De unde poate fi cumparata cartea

Din primul tiraj al volumului “Cele două Românii” mai sunt disponibile câteva exemplare. Acestea pot fi achiziţionate, contra sumei de 120 lei/volum, la sediul Fundaţiei Europene Titulescu, din Şos. Kiseleff nr. 47, sector 1, Bucureşti. Persoană de contact: Mihaela Drăghici, email: mihaela.draghici@titulescu.eu, tel: 021 222 19 83.

22 de gânduri despre “De unde poate fi cumparata cartea

  1. Datele de contact probabil sunt de la o institutie si nu sunt active in zilele libere, eu am sunat la telefo, am trimis si un e-mail, in ambele variante de contact.nu mi s-a raspuns.

  2. Revin la postarea din septembrie 26, 2014 la 4:12 pm: am râs în timp ce scriam , dar acum nu-mi mai arde deloc de râs . Pentru că, între timp , am dat copacul la o parte și am văzut pădurea .
    Așadar , cine este ciudata care vrea permis de conducere pentru camion ca să fie o damă cu-adevărat independentă , intră pe platou călare pe motocicletă ( cred că speranța ei era să intre călare pe mătură , dar procesul de modernizare a atins-o inevitabil ) și oferă cu drag moderatoarei un tub de glonț , mărturie bizară a unei morți violente? Este ea vreo ” divă ” irațională ieșită rapid din ou prin vreo publicație de scandal, dornică să șocheze cu orice preț? Nu , duduia a fost MINISTRU AL JUSTIȚIEI și reformator abrupt al acesteia , sub ochiul sticlos al lui Băsescu Traian .
    Cine este băiatul cu chitara, recalificat majoretă pentru meciul lui Klaus, liberal de succes , uneori sătul el însuși de minciunile sale ? Vreun folkist întârziat , lăsat de talent ,cu o manifestă labilitate psihică , bucuros să mai fie utilizat în preambulul unei gale de box naționale ? Nu , domnul a fost MINISTRU AL TRANSPORTURILOR, în gloriosul mandat al aceluiași Băsescu !
    Cine este entitatea gelatinoasă care publică analize politice cu Albă-ca-zăpada și cei șapte pitici pe creier sau cu Scufița Roșie în rochiță albastră ? Un luat razna al tranziției, care doarme ascetic pe un pat de cărți ? Nici gând, el a fost MINISTRUL MUNCII, dorit, moșit și uns în funcție de același Băsescu !
    Cine este ” savantul ” cu privirile rătăcite, cu aparența unuia desprins total de lume , avâd ca ultimă invenție patentată modul de calcul al vitezei palmei care se lipește pleosc! pe obrazul unui copil ? Vreun smintit care colindă lumea cărând în rucsac ”aparatul de produs angoase ” ? Răspuns greșit , el a fost MINISTRUL EDUCAȚIEI si ÎNVĂȚĂMÂNTULUI , ați ghicit , cu mandatul pus în mână de același Băsescu Traian .
    La ce emisiuni de televiziune s-au ” produs ” ei plenar și cine a fost ”jurnalistul ” care le-a ridicat cu drag toate mingile la fileu ? Cumva Robert Turcescu , cel care ne mărturisește că el conversează deja fară moderator cu Dumnezeu , că a suferit o iluminare și că vocile interioare i-au poruncit să se autodemaște ?
    Peste toți aceștia , PREȘEDINTELE, care a fost MINISTRU AL TRANSPORTURILOR de nu știu câte ori ; care PREȘEDINTE are un telefon; care telefon are o tastă 3 ; pe care tastă 3 dacă apeși răspunde CINEVA care n-a mințit niciodată ; ȘI CARE ARE DEZLEGAREA PENTRU TOATE ENIGMELE LUMII (!!!!)
    Ei bine , nu despre Sanatoriul din Bălăceanca este vorba în enunțurile de mai sus , ci despre conducerea unei tări europene , în secolul XXI .

    România , o țară aparținând Uniunii Europene și membră a NATO .

    P.S. DECI CARTEA NU POATE FI CUMPĂRATĂ DECÂT DE CEI FOARTE IUȚI DE PICIOR … VA FI POATE ȘI O A DOUA EDIȚIE , PENTRU NOI CEILALȚI , CEVA MAI LENȚI?

