„Cele Doua Romanii” – lansarea marti, 23 septembrie

M-am hotarat, in sfarsit, sa lansez volumul „Cele doua Romanii”, cartea despre care multi dintre voi m-ati intrebat. Am asteptat sa se incheie depunerea candidaturilor pentru prezidentiale si, in acelasi timp, sa nu inceapa inca dezbaterile din campania electorala. Nu am avut multe varaiante. In final, am ales ziua de marti, 23 septembrie. Va invit, cu multa bucurie, sa participati la lansarea cartii si sa-mi fiti alaturi, ca de obicei.

Attachment-1

96 de gânduri despre “„Cele Doua Romanii” – lansarea marti, 23 septembrie

  1. @Adrian B -si tu cum de nu vii sa ne vorbesti de faptele bune ale Federatiei Ruse , cu armata si militii la 80 de kilometri de Prut , in ” Transnistria ” si de raii americani care vor sa o prade ?
    Mii de moscoviti sunt acum in strada strigand ” jos cizma de pe Ucraina ” – cizma ruseasca , cum care cizma ? . Oamenii vorbesc ceva si de minciunile lui Putin , de care sunt satui .
    Autostrazile ? Radem cu ironie si habar nu avem ce , unde , cum se construieste , cat costa dar ele vor aduce prosperitate si vor alunga saracia si inapoierea economica si culturala a Romaniei .
    Autostrada Sibiu – whatever ? O ai spre Deva si spre Pitesti .
    Cea de la Sibiu la Deva este gata de un an cu exceptia a 22 de kilometri intre Sebes si Saliste – aici avem constructor italian nesigur si CNADR , doamna noastra , care se teme ca de foc sa valideze platile ( le-a plasat curajoasa spre validare unei regii din Brasov incompetente in domeniu ) deci italienii nu au primit un leut din primavara .
    Cea spre Pitesti , finantata si ea de UE , este inca in cartoane – nici nu indraznesc sa visez – cand vad cat s-a avansat in proiectul fetis Brasov Comarnic – zero – ce sa mai visam la proiecte de care Ponta se dezintereseaza deschis ?

  2. @ Marian Nicolae
    Tot răul se trage de la semnarea actului de trădare a intereselor de ţară (România) care a fost DECLARAŢIA DE LA BUDAPESTA din 16 iunie 1989. Să reamintesc aici numele trădătorilor de ţară (România): Stelian Bălănescu, din partea Cercului Român din RFG, Mihnea Berindei, vicepreşedinte al Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului in România (LDHR), Ariadna Combes, vicepresedinte al LDHR, Mihai Korne, director al revistei “Lupta”, Ion Vianu, reprezentant al Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului în România din Elveţia, Dinu Zamfirescu, membru al Biroului LDHR, membru al Partidului Naţional Liberal, Dan Alexe, Daniel Boc, Theodor Cazaban, Matei Cazacu, Antonia Constantinescu, Sofia Cesianu (Şi dumneata, doamnă Cesianu ? sînt siderat), Florica Dimitrescu, Neagu Djuvara, Paul Goma, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu, Marie-France Ionescu, Monica Lovinescu, Bujor Nedelcovici, Adrian Niculescu, Alexandru Niculescu, Alex. Sincu, Sanda Stolojan, Vlad Stolojan, Vladimir Tismăneanu, Ileana Vrancea, George Barbul, Doru Braia, Dina Brătianu-Missirliu, Alexandru Missirliu, Ileana Verzea. La o lună după difuzare, într-o “Marţi, 4 iulie 1989, Majestatea Sa regele Mihai a primit la reşedinţa sa de lângă Geneva o delegaţie din grupul românilor care au redactat la Budapesta o declaraţie comună împreună cu Forumul Democratic Maghiar. Această delegaţie compusă din Dna Ariadna Combes, dr. Ion Vianu şi Dinu Zamfirescu a înmânat Majestăţii sale textul declaraţiei de la Budapesta. Majestatea sa a aprobat întrutotul conţinutul declaraţiei care exprima convingerile sale privind relaţiile dintre popoarele român şi maghiar”. Ca să nu mai vorbesc despre tragica farsă ce s-a chemat “revoluţia română din decembrie 1989”. Toţi “revoluţionarii” din stradă trebuie să fie consideraţi trădători de ţară (România).

  3. @blogideologic – pui fabulatia lui Brucan in fata realitatii zecilor de mii de victime inocente ale lui Dej ? Adica crimele lui Dej nu au existat , asa cum nu au fost 60000 de morti intre 17 si 22 decembrie 1989 ? Incepand de la Foris omorat cu ranga , maica-sa aruncata in Cris ( astia sunt , nu-i asa unguri , nu conteaza , nu sunt oameni , veti spune ) la Daniel Ciugudeanu din Sfatul Tarii din 1918 la Chisinau ( mort in sera arestarii , in plina sanatate , glont in ceafa ? ) la Gheorghe Bratianu lasat sa moara in excremente in celula lui ( cardinalul Todea povesteste cum i-a curatat peretii celulei de materii fecale ) la taranii din Baragan rupti in bataie pentru ca se opuneau colectivizarii sau la Alexandru Dejeu , fratele lui Gavril , tatal unui copil de 4 ani , impuscat pentru manifeste si la zecile de familii de tarani din Braisor care nu l-au denuntat si au murit in temnita etc etc etc – Doamne iarta-i si odihneste-i pe toti ! Chiar nu va temeti de Dumnezeu ?

