Dezbaterile prezidentiale. Cum le-am văzut eu

Exista in marketingul politic o teorie arhicunoscuta: candidatul de pe locul II este cel mai interesat sa aiba dezbateri cat mai vizibile cu contracandidatul sau. Din acest punct de vedere, desfasurarea ostilitatilor la noi a fost atipica, pentru ca cel care, sub formule savante, a evitat pana in ultimul moment dezbaterea a fost Klaus Iohannis.

  • Concluzia esentiala produsa de dezbateri, dincolo de ceea ce s-a spus efectiv in confruntari, dincolo de atitudinea celor doi candidati, este confirmarea totala a opiniilor pe care multi le aveau deja: Iohannis va pierde la scor. Si a pierdut.
    • Desi pare un truism, in realitate am asistat la un mare paradox. Tocmai credintele care existau inainte de dezbatere ar fi trebuit sa il avantajeze pe Iohannis. Pana la urma, asteptarea era ca va face fata cu greu unei dezbateri electorale. Deci, pleca de la podea si trebuia sa se ridice. A ramas insa acolo si asta spune multe.
  • Nu mi-a placut niciodata agresivitatea intr-o dezbatere. Este inevitabil  sa existe contre, atacuri in anumite limite,ridicari de voce, dar nu lovituri de maciuca, fotografii scoase in mijlocul confruntarilor sau pur si simplu mizerii greu de reprodus in scris. Or, cele doua dezbateri mi s-au parut, cu exceptia unor  momente cand domnul Iohannis si-a amintit al cui om vrea sa fie – si cum vrea să ducă mai departe „proiectul Băsescu, fertilizat de Monica Macovei -, mult mai decente decat ce s-a intamplat in 2009. Aproape incomparabil mai decente.
  • Dincolo de asta insa, diferentele dintre cei doi candidati au fost mari acolo unde conteaza, nu doar ca show, ci efectiv pentru adecvarea la functia pentru care se candideaza.
    • In primul rand, este vorba de diferenta de pregatire cu privire la ce inseamna Romania, care este situatia ei, catre ce vrem sa ne indreptam, unde suntem. Nu poti sa conduci o tara atunci cand nu cunosti lucruri elementare despre ea. Cum poti schimba ceva in bine, daca nici macar nu ai idee de unde pleci? Prin urmare, a spune ca presedintele nu trebuie sa stie detalii tehnice, nu trebuie sa stie legile exact, nu trebuie sa stie nimic despre economie este doar o aparare gresita a celui pe care il sustii si care a demonstrat exact faptul ca nu stie lucrurile acestea.
    • In al doilea rand, necunoasterea Constitutiei, dar invocarea ei, pentru a te impune ca autoritate morala este mai mult decat o gafa. Inteleg ca domnul Iohannis vrea sa renunte la imunitatea prezidentiala, dar probabil i-ar fi trecut mandatul pana sa gaseasca articolul corect. Si oricum imunitatea este a „functiei” si nu a persoanei; deci tu, ca persoană in functie, nu poti să renunti la ea, ca si cum ti-ai da demisia…
    • In al treilea rand, nu poti sa pretinzi la nesfarsit ca a vorbi despre ce vrei sa faci sau a vorbi despre ce ai facut este un defect al contracandidatului, pentru ca, nu-i asa, ”tacerea este de aur”.

Nu as vrea sa se inteleaga ca in urma acestor dezbateri consider ca un candidat a fost perfect, iar celelalt incredibil de slab, chiar daca imi asum fara rezerve partizanatul. Ceea ce vreau să subliniez sunt elementele care conteaza. Evident, si Victor Ponta a avut momente cand a cazut in capcanele lui Iohannis sau nu a parat ferm atacuri ale acestuia. Am scris si aici despre asta.

Dar acelea au fost momente care nu marcheaza impresia generala. O dezbatere, in ciuda diverselor formulari pe care le-am citit in alte analize, nu este un meci de fotbal, in care, oricat de slab ai evolua, conteaza ca ai dat un gol norocos la final. Nu, o dezbatere este ca un meci de box, in care este obligatoriu sa punctezi pe parcurs daca vrei sa ai sanse la final.