  3. @Centru septembrie 26, 2014 la 2:46 pm
    Domnule Centru , pentru o bună înțelegere a tragediei din Vâlcea cred că ar fi util să fac următoarele precizări :
    1.Fosă septică nu înseamnă ”WC uscat ”, adică așa cum în mod greșit au interpretat toate ființele-reporter care au racord la canalizare pe unde locuiesc, în incintele cartierelor de blocuri . Deci nu e ” toaletă în curte ”, ci acel bazin pentru apele uzate care reprezintă cam singura soluție cînd nu există sistem centralizat de canalizare și nici un receptor natural în apropiere spre care să orientezi apele convențional curate deversate dintr-un modul de epurare.
    2.Copilul de 14 ani nu a căzut accidental în fosa descoperită , ci a ridicat capacul de vizitare al acesteia , ca să arate colegilor că poate face așa ceva.
    3.Copilul nu a murit prin cădere ci pentru că a scăpat din mâini capacul având o greutate foarte mare pe care îl ridicase și acesta l-a izbit , antrenându-l în fosă; din ceea ce am înțeles de la cei care au încercat să-l resusciteze , se pare că moartea s-a datorat loviturii.
    4.Oficialitățile din localitate au spus că există două școli acolo și ambele sunt reabilitate ; în timp ce oamenii de acolo spuneau acest lucru , la Antena 3 și poate și la alte posturi de televiziune se difuzau imagini de arhivă cu niște ruine de școli care nu aveau nici o legătură cu cazul în speță.
    5.Cred că mai sunt școli de reabilitat în România , dar, din câte îmi amintesc, exact în guvernarea Nastase s-a derulat un amplu program de reabilitare a școlilor din România . Eu însămi am lucrat în faza de proiectare pentru zeci de școli în doi ani, după care m-am desprins din firma respectivă . Foștii mei colegi cred că lucrează și acum programe de școli și campusuri .
    6.Spălătorul pentru mâini este obligatoriu în interiorul oricărei școli reabilitate , deci nu se pune problema de ….”o chiuvetă in scoala lui” . De asemenea sunt convinsă că vasele de WC sunt din ceramică și cred de asemenea că sunt mai mult de două , deoarece se calculează pe un algoritm precis , dupa numărul maxim de elevi preconizat.
    7.Tragica întâmplare nu are nici o legătură nici cu avionul prezidențial , nici cu lansarea lui Ponta , ci cu teribilismul unor copii aflați în pragul adolescenței și poate cu neatenția unor cadre didactice care nu și-au putut imagina că un copil își poate încerca puterile cu un capac de aproape 100 de kg pus peste o fosă septică .

    Cred că sunteți victima unei manipulări , pe care am observat-o și eu de-a lungul zilei și căreia nu i-am înțeles rostul .

  4. Puciul electoral. Un exercitiu de reactie

    Tema poate parea excesiva, dar este doar o proiectie meditativa, privind o posibila situatie electorala extrema, care ar afecta normalitatea, o tangentare a unei simulari de reactie in cazul unei astfel de crize. Nu ma astept la nu stiu ce epidemie reflexiva pe aceasta glosa, pot exista sau nu sensibilizari si pe alte dimensiuni, ma gandesc in primul rand la cele politice si juridice. Important este, cred, sa exersam cat mai mult si cat mai multi libertatea de gandire si de exprimare, sa nu o fi castigat degeaba, sa aiba o utilitate publica.

    Ideea de puci electoral este oarecum neconventionala, iese din tipologie, nu insa si din realitate, se afla pe masa democratiei occidentale, desi nu la vedere. Este acoperita de sofismele politically correct, cel putin in parte. Viitorul nu suna nici el bine pentru democratia directa, probabil ca electronizarea integrala a procesului electoral, care a inceput sa se vanture, va duce catre aceleasi pericole la care au dus banii fictivi, virtuali. Nu este departe ziua cand procesul electoral va dura cat o tastare digitala, cand vom afla cine este „Alesul” in secunda urmatoare, de pe ecranul calculatorului sau de la televizor.

