La Multi Ani!

As vrea ca astazi toti cei care poarta numele de Mihai, Mihaela, Gabi, Gabriela, Gavrila sa aiba o sarbatoare minunata, plina de caldura familiei si a prietenilor. Pe unii dintre ei ii cunosc si vreau sa le transmit respectul meu si multumiri pentru calda solidaritate pe care mi-au aratat-o de-a lungul timpului.
Sarbatoarea de astazi este un simbol pentru ceea ce ne dorim cu totii – ca binele sa invinga. Asa cum cei doi arhangheli au indrumat calea multor personaje biblice, este nevoie ca astazi cineva sa calauzeasca drumul societatii noastre, aflata in incertitudine si dominata de temeri justificate.
In aceasta zi speciala, cunoscuta si ca Sobor al Ingerilor, va doresc, oriunde v-ati afla, La multi ani si multe bucurii alaturi de cei dragi, adaugand un gand cald pentru Mihnea, care-si serbeaza onomastica departe de casă.

26 de gânduri despre “La Multi Ani!

  1. De ziua Mihailor si Mihaelelor avem o veste foarte buna pentru Romania .
    Comisia Europeana a aprobat finantarea de la bugetul european a 85 % din costurile constructiei autostrazii Sebes – Turda , care va lega autostrada Transilvania de autostrada A1 Nadlac – Sibiu ( Pitesti ? Curtea de Arges ? ) .
    70 de kilometri de autostrada pe la Teius , Aiud si Alba Iulia . Cost total – destul de scump – 620 milioane de euro .
    Investitii , circulatie sigura .
    Bravo PSD care a avut curajul si eficacitatea de a da viata unui proiect de sertar al Consiliului Judetean Alba .
    Bemol – kilometri care sunt foarte scumpi – 8 milioane de euro kilometrul , de doua ori pretul pe kilometru de autostrada in Bulgaria sau Ungaria , Franta sau Germania . De ce e asa de scump kilometrul de autostrada in Romania pe terenuri sau in campie , sau la deal , nu stiu , nu ma intrebati , doar nu vreti sa insinuati ca cei ce fac devizele sunt sau incompetenti , sau corupti ? In Bulgaria kilometrul de autostrada este 2 milioane de euro …

  2. Da , romanii nu sunt poporul cel mai inteligent din regiune …
    Ajunge sa vedem cum isi dilapideaza capitalul de simpatie tabara ACL in ultima saptamana – mitinguri cu toata floarea de trista amintire a anilor 2009- 2011 in primul rand , marele ” agent ” Ungureanu , blonduta ieseana vice-presedinta de Parlament ( nu Roberta , cealalta , i-am uitat numele ) –
    iesiri isterice ale lui Predoiu ( Tariceanu , prim ministru al falimentului ?! – a uitat boom-ul din 2005 – 2008 si ” socialist colectionar de masini de epoca ” )
    -organe de presa prietene ( pleonasm , toata presa mogulilor e cu ei ) pierzandu-si capul si dandu-ne fotografii de la morga in decembrie 1989 ca sa ” mergem la vot ” – Gandul , Mediafax – sau publicand ” scrisori ” Fecebook ale unor opozante de la universitati americane ( plecate acolo pe banii parintilor sau cu burse extrem de fragile , chiar date de straini ) si zeci de relatari incantate de la ” batutul mar ” Badea ( suntem Rusia , moravuri de mujic , ne batem ? ) – Adevarul , o adevarata pubela – care il iau la rost sau pe Ion Iliescu , sau pe Ponta , reportaje despre ” manifestatii ” la Ambasade – ce va fi in 16 la Paris sau Londra , circ garantat , ca amenintarile basiste de la turul 2 din 2004 …
    Altfel , harta a Romaniei pe circumscriptii electorale cu primul tur – Ponta a castigat plin de circumscrimptii in Bihor , Salaj , Satu Mare , Caras Severin, chiar doua in Harghita – zona romaneasca a Toplitei – sa nu vorbim de Vechiul Regat … Iohannis isi pierde , prin lipsa de inspiratie a echipei sale , capitalul de simpatie de dinaintea primului tur .
    Lovitura de gratie , decisiva , ar fi deschiderea inainte de turul 2 a autostrazilor in constructie si intarziate – Nadlac Pecica Arad si Sebes – Saliste – impresie teribila asupra publicului – romanului ii place sa-si vada tara dezvoltandu-se ,chiar daca nu el profita in mod direct – un cartier de vile in zona periurbana a Bucurestiului , un aeroport modernizat la Oradea si Iasi , un drum renovat sau nou intre Botosani si Suceava , o investitie Michelin la Zalau ….

