Multumiri

Încărcat de emoţia revederii, mărturisesc că am intenţionat să transmit mulţumiri alese fiecărui participant la evenimentul editorial de marţi, 23 septembrie 2014, de la Hotelul „Crowne Plaza”. Vă întrebaţi, probabil, dacă am reuşit să reţin pe fiecare, având în vedere că sala a primit, cu ospitalitate, circa patru sute de invitaţi. Da! Mă ajută memoria afectivă . Fiecare chip din acea sală îmi era cunoscut, fiecare identitate personală şi profesională s-a aflat, la un anumit moment, în conexiune cu parcursul meu. Revăzând chipurile am retrăit amintiri, am rememorat episoade, proiecte, întâmplări, evenimente, dialoguri. Nimeni nu era acolo „fără acoperire”… Fiecare prezenţă avea legătură nu numai cu autorul cărţii, ci şi cu ceea ce cartea a adunat cu onestitate între coperţile sale, cu ceea ce am trăit împreună, cu obstacolele de pe traseu. Cuvintele pe care le-am rostit în faţa auditoriului îmbrăcau gândurile, ideile, faptele trăite şi se adresau unui unui public atent, cunoscător, fiecare fiind, până la urmă, un „martor” al drumului străbătut împreună. Vedeam în ochii celor din sală curiozitate, susţinere, nostalgie, reproş, amintiri care se pare că poartă şi astăzi amprenta determinării, a entuziasmului, a setei de performanţă şi, mai ales, a unui superb spirit de echipă. Am primit din partea dumneavoastră o energie specială în această zi, ca şi pe parcursul zilelor trecute, mai întunecate, aşa incat  gratitudinea mea pentru fiecare în parte a dobândit o dimensiune neaşteptată. Am înţeles că publicul extraordinar din această zi a revederii, a regăsirii sunt oamenii din viaţa mea. Prieteni (sau nu) sunt oameni care au înţeles sau care mai caută să înţeleagă cu adevărat… Dumneavoastră aţi dat viaţă cărţii mele, i-aţi dat culoare şi, mai ales, i-aţi dat sens. Aţi fost barometrul onestităţii mele şi aţi cântărit fiecare slovă. Cu siguranţă, la un moment dat, voi scrie o carte cu titlul „Mulţumesc!”, iar numele fiecăruia va fi acolo, numele voastre vor da viaţă fiecărei file.

 

arhiva AN 05 arhiva AN 04 arhiva AN 03 arhiva AN 02 arhiva AN 12 arhiva AN 07 arhiva AN 08 arhiva AN 09 arhiva AN 10 arhiva AN 11 arhiva AN 06 arhiva AN 01

44 de gânduri despre “Multumiri

 1. Noi va multumim ! Am urmarit cu mare emotie emisiunea de la TVR si am realizat cat de mult ne-ati lipsit . Nu sunteti un om infrant. Am simtit in vocea dumneavoastra o usoara teama si parca o anume timiditate. Nu e cazul. Fruntea sus ! Aveti atat de multe de spus si aratat !

  Apreciază

 2. Frumoase cuvinte, izvorate, imi face placere sa constat, dintr-o inima nobila. Da, suntem oameni din viata lui Adrian Nastase, asa cum si Adrian Nastase este un om din viata noastra. Cautarea sensului pierdut este, cred, ceea ce ne-a adunat laolalta. Iar ploaia bogata este un semn bun pentru rodirea ideilor de la Crown Plaza. Presupun ca, ieri, am mai facut inca un pas spre o conturare, palpabila, as indrazni sa spun, a unui sine colectiv. Este de datoria noastra sa largim progresiv acest sine, pana la identificarea lui cu sinele national, pe care sa-l imprejmuim cu „frontierele interesului national”. Va multumesc pentru splendida energie a ideilor, pe care am aflat-o atunci si acolo.