    Am mai auzit despre „puci” electoral in vara lui 2012, cand au curs valuri de declaratii si analize contradictorii. Atunci, ne amintim, santajul de „puci”, pe referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, a venit de la Bruxelles si de la Washington: „S-ar putea sa fie, s-ar putea sa nu fie, lasati-l pe omul nostru la locul lui si reevaluam”, se putea citi printre randuri. Acum, in toamna lui 2014, mult mai fierbinte electoral, toata tectonica politico-electorala anunta un puci electoral de-adevaratelea. Cel care are toate motivele si resursele sa o faca o va face, pentru a-si perpetua sistemul si imunitatea, printr-o „Aleasa” (nu este o greseala de gen), care sa i le garanteze.

    Mijloacele sunt si vor fi la fel de murdare ca si mandatele prezidentiale din ultimii zece ani. Sunt arhicunoscute cazurile de justitie politica, de „ciuruire” a adversarilor politici si a televiziunilor nealiniate, vor urma, cu siguranta, altele, la fel de scandaloase. Manevrarea, pana aproape de sensul fizic, a intrarilor si iesirilor in si din procesul electoral, prin canalele formale ale pozitiei supreme, in scopul ducerii in pozitia castigatoare a unui candidat prestabilit, care nu are de-a face cu competitivitatea reala sau legitimitatea reprezentativitatii populare, este echivalentul, sub aspectul efectelor, unui puci electoral. Exista analize de specialitate pe tema, despre aparatele de calatorie in timp ale serviciilor secrete si formarea in secret a presedintilor, nu ma intrebati insa unde este democratia, nu sunt pregatit sa dau un raspuns…

    Trebuie, de asemenea, sa mai operez o delimitare. Popoarele nu provoaca puciuri electorale, puterea se afla in ele insele si le apartine, popoarele sunt mandante si conducatorii mandatati. Cazurile de imposibilitate de inlocuire prin mijloace democratice a unor regimuri populiste, care, dupa ce au castigat alegerile, isi consolideaza puterea pana ce ajung sa respinga, sa controleze sau sa manipuleze votul si legea, sunt anomalii, patologii sistemice, de regim. Fenomenul, pe care l-as numi de totalitarism populist, este semnalat, cel mai recent, de Ivan Krastev, unul dintre cei mai cunoscuti politologi europeni, membru fondator al European Council on Foreign Relations si fellow al Institute for Human Sciences din Viena, intr-un interviu, de Vlad Mixich, de pe Contributors.

    Acest chip totalitarist-populist al democratiei occidentale avea sa fie insa prefigurat mult mai devreme, prin anii 70, de un fost futurist de la Institutul de Cercetare Stanford, pe care l-a denumit „fascism prietenos”. Se pare ca, intuitiv sau ca informatie aproximativa, fenomenul i-a fost cunoscut si premierului Victor Ponta, cand a comparat efectele regimului Traian Basescu cu cele ale regimului nazist. Desigur, speculativ, i se poate atribui populismul si lui Victor Ponta, aluziile sau acuzatiile directe nu lipsesc, dar Krastev ofera cu claritate criteriul de discriminare. Populisti totalitaristi sunt cei care promit pentru a ajunge la putere, dar care nu-si mai respecta promisiunile dupa castigarea alegerilor. Din acest punct de vedere, deosebirea dintre Basescu si Ponta este deosebirea dintre „Sa traiti bine!” din 2004 si taierile de salarii si pensii din 2010, de o parte, care apartine primului, si „Dreptate pana la capat” din 2012 si reparatiile graduale ale nedreptatilor, care au urmat si vor continua si dupa 2014, de cealalta parte, care apartine celui de-al doilea.

    Interesant este cameleonismul populismului occidental, permanenta zbatere de a-si schimba forma de manifestare, pentru a nu fi prins in insectarul regimurilor fals populare sau pentru a-si face uitate cat mai repede politicile nepopulare. Sarkozy anunta revenirea in forta la conducerea formatiunii sale, UMP, al carui nume intentioneaza sa-l schimbe, Basescu a abandonat portocaliul si PDL-ul in favoarea marului si PMP-ului. Si tot asa, toti popularii falsi populari din Vest.

