Aurel Sergiu Marinescu – turnatorul disident din SUA

Puteti citi, mai jos, editorialul meu, din aceasta saptamana, din Jurnalul National:

„In volumul meu, recent lansat, “Cele Doua Romanii”, am publicat angajamentul de turnator la securitate al lui Aurel Sergiu Marinescu, document preluat de pe site-ul Inpolitics. Cine este personajul respectiv? Este cel care, in campania pentru prezidentiale, din 2004, a publicat in ziarele diasporei din SUA, in 8 si 15 septembrie, o suma de mizerii despre mine si despre familia mea. Acele articole au fost folosite masiv de Alianta DA – prin fotocopiere si difuzare in cutiile postale, in toata tara sau pe net. Actiunea Aliantei a fost corelata si cu cea a lui Vadim, in ziarele lui, sau a lui Nati Meir. Mizeriile de acolo circula si acum pe internet. Nu am inteles rostul lor in campania impotriva mea din 2004. Mai tarziu, prin intermediul documentelor de la CNSAS, publicate in Inpolitics, am inteles mecanismul murdar folosit. Marinescu fusese condamnat pentru delapidare si fraude la construirea pistei aeroportului Baneasa, pe care, cu mai multi complici, o facusera mai “subtire”. Dupa iesirea din inchisoare, in 1972, el a devenit turnator al Securitatii, denuntandu-i pe cei cu care fusese coleg la inchisoare, etc. Imediat dupa aceea, paradoxal, a fost trimis, mai intai, in Franta (probabil pentru “legendare”), dupa care a fost trimis in SUA, unde s-a ocupat de emigratia romana. Este evident ca cei care il controlasera, din fosta Securitate, si care erau, banuiesc, interesati ca eu sa nu castig alegerile prezidentiale, au determinat publicarea acelor materiale in SUA si apoi le-au preluat in ziarul “Romania Mare” si in publicatii tip “samizdat”. Ca a fost vorba de un scenariu este, acum, evident. La sfarsitul lunii septembrie 2004, Stolojan a dezertat si Basescu, cu lacrimi in ochi, a intrat in joc. Puteti citi mai multe detalii in cartea mea.

Aici, pentru ca se discuta, in aceasta perioada, despre obigatiile agentilor acoperiti, voi cita un fragment din angajamentul de turnator al lui Aurel Sergiu Marinescu, care promitea, intre altele: “sa manifest vigilenta fata de dusmanii Patriei, sa dovedesc sinceritate si obiectivitate in furnizarea informatiilor, corectitudine in raporturile de munca, cu organele de securitate si sa nu abuzez in niciun fel de aceasta colaborare, sa nu divulg nimic in legatura cu activitatea de colaborare secreta, indiferent de persoana, functii si gradul de rudenie”.
Pentru “faptele sale de arme”, Aurel Sergiu Marinescu a fost ales cetatean de onoare al orasului Zimnicea.”

32 de gânduri despre “Aurel Sergiu Marinescu – turnatorul disident din SUA

  1. La multi ani si multa sanatate lui Dan Voiculescu ! Un om CURAJOS care si-a riscat viata , averea si libertatea pentru a lupta pentru democratie si impotriva unui SISTEM ODIOS creat de dementul de la Cotroceni !

    Respect !

  2. Singurul lucru bun al lui Basescu este ca a reusit sa polarizeze in jurul lui si al pdl-ului toti ticalosii si nemernicii din tara asta , toti nebunii , pramatiile si turnatorii ! Nu mai trebuie cautati prea mult dupa ei ! Sunt acolo …

    Eu nu reusesc sa gasesc un om ca lumea in toate acele asa-zis partide : PDL , PMP . Si in PNL mi-e foarte greu …

    Un individ de micimea lui Basescu este normal sa se ocupe de astfel de lucruri ( diversiuni , manipulari , arestari la comanda , …) si sa se foloseasca de astfel de oameni ( turnatori , saraci cu duhul , …) .

    Ceea ce nu a inteles niciodata PSD-ul si USL-ul este ca nu poti trimite niste oi ca sa lupte cu un lup !

  3. Respect Adrian Sobaru ! Este un EROU ! Chiar nu s-a gasit un post de parlamentar pentru acest om curajos ? Sau pentru tanarul acela locotenent care a manifestat in piata si a fost dat afara din armata ? Este rusinos prin ce au trecut acesti doi eroi !

