Dezbatere FET, 17 septembrie: Summit-ul NATO – rezultate şi perspective

Fundaţia Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice organizează mâine, 17 septembrie a.c., la orele 16:00, dezbaterea cu tema „Summit-ul NATO – rezultate şi perspective”. Invitaţii speciali ai acestui eveniment sunt dl. Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe, dl. senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, şi dl. g-ral Mihail E. Ionescu, directorul Institutului pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară.
Manifestarea va avea loc la Casa Titulescu, din Şos. Kiseleff nr. 47, şi va putea fi urmărită live pe site-ul FET, la http://www.titulescu.eu.

21 de gânduri despre “Dezbatere FET, 17 septembrie: Summit-ul NATO – rezultate şi perspective

  1. Din postura de simplu cetatean , rezultatele summit-ului NATO sunt NEGATIVE , iar perspectivele sunt SUMBRE !!! Pe langa falia tectonica din Vrancea care poate cauza in orice moment o catastrofa , Romania se poate transforma in viitor si in camp de batalie ( armata , economica , ideologica , etc. ) sau in tinta a armelor nucleare rusesti !!! Ca doar suntem la periferie , cei mai saraci si cei mai obraznici … Deci numai buni de pedepsit !

    E asa , ca in curtea scolii ! Badiguarzii aia fara creier si plini de muschi ii bat tot pe aia tocilari , mai mici la inaltime si mai slabi , ca sa-i dea de exemplu … 🙂 Sau nu ?

    E o explicatie mai romantata a politicii externe dar chiar asa se intampla !

    REZULTATE 🙂 : Extinderea UE & NATO a cam luat sfarsit … si se ascut sabiile ! Si in curând vom fi vecini directi cu rusii .

    PERSPECTIVE : le-am enumerat mai sus . Plus ploi acide !

    P.S. Bine ca in tot noianul asta de stiri negative mai aflam si cate o veste buna pentru acest popor …

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/test-paternitate-nicolae-guta-506564.html

  2. Rezultate penibile! Au distrus Ucraina, pentru a se poziționa americanii și rușii geo-strategic. UE este marea perdantă a acestui conflict, pentru că are la graniță o țară instabilă, măcinată de corupție și sărăcie. Au vrut să mai reactiveze NATO, după ce intrase iarăși într-un con de umbră.

    Deși ecuația este complexă, în fond câștigul este unul aparent. Suntem bucuroși că își suplimentează americanii bazele militare și că, cartierul general va fi în România. O iluzie care nu ne aduce nimic în plus, de fapt iluzia că suntem în siguranță și statutul de sclavi . Am generat un conflict și acum ne dăm de ceasul morții că trebuie să ne întărim securitatea. Dar de ce să nu trăim în pace?

    UE s-a folosit de niște corupți și de niște smintiți ca să răstoarne un regim ales democratic, legitim, au generat un dezastru și acum au ajuns să negocieze ce le propusese rusii înainte de Vilnius.

    Rușii au câștigat mai mult decât și-au propus: Crimeea, autonomia regiunii Dombas, un spațiul economic de liber schimb, amânarea intrării în vigoare a Acordului de asociere.
    UE ce a câștigat? Instabilitate la graniță, o imagine terfelită, au arătat că au o politică externă inconsecventă și și-au arătat iară-și slăbiciunile militare în fața demonstrației de forță a Rusiei.

    De România nu mai zic nimic că-mi este rușine. De fapt pentru noi acest summit a fost un bun prilej pentru președintele Băsescu să facă figurație și să se dea în spectacol.