  4. FERICIT SI LUMINAT ESTE POPORUL NUMAI ALATURI DE LUMINATII SAI…INDIFERENT DACA ACESTIA SUNT FERICITI…LUMINATII LUMINEAZA DOAR PE CEI CE VOR SA FIE LUMINATI…DECI LIUMINATI-NE CU LUMINA DVS. DL. NASTASE…

  5. Domnule Profesor şi domnule Prim Ministru, mă întreb dacă nu cumva cărţii dumneavoastră , odată lansată , nu i-ar plăcea să şi călătorească , avându-vă ca însoţitor ? Dacă nu i s-ar părea interesant să-şi găsească un itinerar simpatic, nu neapărat numai prin oraşele mari ? Dacă i s-ar părea potrivit şi un orăşel mai somnolent , aşa cum este Tulcea ? Nu cred că ar fi primită în gară cu flori şi cu fanfară , dar sunt sigură că s-ar găsi un loc frumos , fără multă lume , unde s-ar putea simţi în largul ei.

  6. Deci Iurie Leancă se opune ca Traian Băsescu să primească cetăţenia din republica Moldova de peste Prut. Act lăudabil.

  7. makovizda puker monike , puiutz de securist comunisto – ceausist , si-a lansat candidatura pt. niste alegeri democratice asa cum ii placeau lu’ sefu’ lu’ tasu ).

    hopaaaa , a vazut si ea , asa de-odata , ca sunt copii saraci in Tara .

    hai sa mori tu , faaaaa , ai fost la putere de 8 ani alaturi de bassecu si abia acum vezi saracia fa chioambo ?

  8. Fratiloooor!

    zapand am dat peste bi…FRATILOOOR turcescu se calugareste! Atentiune, cuvantul credinta este HULA in gura lui! Cutremurator! mai lipseste sa cante ceva de inima albastra!N-am vazut asa ceva…..am aflat si ca pe soneria matei nu o chinuie nimic in viata asta…..aflu ca ceea ce a iesit din turcescu sunt acele documente….Hi, hi….mai, nu se poate asa ceva! Fratilooor! Ce dreak mai este si asta…..Doamne Fereste-ne!…auzi , cica turcescu s-a nascut la Pitesti , dar, dar, dar….s-a intrupat si in Bucuresti…..mai, nu ratati uitati-va la inregistrare…nici nu stiti ce pierdeti daca nu va uitati! Intrebarea este : a fost sau este ofiter acoperit turcescul? Asa exemplare au astia la ofiteri acoperiti? Pai cum mai este fratilor treaba cu tipi de exceptie iubitori de neam si tara?S-a dus naibii si meseria asta!

  9. Dle Nastase, care credeti ca este poanta din spatele „confesiunii” lui Turcescu? Nu de alta, dar omul se expune la o caruta de ani de inchisoare si de despagubiri.Sa o luam cu incetul:
    -serviciul secret in care a activat poate cere condamnare (cu degradare) si daune morale.
    – toti cei dati la o parte ca sa i se faca loc lui Turcescu isi pot cere salariile corespunzatoare pozitiilor ocupate de Turcescu, daune morale si pot actiona in judecata serviciul secret in care Turcescu zice ca a activat, pe considerentul ca au fost prejudiciati la ordin
    – toti politicienii manjiti de Turcescu il pot actiona pe acesta in judecata si ii pot cere despagubiri si pot actiona in judecata si serviciul respectiv sub motivul ca au fost prejudiciati la ordin.
    – in particular, il puteti da in judecata pe Turcescu pentru contributia acestuia la condamnarea dvs, ca si serviciul in care acesta zice ca a lucrat, sub motiv ca i-a ordonat lui Turcescu sa se comporte mediatic favorabil dvs.
    O prima banuiala se infiripa deja dupa primele comentarii din internet ( desigur, aranjate): Turcescu este privit ca un soi de Lancelot al Lacului, acum patriot si purificat. Pare , in primele ore, o autodezvaluire ca urmare a unei sugestii dinspre presedinte, insa, daca nu e atent, Turcescu incaseaza usor secolul de inchisoare, sa nu mai vorbim de despagubiri de platit.

