a PSD demna de respect si admiratie.

  Personal te-am spijinit mereu chiar si atunci cind colegii de partid deviau in critici ieftine sau absurde.

  Din pacate tu nu poti reforma acest mamut , atata timp cit ai avut probleme intro organizatie mai mica.

  Pe vremuri pe acolo era fieful ,zona sub influenta PSDista a fostului prieten al domnului Iliescu ,si actualmente prieten a lui Basescu, Ioan Talpes ,cred ca l-ai cunoscut personal si pe moment ti-a facut o impresie buna ……cei si cu cameleonismul asta !

  Apreciază

 32. @ Blogi,

  sunt fizicieni si fizicieni… Intr-adevar, in zona populara apar, daca stii sa privesti, inovatii spectaculoase, dar ele se datoreaza nevoii omului simplu, sau fara mijloace, de a rezolva anumite probleme specifice gospodariei sale. Nu Fulton a inventat turbina, roata de apa era demult inventata de catre morari…

  In privinta subventiilor: tu crezi ca vreunul dintre jurnalistii romani deschide gura sau apuca pixul din simpatie? OK, atunci inseamna ca traim in tara marilor pasiuni…

  Personal si sincer, nu cred ca KJ va face fata provocarii, tara este prea deteriorata pt a se mai putea face ceva, dar cel putin sa ramana asa, sa nu se deterioreze si mai mult! Un regim VP ar fi deteriorat-o sigur, si mai mult.

  Si mai este ceva, constructia europeana ne-a adus in acest punct, trebuie ca toti europenii sa constientizeze ca sunt frati, daca nu prin origini, macar prin vocatie si destin. Se vede ca si romanii au inceput sa inteleaga acest lucru, desi n-as fi crezut asta inainte de alegeri. La halul in care ne-au adus politicienii in 25 de ani, UE este singura noastra sansa de a supravietui. Problema insa o reprezinta aceeasi clasa politica si nu numai de la noi, ci din toate tarile UE, astia nu vor sa-si piarda privilegiile pe mosiile lor nationale! Probabil ca vor mai trebui alti 25 de ani pana cand lumea sa-i shutuiasca pe strada peste tot si sa-i faca sa se apuce si ei de o treaba constructiva. Evident, nu toti sunt retrograzi dar ei au caracteristica de a sustine una si de a face alta! Amatorismul lor costa pe toata lumea prea mult! Nu se poate fara politica, dar politicienii trebuie sa inteleaga ca ei trebuie sa caute modalitati de a satisface poporul care-i plateste, si atat! Daca au alte viziuni sau alte metode, sa ramana cu ele dar sa nu se intrebe de ce nu sunt alesi.

  Cel mai la indemana exemplu de nesimtire este remanierea ce se anunta! Pai VP a pierdut alegerile, el trebuie remaniat, nu guvernul sau partidul! Stia ca asta-i miza si totusi s-a bagat, acum trebuie sa platesca el, nu altii tot asa, la misto, de ochii lumii, in acelasi stil de a-i prosti pe prosti, cu care s-a, si ne-a obisnuit… Crezi ca Oprea n-ar putea guverna? Bine nu cu Plushica, trebuie readus Georgescu de la BNR o vreme…

  Crezi ca daca lingaii vor continua cu linsul, il vor ajuta si vor putea repara ceva? Nu vor face decat sa creasca reactiunea impotriva PSD, adica vor pierde toti pt un singur om care are un orgoliu demn de oameni de mare capacitate si valoare, nu de un imatur decompensat. Apoi, VP s-ar putea reinventa in cativa ani, pe cand PSD nu se poate reinventa decat daca trage oblonul si reapare, cu alti oameni, peste vreo 20 de ani! Partidele se reinventeaza mult mai greu decat un om…

  Dar in fine, treaba lor, oricum nu asculta de nimeni si de nimic… ei stiu ca trebuie sa ramana la ciolan, si atat! Desi nu inteleg, dupa cum decurg lucrurile cu Justitia, cam stai degeaba la ciolan… Ciolanul de acum incolo, sta in munca, in inovatie, in curaj, in…

  Si inca ceva, toti baietii astia au adunat cu japca niste averi fantastice cat pt zeci de generatii, tot nu le ajunge? Ce Dumnezeu mai vor? Chiar nu se poate respira de ei, sau trebuie sa ajungem sa le dam ceva ca s-o putem face?