  Apreciază

 3. Stimate Domnule Adrian Nastase,
  In primul rand doresc sa felicit pentrru aceasta deosebita carte pe care o asteptam de multa vreme, si sa ma bucur de tot ce ati reprezentat pentru aceasta tara. In masura in care sunteti de acord si doriti, as fi bucuros si v-as multumi daca imi puteti oferi si mie un exemplar din aceasta carte” “Cele două Românii””,
  cu autograf din partea dumneavoastra .
  IN speranta ca solicitarea mea nu va fi trecuta cu vederea, va multumesc mult, si va asigur de toata aprecierea.
  Valentin Alexandrescu,
  e-mail : valentin.alexandrescu@farmexim.ro
  tel:0743.222.367.

  Apreciază

 4. O propunere draga vechi prieten :

  Ce-ar fi sa incepi cartea „Multumesc” cu niste poze de la lansare ?
  Cu multumiri anticipate din partea mea , dar si a celor inmiit de multi care n-au putut sa participe fizic , ci doar cu simtirea .

  Apreciază

 5. @ Adrian Năstase
  Am privit înregistrarea emisiunii. Impresionantă. Cartea este la fel, bănuiesc. Aţi vorbit despre „agenţii de influenţă”. Extrem de eficienţi, chiar şi unul singur!, în vremea Web 2.0. Chestiunea agenţilor de influenţă în vremea Web 2.0 este bine tratată de François Laurent în cartea “Marketing 2.0 : l’intelligence collective” . Una dintre adresele URL pentru acces liber la carte (unele capitole) este aceasta http://books.google.ro/books?id=7859k91a6I8C&pg=PA44&lpg=PA44&dq=%22logique+de+rupture%22&source=bl&ots=2ccV8KcSd_&sig=MTXsdodwK4YGoNbRmLQcWT9SOAI&hl=en&sa=X&ei=JqohVOC3DebZ7gbr5IHwCQ&redir_esc=y#v=onepage&q=%22logique%20de%20rupture%22&f=false , dar sunt posibile şi alte alegeri, ce duc la alte capitole. Taxonomia Web 1.0, Web 2.0, Web 3.0 a fost iniţiată de către Tim O’Reilly. Pe româneşte, am prezentat opiniile domniei sale de atunci în cartea pe care v-am oferit-o la Craiova. Iar domnul François Laurent prezintă dezvoltările ideii lui Tim O’Reilly pe linia distincţiei dintre “logica progresului” şi “logica de ruptură”. Într-un cadru ce nu-i doar tehnologic, ci şi societal !

  Apreciază

 6. Despre Robert Tuciurescu pentru NAIVI …

  Acest individ nu este agent acoperit ! Este un simplu SARLATAN si IMPOSTOR , un TICALOS BASIST , un DIVERSIONIST de 2 lei si un individ sinistru …

  El vrea sa ajunga la un judecator ” drept ” ( adica basist ! ; gen livia stanciu , iulian dragomir , etc. ) carora sa le spuna ca Victor Ponta este agent acoperit ! Adica sa-l scoata din cursa …

  Bietul Johannis va fi scos maine !

  Si astfel , Lenuta Udrea va candida cu Tariceanu , Makovei si Melescanu …

  Basescu va aplica metoda eliminarii directe a adversarilor politici , metoda tertului exclus !!!

  Cam acesta e jocul dementului de la Cotroceni !!!

  Solutia ? Suspendarea si judecarea ( sumara si cu celeritate 🙂 ) a acestui accident al istoriei …

  In sceneta nu sunt implicati numai Basexu si Tuciurescu ! Atentie la judecatori si procurori …

  Apreciază

 7. Romanii va multumesc dumneavoastra .
  Nu doar pentru perioada 2001 – 2004 .
  Nu doar pentru ca ati pus interesul suveran al tarii – primirea in CEE – inaintea celui personal si de partid in noiembrie 2004 – acceptand victoria suspecta a unor rivali iresponsabili .
  Romanii va multumesc pentru ca nu ii confundati cu casta de securisti si procurori iesiti din ceausism care v-a persecutat la ordin de sus , in dosare fabricate si cu acuzatii din care nu se intelege nimic ( afise electorale in schimbul unui simpozion in constructii , consul securist terorizat si santajat , saracul , in schimbul unor containere cu marfuri ” made in China ” ) .
  Altii , in situatia dumneavoastra , ar fi parasit tara care ii trateaza cu atata ingratitudine .Atentie , dupa noiembrie ( daca populatia nu este iritata de saptezeci de mii de tricouri rosii si de steaguri pe Arena National si de inactiunea infernala a acestui guvern in infrastructura ) veti fi mirat de cat de multi prieteni veti avea , de peste tot !
  PS – un gand pentru ghidul de munte francez de 55 de ani ,tatal a doi copii , asasinat de barbari .Locuia intr-un sat si era incantat sa plece in Algeria .Sistemul abject al puterii algeriene – militari guvernatori care intretin guerilla islamista – l-a livrat , la doua zile de la aterizarea la Alger , banditilor – a fost luat pe sus dintr-o masina . Aceeasi Algerie care finanteaza insurectia tuarega in Mali si se face ca nu poate sa anihileze grupurile teroriste de 22 de ani ….