    Nu ar trebui, prin urmare, sa fim surprinsi daca fortele „corectitudinii politice” si justitiei politice vor rearanja clasamentul electoral, in defavoarea sau chiar prin excluderea celui care a obtinut milioane de semnaturi de sustinere sau a umplut stadioane cu zeci de mii de simpatizanti. Prin contrast, candidatul marcat sau impins pentru a ajunge la Cotroceni a renuntat la lansarea candidaturii in stil american, cu bai-fluviu de multime si maree-stadion de sustinatori, pentru a nu oferi un moment al adevarului privind dimensiunea reala a sustinerii electorale.

    Pentru a fi mai specific si a nu parea ca vorbesc in dodii, ma astept, in urma unor analize cantitative, calitative si de trend, la o tentativa „pucista” de rasturnare a asimetriei electorale dintre Victor Ponta si Elena Udrea, despre care este vorba in comparatia evocata. Toate sondajele si, ceea ce este si mai relevant, majoritatea manifestarile din campul electoral, indica un raport de forte care-l crediteaza pe Victor Ponta cu o victorie zdrobitoare. Numai o lovitura data procesului electoral ar mai putea intoarce un rezultat atat de previzibil, eveniment care nu este imposibil, daca avem in vedere istoricul electoral din 2009 (eliminarea lui Mircea Geoana). De aceasta data se pare ca nu va fi vorba de o lovitura imagologica de tip clasic, printr-o manipulare de catifea, cu ajutorul cuvintelor, ci de ceva mai sofisticat, mai intruziv si mai imperativ, intr-un cuvant de coercitie, in urma recursului politic la instrumente ale statului de drept.

    Pornind de la studii de distopie (Orwell) sau de gramatica generativa (Chomsky), care au invederat posibilitatea ca nu numai gandirea sa perverteasca limbajul, dar si limbajul sa perverteasca gandirea, in jurul lui Ponta se ridica un esfodaj cu care sa i se obtina capul de premier si de candidat. Lansarea de catre Basescu a temei incendiare privind existenta unui ofiter acoperit printre candidatii la presedintie, explodarea bombei Turcescu, de „recunoastere” a unei astfel de inregimentari, acuzatia fara probe a opozitiei ca premierul ar fi ofiterul acoperit de care vorbeste presedintele, reincalzirea tezei rusesti din 2012 ca Ponta ar fi agentul unei puteri straine nu fac decat sa incinga mediul electoral, pentru a perverti gandirea si deciziile, in momentul „dezbracarii publice’ a „ofiterului acoperit”.

    In aceeasi marja generativa si pervertitoare, in aceste zile, premergatoare declansarii campaniei electorale, se ridica si mai mult temperatura cu un pretins scenariu de putere al lui Ponta ca presedinte, in care l-ar numi ca premier pe „seful sau”, directorul SRI, George Maior. Cine planifica asemenea zvonuri si in ce scop nu este greu de ghicit. Si depunerea de contestatii la CCR pentru candidaturile la prezidentiale si respingerea lor pe banda ar putea fi tot o tactica pregatitoare, pana la contestarea pe care o va face Traian Basescu, prin „descoperirea acoperitului”, pe care, fie-mi iertata antepronuntarea, mi-e greu sa cred ca Zegrean i-ar putea-o respinge protectorului sau.

    Cat priveste scoaterea din cursa a candidaturii lui Klaus Iohannis, foarte deranjanta pentru cei care cred ca PDL a fost inghitit de catre PNL, arma „incompatibilitatilor” o va putea face cu mult mai multa usurinta. Nu exclud nici posibilitatea ca apelul la unitate sa puna capat „fragmentarii” dreptei, prin retragerea, in ultimele zile ale campaniei pentru turul intai, a candidaturilor acestei parti de esichier in favoarea unui candidat unic, care sa o duca pe Elena Udrea in turul doi. Daca pana in turul doi va cadea capul lui Victor Ponta, nimic nu o va mai opri pe Elena Udrea sa fie succesoarea lui Traian Basescu.

    Marile consecinte ale puciului electoral vor fi, in primul rand, cu cele mai mari sanse de probabilitate si anvergura, ca PSD sa ramana fara candidat la presedintie, in al doilea rand, intr-o masura mai diminuata, ca PNL sa impartaseasca aceiasi soarta. Cu alte cuvinte, s-ar putea confirma ca USL si-a dat, in urma destramarii, cu dreptul in stangul si cu stangul in dreptul. Pe de alta parte, s-ar putea dovedi ca de fapt PDL a inghitit PNL. Asta daca, intre timp, nu vor iesi din somnolenta forte politice care sa reactioneze, impreuna cu electoratul, si sa darame tot acest joc de domino.