  3. http://www.revista22.ro/a-fi-roman-bro-decizie-politica-a-cumanilor-3896.html Profesorul Ovidiu Pecican pune ipoteza cumană (pe scurt spusă “Basarabii sunt cumani fondatori ai statalităţii româneşti”) a domnului Neagu Djuvara într-o formă care îmi convine. Anume, în articolul intitulat “A fi român. O decizie politică a cumanilor ?”, publicat de revista “22” a ONG-ului proclamat anti- românesc Grupul pentru Dialog Social, profesorul Ovidiu Pecican zice : “Stăpânii cumani din Muntenia şi Moldova dinainte de întemeiere decideau din raţiuni politice asupra unei identităţi de asumat conştient.” Adică identitatea românească. Problema este, aşa cum domnul Neagu Djuvara bănuieşte şi chiar afirmă, că Asăneştii erau dintru începuturi cumani, iar nu vlahi. Sigur, în bătălia de la Sirmium din anul 1167, călăreţii arcaşi din avangardă erau cumani, iar călăreţii din ariergardă erau vlahi. Victoria colosală de la Sirmium, o victorie care creează Ungrovlahia ca parte componentă în imperiul Romania, demonstrează indirect o bună cooperare între vlahi şi cumani. Dar, în esenţă, elita cumană a respins brutal românizarea. Asăneştii au dat ordin să fie tăiată limba popilor care ţineau slujba pe româneşte, impunând cu forţa slavonica.

  4. Imi pare nespus de rau ca nu pot participa la asa o intalnire , cu asa un subiect interesant , caci nu sunt in zona , inca .

    Off topic :

    Harvard panaramishe graduate :
    Ministrul Finanţelor Ioana Petrescu a declarat, în plenul Camerei, la dezbaterea moţiunii simple a ACL, că nu crede că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă.

    Dear panaramishe Harvard graduate , cine ne-a promis noua , inainte de alegeri un (1) milion de locuri de munca ? Mama mea , sau mama ta de graduate !

    Nu-i frumos sa faci pp pe oameni , ca o sa faca si ei kk pe tine , mai Harvard panaramishe graduate , cat rahat ( turcesc , of course ) o sa mai mananci pana te da Ponta la scularie , in locul lu’ zgonea ?

  5. Papasa,
    De ce imbirligi gandurile lui Zev, ale carcotasului sau colegului Georgica Bani , taranistule johanistule , nu ai voie sa comentezi ce s-a promis in trecut ci doar ce se promite in prezent, Ponta Presedinte.
    Eu sunt sigur ca boborul il va alege pe Ponta ,dar sa afirmi ca „poate prim
    ministrul desemnat in 2015 poate va fi mai bun ca mine”, este deja auto-alegere!
    Sa traiti domn Pres.Ponta!

  6. http://www.nytimes.com/2014/09/17/world/asia/soldiers-killed-in-suicide-attack-at-us-base-in-kabul.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&version=HpHeadline&module=second-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news NYT scrie criptic :”KABUL, Afganistan — Trei soldaţi din cadrul coaliţiei NATO condusă de americani au fost omorâţi, alţi cinci au fost răniţi, într-un atac sinucigaş cu bombă.” Deci nu este vorba despre soldaţi americani, ci soldaţi ai coaliţiei NATO în general. Să fi fost oare vorba despre militari români ? Ştiu că 400 de soldaţi români au fost însărcinaţi cu paza aeroporturilor din Kabul şi Kandahar. NYT nu scrie nimic despre naţiunea morţilor şi răniţilor.

  7. @ GH,

    este planul de globalizare, UE trebuie supusa din toate directiile, in Ucraina i s-a oprit expansiunea iar UK va fi divizata zilele astea. Mai ramane Franta ca nuca tare, dar economia ei este pe butuci, asa ca… va merge repede. Germania este parte a planului, va detine hegemonia europeana, tot asa cum Rusia va detine hegemonia zonei eurasiatice. Chinei i se rezerva sudul Asiei si cate ceva prin Pacific, iar conducerea va fi peste ocean. Africa si America de sud vor fi zone economice concurentiale, piete, care vor fi dezvoltate comercial.