  3. @Adrian Nastase, dar si pentru toti ceilalti colegi responsabili

    In lipsa de apetenta pentru dialog si dezbatere, yohannistii organizeaza mitinguri in numele societatii civile. Cine participa, printre altii ?
    Nimeni alta,decat Monica Macovei. Un personaj sinistru, care, nu intelege ca impactul ei national este de 4,5 % .
    Internetul stimuleaza circulatiia informatiei, dar, din pacate, naste si monstri.
    Sper ca romanii normali sa nu se lase intimidati de provocatori si-si vor pastra calmul. Doar prin fermitate in unitate, normalitatea va izbandi in Romania. Calm, nu mai este mult pana departe.
    In aceste zile, se vede limpede cine reprezinta dreapta si asazisa societate civila si cat de mica este legatura intre acesti reprezentati misecuvenisti , democratie si stat de drept.
    Nici nu mai este nevoie de dezbateri televizate..ar fi un dialog al surzilor.
    Poate ca Romania ar trebui, pana la urma, sectionata: o parte cu oameni de dreapta prin definitie ,,intelectuali” si ,,democrati” si o mare parte, cu lagare si puscarii. Sau, crematorii.
    Aici s-a ajuns datorita fanatismului criminal insinuat in constiinte de catre regimul Basescu.
    Romania trece printr-o mare cumpana. Va reusi sa se autodepaseasca ?
    Buna si grea intrebare. Eu voi vota, dar am un gust amar privind si ascultand in ce hal au ajuns unii dintre conationalii mei, in numele unor utopii si mai ales, in lipsa lui Dumnezeu, substituit cu Basescu si Macovei.
    Nu am Fcebook, nu citesc elucubratii pe NET, dat vad la televiziuni efectele campaniilor murdare organizate in spatiul virtual unde legea nu are, din pacate, acces.
    Totusi, Dumnezeu sa ajute Romania, ca doar el o mai poate face.

  4. Filmul Interstellar al lui Christopher Nolan are meritul incontestabil că pune în discuţia publică noţiunile de fizică teoretică. Didactic, pentru fizica în Limba Română, şi aici mă plasez într-un proces cultural iniţiat în secolul XIX chiar de către universalul Mihai Eminescu, haideţi să zicem Q-fizica ştiinţei pe care englezii o denumesc quantum physics ori QP. Pentru că, sinceri să fim, “mecanica cuantică” reprezintă pe româneşte o cacofonie. Acesta este poate singurul adevăr sesizat imediat de studenţii români care audiază un curs de “mecanică cuantică”. Ţin să reamintesc principiul filosofului Condillac (ale cărui idei novatoare au fondat la începutul secolului XIX şcoala modernă de la Sfântu Sava, vedeţi ce scria cărturarul nostru George Băiculescu) : “La science est une langue bien faite”. Iar două ore de calcule cuantice pe tablă nu sunt uneori – în cel mai bun caz- decât o locuţiune adverbială. Acest adevăr se cheamă principiul lui Şerban Ţiţeica.

  5. Îmi amintesc cu mare groază de un anchetator de la securitate. Puţea alogenul dominant din el de la o poştă !

