Dezbatere la FET – Statul Islamic, o provocare globala

Joi, la ora 16, va avea loc, la sediul Fundatiei Europene Titulescu, dezbaterea „Statul Islamic – o provocare globala”. Vor participa, ca invitati speciali, dr. Serban Cioculescu, de la Institutul pentru Studii Politice de Aparare si Istorie Militară  si prof. univ. Marius Văcărelu, de la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

23 de gânduri despre “Dezbatere la FET – Statul Islamic, o provocare globala

  1. Până la urmă ce-i acest „Stat Islamic” ?!
    Adică aş vrea să ştiu dacă în afară de nişte mercenari bine plătiţi, mai participă şi alte organizaţii statale. În afară de ceale ale SUA, pe care unii dintre noi le ştim 😉

  2. Ar trebui sa discutati si de reprezentantii Statului islamic in Romania , fanaticii : Monika Makovei , Codruta Kovesi , Vasile Blaga , Traian Bashinescu , Cristian Preda , Papa Hagi , Neamtu , etc.

    Astia-s mai periculosi ca fanaticii aia din Siria si au fost sprijiniti initial tot de Ambasada Americana . 🙂

  3. Vsile, ,,prietene”, si d-ta si alti cativa basisti sub acoperire, ne-ati innebunit de cap cu extremismul maghiar si cu pericolul autonomiei maghiare, de cand sunt eu pe acest blog.
    Vad ca acum, ati facut o obsesie din Vadim Tudor, despre care se poate spune orice, dar nu ca ar sustine vreo forma de separatism pe criterii entice.
    Repetati si mestecati cu nesat si voluptate tot felul de clisee, as spune chiar cu satisfactie aproape erotica, dar , dupa parerea mea, faceti dreapta de tot rasul, decredibilizand-o prin maniera submediocra si inepta in care intelegeti sa interpretati si sa comentati evenimentele. Parca ati avea pete solare pe creiere.
    Daca este asa, ia sa va trantesc eu un fragmentde ralitate dura, printr-o intrebare retorica (poate reusesc sa va ,,spal” circumvolutiunile):
    Stiti cine este Szilagyi Zsolt, ?
    Va spun tot eu, ca va e lene sa cautati altceva decat palavrele de pe NET ale celor care se agata de Diaspora, in lipsa acuta de argumente prin care sa convinga electoratul romanesc din Romania. Nici nu puteti avea argumente, deoarece va bazati exclusiv pe ura si dusmanie fata de toti cei care nu sunt , cica, de dreapta, de ca si cum, este suficient sa te imbraci in portocaliu si gata, esti suporter cu acte in regula al echipei Olandei. (Z)
    Deci, iata cine este unul dintre votantii minoritarului Yohannis:
    ,,Szilagyi Zsolt, candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) la prezidenţiale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că formaţiunea sa nu-l va susţine pe Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. ”
    NOTA: Pana aici nu e nimic iesit din comun. Fiecare e liber sa aleaga ce vor muschii lui.

    Dar, mai adaug:
    ,,Candidatul PPMT la preşedinţie, Szilagyi Zsolt, a declarat joi la Cluj că România trebuie să devină o Transilvanie mai extinsă şi că este necesară federalizarea ţării.”

    si

    ,,În cadrul unei conferinţei de presă organizate la sediul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), la care a participat şi preşedintele formaţiunii, Toro T. Tibor, Zsolt a vorbit despre programul său electoral intitulat “Transilvanizarea României: regiuni autonome, Românie Federală, pace socială între majoritate şi minorităţi”, cu care canidează la alegerile prezidenţiale.
    Szilagyi Zsolt a afirmat că mizează nu doar pe voturile maghiarilor, cât și pe cele ale celorlalţi locuitori ai Transilvaniei.”
    COMENTEZ:
    Iata ce au in comun Szilagyi Zsolt si Klaus Yohannis: dorinta de a obtine autonomie extinsa pentru Transilvania.
    Pare-se ca si o parte dintre romanii din Ardeal, isi doresc asta, daca ar fi sa ne raportam la harta turului I. Iata la ce duce manipularea feisbucista, intarirta de inconstienta, sau reaua credinta a unor romani rupti, la propriu, de realitatile din Romania, care nu vor vota niciodata intr-un numar mai mare de cateva sute de mii, dar stiu, bine impanati cu ,,organizatori”, sa faca galagie pe strada.
    ATENTIE ! Banatul si Maramuresul sunt intr-o situatie de echilibru, chiar daca inca sunt colorate in albastru. O spun cifrele.

