Revizuirea Constitutiei. Mai este necesara?

Acesta este titlul editorialului meu din Jurnalul National. Textul il puteti citi mai jos:

„Subiectul revizuirii Constitutiei a disparut de pe agenda partidelor dar si din agenda publica. Este un lucru explicabil. Dupa destramarea USL, revizuirea nu mai putea fi “impusa”, nemai existand majoritatea de 70%. Opozitia avea, si ea, alte obiective. Pe de alta parte, majoritatea actuala cuprinde si UDMR, care – in perspectiva anului 2018 – gandeste la propriile scopuri de modificare a textului constitutional. Proiectul de revizuire, realizat sub conducerea lui Crin Antonescu, era realizat mai curand cu privirea spre trecut, pentru a corecta si a impiedica excesele lui Traian Basescu. Cand mai sunt doar cateva saptamani pana la finalul regimului Basescu, in mod evident, acel text nu mai este actual – dincolo de modificarea majoritatii din parlament.

N
Putini mai stiu, probabil, discursul tanarului deputat Nicolae Titulescu, rostit in urma cu exact o suta de ani, la 20 aprilie 1914, in Adunarea Deputatilor, cu ocazia “discutiunii revizuirii Constitutiei”. La doar doi ani dupa intrarea in parlament, pe lista Partidului Conservator Democrat (condus de Take Ionescu), Titulescu, in varsta de 34 de ani, explica, in termeni categorici, nevoia modificarii Constitutiei, temele centrale fiind la acea vreme reforma proprietatii agricole si reforma de vot. Titulescu intreba atunci: “care este scopul pe care il urmariti prin actiunea d-voastra reformatoare; care sunt mijloacele prin care vreti sa atingeti acest scop?” Si tot el raspundea: “Scopul d-lor este in functie de raul pe care voiti sa-l tamaduiti”.

84 de gânduri despre “Revizuirea Constitutiei. Mai este necesara?

  1. Manuale pentru elevi ?
    Iata unde se ajunge daca deschizi cutia capitalista a Pandorei si in domeniul educatiei. Ca si in medicina de urgenta, nici in aceste domeniu nu are ce cauta competitia comerciala intre interese private.
    Individualismul egoist si competitia acerba de sorginte liberala, fac sa aleaga praful de orice ideal, de orice obiectiv cu adevarat important pentru o natiune.
    Manualul in ciclul primar trebuie sa fie UNIC, intocmit de specialisti uniti in profesie, nu dezbinati de interese de afaceri. Abecedarul trebuie sa fie un reper educational pentru toti copiii atat de derutati de oceanul de informatii contradictorii, multe false, care inunda electromagnetic si uneori malformant mintile fragile.
    Ideea promovata si de ministrul educatiei este excelenta:
    MANUALUL DIGITAL. Astfel, el se poate updata in timp real cu informatii noi, altele se pot elimina, deoarece pe suport de hartie, este cu mult mai greu si mai inertial sa faci schimbarile necesare impuse de evolutie.
    Dar, cel putin pana la consolidarea discernamantului, trebuie sa fie aceleasi pentru toti.

  2. Domnule Adrian Năstase,
    sunt convins că blogul dumneavoastră este monitorizat de „foruri competente” din țară sau din alte zări, pe de altă parte știu că vă place să fiți pe o poziție de tip „politică corectă”, dar nu credeți că este posibilă o „indigestie în masă”, provocată de atât de îndelungata cură de teorie a castravetelui, oferită de câțiva dintre cei-și postează puținele idei pe acest blog?!
    Indiferent de tema ce o supuneți atenției, se fac, cu mai mult sau mai puțin talent, volte pentru a se ajunge dezastrul provocat de PSD, în primul rând Ponta.

  3. Definiţie echivalentă : Crowdsourcing este o metodă de rezolvare a problemelor folosită în epoca Internetului, bazată pe un model participativ pentru redactarea şi sinteza de conţinut pe tema dată.

  4. Știrile ca spălare de creier

    ”Jurnaliști cumpărați”: cum acționează propaganda NATO și lobby-ul SUA

    Politică • Internaţional

    Știrile sunt o adevărată spălare de creier, jurnaliști cooptați de lobby-ul american își pun semnătura pe texte scrise de CIA, iar brațul lung al biroului de presă al NATO pregătește viitoarele războaie. Acestea sunt dezvăluirile făcute de Udo Ulfkotte, un fost jurnalist al Frankfurter Allgemeine Zeitung, în volumul ”Jurnaliști cumpărați”, devenit best-seller în Germania.

    Autorul arată publicului că a fost mituit pentru a scrie articole de presa proamericane și devoalează, în premieră, întregul mecanism prin care corupția a pus stăpânire pe mass-media germană. Mărturisirile sunt cu atât mai credibile cu cât ele aparțin unui om din interior: „Autorul a fost primit în rețeaua organizațiilor americane de elită și i-a fost acordată, drept recompensă pentru relatări pozitive, chiar și o cetățenie de onoare în SUA”.

    Udo Ulfkotte se rușinează astăzi pentru faptul că a lucrat, timp de 17 ani, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Tot aici lucrează Karl-Peter Schwarz, jurnalistul care a scris numeroase articole în favoarea regimului Băsescu în momentul suspendării acestuia din funcție, în 2012. Pentru amănunte despre acesta din urmă, dar și despre mulți alți ”agenți ai lui Băsescu” (și poate nu numai ai lui Traian Băsescu), recitiți ceea ce Cotidianul scria exact acum doi ani, pentru a observa dacă portretul acestor jurnaliști se aseamană cu cel schițat în prezentarea ”jurnaliștilor cumpărați” ai lui Udo Ulfkotte.

    Prezentăm integral traducerea oferită de Lumea Justiției scurtei descrieri care însoțește best-seller-ul „Jurnaliști cumpărați”.

    „Jurnaliștii ne manipulează în interesul celor puternici”

    Aveți și dumneavoastră sentimentul că sunteți adeseori manipulați și mințiți de presă? Dacă da, înseamnă că vi se întâmplă precum majorității germanilor. Până acum, conta ca ”teorie a conspirației” faptul că presa de top manipulează premeditat cetățenii, prin tehnici de propagandă. Acum, un ‘om din interior’ (insider) dezvăluie ce se întâmplă de fapt în culise.

