„Decalogul bunului politician”

Acesta este titulul editorialului meu din Jurnalul National

În volumul său, „Reeducarea de la Aiud”, Petre Pandrea – de la a cărui naștere s-au împlinit, recent, 110 ani – povestește experiențele sale de viață inclusiv perioadele petrecute în penitenciare, înainte sau după 1944. Am mai scris despre scriitorul, diplomatul, avocatul și jurnalistul Petre Pandrea, despre cartea lui – „Memoriile Mandarinului Valah” – sau despre oamenii politici pe care i-a cunoscut.

M-am gândit însă ca, în pregătirea campaniei pentru prezidențiale, să reamintesc „Decalogul bunului politician”, așa cum îl definea Petre Pandrea, cu tristețe și cu oarecare cinism. Sau poate cu resemnare:

1. Cine nu ucide, fizic sau moral, pe adversar, va fi ucis.
2. Vin la putere cu ajutor străin, cu Tercio (arabi marocani), cu ambasada engleză (Mussolini), ucid opoziția și stau trei decenii la putere (Franco și Mussolini and Co.).
3. Mă inspir exclusivamente din sacro egoismo nazionale și mi-e rușine (Mussolini și comparșii).
4. Il Duce ha sempre ragione (Propaganda lui Pavolini) și partidul fascist nu greșește niciodată.
5. Eu și partidul nu greșim niciodată (Genialul Generalissim Stalin).
6. Când aud cuvântul cultură, scot pistolul și trag (Goebbels).
7. Stoarce pe antifascist ca pe-o lămânie și aruncă-l imediat (Paukerist valah).
8. Am trei morale: una gândesc, alta vorbesc și fac ce-mi place. Morala e masca.
9. Folosește-te de tovarășul de drum și, la ultima cotitură, aruncă-l în prăpastie,ca să poți trece mai repede și mai comod.
10. Așează pe față soarele umanității și pune pe buze mierea democrației, dar ține opoziția politică în pușcării cu forme legale, cu magistrați timorați și cu avocați, anexa procuraturii. „

60 de gânduri despre “„Decalogul bunului politician”

  1. Mda….Din pacate, un decalog eficient….Eu cred ca, totusi, „cui pe cui se scoate”…..sau cum spun se spune in fizica „actiune si reactiune” :-)))

  2. Legea:pentru uni muma iar pentru altii,ciuma.
    Daca ne-am lua dupa angajatii de la antena 3,un proces penal ar trebui sa dureze,cel putin un secol,pana ce avocatii apararii se plictisec sa administreze probe,(mai mult sau mai putin relevante pentru speta in cauza),sa solicite la infinit expertize peste expertize,sa invoce excepti peste excepti,etc,etc.
    In cazul lui Voiculescu Dan,ar trebui,printre altii,chemati la bara:Presedintele SUA,Cancelarul German,seful ONU,seful NATO,HAMAS,Crucea Rosie,etc,etc. 🙂 .
    De la ultimul termen,(cel care a avut loc cu o luna in urma),toate televiziunile ,(cu exceptia,binenteles a celor care fac parte din trustful intact),au prezentat cu lux de amanunte toate afacerile murdare ale varanului desfasurate,(cum altfel),pe spatele contribubililor.
    I-am auzit de multe ori pe ciracii voiculescului batandu-se cu pumnul in piept ca postul la care lucreaza se hraneste exclusiv din piata in timp ce toate celellalte posturi concurente se hranesc exclusiv de la stat.
    Pai o tara intreaga a aflat in ultima luna ca televiziunile varanului sunt conectate la conducta cu bani a bugetului printr-o conducta mai groasa decat insusi conducta principal.Practic,moralistii sunt conectati printr-un tunel. 🙂
    Ce le-ar mai place sa fie singuri pe piata media,astfel ca lumea sa afle doar ”adevarul” rostiti de ei.
    Sa fim seriosi! Cati dintre romanii cu potential fianaciar,(care sa nu fi lucrat in securitate inainte de 1989 si ,de asemenea,sa nu fie protejati politic),ar fi putut sa cumpere in 2003,cu echivalentul sumei de 100.000 euro,trei hectare si jumatate in ”buricul targului” din Bucuresti.
    Despre cele 3 hectare si jumatate este vorba si nu despre cladirile darapanate lasate in paragina.
    Cica a fost vorba de privatizare,(nu de jaf la drumul mare) si cica,imobiluli cu pricina nu I s-a schimbat destinatia.Cercetare,(sic!).
    Pai pe acel teren s-a construit noul sediu al antenelor.Pe acel teren este grupul Grivco.Pe acel teren a fost construit un bloc turn care apoi a fost inchiriat catre Posta Romana pentru suma de 1,5 milioane euro/an.
    Cine sa iasa in strada,(chiar daca Gadea si Badea isi smulg parul din cap),pentru un astfel de specimen?
    Dar vaaaaiii:caldura insuportabila in sala de sedinta si conditi inumane.
    Milioane de romani au procese pe rol,(in general,civile) si suporta,ca nu au ce face,conditii mult mai grele.
    Dar sa revin la titlul:”legea,pentru unii muma,iar pentru altii ciuma”.
    In speta de fata avem de-a face cu un prejudiciu de 60 milioane euro,(dar hai sa taiem un zero si sa presupunem ca prejudicial este de doar 6 milioane).
    Procesul a durat 7 ani si cu siguranta,daca justitia nu s-ar fi reformat in ultimii 10 ani,s-ar fi prelungit,fara nici o problema,pana la prescriere.
    Sa ne gandim acum la un om obisnuit ,(cum sunt 99,99% dintre romani),fara antecedente penale,care patrunde prin efractie intr-un magazin alimentar pentru a fura bunuri,sa zicem noi in valoare de 2 mii lei.
    Pai sta cineva cu el la discutie sau in termen record este varat la racoare pentru o perioada cuprinsa intre 5 si 10 ani?
    Chiar daca are un avocat bun,poate trage de timp mai mult de un an?
    Ii admite vreun judecator sa invoce tot felul de excepti si altele?

