Toamna la Cornu

20141107-120644.jpg

Zilele de început de noiembrie, la Cornu, au fost superbe, in acest an. Lumina de amiaza este calda iar culorile pomilor incredibile.
Am plantat câțiva pruni si mai mulți bulbi de flori pentru la primavara. Prin curte se plimba, noaptea, un viezure imens, după urmele pe care le lăsa in gradina. Am încercat sa-l prind cu o cursa dar a rupt ușa de fier si a fugit. Grădina pare arată de un mistret. Din când in când se vad cardurile de gâște sau de cocori care se retrag spre zone mai calde. Cablul de la televizor nu a funcționat așa ca nu am văzut mare lucru din dezbateri. Poate ca a fost mai bine…

77 de gânduri despre “Toamna la Cornu

  1. Uneori e mai bine fără televizor. Totuşi aţi fi fost foarte mândru de dl. Ponta, aşa cum şi noi am fost! Este un om excelent pregătit pentru funcţia de preşedinte, are o viziune concretă despre ce vrea să facă cu şi pentru noi. Am fost impresionaţi de tot ce a spus.Nu pot să spun acelaşi lucru despre contracandidatul său. Dl. Iohanis nu prea ştie să vorbească: e agramat, incoerent şi suflă trâmbiţa băsistă. Chiar nu înţeleg ce văd unii în acest om de l-au votat în primul tur. Diferenţa dintre dl.Ponta şi acest (din nefericire încă unul…) ardelean este ca de la cer la pământ.
    Numai bine de prin părţile Mureşului şi aşteptăm să vă revedem în lumea politică!

  2. Reinterpretarea (în 7 noiembrie 2014) defilării militare moscovite din 7 noiembrie 1941. http://www.lemonde.fr/europe/video/2014/11/07/etonnant-defile-sovietique-dans-les-rues-de-moscou_4520486_3214.html?xtmc=1941&xtcr=1 Modelul a fost tabloul realizat de pictorul Konstantin Yuon. Doar cerul a fost altfel, mărturisind acum despre fenomenul încălzirii globale. http://en.wikipedia.org/wiki/Konstantin_Yuon#mediaviewer/File:Yuon_RedSquare_Parade_1941.jpg Defilarea militară din Krasnaia Ploşciadi n-ar fi fost posibilă dacă mareşalul Ion Antonescu n-ar fi retras totalmente trupele româneşti din Grupul de Armate Centru cu trei luni mai înainte. Stalin a ţinut ulterior cont de aceasta, în tratativele pentru armistiţiu ţinute la Stockholm, partea sovietică fiind reprezentată de Alexandra Kollontai. Însă decizia finală îi aparţinea lui Stalin. Ion Antonescu solicitase păstrarea unui judeţ-vestigiu de tipul domeniului Soissons. Stalin acceptase, câteva zile înainte de lovitura de stat din 23 august 1944. Însă telegrama de la Stockholm n-a fost prezentată mareşalului Antonescu de către grupul de tehnicieni fideli lui Iuliu Maniu care controlau serviciul de telecomunicaţii speciale externe. Judeţul-vestigiu fusese ales Gorjul. Dacă Gheorghiu-Dej, care era închis în lagărul de la Târgu Jiu, ştia, cum să nu fi ştiut regele Mihai I ? De altmintei el s-a şi retras imediat în acel judeţ-vestigiu, după ce dăduse ordinul să fie arestat mareşalul Ion Antonescu.

  3. PS Scuza-ma, caci vad ca nu apare textul primit de mine ci mailul trimitatorului si ma refer la linkul de la yahoo…..As putea sa postez textul continut dar nu cred ca merita osteneala asa ca renunt si puteti sa nu postati respectivul mesaj si sa-l lasati numai pe cel cu Johannis.

  4. Nici nu ati fi avut ce dezbateri sa urmariti… Dezinteres total din partea candidatilor , in cazul de fata , tacerea e de aur..

  5. @ bez man, noiembrie 7, 2014 la 5:41 pm

    Banuiesc ca ai gresit echipa………

    La noi NU exista slugi…punct.

    Astfel formularea „slugi prea zeloase”……nu-si gaseste locul in acest context…………………..

    Incearca in partea cealalta…….