    Jurnalistul Udo Ulfkotte se rușinează astăzi pentru faptul că a lucrat, timp de 17 ani, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Înainte să devoaleze rețelele secrete ale Puterii, autorul își face o temeinică autocritică. Apoi documentează, în premieră, cum a fost mituit pentru relatările sale și cum s-a înstăpânit corupția. În plus, dezvăluie de ce formatori de opinie fac relatări tendențioase și cum brațul extins al biroului de presă al NATO pregășeste mediatic războaiele. În acest context, autorul a fost primit în rețeaua organizațiilor americane de elită și i-a fost acordată, drept recompensă pentru relatări pozitive, chiar și o cetățenie de onoare în SUA.

    În această carte aflați care jurnaliști sunt cooptați în organizații de lobby și care sunt aceste organizații. Autorul înșira sute de nume și privește și în culisele acelor organizații care influențează presa germană propagandistic și unilateral, între care: Atlantic Bridge, Comisia Trilaterală, German Marshall Fund, Consiliul American pentru Germania, Academia Americană, Institutul Aspen și Institutul pentru Politică Europeană. De asemenea, sunt dezvăluite implicațiile serviciilor secrete în activitatea organizațiilor de lobby, tehnicile de propagandă și formularele prin care se pot accesa fonduri pentru proiecte de influențare țintită a opiniei publice în Germania.

    Când CIA dictează ce trebuie scris

    Va puteți imagina că lucrători ai serviciilor secrete compun texte care apoi sunt publicate sub semnătura unor jurnaliști consacrați? Știți care jurnaliști de la care „organe” de presă au fost mituiți pentru materialele lor de presă? Și aveți vreo idee despre cum se acordă cele mai reputate distincții pentru jurnalism?

    Practic, aceasta se întamplă precum odinioară, în cazul titlurilor de ”Erou al muncii socialiste” din fosta RDG – este premiată munca de propagandă. De la jurnalist la propagandist nu este o distanță prea mare. Dacă veți citi această carte, veți citi ziarele noastre cu alți ochi, veți închide mai des televizorul și veți ști mai bine ce să credeți din ceea ce auziti la radio: aproape nimic! Pentru că Ulfkotte oferă și informațiile penibile despre fiecare post, cărui partid politic îi aparține și care jurnaliști sunt influențați și cum. La sfârșit devine limpede: diversitatea opiniilor este doar mimată. Căci ”știrile” sunt de cele mai multe ori curată spălare de creier”.

    Cine este Udo Ulfkotte

    Udo Ulfkotte (44 ani), jurnalist și publicist german, a studiat drept și științe politice la Freiburg si Londra, unde i-a avut ca profesori pe criminologul elvețian Ruediger Herren și pe Dieter Oberndoerfer, fost consilier al Cancelariei lui Helmuth Kohl. A lucrat pentru departamentul de politică externă al cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung începând cu 1986, până la sfârșitul lui 2003. Printre domeniile de activitate de care s-a preocupat se numără managementul securității, spionajul economic, concurența, dar și monitorizarea grupărilor teroriste islamice. În perioada 1986-1998, jurnalistul a călătorit în peste 60 de țări și chiar a trăit în câteva state islamice (Irak, Iran, Afganistan, Arabia Saudită, Oman, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Iordania). Ulfkotte a fost analist pentru țările din bazinul mediteranean, Africa și Orientul Mijloci, context în care a ajutat la dezvoltarea unui Ghid pentru Investiții în Orientul Apropiat, în cadrul Institutului FAZ.

    Cariera publicistică cuprinde numeroase lucrări, avand ca tematică, printre altele, securitatea și spionajul industrial: „Heiliger Krieg in Europa” („Jihadul în Europa”), „Der Krieg im Dunkeln. Die wahre Macht der Geheimdienste” („Războiul în intuneric. Adevărata putere a serviciilor secrete”), „Grenzenlos kriminell” („Criminal fără limite), „Marktplatz der Diebe” („Piața de hoți”). A contribuit la dezvoltarea revistei „Park Avenue”, a mai scris pentru „Capital” și pentru „Cicero” și a fost corespondent pentru agenția de știri DDP. În prezent, fostul jurnalist FAZ oferă consultanță unor întreprinderi și este invitatul mai multor posturi de televiziune.

    Ulfkotte este membru al „Marshall Memorial Fund” din SUA și fost membru al Fundației „Konrad Adenauer”.

    În biografia lui Udo Ulfkotte realizată de Wikipedia mai apare faptul că acesta a devenit ateu, în perioada în care a trăit în țările musulmane s-a convertit la islam, iar apoi a decis să fie din nou botezat creștinește.

    Udo Ulfkotte are legături cu organizația de dreapta Pax Europa, care a organizat la Bruxelles, în 2007, un protest intitulat ”Stop islamizării Europei”.

    http://www.cotidianul.ro/jurnalisti-cumparati-cum-actioneaza-propaganda-nato-si-lobby-ul-sua-247488/

  5. @blogideologic. Potrivit ziarului Timpul, Romania a fost pierdut recordul mondial la mamaliga in favoarea Moldovei. Ieri, la Pascani (14Km de Chisinau), in debutul Festivalului porumbului, moldovenii au facut o mamaliga compusa din 154Kg faina (malai), 380 litri de apa, 3Kg unt si 4Kg sare. La acesta mamaliga de record mondial au invartit cu facaletul, printre altii, dl Mircea Snegur, fost presedinte al Moldovei si dl Gheorghe Duca, presedintele academiei Moldovei, pana ce publicul a decis ca doi presedinti la o mamaliga este prea mult. In calendarul agricol moldovenesc, Festivalul porumbului se afla intre Festivalul placintelor si Ziua vinului. Un nume in atentia dlui Basescu, pentru cand va fi presedinte al Moldovei, notorie fiind preferinta sa pentru bagarea la ocna a specialistilor in alimentatie publica, Vasile Niculita. „Nu poate sa fie decat bine” a zis, din public, o femeie. Cu conditia sa nu afle fomistii de rusi despre acest bine, fiindca vor navali inca o data in Moldova dupa mancare, asa cum au facut mai multe zeci de ani. Dle Nastase, la 74 de ani, Mircea Snegur invarte zdravan la mamaliga. Dumneavoastra, mult mai tanar, va ganditi sa invartiti ceva in cadrul unui festival din Prahova? In final, ziaristii moldoveni au anuntat ca nici mamaliga lor nu a explodat.

