15 August

Ziua de 15 August este o mare sărbătoare. Praznicul Adormirii Maicii Domnului îi adună pe toți românii, mai ales pe cei cu numele de Maria sau Marin. Le spun și eu prietenilor mei de pe acest blog și de pe Facebook, celor care-și sărbătoresc onomastica, „La Mulți Ani”.

Mă gândesc, în mod special, astăzi, și la tatăl meu – Marin Năstase – care a plecat de lângă noi de aproape două decenii.

Ziua de 15 August, în acest an, are însă și o semnificație specială. Se împlinesc 300 de ani de la moartea, prin decapitare, a lui Constantin Brâncoveanu și a celor patru copii ai săi – chiar în ziua în care Brâncoveanu ar fi împlinit 60 de ani.

Am primit, recent, o carte minunat scrisă și ilustrată, intitulată „Constantin Brâncoveanu – Simbol românesc”, sub îngrijirea Florianei Jucan și a Mihaelei Nicola – prefață la marea sărbătoare ce va avea loc la Biserica „Sf.Gheorghe Nou”, cu ocazia resfințirii acestui lăcaș ctitorit de Brâncoveanu și la care mi-ar fi făcut o mare plăcere să particip, la acest sfârșit de săptămână.

Închei aceste rânduri cu scrisoarea lui Brâncoveanu adresată, la 25 martie 1714, Patriarhului Ierusalimului, Hrisant Notara, în care vorbește despre „această nenorocire și preamare întristare care pe neașteptate ni s-a întâmplat” – porunca de a merge la Țarigrad cu soția și copiii și ginerii, „poruncă preaplină de jale și de tulburare”. Mazilirea sa, adusă prin firman, a încheiat o domnie strălucitoare de 26 de ani, domnie caracterizată prin stabilitate, diplomație și cultură.

33 de gânduri despre “15 August

  1. La multi si fericiti ani de sanatate si belsug la toate Mariile si Marinii nostril dragi !

    Revenind la ” Cum se conduce o Tara” , iata o mica mostra :

    BRAVO TITUS CORLATEAN , ADEVARAT BARBAT DE STAT , A TUNAT , SCURT SI CUPRINZATOR :

    ”Această temă, care ESTE O TEMA ARTIFICIALA , a așa numitei autonomii a ținutului secuiesc, NU poate fi acceptată nici politic, nici juridic, nici în sensul realităților administrative și din punctul de vedere al declarațiilor pe care decidenți politici ungari le fac fie în Ungaria, fie în România. Eu le sugerez să recitească tratatul politic bilateral, articolul 15 și anexa tratatului, pentru că este necesară respectarea a ceea ce am convenit de comun acord și care pe scurt spune:

    IN RELATIA BILATERALA NU ACCEPTAM DREPTURI COLECTIVESI AUTONOMII PE CRITERII ETNICE ” !
    EU NU POT ACCEPTA CA NOI SA FIM MUTI , IN TARA ASTA , DE ANI DE ZILE , CAND VORBIM DE SIMBOLISTICA TRIANONULUI , care pentru noi înseamnă altceva. (…) Noi nu avem a comemora Trianonul, noi avem a celebra și a marca simbolistica Trianonului”, a mai punctat Titus Corlățean.

    HUO PONTA , CU PRIETENII SI SUSTINATORII TAI CU TOT, DIN TINUTUL SECOIESC SI DIN HUNGARYA , CA TACI CA PESTELE !

    BAI BAIETE , EU NU PREA STIU CE RAHATI DE CONSILIERI AI ( unii mai putin romani decat altii , si mercenarI straini prin culise ) , DAR INTRA SI TU PE CAM TOATE SITE-URILE SI VEZI SI TU CAT DE MULT SUPORT PIERZI PT.CA ESTI CU CURU’-N DOUA LUNTRE , SI MAI ALES CA TACI !