  5. Frumoasele Dansuri Lace (Valahe?) / Enigma inspiraţiei istorice pentru frumoasele Dansuri Lace (Valahe? http://en.wikipedia.org/wiki/Lachian_Dances ) Prima parte este intitulată : „Din vremuri străvechi”. Compozitorul Ianacek mărturiseşte că inspiraţia provine de la două dansuri din Valahia Moravă. Unul dintre acestea se cheamă Dansul Adevărat (“real dance”). Denumirea trimite, indubitabil, la un arhetip cultural. Şi nu exagerăm dacă zicem că-i străvechi. Cel de al doilea se cheamă Dansul Bâtei (“club dance”). Trimiterea este de-a dreptul ciobănească, dacă nu chiar mioritică ! Cea de a doua parte se cheamă „Binecuvântat”. Tema care deschide este repetată multiplu. Se consideră că-i trăsătură esenţială pentru dansurile din Valahia Moravă. Enigma este amplificată de faptul că există şi Dialectele Lace, care cuprind cuvinte valahe http://en.wikipedia.org/wiki/Lach_dialects Dar acum ascult “Jocul cu bâta sau Joc cu bâtă. Dans din Voiniceni/Mezőszabad, astăzi județul Mureș. Se dansează cu o bâtă. Energic și fericit.” Şi privesc fotografia ataşată înregistrării. http://www.romanialibera.ro/aldine/magazin/dansuri-romanesti–originalele-inregistrarilor-facute-de-b%C3%A9la-bart%C3%B3k-acum-un-veac–351181 Primul personaj din dreapta fotografiei, cel mai vârstnic, pare totodată a fi şi cel mai relaxat. Aceasta arată că a el apucat odată vremuri mai bune. Pe măsură ce maghiarizarea post-Ausgleich s-a intensificat asupra tinerelor generaţii de locuitori români, aceasta se manifestă negativ asupra condiţiei lor psihice. Cel de al doilea bărbat, socotind personajele de la dreapta la stânga în fotografie, vrea să arate autorităţilor ungureşti, autorităţi care supraveghează întreaga acţiune, autorităţi pe care noi nu le vedem dar pe care le putem bănui în domeniul extins din spatele camerei fotografice – cât de extins ? păi ideologia Ausgleich spune că tot Ardealul este al lor!- ce disciplinaţi au devenit românii. Iar frumoasa fetiţa româncă aflată imediat la dreapta fonografului, are o figură timorată la extrem, dacă nu de-a dreptul speriată ! Deci este vorba despre ţăranii români de atunci, aflaţi într-un sat despre care lideri etnici maghiari din România, caracterizaţi printr-o impertinenţă extremă – vreţi să dăm nume ? să începem enumerarea cu lăudărosul pastor protestant Tokes Laszlo ce spune lumii întregi că el a fost fitilul aprinzător pentru declanşarea evenimentului denumit eronat “revoluţia din decembrie 1989” destinată dezintegrării României, apoi Toro T. Tibor, apoi Kelemen Hunor – afirmă acum că-i parte din Ţinutul Secuiesc. Fotografia şi fonograma demonstrează fizic că realitatea nu-i chiar aşa. Pot veni şi cu o mărturie personală. În primăvara anului 1968 făceam stagiul militar la şcoala de ofiţeri de rezervă din Bacău. Profesorii erau excepţionali ! Majoritatea dintre ei proveneau din vechi familii răzeşeşti din Moldova. Spun aceasta ca să-i deosebesc de răzeşii secui (dar mă înţelegeam şi cu aceia foarte bine, deşi erau mult mai duri decât neamul meu de moldoveni). În fine, era aşteptată vizita generalului Charles de Gaulle –preşedintele Franţei- în România. Franţa de-atunci era sub regimul cezarismului plebiscitar. Nicolae Ceauşescu a încercat să introducă o parte majoră din practicile cezarismului plebiscitar în organizarea PCR, fapt care i-a enervat cumplit pe belakuniştii de la noi ! A fost iniţiată de către Ceauşescu o perioadă de câţiva ani ce permitea ca presa naţionalistă franceză (evident, şi pro-neolatină!) să intre în România. Am cumpărat de la un chioşc de presă din Bacău o revistă franţuzească tipărită pe hârtie ieftină ce conţinea un articol extins, şi foarte bine documentat, despre Latinitatea Orientală. L-am citit cu voce tare, direct pe româneşte. Cei care mă ascultau erau majoritar români. Dar erau şi câţiva maghiari. Unul dintre ei a ţinut în final – când au plecat ceilalţi- să laude mult articolul : “Ştii, bunicul meu mi-a spus că satul nostru era pe vremuri un sat românesc!” Cam aşa s-a făcut maghiarizarea post-Ausgleich în Ardeal. Se ştie prea bine că Vasile Alecsandri (1821 —1890) a câştigat concursul din 19 mai 1878 de la Montpellier. Am găsit informaţia că au mai participat alţi doi poeţi români la acel concurs. Unul dintre ei a fost patriotul Romulus Scriban (1838 – 1912), geniu sintetizator care a produs maxima : “Literatura măreşte popoarele, învie pe cele moarte şi sprijină pe cele căzute. Ea este mama copilăriei lor, Muza bărbăţiei lor şi toiagul bătrâneţelor lor. Fericit poporul care cunoaşte acest adevăr ; el rezistă cuceririi şi, ca luminătorul nopţii, luminează în noaptea timpurilor prin operele geniului său, întreţine flacăra spiritului naţional şi perpetuă Patria.” Totuşi, cine a fost cel de al treilea poet ? Un literat român de la Târgu Mureş, poet al cenaclului românesc existent atunci la Târgu Mureş. Oraş care nu face parte din Ţinutul Secuiesc, aşa cum pretind extremiştii maghiari de acum. Extremismul acesta a fost lansat prin actul Ausgleich de la 1867. Vă daţi seama ce paroxism exista atunci la Târgu Mureş ? Pentru un alt timp, pe vremea dictatorului pozitiv Nicolae Ceauşescu, îl percepea încă Romulus Vulpescu : “Stau într-o cafenea la Tîrgu Mureş/Şi beau cafea./Oraşu-i trist, ostil, sémeţ şi gureş,/Cu lume rea.// N-am timp, n-am bani, n-am inimă, n-am chef/Să mai scriu versuri:/În fiecare prost presimt un şef/Şi întrevăd demersuri.//Abandonat de tine, trag tutun/Şi mi-e cam silă,/Că-n barbă-aborigenele văd un/Semn de prăsilă.//Cum m-aş scula voievodal, drept, dac,/Într-un scurt iureş,/Întreagă cafeneaua praf s-o fac/La Tîrgu Mureş…” Aşa că numele celui de al treilea poet român participant la concursul din Montpellier s-a pierdut. Sate după sate româneşti de lângă Târgu Mureş au fost maghiarizate forţat şi definitiv.