  Apreciază

 8. O ideologie de campanie: Romania divergenta si barba lui Nastase

  Am ales un titlu, simt nevoia sa incep cu aceasta explicatie, nu pentru a face piata unei formule jurnalistice extravagante, care de obicei duce atentia spre zone marginale, ci, asa cum cum vor avea prilejul sa constate cei sensibili la nuante, spre o relatie de profunzime, care ne poate scapa in zgomotele mediatice de campanie electorala.

  Exista, la noi, din partea celor care se tem de ideologii, de posibilitatile pe care acestea le pot da aflarii unui sens pentru energiile Romaniei, o ideologie a dezideologizarii. In fapt, „sfarsitul ideologiilor”, cum a asertat fara sa convinga Daniel Bell, este tot o ideologie, a mascarii discrepantelor nedrepte dintre munca si capital, a conservarii establishmentelor care impart discriminatoriu avutiile nationale. Cand in acest joc al ideologizarii dezideologizarii sunt atrase segmente ale elitelor culturale, oricat de subtiri, cum este minuscula „intelectualilor lui Basescu”, cresc confuzia si dezorientarea in societate, se ingreuneaza posibilitatile de schimbare. Ignominia cu care Andrei Plesu l-a atacat pe maestrul Radu Beligan este abominabila. Un venerabil nonagenar, care si-a exprimat sustinerea pentru programul prezidential al lui Victor Ponta, de a scoate Romania din labirintul ariadnic in care a fost aruncata de Basescu&Acolitii, nu poate fi acuzat ca ar avea asteptari de recompensa politica, ci doar tribulatii fata de romani si divinitate.

  O campanie electorala fara ideologii nu are mize pentru masa mare de alegatori, ci doar pentru candidati si cei cativa din spatele lor. Ideologiile exprima interesele unor grupuri mari de oameni, sunt motoarele care fac ca partidele sa fie urmate si parlamentele sa castige reprezentativitate. A devenit evident ca in ultimii zece ani partidismul si parlamentarismul din Romania au suferit erodari puternice. Cauza primara a constituit-o dezideologizarea activa a proceselor electorale si de putere, in favoarea personologizarii acestora. Campania electorala care va incepe peste cateva zile, pentru alegerea unui nou presedinte, ameninta sa escaladeze personalismul candidatilor, sa scoata din competitie ideologiile, interesele alegatorilor.

  O campanie care se invarte in jurul unor false probleme, cu fabricarea de liste cu „incompatibilitati” sau „ofiteri acoperiti”, care sa-i scoata din cursa pe adversari, cu fel si fel de alte atacuri la persoana, doar-doar vor fi evitate dezbaterile de idei, cai si solutii, este o slujitoare a status-quo-ului. Dezideologizarea incearca sa ascunda polarizarea, prapastia care exista intre „Cele doua Romanii”, cum a conceptualizat-o, ideologic, Adrian Nastase in cartea pe care a lansat-o, marti, o istorie documentata, in 850 de pagini, a greselilor politice ale sistemului instapanit in ultimul deceniu. Si, prin aceasta, am ajuns la relatia dintre ideologi, ideologie si schimbare, care trebuie sa-si ocupe locul cuvenit intr-o campanie electorala.

