Fântâna care îți îndeplinește Dorințele

20141117-192100.jpg

Ieri seara am ajuns la Nuremberg in timp ce se anunțau rezultatele la alegeri. Sigur, departe de ce as fi așteptat eu si mulți dintre voi. Va fi timp pentru analize si pentru căutarea de soluții. Oricum, sper ca fractura politica din tara sa nu se accentueze. Ar fi nevoie de o noua etapa de colaborare între palate. Se dorea ca puterea sa nu fie strânsă intr-un singur mănunchi si, iată, aceasta dorința a fost ascultata…Vom vedea la ce va duce ea in următoarele luni. In ceea ce ma privește, mi-as dori ca aceasta colaborare sa ducă la construirea unei politici externe consensuale si a unei politici interne bazate pe dialog.
Revenind la orașul Nuremberg – oraș distrus in proporție de 90 la suta de Aviația aliata in Al Doilea Război Mondial – in centrul vechi, restaurat, se găsește o fântâna, construită prin secolul 14, cunoscuta sub numele de Fântâna frumoasa. Tradiția spune ca dacă învârti inelele care se găsesc pe gardul ei dorintele tale se vor împlini. Aseară, invartind acele inele, mi-am dorit ca viitorul sa ne aducă mai multă intelepciune.

66 de gânduri despre “Fântâna care îți îndeplinește Dorințele

  1. personal consider ca, curtea constitutionala nu ar trebui sa -l valideze pe klaus iohanis in functia de presedinte. motivul este cat se poate de simplu si de bun simt.
    noi, suntem o tara cu 80% ortodocsi conform ultimului recensamant.
    reprezentanti ai BOR au sustinut pe VIctor Ponta.
    deci: cei 80% populatie a romaniei a sustinut pe VIctor Ponta.
    concluzia: doar 20 % populatie a romaniei l-a putut vota cu adevarat pe klaus iohanis.
    cei 20 % populatie a romaniei (cu si fara drept de vot. sa zicem cu drept de vot) a rasturnat balanta printr-o tehnica mizerabila si reprobabila si imorala facand acuzatii calomnioase la adresa adversarului sau, numindu-l pe ponta comunist si dictator, acuzand nefondat ca acesta vrea sa obstructioneze dreptul de vot al celor din diaspora. prin urmare recomand:
    1. Victor ponta sa dea in judecata pe toti cei care l-au facut comunist si l-au acuzat ca vrea sa obstructioneze dreptul de vot al diasporenilor.
    2 . sa conteste la curtea constitutionala constitutionalitatea alegerilor. plus ca alegerile nu au fost libere ci influentate de tehnica sectara unde s-au folosit numai calomnii la adresa lui ponta.. ortodocsii care au votat cu klaus iohanis au votat cu acesta in urma calomniilor facute de diverse persoane pe net si la tv la adresa lui ponta. nu au stiut ce fac defapt. alegerile nu au fost libere ci manipulate cu calomnii si tehnici reprobabile si imorale.

  2. trebuie atacata si decizia curtiiconstitutionale cu privire la orele de religie pe acelasi motiv. noi nu mai suntem laici. ci majoritar ortodocsi deci nu au cum majoritarii sa munceasca in plus pentru 3 atei completand tot felu de hartii. religia este din oficiu materie care se preda in scoli. cei 3 atei sa ramana cu dreptul de a nu participa la orele de religie.

  3. miting pentru invalidarea alegerilor care nu au fost alegeri libere. poporul nu poate vrea ceva daca este dezinformat. eu nu pot vrea cremes daca mi se spune ca acesta contine cianura de potasiu.
    si miting pentru schimbarea constitutiei in sensul in care noi nu suntem laici suntem majoritar ortodocsi. recensamantul a demonstrat asta. astfel se rezolva si cu orele de religie.

  4. @iubitaluimm, cultural vorbind Papahagi este un nimic pe langa patriarhul Daniel. Dimensiunea culturala a lui Daniel este foarte mare.

  5. rezultate previzibile, acum și evidente ! cum buba se face că și de data aista le-am nimerit….
    colegii mei de pe feudă sunt cu toții martori, deși mă privesc pieziș ( ! ), am spus limpede că pierdem pe prostia noastră : gafe și greșeli, lașități,. abordări păguboase, pufuleți și pufarine menținute-n peisaj, etc etc… însumate, dau ce PSD n-ar fi meritat șți nu mă refer la actualul PSD ci lșa cel de care mi-e dor tare !!
    Mi-am făcut datoria față de partid și VP, eu da, alții… BA ! daaar, poate că o fi vreun Bine pentru partid să se trezească la realitate, la trista realitate ! n=-o spun cu ranchiună, nici cu patimă, cu mâhnire și speranță că… poate, poate… într-o zi…

  6. iubitaluimm , cu o singura ca o exceptie mai de graba va definiti prin aberrantis!

    L-ati intrecut chiar si pe Zev , sunteti pur si simplu ridicol!