  6. Cred eu că tocmai domnul Victor Ponta îşi asumă modelul moral german, iar nu domnul Klaus Johannis. Nu demult am vorbit aici despre importanţa pe care o dobândeşte cunoaşterea morală în căutarea căii pentru succes. Pentru succesul nostru ca naţiune. S-a spus de către unii, chiar până la saţietate : „Avem şi noi un neamţ înscris acum în cursa politică prezidenţială. De ce să nu-l folosim ?” Tema aceasta a lansat-o cumsecadele nostru actor Mircea Diaconu. Pe care altminteri îmi place să-l ascult şi să-l văd. Dar problema – şi mă adresez acum şi aici în primul rând domnului Mircea Diaconu- este, să mă ierte amicul nostru comun, Maestrul M.D., aceea că Herr Klaus Johannis n-a specificat în mod expres că el foloseşte modelul moral german. Bine, în mod direct şi expres nici Victor Ponta n-a spus aceasta. Dar indirect, alţii au spus aceasta pentru Victor Ponta. Atunci când au insistat – unii pentru blamare, iar alţii pentru laudă – că Victor Ponta este urmaşul spiritual şi politic al domnului Adrian Năstase. Personaj care din anul 2004 încoace urmează modelul moral german. Care-i acest model ? Trimit la o gravură celebră http://en.wikipedia.org/wiki/Knight,_Death_and_the_Devil#mediaviewer/File:Albrecht_D%C3%BCrer_-_Knight,_Death_and_the_Devil.jpg