  10. Sorin Roșca Stănescu, care a fost prieten cu toată lumea și nu are nici o greață la trecerile de nivel dintr-o tabără în alta, a observat că în borseta candidatului lor la președinție cele șase (sau șapte?) case atârnă cam greu și nu există o metodă tradițională ca să le minimalizeze. Ei, atunci face ceea ce știe el să facă: arde un editorial penetrant în DC NEWS , despre casele – logic, nu? – lui Victor Ponta și despre apetitul acestuia imobiliar care ar risca să se transforme în indigestie ; adică, dacă tăcutul și făcutul lor candidat e prins de nenea polițistul cu o ditamai mâță vârâtă în sacul din dotare , cea mai bună metodă este să sară SRS și să strige : lasați , domnuʼ, motanul nostru gras , ia uitați la Ponta că-i parca-i atârnă o coadă de pisică din buzunar! Micul conspirator …după venirea lui în PNL a și început scandalul ; apoi pus de-un scandal în USL . Rețete de personaj învechit în rele .
    Marele Turcescu a făcut breaking news astăzi , și văd că este un breaking continuu: ei bine , el este ”un acoperit”! Conștiința sa nu-l mai lasă să trăiască în minciună ! Ia te uită, Traiane …dai într-unul , țipă doi! Mie de Robert Turcescu puțin îmi pasă; chiar și fără prăpădita asta de cenușă pusă-n cap ca o pălărie ridicolă nu l-am suspectat vreodată că spune ceea ce spune din convingere și nu în urma unor dispoziții oculte… ”și nu uitați să treceți pe la casierie ” . Dar, dacă nenea Turcescu spune adevărul ( o dată în viață cred că nici nu se pune …) tot ceea ce mă preocupă este restul listei de ”avansați ” , pe care ANTENA 3 a prezentat-o , dar a trecut superficial peste ea , treaba lor fiind atunci tot cu Robert .
    Ion Cristoiu e preocupat cum să facă o piruetă : și de la el se vede destul de clar că se apropie sfârșitul și ar cam trebui să se reorienteze. Așa că face timid o încercare : dacă Ponta este agent acoperit , atunci înseamnă că este om serios și el l-ar vota ! Cred că are timp să dezvolte subiectul până la alegeri , moment când suceala va părea aproape firească.De câte ori emite câte-un panseu de doi lei , are grijă să ne anunțe că va rosti ceva genial .
    Cornel Nistorescu , cel care a ocupat mereu cuiburi părăsite ( EVZ , Cotidianul ) este un iubitor de americani cum nu s-a mai pomenit , sau mai pe scurt , de Ambasadă Americană .Cu aerul său de dandy ușor agasat de toate câte i se întâmplă, spune și scrie truisme , face și ceva propagandă ,dar le ambalează un pic mai inteligent decât SRS , care, dezlânat și grăbit să arate că are informații , uită adesea de unde a plecat și unde vrea să ajungă .
    CTP este un caz pierdut …marcat de un egocentrism manifest , impovărat de ceea ce crede că este propria-i genialitate , chinuit de gândul oribil că ar putea spune ceva ce să nu șocheze publicul așa cum și-ar dori , își închipuie că iubeste cinematograful . Dar eu nu am văzut vreun om care să disece cu răceală ceea ce susține că iubește, așa cum face el cu filmele pe care ni le prezintă . În copilăria mea , D.I.Suchianu avea o bucurie caldă vorbind despre film și ni-l prezenta ca pe o scamatorie supremă, de perfecțiunea căreia era pe veci îndrăgostit. Pe el l-am crezut și l-am însoțit în fascinanta călătorie . Pe CTP , nu .
    Am scris toate astea pentru că timp de 25 de ani ( mai puțin Turcescu, care este mai nou pe firmament ) cei de mai sus , în felurite chipuri , au scris editoriale , s-au plimbat în talk-show-uri, ne-au spus , mai mult sau mai puțin subtil , de ce nu trebuie să votăm cu…de ce trebuie să-l alegem pe… adică , dacă-ar fi să citez din Ludovic Orban , ne-au băgat necontenit ” limba în ureche ”. Și au fost destui cei care i-au crezut ; dezastrul ultimilor zece ani li se datorează și lor. Dar pierderea cea mare a fost a noastră; viața lor a fost , pe cât se pare , frumoasă .

  11. Domnule Președinte,

    În primul rând, vă felicit sincer pentru lansarea volumului „Cele doua Românii”, așteptam cu toții de foarte multă vreme această lucrare și mai ales, revenirea dumneavoastră în viața publică.
    În al doilea rând, vă mulțumesc foarte mult pentru invitație.
    Preluînd din comentariul unui predecesor, deși sunt din provincie, voi fi acolo, să vă felicit personal, să vă revăd, și să primesc această lucrare atât de mult așteptată.

  12. Îmi place titlul penultimei cărţi a lui Francis Fukuyama (cea din 2011) : “De la comuna primitivă, la paradigma thermidoriană” (From Prehuman Times to the French Revolution). Fukuyama scria : „În lumea modernă, tindem să uităm cât de dificil se creează statele şi se construiesc administraţiile regaliene.” Am subliniat mereu că procesul de nation-building în România, de creare a statului naţional român, s-a bazat tocmai pe asimilarea acestui acquis metodologic vest-european, anume paradigma thermidoriană . Rămân acum uimit de mulţimea proiectelor foarte recente de statalităţi în Transilvania, lansate de către lideri etnici maghiari, dintre care un lider a fost germene pentru procesul dezintegrării statului român prin declanşarea “revoluţiei din decembrie 1989”. Pe ce acquis European de filosofie politică (în afară de inspiraţiile naziste) se bazează ei oare ?

