Procesul Marii Trădări Naționale (2)

Sunt conștient de faptul că publicarea acestui volum, în 1946, a avut și rolul de diversiune, eventual de manipulare. Am încercat să extrag însă, din stenogramele respective, ceea ce mi s-a părut mie interesant, corelând informațiile de acolo cu ceea ce știam deja.

Astfel, în interogatoriul său din 6 mai 1946, Ion Antonescu povestește felul în care s-a format guvernul din 6 septembrie 1940 – prin negociere cu legionarii lui Horia Sima -, acceptarea misiunii militare germane în România (inițial, 19 mii de militari) și efectele sale economice, legile de românizare, participarea la războiul antisovietic, colaborarea limitată cu partidele istorice, represiunea de la Odessa, negocierile pentru armistițiu cu sovieticii (în 1944), derularea evenimentelor de la 23 August 1944, etc.

Mi s-a părut relevant, de exemplu, faptul că unul dintre co-inculpați, Ion Marinescu, fost ministru al Economiei Naționale și al Justiției, îl întreabă, în cadrul audierii, pe Ion Antonescu dacă „hotărârea declarării războiului contra Rusiei a luat-o singur, fără consultarea prealabilă a Consiliului de Miniștri”. Întrebarea era o manieră de a se dezvinovăți. Interesant răspunsul lui Ion Antonescu: „Da, am luat-o singur, fără consultarea Consiliului de Miniștri”.

La fel de interesant este răspunsul lui Ion Antonescu referitor la întrebarea ce anume l-a determinat să declare război Statelor Unite ale Americii? Răspunsul lui Ion Antonescu: „Anglia ne-a declarat război. Ministrul Statelor Unite a plecat de aici. Germania ne-a impus acest lucru, eram în cadrul alianței germano-italiene și a trebuit să facem acest lucru”.

Încerc să aflu și să înțeleg. La întrebările contemporanilor și ale istoriei nu pot decât să adaug propriile mele întrebări – legate de destinul unor oameni și al unor țări.

66 de gânduri despre “Procesul Marii Trădări Naționale (2)

 1. Sentintele de condamnare a unor capitalisti de frunte, si a unor oameni politici si/sau de afaceri de succes cum ar fi:George Copos, George Becali, Adrian Nastase, Dan Voiculescu dovedeste victoria luptei de clasa a socialimului impotriva capitalismului. Faptul ca Ministerul Public din Romania a instrumentat peste 55.000 de dosare economice penale impotriva a peste 30.000 de proprietari de afaceri sau de oameni din diferite structuri de putere de stat, asupra unor cadre didactice unanim recunoscute pe plan mondial sau a unor specialisti de renume international, reflecta sensul reformei in justitie. Coroborat cu sutele de dosare instrumentate impotriva unor asa zisi militari, politisti, agenti secreti, suspectati ca au comis fraude, aceste actiuni ale Statului de Drept conduce la decredibilizarea statului. Faptul ca sunt persecutati numai cetatenii romani, iar investitorilor straini li se creeaza tot felul de facilitati si de gratuitati, constituie dovada lipsei de simt patriotic a magistratilor platiti de statul roman.Aruncarea cu furca in puscarii a unor indezirabili, pentru a face pe placul unor lideri politici straini, este repetarea unor practici din anii 1947-1966.Daca se doreste deznationalizarea romanilor, atunci orice continuare a pogromului indreptat impotriva populatiei majoritate de catre minorotari, trebuie aspru sanctionata, deaorece costituie suspiciunea unor crime indreptate impotriva umanitatii poporului nostru