  2. Mulți, mulți ani cu sănătate, noroc și fericire urez tuturor celor care poartă numele de Maria,Mariana,Marian…Poate că aceasă minunată sărbătoare din calendarul ortodox va aduce în sfârșit și liniștea socială, politică de care avem atâta nevoie. Biserica, preoții (unii dintre ei!) își încheie slujbele cu un gând, o dorință și-o frază atât de înțeleaptă: „…și dă-le Doamne gânduri bune dușmanilor noștrii, celor care mai pizmuiesc și iartă-i, că nu știu ce spun, ce fac”!

  3. Nu cumva cei ce se numesc Marin își au ziua onomastică la 17 iulie (Sfânta Marina)?
    La 15 august și 8 septembrie se pot sărbătorii și bărbații ce poartă numele Marian.

  4. Domnule Borbely,

    Doresc sa va asigur pe aceasta cale ca expulzarea TUTUROR maghiarilor din Romania, impreuna cu domnia voastra, urmata de pierderea cetateniei romane, nu va avea absolut nimic de-a face cu autonomia pe care dumneavoastra o cereti atat de insistent.

    O zi buna va doresc.

  5. Felicitari dle Adrian Nastase
    Numai un OM DE CULTURA, de talia domniei voastre poate vorbi despre C. Brancoveanu si familia sa asa cum o faceti succint in cele scrise mai sus!Niciun sacrificiu nu e prea mare pt istorie si crestinism si totusi noi romanii am facut f putin pt comemorarea acestui martir al neamului romanesc, ca si pt D.Cantemir, omagiat in iulie pt 300 de ani de la acordarea titlui de academician al Academiei din Berlin!Va trebui ca prin trecerea dv in libertate, demnitate si revenirea la normalitate, prin Fundatia Titulescu sa initiem un proiect de omagiere si comemorare a elitelor romanesti de-a lungul secolelor, iar ca istoric si jurist, contati pe aportul meu onest!
    Pt. tatal dv. la a carei inmormantare am participat un gand pios de omagiere si recunostinta!
    Multa sanatate, curaj si puterea de a depasi un moment greu din viata dv., iar Maica Domnului si Dumnezeu sa va intareasca pasii, crezul si familia!

  6. Azi, la ce manastire/biserica ati fost, dragi basisti ?
    Va intreb asta pentru ca majoritatea dintre voi cititi (cel putin) acest blog. (Z)
    Iata, constatam cu totii (adica, partea din poporul roman neinregimentata politic) ca ati revenit la normalitate: ati mers, cu capul plecat in piosenie, sa va rugati Domnului ortodox, pe care, zile in sir l-ati acoperit cu dispret si saliva basista.
    La Ponta ma asteptam sa se deplaseze la Putna si la Necula, in fond, si-a afirmat identitatea religioasa fara a se rusina de originea sa crestin-ortodoxa.
    Dar, am remarcat-o si pe Udrea basista la Tismana. Tot ceva legat de ortodoxie, nu-i asa mai basistilor ? Pana la urma, e rau cu poporul roman, dar tot el, poporul roman, voteaza. Deci rau cu rau, dar mai rau fara rau. Jalnici sunteti, ne-stimabililor.
    Sa va spun ceva despre mine….am fost, nu de mult, in Cetatea Sighisoarei, in perioada festivalului medieval. Duminica dimineata, dupa ce m-am rugat la catedrala ortodoxa, cu incuviintarea preotului, am participat, in Cetate, la slujba sasilor -intre orele 10-11 am-fiind mare iubitor al muzicii de orga. La sfarsit, pastorul ne-a intrebat daca am inteles (in) limba germana. I-am raspuns ca muzica este atat limbaj universal, cat si rugaciune universala. Mai mult, cred sincer ca se poate ajunge la Unicul pe mai multe cai, iar eu imi respect semenii mei de culturi diferite pentru efortul pe care il fac, fiecare pe ,,versantul” comunitatii sale de spirit. Tinta este aceeasi: pacea, linistea, armonia, echilibrul universal etern.
    Iata, basistilor, ce inseamna sa fi ortodox adevarat: sa stii sa respecti ce simte aproapele tau, chiar daca este (aparent) diferit.
    Puteti fi in stare, macar azi, sa va comportati ca niste romani normali ? Luati exemplu de la Udrea si Victor Viorel.
    😉
    Sper, totusi, ca de maine sa nu o luati de la capat si sa propagati iarasi torente de ura si venin in toate mediile virtuale. Este in detrimentul vostru, iar voi stiti asta. In genere, cine nu m-a ascultat, a pierdut. (Z)
    Categoric vom asista, totusi, chiar pe acest blog, la duelul bufonilor pentru suprematie. Cine sunt acestia ? Nu dau nume, dar toti laolalta formeaza un anume partid, pe care, cineva (foarte inspirat), l-a numit P.A.P. Scopul lor: sa piarda Ponta alegerile si, preliminar, asa cum rezulta din demersul domnului Iohannis impotriva guvernului, sa prelungeasca mandatul domnului Basescu Traian, macar cu cateva luni. Nobil scop, doamna Cris, este ? (Z)