  6. @blogideologic. Potrivit ziarului Timpul, Romania a fost pierdut recordul mondial la mamaliga in favoarea Moldovei. Ieri, la Pascani (14Km de Chisinau), in debutul Festivalului porumbului, moldovenii au facut o mamaliga compusa din 154Kg faina (malai), 380 litri de apa, 3Kg unt si 4Kg sare. La acesta mamaliga de record mondial au invartit cu facaletul, printre altii, dl Mircea Snegur, fost presedinte al Moldovei si dl Gheorghe Duca, presedintele academiei Moldovei, pana ce publicul a decis ca doi presedinti la o mamaliga este prea mult. In calendarul agricol moldovenesc, Festivalul porumbului se afla intre Festivalul placintelor si Ziua vinului. Un nume in atentia dlui Basescu, pentru cand va fi presedinte al Moldovei, notorie fiind preferinta sa pentru bagarea la ocna a specialistilor in alimentatie publica, Vasile Niculita. „Nu poate sa fie decat bine” a zis, din public, o femeie. Cu conditia sa nu afle fomistii de rusi despre acest bine, fiindca vor navali inca o data in Moldova dupa mancare, asa cum au facut mai multe zeci de ani. Dle Nastase, la 74 de ani, Mircea Snegur invarte zdravan la mamaliga. Dumneavoastra, mult mai tanar, va ganditi sa invartiti ceva in cadrul unui festival din Prahova? In final, ziaristii moldoveni au anuntat ca nici mamaliga lor nu a explodat.

  7. Baronul Munchhausen
    septembrie 17, 2014 la 9:22 am

    Domnule, cred ca v-am confundat cu un sustinator al schimbarii. Scuzele mele de rigoare, daca este asa. (Z)
    Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin: ,,Nu revizuiesti o Constitutie pentru a combate un om, care oricum isi termina mandatul”, dar, pe de alta parte, continuati cu:
    ,,Nu cred ca Ponta are intentia sa modifice constitutia daca va iesi(doamne fereste!) presedinte. I-ar conveni de minune actuala reglementare.”
    Prin urmare, va impiedicati singur intr-o logica sui generis.
    (Z)
    Altfel spus, afirmati ca avem o Constitutie care predispune la comportament discretionar al Presedintelui (daca va fi Ponta), dar nu vreti sa revizuim nimic doar pentru a combate un om, deoarece este un amarat de Presedinte care isi incheie mandatul. (Z)
    La mai mare, baroane. (Z)
    Pe bune, daca ,,doamne fereste” de Ponta, care abia asteapta sa ,,puna monopol de partid pe institutii”, desi anunta ca nu va numi un premier dintre liderii PSD, d-ta cu cine votezi ? (Z)
    ps
    Cat despre domnul blogi, intai spuneti dvs ceva coerent pana la capat , abia apoi sa-i cereti domnului Titus sa fie (mai) inteligibil si (mai) sincronizat cu temele gazdei.

  8. Baronul Munchhausen
    septembrie 17, 2014 la 9:22 am

    Domnule, cred ca v-am confundat cu un sustinator al schimbarii. Scuzele mele de rigoare, daca este asa. (Z)
    Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin: ,,Nu revizuiesti o Constitutie pentru a combate un om, care oricum isi termina mandatul”, dar, pe de alta parte, continuati cu:
    ,,Nu cred ca Ponta are intentia sa modifice constitutia daca va iesi(doamne fereste!) presedinte. I-ar conveni de minune actuala reglementare.”
    Prin urmare, va impiedicati singur intr-o logica sui generis.
    (Z)
    Altfel spus, afirmati ca avem o Constitutie care predispune la comportament discretionar al Presedintelui (daca va fi Ponta), dar nu vreti sa revizuim nimic doar pentru a combate un om, deoarece este un amarat de Presedinte care isi incheie mandatul. (Z)
    La mai mare, baroane. (Z)
    Pe bune, daca ,,doamne fereste” de Ponta, care abia asteapta sa ,,puna monopol de partid pe institutii”, desi anunta ca nu va numi un premier dintre liderii PSD, d-ta cu cine votezi ? (Z)
    ps
    Cat despre domnul blogi, intai spuneti dvs ceva coerent pana la capat , abia apoi sa-i cereti domnului Titus sa fie (mai) inteligibil si (mai) sincronizat cu temele gazdei.

  9. Europarlamentarul maghiar Laszlo Tokes cere crearea, în România!, a regiunilor mai mult decât autonome, dar aproape cu statalitate proprie, chemate “Partium” şi “Ţinutul Secuiesc”. Reamintesc faptul că proiectul Europa Regiunilor etnice a fost lansat de către Germania hitleristă în anii 1930. Şi cererea lui Kelemen Hunor, de la UDMR, pentru “Ţinutul Secuiesc” etnic, se încadrează tot în schema amintită de proiect geopolitic etnic lansat de nazism.

  10. Din putinul ideilor domnului de mai jos.
    Dl. Serbanfl. ironizind critica ironizeaza probabil chiar destinul acestei natii slefuita de conducatori precum Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu,Emil Constantinescu , Traian Basescu .
    Deci ca sa spun dl. serbanfl. astept , daca ma tine Dumnezeu si slefuirea pe care urmeaza sa o aplice omului nou si vechi de catre tanarul presedinte Ponta ,pe care-l vad apartinic ,independent si echidistant un adevarat che far al acestui popor care este obligat sa retraiasca fericirea data de prealuminatii nostri conducatori.
    Apropo citi ani ani totalizeaza PSDeul – PSDReul la guvernarea majoritarea a acestei minunate si extraordinar de infloritoare tari.
    Sa fie 13 ani cu ghinion sau 13 sa fie cu noroc ? Adica noi ne-am pierdut pe linga industrie grea,constructoare masini,chimica,textila,petrochimica ,agro-alimentara….. 13 ani de viata si bunastare PSD vreo 8 de bunastare PDL-Basescu si restul ..altii si acum dupa ce poporul a luat frectii basescu Serbanfl. doreste sa ne suprime si dreptul la critica.
    Sau poate plini de idei bogate si marete ar trebui sa ne transformam in corul PSD?

    Sau dl. Serbanfl nu vede si nu aude ca in urma articolelor tematice ale domnului Nastase se declanseaza un lant aproape isteric , off-topic, cu mai multe osanale decit critici ?
    Dar asta-i povestea imparatului gol, adica o poveste veche ,sau poate doar sabatoarea celei de a saptea duminici de dupa rusalii!

  11. Esecul referendumului privind independenta Scotiei: Insularitatea a aparat unitatea Marii Britanii. Cel mai bun si mai bogat vecin al scotienilor nu face geopolitica

    Asadar, bula propagandistica nationalista a lui Alex Salmond, liderul politic al secesionistilor scotieni, s-a spart, ieri, la urne. Peste 55% dintre scotieni au votat impotriva desprinderii Scotiei de Regatul Unit. Salmond insusi si-a recunoscut infrangerea si a facut apel la toti ceilalti sa faca la fel. Un gest de unitate cu un ceas mai tarziu, dar necesar pentru a potoli delirul nationalist pe care l-a provocat, care ar fi putut deveni un bumerang.