  Apreciază

 2. @cris
  În atâţia ani de când urmăresc ANTENA 3 , le-am sesizat , nu o dată , şi stângăciile , şi gafele , şi greşelile de exprimare ( relativ multe! ) , şi manipulările uneori prea neglijent acoperite .
  Numai că aici nu mai este vorba despre o preferinţă sau alta în legătură cu un post de televiziune ; aici este vorba despre o alegere simplă între BINE şi RĂU .
  Copil fiind , pe când citeam MIZERABILII lui Dumas , m-am întrebat dacă , printre atâtea milioane de cititori , vor fi existat de-a lungul timpului şi admiratori de-ai lui Javert ; adică persoane care îşi imaginează că aşa arată Justiţia şi aşa trebuie aplicată ea.
  Astăzi ştiu cum arată PRO-JAVERŢII ; ei au ochii plafonaţi ai Monicăi Macovei , moaca studiat încruntată a CTP-ului , frustrarea veşnicului refulat Ludovic Orban şi basca ex ”comunistului ” Ion Cristoiu … indivizi care probabil nu şi-au pus întrebarea de ce naiba atâtea generaţii de cititori , din toată lumea , oameni normali , decenţi , obişnuiţi , au simpatizat cu infractorul Jean Valjean şi nici un pic cu justiţiarul inflexibil .
  Avem doi rivali , pe care adversitatea politică i-a împins încet-încet şi spre adversitatea personală . Unul dintre ei , cu o avere –spune lumea –construită cam nebulos , pune pe taler , la judecata de pe urmă , în balanţa faptelor care vor rămâne, sume strânse pentru salvarea copiilor bolnavi fără speranţă, o fundaţie care oferă burse tinerilor săraci dar supradotaţi , sute de reprezentări ( gratis! ) în justiţie pentru bătrânii care nu se pot apăra şi sunt supuşi abuzului , iniţiative legislative mereu destinate categoriilor vulnerabile ale României …
  Celălalt , din câte îmi aduc aminte , şi-a donat un salariu în 2010 , după ce măcelărise cu voioşie largi categorii de populaţie prin amputarea brutală a veniturilor ; şi a mai fost generos o dată , când i-a încredinţat partidului doamnei Udrea lefuşoara sa de prezident , pe o lună . Atât , în 10 ani de domnie …nici un gest de mărinimie sau de solidaritate în plus ; în schimb , burduşirea propriilor buzunare a fost o preocupare constantă , pe toată durata celor două mandate .
  Evident , primul , un mare ” corupt ” al României , merge la închisoare , condamnat la 10 ani de penitenţă .
  Celălalt hăhăie din spatele pupitrului de la Cotroceni şi –l disecă pe generosul întemniţat .
  Dar să ne bucurăm , totuşi , căci deşi au trecut peste 150 de ani de când s-a născut , inspectorul Javert ÎNCĂ FACE DREPTATE ….

  Apreciază

 3. @ ZeV întreabă : „Este biserica ortodoxă română anacronică în sec 21 ?”
  Nu. Dogmatica ortodoxă, aşa cum a fost pusă în carte românească de Părintele Dumitru Stăniloae, răspunde unor probleme fundamentale de epistemologie. Chestiunea limitelor cunoaşterii noastre nu poate să fie eliminată. Atunci, ai nevoie de religie. Apoi, întrucât Eul personal este fragmentat, iar nu continuu, ai nevoie de un cadru care să asigure un suport minim pentru această discontinuitate.