  7. De-ar fi numai atat(dar sunt multe alte lucruri si unele cel putin la fel de grave) si Tarigradul va trebui sa plateasca(nu am vazut regrete, nu am auzit scuze samd, ci dimpotriva) Asa ca in mod cu totul …preventiv si pentru cazul in care UE nu va rezista si va trebui sa ne orientam spre o uniune cu statele din sud: Vom reda Stramtorile grecilor apoi ii vom lua pe greci la noi(anterior vom reda Kosovo sarbilor si apoi ii vom lua pe sarbi la noi; si vom lua bulgarilor cvadrilaterul, apoi ii vom lua pe bulgari la noi). Cum se vor realiza aceste lucruri, vom discuta pe timpul pauzei de publicitate. Dar nu inchideti nici aparatele de radio, stimati privitori. Suportul dvs. este important pentru noi si pe timpul pauzei…

  8. Pentru a aprecia valoarea unui om, un mod simplu este să vezi dacă îi simți lipsa. Ii simțiți lipsa lui Crin?

  9. @ZeV

    Excelentă pledoaria de la subiectul anterior, prin care încercați să convingeți un sadic că nu are dreptate. Dar atunci când cineva îți spune că este Napoleon, e aproape imposibil să înțeleagă că greșește. Vă felicit pentru răbdare și perseverență!

  10. Astazi, am participat, prin intermediul canalului TV Trinitas, la cea mai importanta Liturghie din anul de gratie 2014, dedicata Sfinitilor martiri Brancoveni, oficiata de Preafericitul Patriarh al Bisericii Ortdoxe Romane la biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti, in prezenta unor invitati de marca din intreg Bizantul.
    Pentru cateva ore m-am simtit mandru ca sunt roman. Victor Ponta spune ca se simte asa tot timpul..ma rog…eu, fiind un biet cetatean fara functii inalte, sunt mai sceptic, deoarece, de maine, tavalugul dizolvator de suveranitate si indentitate nationala al basismului isi va continua ,,parjolul”.
    Ca asa sunt basistii: otravesc si distrug totul. Daca ei nu vor mai fi, nimic sa nu ramana intreg in aceasta tara cedata pe margele colorate strainatatii.

  11. @George Ban
    Multumesc, eu ma adresez, in primul rand , prietenilor de pe blog si cititorilor acestui blog de elita, un adevarat bastion, dupa parerea mea, celor care dispretuiesc demnitatea acestei natiuni atat de incercate.
    Daca Sadicu pricepe, sau, nu este strict problema domniei sale. Sunt, oricum, convins ca nu va recunoaste niciodata ca este pe un drum care nu duce nicaieri. (Z)

  12. De când lumea şi pământul, dramele unor familii impresionează !

    Chiar şi a familiei Năstase, zic eu, nu de amploarea multor altora, în special celor produse imediat după 23 August 1944, dar nu ştiu cum se face că dramele unora sunt concomitente sau imediat urmate de belşugul şi bunăstarea altora 😉
    Nu dau nume de astfel de familii, deşi ar fi prea multe, din păcate 🙄
    Şi dintr-o parte şi din alta !