    Sa va mai amintesc de inca un personal care il sustine pe Yohhanis:
    Laszlo Tokes.
    Cine este acest individ ?
    ,,Tokes Laszlo, europarlmentar al principalului partid de guvernământ din Ungaria, FIDESZ (SUSTINUT SI DE PDL n.r.), prezent al festivitatea de închidere a Universităţii de vară de la Băile Tuşnad a pledat, din nou, într-un discurs pentru autonomia teritorială dar şi pentru independenţa aşa zicului Ţinut Secuiesc. cat si pentru extinderea autonomiei la judetele Bihor si Satu Mare”

    FINAL:
    Deci, domnule Vasile & antipontisti: puneti in balanta pe Vadim, pe de o parte si pe cei doi extremisti maghiari (neagreati de comunitatea maghiara moderata reprezentata de UDMR) pe cealalta parte, ,,cantariti”, trageti un somn odihnitor de noapte, iar maine, poate mai stam de vorba.
    ps
    Domnilor dreptaci, lasati-o mai moale cu etichetarile, ca va veti demola singuri credibilitatea. Vadim este tinta voastra DOAR pentru ca il sustine pe Ponta.
    Vreti sa va argumentez ? O voi face asa cum fac intotdeauna( eu fiind un cetatean liber care nu cred in separtisme puerile si derizorii pe criterii de directie, sau culoare:
    Pana mai ieri, toata lumea il adula pe distinsul Radu Beligan. Dar a fost sufficient sa se pozitioneze pentru Ponta (adica, pentru interesul national), ca a devint, subit, dusman al dreptei…o tinta. Eu, in locul domniei sale, as muri putin, decat sa traiesc intr-o asemenea tara. Iata ce a facut, din poporul roman, Traian Basescu si structurile din afara care vor raul Romaniei: o entitate amorfa fara coloana vertebrala, fara directive si fara sens. Dar toti ne imbracam tipatorai ostentativ in rosu, galben, portocaliu si verde.
    Vom ajunge curand sa starpim, unii dintre noi, trandafirii, iar altii, lalelele.
    Trist, foarte trist.
    Totusi, voi continua…sa votez. Nu exista alte cale, decat democratica, de a schimba lucrurile in fiinte.

  4. Luminta Arhire, daca nu vreti sa va pierdeti increderea, cititi mai putin parerile de pe net ale postacilor dreptaci despre ceilalti romani din Romania, etichetati…drept ,,de stanga”, adica ,,bolshevici”.(Z)
    Mai bine, uitati-va la un film, dupa care, haideti sa-l comentam. Imi place sa discut despre filme, in campanie. (Z)

  5. @Marian Nicolae

    Nu mi-as fi imaginat ca ai o parere atat de proasta despre Titus Corlatzean. Referirea ta la „otet” este insa deplasata in relatie cu Corlatzean, din moment ce acesta nu are nimic din forta , farmecul si puterea unui aliment ca otetul. Din contra. Corlatzean poate fi , din punct de vedere alimentar, cel mult asimilat unui clapon. La fel ca si mandrului clapon puhab si gonflat , lui Corlatzean ii lipsesc din punct de vedere profesional podoabele pe care le-a pierdut cocosul.

  6. @Adrian B

    Descrierile tale de pe firul „Alegerile prezidentiale din 2004 (II)” in legatura cu diaspora romaneasca sunt la fel de subtile ca un accident de tren. A reduce emigratia romaneasca ( cu toate complexitatile ei) la cele doua povestioare penibile prin care incerci sa duci un fenomen complicat ca diaspora in derizoriu, este de un penibil fara egal.

    Adrian B,

    Propaganda, propaganda, inteleg, dar nici chiar asa.