    Bine ca e parlamentar un cal troian ca Viorel Hrebenciuc … Sau tot felul de tiriplici !

    http://www.puterea.ro/eveniment/pilele-lui-pinalti-viorel-hrebenciuc-si-narcisa-iorga-urmariti-penal-de-dna-99493.html

    http://www.realitatea.net/dezvaluirile-lui-sima-predoiu-m-a-dus-la-hrebenciuc_1029000.html

    http://www.realitatea.net/de-ce-s-a-lepadat-viorel-hrebenciuc-de-omar-hayssam-ce-legaturi-exista-intre-ei_1230921.html

    Apropo , ce deosebiri exista intre unul ca Aurel Sergiu Marinescu si Viorel Hrebenciuc ?

  4. Eu nu înțeleg de ce vă focalizați pe trecut și de ce vă consumați potențialul creativ și energia încercând să demonstrați niște mizerii care nici măcar nu merită să vă mai opriți gândul asupra lor. Aducerea lor în dezbatere credeți că vă folosește la ceva? Ba dimpotrivă, cârcotașii au să spună că cine se scuză se acuză.
    Sincer, m-aș bucura dacă ați aduce în dezbaterea publică niște probleme cu privire la viitorul țării, al UE sau anumite teme care probabil le-ați abordat în carte cu privire la condiția oamenilor săraci etc.

  5. De la Aurel Sergiu Marinescu, pana la….Snowden, este totusi o diferenta majora, atat in ideologia fiecarui personaj cat si in stilul de lucru.

    Banuiesc ca Snowden ar putea oricand sa faca ceea ce a facut Aurel Sergiu Marinescu, in schimb Aurel Sergiu Marinescu sa gandeasca si sa duca la bun sfarsit ceea ce a infaptuit Snowden, folosind motivatia acestuia…..nu prea cred….

    Dupa cum vedem avem agenti si…agenti, unii in slujba tarii lor cu adevarat, iar altii lucrand numai pentru SRL-ul personal…..

    Zic si eu, din cate carti politiste si de spionaj am citit…..

  6. Multumim din suflet pt. multele si minunatele fotografii . Daca sala era mai spatioasa , intra si mai multa lume ( am auzit ca lumea asculta si de pe holuri )
    Lume buna si multa , cu un vorbitor extrem de stilat , si cu prestanta . Sa traiasca mult si bine alaturi de cei dragi !

  7. Cunosc campania de denigrare , am scris despre ea despre marunta si tampita diaspora ,multi prieteni vechi ,ramasi crediciosi dezinformarii si spalarii de creier la nivel inalt american, am scris si despre acest nimic , denumit Tribun al carui adepti sunt inca multi „preteni” dupa acest blog!
    Multe , foarte multe mizerabile minciuni dar printre ele si putin adevar!

  8. Mi-am revizuit atitudinea : are dreptate Andrei Pleşu . Păi , cum să-l respecte pe Radu Beligan, care a spus într-o adunare de partid despre Ceauşescu :…. „cel care ascultă respiraţia ţării…” –recunosc că este condamnabil , groaznic şi imposibil de respectat .
    Dacă însă ar fi spus : …„Sunt perfect constient ca – potrivit recentei expuneri a Presedintelui tarii la Plenara largita a C.C. al P.C.R. din 1 iunie a.c. – trebuie sa facem totul pentru a preveni manevrele celor care, la adapostul unor manifestari sectante, vor sa abata omenirea de la problemele majore – fundamentale ale lumii de azi”…, alta era situaţia, aşa ar fi vorbit un intelectuial adevărat , de a cărui opinie să nu-i fie ruşine domnului Pleşu.
    Sau , absolut îngrozitor , a mai rostit Radu Beligan despre acelaşi personaj şi următoarele:… „cel care se odihneşte de o muncă prin altă muncă”…
    De neiertat – altceva ar fi fost să-şi menţină verticalitatea şi să rostească plin de demnitate , ca un dizident autentic:…. “Intre culpa mea reala si consecintele ei imediate este o uriasa disproportiune care, in spiritul echitatii cu care ne-a obisnuit conducerea noastra de partid si de Stat nu poate sa rămână necorectata.”
    Domnul Andrei Pleşu nu este amnezic ;el ştie că umilinţa sa din cele două scrisori adresate lui Ceauşescu este scârboasă şi că ar fi ultimul de pe faţa pământului care să-i dea lecţii de morală , cu aerul acesta înţepat , lui Radu Beligan ; el ştie că amândoi au fost personaje în aceeaşi istorie, cu bunele şi cu relele ei. Nu am găsit însă nici un text al lui Radu Beligan care să nege , să răstoarne acea felie de viaţă , încercând să rescrie trecutul , aşa cum , fără vreo apăsare, face editorialistul de la Adevărul.
    Aşa cum spuneam , Andrei Pleşu nu este amnezic . Mizează însă , într-un mod incalificabil pe amnezia celor care au trăit acele vremuri şi pe ignoranţa celor care nu le-au trăit . Dacă pentru prima categorie poate că nu sunt multe de spus- presupun că acceptă această mistificare-, în schimb , pentru cei mai tineri şi dispuşi să fie intransigenţi cu o istorie pe care nu o cunosc nemijlocit , demersul lui Andrei Pleşu este chiar indecent .