  13. @Petrache spune „Vom reda Strâmtorile grecilor”. Care dintre ele mai întâi ? Bosforul tracic, ori Chersonesul tracic ? Mai ziceţi : “apoi îi vom lua pe greci la noi”. Grecii sunt de multă vreme asociaţi cu Occidentul în Comunitatea Europeană, apoi, după 1989 când s-a prăpădit România prin “revoluţia din decembrie”, intraţi în Uniunea Europeană. În toată acea perioadă, grecii au primit o mulţime de bani de la Comunitatea Europeană/ Uniunea Europeană pentru a fi eradicaţi vlahii (armânii) de pe Via Egnatia, singurii europeni vechi care mai păstrau conştiinţa drepturilor de nobleţe dobândite prin Constituţia Antoniniană din 212 AD (drepturi pe care le avem şi noi). Bilderbergii sunt parveniţi !

  14. Mă bucur că ați fost de față la un ceremonial înălțător care v-a alinat măcar puțin dorul de ai dv. și v-a făcut, bănuiesc, să adăugați răbdare la răbdare.
    Marii oameni au trebuit de multe ori să îndure nedreptăți și vicisitudini în loc de recunoștință și răsplată morală.
    Sănătate și seninătate!
    Mariah, Maria, nume frumos din toate punctele de vedere, care nu se demodează niciodată.

  15. Intrun dialog propontist cei doi pupinpontisti Zev si George incerca sa ne convinga ca recasatoritul Ponta ar fi mai bun ortodox decit altii , si probabil ca cine stie dupa alegeri mai bun ortodox decit insasi preafericitul Daniel sau preatristul Basescu deoarece el Viorel Victor se roaga la un „dom mai bun”,citez „Domnul Otodox” si nu la Domnul crestinitatii!
    Sunt intro profunda dilema ,cei doi incearca sa ne convinga ca sfantul ortodox este mai sfant decit al sfint crestin, sau cu alte cuvinte trebuie sa credem ca ortodoxii sunt cei mai sfinti dintre crestini?
    Spun asta pentru ca lumea tot asa credea prin 2005 despre sfantul Basescu …si uite ca azi sfantul s-a dovedit a fi necuratul!
    Eu as dori sa-i intreb pe cei doi magi Zev si George, unde era sau de ce nu era sf.ponta anul trecut la praznuirea Adormirii Maicii Domnului si era la alt praznic total ne-ortodox sau poate imi pot spune cei doi magi de ce ponta a lipst si acum doi,trei,patru,cinci……10 ani de acolo!
    Acum ce sa faca si saracul Sadic domnilor ortodoxi pontisti , eu il inteleg pe undeva, este intro profunda dilema sa faca un act total neortodox ,de a se sinucide alaturi de marinel acela care si-a inecat propria corabie plina de sobolani sau o solutie , una crestina sa devina o Iuda …..
    Fiind un om rational si-a dat seama ca Basescu nu-i un sfant si ramane ca autoflagelare pe corabia in deriva lasata in grija matroanei Udrea!
    Din ce in ce mai spiritual ortodox Zev revine si ne spune sa si-a gasit spiritul credintei pe acest bastion in care el/ei ar fi santul/sfintii iar ceilalti ,reastul niste bufoni care submineaza alegerea neispravitului de neinlocuit in firea lucrurilor romanesti, Ponta!
    Cu exceptia gazdei , si a mea aceia care in mod sigur nu lap-u votat pe Basescu in 2004…….5,6,7,7,8,9,10,11,12,13,14!multi , printre care si Zev l-au votat de necurat in mai multe ocazii , atunci spun chiar ei au gresit….daca gresesc si acum ?
    Desi Zev este on ortodox bun si nu un bufon ca altii el revine haios in dialog cu George explicind-i ca s-a decoperit pe acest „bastion, si gura pacatosului adevar graieste un bastion citez „dupa parerea mea, celor care dispretuiesc demnitatea acestei natiuni atat de incercate”.
    Cu demnitatea aceluia care citez .
    revenit la normalitate: ati mers, cu capul plecat in piosenie, sa va rugati Domnului ortodox, revina si se abjura publicind o taridva erata!
    Haioasa este chiar folosirea substantivului „bastion” o fortareata „franceza” care are in componenta totusi BAS de la BASESCU!
    Sunt curios dar nu doresc sa aflu , pe cine il va vota la presedentie dl. Adrian Nastase!