    In urma relegitimarii unitatii, premierul David Cameron a promis noi puteri celor patru natiuni constitutive, augmentand nevoia de reunire si de mers inainte a Marii Britanii. Tragand linie si adunand, dusul rece scotian a reconsolidat sanatatea unitatii politice a insularilor, ideea ca, de fapt, cele patru natiuni alcatuiesc o singura natiune, cea a Marii Britanii si Irlandei de Nord.

    Insularitatea a aparat, inca o data, unitatea fiintei nationale a UK. Ceea ce nu a facut al doilea razboi mondial, destramarea si nimicirea britanicilor, nu avea, cu atat mai putin, sa faca separarea etnica. Iesirea politica a Scotiei din indiviziunea, simultan politica si naturala, a UK, ar fi fost un suicid economic. Cel mai probabil, de ambele parti. De aici, mirarea fata de consumarea unui experiment aventuros, cu final previzibil.

    In cazul Scotiei, cel mai bun si mai bogat vecin, Marea Nordului, nu poate fi o alternativa geopolitica, iar fara integrare nimic nu rezista. Neviabilitatea separatismului, oriunde in lume, este o consecinta a integrarii globale. Ramane de vazut daca nationalismul britanic, incorporat de UKIP-ul lui Nigel Farage, care cocheteaza cu ideea iesirii din UE, a inteles ceva din lectia scotiana.

    Sintetizand, recunoasterea referendara a unitatii poporului britanic si unicitatii frontierelor sale reprezinta, cred, cel mai puternic semnal de unitate pentru intregul secol 21. Cei care s-au temut de un precedent l-au avut, desi de semn contrar, destimularea explicita a nationalismului separatist.

  12. Dlui Zev 3-9 minute – daca crezi ca-i pasa cuiva ce crezi tu si cat de putinist esti tu … in afara de superiorii tai . Hopa – hopa – il lasam din brate pe primul ministru in fata maicutei Rusia ? Aici nu este blogul tau , nu tu dai ban cui vrei tu .

  13. Ofiteru acoperit – Presedinte cu „dubla” comanda ?!

    Imi pare cu regret sa vaz ca un absolvent al unei scoli militare (pana in 90 Institutul de Marina Mircea cel Batran era scoala militara!), ofiter superior daca nu general al Armiei Romane zice prostii… de genu alaora pe care nici un leat cu o luna vechime in armata nu mai avea voie sa le zica..
    Adica cestia cu „dubla comanda”.
    Fiindca asa cum orice puf afla din prima luna Functia bate gradul! Si functia suprema in Armia Romana este aia de comdant (suprem) al armiei cf ConstitutieiARTICOLUL 92
    (1) Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. .
    Deci in momentu in care un X , fie el nu ofiter acoperit ci doar un amarat de sergent acoperit, devine Preşedintele României el devine si comandantul serviciului unde ar fi „acoperit” .. si se plaica cestia cu Functia bate gradul!. Si basta!!! Daca vre-un amrasteam de generalas dfin serviciul ala ar zice ceav de dubla comanda … Preşedintele României ar fi in dreptul sau (de comdant) si sa urle :”Culcat! Spre arest taras mars!!!” si apoi sa il „civileasca” .. in modul cel mai nasol. Drept ? Nu obligatie constitutionala cf ARTICOLUL 80(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. Buna funcţionare a autorităţilor publice inseamna ca si organili sa stie unde le este locul..,

    Asa ca cum zic imi pare cu regret ca auz un ofiter superior daca nu cumva general ca …

    ======================================================================================================

    Ca zic ca Baselu este ofiter superior. In marina nu exista grad de ofter de marina civil si grad militar. Gradul este axcelasi si in caz de necesitate ofieru tzivil de marina schimba baporu cu bastimentu …
    Ori comanda pe Biruinta cam justifica un grad de Capitan de rangul I , adica egalul unui colonel „terestru”. Iar functiile avute ulterior .. reprezentant la Anvers si mai ales cea de director general al Inspectoratului pentru Navigație Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor (rang de minstru) puteau sa duca la o inaintare in grad. Predecesorul in functia de director general al Inspectoratului a fost un contramiral f activ (contraamiral era egalul uni general maior azi este oficila general de brigada zis de gazetari general-cu-o-stea)

  14. Vsile,

    sunt unii mai „specialistii” in stare sa comenteze nu numa reglemetele militare ci si un ordin simplu „leaga ba catzeaua si plimba ursu!!!”

    Constitutia nu este ata de confuza pe cat vor unii .. se va vedea dupace Ponta va devei presedinte si toti aia cre zicrau ca Base are voie vor tipa ca contitutoa interzice lu ponta sa …

    Si oricum orire lege se interpreteaza …
    Insa cu unii ca Basescu si gasca sa … este vkrba doar de impunerea preferintelor lor de moment .. De ex in ce priveste modul de desmnare al premierului basescu – supram autoritate !- zicea :„Prevederea prin care partidul cu cel mai mare numar de mandate sa dea automat prim-ministrul, luand presedintelui atributul de a da mandatul premierului” Hai sa fim cinstiti – in Constitutoe nu este vorba des re „atributul de a da mandatul premierului” adica dupa cum vrea fesieru sau bicepsu pestinetial ci este vorba doar despre desemnarea premierului. Mia precis sa candidatului .. care poate sau nu sa intruneasca majoritatea parlamentara.. Isna Baselu are o diee fixa : msiciu lui decide
    „In multe democratii, mandatul se poate da si celui mai mic partid. Pot fi doua partide echilibrate, care nu se inteleg, si atunci se da mandatul reprezentantului partidului celui mai mic.
    As fi curios in care democratii …Finlandia Vodka sau JackDanielsia on the rocks?!

    Ca dupa cate vez din „interpretare” in interpretare ajungem departe … cam in zona Nicolska Sfantui Autocrat „Am vazut ideea hilara promovata de cei doi lideri ai USL, precum ca solicitarea viitorului presedinte pentru un referendum o va aproba Parlamentul. Atunci nu mai exista instrumentul referendumului, prin care presedintele se poate adresa poporului si poporul suveran sa infranga dorinta Parlamentului atunci cand este cazul, cand Parlamentul isi pierde orizontul” Deci parlamnetu ca inamic ..De nu va placea Ceausescu ?!