  3. fiecare idivid,mai ales cei care mai traiesc dupa 1989,se simte dator.nu stiu de ce ,sa faca dovada vietii sale care a fost o nenorocire,de ce? pentru a pupa ceeace ceausescu nu agreea! astazi aceeasi indivizi se dau ,ca fiind prigoniti! cine-i prigoneste!!!? mintea lor care a ramas cu multi ani in urma! Nimeni nu era prigonit pe vremuri pentru ca era destept!

  4. Traian Basescu se joaca cu toata lumea, abuzand continuu de functia pe care, din pacate, inca o detine, nemaiavand nimic de pierdut.
    Spune ca la pacalit pe Ponta…foarte bine. Este bine ca recunoaste, chiar si acum, in ultimele ceasuri, ca a indus in eroare o intreaga suprastructura politica occidentala, respectiv, ca si-a batut si isi bate joc in continuare de milioane de romani.
    Pentru mine, este un semn ca nu se asteapta ca cineva, inclusiv din zona ,,noii drepte”, sa-i mai acorde vreun credit pentru vreo demnitate publica, executiva, sau in alte institutii ale statului.
    Imi pare rau doar de pariul virtual, probabil pierdut, al amicului Doru Coarna, mare admirator al ,,smecheriei” native proprie marinarului.
    Dar daca totusi cineva il regreta si-i doreste un oarecare viitor politic si multe succesuri in continuare, ii dau un sfat: sa o voteze pe Udrea Elena Gabriela.
    (Z)
    Traian Basescu a fost si este un personaj emblematic: este singurul bufon din istorie care a reusit sa fie si rege, ramanand totodata bufon.

  5. Intervenţia a durat 12 ore
    Academicianul Dinu C. Giurescu a fost operat pe cord

    http://www.cotidianul.ro/academicianul-dinu-c-giurescu-a-fost-operat-pe-cord-244715/

    Academicianul Dinu C. Giurescu, în vârstă de 87 de ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe pe cord deschis, pentru diescţie acută de aortă.

    Intervenţia a durat 12 ore, iar starea pacietului este în prezent bună.

    Giurescu, vicepreşedinte al Academiei Române, a fost operat la o clinică Sanador din Capitală, potrivit unui comunicat al unităţii medicale.

    Operaţia a fost realizată la începutul săptămânii trecute de echipa chirurgicală condusă de Horaţiu Moldovan, medic primar de chirurgie cardiovasculară, şeful secţiei de specialitate din cadrul spitalului Sanador.