  16. Intrun dialog propontist cei doi pupinpontisti Zev si George incerca sa ne convinga ca recasatoritul Ponta ar fi mai bun ortodox decit altii , si probabil ca cine stie dupa alegeri mai bun ortodox decit insasi preafericitul Daniel sau preatristul Basescu deoarece el Viorel Victor se roaga la un „dom mai bun”,citez „Domnul Otodox” si nu la Domnul crestinitatii!
    Sunt intro profunda dilema ,cei doi incearca sa ne convinga ca sfantul ortodox este mai sfant decit al sfint crestin, sau cu alte cuvinte trebuie sa credem ca ortodoxii sunt cei mai sfinti dintre crestini?
    Spun asta pentru ca lumea tot asa credea prin 2005 despre sfantul Basescu …si uite ca azi sfantul s-a dovedit a fi necuratul!
    Eu as dori sa-i intreb pe cei doi magi Zev si George, unde era sau de ce nu era sf.ponta anul trecut la praznuirea Adormirii Maicii Domnului si era la alt praznic total ne-ortodox sau poate imi pot spune cei doi magi de ce ponta a lipst si acum doi,trei,patru,cinci……10 ani de acolo!
    Acum ce sa faca si saracul Sadic domnilor ortodoxi pontisti , eu il inteleg pe undeva, este intro profunda dilema sa faca un act total neortodox ,de a se sinucide alaturi de marinel acela care si-a inecat propria corabie plina de sobolani sau o solutie , una crestina sa devina o Iuda …..
    Fiind un om rational si-a dat seama ca Basescu nu-i un sfant si ramane ca autoflagelare pe corabia in deriva lasata in grija matroanei Udrea!
    Din ce in ce mai spiritual ortodox Zev revine si ne spune sa si-a gasit spiritul credintei pe acest bastion in care el/ei ar fi santul/sfintii iar ceilalti ,reastul niste bufoni care submineaza alegerea neispravitului de neinlocuit in firea lucrurilor romanesti, Ponta!
    Cu exceptia gazdei , si a mea aceia care in mod sigur nu lap-u votat pe Basescu in 2004…….5,6,7,7,8,9,10,11,12,13,14!multi , printre care si Zev l-au votat de necurat in mai multe ocazii , atunci spun chiar ei au gresit….daca gresesc si acum ?
    Desi Zev este on ortodox bun si nu un bufon ca altii el revine haios in dialog cu George explicind-i ca s-a decoperit pe acest „bastion, si gura pacatosului adevar graieste un bastion citez „dupa parerea mea, celor care dispretuiesc demnitatea acestei natiuni atat de incercate”.
    Cu demnitatea aceluia care citez .
    revenit la normalitate: ati mers, cu capul plecat in piosenie, sa va rugati Domnului ortodox, revina si se abjura publicind o taridva erata!
    Haioasa este chiar folosirea substantivului „bastion” o fortareata „franceza” care are in componenta totusi BAS de la BASESCU!
    Sunt curios dar nu doresc sa aflu , pe cine il va vota la presedentie dl. Adrian Nastase!