    Noi si polonezii vom fi zona-tampon si evident, vom avea parte de instabilitate permanenta, ne vor guverna unii dar va trebui sa ne descurcam cu altii… Astea desigur, daca se mai poate salva ceva din economia mondiala. Daca nu, ultima solutie ramane WWIII… in 2018.

  8. http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/ucraina–prevederile-legilor-amnistiei-si-statutului-special-pentru-regiunile-rusofone-din-estul-tarii-350099 „UCRAINA: Prevederile legii STATUTULUI SPECIAL pentru regiunile rusofone din estul ţării.” De ce nu se prevede un statut special şi pentru Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud, provinciile noastre istorice care au fost cedate pentru totdeauna Ukrainei, cu foarte multă lejeritate şi lipsă de consideraţie, de către preşedintele nostru alogen Emil Constantinescu ? Mai ales că în războiul din Est, Ukraina a trimis să moară în lupte foarte mulţi etnici români recrutaţi cu forţa din Bucovina de Nord şi din Basarabia de Sud.

  9. V Sile zice:

    „Eu sunt sigur ca boborul îl va alege pe Ponta…”
    Apelativul „boborul” arata cât de mult ii disprețuiești pe cei mulți, deci cât de mult urăști democratia. Ideal pentru tine ar fi ca președintele sa fie impus de Vsile, Centru, Sadicu, Baronul Munchhausen și alți câțiva „dăștepți”.

    Apropo de „dăștept”, se scrie „Johannis”, nu „Johanis”.

    Cine este Georgica Bani?

  10. @Papasha, mai intai sa remarc, in treacat, faptul ca ne calcam oe picioare alergand sa il vedem pe Corlatean. Dar e ca la fotbal, in palmares ramane rezultatul si nu calitatea meciului.
    Cred ca te grabesti sa o etichetezi pe „Fa Petreasco” (ca sa dau un citat dintr-un deja mare barbat de stat si de umblat), luand citate mai trunchiate din creatia teoretica a distinsei ministru. Nu ca sa te contrazic, ci ca sa adaug, mie „Fa Petreasco” mi se pare o combinatie destul de ciudata intre o mica neocon aterizata la social-democrati fiindca aici erau prietenii care o puteau face ministru si un soi de membra a comitetului utc pe scoala. Ea, de fapt, mi se pare a incerca sa plaseze o noua forma a povestii cu pestele si undita, adica guvernul nu va da peste, ci ofera undite ca sa vi-l prindeti (si guvernul sa va ia o parte din el). Pe langa asta, ea incearca sa grebleze niste locuri de munca recent aparute, ca urmare a imbunatatirii situatiei economice dupa criza, in ograda lui Ponta, punand acele locuri de munca in legatura cu niste masuri guvernamentale pe care, desigur, nu le nominalizeaza, dar, cine stie, or fi efectul scaderii TVA la paine.
    Logica dnei ministru mi se pare a avea doua puncte ciudate (unii ar putea zice ca , de fapt, are mult mai multe, dar eu nu si nu): primul dintre ele, caracterul social-democrat. Sigur ca, referindu-se la salariati, avem de-a face cu o referire la partea majoritara a comunitatii, insa, daca facem niste mici calcule, vedem ca, organizational, ca sa zic asa, referirea este la firmele mari. Chiar in ideea ca ar fi cu limba scoasa sa faca angajari, patronatul unei firme cu pana la 25 de angajati, cum ar fi, dupa propriile scrise, firma comentatorului Sadicu, nu poate utiliza reducerea de CAS pentru o noua angajare, fiindca banii economisiti nu ii ajung. Adica aceasta masura ajuta firmele foarte mari, cu multi angajati, de fapt multinationalele. Al doilea punct consta randamentul masurilor, adica in faptul ca executivele firmelor vor utiliza economia de costuri pentru angajari si in masura in care vor face aceasta. Giruetele firmelor se invart dupa profit si, mai inainte de a trece la angajari (masura extensiva), patronatele firmelor vor dori sa fie sigure ca au epuizat toate masurile intensive pe care le pot imagina. Cele scrise acum de mine sunt confirmate si de diagrama referitoare la iesirea din criza a SUA: economia incepuse a creste, dar si somajul era tot in crestere, iar somajul a inceput sa scada cam la 10 luni dupa reinceputul cresterii economice. Adica patronatele americane au luat masuri intensive cu prioritate pentru a iesi din criza. Cu alte vorbe, faptul ca guvernul va permite firmelor sa isi reduca din costuri nu inseamna ca numarul de angajari va creste in aceeasi masura. Putem observa ca masura guvernamentala a neimpozitarii profitului reinvestit este o masura care stimuleaza o gandire patronala orientata spre intensiv si de abia in consecinta spre extensiv. Adica patronul unei firme va decide sa isi reinvesteasca din profit in bunuri pentru marketing ( agende) si, datorita comenzii de agende, transportatorul si tipograful vor angaja oameni ca sa satisfaca si noua comanda. Insa acelasi patron ar putea face o robotizare si concedia angajati. Ca sa nu vorbesc ca investitiile mai mari pot fi facute tot de firmele mai mari, adica de multinationale. Si sa adaug ca exista un mic „ce”: ca sa reinvestesti profit trebuie sa ai profit, ori asta este o problema a firmelor romanesti, mai ales a firmelor mai mici.
    „Fa Petreasco” incearca sa se refugieze in „crearea mediului de afaceri favorabil” ceea ce inseamna dom’le, noi am facut, dar patronii n-au vrut, capitalistii dracului. Doar ca „mediu de afaceri favorabil” e ceva foarte vag. Insa, la nevoie, daca urmatorul guvern sub urmatorul presedinte nu o va mai include (ceea ce nu cred!) da bine in cv. Pe scurt, ea zice ca e smechera. Si ca noi suntem prosti.