  7. Referitor la scrisoarea lui Plesu catre Radu Beligan, cred ca are un damf de ipocrizie maxima. Plesu nu-l sustine pe Basescu si urmasii sai cu tot talentul sau, si din orice pozitie, fie de consilier, fie de reprezentant al societatii civile, fie de platit sa spuna ce trebuie de trusturi dusmanoase PSD?

    Daca Plesu are voie, si democratia permite acest tip de manifestare, de ce ar fi Radu Beligan imoral?

    Ca de obicei in ultimul timp, Plesu ne serveste o mizerie frumos impachetata…

    Am citit declaratiile lui Iohannis, Blaga si Secretarul PPE, cu ocazia lansarii lui Iohannis. Aceiasi retorica populista, fara suport, pe care a folosit-o si Basescu in trecut. Ce inseamna „Romania lucrului bine facut?”. Concret, pe puncte, ce vrea sa spuna cu asta? Ca e nevoie de un conducator de origini germane care sa stea paznic la superficialitatea implicita a romanilor?

    Cine e prost sa-l creada pe Blaga ca Iohannis a creat la Sibiu zeci de mii de locuri de munca si ca „somajul a disparut”? O minciuna mai grasa ca Blaga:

    „La sfarsitul lunii ianuarie erau inscrisi in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu 9.780 de someri, din care 3.870 femei, rata somajului inregistrand valoarea de 5,05%. Fata de sfarsitul lunii decembrie 2014 numarul somerilor inregistrati a crescut cu 460 iar rata somajului a inregistrat o crestere cu 0,24 puncte procentuale….”

    Sigur, Sibiul s-a dezvoltat, au fost investitii cu bani din fonduri europene, dar nu vii si spui timpenii din astea…

    Ca sa nu mai amintesc de Secretarul PPE, care cinta si el pe versuri de Basescu:

    „Cu Iohannis, România va rămâne în Europa, nu va vira în Eurasia”, a spus secretarul general al PPE.

    Daca Iohannis era atit de pretuit in Germania, ar fi avut deja un network de politicieni si oameni de afaceri impunator, si nu mai era nevoie de Blaga si PPE sa-i cinte in struna. Ar fi adus pina acum investitii germane in Romania de anvergura. Dar nu le are, si nici macar in Germani nu e apreciat. Cititi pe DW ce spun despre el.

    Pe Ponta inca nu l-am auzit ce program are, dar sper sa fie unul concret, si credibil, care sa rezoneze cu ideologia de stinga, fara sa faca promisiuni pe care nu le poate onora. De asemenea, ma astept sa nu mai introduca religia in dezbaterea electorala. Tineretea e citeodata un handicat, dar poate fi si un excelent atu. Sper sa nu ne innecam doar in analiza basismului. Ar fi o mare greseala de strategie, dar si de program politic. Pina acum, lui Ponta nu trebuie sa-i fie rusine, pentru ca are o lista de realizari concrete. Restul, ca episodul cu nazismul, sunt chestii exploatate de diverse cercuri pentru a colora negativ.

    In ce priveste „marea unire” preconizata pentru 2018, cred ca ar trebui specificat ce vrea Ponta si PSD. Pina acum s-a vorbit de unire in UE, odata ce Moldova devine membra, nu de o unire reala. As fi mult mai atent cind deschid gura, pentru ca, desi suna super, treaba asta nu va fi simplu de infaptuit. Mai bine s-ar face unire pe etape in domeniul infrastructurii, al economiei, si am lasa timp sa se vindece ranile existente, pentru ca, practic, unirea nu se poate face fara acordul Rusiei. Vom vedea asta prin mesaje de la Berlin.

    http://www.ziare.com/sibiu/afaceri/sibiul-are-aproape-10-000-de-someri-4505436

  8. Unul din subiectele care ar trebui dezbatute pe cit se poate de democratic si transparent in Romania este cel al serviciilor, ale noastre si ale altora. Care este rolul lor in viata politica romaneasca, si cit de implicate sunt ele in diverse scenarii, care apar si dispar in mod suspicios. Episodul Turcescu, urmat de demisia lui Melescanu, apoi noul dosar al celor 9 ministri, si cine stie ce mai urmeaza. Din ceata asta, omul de rind nu intelege decit ca e manipulat.