    Dumneata doresti fortat sa le atribui ortodoxilor ,epitete nespuse ca necinstea si minciuna ,dumneata chiar crezi ca majoritatea electorilor care au votat pro Johannis au avut ceva cu dl. Ponta , mesajul a fost unul impotriva partidelor la modul general si printr-o conjunctura favorabila opozitiei mesajul electorilor s-a indreptat impotriva PSDeului , cel mai ne-reformat partid , partidul cu cei mai multi curupti din Europa !
    Dumneata si altii ca dumneata nu te-ai intrebat , ever, de ce PSDeul a ramas nefractionat de-a lungul anilor in ciuda burienilor care au umplut ogorul semanat cu intentii cred eu bune de comunistul Iliescu ? oare ideologia i-a tinut strans nu altceva?

    PS.
    Aveti dreptate insa doar ca idee cu intirzierea nejustificata a deciziei CCReului privind incompabilitatea lui Johannis , este impardonabila intirzierea inaltei curti , dar cine gestioneaza pina la urma justitia in Romania, Basescu , interesele dansului sau in ultima vreme interesele
    se sinecura ale judecatorilor inaltei curti.
    Oare alegerea presedintelui Johannis nu a incurcat deja un verdict deja dat?

  7. Stiam demult ca romanii nu sunt uniti. Incetul cu incetul au devenit o masa de manevra si nici nu isi dau seama de asta. Am calculat ca la referendum daca ar fi venit cei ce au fost acum, Base ar fi fost in mod corect si democratic demis. 6 milioane au votat cu Base acum si 7,5 impotriva lui atunci. Deci a fost o frauda si o pierdere de timp si bani pe care nimeni nu vrea sa o observe…S-ar parea ca multi calculeaza km 0 al democratiei abia de acum dar nu au inteles cu cine au votat. Parerea mea e ca mergem spre o dictatura comandata prin media.
    Timpul e singurul care va spune ce e si nu stiu cati or sa il asculte. A zis Dan Puric ca cei de acum sunt amnezici si asa e. Mai zicea si Iorga: Cine uita, nu merita!
    Cu 6 milioane alegi un presedinte si cu 7,5 milioane se calca in picioare dorinta unui popor. E atat de simplu!
    As vrea sa vad si eu 1 km de democratie facuta in Romaina! Peste cati ani? O sa fie vreodata? Nu cred.
    De fapt este undeva democratie? Nicaieri. E doar o vorba ca oricare alta. In occident lumea traieste ca in inchisoare si nici nu stiu macar asta…iar noi dorim sa fim ca ei…e trist! De fapt noi nici nu stim ce dorim, e suficient ca doresc altii.

  8. Mi se pare curioasa analiza facuta aici.Rasturnarea de scor este nemaiintalnita dar asta nu se explica prin lovitura se stat si actiunea unor grupari fascistoide dupa mintea lui Severin ci intra in logica unui fenomen descris de Nasim Taleb ca lebada neagra.
    Daca facem la rece o analiza a activitatii lui Ponta ca prim ministru si a aliantei USL pe care a condus-o impreuna cu Antonescu observam :
    – Obiectivul indepartarea lui Basescu de la presedintie -esuat copilareste.
    – Amendarea constitutiei esuata.
    – Regionalizarea esuata.
    USL venit la guvernare pe un val de proteste impotriva RMG si prospectiunilor pentru gazele de sist schimba brusc atitudinea dintr-una de critica intr-una de sprijinire.
    – instabilitate la ministerul invatamantului, ministrii schchimbati pentru plagiat.
    Esuarea privatizarii CFR marfa si Oltchim acesta din urma intr-un mod burlesc cu DD mergand cu o masina plina cu saci cu bani.
    Arestarea lui Fenechiu in timp ce era ministru.
    Reforma sanatatii – niciun progres
    Relatii externe. Disparitia timp de trei zile din viata publica in timpul vizitei doamnei Nuland- comportament infantil.
    In timpul vizitei in SUA TV -ul transmite o intalnie Ponta- Muresan intr-o sala de baschet. Daca era spectator Obama mai zic.
    Sef la TSD, o trambulina pentru viitorii conducatori ai PSD este pus un cantaret-Sturzu.
    Lansarea candidaturii pentru functia de presedinte de trei ori. Nimeni nu a mai facut asa ceva.
    Au fost si rezultate in domeniul economic si al absorbirii fondurilor europene dar atata infantilism te sperie.

  9. asta nu e!

    Stimate domn in cei 7.5 milioane anti-basescu ii omiti de Antonescu-Johannis si intregul segment votant anti-basist al liberalilor ,aceia care uite ca au votat impotriva facaturii Tariceanu , printre altele.
    Asa ca fi mai exact nu mai dezinformati lumea cu cei 7.5 milioane contra cei 6 milioane chiar sunteti idioti?

  10. Vsile,

    La referendum au fost in mod sigur 7,5 milioane impotriva lui Base. Cati ar fi fost pentru? Mai multi? Mai putini? Eu am calculat ca 6 mil maxim. Tu ce crezi? Din lasitatea celor ce nu au fost la vot nu vom sti niciodata exact dar mai mult de 7,5 nu aveau cum sa vina…. Li s-a cerut sa nu vina…si nu au venit. Acum li s-a cerut si vina si au venit. Sunt 6 milioane. Asa am putut sa ii numar in sfarsit. Nu trebuie sa ma jignesti ca nu e frumos. E doar politica si in politica nu trebuie pusa pasiunea. Pasiunea orbeste. Hai sa incercam sa vedem adevarul.

Lasă un răspuns