  13. Maxi,

    Cred ca inca esti surescitat de marea adunare a poporului dupa ..Arena!
    Esti inca sub imensul avant revolutionar al mesajului, esti probabil inca in extaz dupa marimea evenimentului de acum de dimensiuni nord coreene.

    Ce lectii sa mai primesti de la niste muribunzi pe care acest bopor nu ia respectat atunci cint erau in viata?

    Dumneata iei lectii de la mai tanarul Ponta , acela care a recunoscut ca a gresit si el o data in viata …dar a platit!

    Despre ce greseala o fi fost vorba si despre ce plata?

    Ce observ eu este ca pe aiurelile actuale ale domnului Ponta ,Basescu vorbeste pentru prima data legibil . Sa-i dai prilejul unui asemenea individ , vorbeam de Traian Basescu ,sa gaseasca replici corecte ,inseamna ceva mai mult decit diletantism politic si economic .

    Lumea zvoneste ca adevaratii stilpi ai acestui partid au lipsit de la MAREA ADUNARE NATIONALA , de ce or fi lipsit doar nu au avut nici unul piciorul in ghips, sa fi fost din cauza MAJORetelor,sau din cauza defilarii corpului de elita cu basti rosi si mini-haine ale echipei lui Mazare , acela care intrun avant revolutionar demn de un partid de stanga a afirmat ca ii va invita la Constanta pe urmasii lui Fidel si Che pentru un remake al filmului Surorile.
    De fapt Constanta in general arata tot cam ca o Cuba asa ca s-ar putea sa iasa ceva!

    Imi place fraza intrebatoare a domnului Serbanfl, „Dar perioada 2004-2012 ce fel de guvernare o fi fost?!
    Pai daca a fost Traian Basescu exponent al macabrei securitati romane ,seful PDeul un partid afiliat de stanga , ce rost are intrebarea, mai ales cind Dl. Tariceanu de dreapta a guvernat sustinut de PSD, partid sub a carui aripa inca activeaza cu speranta ca dl. Ponta ca sa se spele pe miini il va numi PM, aparent de dreapta?
    Dl. Serbanfl, nu inseamna ca daca primarul isi schimba partidul ,asa cum a facut pres. Baseascu cu doctrina , isi schimba si naravul, nu-i asa?.

  14. Pentru Monica Macovei si intelectualii lui Basescu: Un pion in strategia de fragmentare

    Monica Macovei, exponenta a “resurectiei sperantei”, “independentei politice asumate”, “altruismului civic”, a “unui nou tip de presedinte”, cu sansa “intrarii in turul doi”?! Inteleg ca asemenea idei nu costa, ca printr-o simpla tastare pot fi trimise de la orice distanta in cyberspace, chiar si de la Washington, dar bataliile se castiga in lumea reala, “victoriile” virtuale raman ceea ce sunt, imateriale. Tendinta de a face din campaniile electorale niste “campanii eminamemte tehnologice”, l-am citat pe Jim Messina, artizanul realegerii presedintelui Barack Obama, exprima, pe de o parte, comoditate, mirajul unei victorii facile, pe de alta, slabiciune, frica de confruntare directa cu realitatile din teren. Monica Macovei este exponenta, de aceasta data reala, tocmai a fricii de confruntarea cu realitatea electorala, fuga de “baile de multime”, cum spuneti, este o strategie, partial de protectie imagologica, partial de inselare electorala. Baile de multime sunt cel mai puternic turnesol al simpatiilor electorale, dar Monica Macovei nu poate umple Arena Nationala, este suficient de inteligenta pentru a fi inteles acest lucru.

    De acord cu respingerea fatalismului, dar daca nu este rationala, cu constientizarea clara a limitelor, a ceea ce se poate face sau nu, mi-e teama ca esueaza in fanatism, la fel ca cel comunist, pe care foarte acut (si pe buna dreptate) l-ati denuntat. Nimeni nu va poate pune la indoiala luciditatea, fara indoiala, sustinerea sanselor celei fara de sanse nu este fanatism, ci eminamente, pentru a folosi pentru a doua oara acest cuvant, un joc politic de fragmentare a dreptei (teza ‘unitatii” nu a avut niciodata acoperire) si electoratului, pe cat de mult posibil, in favoarea unui castigator dinainte stabilit, care nu va fi Iohannis sau Macovei, ca strateg electoral, stiti prea bine. Strategia fragmentarii este la ea acasa in SUA, este vizibil ca dupa atlantizare si europenizare se practica intens si in Romania. N-as fi de acord cu respingerea comparatiilor dintre SUA si RO, cel putin prin prisma raspandirii modelului democratiei si a efectelor atlantizarii, chiar nu-mi dau seama de ce o faceti, opunerea unor opinii studentesti unor argumente profesorale mi se pare rizibila. Indiferent de abordarile strategiilor electorale, un lucru este simplu si adevarat, intentiile de vot nu sunt cele din cuvinte, ci din fapte, nu sunt cele din capetele politicienilor, ci cele din inimele alegatorilor.

    http://www.contributors.ro/politica-doctrine/contre-vents-et-marees-monica-macovei-%C8%99i-resurec%C8%9Bia-speran%C8%9Bei/