    In fineacest delir incalca o intelegere din anii 90. Atunci PNT sub conducerea Coposului si PNL dorerau o constitutie in care presedintele (Iliescu) sa aiba un rol cat mai redus.. Azi vaz ca cei care erau foatte vocali atunci par a dori contrariul … Pai mai draga hotarati-va-ti ce doriti „democratie cu tatuc (batiuska) sau democratie de tip european ?!

  15. @ZeV
    Te citez:”Dati drumul Sadicului pe blog”. 🙂
    Domnul Nastase poate sa confirme ,(chiar si tacit),faptul ca nu am interdictie,de nici o culoare pe blogul domniei sale.
    Si ca sa nu ai eventuale probleme de constiinta,,iti aduc la cunostinta,(, administratorul blogului sau insusi A.N.,mi-ar putea fi ,la o adica,martori),ca in jur de 99% dintre postari au trecut pragul moderarii.
    Este adevarat si poate firesc:eu am aici un statul putin mai special fata de uni dintre voi care sunteti,mai de-ai casei,ca sa spun asa,dar n-am dreptul sa ma plang.Cand esti primit in casa unui strain,ai grija sa-ti lasi papucii la intrare sa te speli pe maini inainte de-a te pune la masa in cazul in care esti invitat,sa vizionezi la televizor canalul favorit al gazdei chiar daca ti se ofera telecomanda,etc. Cu atat mai mult cu cat esti sustinatorul ”vecinului” cu care gazda se afla in conflict.
    Si totusi,grija pentru detali nu a afectat niciodata continutul.
    Revenind la citat: am absentat o perioada indelungata de pe blog deoarece sunt in concediu,(un concediu putin mai lung decat de obicei).
    La plecare le-am promis sotiei si ficei noastre ca o sa-mi petrec,pe parcursul vacantei,timpul cu ele…si nu doar fizic. 🙂
    Si pentru ca am fost ascultator,am avut parte de bonusuri.Din cand in cand si cate-o jumatate de ora,(suficient),am navigat pe net pentru a nu pierde in totalitate legatura cu tara.
    Din obisnuinta dar si curiozitate am accesat si aceasta pagina limitandu-ma la a citi articolele si uneori comentariile,,(foarte amuzante in majoritatea lor).
    Dar nu-I nimic,mai am o saptamana si cand am sa revin ”pe multi am sa popesc eu”. 🙂
    Glumesc,binenteles.
    Cand o sa revin o sa am o perioada foarte grea la firma dupa o asa de lunga absenta.
    Oricum,din punct de vedere politic,evenimentele sunt in acelasi grafic cum erau si in urma cu un an sau jumatate de an si din parte mea,prea multe de comentat ,n-ar fi.Probabil ca in viitoarele mele postari,(in general rare,ca de obicei), ma voi referi mai putin la politica si politicieni.
    Ii compatimesc totusi pe cei care,isterizati de posturile de stiri,vor intra in joc fara sa realizeze,(ceea ce se vede din avion…cu conditia sa te rupi putin de ”realitate”,evadand intr-un concediu,spre exemplu),ca asa zisa campanie electorala este una simulate.
    I-as indemna mai degraba sa reciteasca discursul lui Joe Biden tinut la Bucuresti,pentru ca de atunci chiar au avut loc evenimente semnificative inscrise in ”calendarul” secretarului de stat,(vezi incarcerarea oligarhului media Voiculescu Dan).
    Pentru a sintetiza mai bine,(evitand balastul propagat de media cu continut ridicat de simulare),ceea ce se intampla acum in Romania respectiv in urmatoarele luni si poate chiar foarte multi ani de acum inainte),il invoc pe jurnalistul Ion Cristoiu care in urma cu ceva timp a scris un articol genial,(genial datorita faptului ca a reusit sa surprinda o poza reala).
    Dar mai genial si sugestiv decat editorialul in sine,este titlul.
    ”SUA CURATA PUNTEA PORT-AVIONULUI NUMIT ROMANIA”,(sper ca l-am reprodus corect).
    Despre asta e vorba:punct!
    Acum sa-mi pierd timpul,cand voi veni acasa comentand despre ce-a mai zis Ponta sau Udrea sau Tariceanu,nici vorba.
    Mai bine prefer sa citesc cate cevea despre Nicolae Titulescu postand comentari on topic la articolele domnului Nastase.
    Sa auzim numai de bine!

  16. Cine isi aminteste astazi de momentul eliminarii vizelor UE pentru romani in ianuarie 2002 ? Imi amintesc de enorma bucurie populara din acel moment .
    Am uitat cu totii ca , un an inainte , traiam o mare durere , vecinii bulgari , mai saraci , cu o criminalitate de stat ridicata si sub control monetar german , nu mai erau sub obligatia vizelor iar Romania nu !
    Si nu doar atat , in 1998 Austria isi permitea sa ceara Cehiei si Ungariei , atunci inca nu membre UE , sa introduca vize pentru romani …
    Cui ii datoram succesul din ianuarie 2002 ?
    Guvernului Adrian Nastase .
    Amuzant cum , in epoca , neprietenii nu scapau o ocazie pentru a ne face rau : interviu in aprilie 2002 , in paginile saumur ale suplimentului economic al lui Le Figaro , cu Victor Orban – un sfert de pagina – Orban se lauda – Ungaria crestere , investitii si continua ” romanii au nevoie de sume enorme pentru a-si justifica sejurul in UE , pe care nu le pot avea „( traduceti romanii sunt saraci , noi nu ) , si , mai departe , tot fara legatura – ” Croatia are o retea de drumuri incomparabil mai buna decat Romania ” ( PS – nu pomenile electorale in pensii , rate la imprumuturi platite de Stat etc etc din 2012 incoace vor ameliora astazi aceasta situatie ) – era ceva formidabil , in sfertul de pagina economica , in loc sa vorbeasca de tara lui , Orban denigra Romania …

  17. Se poate pune un articol in Noua Constitutie privind alegerea in Parlament ( Camera si Senat ) numai a persoanelor care stiu sa scrie , sa vorbeasca , sa gandeasca singuri , si sa aiba certificat medical de la psihiatrie , caci astazi avem in cele doua camere peste 75% de schizofreni necuvantatori , fara colana , ca niste moluste foarte baloase .