  6. @Sadicu: „P.S.
    A se consemna faptul ca nu sunt de acord niciodata cu viloenata.Nici fizica,nici verbala.
    Nu-mi sunt foarte dragi nici aceia care se lauda mereu ca vor face si vor drege,(uneori,folosind sintagma ”noi romanii”),fara rezultate.”
    Sa mori tu ca nu te-ai bucurat cand chiombila i-a altoit un cap in gura musulmanului si pe copli nu l-a lovit nici cu pumnul in plex nici.. Hai ca mi-e deja scarba ?!
    Altfel sa fii iubit
    marcus

  7. Poate că a fost mai bine că, nefuncționând cablul ați avut într-adevăr clipe de liniște într-o nebuloasă atât de ciudată, într-o „bucătărie” electorală cu un pregnant iz de rânced și ….borcane mucegăite. Am rămas la fel , folosim metodele cele mai ciudate doar-doar, om mai rămâne câteva luni pe scunul de la Cotroceni, iar implicarea prezidențială grosolană în campania electorală ar fi trebuit demult taxată atât de societatea civilă cât și politică. Se merge pe principiul: „câinii latră, caravana trece”! O toamnă frumoasă să aveți pe mai departe, acolo, în acel mirific colț de țară!

  8. Toamna , un moment de liniste si de amintiri, la Tartasesti s-a instalat din plin. Ma bucur ca va vad linistit . Multa sanantate siliniste sufleteasca.

  9. @ sadicu

    Te bucuri tare ca Mircea Badea a fost invins de motociclist ? Numai un dobitoc rudimentar ca tine se poate bucura cand cineva ia bataie !
    In alta ordine de idei as vrea sa-ti spun urmatoarele :

    – ca Mircea Badea a cazut victima unei provocari bine regizate ,
    – ca Mircea Badea avea 100% dreptate in tot ceea ce spunea despre motociclisti
    – ca Mircea Badea S-A DESCURCAT DESTUL DE BINE in ring pentru cineva care nu este sportiv profesionist
    – ca acel idiot de motociclist este ( sau pretinde ca este ) campion national la Muay Thay
    – ca era o diferenta foarte mare de talie intre cei doi ( sporturile de lupta sunt organizate pe categorii de greutate ; o diferenta de 1 kg pot fi muschi ).
    – ca Mircea Badea este un BARBAT CURAJOS pe când d-ta esti un las care injura din postura de anonim .

    Crede-ma ca si eu as putea sa fac regii de felul acesta : sa trimit pe cineva sa te provoace pe d-ta ( daca te-as cunoaste ! ) sau pe imbecilul acela de motociclist si dupa aceea sa stearga cu voi pe jos !!! Dar nu fac aceste lucruri deoarece nu ma lasa sufletul si am o educatie .

  10. Judit Ionescu
    Ce ce scrieti dvs, dupa parerea mea, este o axioma. Diferenta dintre Victor Ponta si neam (in favoarea primului) este incomensurabila.
    Problema este ca dreptacii nu au nevoie de un presedinte cu adevarat impartial si mediator. Ei vor un presedinte care ,,sa joace” permanent impotriva adversarilor politici. Daca se nimereste sa fie si unul pe post de marioneta a lui Traian Basescu (pe care si l-ar fi dorit la Cotrocenei cel putin inca un mandat), atunci, optiunea lor nu se mai discuta..la cele patru dezbateri televizate propuse de Victor Ponta. Ei stiu, ei nu au nevoie de cuvinte. Cel mult, le sunt indeajuns ,,cele 10 porunci” ale procuroarei sorosiste. (Z)

  11. @Adepti ai dreptacismului de campanie

    In rarele sale momente vorbite, neamtul ne spune despre economie (de ca si cum s-ar pricepe la asa ceva);
    Sau, ne vorbeste despre justitie, la modul absolut : Ce decid procurorii (iclusiv Macovei) este litera de lege, chiar daca este un abuz.