  11. Am încercat să urmăresc dezbaterea de la FET pe internet, dar sunetul a fost foarte prost să nu zic că nu era sunet, ci un zgomot în anumite momente.

  12. Inteleg din comentariile de mai sus ca limba engleza va avea o perioada de recul in favoarea limbii germane. In plus, aparitia catorva zeci de blindate germane in vestul Ucrainei(in cadrul manevrelor Nato) ar putea sa insemne ca Germania a inteles faptul ca, desi isi afirma capacitatea de a ajunge intr-o saptamana la Kiev, in realitate rusii nu sunt …interesati (si) de aceasta regiune.(Cam asa sunau niste intelegeri semnate in urma cu peste saptezeci de ani, ramase mult timp secrete si care atunci vizau Polonia.)

  13. George Ban,

    Asa-i cum spui dumneata , eu ii dispretuiesc pe aceia care l-au votat pe Basescu, multi dintre ei si aici pe acest blog votanti acum ai lui Ponta.
    Istoria nu se scrie Georgica , se repeta, de aici si repetentii ,maria sa boporul.
    Daca sstai sa judeci nitel este mai apropriat de toporul calaului decit de poporul pe care-l nu-l doare pentru ca diabetul si prostia sunt boli fara durere!
    Dumneata care populist iubesti si respecti poporul ce ai facut pentru acesta , ai sponsorizat vreun om sau familie de amarasteni , vreun spital,o casa de copii abandonati, ti-ai oferit muschii in slujba patriei, ai donat sange muritorilor altii decit rudele , efectiv spune-mi si mie o fapta buna samariteanule ca sa nu te acuz de falsitate!

  14. DIALOG CU PREŞEDINTELE RUSIEI

    Domnul Preşedinte Putin a glăsuit azi : “ – Dacă vreau trimit trupele în două zile la Riga, Varşovia şi Bucureşti.”
    – Am înţeles Excelenţă că daţi curs invitaţiei prietenului Dv. Traian Băsescu de a participa la deschiderea Hanului Gabroveni.

Lasă un răspuns