    D-aia nu merge nimic ca lumea in Tara asta , si d-aia Parlamentul nu mai este decat pe locul trei in conducerea Tarii . ( astia care trebuie sa conduca si sa legiuiasca , tac ca vitele in staul .( sorry pt. cei destepti , cinstiti si luptatori adevarati )

  18. @Blogi

    Tu nu realizezi ca d-l Nastase te tolereaza efectiv pe blogul sau doar fiindca este un social-democrat autentic? Sunt sigur ca nu intelegi cum vine asta, dar voi incerca in cateva cuvinte sa te luminez. Gazda blogului a fost informata candva ca ai „aterizat” nitam-nisam pe acest blog din cauza claustrofobiei de care suferi pe blogul tau. Si a dat dispozitie moderatoarei sa nu te baneze, cum de altfel meritai, pentru anacronicele tale mesaje ce se potrivesc ca nuca in perete cu subiectul propus de gazda. Din empatie pentru un bolnav cronic, sperand ca vei socializa cumva cu timpul. Desi s-a convins ca s-a inselat profund in aceasta privinta, gazda inca mai spera, probabil, ca te vei inzdreveni la PC si vei adopta masura corecta:
    a) postezi mesaje legate exclusiv de subiectul propus;
    b) te autobanezi/autoexcluzi si astfel nu te mai faci de minune.
    Mingea e la tine, daca o dai si acum in balarii, propun sa te apelam cu:
    a) „blogipohondric” 😀 😀 😀
    b) cucu cucu cucu
    Mai pe sleau, doar un anesteziat isi permite sa-si faca „cuib” precum cucul pe blogul altuia. In ciuda audientei de 0,000000001% pe care o ai pe acest blog, tot nu te-ai invatat minte….

    P.S. Nu ma intereseaza intrebarile tale……

  19. Traian Basescu, candidatii la presedintie si teoria conspiratiei: Daca un candidat este ofiter acoperit, nu va fi nevoie ca seful statului sa-l „dezbrace public”, o va face portretul robot, pe timpul campaniei electorale

    De cand presedintele Basescu a lansat ideea ca printre candidatii la alegerile prezidentiale ar exista un ofiter de informatii acoperit, o incompatibilitate prin lege, deasupra acestora a inceput sa pluteasca o atmosfera de suspiciune si nesiguranta. Daca va fi dovedit, i se va retrage calitatea de prezidentiabil, in orice etapa a procesului competitional. Pentru campania electorala sunt semne grele de furtuna.

    Situatia este destul de contrarianta, in loc ca fiecare detaliu dat la iveala sa o limpezeasca, o face mai complicata si mai confuza. Unii candidati s-au delimitat de postura de ofiter acoperit, altii nu, de unde imediat intrebari si indoieli in legatura cu cei care pastreaza tacerea. Nu este foarte clar nici daca este o chestiune trecuta sau actuala, documentata sau o parere, daca este vorba de un serviciu de informatii interne sau externe, toate cazand sub incidenta interdictiilor legii penale. In plus, Traian Basescu nu se grabeste cu clarificarile, pe care le justifica cu o anumita „planificare”, cand va fi de fata „toata presa”.

    Nu lipsesc nici speculatiile politice, care, in general, tintesc catre cei mai bine pozitionati in sondajele privind intentiile de vot. Respingerea propunerii de constituire a unei comisii parlamentare care sa verifice declaratiile lui Basescu a fost prompt folosita de ACL pentru a acuza PSD-ul ca il „acopera” pe Victor Ponta. Nici candidatura ACL-ului nu a ramas neatinsa, chiar daca nimeni nu a auzit din partea lui Klaus Iohannis mesaje de pe alte pozitii decat cele ale statalitatii romanesti, au aparut in jurul neamtului-roman unele incercari de tesaturi interpretative, de a-l suspiciona ca ofiter acoperit al BND, serviciul de informatii al Germaniei.

    Cred ca punctul de pornire in tot acest scandal, care ameninta sa ia proportii sau intorsaturi nebanuite, ar fi de a afla domeniul de apartenenta informativa al ofiterului acoperit, semnalat de seful statului. Pana acum, exista date oficiale, la cererea comisiei parlamentare de control al serviciilor secrete, doar din partea SIE, care, prin cea mai inalta autoritate a serviciului, directorul Theodor Melescanu, a notificat ca, pe baza datelor pe care le deține, nu există, între candidații la Președinție, un ofițer acoperit.

    Mi se pare ciudat ca intregul joc de supozitii si de confirmari sa se duca pe o singura pista, a SIE, nu si a SRI. Ultimului serviciu de informatii ii apartine expertiza contrainformativa, pentru care are si ofiteri acoperiti, dar care vizeaza si ofiteri acoperiti ai unor puteri straine, aflati in Romania. Dintr-o data, lucrurile se schimba in problema ofiterului acoperit, intrebarea daca nu cumva printre candidatii la presedintie se afla un „acoperit” al serviciilor straine fiind de neocolit. SRI-ul trebuie sa stie, Basescu, la fel, presiunea politica si publica aici ar trebui sa tinteasca, confirmarea sau infirmarea oficiala daca vreun candidat este ‚anturat” de servicii secrete straine.

    Daca printre candidati se afla un ofiter acoperit al serviciilor straine, nu va fi nevoie ca Basescu sa faca parada cu „dezbracarea publica” a acestuia, oricum ar fi tarzie si patriotarda, insul o va face singur si in mod inevitabil, prin discursul prezidentiabil, de pe timpul campaniei electorale. Exista un portret robot al unui ofiter acoperit al unui serviciu de informatii strain, descris de ideile pe care le sustine. Mai bine zis, un autoportret, ca cel de notorietate din SUA, din timpul WW2, cand, plecand de la unele idei din editorialele unei publicatii, care se inscriau in mod straniu in politica revansarda si expansionista a nazistilor, s-a descoperit ca politica editoriala era dirijata de ofiteri nazisti sub acoperire. Cred ca ar trebui sa luam de bune punerile in garda ale unor aliati si parteneri strategici privind posibilitatea ca statul de drept roman sa fie luat sub control de filiere straine, din proximitatea Romaniei, care pot lovi in interesele nationale, inclusiv in puncte nodale ale Constitutiei.

  20. Trebuie să admitem, în fine!, că dictatorul Nicolae Ceauşescu reuşise să creeze în România o administraţie regaliană care proteja ţara de predatori.