  15. http://www.theguardian.com/books/2014/sep/21/emmanuel-carrere-most-important-french-writer-youve-never-heard-of Scriitorul francez Emmanuel Carrère mistifică Istoria. Ca de obicei, pe linia lui Voltaire, adică în favoarea Rusiei. Ultima sa carte, biografia romanţată a rusului Limonov –personaj real- primeşte o traducere englezească recenzată de către Guardian. Emmanuel Carrère îl compară pe acest naţional-bolşevic rus, care a bombardat Sarajevo, cu d’Artagnan. Emmanuel Carrère are ceva sânge rusesc în vine. Ceea ce n-ar fi o problemă. Totuşi, Emmanuel Carrère trăieşte în Franţa. Mama domniei sale are statutul de “nemuritor” printre francezi, adică statut de academician. Din respect, Emmanuel Carrère ar fi trebuit să înveţe bine Ideologia franceză. Nu se prea vede aceasta. Recenzentul englez îl descrie pe domnul Emmanuel Carrère ca fiind caracterizat printr-o “candoare personală extremă”. Un fel de a salva lucrurile. Ca aspect fizic, Emmanuel Carrère seamănă cu un “comandant de guerrilla în vreme de armistiţiu, ori cu un colonel din Legiunea Franceză pentru străini”. Recenzentul este de acord că Emmanuel Carrère nu se comportă precum un “grand homme de lettres”. Dar, cum se face?, mesajul imperatorului Petru Velikii către popoarele balcanice este mai totdeauna prezent în literatura sa. Am credinţa că trebuie să reacţionez întotdeauna non-defetist (“Nu spera şi nu ai teamă”, cum spunea Mihai Eminescu în GLOSSA) la acest mesaj agresiv.

  16. Robert Tuciurescu nu este agent acoperit !!! Este o cacealma si inca o diversiune a lui Basescu in plina desfasurare . Tuciurescu este doar un ticalos basist si atat …
    So , calm down !

  17. NO COMMENT:
    Orașele românești din Transilvania din nou sub ocupație horthystă ca 1940! Priviți cum arată pământul românesc acum:

    20 septembrie 2014 | Publicat de Redactia RBN
    http://www.rbnpress.info/wp/no-commentorasele-romanesti-din-transilvania-din-nou-sub-ocupatie-horthysta-ca-1940-priviti-cum-arata-pamantul-romanesc-acum/

    Orașele românești din Transilvania cad pe rând sub controlul politicienilor maghiari, adică al Ungariei. Am ajuns din nou sub ocupație horthystă! Târgu Secuiesc arată de parcă am fi în 1940: numai steaguri și mesaje secuiești sau drapelul Ungariei, iar românii trăiesc cu frică. Iată cum arată pământul românesc acum:

  18. Nu se potoleşte Andrei Pleşu , nu se potoleşte …furca lui Scaraoţchi îi mai dă un imbold să se acopere de ridicol . Andrei Pleşu crede că orice cetăţean intelectual care are altă opţiune politică decât domnia-sa , de fapt îl calcă pe el pe bombeu şi trebuie sancţionat cu o mândreţe de scrisoare deschisă.
    Dacă cetăţeanul în cauză este Radu Beligan ( ştiţi , acel Radu Beligan pe care înţeleptul editorialist de la “Adevărul ” l-a dat afară de la conducerea Teatrului Naţional, pentru că nu mai corespundea din punct de vedere politic , deşi proaspătul propagandist al vremurilor noi îi mărturisea în privat că îl preţuieşte ) reacţia devine chiar imperios necesară.
    Aşa că filozoful rotofei , cu fundiţă la gât şi bretele pe proeminentul abdomen “combate” fără milă, citez :
    „Aţi simţit nevoia, la vîrsta dvs., la statura dvs., să vă legaţi numele de un caraghios. Spectrul ”stadionului” de tip coreean a reapărut în biografia dvs. într-un moment în care nimic nu-l mai poate justifica. Asta înseamnă că m-am înşelat. Că, înainte de 1989, nu aţi negociat util, sacrificîndu-vă de dragul teatrului, ci că ceva inexplicabil vă atrăgea în sfera puterii, oricît de pătată era ea. Ca şi acum. Puterea talentului dvs., puterea minţii dvs. nu vă satisfăceau. Ca şi acum, voiaţi să fiţi în preajma celeilalte puteri, oricît e ea de trecătoare prin comparaţie cu puterea prestigiului dvs. profesional. Voiaţi, ca şi acum, să fiţi mai curînd pe scena ştabilor, decît pe aceea a colegilor dvs”.
    Dacă stiind că se află la venerabila vârstă de 95 de ani, marcat de seninătatea lucidă a celui aproape desfăcut de lume şi fixat pentru eternitate în ficţiunea ideală a teatrului, l-ar mai putea acuza cineva pe Radu Beligan de ambiţii care ar putea fi satisfăcute prin proptele politice, eu cred că bubiţa este evident în capul celui care acuză.
    Ce-a făcut Radu Beligan ? A mărturisit, în puţine cuvinte, că-l susţine pe Victor Ponta. Nu e bine, Maestre, nu e bine …cu totul altceva ar fi fost să fi spus şi matale măcar o dată că îl susţii şi-l votezi pe Băsescu Traian, pentru că , deşi are vreo două – trei defecte minore( !!!) , totuşi spune măcar “glume bune” ! Să fi fost şi dumneata un pic “ intelectualul lui Băsescu ”, să explici poporului ignorant că posteritatea îl va reevalua cu siguranţă pe marele produs al politicii româneşti, punându-l pe soclul care i se cuvine , garnisit dedesubt, sub formă de atlanţi, cu Pleşu , Liiceanu , Cărtărescu , Patapievici …
    Andrei Pleşu , un intelectual care le ştie pe toate , pare a nu înţelege că bosumflarea sa transcedentală pentru că Universul nu se aliniază opiniilor sale politice, este hilară în conţinut şi stupidă în esenţă. Şi ce-ar aştepta să se întâmple? Să-i răspundă Radu Beligan? Să se căiască? Mi-e greu să cred că maestrul va ieşi cu o retractare ;demersul lui Andrei Pleşu va rămâne, aşadar, o rebranduire caraghioasă a propriei sale propagande politice , pe care ne-o vâră în ochi , fără jenă , de atâţia ani .