    Nu se discuta despre economie in campania prezidentiala, pentru ca nu asculta nimeni. Oricum, sper sa nu mai aud prezidentiabilii implicandu-se in atributiunile primului ministru, cum a facut-o Basescu cand ne spunea in 2009 – la ultima confruntare cu Geoana – ca va industrializa agricultura. Are acum timp sa o faca (cu arendasi straini), dupa incetarea definitiva a mandatului. 😉
    De fapt, a a facut-o cineva, foarte coerent, si anume, liberalul Calin Popescu Tariceanu. Cred ca este edificator pentru intreg electoratul roman, sau, in mod normal, ar trebui sa fie. Restul, din zona PEPE-eULUI, o scalda cu atacurile la ideologia altora, dar nu ofera nimic concret in zona atributiunilor prezidentiale, sau, in zona economiei reale. De aceea Yohhanis fuge ca dracul de tamaie de Victor Viorel. 😉
    Mai baieti si fete…
    Cand voi, dreptacii, va veti calma si nu veti mai acuza adversarii politici ca sunt comunisti/bolsevici care lupta impotriva justitiei independente si-l sustin pe Putin (de ca si cum Basescu ar fi vreun arhangel incolor care consuma doar cuburile de gheata servite de Gazprom), poate ca , impreuna cu adversarii, veti putea, sa elaborati, politici optimale pentru economie si pentru tara, eminamente, situate deasupra ideologiilor limitative.
    Pana atunci, singurul guvern care pune mai presus calitatea masurii economice si nu apartenenta ei dpdvd ideologic, este guvernul USL – Victor Ponta. Iata cate masuri liberale sunt aplicate, sau in curs de implementare…inteleg, va mancati unghiile ca nu mai aveti voi ce pune pe masa, in afara de eternul ,,gicacontra”:
    ,,STOP!..acum a fost bine….sopti cineva.”
    😉

    Puri si simplu, dreapta nu mai are imaginatia de a impune vreo tema, deoarece a coborat nivelul discursului politic mult sub pretentiile ei asazis ,,academice.”
    Apropo de asta, dupa iesirea neinspirata a divei penaliste -Gorghiu, mi-as dori ca Academia Romana sa emita un comunicat prin care sa ceara politicienilor sa nu implice academicienii Romaniei in campaniile lor murdare si marunte, de miza mica pentru cetateni.
    La fel cum mi-as dori, ca CSM, daca se considera garantul neutralitatii si profesionalismului justitiei, sa admonesteze invocarea independentei justitiei de catre orice prezidentiabil. Mai ales, dupa iesirea lui Basescu impotriva unui judecator al CSM si folosirea evidenta, de-a lungul celor 10 ani, a procurorilor ca arme politice. Oamenii nu se mai lasa prostiti de aceste tertipuri puerile.
    Orice individ care pretinde ca el garanteaza privilegiile unei anumite institutii, ascunde, de fapt, ca doreste sa se foloseasca de aceasta institutie. CSM nu ar trebui sa permita asta, dar, ar face bine sa acorde , eventual, OK justitiei – pentru a continua instrumentarea dosarului Flota. Sa stim si noi daca am fost condusi, 10 ani, de un infractor, sau nu.
    Sa vedem… (Z)

  12. Judit-Ionescu-ps
    rectific:
    Ceea ce scrieti dvs, dupa parerea mea, este o axioma. Diferenta dintre Victor Ponta si neamtz (in favoarea primului) este incomensurabila.

  13. Mircea, imi esti un tip extrem de simpatic dar care nu cunoaste un lucru esential in Artele Martiale:

    Daca nu cunosti Tehnica Respiratiei….ramai fara baterii urgent intr-o confruntare adevarata……drept pentru care trebuia sa inveti respectiva tehnica si dupa aceea sa accepti confruntarea din ring…….

    Daca tu cu un singur adversar „ai ramas fara suflu” inchipuieste-ti ce-ar fi fost cu mai multi adversari decat unul……in acelasi timp…..fun, nu…????

    Inca un lucru:
    Ai luptat in defensiva…….

    Teodor a stiut sa evite greselile tale….
    Repara cele de mai sus si mai incearca odata…atunci sigur vei castiga.

    http://www.cotidianul.ro/mircea-badea-scos-din-ring-de-teodor-emi-250797/

  14. Zev.,

    Ce nu poti sau nu vrei sa intelegi este faptul ca in Romania nu exista a stanga care sa identifice de cealalta parte o dreapta decit daca te rezumi la pumnii , mizerii ,insulte si putine notiuni reale , pragmatice care sa separe intradevar ideologic un partid de altul ,exceptie fac partidelor etnice!

    Stanga oricum si orice ai dori sa spui este de sorginte comunista ,este ideologia care a manevrat si manipulat in ultima suta de ani mai usor masele populare.

    Reusitele stangii sunt insa contrare nazuintelor si s-au materializat in final prin despotism, dictatura , lipsire de libertati cetatenesti, contrar stangii cei din dreapta au preluat din necesitate sau inteligenta stindardul unior libertati ,echitati sociale si politicd intre semeni si su reusit pe fondul unui boom industrial sa realizeze adevarate democratii , libertati ideologice,politice si rasiale.