  21. Au reînceput exploziile subterane pentru exploatarea diamantelor din depozitul fosil aflat în judeţul Galaţi. Exploziile de acum sunt mai puternice decât cele înregistrate anul trecut. Pe atunci, ziariştii Cristian Burcioiu şi Sorin Golea comentau : +În 1998, în Legea minelor din România a fost introdusă discret, chiar ciudat de discret, pe lângă categoriile de zăcăminte cunoscute – petrol, gaze naturale, cupru, aur etc. – şi o categorie despre care, până atunci, se susţinea că nu există în ţara noastră: “pietre preţioase”. Păi, dacă nu sunt, de ce apar oficial în legislaţie? Sau poate… ele există! La începutul lunii octombrie 2013, în satul Izvoarele, judeţul Galaţi, a izbucnit o răscoală din cauza… cutremurelor. Zi de zi se înregistrau aici zeci seisme de suprafaţă, de 2 până la 3 grade Richter, însoţite de zgomote sinistre care i-au îngrozit pe localnici. Aceştia aveau o teorie halucinantă privind sursa cutremurelor. “Domnule, ei nu mai extrag ţiţei, au dat de un zăcământ de diamant pe care vor să îl spargă, de aceea au început aceste cutremure. Dacă nu se termină cu forările, ne dărâmă casele”, ne-a spus Daniel Zaharia (34 de ani, foto), susţinut de toată comunitatea postată în mijlocul drumului. Desigur, informaţia părea trasă de păr rău de tot, pentru a putea fi luată în seamă. Sursa cutremurelor de la Izvoarele a rămas, oficial, un mister. Menţionăm doar că Ştefan Marincea, fostul director al Institutului Geologic, a spus că seismele ar putea avea drept cauză industria extractivă din zonă. A doua zi a fost destituit.+

  22. Aristotel : “Cuvintele vorbite sunt simboluri ale experienţei mentale, iar cuvintele scrise sunt simboluri ale cuvintelor vorbite.”

  23. „Codificarea este un comerţ într-o nevoie disperată de ucenici”. În original pe englezeşte : „Coding is a trade in desperate need of apprentices”. Este titlul unui articol scris pentru Wall Street Journal de către domnul Christopher Mims. Dar mai întâi să vorbesc despre cele două sensuri ale cuvântului „comerţ”. În primul rând este acela de negustorie. Apoi, este acela de comunicare. În Oltenia este ştiut doar primul sens. În Basarabia, este (ori era) ştiut şi cel de al doilea sens, ajuns acolo printr-o influenţă dekabristă din perioada ţaristă. Oricum, filosoful şi pedagogul Bonnot de Condillac foloseşte amândouă sensurile în scrierile sale. Iar din cartea lui George Băiculescu despre Ioan Eliade Rădulescu, aflăm că acesta era un avid cititor al textelor lui Condillac. Gramatica filosofică a lui Bonnot de Condillac i-a servit lui Heliad pentru a scrie Gramatica de la Sibiu din 1828. Condillac era Ideolog primar avant la lettre. Cartea lui Antoine Destutt de Tracy despre Ideologie conţinea şi o Gramatică generală asociată cu Logica. Şi această Gramatică generală a influenţat scrierea Gramaticii de la Sibiu. De ce insist eu atâta de mult în prezentarea acestor idei? Este o arheologie a cunoaşterii (sintagma a fost inventată de către Michel Foucault) pentru cultura noastră. Şi nu doar atât. Este dovada unui sincronism cu universalismul, un sincronism prezent în cultura română încă dinaintea revoluţiei naţionale de la 1821. Într-adevăr, elementele pregătitoare pentru Gramatica de la Sibiu erau predate de către Ioan Eliade Rădulescu la şcoala de la Sfântu Sava, într-un sistem inspirat din cel monitorial-lancasterian, încă dinaintea revoluţiei condusă de Tudor Vladimirescu. Datorită influenţei masive a Ideologiei primare în lume, inclusive cea actual, este important să repet : Ideologia naţionalismului românesc se află în sincronism cultural cu Jeffersonianismul American şi cu Dekabrismul rusesc. Vezi şi articolul domnului Christopher Mims http://www.businessspectator.com.au/article/2014/8/8/technology/coding-trade-desperate-need-apprentices?utm_source=exact&utm_medium=email&utm_content=853461&utm_campaign=ts_daily&modapt=

  24. Cineva trebuie să ia o decizie
    Ce s-a întâmplat cu Muzeul Literaturii Române?

    http://www.cotidianul.ro/ce-s-a-intamplat-cu-muzeul-literaturii-romane-247549/

    Sande Vârjoghe, manager cultural la Muzeul Literaturii Române, trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte soarta incertă a muzeului, al cărui sediu a fost retrocedat în urmă cu câţiva ani.

    Ce s-a întâmplat cu Muzeul Literaturii Române? Este întrebarea care n-a primit încă un răspuns clar, deşi, în ultimul timp, mai mulţi politicieni, jurnalişti şi “oameni de bine” par a fi şocaţi de situaţia acestei instituţii, de a cărei existenţă, unii dintre ei, nici nu ştiau. Răspunsul este extrem de simplu: de mai multă vreme, Muzeul Literaturii Române a încetat să mai fie muzeu, fiind deturnat de la îndeplinirea misiunii sale publice.

    Faptul poate fi cu atât mai paradoxal cu cât Muzeul Literaturii Române devenise la începutul noului mileniu “un centru cultural postmodern” şi un loc de atracţie a boemei culturale bucureştene. Fostul director, Alexandru Condeescu, reuşise să imprime muzeului o dimensiune europeană prin câteva proiecte culturale de mare succes şi un potenţial cert de dezvoltare culturală. Din păcate, Muzeul Literaturii Române se află acum într-o situaţie dificilă, fiind aproape în pragul desfiinţării: un muzeu părăsit de public, cu activităţi colaterale şi inadecvate publicului contemporan, cu sediul central pierdut definitiv şi irevocabil în instantă, din cauza incompetenţei, nepăsării, relei credinţe a autorităţilor locale, pasivităţii autorităţilor centrale şi managementului după ureche pe care l-au impus acolo.

    Cum a fost posibil? Primul „act de deces” al muzeului a fost semnat de către fostul ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, prin iniţierea H.G. nr. 1235 din 24 octombrie 2003, care prevedea trecerea muzeului sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Dintr-o eroare capitală, un muzeu cu un patrimoniu inestimabil, de importanţă naţională, a devenit în timp un muzeu “de interes local”, conform Regulamentului actual de funcţionare a muzeului.

    Aşa au înţeles ei descentralizarea… de fapt, fuga de responsabilitate.

    Nimeni n-a sesizat greşeala, nimeni n-a protestat.
    Marii scriitori ai neamului au tăcut…

    La fel s-a întâmplat şi cu Muzeul „George Enescu” dar, în acest caz, cineva responsabil a intervenit şi muzeul a revenit ulterior în administrarea Ministerului Culturii.