  Apreciază

 4. Zev, nu stiu prea bine daca intrebarile tale au avut o destinatie anume, daca da, pana primesti raspunsul dorit, permite-mi te rog sa te inspaimant cu ale mele:
  1,2,3,: VREAU CA ROMANIA SA EXISTE IN CONTINUARE CA STAT NATIONAL, UNITAR, INDEPENDENT, SUVERAN, INDIVIZIBIL SI DEMN, VREAU CA ROMANIA SA RAMANA UN STAT ASA CUM NE-A ASEZAT IN MARINIMIA SA BUNUL DUMNEZEU SAU CREDINTA INAINTASILOR NOSTRI SI VIATA DE CHIN DUSA DE MULTI DINTRE EI, NU dintr-o suma de conjuncturi asa cum le place istoricilor de dreapta si tradatorilor natiei sa spuna. Vreau ca Romania sa aiba un parcurs spre civilizatie, sau spre minima sau maxima bunastare dupa capacitatea fiecaruia de a si-o obtine sau dori. Vreau ca Romania sa ofere cetatenilor ei siguranta si speranta zilei de maine si de oricand, prin relatii si parteneriate cu orice stat care garanteaza neamestecul in organizarea ei interna, si mai ales da dovada de respect pentru TOTI CETATENII TARII, PENTRU ROMANIA, SI IN NICIUN CAZ PENTRU CEI CARE SUNT OBISNUITI SA LE FACA PLECACIUNI POSTERIOARE SAU PE CEI PE CARE II POT FIDELIZA IN FUNCTIE DE INTERESELE TARILOR LOR. Vreau ca Romania sa aiba parteneriate si relatii de colaborare in functie de interesele economice sau de orice alta natura, sau de proiecte de tara pe care si le planifica pentru asigurarea sigurantei si securitatii, bunastarii si sperantei pentru viitor a cetatenilor ei. Vreau ca Romania sa traiasca in prezent cu toate gandurile, priceperea si idealurile catre viitor, vreau ca Romania sa aiba si sa dezvolte relatii de colaborare si respect reciproc cu toate statele care au aceleasi deziderate. Vreau ca Romania sa aiba macar marja de libertate in care sa-si aleaga libera parteneriii si nu santajata, obligata sau inselata grosolan. Vreau ca Romania sa fie tara si camin, scoala si gradina pentru toti cetatenii ei, indiferent de optiunile politice, sau filosofia de viata. Vreau ca Romania sa fie capabila macar odata sa ia deciziile potrivite pentru viitorul ei.

  Apreciază

 5. @ Vreau ca Romania sa fie o tara libera, in care poti sa iti exprimi liber opiniile sau sa arunci ori de cate ori vrei cu pantoful in presedintele tarii tale, ca o expresie a dezideratului de libertate al tarii tale. Vreau ca Romania sa fie tara tuturor cetatenilor indiferent de optiunile lor politice. Vreau ca Romania sa fie tara in care proprii cetateni sa aiba libertatea de a-si sanctiona prin Referendum, presedintele ori de cate ori incalca Constitutia tarii, fara teama neamestecului extern, si ca nu cumva sa fii declarat insurgent. Vreau ca Romania sa fie o tara normala, la Cap-ul sau, si nu sa isi doreasca sa vada posterioarele contracandidatilor sai. Vreau ca Romania sa fie tara in care sa nu iti fie teama sa te declari sustinatorul PSD, de exemplu sau al oricarui alt partid cu doctrina progresista, de stanga, astfel incat, ca nu cumva deontologii, si sustinatorii partidelor cu o doctrina diferita in special de dreapta, sa te declare bolsevic, pro-rus, sau tradator de tara. Vreau ca Romania sa fie Romania, nu Rom-army-ue-ne-ia.

  Apreciază

 6. @ si, Zev, Biserica Ortodoxa Romana este in regula, ai libertatea sa te duci la Sfanta Liturghie si neacoperita pe cap, sau in pantaloni, interdictie regasita chiar si in sanul bisericilor ortodoxe din jurul nostru, ca sa nu fac trimitere la religiile fanatice, si nici sa te duci la Sfanta Slujba precum la o adunare civica, expozitii, sau slujbe in care nu mai contenesti sa te consideri tu insuti o icoana, precum in biserica catolica. Pe scurt, incerc sa iti spun lasati Biserica Ortodoxa Romana in pace, este normala, este aproape de Biserica pe care s-a cladit ordinea si normalitatea lumii. Biserica Ortodoxa Romana nu este inflitrata decat cu fariseii care nu mai contenesc cu defaimatul si otravirea sufletului romanesc, ca de alte infiltrari, decat ale SRI ma indoiesc ca putem sa vorbim, da cine stie, poate sa nu mai existe surprize dupa plecarea premiantei de la Sf Sava.

  Remarca premierului Ponta referitoare la ortodoxie a fost la fel de nepotrivita precum a contracandidatului la apartenenta sa la etnie, sau la barbatie. Una peste alta, ambii candidati au incercat sa isi atribuie calitati superioare, unul facand trimitere la religie, altul la etnie, adica vezi matale, eu sunt din neam de sasi, superior inaintasilor majoritari ai acestei tari,Punct

  ps. oricum se inscriu in linia candidatilor normali la cap. Sunt de preferat candidatii cu mici pacate si slabiciuni omenesti, in defavoarea celor Inluminati, de gloria curateniei sufletesti si spirituale tibetane, anticoruptibile, arhangheliste. Personaje asemenatoare am mai avut neplacerea sa le avem in istoria tarii noastre, penultimii veneau imbracati in alb, calere, si garda si cu sabia, si cu arma, si cu absolutismul, extremismul, anormalitatea. Ultimii inca isi doresc un cuptor, sau un mcv, pentru toti aceia care au opinii diferite de ale lor.