  6. @ Nastase,

    nu este pro-Johannis, are T de la tampit…

    @ Centru,

    ai nostri le fac mai bine, d-aia costa mai mult… bulgarii si ungurii si le vor repara la fiecare cinci ani iar noi inainte de fiecare exercitiu electoral…

  7. Să vă trăiască Mihnea și să fie veșnic sănătos!
    (Am înțeles că Mihnea vine de la Mihai. Parcă anul trecut ați scris)

  8. Domnule Adrian Nastase.
    …………………………………………………………………………………………………………..
    ”T,
    Am lăsat acest mesaj pentru a-i arată lui Ion Adrian ca las si mesajele pro Iohannis.”
    …………………………………………………………………………………………………………..
    Am inteles aluzia,dar vreau sa va asigur ca nu suntem toti la fel.
    Nu ma identific cu acest individ scelerat care aplica regula ”musca si fugi”.
    Internetul este doldora de astfel de specimene.Citesc,cand am timp, anumite articole de presa,(si nu numai) si uneori,din curiozitate,postarile aferente acestora.De-o buna bucata de timp,injuraturile au devenit demodate si s-a trecut la un nivel mai ”superior”.
    ”Te prind eu si-ti rup gatul”,”iti dau foc”,”te las fara picioare”,”iti mut falca”,etc. Cred ca in dreptul editorialelor scrise de CTP,se comit cele mai multe infractiuni,(pentru ca amenintarea este o infractiune pedepsita de codul penal).
    Cred ca exista un ecilibru intre infractorii….pardon..sustinatorii ambelor tabere politice. Zicala ”nu exista padure fara uscaturi” este valabila peste tot.
    As vrea sa va mai spun ceva domnule Nastase…in primul rand dumneavoastra,dar si colegilor de ”platou”,iar daca ”jurnalistii” postului antenna 3,dau pe aici,cu atat mai bine.
    Cineva m-a intrebat intr-o zi,daca nu mi-e jena sa ma uit in oglinda.Am explicat intr-o postare ulterioara ca nu mi-e jena si am argumentat.
    Totusi,daca de mine nu mi-e jena,pot afirma ca de sotia mea sunt mandru si de multe ori consider ca nu o merit.
    Sa stiti ca am desoperit multe similitudini intre caracterul dumneavoastra si caracterul ei…felul dumeavoastra de a fi si felul ei de a fi.
    Spre deosebire de mine care am o fire temperamentala,(rareori colerica),ea este mult mai echilibrata si calma.
    Este o femeie culta,pasionata de lectura,(cand are timp,”mananca” cartile) si de muzica folk.
    Este o persoana foarte civilizata,foarte sufletista,care si implica foarte mult in problemele altora,(ueori,ii reprosez ca nu-si lasa sufletul acasa cand merge la firma).
    Are in sange seriozitatea si conștiinciozitatea lucrului bine facut,(calitati esentiale pentru orice manager).
    Calatoreste mult,atat in tara cat si strainatate si este bine informata,(in domeniile pe care o intereseaza).
    Nu a facut niciodata politica si nici nu este interesata,in general,de acest fenomen.In preajma alegerilor,consulta,in mare,ofertele candidatilor si participa la vot.
    Cred ca ati aprecia-o domnule Nastase,daca ati avea-o,cel putin pentru o ora in preajma si de asemenea,nu cred ca ar fi o pierdere de timp pentru dumneavoastra.
    Ei bine,in urma cu o saptamana,la primul tur pentru alegerile prezidentiale,sotia mea a votat-o pe Monica Macovei iar in turul 2,il va vota pe Klaus Iohanis.
    Sa stit dragi colegi si angajati ai antenei 3,(in cazul in care dati pe aici),ca este firesc sa-i criticati pe politicieni,respectiv cozile lor de topor de prin media sau alta parte.Totusi,consider ca este incorect sa-i faci albie de porci pe cei care-si exercita votul. Nu-mi amintesc sa fi criticat vreodata electoratul unuia sau altuia dintre partide,respectiv unuia sau altuia dintre candidati.Daca am facut-o se cheama ca am gresit.

  9. Jurnale naţionale din ţări importante -the New York Times în USA şi Le Monde în Franţa- consacră de vreo doi ani articole lămuritoare pentru noţiuni de Cuantică (ori Q-fizica). Cred că acesta este spiritul timpului.