  7. Statul Islamic ?
    O noua productie ,,made in SUA”.
    Mai ramane de aflat (nu mai devreme de 50 de ani), daca a fost o productie intentionata, sau involuntara. (Z)
    Ce ar scrie Bibliotecarul daca ar fi intre noi……..dar are undeva, in arhiva domniei sale, comentarii care sunt cat se poate de actuale, care definesc si explica coerent ce este, in realitate, establishmentul Statelor Unte ale Americii, cel care detine, de fapt, puterea.
    Imi amintesc o idee a lui Biblio: Desi America este o republica eminamente prezidentiala, presedintele SUA are cea mai putina putere, prin raportare la alte state europene, spre exemplu. Dupa campanie, vom mai vorbi, daca se doreste, despre asta. (Z)

  8. Vladimir Putin catre elita occidentala : ,,Timpul jocului s-a terminat…”

    http://burebista2012.blogspot.ro/2014/11/vladimir-putin-catre-elita-occidentala.html

    – Idei desprinse din discursul presedintelui Putin la Conferinta de la clubul Valdai din Soci la 24 octombrie 2014 –

    Cei mai multi oameni din occident nu au luat la cunostinta de discursul lui Vladimir Putin din cadrul conferintei internationale de la clubul Valdai din Soci din data de 24 octombrie. Aceasta se datoreaza Mass-mediei occidentale care a făcut tot posibilul să-l ignore sau să-i răsucească sensul. Exista un motiv serios, poate acest discurs ar fi trezit constiinte in randul maselor occidentale spalate pe creier, care poate inca mai cred ca Rusia sau Alianta Estica doreste razboi si distrugere.

    Adevarul iese la iveala si deconspira cine sta in spatele tuturor conflictelor actuale, actelor teroriste, razboiului biologic impotriva populatiilor diverselor natiuni si cine sunt cei ce incalca zilnic dreptul natiunilor la autodeterminare si existenta. Toate acestea au fost spuse ,,pe sleau” de catre Putin in acest discurs. Indiferent de ceea ce cred sau nu cred unii despre Putin, acesta este, probabil, cel mai important discurs politic de la lasarea „Cortinei de fier” – discursul lui Churchill din 5 martie, 1946.
    În acest discurs, Putin a schimbat brusc regulile jocului. Anterior, jocul politicii internaționale a fost jucat după cum urmează: politicienii făceau declarații publice, de dragul de a menține o ficțiune plăcută a suveranității naționale, dar erau strict pentru spectacol și nu aveau nimic de-a face cu substanța politicii internaționale; între timp, se angajau în negocieri în spatele opiniei publice, în camere secrete, în care cele mai bune oferte reale erau făcute cu ciocanul afară si cu pumnul pe masă.

    Anterior, Putin a încercat să joace acest joc, așteptând doar ca Rusia să fie tratată de la egal la egal. Dar aceste speranțe au fost spulberate, iar la această conferință a declarat că acest joc trebuie să se termine, încălcând în mod explicit tabu-ul Occidentului, vorbind direct către oameni, peste capetele șefilor clanurilor de elită și liderilor politici.
    Mai jos sunt cuprinse cele mai importante puncte din discursul lui Putin:

    1. Rusia nu va mai juca aceste jocuri și nu se mai angajează în negocieri în ,,camera din spate” pe fleacuri. Dar Rusia este pregătită pentru discuții și acorduri grave, dacă acestea sunt favorabile pentru securitate colectivă, sunt bazate pe corectitudine și să țină seama de interesele fiecărei părți.

    2. Toate sistemele de securitate colectivă la nivel mondial acum se află în ruine. Nu mai există nici o garanție internațională de securitate pentru nimeni. Și entitatea care le-a distrus are un nume: Statele Unite ale Americii.

    3. Constructorii Noii Ordini Mondiale au eșuat, după ce au construit un castel de nisip. Indiferent daca va fi sau nu construită o nouă ordine mondială de orice fel, nu este doar decizia Rusiei, dar este o decizie care nu se va face fără Rusia.

    4. Rusia favorizează o abordare conservatoare pentru introducerea inovațiilor în ordinea socială, dar nu se opune investigării și discutării acestor inovații, pentru a vedea dacă introducerea oricăror dintre ele ar putea fi justificată.

    5. Rusia nu are intenția de a merge la pescuit în apele tulburi create de expansiunea „imperiului de haos” al Americii, si nu are nici un interes în construirea unui nou imperiu de către ea (acest lucru nu este necesar; provocările Rusiei se afla in curs de dezvoltare în teritoriul său deja vast). Iar Rusia nu este dispusă să acționeze ca un salvator al lumii, așa cum ea a fost în trecut.

    6. Rusia nu va încerca să reformeze lumea prin propria ei imagine, dar nici nu va permite nimănui să o reformeze prin imaginea lui. Rusia nu se va închide de lume, dar oricine încearcă să o închidă de lume va fi sigur că va culege o tornadă.