  Apreciază

 7. @ Zev, la intrebarea daca SUA ne considera un partener egal. Raspunsul nu, doar o investitie, chemati sa si-o apere din cand in cand de cei de printre noi care apara interesul tarii lor, in niciun caz vreu deziderat de libertate, de exemplu, cum ar fi maine, ca presupun ca dupa numarul puscasilor marini care pe care ii reantalnim printre, noi, si ma refer si la noul vecin cu ditamai masina de toata frumusetea, cu drapelul Romaniei in spate, dar cu emblema SUA pe picior, nu au venit din proprie initiativa, onorand invitatia partizanilor nostri sau ai intregului popor, atunci cand i-am asteptat mai bine de 50 de ani. Nu te supara frate i-as spune, mai ai un pic rabdare, ca dupa grija pentru sanatatea si educatia pe care ne-ati purtat-o in ultimii 25 de ani, in curand o sa aveti liber sa va asezati unde va pofteste inima, asa cum au facut in timp, hoardele, nibelungii, stapanii inelelor si ai jocului cu margele de sticla, pe Bond l-au pensionat, sau neanfricatul Suleyman sau ghinionistul Ivan, singurul care trage ponoasele multelor navaliri. In rest, dupa ce mi-am auzit presedintele acum doua zile, ma gandesc ca sigur el a ales solutia a treia, daca am fi fost in locul celui care ii mangaia urechea Marthei Bibescu, in martie 1939, n-am fi avut motive de ingrijorare, dar ati auzit, el nu mai are ce sa piarda, si de ce n-ar avea dreptate Virgula

  Apreciază

 8. Începe „Marea Naționalizare” odată cu executia lui Voiculescu!!!?Poate ca lucrurile continua si cu alte privatizari!Astia sant nebuni.Merge cineva,cumpara o firma ,care e praf d p v economic,vin unii dupa zeci de ani,iau tot ce a însemnat fizic firma respectiva plus o parte -mica,mare nu știm-din averea omului care a cumpărat acea firma,indiferent cine este el.Si toate aceste acțiuni sant sprijinite de o parte a media,pt ca celeilalte părți i se „confisca”tot. Te îngrozești! Ma întrebam daunazi de unde se v-a recupera flota,de la cine se vor recupera combinatele de tot felul vândute si apoi tăiate la fier vechi,cum vor recupera de la ruși toate combinatele siderurgice românești ținute închise strategic de aceștia,(se pare ca foarte discret se taie la fier vechi),de la cine se recuperează rezervele de gaz-titei date ca bir pt intrarea in UE ,etc.Daca era vreun „occidental” posesor ICA avea cineva curajul in România sa ia asemenea decizii injuste si anormale economic? De fapt ținta sant antenele.Ele trebuie sa tacă,din ce se vede.Din asta cred toți politicienii ca vor câștiga.Se insala amarnic.Presedintii se schimba-slava domnului-la 5 sau 10 ani si toți care vor veni pot fi criticati de cei de la antene daca astea sant interesele.De aici decizia luata,plus vechile „meciuri”Voiculescu-basescu care au culminat cu apariția Isaurei la antena 3,aparitie care a dus la arestarea lui Mircea B. Ce ne da de gândit e ca sant unii care chiar cred ca in acest caz,ca si in cazul Dumneavoastră s-a facut justiție.Cred ca nu e doar naivitate.

  Apreciază

 9. Epistemiologul este un fel de “intendent pe cunoaştere”. Epistemiologul deţine un rang inferior în cunoaşterea academică ierarhizată. Ipistatul (supraveghetor, îngrijitor, logofăt) îmi pare (zic aşa pentru că nu ştiu greceşte) că ar face parte din aceeaşi familie de cuvinte cu epistemiologul. Oricum, este o bună regulă mnemonică.