  9. Interesante jocuri a facut si face ( pentru ca ei conduc Romania si astazi ) Securitatea .
    De ce nu v-au vrut in 2004 ? Cine ii conducea atunci – Magureanu , Talpes plus o armata de mustaciosi bruneti nervosi – de ce nu v-au vrut , de ce v-au urmarit pentru a va distruge , la ordin , tot deceniul 2010 , nu inteleg .N-ati dat in ei . Nu i-ati deranjat . Nu le-ati stricat retelele de caracatita de influenta , nici in tara , nici in ambasade , nici la Tarom , nici la intreprinderile de stat atunci , cu reprezentante in strainatate , unde mustatile roiau .
    Pentru mine logica acestei Securitati este un mister .
    Dar e clar ca Securitatea nu se intereseaza de Romania .
    De ce ?
    Campaniile naziste anti-romanesti din presa Europei de Vest , fara echivalent fata de alte natiuni – marii patrioti securisti , cu legaturi si influenta in Vest , au reactionat , aceste campanii i-au deranjat ? Nu , cum .
    Coruptia enorma a anilor 90 , de la portari la ministere care cereau bacsis de la cetatenii care intrau pana rezidentiatul vandut de subofiteri MApN la ministri ai transporturilor care dadeau flota comerciala unor armatori greci sau vindeau telefoanele unei cutii postale grecesti , i-a suparat ? Cum , nu !
    Hayssamul si Priplata au comis actiuni abjecte , sunt condamnati ? Amandoi ies , invizibili , din tara unde cetateanul simplu este terorizat de politia de frontiera , la intrare si iesire !
    Are Romania in 1990 milioane de oi , oaia este baza bogatiei rurale romanesti , ce fac unchesii Securitatii ? Cumpara masiv lana australiana( adevarat , nu colonelul cu ochelari fumurii de la Dolj , nici generalul de la Otopeni , dar amicii lor ) si de atunci pana acum , 2014 , puteti vedea pe camp lana tunsa de crescatorii romani si abandonata pe camp , aruncata …ii doare , le pasa ? Nu !

  10. In aceasta tara dupa, zece ani de regim Basescu, nu ne mai mira nimic. Este trist insa ca atunci, votantii au fost manipulati cu cinism, profitandu-se de buna lor credinta.
    As vrea sa stiu daca pot comanda cartea deoarece nu o gasesc in librarii.
    Cu stima,
    Iordache Marilena.

  11. Ce rost mai are sa ‘cugetam” cina a fost sau cine e,….a fost ,este si o sa ramana tara cu 1 la 5 !Ma refer evident la turnatori !

  12. Chiar nu putem scapa de securistii astia abjecti? Securistii astia au ajutat regimul comunist si acum vor sa ne conduca in continuare. Trebuie urgent restructurata securitatea si condamnati toti securistii care l-au sprijinit pe Basescu si ne-au condamat pe toti la 10 ani cu executare. Cat rau a facut securitatea politica pe vremea lui Ceausescu si cati din ei au fost condamnati? Cat rau a facut securitatea implicata politic pe vremea lui Basescu si cati din ei vor fi condamnati? Cine raspunde?