    7. Rusia nu dorește ca haosul să se răspândească, nu vrea război, și nu are intenția de a începe unul. Cu toate acestea, azi Rusia vede izbucnirea războiului global ca aproape inevitabilă, este pregătită pentru el, și continuă să se pregătească pentru el. Rusia nu vrea război, dar nici nu se teme de el.

    8. Rusia nu intenționează să aibă un rol activ în contracararea celor care încă încearcă să construiască Noua lor Ordine Mondială, până la eforturile lor de a începe să afecteze interesele cheie ale Rusiei. Rusia ar prefera să stea și să privească la ei, la cât de multe bucăți din capetele lor sărace pot lua. Dar cei care încearcă să tragă Rusia în acest proces, prin nerespectarea intereselor sale, vor fi predati adevăratului sens al durerii.

    9. În exterior, și, cu atât mai mult, în politica internă, ​​puterea Rusiei nu se bazează pe elite, care-și ocupă camera lor din spate, ci pe voința poporului.

    10. Există încă o șansă de a construi o nouă ordine mondială, care va evita un război mondial. Această nouă ordine mondială trebuie în mod necesar să includă Statele Unite ale Americii, dar poate face acest lucru numai în aceleași condiții ca oricine altcineva: sub incidența dreptului internațional și a acordurilor internaționale; abținerea de la orice acțiune unilaterală; cu respectarea deplină a suveranității altor națiuni.

    Pe langa aceste idei de baza mai amintesc cateva idei expuse de Vladimir Putin in discursul său :

    Noi reguli sau un joc fără reguli.

    ,,Cred că această formulă descrie cu exactitate punctul de cotitură istorică unde am ajuns astăzi și alegerea cu care ne confruntăm cu toții. Nu este nimic nou, desigur, în ideea că lumea se schimbă foarte rapid. Știu că acest lucru este ceva despre ce ați vorbit la discuțiile de astăzi. Este cu siguranță greu să nu observi transformările dramatice în politica mondială și economie, viața publică, și în industrie, tehnologiile informaționale și sociale. Este practic imposibil să se evite. Ați avut deja discuții detaliate, dar eu voi stabili punctul meu de vedere. Acesta va coincide cu punctele de vedere al altor participanți cu privire la anumite puncte și diferă față de al altora. Așa cum am să analizez situația de astăzi, să nu uităm lecțiile istoriei.
    Mai întâi de toate, modificări ale ordinii mondiale – și ceea ce vedem astăzi sunt evenimente pe această scară – care de obicei, au fost însoțite nu de război mondial dar de conflicte zonale, și prin lanțuri de conflicte la nivel local intensive. În al doilea rând, politica la nivel mondial este mai presus de toate despre liderul economic, problemele legate de război și pace, precum și dimensiunea umanitară, inclusiv a drepturilor omului. Lumea este plină de contradicții astăzi. Trebuie să fim sinceri în a cere reciproc, dacă avem o plasă de siguranță de încredere. Din păcate, nu există nicio garanție și nicio certitudine că sistemul actual de securitate globală și regională este capabil de a ne proteja de răsturnări. Acest sistem a devenit slăbit serios, fragmentat și deformat. Organizațiile de cooperare internaționale și regionale politice, economice și culturale, de asemenea, trec prin momente grele…”

    ,,… Războiul Rece s-a încheiat, dar el nu s-a terminat cu semnarea unui tratat de pace clar și transparent cu acorduri privind respectarea normelor existente sau crearea de noi norme și standarde. Acest lucru a creat impresia că așa-numitul „învingător” din Războiul Rece a decis să exercite presiune pentru a remodela lumea în funcție de propriile nevoi și interese. Dacă sistemul existent de relații internaționale, drept internațional și verificările și soldurile au stat în calea acestor obiective, acest sistem trebuie declarat lipsit de valoare, depășit și trebuie reformat imediat…”

    ,,… Poate că, nu avem motive reale de îngrijorare, susțin și pun întrebări incomode? Poate poziția excepțională a Statelor Unite și modul în care acestea își desfășoară conducerea lor este într-adevăr o binecuvântare pentru noi toți, și imixtiunea lor în evenimentele din întreaga lume este să aducă pace, prosperitate, progres, creștere economică și democrație, iar noi ar trebui, poate, doar să ne relaxăm și să ne bucurăm? Permiteți-mi să spun că nu este cazul, absolut nu este cazul.”