    Academicianul suferea de disecţie acută de aortă, o situaţie clinică în care cel mai important vas de sânge din organism – artera aortă, care pleacă de la inimă şi hrăneşte cu sânge întregul organism – se fisurează, punând în pericol viaţa pacientului. Intervenţia chirurgicală a avut un caracter de maximă urgenţă şi a constat în înlocuirea arterei aorte la ieşirea ei din inimă şi a arterelor carotide care alimentează creierul.

    (R.C.)Publicat acum 4 minute

  6. Am sa parafrazez punctul 7:

    „7. Stoarce pe antifascist ca pe-o lămâie și aruncă-l imediat (Paukerist valah).”

    In zilele noastre punctul 7 a suferit o mica modificare:

    Stoarce-l pe valah ca pe-o lămâie și aruncă-l imediat ( Adept al Noii Ordini Mondiale de sorginte Anglo-saxona…..)

    Referitor la Decalogul de mai sus, acesta „straluceste” de egoism, mizerie morala si alte lucruri bune…..

    Politica NU este pentru cei saraci cu duhul sau pentru cei cu inima slaba…

    Medicul prescrie totusi un maxim de moralitate atat gandita cat si afisata….fata de cei care te-au ajutat sa ajungi intr-o anumita pozitie politica…ah, nu, chiar nu ma gandeam la domnul Ponta…….

    Imi cer scuze daca m-am exprimat gresit…..

  7. Am sa parafrazez punctul 7:

    „7. Stoarce pe antifascist ca pe-o lămâie și aruncă-l imediat (Paukerist valah).”

    In zilele noastre punctul 7 a suferit o mica modificare:

    Stoarce-l pe valah ca pe-o lămâie și aruncă-l imediat ( Adept al Noii Ordini Mondiale de sorginte Anglo-saxona…..)

    Referitor la Decalogul de mai sus, acesta „straluceste” de egoism, mizerie morala si alte lucruri bune…..

    Politica NU este pentru cei saraci cu duhul sau pentru cei cu inima slaba…

    Medicul prescrie totusi un maxim de moralitate atat gandita cat si afisata….fata de cei care te-au ajutat sa ajungi intr-o anumita pozitie politica…ah, nu, chiar nu ma gandeam la domnul Ponta…….

    Imi cer scuze daca m-am exprimat gresit…..

  8. 1, 2 , 9 si 10 , TU le-ai neglijat la timpul tau , si uite ce rahat a iesit , cu Tara , cu tine si cu noi toti ( multi , tare multi ) care suntem cu tine .
    Javra ordinara insa , le aplica pe toate 10 la perfectiune + ajutorul a vreo 4 milioane de prosti , si uite-asa , ne-a supt si de sange de vreo 10 ani .
    Asteptam eliberarea iminenta spre boala neagra a despotzilor si a slugilor basoase .

  9. 1, 2 , 9 si 10 , TU le-ai neglijat la timpul tau , si uite ce rahat a iesit , cu Tara , cu tine si cu noi toti ( multi , tare multi ) care suntem cu tine .
    Javra ordinara insa , le aplica pe toate 10 la perfectiune + ajutorul a vreo 4 milioane de prosti , si uite-asa , ne-a supt si de sange de vreo 10 ani .
    Asteptam eliberarea iminenta spre boala neagra a despotzilor si a slugilor basoase .

  10. „Treisprezece ani de închisoare… Aveam doar o hăinuţă de puşcăriaş. Ne dădeau o zeamă chioară şi mămăligă friptă. M-au bătut… M-au arestat acasă. Nici nu ţin minte anul… Când m-au anchetat am leşinat din bătaie. Iacătă că n-am murit! Am stat la Interne trei ani. Am fost după aceea la Jilava, la Ocnele Mari şi pe urmă la Aiud. Eu mă mir cum mai sunt aici. De multe ori îmi doream să mor. Am avut mereu laşitatea de-a nu avea curajul să mă sinucid. Din motive religioase… Treisprezece ani! Nu pot să povestesc tot ce-am suferit pentru că nu pot să ofensez poporul român spunându-i că în mijlocul lui s-au petrecut asemenea monstruozităţi.”

    citat din Petre Ţuţea

    Domnule Nastase, se pare ca ati citit despre suferintele detinutilor politici de pe vremea comunismului, insa nu ati luat pozitie in Parlament acolo unde aveati dreptul si obligatia de a o face. De-abia cand ati ajuns in puscarie, pentru delicte rusinoase, v-ati amintit ca altii au fost martiri. Exact in virtutea condamnarii primite NU AVETI AUTORITATEA MORALA sa dati altora lectii despre cum se face o campanie prezidentiala !