  Apreciază

 10. ZEV- La intrebarile tale raspunsul este NU pe linie.Este evident, cum este evident faptul „ca crucisatorul” jurnalismului romanesc CTP a inceput sa bata cimpii rau de tot.L-a intrecut si pe Cristoiu ceea ce,sa recunoastem,este greu de tot.CTP nu mai reprezinta chiar nimic,adica O,in viata sociala romaneasca.

  Apreciază

 11. UN AMERICAN IN ALBA
  Un calugar smerit (calugarul SAVA din Alba), ne spune ca a renuntat la America si a ales, saracia, duhovnicia ortodoxa si Romania.
  Fost angajat al unei mari banci americane, botezat catolic si crescut intr-o familie conservatoare, a fost fascinat de la varsta de 17 ani de ortodoxie. Ne spune ca in America a fost acuzat ca nu socializeaza, ca nu se da in specatcol, ca nu face doua-trei lucruri in acelasi timp. (Z)
  ,,America este construita cu totul altfel – ne spune calugarul Sava – intr-un fel in care spiritualitatea omeneasca profunda a fost oarecum marginalizata.”
  ,,In Romania am descoperit duhovnicia autentica, am realizat ca ce este important in viata nu se regaseste in opulenta, risipa si agitatie perpetua. Aveti o mare sansa ca traiti in Romania, dar, inca, nu va dati seama de asta.”
  Interesant (spun eu n.r) …..daca as fi basist, as spune cu convingerea unui procuror de caz scolit de Macovei si madame Haineala:
  Calugarul Sava este agent KGB infiltrat.
  😉

  Apreciază

 12. În zelul lor anticorupție, Băsescu et co au transformat România în țara procurorilor atotputernici. Procurorilor li s-au dat fonduri și puteri nemăsurate pentru a găsi, inventa, fabrica probe care să condamne cât mai mulți oameni, în scopul obținerii unor note foarte bune de la Bruxelles.
  Procurorii și-au luat nasul la purtare, taie și spânzură, calcă în picioare legile și procedurile care te-ar apăra de abuzuri, se poartă cu bănuiții/învinuiții precum securiștii, bagă spaima în oameni, au creat un climat de teroare care anulează bruma de democrație construită.
  La licitațiile instituțiilor de stat nu se mai prezintă nicio firmă fiindcă acestea au văzut că poți fi încarcerat fără probe, doar pe un articol de presă.
  Oamenii se sinucid după ce sunt chemați la Procuratură fiind siguri că judecătorii vor încuviința fără șovăire acuzațiile procurorilor.
  Adevărul judiciar nu are nicio valoare, oameni nevinovați sunt băgați la închisoare de-a valma cu cei vinovați, doar pe „n-avem probe, da, las că știm noi…”.
  Principiul „mai bine un vinovat afară decât un nevinovat în închisoare” a fost înlocuit cu „mai bine un nevinovat în închisoare decât un suspect afară”.
  DNA a fost creat pentru mită mai mare de 100.000/10.000 de euro, cam așa ceva, și se ocupă de ouă, găini și borcane de miere. DNA e cel care face expertize de prejudicii (una din părțile în proces face expertize, iar judecătorul le ia de bune! Țara lui Papură-vodă…).
  Bruxelles nu face decât să contabilizeze: ia să vedem! 10 miniștri în închisoare, 1 prim-ministru, 100 de consilieri, 50 de președinți de consilii, 300 de directori din ministere, 1000 de oameni de afaceri…Bravo! Nota 10!
  dar se face că nu vede terfelirea „principiilor” și „valorilor” europene pe care le agită ipocrit.
  Toată mizeria asta seamănă cu ceea ce era în anii ”50 sub oblăduirea URSS care aplauda și ea cum aplaudă azi Bruxelles.

  Apreciază

 13. Băsescu a afirmat că cei 3000 de magistrați numiți de el știu carte.
  Cum s-or fi simțit magistrații care nu au fost numiți de el?
  Cum e posibil să susții un asemenea ins?
  Zece ani de afundare în hazna a vieții sociale și politice… Oare cât timp va trebui pentru curățarea lor de fecalele în care le-a înecat ăsta?