  17. Proful Titus Severus ,intro rabufnire nostalgica de sorginte comunista, declara perderea Romaniei pe altarul lovilutiei din 1989 intro maniera cred nepotrivita pentru un discipol al lucrurilor firesti!
    Mandra Romanie care zacea in intuneric si mizerie inainte de 89 intradevar nu poate fi comparata cu actuala . Spiritul nostru mioritic ramane ca o stare general sub care ne-am consumat viata si inainte si dupa 89!
    In rest ce sa spun ar avea dreptate atunci cind combate alte nostalgii decit ale dansului.

  18. Proful Titus Severus ,intro rabufnire nostalgica de sorginte comunista, declara perderea Romaniei pe altarul lovilutiei din 1989 intro maniera cred nepotrivita pentru un discipol al lucrurilor firesti!
    Mandra Romanie care zacea in intuneric si mizerie inainte de 89 intradevar nu poate fi comparata cu actuala . Spiritul nostru mioritic ramane ca o stare general sub care ne-am consumat viata si inainte si dupa 89!
    In rest ce sa spun ar avea dreptate atunci cind combate alte nostalgii decit ale dansului.

  19. @ Blog ideologic: Multumesc pentru completari. Am folosit termenul de Stramtori pentru ceea ce inseamna accesul din Mediterana spre Marea Neagra, trecand prin Marea Marmara, plus teritoriul aferent ce apartinea Greciei pana la primul razboi mondial si care in conditii neclare a trecut la Turcia. Dar nu as vrea sa se creada ca ma pregatesc pentru alte lupte cu turcii. Ideea ar fi sa se …pre dea fara lupta, desi din cate stiu aveau un plan de construire a unui canal paralel cu Bosforul si la vest de acesta, pentru a descongestiona stramtoarea, probabil si din considerente de aparare avand in vedere diferendul cu Grecia … (Am exagerat putin pentru a atrage atentia celor …privitori, toropiti de o indelungata canicula…)

  20. @ Blog ideologic: Multumesc pentru completari. Am folosit termenul de Stramtori pentru ceea ce inseamna accesul din Mediterana spre Marea Neagra, trecand prin Marea Marmara, plus teritoriul aferent ce apartinea Greciei pana la primul razboi mondial si care in conditii neclare a trecut la Turcia. Dar nu as vrea sa se creada ca ma pregatesc pentru alte lupte cu turcii. Ideea ar fi sa se …pre dea fara lupta, desi din cate stiu aveau un plan de construire a unui canal paralel cu Bosforul si la vest de acesta, pentru a descongestiona stramtoarea, probabil si din considerente de aparare avand in vedere diferendul cu Grecia … (Am exagerat putin pentru a atrage atentia celor …privitori, toropiti de o indelungata canicula…)