  19. Un bascist feroce (BM) scrie „Băsescu” și „ponta”. De aici încolo, cum să-l mai creadă cineva pe „principialul” revoltat de așa-zisul „plagiat”? Ar vrea el sa mai fie revoltat și de altceva, dar nu mai găsește altă rimă.

  20. Veste buna , veste mare , bucurati-va cu totii : domnul prim ministru anunta pentru saptamana viitoare a doua rectificare bugetara din acest an , care va fi o ” rectificare pozitiva ” .
    Ce inseamna in viziunea domnului Ponta o ” rectificare pozitiva ” vedem imediat – ” vor fi achitate toate platile aferente salariilor , compensatiilor si pensiilor ” . Dupa aceea , in stilul lui inconfundabil , inimitabil , inegalabil : ” dupa aceea vedem ce mai ramane pentru Sanatate , pentru alte domenii … ” .
    Rectificarea bugetara ” pozitiva ” este deci rectificare pentru consum si burtica .
    Ce nu spune e ca acolo unde vizita ,acum o saptamana , impreuna cu Rus , Neaga si mitropolitul Andreicut , santierul autostrazii de langa Cluj , antreprenorul lucreaza pe banii lui – UMB n-a primit un leu in 2014 pentru santierul ” vizitat ” in 10 minute …

  21. Un agent coroziv al statului de drept: Cinci motive pentru care Robert Turcescu ar merita o sfanta mama de bulau militar (Titlul alternativ: Agentul electoral descoperit)

    Cine stie ce inseamna stat de drept si institutie militara, stie ca nu te poti juca cu asa ceva, si inca in spatiul jurnalistic. De fapt, Robert Turcescu este tot atat de putin jurnalist pe cat de ofiter acoperit este. Cel mai ieftin pret pe care papusatul politic va fi nevoit sa-l plateasca pentru a iesi din locul stramt in care a intrat, de buna voie sau amagit, va fi iesirea definitiva de pe sticla. Exista o deontologie pe care, nu exista dubiu, a legat-o de gardul PMP. Nu stiu daca va merita, merele verzi promise s-ar putea sa fie acre. Iata circumstantele care ar putea mari pretul:

    1. Autoatribuirea publica a unei calitati militare, de ofiter de informatii acoperit, care intra sub incidenta legii penale.

    2. Terfelirea imaginii armatei intr-un joc politic electoral, inducerea opiniei false (si ostile, as adauga) ca apartenenta la serviciul de intelligence militar ar fi ceva reprobabil, nu un act de patriotism, de mare altitudine si pretuire.

    3. Autodescoperirea, in cazul in care ar fi reala, ar fi o divulgare de secret militar (Turcescu se compara cu Snowden?!).

    4. Incalcarea regimului documentelor militare, prin exhibarea livretului de rezervist.

    5. Ilegalitatea unui grad militar obtinut pe criterii politice, fara expertiza sau merite in domeniul securitatii si apararii.

    Adevarata pista nu este insa cea a „statului de drept”, am abatut atentia in aceasta directie doar pentru a releva niste consecinte, care nu au fost vizibile sau au fost ignorate, in momentul planificarii de catre strategii electorali. Esenta falsei isterii pe tema ofiterului acoperit este electorala. Robert Turcescu nu este candidat la alegerile prezidentiale, este o victima marunta, inscenata, un creator de eveniment, de precedent public, de model de reactie si tratament fata de viitoarele cazuri de „descoperiti”, de cum acestia ar trebui sa se „rusineze”, iar opinia electorala sa-i „condamne”. Falsul jurnalist si ofiter acoperit este un agent electoral descoperit, o rotita intr-un mecanism sofisticat de scoatere din joc a oricarui prezidentiabil, la comanda politica de la Cotroceni. Robert Turcescu a dat semnalul inceperii sezonului de vanatoare electorala de vrajitoare. Vom asista din nou, prostiti si tacuti, la povestea „pestelui mare”, care va „cadea”, de aceasta data, in plasa „ofiterilor acoperiti”?