Imi pare rau ca nu am putut asista si la alte dezbateri, desi nu cred ca ele ar mai fi contat. Imaginea este deja fixata. Dar ce este poate mai putin constientizat sunt conditiile in care au avut loc aceste doua dezbateri – in zone media puternic favorabile lui Klaus Iohannis. Atat de favorabile, incat sa imi fie iertat, moderatorii au ajuns sa arate cate mingii i-au ridicat la fileu domnului Iohannis, de ce au acordat mai mult timp anumitor teme (evident sa il puna in dificultate pe Ponta) sau de ce au inceput cu anumite teme. Iar asta cum spune totul….

In concluzie, Ponta i-a pus in fata, lui Iohannis, o oglindă, obligandu-l să-si pună o intrebare de bun simt „de ce oare am vrut să candidez la presedintie?”

 

 

71 de gânduri despre “Dezbaterile prezidentiale. Cum le-am văzut eu

  1. Multa sănătate Domnule Prim Ministru.Astept revenirea Dvs.
    Nu acceptati sa-i faca lui Victor Ponta ce v-au făcut Dvs in turul 2.
    Propaganda lor,atitudinea,felul in care își pun in practica diversiunile,pentru a-si apăra „Gașca de infractori băsiști”,toate astea ,pot păcăli multi romani.

  2. Stimata sau nestemati Mumu si Mihaela,

    Nu stiu ce varsta aveti, dar dumneavoastra nu v-ati saturat de abuzul pe care politicienii incepind cu guvernele PSDReului, CDReului,PSD,, ADA,+PC, DA+PSD, PSD le fac impotriva substantei care se numeste „resursele naturale ale Romaniei?

    Va place sa convietuiti la nesfarsit impreuna cu minciuna, jaful , lipsa de respect fata de cetatean?
    Ca sa fim mai exacti cine a jefuit flota Romaniei , Traian Basescu , de unul singur , ,pe atunci Traian Basescu era Dictatorul, Primul Ministru Presedintele Romaniei, De al Doilea mare jaf al flotei ati auzit , ati auzit de ministru Theodoru?Ati auzit si de al treilea mare jaf, cine conducea Romania alesii poporului faimosul CDR.

    Cum si de ce , cind si de cine s-au instrainat bunurile fizice ale Romaniei, uzine ,combinate falimentate sute de mii de tone de ulitaje vandute la fier vechi?

    Cine a instrainat si cu ce drept zacamintele tarii la redevente derizorii?

    Cum au ajuns noi stapani sa conduca destinele tarii prin marile privatizari, cum a ramas aceasta tara numai la nivelul promisiunilor?

    Stiti cum se numea forma de saracie, de rabdare ajunsa la extrem ,care il forta pe taranul lipsit de drepturi sa fuga dupa o mosie pe alta ?
    Azi sub PSD aceasta forma de bajenie a fost extinsa la maxim. Impotriva acestor romani Ponta pregateste o noua lovitura ” noua legare de pamant”prin noua forma de declaratie a veniturilor cistigate in strainatate, o masura poate bine venita pentru buget dar o masura care ii va face pe cei 3 milioane de lucratori in strainatate sa renunte definitiv la cetatenia romana.
    Informatia o puteti urmarii pe orice sitei prin anchetele declansate deja de organele de anticopuptie la sediul agentiilor de plasare a fortei de munca.O noutate nu, ce mandri si ce bine se va tra
    i in Romania cind vor ramane asa cum se intampla pe la sate numai batranii!

    As putea pe mii de pagini din memorie sa numesc ,politicieni, oameni de afaceri care au profitat de marasmul creat de PSDR,CDR,PSD,DA,PSD , as putea amintii pe zeci de pagini miciunile turnate de-a lungul anilor , dar as putea in acelasi timp sa-mi amintesc pe sute de pagini minciunile care au venit din partea PSDeului, Ponta,Sova,Petrescu ,Ruis …in ultimul ani si pot observa de ce romanii sunt asa de grasi si de indestulati.

    Stimata, Stimat sau stimata Mumu si Mihaela, eu zic sa va duceti la vot si sa ramaneti curata si nevinovata de gestul pe care l-ati facut votand pe unul sau pe celalalt candidat!

  3. Dl. Nastase,

    Cind vorbiti despre lichele aveti dreptate sunt acoperiti si apoi descoperiti de dl. Ponta s-a vehiculat aceasta chestie , dar legea nu permite „descoperirea”!

    Cind v-am votat pe dumneavoastra in 2004 cum socotiti ca eram acoperit sau descoperit.