  10. Despre grandioasa şi geniala politică a delocalizărilor practicată de Împăratul de Aur Mihail al VIII-lea Paleologul / Întemeietorul dinastiei Paleologilor, Mihail al VIII-lea, cel mai mare dintre împăraţii romani, arhetipul pentru „Împăratul de aur” a cărui gândire strategică în weltpolitik se exercită şi acum (vezi cazul concret România), simbolizează valorile numite în cultura populară românească „legiunea Arhanghelului Mihail”, un concept abstract si dogmatic, insistăm pentru evitarea confuziilor. Arhanghelul Mihail era numit într-un limbaj medieval „căpetenia peste cetele de puteri fără de trupuri”. “Puterile fără de trupuri” sunt valorile. Când îi alungă pe cruciaţii latini din Constantinopol şi începe construcţia aceea grandioasă a proiectelor strategice cu bătaie de o mie de ani pentru refacerea imperiului Romania, Mihail al VIII-lea Paleologul alegea un blazon : simbolul vulturului bicefal. La noi, aleg acest blazon Mircea cel Bătrân (caracterizarea lui nu înseamnă decrepitudine, ci este comparaţie cu veteranul roman), Neagoe Basarab, apoi Mihai Viteazul. Să nu uităm că Nicodim de la Tismana se născuse şi copilărise în teritoriul arhiepiscopiei de Ohrid dăruită cu un hrisov special -imediat după hrisovul pentru Aghia Sofia- instituind Ohridul drept centru spiritual pentru latinii orientali. Mihail al VIII-lea Paleologul lega în mod expres aceste două hrisoave de re-întemeiere de marile ctitoriri întreprinse de Justinian I. Toate faptele mari ale călugărului Nicodim de la Tismana urmează, strict în transcendenţa isihastă, din spiritul hrisoavelor lui Mihail al VIII-lea Paleologul. Mai îndrăznesc să cred că ardeleanul George Coşbuc –un luptător pentru Marea Unire- atras şi fascinat de Tismana lui Nicodim, încerca de fapt a surprinde viziunea despre Romania a împăratului Mihail al VIII-lea Paleologul. Amintirea Împăratului de aur o mai păstrează picturile din bisericile Craioveştilor. Unii dintre eroii polonezi medievali zugrăviţi de Sienkiewicz se simţeau romani, şi poate că sentimentul transmis de Sienkiewicz nu se datorează direct papei de la Roma. Prin influenţa arhiepiscopiei de Ohrid în Polonia, sentimentul de romanitate nouă al lui Sienkiewicz se datorează împăratului Mihail al VIII-lea Paleologul. Pe harta partiţiei hulpave a Imperiului ROMANIA imediat după cruciada de la 1204, spaţiul nord-pontic nu apare. Această partiţie va fi răsturnată de către dinastia Paleologilor, ce se ridică post-1261. Mihail al VIII-lea Paleologul va decide, în condiţii foarte dure, un principiu al delocalizării puterii în ROMANIA. Pe baza acestui principiu, Alexandru cel Bun va primi ulterior “diadema împărătească” pentru tot spaţiul nord-Pontic. Cea dintâi provincie romană în spaţiul nord-pontic nu a fost Dacia Felix, ci Romania Orientală nord-pontică dezvoltată din vechiul imperiu milezian. Mai precis, ştim că imperiul milezian nord-pontic se alipea de jure Imperiului Roman la anul 133 înainte de Hristos, odată cu metropola sa, Miletul. Romania Orientală nord-pontică devenea efectiv provincie romană la anul 62 după Hristos, pe vremea împăratului Nero. Istoricul german Theodor Mommsen arată munca lui tenace pentru această construcţie. Abordarea lui Mommsen este cu atât mai credibilă, cu cât ea mergea încontra ideologiei intereselor expansioniste germane. Astfel, s-a spus aproape mereu că “valurile lui Traian” din spaţiul nord-pontic ar fi fost construite de goţi. Situaţia aceasta ar fi fost valabilă şi pentru Zidul lui Athanaric (regele care l-a ucis pe Sfântul Sava Gotul şi căruia i se atribuie posesia originară a Tezaurului de la Pietroasele). Totuşi, istoricul german Mommsen atribuie tocmai împăratului Nero iniţierea aşa-numitului Zid al lui Athanaric. Aceasta s-ar fi întâmplat pe la Anul Domnului 57. Împăratul poet Nero vedea Imperiul Roman în primul rând ca operă de artă ! La 62 AD, tînărul imperator Nero instituia foarte oficial provincia Romania Orientală din spaţiul nord-pontic. Astfel, cucerirea lui Traian inserează Dacia Felix într-un continuum teritorial nord-pontic. Împăratul Traian ordonă şi construirea drumului roman de la Porolissum la Tyras, adică din Ardeal până la Nistru. Acest drum roman confirmă faptul că Transilvania făcea parte din hinterlandul imperiului pontic milezian. Civilizaţia în Transilvania este veche, nu începe cu venirea ungurilor, cum se afirmă cu infatuată ignoranţă chiar şi în “mediul academic”! În delocalizarea funcţiilor imperiale practicată de către Paleologi, împăratul Manuel al II-lea transmitea drepturile (reprezentate simbolic, apud Alexandru Hâjdeu*, printr-o “diademă împărătească”) cele mai legitime asupra spaţiului nord-pontic către domnitorul Alexandru cel Bun al Moldovei.
    * Alexandru Hâjdeu a fost tatăl istoricului roman Bogdan Petriceicu Haşdeu. Articolul scris de Alexandru Hâjdeu a fost publicat în Magazinul istoric pentru Dacia.