  Apreciază

 33. Un comentator cu pseudonim vulgar (cum ar putea să fie un votant „educat” de-al lui Ioh, altfel decât vulgar?) mă „instruiește” în de-ale informaticii.
  1. E foarte tânăr și de-aia are certitudini.
  2. Are altă părere în materie decât Pentagonul, NSA…, dar cine sunt cei de la Pentagon, NSA… care n-au avut, nu-i așa? un „specialist” așa ca el?
  3. Cred că va fi unul dintre viitorii huiduitori lui Ioh. Și în privința lui Băsescu a fost la fel: cei mai înverșunați susținători l-au înjurat cel mai tare în cele din urmă.

  Apreciază

 34. @blogi
  Afirmatia cu pricina am facut-o inca de vreo cativa ani…Asa merge chestia asta cu previziuni pentru viitor…Ca sa iti dau un exemplu….cand PDL facea niste chestii nepopulare….prin 2010…toata lumea se vaita ce ne facem…iar eu evaluam cat de mult va gresi viitoarea guvernare a USL care inca nu se formase….in momentul in care DL. Nastase a renuntat la candidatura in favoarea lui VP, a devenit clar pentru mine, ca daca reforma in PSD nu se va realiza in acel moment, va urma o prabusire…Diferenta intre mine si analistii de la televizor e una singura….Ei spun vai ce surpriza…..iar eu spun…era inevitabil….
  @doru coarna Mai tii minte. te intrebam odata daca mai exista oameni corecti in Romania…a devenit vital pentru Romania ca ei sa domine viata politica…de unde naiba putem gasi atatia? Asta trebuie sa fie intrebarea celor care vor sa conduca tara.

  Apreciază

 35. @blogi
  Tara are doar nevoie de o clasa politica care sa nu franeze tot timpul viata romanilor de zi cu zi. Primul pas in aceasta directie va fi alegerea consilierilor lui Ioha, Am participat la revolutie, am luat parte la Fenomenul Pietii, am fost unul din liderii LS care au reprezentat Opozitia fata de FSN, cand Romania era in genunchi stiu cum functioneaza PSD, PNL de acum…e momentul care cei care nu s-au implicat in politica si sunt din clasa de mijloc, asa subtire cum este ea acum, sa se implice…..

  Apreciază

 36. Domnule Presedinte Adrian Nastase, va rog sa-mi spuneti modul in care as putea intra in posesia volumului „Cele Doua Romanii” si cu un autograf din partea dumneavoastra daca se poate. Din pacate distanta care ma separa de Bucuresti de 500km face practic imposibila prezenta la oricare din lansarile pe care le-ati avut. Cu deosebita stima va doresc multa sanatate atat dumneavostra cat si familiei dv.

  Apreciază

 37. @vsile,
  @ Doru Coarnă,
  NU l-am cunoscut perso, mă lasă sloi cameleonul cela… sloi ce-mi înfioară spinarea când auz numele ăluia, altor cameleoni aidoma !
  Deacord cu cele enunțate de Doru… mă aștept la trădări ! rațiuni geopolitice – DA și NU NUMAI.
  ” Convingerea mea e că inteligenţa i-a fost dată omului pentru a se îndoi. Ar fi nu doar ridicol să-mi închipui că adevărurile mele sunt, neapărat, mai adevărate decât adevărurile altora. Ar fi şi dăunător. M-aş lipsi pe mine însumi de şansa de a înţelege ce am greşit.- Octavian Paler
  S-auzim și de BINE ! Doamne Ajută !!

  Apreciază

 38. Apropo de raposatul domn Paler a crescut un idiot nu un urmas demn !
  Gadea a fost „yes-manul” lui Paler , ramas cu ceva de la dl.Paler s-a ridicat ca moderator anti-basescu , pierzindu-si obiectul de activitate a involuat galopant pina la „low-manul” pupincurist de azi!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.