    In marginea campaniei electorale, imi vin in minte cuvintele lui Nicolae Iorga: „Fereste-te, popor al meu, caci mari primejdii ti se pregatesc!”

  22. Succes! Un succes de care nu ma indoiesc. Regret foarte mult ca nu voi putea participa, atat pentru carte dar mai ales pentru revedere.

  23. Daca Turcescu a fost spion aruncat intre spioni, de ce nu se publica rapoartele lui Turcescu? Ca sa vedem si noi alegatorii ce servicii straine au condus Romania cu ,,dreapta” pedeleilor.

  24. „Liturghia de cristal”
    „Oamenii se trezesc la prima oră a dimineții, privesc pe geamuri, aprind țigări
    Dispar pentru câteva momente în alte camere, universuri ori vieți paralele
    Revin îmbrăcați în alte haine sau în alte lumini, privesc spre cer sau spre pământ
    De la înălțimea propriilor gânduri la ora aceea când e greu de hotărât care parte trebuie aleasă
    Vis-à-vis de această realitate îmi îndepărtez pielea de om lăsând loc celei de animal
    Ajung în stradă, patiserii, bănci, case de amanet, farmacii, umbrele rupte
    Poezia e un izvor artezian, un capăt de cale ferată, chiar un București după ploaie
    În mod consecvent scot aceast lichid din mine ca atunci când eram mică și-i scoteam
    Bunicii o găleata cu apă la prima oră a dimineții, oamenii se trezesc, își potrivesc
    Ceasurile, organele de simț, poezia rămâne închisă între pereți ca un deținut
    În propria piele, poezia își schimbă sexul în funcție de bucurii sau tristeți
    E 5.36, închide-mi ochii, închide-mi ochii, acesta e orașul meu.”
    Sursa http://maskirovka.wordpress.com/2014/09/11/liturghia-de-cristal/

  25. @

    Adrian Nastase

    Multumesc pentru lansarea cartii „Cele doua Romanii”! Am avut sentimentul ca fiecare dintre (cei foarte multi!) prezenti a simtit ca momentul lansarii ii este destinat.

    Vin, la randul meu, cu un dar: un sfat minunat de la Elton John – „rostit” pe o preafrumoasa melodie.

    http://youtu.be/dRkbhTmB-ao

  26. Nastase fata cu delatorii sai

    Posted by Radu Tudor on September 23rd, 2014
    http://radu-tudor.ro/nastase-fata-cu-delatorii-sai/

    Adrian Nastase si-a lansat o noua carte azi.
    Dupa o lunga si foarte dificila perioada in viata sa.

    Am privit cu scarba si tristete cati dintre cei care l-au infudat la ordin politic si l-au injurat prin presa basista (dupa ce i-au luat un purcoi de bani ca si consultanti) au venit azi sa-l pupe.

    Desi as putea sa-l judec pe Nastase cum accepta asa ceva, nu o fac. A trecut printr-o drama si asta te schimba profund. Urmarind discursul sau, realizez inca o data prapastia de nivel intelectual, cultural si de viziune politica intre el si Basescu. E o groapa a Marianelor.

    Judec doar curvasaria unora dintre cei prezenti la eveniment. Cat de mizerabil poti fi sa strangi mina, sa-l pupi si sa-i zambesti usor cufurit celui pe care l-ai infundat prin vorbele si faptele tale? Stiind ca faci o nemernicie?

    Oribil !

  27. @ blogideologic septembrie 21, 2014 la 5:50 pm

    Va multumesc ca reamintiti adevarul trist.

    Asa este si Declaratia de la Budapesta este de vina, impreuna cu cei care au semnat-o si aprobat-o…..

  28. Adriane,

    Nu pot sa fiu de acord cu un pork vorbind despre alt porc!De fapt cei doi au fost mai mult decit colegi , Banciu prelua materialele difuzate de Turcescu si le inrama!
    In mod sigur ori Banciu doreste sa-si renege rudele fie ei de Vietnam sau d’inde ori unul era gogoasa si altul viermele din ea, sa vedem zise cei citeva milioane de orbi din Romania.

  29. Anonimule nevenetian,

    Rapoartele sunt secrete deci nu se pot publica ….decit daca Turcescu ca agent dublu le-ar fi scris in dublu exemplar…la indigou or past-copy!
    Dl. Basescu a declarat ca a scris masini de rapoarte armatorului (NAVROM) , rapoarte care au plecat in copie si la „Poarta doi” , deci aparent aceste rapoarte nu au fost secrete de stat si doar secrete de servici, astea „secretele de servici” de ce nu s-au pulblicat sa vada si romanii pe cine aleg, sau pur si simplu ce scria comandantul inainte de a deveni secretar de stat , ministru,presedinte?