    Ironiile ar fi bine sa le plasati pentru cei care v-au lucrat acoperiti indeaproape!

  4. http://www.nytimes.com/2014/11/16/opinion/sunday/is-quantum-entanglement-real.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=c-column-top-span-region&region=c-column-top-span-region&WT.nav=c-column-top-span-region Este intricaţia cuantică (quantum entanglement, “intricaţia” înseamnă “amestec aleatoriu”) un fenomen fizic real ? Categoric, la acest moment, intricaţia cuantică este doar un noumen. La fel ca şi bosonul Higgs. Care a fost căutat timp de aproape 50 de ani, cheltuindu-se fonduri băneşti imense. Mai mult decât inchizitorial, Congresul American a retezat finanţarea pentru această cercetare de fizică avansată, în cadrul unei politici radicale de economii. Preventiv, fizicienii europeni au creat toate condiţiile tehnice pentru realizarea unui artefact experimental de tip Higgslike. Alţi fizicieni au demonstrat că bosonul Higgs produs la CERN este doar o particulă Higgslike. Iar pe planul discuţiei româneşti, poate că trebuie să ne întoarcem la interesul gânditorului Mihai Eminescu pentru noumen. Admir totodată ingeniozitatea cercetătorilor europeni în “realizarea unui artefact experimental de tip Higgslike.”

  5. Confirmarea unei dezamagiri: Bula de crestere a lui Klaus Iohannis s-a spart

    Campania ACL din ultimele doua saptamani parea sa conduca la o crestere a lui Klaus Iohannis in intentiile de vot pentru turul doi, in special in randurile nehotaratilor, segmentul cel mai tintit, de obicei, inaintea votului final. Relansarea discursului pro-schimbare de catre intelectualii lui Basescu, incercarile de zdruncinare a unor teme sociale ale candidatului stangii, tirurile catre listele suplimentare si declaratiile pe propria raspundere, vocalitatea protestelor si mitingurilor din tara si din strainatate pe tema crizei sectiilor de votare pentru romanii din diaspora, demisia ministrului de externe au fost evenimente cu impact, chiar daca limitat, de influenta si presiune. Dovada, cel mai proaspat sondaj, de la inceputul saptamanii, il indica pe Victor Ponta castigator cu 54%, urmat de Iohannis cu 46%, o reducere cu 2% a diferentei de zece procente dintre cei doi candidati, inregistrate in turul intai.

    Dupa cele doua dezbateri televizate, care i-au opus pe Ponta si Iohannis, lucrurile au luat o alta intorsatura. Cum Iohannis nu avea cum sa castige razboiul faptelor, acestea din urma, ma refer la cele guvernamentale, de reparatii sociale, crestere economica si stabilitate politica, situandu-l in mod firesc in avans pe contracandidatul sau, stafful PNL-PDL a mizat, gresit dupa cum avea sa se vada, pe o victorie intr-un razboi al vorbelor. Numai ca Iohannis a dovedit, spre iritarea echipei de partid si dezamagirea electorala, destul de cuprinzatoare, ca a fost si mai putin pregatit pentru o asemenea victorie. Hotararea foarte greoaie, aproape in extremis, pentru o dezbatere in doi, saracia si sacadarea discursului din cele doua confruntari directe televizate, cu taceri care in niciun caz nu erau metafizice pentru un professor de fizica sau tactice pentru un competitor, incapacitatea de a formula intrebari, daca nu incuietoare cel putin dificile pentru preopinent, privirea pironita pe pereti sau in podea, niciodata in ochii adversarului, au lasat, inevitabil, o impresie generala proasta.