  25. Sadicule

    ref la titlul „genial” cica „SUA CURATA PUNTEA PORT-AVIONULUI NUMIT ROMANIA” as observa ca un protvaion are avioane.. Ce nu are Romania? Pai tocmai .. avioane!!

  26. Ghita,
    N’are avioane dar lanseaza dl. Ponta, avioane de hartie zmee , si lampadare chinezesti Sa traiti iubit conducator!
    Tie iti era dor intradevar!

    Despre constitutii in general sau despre Constitutia Romaniei eu am exprimat clar trei puncte de vedere.
    a) La modul general interpretabilitatea articolelor
    b)Nu punerea in legalitate a ordonantelor guvernului.
    c)Faptul ca un Presedinte ,Prim ministru membru al guvernului, primar poate sa candideze la presedintie dupa block-starturi in comparatie cu ceilalti care alearga in picioarele goale pe o pista plina cu pioneze.

    Dupa tine si nu numai este bine ca Victor Ponta a reprodus din subconstient , dind dovada de o memorie exploziva a unui tratat scris de altii anterior , dar nu este bine sa copiezi mot-a -mot textul unei constitutii clare , care functioneaza pe la alti ,adevarat democrati ,fara modificari de zeci de ani.

    Carco,

    Asa cum spuneam , iti este din ce in ce mai greu…sa intelegi!(„de la una la alta”)

    Sau ,ti-ai pierdut sprijinul , nu de baston sau de pahar era vorba ci de prietenul tau airedale?

  27. Constituția trebuie modificată din când în când pentru a fi adusă „la zi” fiindcă realitățile se schimbă, dar ea trebuie respectată în spiritul ei pentru că niciodată nu va putea prevedea orice pas al președintelui, Parlamentului, guvernului… Curtea Constituțională analizează legi și hotărâri în spiritul Constituției atunci când părțile o interpretează diferit.
    Președintele țării trebuie el în primul rând să respecte principiile constituționale, nu să joace la marginea marginii Constituției punând și Curtea în situații delicate. O hotărâre a Curții în care se spune că președintele „nu a încălcat grav Constituția” e o rușine pentru președinte. Asta înseamnă că a încălcat-o. Orice încălcare a Constituției de către oricine e gravă.

  28. @Zev(ze…)

    Chiar nu vad ce ar fi neclar in primul citat, Cica:

    „Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin: ,,Nu revizuiesti o Constitutie pentru a combate un om, care oricum isi termina mandatul”’

    Matale ai citit proiectul nasit de alde Crin? Pai, era un talmes balmes prin care se incerca evitarea situatiilor virtuale in care viitorul presedinte ar fi putut actiona precum Basescu. Toate modificarile erau in asa fel redactate de parca urma ca Basescu sa candideze din nou. Competentele presedintelui erau atat de diluate incat nici nu mai avea rost sa se organizeze alegeri prezidentiale: si presedintele ales de parlament din alte state are competente mai multe si mai importante decat ar fi avut viitorul presedinte ales conform proiectului elaborat sub aripa lui Crin.

    E foarte clar ca ponta nu va milita pentru revizuirea actualei Constitutii, din postura de viitor presedinte: cine ar fi natangul care sa spuna: „mai luati-mi din competente ca, altfel, sunt prea puternic”?

    ,Nu n-am afirmat asa ceva(comportament discretionar al presedintelui Basescu), ci am facut aluzie la declaratiile lui ponta si antonescu, conform carora avem o dictatura Basescu(culmea autoironiei, cei doi se contraziceau singuri fara sa-si dea seama fiindca intr-o dictatura, ei n-ar fi putut face acele declaratii fara sa suporte consecintele)

    Dupa cum se comporta acum in calitate de premier, ponta va fi mai cu mult ,mai dictatorial decat a fost Basescu. pe langa ca este mincinos notoriu, ponta are probleme serioase privind cunoasterea responsabilitatilor si limitelor acestora din perspectiva prezidentiala. Nu stiu exact cu cine voi vota, dar nu cred ca cu V V

    P.S. Cat despre blogi, chiar am dreptate. Asa ca domnule avocat din oficiu,
    ai ales o cauza pierduta. Mi se pare de-a dreptul imoral, ca sa nu spun mai mult, ca sa postezi N mesaje kilometrice la fiecare articol al gazdei si nici unul sa nu aiba legatura cu tema supusa discutiei. Altfel spus, Titus isi facu blog pe blogul gazdei, precum cucul din padure.
    Orice om cu bun simt s-ar rusina cand ii atragi atentia ca nu procedeaza corect. Uite, eu nu sunt fan Nastase, dar ceea ce face blogi ma deranjeaza efectiv fiindca il jigneste pur si simplu pe Nastase prin „procedeul cucului”. Nu stiu daca tie ti-ar conveni ca pe blogul tau(daca ai) sa vina unul si sa posteze aiureli ce n-au nici in clin nici in maneca cu ce ai scris tu. Iar asta sa se repete de ani de zile….

  29. Baronule,

    Talmes balmesul de care vorbesti micsora puterile aceluia pe care dumneata l-ai sustinut cu frenezie 10 ani, in toate incercarile antidemocratice,antinationale pe care un presedinte tortionar le producea impotriva proriului sau popor!
    Talmes balmesul era neprielnic ambitiilor a doua persoane , unul aparent mort altul abia nascut , din aceasta cauza proiectul a fost torpilat de baroni sau de trimisii acestora!
    Dumneata revi pe acest blog fara nici un fel de rusine , dupa ani de „trimis special”, l-am observat pe aici si pe Portos si pe Aramis acela care va desfiinta cu ceva vreme in urma.Suntei o celula resurcitata?
    Ce se intampla sunteti din nou in misie in e misie sau in misiune, ce sa fac sa-l intreb seful dumneavoastra Robert Turcescu?

  30. PUŞCULIŢA LUI TRAIAN BĂSESCU

    Elena Udrea este puşculiţa lui Traian Băsescu prin care a albit o parte din furăciunile sale prezidenţiale realizate în cele două mandate, ce explică şi protecţia pe care i-a asigurat-o. Elena Udrea trebuie băgată la vătalele unei justiţii responsabile imediat după alegerile prezidenţile. Concomitent serviciile trebuie să se implice în vânătoarea conturilor mitei şi furăciunilor lui Traian Băsescu, cu el arestat preventiv, evident.

    PS : Cât priveşte Constituţia, domnia voastră aţi lansat întrebarea dar şi un răspuns elegant.

Lasă un răspuns