  11. „Treisprezece ani de închisoare… Aveam doar o hăinuţă de puşcăriaş. Ne dădeau o zeamă chioară şi mămăligă friptă. M-au bătut… M-au arestat acasă. Nici nu ţin minte anul… Când m-au anchetat am leşinat din bătaie. Iacătă că n-am murit! Am stat la Interne trei ani. Am fost după aceea la Jilava, la Ocnele Mari şi pe urmă la Aiud. Eu mă mir cum mai sunt aici. De multe ori îmi doream să mor. Am avut mereu laşitatea de-a nu avea curajul să mă sinucid. Din motive religioase… Treisprezece ani! Nu pot să povestesc tot ce-am suferit pentru că nu pot să ofensez poporul român spunându-i că în mijlocul lui s-au petrecut asemenea monstruozităţi.”

    citat din Petre Ţuţea

    Domnule Nastase, se pare ca ati citit despre suferintele detinutilor politici de pe vremea comunismului, insa nu ati luat pozitie in Parlament acolo unde aveati dreptul si obligatia de a o face. De-abia cand ati ajuns in puscarie, pentru delicte rusinoase, v-ati amintit ca altii au fost martiri. Exact in virtutea condamnarii primite NU AVETI AUTORITATEA MORALA sa dati altora lectii despre cum se face o campanie prezidentiala !

  12. Observati, daca negati toate cele 10 teze gasiti punctual si aproape precis, poruncile biblice… asa carti deci se scriu usor, succesul literar e sigur…

    Dar cred ca nici autorul nu s-a prins, el pus si simplu a scris de rau si ce sa vezi, a obtinut reversul Legilor si implicit acceptarea unanima…

    Personal, cred ca putine texte merita citite, in afara celui sfant.

  13. Observati, daca negati toate cele 10 teze gasiti punctual si aproape precis, poruncile biblice… asa carti deci se scriu usor, succesul literar e sigur…

    Dar cred ca nici autorul nu s-a prins, el pus si simplu a scris de rau si ce sa vezi, a obtinut reversul Legilor si implicit acceptarea unanima…

    Personal, cred ca putine texte merita citite, in afara celui sfant.

  14. La faimosul decalog , mai adauga un articol , ca sa devina unshpelog , si anume :
    „Au avut (USL – n.a.) 70% şi puteau să nu discute cu mine. Slavă Domnului. Pe lipsa de experienţă a lui Ponta am reuşit să semnez acel celebru pact de coabitare”, a declarat fără să clipească Traian Băsescu.

    Întrebat de moderator dacă l-a păcălit pe Ponta, preşedintele a răspuns cu un „Da” categoric. „Da, l-am păcălit”. „A fost un politican mai slab decât mine, am fost un negociator mai bun decât el.

  15. La faimosul decalog , mai adauga un articol , ca sa devina unshpelog , si anume :
    „Au avut (USL – n.a.) 70% şi puteau să nu discute cu mine. Slavă Domnului. Pe lipsa de experienţă a lui Ponta am reuşit să semnez acel celebru pact de coabitare”, a declarat fără să clipească Traian Băsescu.

    Întrebat de moderator dacă l-a păcălit pe Ponta, preşedintele a răspuns cu un „Da” categoric. „Da, l-am păcălit”. „A fost un politican mai slab decât mine, am fost un negociator mai bun decât el.

  16. Două modele: Deceneu sau Daniil Sihastru.

    Când mă gândesc cât de puţin conta vorba de duh a lui Daniil Sihastru când Ştefan cel de grabă vărsătoriu de sânge nevinovat scotea sabia…

    Ne-am răzgândit. Nu putem să facem vorbire când inima ne este încărcată de mâhnire.

    Om mai vedea ce scoate timpul la lumină. Ne mişcăm liber. Facem selfie şi free style că acum este voie şi zâmbim.

    Cât despre diavolismele de mai sus…stau pe umărul drept al fiecărui cetăţean cumsecade şi…ispitesc. Se întâmplă spontan punerea în fapt, deoarece emisfera stânga procesează informaţia cu câţiva timpi mai repede decât dreapta. De aceea Sfântul Ştefan era „degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat”.