  Pentru orice elev silitor, istoria este cel mai bun invatator, cel mai puternic luminator al viitorului. Istoria politica nu face exceptie. Relevarea greselilor politice, a ceea ce nu (mai) trebuie facut are o puternica si stimulativa incarcatura ideologica pentru promovarea intereselor sociale, poate lumina caile, mijloacele si scopurile pe care politica le poate urma pentru a merge inainte, fara a mai plati costurile care au tinut-o pe loc sau au tras-o inapoi. Romania divergenta poate afla in istoria politica a ultimilor zece ani sensul pe care l-a pierdut in tot acest timp.

  Un ideolog (si aici incerc sa fac legatura dintre titlu si firul epic al lansarii amintite, pentru cei care au fost martori) poate fi scos din jocul politic sau, dezgustat de politica, poate spune, pur si simplu, „Nu contati pe mine!”. Dar ideile sale, o data intrate in spatiul public, nu-i mai apartin si nu au frontiere. Intr-adevar, un partid nu poate fi al unei singure generatii, numai o sinteza intre energia tinerilor si experienta seniorilor il poate feri de greseli sau infrangeri. In campania care bate la usa, partidul ideologului trebuie sa-i preia ideologia, iar la nevoie, sa-l cheme in fruntea sa.

  O anecdotica a bataliei de la Varna spune ca, la intrebarea sultanului Murad al II-lea de ce toti mortii armatelor crestine aveau barba negra, vizirul i-a raspuns ca daca cel putin unul ar fi avut barba alba nu ar fi facut greselile care le-au adus infrangerea. Dar ideologul ne-a spus povestea doar pe jumatate. Murad al II-lea cedase cu cateva luni inainte tronul fiului sau, Mehmet al II-lea, care avea doisprezece ani. La aparitia amenintarii crestine, Murad a fost chemat sa preia tronul, la care a protestat cu vehementa, pe motiv ca nu mai este el sultanul. La aflarea refuzului, fiul i-a scris urmatoarele: „Dacă tu ești sultanul, trebuie să-ți conduci armatele; dar dacă eu sunt sultanul, îți ordon să vii și să-mi conduci armatele”. Murad nu a avut cum să mai refuze și a revenit la tron. Sunt doua pagini ale aceleiasi lectii, despre experienta, coordonare si solidaritate, care ar trebui bine invatate inainte de a porni in campanie. Este sansa Romaniei de a redeveni convergenta.

  Apreciază

 9. @

  Adrian Nastase

  Raspunsul meu (nu pot spune ca e o replica!) se afla in versurile frumoasei melodii “Hall of fame” – daca nu cumva chiar si in numele trupei, The Script Feat will.I.am.
  Cu drag,

  Apreciază

 10. 132 de milioane de lei – asta este suma pe care Statul nu a platit-o constructorului pentru lucrarile din primavara pana acum pe Sebes Saliste , sectorul neterminat intre Sibiu si Deva .
  Sub scuza ” sunt lucrari necertificate , nevalidate ” – cand Statul , adica CNADR , a rupt el contractul cu certificatorul – nu are cine sa valideze platile , asta e o situatie cum nu stiu unde mai vedeti .
  Frica de asumarea raspunderii ia proportii nebanuite si consecinte monstruoase .
  Si , ca sa fie tacamul plin in Imparatia lui Voda Kafka imaginati-va ca autorizatiile de constructie nu au fost date !!! pe acest sector si ca , mana pe inima , lucrarile efectuate sunt declarate ” ilegale ” de contopistii de la Inspectoratul pentru Constructii Sibiu !
  Nu va speriati , nu va ingrijorati , ” autorizatiile de constructie ” nu au fost eliberate pe nici un sector pe care se lucreaza , nici pe Lugoj Timisoara , nici pe Deva Lugoj , nici pe Turda Aiud , nici pe Gilau Nadasel .Comarnic – brasov ? Cu cortul lui Sova de pe santier si cu retragerea primului ministru daca ” in 2016 nu e gata ” ? Nu ma intrebati , nu stiu , santierul acela e secret de stat , nimeni nu a vazut nici muncitorii , nici masinile , dar , nu-i asa ” 2016 ” e maine , nu va ingrijorati .
  In alta ordine de idei , guvernul din Imparatia lui Kafka Voda daduse parca un ” ultimatum ” ministrului invatamantului , cel cu ” 24 edituri castigatoare ” la licitatiile pentru manualele copiiilor , pentru ” a rezolva situatia ” – ce se aude ?