    ,,A dicta unilateral și a institui cuiva modele proprii produce rezultatul opus. În loc de soluționare a conflictelor aceasta conduce la escaladarea lor, în loc de state suverane și stabile, vedem răspândirea tot mai mare de haos, și în loc de democrație există suport pentru un public foarte dubios, de la neo-fasciști deschisi la radicali islamici. De ce se sprijină astfel de oameni?… Ei au sponsorizat odată mişcările extremiste islamice pentru a lupta cu Uniunea Sovietică. Aceste grupuri au primit experienţa lor de luptă în Afganistan şi mai târziu a dat naştere la talibani şi Al-Qaeda. Occidentul, dacă nu i-a sprijinit, cel puţin a închis ochii, şi, aş spune, a dat informaţii, sprijin politic şi financiar pentru invazia teroriştilor internaţionali în Rusia (nu am uitat acest lucru) şi ţările din regiunea Asia Centrală…”

    ,,… Numai prin înțelepciune actuala conducere egipteană a salvat această țară arabă cheie, de la haos. În Siria, ca și în trecut, Statele Unite și aliații săi au început finanțarea directă și înarmarea rebelilor, permițându-le să umple rândurile lor cu mercenari din diferite țări. Permiteți-mi să întreb de unde acesti rebeli primesc banii lor, de arme și specialiști militari? Cum a reușit Isil să devină astfel un grup puternic, în esență, o forță armată adevărată? 
 În ceea ce privește sursele de finanțare, astăzi, banii nu provin doar din droguri, a căror producție a crescut nu doar cu câteva puncte procentuale, ci mult mai mult, din moment ce forțele coaliției internaționale au fost prezente în Afganistan?…”

    ,,… Trebuie să spun că, chiar și acum, în încercarea de a rezolva criza din sud-estul Ucrainei, OSCE joacă un rol foarte pozitiv. În lumina schimbărilor fundamentale din mediul internațional, creșterea incontrolabilitătii și diverselor amenințări, avem nevoie de consensul global al forțelor responsabile. Nu este vorba despre unele oferte locale sau o divizie a sferelor de influență în spiritul diplomației clasice, sau dominația globală completă a cuiva. Cred că avem nevoie de o nouă versiune de interdependență. Nu trebuie să ne fie frică de ea. Dimpotrivă, acesta este un instrument bun pentru armonizarea pozițiilor. Acest lucru este deosebit de relevant, având în vedere consolidarea și dezvoltarea anumitor regiuni de pe planeta, procedeu care necesită în mod obiectiv instituționalizarea unor astfel de noi poli, crearea de organizații regionale puternice și elaborarea unor norme de interacțiune a acestora. Cooperarea dintre aceste centre s-ar adăuga în mod serios la stabilitatea, securitatea, politicii și economiei mondiale. Dar, în scopul de a stabili un astfel de dialog, avem nevoie pentru a trece de la premisa că toate centrele regionale și proiectele de integrare formate în jurul lor trebuie să aibă drepturi egale la dezvoltare, astfel încât acestea se pot completa reciproc și nimeni nu le poate forța în conflict sau opoziție artificial…”

    ,,… Suntem conștienți de faptul că lumea a intrat într-o eră de schimbări și transformări la nivel mondial, când cu toții avem nevoie de un anumit grad de precauție, capacitatea de a evita măsuri necugetate. În anii de după Războiul Rece, participanții la politic la nivel mondial au pierdut aceste calitati oarecum. Acum, avem nevoie să le memorați. În caz contrar, speranțele pentru o dezvoltare pașnică, stabilă va fi o iluzie periculoasă, în timp ce tulburările de astăzi vor servi pur și simplu ca un preludiu la prăbușirea ordinii mondiale. Da, desigur, am spus deja că construirea unei ordini mondiale mai stabile este o sarcină dificilă. Vorbim despre muncă îndelungată și grea. Am fost capabili să elaborăm norme de interacțiune după al doilea război mondial, și am reușit să ajungem la un acord la Helsinki în anii 1970. Datoria noastră comună este de a rezolva această provocare fundamentală în această nouă etapă de dezvoltare.”