  21. Intrun dialog propontist cei doi pupinpontisti Zev si George incerca sa ne convinga ca recasatoritul Ponta ar fi mai bun ortodox decit altii , si probabil ca cine stie dupa alegeri mai bun ortodox decit insasi preafericitul Daniel sau preatristul Basescu deoarece el Viorel Victor se roaga la un „dom mai bun”,citez „Domnul Otodox” si nu la Domnul crestinitatii!
    Sunt intro profunda dilema ,cei doi incearca sa ne convinga ca sfantul ortodox este mai sfant decit al sfint crestin, sau cu alte cuvinte trebuie sa credem ca ortodoxii sunt cei mai sfinti dintre crestini?
    Spun asta pentru ca lumea tot asa credea prin 2005 despre sfantul Basescu …si uite ca azi sfantul s-a dovedit a fi necuratul!
    Eu as dori sa-i intreb pe cei doi magi Zev si George, unde era sau de ce nu era sf.ponta anul trecut la praznuirea Adormirii Maicii Domnului si era la alt praznic total ne-ortodox sau poate imi pot spune cei doi magi de ce ponta a lipst si acum doi,trei,patru,cinci……10 ani de acolo!
    Acum ce sa faca si saracul Sadic domnilor ortodoxi pontisti , eu il inteleg pe undeva, este intro profunda dilema sa faca un act total neortodox ,de a se sinucide alaturi de marinel acela care si-a inecat propria corabie plina de sobolani sau o solutie , una crestina sa devina o Iuda …..
    Fiind un om rational si-a dat seama ca Basescu nu-i un sfant si ramane ca autoflagelare pe corabia in deriva lasata in grija matroanei Udrea!
    Din ce in ce mai spiritual ortodox Zev revine si ne spune sa si-a gasit spiritul credintei pe acest bastion in care el/ei ar fi santul/sfintii iar ceilalti ,reastul niste bufoni care submineaza alegerea neispravitului de neinlocuit in firea lucrurilor romanesti, Ponta!
    Cu exceptia gazdei , si a mea aceia care in mod sigur nu lap-u votat pe Basescu in 2004…….5,6,7,7,8,9,10,11,12,13,14!multi , printre care si Zev l-au votat de necurat in mai multe ocazii , atunci spun chiar ei au gresit….daca gresesc si acum ?
    Desi Zev este on ortodox bun si nu un bufon ca altii el revine haios in dialog cu George explicind-i ca s-a decoperit pe acest „bastion, si gura pacatosului adevar graieste un bastion citez „dupa parerea mea, celor care dispretuiesc demnitatea acestei natiuni atat de incercate”.
    Cu demnitatea aceluia care citez .
    revenit la normalitate: ati mers, cu capul plecat in piosenie, sa va rugati Domnului ortodox, revina si se abjura publicind o taridva erata!
    Haioasa este chiar folosirea substantivului „bastion” o fortareata „franceza” care are in componenta totusi BAS de la BASESCU!

  22. Intrun dialog propontist cei doi pupinpontisti Zev si George incerca sa ne convinga ca recasatoritul Ponta ar fi mai bun ortodox decit altii , si probabil ca cine stie dupa alegeri mai bun ortodox decit insasi preafericitul Daniel sau preatristul Basescu deoarece el Viorel Victor se roaga la un „dom mai bun”,citez „Domnul Otodox” si nu la Domnul crestinitatii!
    Sunt intro profunda dilema ,cei doi incearca sa ne convinga ca sfantul ortodox este mai sfant decit al sfint crestin, sau cu alte cuvinte trebuie sa credem ca ortodoxii sunt cei mai sfinti dintre crestini?
    Spun asta pentru ca lumea tot asa credea prin 2005 despre sfantul Basescu …si uite ca azi sfantul s-a dovedit a fi necuratul!
    Eu as dori sa-i intreb pe cei doi magi Zev si George, unde era sau de ce nu era sf.ponta anul trecut la praznuirea Adormirii Maicii Domnului si era la alt praznic total ne-ortodox sau poate imi pot spune cei doi magi de ce ponta a lipst si acum doi,trei,patru,cinci……10 ani de acolo!
    Acum ce sa faca si saracul Sadic domnilor ortodoxi pontisti , eu il inteleg pe undeva, este intro profunda dilema sa faca un act total neortodox ,de a se sinucide alaturi de marinel acela care si-a inecat propria corabie plina de sobolani sau o solutie , una crestina sa devina o Iuda …..
    Fiind un om rational si-a dat seama ca Basescu nu-i un sfant si ramane ca autoflagelare pe corabia in deriva lasata in grija matroanei Udrea!
    Din ce in ce mai spiritual ortodox Zev revine si ne spune sa si-a gasit spiritul credintei pe acest bastion in care el/ei ar fi santul/sfintii iar ceilalti ,reastul niste bufoni care submineaza alegerea neispravitului de neinlocuit in firea lucrurilor romanesti, Ponta!
    Cu exceptia gazdei , si a mea aceia care in mod sigur nu lap-u votat pe Basescu in 2004…….5,6,7,7,8,9,10,11,12,13,14!multi , printre care si Zev l-au votat de necurat in mai multe ocazii , atunci spun chiar ei au gresit….daca gresesc si acum ?
    Desi Zev este on ortodox bun si nu un bufon ca altii el revine haios in dialog cu George explicind-i ca s-a decoperit pe acest „bastion, si gura pacatosului adevar graieste un bastion citez „dupa parerea mea, celor care dispretuiesc demnitatea acestei natiuni atat de incercate”.
    Cu demnitatea aceluia care citez .
    revenit la normalitate: ati mers, cu capul plecat in piosenie, sa va rugati Domnului ortodox, revina si se abjura publicind o taridva erata!
    Haioasa este chiar folosirea substantivului „bastion” o fortareata „franceza” care are in componenta totusi BAS de la BASESCU!