  Apreciază

 11. @ AN

  Cine ne poate lamuri si pe noi , cat vom mai astepta si dupa vizita asta a lu’ Ponta , acasa la licuriciul cel mare , pana o sa ne trimita si noua un ambasador adevarat , ca de secretari si purtatori de cuvant ne-am saturat ( peste doi ani ).
  Suntem adevarati parteneri iubiti si apreciati , sau ce rahat de colonie suntem ?
  La nemarginita ta experienta , draga vechi prieten , ai mai intalnit sau ai mai auzit asa ceva ?

  Apreciază

 12. Domnule Nastase,
  Va rog sa-mi permiteti sa va pun o intrebare… Daca s-ar putea aranja intr-un mod sau altul, discutand si cu partenerii nostri americani, desigur, presupunand ca vor fi de acord, ati accepta sa mai fiti prim-ministrul Romaniei? Indiferent daca va iesi Ponta sau Iohannis castigator la prezidentiale.

  Apreciază

 13. Ma bucur mult pentru dvs.

  La noi insa, lucrurile au ramas incurcate…Dupa doua “generatii” in sens Arnold Toynbee si Ibn Khaldun, prima a nationalizarii, a doua a privatizarii, abia acum suntem in pozitia, in Romania, de a vedea daca putem face ceva major in a 3-a generatie….
  Dvs. ati fost primul care a remarcat aceasta necesitate cand ati implicat politicul, institutional, in sprijinirea privatizarii…Atunci inca “se” credea ca privatizarea e un panaceu….
  Acum, prin aceasi implicare a politicului, consider ca trebuie institutionalizat un “diferential al nationalizarii-privatizarii” pentru a ne recupera economia. In sens invers “privatizarii” profiturilor si “nationalizarii” pierderilor….Voi fi foarte “popular”…si pentru unii si pentru altii. Dar, de cealalta parte va fi interesul public, e “drept” ( aproape tot din acela “divin”…), imposibil de atins datorita celor doua tipuri de propaganda.
  Acesta este sensul propunerii cu “FPS-ul local”, 50 % privat 50% public, pe care o voi face la a doua manifestare publica organizata de mine la Constanta in 29 noiembrie 2014, FORUMUL DEZVOLTARII.

  Apreciază

 14. Dl. Adrian Nastase,

  Ma bucur si eu alaturi de bucuria dumneavoastra dar….daca nu cunosteati, nu tot ce pupa si saruta este si benefic sanatatii…adica eu observ in montajul foto niste prieteni netrieteni ,dupa clasicul adevar batranesc, „fereste-ma doamne de prieteni ca de dusmani ma apar singur”.

  Lipsesc si blogarii blogariilor noastre , lipseste si seful cel mare, socru mic, dar poate el isi insoteste ginerele in America.

  Apreciază

 15. Acum sa ma scuze criticul off-topicurilor , dar pentru ca dumneavoastra nu prezentati evenimentul, ma vad obligat sa reamintesc adulatorilor de servici , ca domnul din TVR , a reusit din nou un protest fara echivoc si a spart bariera guvernului!

  Eroul de alta data , erou ridicat in slavi de dl. Ponta si domnul Antonescu a mai ajuns inca o data si in guvernarea Ponta la capatul rabdarii.
  Chiar daca fapta dansului a depasit cadrul normal si legal , sa ne reamintim ca sacrificiul incercarea de suicid in din parlament a fost considerata atunci ca un fapta mareata,patriotica de un altruism nemaintilnit la romani cu puterea de a conduce la coeziunea unei aliante anti basiste!O tempora!O, mores!

  Acum eroul de ieri ajuns in penal va trebui sa suporte rigorile legii sau sa fie subiectul unui compromis….dar vorba marelui Eminescu ,”ce-i/ce-l mana pe el/ei in lupta ?”.
  Oricum si asta ca si roma-neamtul Ion Hannis este un odios in slujba lui Traian Basescu, nu-i asa prea cinstiti colegi?
  De oare taceti ,ati mincat usturoi de dimineata?O tempora! O,mores!