    Sunt insinuari sau rabufniri, unele chiar din culise, relatate de media, ca Iohannis ar fi fost “impins” de catre consilieri sub refelectoare, pentru a evita atipicul unei campanii fara nicio confruntare directa, care, ce-i drept, ar fi scutit electoratul de o priveliste de contraste dezolante, dar ar fi intrat direct in anale. Nu se stie, public, in acest moment, probabil dupa vot vor fi consecinte si detalii picante, daca Iohannis a avut, pe timpul dezbaterilor, o legatura ombilical-digitala cu cei din afara platourilor de televiziune, de la care sa primeasca raspunsuri si indicatii care sa-l fereasca de penibil, cert este ca reactiile intarziate sau amanate pe care le-a vazut publicul au alimentat astfel de perceptii. Insa ceea ce i-a fixat imaginea de candidat nepotrivit intr-o campanie nepotrivita pentru o functie nepotrivita a fost ca a dat bir cu fugitii de la a treia confruntare directa, scaunul ramas gol, din fata lui Ponta, de la Antena 3, a facut inconjurul televiziunilor si a spus mai multe decat daca Iohannis l-ar fi ocupat. In orice analiza, alegerea refugierii la Digi 24, de joi seara, in timp ce Ponta il astepta in locul unde fusesera amandoi invitati, poate avea doua explicatii. Una psihologica, de teama de o noua confruntare cu adversarul, alta tehnica, logistica “ombilicala” nu l-ar fi putut insoti oriunde. Precum dependenta de prompter, cauzata, in unele cazuri, de probleme de IQ sau EQ, Iohannis este un dependent “ombilical”.

    In strategia de campanie a lui Klaus Iohannis, exista cel putin doua mari idei inselatoare, care au o alta identitate decat cea pe care o pretind. Falsitatea lor a fost dezvaluita si probata in urma vizibilitatii mediatice, ocazionate de cele doua dezbateri televizate, ceea ce a contribuit decisiv la spargerea bulei de crestere in intentiile de vot. Probabil ca o a treia dezbatere nu ne-ar mai fi comunicat mare lucru din proiectele prezidentiale iohanniste, dar posibilitatea unor noi incurcaturi in propriile idei mincinoase sau in detaliile murdare de campanie ar fi oferit noi sanse de a le afla, dar se pare ca motivele de a le ascunde au fost mai puternice.

    Prima idée falsa si acuta s-a referit la schimbare, or de ce fel de schimbare ar putea fi vorba “schimband” ideile lui Basescu cu cele ale Monicai Macovei sau Elenei Udrea, intre care nu exista nicio deosebire de fond, ci doar de forma? O schimbare de persoane in interiorul aceleiasi ideologii este o rotatie a cadrelor, de tip comunist, inseamna monoideologie, aceiasi Marie cu alta palarie. Esentiala si autentica ar fi o schimbare de idei, de proiect prezidential, care s-ar obtine numai prin alternanta ideologica, modalitatea democratica prin care pluralismul functioneaza. Schimbarea propusa de Klaus Iohannis la varful statului este, prin urmare, paleativa si demagogica, consecinta asupra careia s-au dumirit tot mai multi alegatori, urmarind ideile iohanniste din aceste ultime zile de campanie. Indemnul lui Iohannis de a vota schimbarea este de fapt un indemn de a vota rotatia cadrelor, mentinerea incremenirii ideologice a celei mai inalte magistraturi a statalitatii, cu consecintele pe care natia romana le-a simtit din plin pe propria-i piele in ultimii zece ani.

    A doua idée impostoare, sustinuta de Iohannis, concomitent cu ipocrizia lepadarii de Basescu, este ca ar garanta independenta justitiei si statul de drept. Dar, oricat si-a sucit si invartit ideile pe aceasta tema, pana la urma tot ideologie basista a iesit, de marginalizare a puterii legislative, privilegiere a puterii prezidentiale si folosire executiva a justitiei, ca instrument de reprimare a adversitatii politice (am explicat intr-un alt articol ideea de justitie executiva, o reafirm fara a o mai dezvolta). Cum s-ar putea explica tentativa de a da ordine legislativului, de a-l trata ca pe o anexa prezidentiala, cand, inca in campanie fiind, a cerut sa fie convocat in 24 de ore, ca in caz de razboi, pentru a ‘pica” legile gratierii/amnistierii si a ridica imunitatea unor parlamentari, fara a pune in discutie, culmea ipocriziei si cinismului, imunitatea presedintelui si posibilitatea acestuia de a acorda gratieri? Nu este aceasta o demonstratie irefutabila de ierarhizare intre puterile statului de drept, de partizanare politica si de partid a justitiei, versete recitite de catre Iohannis din biblia ideologica a lui Basescu?

  6. Totuşi, Che Guevara a fost un gânditor profund. Îl descopăr prima oară sub acest aspect, atunci când este citat într-un articol explicativ din Wikipedia despre comodificare.