    Avem si noi un Snowden al nostru? Ar fi nevoie…altfel raminem cu frica si cu mirajul ca traim in democratie si ca votul nostru chiar conteaza. Cetateanul de rind constientizeaza ca de fapt traieste intr-un alt fel de totalitarism, unde i se ofera un spectacol cu mult fum si zgomot, si ca lucrurile nu pot fi schimbate de jos, ci din jocul diverselor servicii, cu tentacule in media, in justitie, in aparatul administrativ…peste tot.

    Faptul ca Ponta a taiat bani de la Educatie si a dat la Servicii ridica alte semne de intrebare serioase despre intentia reala a Guvernului. E asta mita electorala?

  9. Am trait sa o vad si pe asta,Cotoroanta calare pe motocicleta.Imagine de intarcat copii nu alta.Pe asta, vorba lui Badea, nici familia nu o voteaza.

  10. @T-rex, traim, cu Marea Unire, in plin joc Telefonul fara fir. Puteti verifica aici pe blog, exista un articol, domnul Nastase a sugestionat, acum cateva luni de zile, ca urmatorul mandat prezidential ar trebui sa se desfasoare sub semnul centenarului Marii Uniri de la 1918. O idee care nu le-a venit tuturor, altfel o idee fireasca. Ce ar insemna, pe scurt, sub semnul centenarului? Pe plan economic si national, o insistenta pentru remodernizarea tarii si pentru cresterea puterii si prestigiului ei la nivelul dimensiunii sale europene, a 8-a tara. Pe plan cultural, o suita de manifestari comemorative, incluzand un monument, sau un ansamblu monumental amplasat in Alba Iulia. Ca aceasta sugestie clara s-a transformat, prin comunicare multipla, in ceva confuz, depinde de receptori.

  11. Ratacire,
    Ratacit in vorbe ,cifre si idei
    O vorba buna un un sfat daca vrei
    Dupa Titus nici cind sa nu te iei
    Cind tema sau threadul e trasat de autor
    Ar trebui sa incite idea ,sa-ti vina-n ajutor
    Apare proful vestit coautor
    Vorbind aiurea incoltitiri din spermosfera
    Despre metoeriti pierduti in spatiu sau idei ce le prefera
    De multe ori traznai din lumea efemera
    Deunazi l-am citit si am aflat
    Despre Coposu “cel burtos” asemanat
    Cu Wilhem Paulus care la Stalingrad a si capitulat
    Idei traznite daca vrei ce nu incap nici in “ you tube”
    Al nostr coleg le dibiteaza ca pe bube
    Ca de invidie Baronul e gata sa zboare iar pe bombe
    In lumea lui Traian si a lui presedential cultura
    agricultura ce transforma-n balarii ,exceptia o face udătura
    comanda speciala , traiasca udrea traiasca bautura!

  12. @Luminita Arhire, 26 sept. 11:14

    Ați dat un foarte bun exemplu de manipulare prin distorsionarea informației.
    La asta se adaugă subiectivismul receptorului care tinde să pună toate relele în cârca autorităților.
    Total de acord cu dv. în problema accidentului.

  13. T-Rex ,este deranjat de retorica populista a celui care nu este la putere si nu de populismul desantat al aceluia care indoapa natiunea cu bomboanele dupa coliva.
    Ce face acest guvern este intradevara un abuz de putere pentru interese
    proprii sau daca vreti de partid.
    Doar Traian Basescu a reusit in prima domnie performante asemanatoare si a platit din buzunarul natiunii pierderile , in cea de a doua domnie!
    Dar si atunci aveam un Tariceanu ghidonat de PDL cu sprijinul PSDeului.

  14. „Radu Humor septembrie 27, 2014 la 10:17 pm

    Scunp, domnule, scump !”
    Dar merita, chiar cu taxa curier, cum am obtinut-o eu care locuiesc in Brasov.

Lasă un răspuns