    Deci cind vorbesti de stanga sau de dreapta nu trebuie sa fi mai ingaduitor ci doar mai inteligent.
    Daca iti trece prin miinte sa imi dai exemplul Chinei , opreste-te!Daca noi am fi aplicat coercivitatea chineza toti absolut toti politicienii din Romania si in special cei de stanga , ar fi fost condamnati la moarte!

  15. Nu am încredere în DNA pentru că îi cercetează pe aproape toți suspecții în stare de arest.
    Peste tot în Europa sunt suspiciuni de corupție și abuz, dar oamenii sunt cercetați în stare de libertate.
    Cred că îi arestează ca să îi discrediteze pentru totdeauna și pentru ca suspecții să nu mai poată să iasă în public și să spună ceva în apărarea lor.
    Sper ca abuzurile astea să se dea pe față și să se sfârșească odată.

  16. În anii ”90 despre care credeam aproape toți atunci că erau nedemocratici și marcați de comunism, confruntările electorale erau elegante, față de ce se petrece acum. Am revăzut cu plăcere o secvență din discuțiile (pot fi numite fără teama de a greși, DISCUȚII, și nu confruntări) dintre Iliescu, Rațiu și Câmpeanu și le-am comparat cu ceea ce se petrece de 10 ani încoace. Comparația e net în favoarea anilor ”90.
    Băsescu a contribuit cel mai mult la decăderea vieții politice și a discursului politic.
    Sper ca, odată cu plecarea lui de la Cotroceni, decăderea asta să se oprească și să se revină încet-încet la o viață politică civilizată.
    Oricare dintre cei doi candidați e infinit mai bun decât idiotul ăla.

  17. În Ardeal, în special prin judeţele Sibiu şi Alba, circulă nişte ziceri cu privire la saşi. Una, de sorginte românească spune: „Un sas dacă este deştept, este deştept. Dacă este prost, apoi este prost cât doi români la un loc”.
    O altă zicere, de data această săsească spune: „Nu este nicio supărare că Hans este prost, este însă înalt şi ajunge la slană”.
    Părerea mea este că Werner Klaus Iohannis se încadrează perfect în cele două ziceri.

    Domnule Năstase, sunt surprins să constat, că şi după o perioadă mare de timp şi după evenimentele neplăcute, chiar tragice, petrecute în viaţa dumneavostră, pe blogul acesta zburdă în deplină libertate euglene cu cromatoforii decoloraţi, exemplare de lucilia caesar încă în stare larvară şi fosti consumatori fruntaşi cu sinapsele ancrasate, scurtcircuitate sau întrerupte.
    Sincer să fiu, nu vă înţeleg, cu atât mai mult cu cât aveţi blogul moderat şi nu aţi ezitat altadata să interziceţi accesul la comentarii unor persoane care vă doreau tot binele şi exprimarea lor directă, făra menajamente se circumscria evident acestor dorinţe. De ce vă mai lăsaţi înjurat, insultat, bălăcarit de către inşi care nicidată nu vă vor vrea binele, nu vă vor aprecia onestitatea şi eforturile depuse în binele tării?

  18. Adrian B.

    Transpira fanatismul base-ponta-badist in dumneata!
    M.Badea unul dintre criticii lui Adrian Nastase , revopsit dupa culorile curcubeelor din antene s-a laudat nu o data ci de prea multe ori cu abilitatiile domniei sale in luptele de contact.
    A amenintat tot felul de ziarist vinovati poate de mizeria basista in care inotau ,sau nevinovati de basism, a atacat moderatori de emisiuni, „zane” si zmei dar nimeni nu i-a „oferit” si posibilitatea sa se exprime in realitate! Respectivii nu s-au laudat ca-i vor rupe nasul ,oasele miinile fata asa cum a facuto M.Badea de nenumarate ori.

    Mie sincer imi pare rau ca Badea a dovedit de facto, ca el este un abandon ca este las si ca stie sa se bata doar dupa margini. Ce s-ar fi intamplat in realitate daca lupta ar fi avut loc asa cum era normal intr-un ring sau intro cusca?

    Imi pare rau sa-ti remintesc ca nu tanarul pe care-l postezi reprezinta generatia Basescu-Udrea-Macovei , il exclud pe neamt deoarece consider ca doar ai alunecat pe coaja de banana aruncata pe jos de dl Ponta ,ci chiar Mircea Badea , cu agresivitatea si badaranismul pe care-l propaga si care uite ca prinde si la tineri decenti ca dumneata de exemplu!

Lasă un răspuns