  7. P.S.: Titlul va suna cumva partizan? Daca da, trecand peste faptul ca neutralitatea nu a obtinut niciodata nimic, va indemn sa considerati ca titlul ar continua cu o intrebare: “Sunt aceste alegeri un blat Basescu-Ponta?” Raspunsul il vom afla maine.

  8. http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/presedintele-ucrainei-a-rostit-un-discurs-in-limba-romana-354766 Discursul perfid al lui Petro Poroșenko / Președintele Petro Poroșenko a susținut un discurs la Universitatea Națională din Cernăuți, în care a subliniat că Rusia prin politica sa agresivă față de Ucraina a contribuit la unificarea poporului ucrainean, rostind o parte din această alocuțiune în limba română : „Vreau să mulțumesc pe această cale statului rus, pentru că prin politica sa ne-a făcut să fim mai uniți […] Acum nu mai e nevoie să organizăm dezbateri pentru a alege în ce limbă să vorbim. Indiferent de limba pe care o vorbesc, soldații noștri își apără patria” în estul țării, a afirmat Poroșenko. Era o pregătire pentru a-i determina pe etnicii români din Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud (vechi provincii româneşti furate prin pactul Ribbentrop-Molotov) să îşi trimită pruncii lor la şcolile de cadeţi unde suferă o haholizare forţată şi sunt transformaţi în carne de tun pentru Ucraina http://www.theguardian.com/news/gallery/2014/nov/14/photo-highlights-of-the-day?index=4

  9. Multa lume scrie ce gandeste fara sa analizeze un pic.
    Suntem in capitalism. Ca ne place sa nu, l-am dat jos pe Ceausescu ca sa punem in loc capitalismul. Asa a fost, alta varianta nu am avut.
    Legile nu cladesc capitalismul asa cum majoritatea au crezut. Facem legi ca apoi oamenii sa le respecte si o sa o ducem bine cu totii. ABSURD.
    Capitalismul se cladeste cu OAMENI care sa-si doreasca CAPITALISMUL.
    Deaia America este atat de puternica.
    Pentru orice idee trebuie sa te bati in capitalism pentru ca aceasta sa fie acceptata de ceilalti si aplicata. Daca nu, nu trebuie sa te mire ca viata iti ofera un regim de genul celui trait in epoca Basescu.
    La cum s-a comportat Basescu ar fi trebuit ca in fiecare seara dupa 19.30 cand isi termina cuvantarea sa aiba loc cate un miting. Si ati fi observat ca incet, incet nu ar mai fi iesit sa jigneasca. Azi pe unul, maine pe zece etc.
    Nu a avut parte de demonstratiile binemeritate si ne trezim cu mitinguri organizate de gasca lui ca sa sprijine sistemul sa mai ramana o vreme.
    Ca ne place ca nu trebuie sa acceptam ca au tot dreptul sa lupte.
    Sunt convins ca dvs, D-le Nastase cunoasteti aceste lucruri. Poate ar fi vremea se incepeti sa va implicati mai activ in viata publica.
    Asa cum spuneam, pentru a face lucruri marete nu este necesar sa ai in spate un partid, sau sa ai vreo functie publica ci e necesar sa ai idei si sa te bati pentru ca ele sa fie urmate. De oameni simpli sau de partide. De cine vor dori sa o duca mai bine in capitalism.
    Abureala cu democratia este praf in ochi pentru a abate atentia de la jocurile care se fac pentru ca unii so o duca bine iar altii sa fie permanent calariti.
    Poate a venit momentul ca cineva sa spuna aceste lucruri.
    Ne-a aratat Basescu ca functia de Presedinte este importanta in sistemul actual legislativ. Dupa cum stim, Constitutia nu se va schimba in urmatorii 15-20 ani, astfel incat, batalia e in momentul de fata pe aceasta functie.
    Problema e ca regimul Basescu a avut grija ca prin actiuni dictatoriale sa-si puna oameni la toate nivelurile. Se va pune problema ca acesti oameni sa fie schimbati cu unii impartiali. Evident ca nu-i posibil, ca nu ai de unde sa iei acesti oameni. Nimeni nu a avut grija sa creasca si sa educe astfel de oameni.
    Astfel ca ce a ,,cladit” gasca lui Basescu este aproape imposibil de demolat numai cu ideia ca asteptam ca sa le expire mandatul pentru a pune in loc oameni selectati prin examen. o UTOPIE la fel ca multe alte idei
    Vor face ei miting inainte de fiecare schimbare importanta pentru a ajunge ca sa-si negocieze si ei functiile. Pe principiul 2 tie si una mie ca am pierdut alegerile. Si uite asa in 10-15 ani ne vom trezi iar cu astia la putere intr-o forma mult mai radicalizata.