  Apreciază

 14. @ ZeV, Centru,

  mai baieti, paai daca a iesit rau-rau de tot, cu Antonescu la timona, de ce oare il considerati voi un mare om de stat? Ca l-a impresionat pe Hitler din prima? Pai asta inseamna ceva? Nebunii se simt atrasi unul de altul, o stie orice doctor dar si orice om echilibrat ,mintal…

  Iar Bonaparte a fost el un pitic frustrat si nervos, mare cuceritor, dar a avut si o latura constructiva, civilizatoare, asta n-o puteti nega… a pus pe OK armata, economia, justitia, cultura… ce n-am da noi ca sa avem parte de asemenea conducator… Normal insa, au murit multi caci salturile se platesc scump!

  Nu este si nici nu a fost nici o vitejie sa ordoni treceti Prutul ci pupincurism neaos, vitejie ar fi fost daca ar fi reusit sa se impotriveasca avantului hitlerist dement fara sa moara sute de mii de romani, poate milioane… Ganditi-va ca putea plati cu petrol si grane Germaniei, dar a preferat sa puna vartos umarul si apoi am fost nevoiti sa construim zice-se comunismul o jumatate de secol basca despagubiri de razboi… A fost bine?????? Cat de dement trebuie sa fii ca sa nu te uiti pe harta? Acolo se vede tot, marimea, potentialul, nivelul, si chiar viitorul! Daca nu stii cu cine s-o dai, intinde harta…

  Singura problema a fost ca regele era prea necopt iar sefii partidelor, prea egoisti… Apoi sigur ca toti oscilau in toate partile, era in joc pielea lor, dar cand oscilezi pierzi sigur!

  Voi nu vedeti tampenie, te porti minunat cu Ungaria si urat cu Rusia… unde vor conduce toate astea… intrebati-i pe marii politicieni ai zilelor noastre… Dar teama mi-e ca pe unii europeni ii mananca iar pielea…

  Noroc cu mama natura caci mai e o luna si apoi vine greierasul si canta cri-cri toamna cri, nu credeam c-o sa mai vii si fara o mare piata de desfacere si fara gaze, plus ceva embargou… IDIOTI! Daca esti mare politician si vrei cu adevarat binele poporului care te sustine, faci ce trebuie, nu ce vrei tu, ce ti-ar place sau ce crezi ca le place altora… Abia atunci te-ar aprecia si ai tai si ceilalti… IDIOTI!

  Dar in fine, eu am profetit un 2018 nasol, voi continuati refrenul si cobzareala…

  Apreciază

 15. Cilegul de „se Fart” scoate niste soparle national-basiste de se ingrozesch „cetindu-le”bineinteles nu si serivciile care- transmit sadicului ideile !Citez cele trei grosolanii ale sadicului:
  1-doriti ca Romania sa-si continue parcursul euro-atlantic,respectiv sa pastreze parteneriatul strategic cu SUA?
  2-doriti ca Romania sa renunte la parcursul euro-atlantic,respectiv parteneriatul strategic cu SUA,in favoarea parteneriatului cu Rusia si China?
  3-doriti ca Romania sa-si pastreze actuala orientare externa dar in acelasi timp sa dezvolte relatii politice cu China si Rusia?

  adicalea:
  -doriti ca Romania sa iasa din NATO si sa nu mai fie protejata ,strategic si militar de puternicii euro-americani ?
  -doriti ca Romania sa iasa din NATO si sa nu mai fie protejata strategic si militar de ruso-americani sau doriti sa treceti sub protectie chinezo-rusa?
  -doriti ca Romania sa iasa din NATO si sa nu mai fie protejata strategic si militar de ruso-americani sau doriti sa treceti sub protectie chinezo-rusa?
  Pupin-pontist Zev a vazut ceva dar ca de obicei nu a vazut tot,eu as dori sa clarfic ic nitel lucrurile nu in capul colegului Zev si in cel al Sadicului.