  13. Chiar nu putem scapa de securistii astia abjecti? Securistii astia au ajutat regimul comunist si acum vor sa ne conduca in continuare. Trebuie urgent restructurata securitatea si condamnati toti securistii care l-au sprijinit pe Basescu si ne-au condamat pe toti la 10 ani cu executare. Cat rau a facut securitatea politica pe vremea lui Ceausescu si cati din ei au fost condamnati? Cat rau a facut securitatea implicata politic pe vremea lui Basescu si cati din ei vor fi condamnati? Cine raspunde? Mai asteptam mult? 25 sau 75 de ani nu au fost suficienti?

  14. Acum, cine e mai idiot: cel care spune idiotenii, cel care le asculta, cel care le crede, sau cel care le transmite mai departe/disemineaza?

  15. Nu am crezut nimic din ce s-a scris negativ despre dvs. și familia dvs., la fel cum nici acum nu cred ce circulă prin internet și/sau facebook.
    Din păcate mulți oameni preiau informațiile, oricât de dubioase, fără discernământ, la grămadă, fără să caute sursa sau măcar să se îndoiască o secundă de veridicitatea celor afirmate în articole sau comentarii. ”S-a spus că…” sau ”Circulă zvonul că …” astea-s dovezile. Sigur, dacă circulă zvonul, trebuie să fie adevărat, nu, că doar nu iese fum fără foc. Cam așa-i, numai că depinde cine-a pus focul și în multe cazuri avem de-a face cu un arsonist.
    Cu aceeași stimă,
    Doina Manea

  16. STENOGRAME incredibile. TRAIAN BERBECEANU, executat de procurori în stil mafiot !!!

    Rechizitoriul prin care anchetatorii comisarului Traian Berbeceanu au ajuns în fața justiției arată o realitate greu de crezut pentru secolul XXI. Trei procurori au fabricat un dosar pentru a înlătura un polițist care devenise incomod.

    Este vorba despre procurorii Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean de la DIICOT Alba Iulia şi ofiţerul Alin Muntean de la BCCO Alba Iulia.

    Extras din http://www.dcnews.ro/stenograme-incredibile-traian-berbeceanu-executat-de-procurori-in-stil-mafiot_454767.html#sthash.5NGMy3NB.dpuf

  17. http://www.nytimes.com/2014/09/26/world/asia/narendra-modi-defies-expectations-with-mix-of-soft-and-severe-in-india.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&version=HpSumSmallMediaHigh&module=second-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0 Afişul politic al noii puteri din India subliniază accentul pus pe tehnologii (deci pe cunoaşterea tehnico-productivă din antropologia pragmatică) în proiectul de ţară, iar carisma personală a premierului Modi furnizează oarecum garanţia prudenţială (deci reţinem noi, într-un limbaj ideologic European, accentul pus pe cunoaşterea prudenţială din antropologia pragmatică). Este discutabilă însă, şi chiar foarte ceţoasă, cea de a treia latură –anume cunoaşterea morală- din antropologia pragmatică a partidului Bharatiya Janata, dat fiind felul cum a condus mai înainte domnul Narendra Modi statul Indian Gujarat.

  18. Domnule Nastase,cu mai mult timp in urma – cred ca era in 2010 – ati facut un comentariu si o comparatie, ambele extrem de pertinente, intre propaganda nazista si cea basista. Nu reusesc sa dau peste acel text,va rog mult sa dati un indiciu,un link,o trimitere. Era ceva despre tema „grasul care calareste slabul”,tema nazista reluata de basescu in alta forma.
    Va multumesc.

  19. Oroare maxima : un copil de 14 ani din Valcea a murit inecat intr-o fosa septica in curtea scolii .
    Sa ne ierte acel copil nevinovat pe noi .
    Pe noi , pentru ca in loc sa-i asiguram un WC si o chiuveta in scoala lui , confort elementar ,avem un presedinte care cheltuie banii pentru un avion particular ca sa plecam la Castellon , la miting , impotriva primei destituiri , in 2007 . Si un partid de guvernamant care nu gaseste nimic mai bun de facut decat sa inchirieze National Arena si sa aduca cu autobuzele 70000 de oameni din satele in care locuia si acel copil nevinovat , sate in care copiii cad in latrine si mor . Nu e un circ , un scandal ? Cat costa avionul prezidential in campanie privata in Spania – 100000 -200000 de dolari ? Carnavalul de pe National – un milion de doalari ? Cu 500 de dolari copiii din satul valcean puteau avea doua closete in ceramica !