  10. Adopţiile copiilor intermediate de către domnul Klaus Iohannis se încadrează perfect în politica otomană de tip Devchirmé. Dar Klaus Iohannis este neamţ, nu e turc (nici măcar turcit)! Nu găsim măcar un singur caz similar printre toţi candidaţii prezidenţiali din România de după 1989 şi până acum.

  11. @ blogi, ai vazut ca am avut dreptate?

    Bosonul lui Dumnezeu exista, dar nu poate fi evidentiat daorita lipsei oricarei interactiuni cu materia… ceea ce au gasit ei reprezinta o urma, precum un siaj, care ar corespunde particulei cautate… Recunosti si chestia cu banii!

    Eu i-am avertizat de prin 2008 pe cei de la CERN ca vor cauta degeaba, dar le-am trimis si datele fizice ale bosonului, ca sa stie macar ce sa caute… dar deziluzie, marii fizicienii sunt complet, definitiv si irecuperabil scufundati in „fizica bobitelor” si in intereselor lor de finantare, nu vad si aspectul de unda al particulelor pt simplul motiv ca matematica aferenta ii blocheaza si apoi, cum sa tii in mana o unda?

    Despre formalizarea fizicii nici nu mai vorbesc pt ca nu mai merita, n-ai cu cine…

  12. Blogi,

    Profunzimea gandirii lui Che a fost descoperita de mii de tineri din lume , inainte ca dumneata sa citersti acum la batranete wikipendii completate gratis de oameni „pro bono”!

    Ar trebui sa va intrebati ce oameni , ce talente, a calauzit in viata spiritul lui Che , aaaa sa nu-mi spuneti ca tricoul criminalului sef al inchisorii de la „sighet” de Cuba unde au fost asasinati peste 1000 de oponenti ai lui Fidel este la mare loc de cinste in sifonerele partidului pe care dumneavoastra cu mandrie il votati !

  13. Che era responsabil cu ” interogatoriile ” adversarilor regimului . Era unul din cei mai duri , de aceea regimul l-a trimis sa exporte revolutia cu kalashnikovul in Zair si Bolivia .

  14. @Centru
    În zona de Est a mult controversatului teritoriu geopolitic pe care tu îl numeşti delicat (şi chiar cinic, pe linia Poroşenko) „Ukraina” acordând astfel credit total lui Stalin care a însăilat în „Ukraina” ţinuturi istorice furate de la alţii (Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud sunt hălci mari decupate din România Mare) au murit până acum sute de tineri etnici români recrutaţi cu forţa şi trimişi la moarte sigură între două focuri (tirul muscalilor din faţă şi tirul haholilor din spate).

  15. Domnule Nastase, din pacate ati vazut dezbaterile prin prisma celui ce a crezut ca manipularile de tip comunist vor tine la infinit in aceasta tara. De 25 de ani Romania este condusa de o tagma de jefuitori, de baroni parveniti, lipsiti de scupule, de moralitate, si de patriotism. Ati reusit sa saraciti populatia tarii, sa ii furati demnitatea, sa transformati oamenii in niste milogi care asteapta la cativa ani pomenile electorale. Uita ca de aceatsa data, manipularea si minciunile electorale spuse cu obraznicie si tupeu de catre Victor Ponta nu au mai tinut. Oamenii au ales OMUL. Noi romanii avem nevoie de un OM, demn si moral care, daca il ajuta Dumnezeu, sa ne apere (garantand functionarea justitiei) de tagma celor care vor sa ajunga la putere doar ca sa fure, si sa prapadeasca resursele acestei tari. Nu stim ce ne rezerva viitorul, dar ma bucur ca, in special cei tineri, au ales sa isi depaseasca lehamitea, pentru ca nu au mai suportat fatarnicia, aroganta si manipuralea. Spre sa ii dea Dumnezeu putere domnului Iohannis, sa reziste in mijlocil lupilor din PSD (sau PNL si PD) si sa raman omul demn, nobil si moral asa cum populaia la perceput.

Lasă un răspuns