    Sau poate cronicarul a exagerat puţin faptele. sau sunt cuvintele vreunui interpolator. Cine ştie?

    Luarea deciziei în cunoştinţă de cuză este un proces teribil de afurisit. Probabil acesta este motivul care a nu a făcut posibilă instaurarea noocraţiei.

    ÎNCĂ.

  17. Două modele: Deceneu sau Daniil Sihastru.

    Când mă gândesc cât de puţin conta vorba de duh a lui Daniil Sihastru când Ştefan cel de grabă vărsătoriu de sânge nevinovat scotea sabia…

    Ne-am răzgândit. Nu putem să facem vorbire când inima ne este încărcată de mâhnire.

    Om mai vedea ce scoate timpul la lumină. Ne mişcăm liber. Facem selfie şi free style că acum este voie şi zâmbim.

    Cât despre diavolismele de mai sus…stau pe umărul drept al fiecărui cetăţean cumsecade şi…ispitesc. Se întâmplă spontan punerea în fapt, deoarece emisfera stânga procesează informaţia cu câţiva timpi mai repede decât dreapta. De aceea Sfântul Ştefan era „degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat”.

    Sau poate cronicarul a exagerat puţin faptele. sau sunt cuvintele vreunui interpolator. Cine ştie?

    Luarea deciziei în cunoştinţă de cuză este un proces teribil de afurisit. Probabil acesta este motivul care a nu a făcut posibilă instaurarea noocraţiei.

    ÎNCĂ.

  18. Petre Pandrea , autocenzurandu-se fireste – citatele sunt scrise de un cetatean al Republicii Populare Romine , poate de unul al Republicii Socialiste Romania , supravegheat saptamanal de organe si pe lista neagra pe viata putea da exemplul bolsevicilor rusi : ” sunt o minoritate politica , iau puterea cu ajutor strain – batalioane de marinari letoni – , asasinez deschis tot ce imi pare ostil , terorizez propriul popor dupa aceea , ii spal creierul , inventez dusmani sa-l tin in forma si raman la putere saptezeci si patru de ani ”
    Franco nu era dictator comunist – Spania a progresat enorm in timpul lui .
    Cat despre tara de origine a bolsevicilor , ghiciti ce fac bandele inarmate din Donbass ale cetatenilor rusi Strelkov ( ofiter GRU , nume fals ) si Baradai ( oficial sociolog , ” specialist in probleme inter-etnice ” , a doua profesie in FSB ) – recruteaza copii de 15 ani ! ” Andrei ” , 15 ani , are o formatiune militara si participa la misiuni , inarmat ! Toti barbatii valizi din Donetk tremura de frica ca vor fi recrutati de separatisti – pentru moment sunt scosi cu forta la sapat de transee …
    Putin traieste in 1941 , e marcat de literatura Marelui Razboi pentru Apararea Patriei , Tanara Garda , miscarea de partizani , populatia la fortificatii … Sunt sigur ca in mintea lui ucrainienii si vest-europenii sunt invadatorii germani . Omul e nebun .

  19. Petre Pandrea , autocenzurandu-se fireste – citatele sunt scrise de un cetatean al Republicii Populare Romine , poate de unul al Republicii Socialiste Romania , supravegheat saptamanal de organe si pe lista neagra pe viata putea da exemplul bolsevicilor rusi : ” sunt o minoritate politica , iau puterea cu ajutor strain – batalioane de marinari letoni – , asasinez deschis tot ce imi pare ostil , terorizez propriul popor dupa aceea , ii spal creierul , inventez dusmani sa-l tin in forma si raman la putere saptezeci si patru de ani ”
    Franco nu era dictator comunist – Spania a progresat enorm in timpul lui .
    Cat despre tara de origine a bolsevicilor , ghiciti ce fac bandele inarmate din Donbass ale cetatenilor rusi Strelkov ( ofiter GRU , nume fals ) si Baradai ( oficial sociolog , ” specialist in probleme inter-etnice ” , a doua profesie in FSB ) – recruteaza copii de 15 ani ! ” Andrei ” , 15 ani , are o formatiune militara si participa la misiuni , inarmat ! Toti barbatii valizi din Donetk tremura de frica ca vor fi recrutati de separatisti – pentru moment sunt scosi cu forta la sapat de transee …
    Putin traieste in 1941 , e marcat de literatura Marelui Razboi pentru Apararea Patriei , Tanara Garda , miscarea de partizani , populatia la fortificatii … Sunt sigur ca in mintea lui ucrainienii si vest-europenii sunt invadatorii germani . Omul e nebun .