  20. (Mic rezumat : Monica Macovei a intrat în studioul Kanal D pe motocicletă şi i-a oferit cadou moderatoarei un tub de cartuş de la un glonţ cu care pretinde că a fost omorât un om . )

    …„Vai , doamnă Monica -Macovei- Nelson- Mandela … dar zău că nu trebuia să-mi faceţi un cadou aşa de gingaş … un tub de cartuş , adevărat … vai , chiar nu ştiu ce să spun …vă puteţi lipsi de el? Mai ales că este de la un glonţ care a omorât un om …îmi puteţi satisface o micuţă curiozitate: cumva ţineţi acasă , în frigider, şi cadavrul ? Ştiu şi eu, îl mai scoateţi, îl mai băgaţi într-o anchetă , îi mai strângeţi degetele la uşă,… poate recunoşte până la urmă .. Oricum, este un dar minunat … totdeauna am ştiut că sunteţi o persoană sensibilă … A, mai aveţi şi altele acasă, de diferite mărimi ? Sunt cele utilizate în ţările de a căror pacificare v-aţi ocupat personal şi pe care le-aţi îndreptat pe drumul bunăstării, aşa cum v-aţi lăudat când v-aţi depus candidatura la cea mai inaltă funcţie în stat ?
    Doamne, ce frumoasă, ce independentă, ce bărbată sunteţi , aşa cum staţi dreaptă ca o lumânare pe şaua motorului , cum l-aţi prins şi-l înlănţuiţi…îl încătuşaţi…ăăă…îl ţineţi în braţe cu tandreţe pe Andrei Gheorghe ( sau nu este el , că nu se prea distinge din pricina căştii) şi-i scuturaţi de pe umăr un praf alb care nu ştiu cum a ajuns acolo . Aveţi dreptate , ca să fie cu adevărat independentă orice femeie ar trebui să posede permis de conducere pentru camion –fără asta toată emanciparea feminină este zadarnică. Dar doamnă , aţi omis obligativitatea permisului de conducere pentru locomotivă şi pentru tanc -orice doamnă puternică şi independentă , aşa ca dumneavoastră , ar trebui să poarte aşa ceva în poşetă , lângă kalaşnikov .
    Sunt onorată , doamnă , că aţi venit în emisiunea mea . Vă spun sincer , după ce Măruţă a adus în platou femeia-vampir , chiar n-am mai avut speranţa să pot ţine pasul . Vă mulţumesc respectuos că mi-aţi revigorat ratingul ”

  21. Efectele pactului de coabitare … Si uite asa , d-ul Ponta va scapa ( cu mana lui Basescu ) de toti contracandidatii sai din partid si apoi il va lasa in pace si pe Basescu . Dealtfel a si spus ieri ca noul regim nu se va razbuna si nu va face anchete . Adica ii va ierta pe toti basistii care au facut ticalosii !

    Din pacate pentru aceasta tara si Basescu si Ponta sunt de aceeasi teapa ! Doi securisti sinistri …

    Oare d-na Andronescu n-a realizat pana astazi ca in tara asta se intra la puscarie NEVINOVAT ? Pana nu i s-a intamplat dansei de ce nu a luat pozitie ?

    http://www.dcnews.ro/andronescu-in-vizorul-de-dna-imi-dau-foc-in-piata-publica-daca-cineva-imi-pune-in-carca-asemenea-lucruri_454817.html

  22. http://www.romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/cum-au-ajuns-cercetatorii-de-la-babes-bolyai-sa-numare-ardelenii-de-la-1850-351080?c=q2561 Claudiu Pădurean : Numărarea ardelenilor de la 1850. Deci înainte de Compromisul/Ausgleich de la anul 1867 care a creat statul distopic KundK pe care Robert Musil îl denumea criptat, în literatura sa, Kakania. Dacă interpretăm formal denumirea acelui stat distopic –adică Imperiul Austro-Ungar- ar rezulta că acolo erau numai două naţiuni : cea austriacă, şi cea maghiară. În realitate, KundK era format din două zone mari : Cisleithania popoarelor, şi Transleithania popoarelor. Erau mulţi români acolo, nu doar în Ardealul propriu-zis. Parlamentul Transleithaniei popoarelor era la Budapesta. Tot acolo era şi sediul central pentru administraţia fiscală a Transleithaniei popoarelor. Banii strânşi prin impozitarea popoarelor au fost folosiţi de către extremiştii de la Budapesta pentru maghiarizarea feroce a popoarelor. Deci maghiarizarea nu se referă doar la românii din Ardeal, dar şi la cei aflaţi în restul Transleithaniei. Aşa au fost maghiarizaţi între 2,5 şi 3 milioane de români.