  23. @Vsile
    În opinia domniei tale, repetată aici pe blog de ani de zile, „un discipol al lucrurilor fireşti” pare să fie Andrei Pleşu. Cel care a strangulat o grămadă de capitole din cultura română şi a imprimat impulsul pentru eliminarea fizică a lui Constantin Noica, precum şi a doctrinarului naţional-liberal Dan Amedeo Lăzărescu. Adaug, cred sincer în comunismul regăţean-babouvist al lui Petre Pandrea şi în instituţionalismul său empatic.

  24. @Vsile
    În opinia domniei tale, repetată aici pe blog de ani de zile, „un discipol al lucrurilor fireşti” pare să fie Andrei Pleşu. Cel care a strangulat o grămadă de capitole din cultura română şi a imprimat impulsul pentru eliminarea fizică a lui Constantin Noica, precum şi a doctrinarului naţional-liberal Dan Amedeo Lăzărescu. Adaug, cred sincer în comunismul regăţean-babouvist al lui Petre Pandrea şi în instituţionalismul său empatic.

  25. Blogi draga (de la „draga Stolo”)

    Plesu nu este singurul intelectual de varf al acestei tari care si-a navlosit fraza si metafora unui tiran , unei persoane nepotrivita sa asceada nu numai in jiltul suprem si chiar mai firesc pe scaunul unui politician.
    In timp , in istoria acestei tari, dumneata cunosti mai bine acest subiect, multi carturari, oameni de stiinta , adevarate valori romanesti, au calcat stramb alaturindu-se nefiresc de valori negative!
    DA , sunt de acord ca domnul Plesu , doamna Pipidi , Alexandru Darie, Liiceanu ….nu merita repectul acestui popor, prin nefirescul situatiilor in care ei insusi s-au plasat!
    Sunt de apreciat insa , la fal ca si colegul Sadic, ca nu parasesc corabia desi ,in timp, ei s-au metamorfozat in sobolani inotatori.Ar mai fi un ins , mai murdar si mai pervers decit cei unumerati mai sus ,dar imi este teama ca pronuntindu-i numele sa nu vomit!

  26. Blogi draga (de la „draga Stolo”)

    Plesu nu este singurul intelectual de varf al acestei tari care si-a navlosit fraza si metafora unui tiran , unei persoane nepotrivita sa asceada nu numai in jiltul suprem si chiar mai firesc pe scaunul unui politician.
    In timp , in istoria acestei tari, dumneata cunosti mai bine acest subiect, multi carturari, oameni de stiinta , adevarate valori romanesti, au calcat stramb alaturindu-se nefiresc de valori negative!
    DA , sunt de acord ca domnul Plesu , doamna Pipidi , Alexandru Darie, Liiceanu ….nu merita repectul acestui popor, prin nefirescul situatiilor in care ei insusi s-au plasat!
    Sunt de apreciat insa , la fal ca si colegul Sadic, ca nu parasesc corabia desi ,in timp, ei s-au metamorfozat in sobolani inotatori.Ar mai fi un ins , mai murdar si mai pervers decit cei unumerati mai sus ,dar imi este teama ca pronuntindu-i numele sa nu vomit!

  27. @Vsile
    Mai lasă propaganda. Andrei Pleşu nu este “intelectual de vârf”. Doar propagandist de duzină.

  28. @Vsile
    Mai lasă propaganda. Andrei Pleşu nu este “intelectual de vârf”. Doar propagandist de duzină.

Lasă un răspuns