    Acestea au fost ideile si cateva pasaje din discursul fulminant si la obiect al presedintelui Putin. Din punctul personal de vedere, nu am citit pana acum un discurs mai clar si la obiect facut de un sef de stat. Concluzia este una singura : Rusia si in general Alianta Estica nu doreste razboi si distrugere, doreste o lume a pacii, unde fiecare natiune sa se dezvolte, in colaborare cu celelalte natiuni de pe planeta si impreuna, in mod echitabil, sa rezolvam marile probleme cu care ne confruntam. Daca Romania ar fi avut un lider, macar jumatate la valoarea lui Putin, poate aveam sanse sa fim o natiune respectata, cu o economie viabila si profitabila si poporul sa traiasca in siguranta si prosperitate. Dar se pare ca nu a aparut inca acesta…mai ducem sperante…

  9. Humore , de unde scoti explicatiile de macelar ale FIS – ului algerian ( ” nu noi masacram sate intregi , nu noi impodobim brazi de craciun cu intestinele copiilor ucisi , ci armata algeriana ” ) si ale opiniei publice populare arabe ( Ben Laden nu exista sau daca exista l-au creat americanii , americanii au organizat 11 septembrie 2001 iar evreii din turnuri stiau ce se va intampla nu au plecat la serviciu dimineata , Statul Islamic nu exista sau daca exista tot americanii l-au creat etc tc ) – nu ai un pic de decenta pentru satenii irakieni si sirieni masacrati de hoardele de golani tunisieni , saudieni , sirieni , libieni si ceceni ?
    Statul Islamic este creatia printului Ben Sultan , fostul sef al serviciiilor secrete saudiene .
    Monstrul a fost creat cu banii seicilor qatari si saudieni , ingrasat cu ajutorul aventurierului Erdogan care nu vrea sa dea date politiilor occidentale despre jihadistii trecuti ( toti ) prin Turcia , coborati ca ” turisti ” la Istanbul si Antalya si condusi amical de serviciile turce in Siria ( ranitii islamisti sunt ingrijiti in Turcia ) ;seful lor de stat major nu este irakianul zis El Baghdadi ci un cecen de 28 de ani .
    Naivitatea si imbecilitatea democratilor lui Clinton , care isi spuneau ” dusmanii dusmanului meu ( Assad ) sunt prietenii mei ” a facut ca Administratia SUA sa nu fie obligata sa intervina decat in urma valului de indignare popular in urma decapitarii ziaristului Foley ( care , intre noi se convertise la Islam in temnita jihadistilor , crezand ca va scapa cu viata ) ; stiti cat a petrecut in Siria ultimul decapitat cu cutitul , britanicul sofer de ambulanta ? 30 de minute ! A fost rapit la 30 de minute de la intrarea in Siria ! – cum ca jihadistii sunt bine informati de serviciile prietene – britanicul venea din Turcia .
    Unchiul Sam a cheltuit pana acum patru sute de milioane de dolari pentru bombardarea Isis din august .
    Cat a cheltuit Vania Putin , el , din februarie , pentru destabilizarea si ciopartirea Ucrainei vecine si slave ? Nu stiu , nu ma intrebati . Se pare doar ca promisiunea entuziasta facuta de Ivani in martie ” eliberatilor ” din Crimeea – ” un pod peste stramtoarea Kerci pentru a lega Crimeea de Mamuta Rusia ” – nu pare de actualitate , de aceea Mamuta ataca litoralul din zona Melitopol , pentru a avea legatura terestra directa cu Crimeea , fara a construi ” un pod ” .

