Dezbatere la Fundatia Titulescu

20141008-083853.jpg

Ieri, a avut loc la Fundatia Titulescu lansarea volumului „România. Supraviețuire și afirmare prin Diplomație in anii Războiului Rece”, volum coordonat de ambasadorul Nicolae Ecobescu. Lucrarea conține comunicări, articole, studii, documente de arhiva, fiind al treilea volum realizat in cadrul Fundatiei Titulescu pe aceasta tema. Numeroase documente, legate de momente importante ale vieții internaționale post-belice, sunt publicate pentru prima data.

7 gânduri despre “Dezbatere la Fundatia Titulescu

  1. Excelenta formularea din finalul titlului. Probabil ca peste zeci sau sute de ani aceasta va fi esenta care va fi retinuta de istorie, o echidistanta fata de cele doua lagare, necesara pentru o istorie care se vrea nepartinitoare.

  2. Obiectivele Aichi sunt “principii de samurai” stabilite prin Protocolul Nagoya din anul 2010. Marea mea surpriză a fost să constat faptul că protocronismul Sămănătorismului românesc din Belle Époque anticipa deja temele autohtone puternice incorporate acum oficial în obiectivele Aichi! Şi totuşi, neprietenii noştri continuă să mai susţină că Sămănătorismul românesc a generat antisemitismul şi legionarismul.

  3. Mă bucur f.mult că ați început să vă reluați încet-încet munca deosebită de profesor, de participare la lansări deosebite de carte, reală carte de istorie și diplomație. Bună în acești ani tumultoși, cu deosebite forme de exteriorizare a orgoliului politic. Felicitări, d-nule prim-ministru!

  4. Din ciclul „Una rece, una caldă”

    D-ALE RĂZBOIULUI CALD

    Românii îi oferă lui Traian Băsescu o croazieră pe…apa sâmbetei.

  5. DIALOG CU INCASTRU

    – Cum apreciaţi ultimul dv mandat, domnule Traian Băsescu ?
    – Un răspuns cu incastru ar fi : „ma(x)dat” al dracului (x poate fi când n , când m).Hâ!hâ!hâ!

Lasă un răspuns