  Eu nu pot fi prostit nici de A.Nastase nici de Basescu , Iliescu sau mai simplu un „Se Fart” mesajul dumitale este infect ,este securo-basist, este un mesaj similar cu unul usor de propagat de la Sebes la Tebea ,mesaj tip Funar sau Vadim , este de fapt o preluare a acestui fel de mesaj sub o alta forma.
  Este adevarat noi nu putem si nu vom fi o Elvetie , cu alt fel de mesaje dar asta si din cauza de Sadici, Zevi de prea multe parti-priuri de prea multe „credinte” si de nici un crez autentic pur romanesc altul decit arhicunoscuta eutanasiere mioritica!
  Pai Germasnia care avea un contract de modernizare a armatei ruse desi cunostea faptul Rusia si hegemonia rusa inca subjuga vecinii , pai Anglia,Franta,Spania,Italia, America care are mai mult decit foarte prietenesti si foarte dezvoltate cu mareea Chineza nu si-a tradat partenerii mai mici din NATO, tratatele bilaterale sau intra-comunitare pe care le uu.
  Germanii care preiau gaz rusesc si il distribuie la alt pret nu sunt camatarii Europei?
  Prea multe de spus si prea putini intelepti!

  Apreciază

 16. E pur si muove!
  Colegul de “se Fart” scoate niste soparle national-basiste de se ingrozesch “cetindu-le” cetitorii bineinteles nu si serivciile care-i transmit sadicului ideile !Citez cele trei grosolanii ale sadicului:
  1-doriti ca Romania sa-si continue parcursul euro-atlantic,respectiv sa pastreze parteneriatul strategic cu SUA?
  2-doriti ca Romania sa renunte la parcursul euro-atlantic,respectiv parteneriatul strategic cu SUA,in favoarea parteneriatului cu Rusia si China?
  3-doriti ca Romania sa-si pastreze actuala orientare externa dar in acelasi timp sa dezvolte relatii politice cu China si Rusia?

  adicalea:
  -doriti ca Romania sa iasa din NATO si sa nu mai fie protejata ,strategic si militar de puternicii euro-americani ?
  -doriti ca Romania sa iasa din NATO si sa nu mai fie protejata strategic si militar de ruso-americani sau doriti sa treceti sub protectie chinezo-rusa?
  -doriti ca Romania sa iasa din NATO si sa nu mai fie protejata strategic si militar de ruso-americani sau doriti sa treceti sub protectie chinezo-rusa?
  Pupin-pontist Zev a vazut ceva dar ca de obicei nu a vazut tot,eu as dori sa clarfic ic nitel lucrurile nu in capul colegului Zev si in cel al Sadicului.

  Eu nu pot fi prostit nici de A.Nastase nici de Basescu , Iliescu sau mai simplu de un “Se Fart”!
  Domnule , mesajul dumitale este infect ,este securo-basist, este un mesaj similar cu unul usor de propagat de la Sebes la Tebea ,mesaj tip Funar sau Vadim , este de fapt o preluare a acestui fel de mesaj sub o alta forma.
  Este adevarat noi nu putem si nu vom fi o Elvetie , cu alt fel de mesaje dar asta si din cauza de Sadici, Zevi de prea multe parti-priuri de prea multe “credinte” si de nici un crez autentic pur romanesc altul decit arhicunoscuta eutanasiere mioritica!
  Pai Germania care avea un contract de modernizare a armatei ruse desi cunostea faptul Rusia si hegemonia rusa inca subjuga vecinii , pai Anglia,Franta,Spania,Italia, America care are mai mult decit foarte prietenesti si foarte dezvoltate cu mareea Chineza nu si-a tradat partenerii mai mici din NATO, tratatele bilaterale sau intra-comunitare pe care le uu.
  Germanii care preiau gaz rusesc si il distribuie la alt pret nu sunt camatarii Europei,pe de o parte de cealalta halul in care a ajuns populatiile din Ukraina,Irak,SiriA, Libia,Egypt,Tunis, Afganistan nu poate fi reprosat nici decum hegemoniei ruse ci intereselor economice barbare Americano-Europene?
  Prea multe de spus si prea putini intelepti!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.