  11. Domnule Adrian Nastase,

    T este mai de graba mesajul de la domnul Ponta,un mesaj tipic PSDist ,ofensator, irational Ati auzito pe Olguta , ii cititi pe aceia care acuza ca Johannis l-ar fi chemat pe Tokes sa-i fie de ajutor in distrugerea Romaniei?
    Eu nu prea il ascult pe Ion Hannis si deci cine stie poate si acesta are in vocabular”odiosenile” domnului Ponta!
    Ce cretin sa ma faca odios pentru ca nu il voi vota!

    Il ascult insa pe dl. Ponta acela care uneste cu pomeni si acuza pe oricine si orice ca daca nu este cu el ca ar fi impotriva sistemului.

    Dupa ce i-a jignit din nou pe cei care incearca sa voteze in strainatate am auzit la un activist PSD, ultima metafora ,sau poate nu-i ultima
    Johannis ,izotopul radioactiv al lui Basescu, asa sa fie ?

    Da Corlatean a fost fortat sa-si dea demisia si nu cred ca din cauza presiunii externe si mai de graba din cauza nemultumirile care s-au manifestat in PSD privind votul negativ primit de la romanii din occident.

    Prin manipulare , PSDeul a implicat si copii nevinovati am auzito pe Simona Halep indemnand romanii sa nu voteze cu cei strain romanilor!
    De necrezut in mod normal Simona Halep aceea care-si cistiga , prin propria munca, milioanele de dolari cu si printre straini ar trebui sa fie boicotata de romanii din afara dar si de forumul international de tenis!

    Ei insisi , machedonii ,cind vorbesc despre romani de spun „xeni” de la grecescul „xenos” strain!

    Cam asa i-a unit pe romani PSDeul domnule Adrian Nastase pe limba unui T!

  12. La multi ani! pentru Mihnea>Sanatate si multe realizari.Pentru domnia voastra rezistenta fizica si psihica cat mai multa.Suntem in faza nebuniei si a nesimtirii.Asa s-a ajuns dar speram sa scapam.

  13. @ T:

    Toți murim, dar nu în ordinea în care ne naștem și nici în ordine alfabetică.
    Sunt sigură că cunoști oameni de 93 de ani în viață și oameni de vârsta ta sau chiar mai tineri care au murit.
    Nu te baza nici pe faptul că T e după N!
    Îți recomand deviza „Nu se știe niciodată!” Ai să vezi că o să-ți prindă bine.

Lasă un răspuns