  20. Trimiteti acest mesaj D-lui Adrian Nastase:
    Retrag cele spuse de mine pe blog si email, Nu sunt ticalos, Nu am vorbit cu nimeni, Votez candidatul PSD, Imi cer scuze ca v-am indus in eroare, Retrag cele spunse de mine ca sa descalcesc problema, Cooperez cum spuneti ca sa ajut la repararea problemei. Poate am fost prea euforic. Votez asa cum ziceti si va sustin.

  21. Trimiteti acest mesaj D-lui Adrian Nastase:
    Retrag cele spuse de mine pe blog si email, Nu sunt ticalos, Nu am vorbit cu nimeni, Votez candidatul PSD, Imi cer scuze ca v-am indus in eroare, Retrag cele spunse de mine ca sa descalcesc problema, Cooperez cum spuneti ca sa ajut la repararea problemei. Poate am fost prea euforic. Votez asa cum ziceti si va sustin.

  22. Trimiteti acest mesaj D-lui Adrian Nastase:
    Retrag cele spuse de mine pe blog si email, Nu sunt ticalos, Nu am vorbit cu nimeni, Votez candidatul PSD, Imi cer scuze ca v-am indus in eroare, Retrag cele spunse de mine ca sa descalcesc problema, Cooperez cum spuneti ca sa ajut la repararea problemei.Votez asa cum ziceti si va sustin.

  23. Trimiteti acest mesaj D-lui Adrian Nastase:
    Retrag cele spuse de mine pe blog si email, Nu sunt ticalos, Nu am vorbit cu nimeni, Votez candidatul PSD, Imi cer scuze ca v-am indus in eroare, Retrag cele spunse de mine ca sa descalcesc problema, Cooperez cum spuneti ca sa ajut la repararea problemei.Votez asa cum ziceti si va sustin.

  24. +2. Vin la putere cu ajutor străin, cu Tercio (arabi marocani), cu ambasada engleză (Mussolini), ucid opoziția și stau trei decenii la putere (Franco și Mussolini and Co.).+
    Ceva despre generalul Franco şi felul cum a învăţat din experienţa arabă medievală a diplomaţiei şi luptelor. În anul 825 AD insula Creta era pierdută, aproape cedată arabilor, fără o rezistenţă tenace şi bine organizată. Bănuind pentru Sicilia un destin similar, la anul 826 amiralul bizantin Euphemios, guvernatorul Siciliei, se revoltă împotriva lui Mihail al II-lea Amorianul, şi se proclamă împărat. Mai departe, este greu de urmărit proiectul amiralului Euphemios. Oricum, rezultatul final a fost dezastruos, deşi el nu ar fi trebuit să se întâmple. La acel timp exista un echilibru de putere şi un armistiţiu militar între imperiul bizantin şi califatul abbasid. Între imperiul bizantin şi califat existau chiar importante relaţii culturale. În plus, califatul abbasid renunţase practic la vreo campanie de cuceriri în Marea Mediterană, succesele arabilor de acolo fiind conduse numai de lideri locali. Euphemios face totuşi apel la emirul aghlabid din Nordul Africii ca să-l ajute pe planul acţiunii militare. Înţeleptul emir refuză să angreneze califatul într-un război general. Însă recurge la un subterfugiu: organizează o armată de voluntari din Ifriqiya, ce vor invada Sicilia în anul 827. ‚Metoda subterfugiului’, prin care poate fi evitată declararea războiului de jure, încurajând războiul de facto, va fi uzitată în cel de al doilea război mondial de generalul Franco, astfel că America şi Anglia nu au considerat Spania drept parte beligerantă, deşi trupe spaniole luptau efectiv împotriva Uniunii Sovietice ! La fel ca generalul Vespasian, şi generalul Franco a rezistat la toate încercările de adulare şi de creare a unui cult în jurul său. La fel ca Mustafa Gazi Kemal Atatürk, şi Franco era un ofiţer care se instruia în permanenţă prin lecturi şi reflecţii asupra domeniului pe care îl antama. Charles de Gaulle îl considera pe generalul Franco – cel atât de detestat de un geniu al diplomaţiei precum Nicolae Titulescu – drept cel mai mare om politic european al timpului său. Winston Churchill, care în cel de a doilea război mondial a trebuit să menajeze încăpăţânarea proverbială a lui Franco, scria în memorii cu intenţia declarată de a-l înnegri pe dictatorul spaniol în faţa opiniei publice ‘progresiste’ : „Franco era personajul cu ochelarii de cal. Nu era în stare să vadă în faţa ochilor lui decât obiectivul apărării intereselor spaniole.” Se pare că generalul Franco studiase bine arta luării deciziilor în regimurile medievale arabe din Africa de Nord. Este păcat că mareşalul Ion Antonescu nu s-a consultat cu generalul Franco înainte de a se fi hotărât să treacă Bugul; oricum, Marea Britanie a considerat România parte beligerantă abia după traversarea Bugului de către trupele româneşti. Pentru desăvârşită convingere, citiţi memoriile lui Winston Churchill! Doar ce se află la răsărit de Bug aparţine Rusiei, aşa se consemnează în documentele din Epoca Luminilor, care sunt considerate ‚baza de date’ pentru geopolitică. Din Epoca Luminilor vin şi drepturile noastre, ale României, în lumea modernă !