  Apreciază

 16. Mă bucur că urâțenia trecutului recent începe să se estompeze, vă doresc să o uitați și să vă rămână în minte doar evenimentele, momentele, faptele și oamenii care v-au plăcut.
  Constat că ați devenit MAI echilibrat și MAI înțelept decât erați.
  Vă doresc numai bine așa cum v-am dorit totdeauna.
  Apreciez oamenii care-mi plac, indiferent de orientarea lor politică.

  Apreciază

 17. Foarte frumoase cuvinte, sunt cuvinte pe care le simt ca vin din suflet. Da, multi dintre cei prezenti facem parte din parcursul vietii Dumneavoastra. Sunt cele mai frumoase multumiri pe care le-am citit sau auzit vreodata.
  Cartea este foarte interesanta si citind ma vad in acei ani in apropierea Dumneavoastra.
  Felicitari si va asteptam cu alte carti care sa contina mai mult de 25% adevar, avem nevoie de tot adevarul.

  Apreciază

 18. Ce ne facem draga prietene cu PM-ul nostru ?
  Chiar nu-i vorbsti si tu un pic ?
  Ce fel de consilieri cretini si retardati are in jurul lui ?
  Aia lucreaza pt. el , sau contra lui ?

  Cum dracu sa nu lasi presa diasporei locale din New York sa faca poze , filme sau inregistrari de la intalnire ?
  Aia au acolo programme de radio si televiziune saptamanale , ziare si reviste .
  Asa ceva nu a existat sa se intample in ultimii 25 de ani , nicaieri in lume , unde o delegatie romana de asa inalt nivel sa fie ascunsa de presa locala !

  Rusine Ponta ! Tu o sa fii presedintele tuturor romanilor , si aia care te iubesc , si aia care nu , asa ca, hai trezirea la apel !
  Iar ai dat cu mucii-n fasole .
  Si va mai mirati de ce diaspora nu-i cu voi ( aproape 15% ) .
  Pai uite d-aia , si ca nu le dati bani pt. promovarea limbii si culturii romanesti , asa cum le-a pompat pe nas si pe cooor willy branzaru’ lu’ bas(secu) 8 ani , prin ICR si DRP ( zeci de milioane de euro ).
  Ai grije Ponta sa nu-i neglijezi nici pe moldoveni si castiga-i de partea ta , ca aia au votat 95% bas(secu) , asa ca 120.000 voturi moldovenesti + 35.000 voturi diasporicesti =
  mare avantaj omu’lu’ bas(secu) , ca asa-i in tenis , nu la baschet !

  Ponta , nu te mai ascunde dupa umflatul ala de consilier local cu limba catifelata si calda ( care a pierdut toate alegerile de pana acum )
  si nu mai cheltui sume fabuloase pe tot felul de mercenari straini .
  Iesi in public , mergi printe oameni , vorbeste-le liber , si asculta-le pasurile si zi-le ce-o sa faci ca sa le fie mai bine .

  PS.1

  Felicitari lu’Nea Nelu , cand a fost la Montreal , si a primit informatii de la SPP ca in piata mare , la demonstratie , parte din lumea prezenta era vadit ostila , batranul n-a avut nici cea mai mica ezitare si s-a dus in piata cu fruntea sus, in mijlocul diasporistilor , le-a vorbit , aia au marait , un idiot a aruncat cu o bucatica de branza (luata de la masa cu bucate oferita gratuit de Statul Roman ) si gata , s-a fasait rebeliunea !

  PS.2

  Ponta , ia-ma pe mine consilier , la numai 10% din banii mercenarilor locali si straini , si iti garantez in scris ca nu o sa arati mai rau decat acum !
  Vezi ca-ti vin si sindicatele pe cap .
  Scoate-l pe umflatul barbos de consilier la negocieri , sa-si incerce limba catifelata si la sindicalisti .

  Apreciază

 19. Motane ,
  Lipseste reabilitarea!

  Fragmentarium incearca sa ne convinga ca istoria nu este alteva decit o poveste.Atfel cum as putea sa cred „istori” si nu povestea care atribuie copilului sultan inteleapta scrisoare si ia meritului vizirului cu barba alba autorul real al inteletei chemari!
  Oricum prin analogie ca sa fim mai precisi barba domnului Nastase a inceput sa incarunteasca adica nu-i nici neagra dar nici alba!