  10. @ZeV noiembrie 5, 2014 la 8:29 pm

    Să-mi pierd încrederea , prietene ? Nici gând , privesc fascinată cum niște băieți , mult mai inteligenți decât noi , deoarece am înțeles că inteligența s-a cuibărit , ca o pisică , numai în interiorul arcului carpatic , promovează cu o exuberanță viguroasă produsul Klaus Werner , căruia nu i s-a descoperit vreo calitate , ci doar originea sănătoasă : dânsul e etnic german . Corolarul care aparent derivă din această teoremă, cum că ar fi ”om serios ”deoarece este neamț , cred că e cel puțin discutabil -numai că nu avem cu cine să discutăm deoarece dânsul e numai zâmbet și tăceri . De ce-ar lupta niște cetățeni de dreapta , cu toate armele lor , pentru a-l fixa în cea mai importantă dregătorie a României pentru următorii cinci ani tocmai pe ” MELCUL PROST, ÎNCETINEL ”? Enigmă !
    E uimitor și totodată extrem de amuzant pentru mine că ascensiunea lui Werner poate constitui O CAUZĂ pentru cineva, oricine ar fi el ; că o ființă fără grai sau cu un grai atât de limitat și care dă în gropi de câte ori erupe în peisaj poate fi la originea unei discuții inepte despre ce deștepți sunt ardelenii și bănătenii care-l votează și ce prostovani sunt restul care observă că este plat ca o foaie de plăcintă !
    Mobilitatea gândirii , abilitatea de a decide rapid , atenția simultană la amănunte și la tabloul general sunt semnele rațiunii , și nici într-un caz inerția boantă și pasiunea pentru ciorbele reîncălzite sorbite la nesfârșit , fără să schimbi meniul , doar pentru că este ”de dreapta ” și oricât ar fi de prost gătit ar fi, îl înghiți, ba îi mai îndemni și pe alții să se așeze la masă . Asta merge la activiști , că nu prea au de ales și sunt siliți să promoveze ce li se livrează , dar pe simpatizanți nu-i ține nimeni legați de efigia nimicului !
    Nici echipa de campanie nu este mai de soi decât susținutul etnic german. Nu este o dovadă de prea strălucitoare inteligență să-ți faci campania electorală pe tema ”PARTIDUL STAT , CARE VREA SĂ IA TOTUL ” , fără să bagi de seamă că la PARTIDUL STAT sunt vreo cinci partide ( cu Tăriceanu și cu UDMR ) , iar tu vrei să salvezi țara din ghearele fiorosului PARTID STAT-CINCI-ÎN-UNUL cu un partid –ca să vezi fatalitate ! – format chiar DINTR-UN SINGUR PARTID, proaspăt scos din etuva de la Nufăru′ ,unde a fost băgat pe program prelungit ca să-i dispară urmele de PDL maroniu !

    P.S. Cât timp îi va lua Partidului Național Liberal să observe că totuși Mihăiță Calimente este , așa cum am mai observat , un nătărău –model și să-i retragă delicat misiunea de comunicator ”de dreapta” ?

  11. http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Ain_Jalut Bătălia din 3 septembrie 1260 de la Izvorul lui Goliat ţine de macro-istorie. În sensul că analizarea faţetelor ei aduce revelaţii. Cine s-au confruntat ? Pe de o parte (învingătoare) sultanatul mameluc, unde tacticianul de excepţie fost cumanul Baibars. Partea cealaltă era o coaliţie. Principala componentă o formau tătarii (Imperiul Mongol). Li se alăturau Armenia mediteraneană (Armenia din Cilicia condusă de voievozii munţilor) şi Regatul Iviriei. Ştim (am mai spus) că invazia mongolă a instalat modernitatea în lume. Principatele româneşti nu există încă până la anul 1240 http://en.wikipedia.org/wiki/File:001_Kievan_Rus%27_Kyivan_Rus%27_Ukraine_map_1220_1240.jpg . Abia în condiţiile de Pax Mongolica se realizează cu succes politica Romania Neoacquistica a primilor noştri principi (şi să-l amintim aici pe Basarab I). Vedem că şi Regatul Iviriei simte la 1260 avantajul alianţei cu mongolii. Regatul Iviriei exista atunci când principatele româneşti potenţiale erau acoperite de Regatul Ungariei şi de Ţaratul Bulgar (cel de al doilea). Dar teritoriile dinspre Dacia spre Iviria au fost odată unite, prin proiectul împăratului artist Nero şi victoria militară a lui Traian. Ce a provocat discontinuitatea ? Năpraznica lovitură khazară de pe la anul 650 care a creat Khaganatul (nume sub care este cunoscut hanatul khazar).

  12. In noianul vast de informatii care bantuie imensul tomberon numit NET, a trecut, pare-se, neobservata cea mai importanta stire a momentului.
    Ma foarte mir ca distinsii mei colegi ignora, de multe, ori ,,lucrurile” esentiale.
    Dar, poate ca dupa incetarea acestei agitatii browniene intr-un pahar cu apa, ne vom reprioritiza/refocaliza atentia.
    Deci:
    ,,Curtea Constituţională a decis, marţi, că abrogarea articolului 276 din Codul Penal, privind presiunile asupra justiţiei, este constituţională, fiind respinsă astfel sesizarea preşedintelui Traian Băsescu.”

    ,,Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

    Preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională, în 10 octombrie, în cazul legii de abrogare a articolului 276 din Codul Penal, care prevede că “fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

    Legea de abrogare a articolul 276 din Codul Penal a fost adoptată de Parlament şi după ce preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea ei pe motiv că ar afecta independenţa justiţiei.

    Traian Băsescu a arătat în sesizare că atunci când a retrimis legea la Parlament, a propus să nu se abroge acest articol, însă Legislativul şi-a menţinut poziţia, iar Guvernul a încuviinţat abrogarea.”