  30. @ Centru
    Chiar şi seniorul Corneliu Coposu vorbea frumos despre tiranul „pozitiv“ Gheorghe Gheorghiu-Dej (vezi interviul cu Vartan Arachelian). Profesorul Vasile Mihu, un orheian, l-a cunoscut când Gheorghe Gheorghiu-Dej era internat în lagărul de la Târgu Jiu. Vasile Mihu era asistent la catedra de fizică a Universităţii din Bucureşti, şi fusese însărcinat să pregătească un sediu pentru evacuarea Universităţii din Bucureşti la Târgu Jiu, dacă vin ruşii şi armistiţiul cu ei va fi fost eventual încheiat în varianta de la Stockholm. Profesorul Vasile Mihu (mult timp după acele evenimente, domnia sa a fost conducătorul tezei mele de doctorat) a discutat atunci cu Gheorghe Gheorghiu-Dej, fiind avertizat înainte de către prieteni că acela va fi conducătorul statului român. Au discutat şi despre Onisifor Ghibu, senatorul de Orhei. Iar la vremuri grele, Gheorghe Gheorghiu- Dej l-a scos pe Onisifor Ghibu din puşcăria comunistă. Gheorghe Gheorghiu- Dej şi Nicolae Ceauşescu ştiau unde fusese ascuns aurul din tezaurul României, atunci, în acel judeţ-vestigiu cerut de Ion Antonescu la tratativele de la Stockholm cu Alexandra Kollontai şi deja aprobate de către Iosif Stalin la momentul 23 august 1944. Însă Brătienii şi Iuliu Maniu au mers pe varianta Intelligence Service (devenit deja serviciul MI6 la momentul “revoluţiei din decembrie 1989”). Tot dezastrul României de acolo se trage !

  31. @blogideologic – eu nici nu stiu cate vieti are pe constiinta acest Dej , vorbind doar de condamnarile la moarte pe motive politice pe care le-a semnat , toate executate . Si acestea sunt asasinatele ” legale ” , ale ” statului de drept ” Republica Populara Romana , nu sunt executiile arestatilor la marginea drumului sau ale detinutilor scosi la ” reconstituiri ” si impuscati si lasati 3 zile pe camp morti in vazul oamenilor – specialitatea sefului Securitatii Regiunii Cluj , Patriciu Weiss ( mort , nederanjat cu o floare , in 1996 ) – Saracul Coposu ! Haituit , dupa iesirea din inchisoare in 1964 , saptamana de saptamana cu vizite sau ale lui la organe , sau ale organelor la el , cu rapoarte pe care trebuia sa le dea lunar … stiu ca vorbeste intr-un interviu in anii 1990 de o invitatie a lui Dej care i-ar fi oferit posturi de conducere si ar fi spus ” trecutul e trecut ” – numai ca nu stiu cand avea timp fizic Dej sa faca asa ceva , asa zisa ” amnistie ” ( cand au iestit cei mai rezistenti , supravietuitorii ) avand loc in vara lui 1964 in martie 1965 Dej murea – nu cred un cuvant , un stalinist crud ca Dej nu putea sa propuna functii de raspundere unuia imbracat in zeghe cu 3 luni in urma si declarat dusman al poporului .

  32. @ CENTRU
    Eu îndrăznesc să-i pun în contrast pe Onisifor Ghibu şi Corneliu Coposu. Dacă Onisifor Ghibu asimilase totalmente Ideologia naţionalismului românesc, în schimb seniorul Corneliu Coposu a refuzat-o în mod constant. De aceea a şi fost ţinut în viaţă de către alogeno-cominternişti în puşcăria lui comunistă, în vreme ce alţii au murit. Eu îndrăznesc să-l compar pe acel tînăr Corneliu Coposu ante-comunism, cu burta lui mare, cu prosperii generali ai lui von Paulus de la Stalingrad. Deşi, în comparaţie, s-ar putea eventual ascunde, pentru altă grilă de lectură, o glorificare a seniorului Corneliu Coposu, ceea ce nu intenţionez. Să spunem acum franc lucrurilor pe nume, seniorul Corneliu Coposu a fost un apărător al intereselor străine în România, şi mă refer la interesele occidentale. În sine n-ar fi rău, dacă nu s-ar asocia aceasta cu un cosmopolitanism anti-naţional. Apoi, de la Voltaire citire, ştim noi destule despre conivenţa occidentală cu imperialismul rusesc. Această conivenţă s-a manifestat la Corneliu Coposu pe data de 24 august 1944 (poate hotărârea fusese luată mai devreme), când el n-a vrut să spună unde se ascundea Iuliu Maniu, pe care tot Bucureştiul îl aştepta precum poporul cel ales pe Mesia ! Nici măcar după anul 1989, seniorul Corneliu Coposu n-a binevoit să dezvăluie naţiunii române raţiunea acelui gest care a trimis pentru lung timp în comunism istoria noastră de suferinţă. Sigur că a fost acela un gest perfect controlat, un gest făcut sub influenţa unui serviciu britanic. Deci încă un motiv să ne temem de influenţa „perfidului Albion” asupra României, spun eu (iarăşi se leagă de Transilvania).

  33. Buna ziua, am cautat in cateva librarii si am tot rasfoit netul dar nu am gasit nici o firma sa vanda cartea dumneavoastra. De unde o putem cumpara?
    Cu multa stima

Lasă un răspuns