  Apreciază

 20. La multi ani si multa sanatate lui Dan Voiculescu ! Un om CURAJOS care si-a riscat viata , averea si libertatea pentru a lupta pentru democratie si impotriva unui SISTEM ODIOS creat de dementul de la Cotroceni !

  Respect !

  Apreciază

 21. Stiti cum il numea pe Adrian Nastase Sakozy intr-o carte scrisa cand era ministru de interne , inainte de 2007 : ” m-am intalnit in aceasta problema cu prim ministrul roman din epoca , stralucitul ( ” le brilliant ” ) Adrian Nastase ” …
  Si ca sa raman , macar odata , intr-o nota pozitiva , se pare ca se intampla miracole in Romania – sectorul neterminat Arad Pecica este in lucrari la o ora – ora 13 astazi – de la semnarea contractului . Enorm . Asta inseamna cale de comunicatie rapida de la Giarmata ( periferia Timisoarei ) la frontiera cu Ungaria anul acesta ( Nadlac ) – sase saptamani sunt suficiente .

  Apreciază

 22. E .. scuzati ca io mai terre a terre nu sufizant de teleptual…

  M-a cam enervat o productie .. asta :http://inliniedreapta.net/ponta-sacrifica-securitatea-nationala-pe-altarul-relatiei-cu-china/#comment-100047

  Se face acolo o sustinere ca cum Primele îngrijorări cu privire la politica guvernului Ponta în domeniul energiei au fost exprimate încă din noiembie 2013, când un oficial european declara pentru Financial Times că prin summitul Europa Centrală și de Est – China, ce a avut loc la București, România ar submina negocierile dintre Comisia Europeană și Beijing
  Am cautat si ma gasit f mlte trimweri si articolase pe tema asta (incepand cu 22 .. ) Io nefind atat de teleptual ma obiceiaul sa caut .. si cu greu am gasit sursa : http://www.ft.com/intl/cms/s/0/2aade424-529c-11e3-8586-00144feabdc0.html#axzz3ELCRoFc3 China and EU agree to talks on bilateral investment treaty de unde va dau citatul in extenso Mr Li is scheduled to travel to Romania in the coming days for a meeting with central and eastern European heads of government, in a move that has raised eyebrows among Brussels-based diplomats. si abia apoi cestia cu divide et impera. Mai vedeti si http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/premierii-din-europa-centrala-si-de-est-si-china-se-reunesc-marti-la-bucuresti-318921
  A se vdedea si December 2013 Trade Bulletin by USCC.gov din 4 dec. 2013 in care am gasit : At the conclusion of the summit, EU Trade Commissioner De Gucht was adamant that Europe needs to “speak with one voice” in dealing with China. Quoted in the Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), a German daily, he criticized the divided response of European countries to the EC’s proposed duties on Chinese solar panels earlier this year. Commissioner De Gucht made particular reference to Germany’s Economics Minister Philipp Roesler (now voted out of office), who publicly sided with the Chinese in the dispute.19 Roesler was likely influenced by Premier Li, who traveled to Berlin and other European capitals at the time to lobby against the duties (see USCC June Trade Bulletin). China appears to be maintaining these tactics now – Premier Li is scheduled to meet with central and eastern European heads of government in early December, in what one European diplomat described as a “‘divide and conquer’ strategy that seems calculated to put pressure on Brussels at a time when there are several ongoing trade disputes.”
  Va mai recomand si http://romanianjournalist.wordpress.com/2013/11/23/romania-paves-the-road-for-chinese-pm/

  Asa ca aia care ma acuzati ca sunt PAP mai puntei si voi osu la aparat Victorelu …Poa pe voi va simpatizeaza mia mult si nu va „modereaza”

  Apreciază

 23. Noi va multumim pentru ca existati in viata noastra si pentru ca ne incantati cu operele d-vostra, cu capacitatea, cu diplomatia, cu demnitatea si finetea unui MARE OM! Sincere FELICITARI!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.