    COMENTEZ:
    Aceasta este prima mare bresa in sistemul totalitar si antinational basisto-dreptac din Romania, de sorgine nazista. Cred ca macovista lui Soros isi smulge parul in cap si…face plangere penala impotriva lui Ponta care, chipurile, ,,nu a lasat” bietii romanasi verzi sa-si exercite dreptul de vot. Desi este lege, iar cel care stabileste regulile este BEC-ul, DECI, JUSTITIA LU MACOVEI.(Z)
    Sunt convins ca toti jurnalistii ii vor multumi lui Ponta, unii o fac chiar acum, iar Guse, Rares Bogdan, tapalagii, porele, nashii, etc, o vor face in curand, dupa al doilea tur, atunci ca vor avea de comentat dosarele coruptilor din jurul si…centrul lui Traian Basescu. Baietii destepti specializati in drepturi litigioase ar trebui, deja, sa ingroase randurile Diasporei. Preventiv. (Z)

  13. ZeV,

    Tot respectul! Luminița Arhire și Dvs sunteți acum pentru mine esența acestui blog.

    Mi se pare că ar trebui să renunțăm la clișeul „postaci dreptaci”. Jignim dreapta adevărată, care, asa cum spune și Victor Ponta, trebuie respectată, ascultată cu atenție și, dacă este cazul, dorințele ei să fie aplicate. Acei postaci de care vorbiți, sunt de fapt, cum excelent spuneți, „postaci bășiți”.

  14. Cei 10 ani de regim Traian Băsescu, în care politica de relaţii externe a României a fost controlată şi dirijată preferenţial de preşedinte, au permis instalarea unor baze djihadiste camuflate în Dobrogea. Ele trebuie să fie identificate şi demantelate de către noul preşedinte al României, pentru care se votează pe 16 noiembrie. Consider că aceasta este o prioritate absolută.

  15. @ Aramis, noiembrie 5, 2014 la 8:54 pm

    Cum sunt un tip care nu pierde timpul cu prea multe vorbe….in fapt nu am nimic…sau nu prea multe cu domnul Corlatean in special.

    Poate ca daca ar fi beneficiat de siguranta pe care ti-o ofera un stat puternic, in spatele tau…..ar fi reactionat altfel.

    Asa…cum Romania era cat pe aci sa fie golita de romani….fara armata, fara economie, industrie, agricultura, sanatate, educatie…..ne descurcam cu ce avem pentru moment, cu gandul la schmbari drastice in cadrul statului roman care va exista dupa cea de-a treia furtuna mondiala…..

    Sparta….a fost doar un copil rasfatat, fata de ceea de va deveni Romania la nivel mondial…….

    Aveti cuvantul meu aici, daca bunul Dumnezeu imi va ingadui sa-mi duc pana la capat planurile de ridicare din mizerie a neamului romanesc.

    Histoire a suivre de toute maniere……

  16. Domnule Năstase vreau să fac un comentariu la subiect, adică Statul Islamic, o provocare globala
    În opinia mea această exacerbare a situaţiei actuale cu extremismul fundamentalist care se bazează pe Islam, nu este altceva decât un amestec a unor culturi ce se pretind superioare- recte SUA- în alte culturi ce au alt sistem de valori. Intervenția sovietică în Afganistan şi operațiunile subversive ale guvernului american sunt bine ilustrate în filmul Charlie Wilson’s War – Razboiul lui Charlie Wilson în regia lui Mike Nichols şi cu actori în roluri principale Tom Hanks, Julia Roberts. Pentru ca este frumos ca un comentariu la un subiect scurt să nu se întindă prea mult, vreau să spun că această escaladare a conflictelor interconfesionale este rezultatul finanțării de către SUA a uneia dintre tabere, tabără ce ulterior urmează a deschide un conflict într-o anumită zonă(v.Binladen). Apoi, în rolul asumat în mod arbitrar, de jandarmi ai lumii americanii intervin în zonele de conflict.
    Aceste intervenții trebuie să mascheze adevăratele probleme pe care le au americanii în interior, probleme pe care văd că le exportă şi în Europa, în toate țările pe care le-au luat sub scutul NATO. Este drept că eu nu pot oferi o soluţie la această situaţie, nu am informaţiile necesare, dar am prezentat o opinie de om simplu de pe plaiuri mioritice.
    Cu stimă!

Lasă un răspuns