  23. Să nu uităm de sorin roșca-stănescu, pentru care, după incidentala deconspirare, simpla plecare de la România Liberă a fost suficientă deoarece că „reorientarea” și-o dovedise anterior.
    Adică, vreau să spun că episodul turcescu nu-i de tip șahist – „sacrificarea unui pion, pentru ca mai târziu să se câștige un nebun”.
    Este vremea când fac montaje de mare spectaculozitate, pentru impresionarea naivilor. Problema este numărul naivilor.
    neagu djuvara mizează pe proaspeții deținători ai dreptului de vot.
    Mici nedumeriri:
    * sorin roșca-stănescu știa, la înscrierea în PNL, de fuziunea cu PDL?
    * turcescu va merge direct la PMP?
    * aurel sergiu marinescu este la PNȚ-CD?

  24. Adrian B,

    Avocatul celei mai nepricepute ME!

    A desfiintat scolile profesionale a scos orele de sport in afara scolii si orelor normale de curs, e our si muove!

    este asa de proasta incit sunt sigur ca este singura nevinovata dintre cei 8 ministri acuzati de Uncle Sam!

  25. Și câți ca el?! „ Acoperiți” sau nu, se „înregimentează” în spatele unui așa -zis candidat la una dintre funcțiile politicie din România, ( nu mai vorbesc de cea prezidențială) și de-acolo încep să țeasă și să pună-n aplicare diferite planuri care ulterior pot distruge oameni, destine, familii. Se poate lua de mână cu Turcescu , ori cu atâția „deconspirați” după anii ’90. Groaznic, să ai în preajmă și nu numai un astfel de individ. Dublu sau simplu, „agentul” tot agent rămâne în ochii tuturor.

  26. Se vorbeste aiurea ,probabil tot o spalare de creieri despre ce si cum ofiteri acoperiti.

    Sunt inca persoane care cred ca ofiterul acoperit este cel cu chipiu desi si acestia au dreptate.
    Dl. Traian Basescu apare in arhiva cu chipiu de ofiter de marina , deci era mai acoperit decit altii, despre ei se spune ca au jucat la doua capete dublu….si uite ca un dublu a ajuns presedinte nedistituit dar destituit in doua mandate! De ras …sau de plans.
    Dl. Serbafl si el un prof. il scoate de Horia Radu Stenescu ca acoperit desi despre Horia Radu Stanescu se cunostea faptul ca a activat in structurile de securitate ca ofiter „neacoperit”
    De fapt ce inseamna un ofiter acoperit , hai sa nu facem scenarii de tip 007.
    Ofiterul acoperit este un individ „gradat” , adica poate fi subofiter cu sau fara instructaj special , efectuat prin izolare prin cine stie ce paduri,individ care este propulsat de structurile de stat sa lucreze in institutii de stat , firme particulare , in mas media sau in anumite fiefe neprielnice unor societati sanatoase.

    Pe vremea mea cunosteam cel putin trei sau patru ofiteri acoperiti care lucrau in cadrul serviciului meu. Pe rand toti au fost avansati de structuri pe alte posturi de reprezentati in cadrul unor societati straine. Intorsi de la post erau avansati din nou pe posturi de directori ai unor intreprinderi de comert exterior, directori ai unor institutii preum vama,capitanii, sau directori de directii ai unior institutii civile,cazul dl.Traian Basescu si nu numai!Toate structurile intreprinderilor de comert exterior, turism , transporturi …si nu numai aveau in componenta ofiteri acoperiti dar si activisti de partid.
    Sistemul s-a perpetuat pina in zilele noastre deoarece multe din societatile cu capital privat au fost penetrate cu capital tocmai din aceasta sfera de partid sau din structurile de securitate.E pur si muove!

Lasă un răspuns