  25. Domnul Turturica , analistul TVR publice de duminica seara intre 2010-2012 , l-a descoperit pe Larry Watts dupa 4 ani .
    Dar ce a inteles domnul Turturica ?
    Ce spune Watts , ca Romania a fost tinta unei fenomenale campanii de mistificare , denigrare si dezinformare , la ordinul Moscovei , din anul 1961 pana in 1989 ( si astazi continua programul ) ?
    Nu , turturica intra intr-un delir ” ce prosti au fost conducatorii tarii ” , ” ce folos pentru cetatean ” , ” de ce Polonia si Cehoslovacia ne depaseau ? ” ( ii spun eu , Romania era in 1938 80 % rurala cu 3 hectare familia ) – chiar Watts ar face ochii mari citind derivele analistului …Watts spune una si Turturica vorbeste altceva .
    In alta ordine de idei , cine l-a auzit azi pe Isarescu ? ” Romania se va dezvolta , va iesi din enclave de bogatie si saracie cand o autostrada va trece Carpatii ” . Sa-i spun eu domnului Ponta ce stiu si copiii , UE are in Masterplanul sau , finantata de ea , autostrada Sibiu Pitesti , cea mai economica cale de trecere a Carpatilor ? Nu are decat sa-si biciuie armata de birocrati ( apropo de birocrati , Rus nu vrea sa trimita ordinul de plata pentru pista aeroportului Iasi la Bruxelles , tremura de frica pentru detalii tehnice de constructie ) si sa trimita la Bruxelles documentatia , in loc sa ne vanda vant cu nefinantata de guvernul roman Brasov Comarnic ….

  26. Tăcutul DNA iată că stie totuşi să vorbească şi fără logoped , ceea ce îmi spune mie că abcesul s-a rotunjit frumuşel şi calcă pe nişte nervi dezgoliţi, în mod săcâitor ; în locul DNA-ului , însă , aş fi tăcut misterios , aşa cum distinsa instituţie a făcut-o de atâtea ori … Asta deoarece , dacă urmăreşti comunicatul DNA , prin care ni se înşiră motivele pentru care a fost sancţionat disciplinar şi scos din sistem fostul expert Gheorghiu Dumitru ,cel cu dezvăluirile de ieri , nu se poate să nu vezi asemănarea cu motivele îndepărtării , cu câţiva ani în urmă , a unui alt procuror , pe numele lui Iacobescu Eugen – tot depăşirea atribuţiilor de serviciu , tot divulgarea către presă a unor informaţii , tot încălcarea confidenţialităţii lucrărilor …. Şi ce am aflat noi de curând ? Că procurorul Iacobescu , considerat nebun sau instabil de completul de la B1 TV ,omul pentru înfierarea căruia însăşi zeiţa Justiţiei s-a deranjat de la Bruxelles să SMS-ească nişte măscări în căsuţa poştală a lui Turcescu Robert , se dovedeşte după trei ani că a avut perfectă dreptate în tot ceea ce susţinea .
    Cu procurorul Iacobescu , scos din anchetă în plină percheziţie , abuzul a fost ,deci, posibil şi este demonstrat ; atunci de ce n-am crede că se poate şi cu expertul DNA Gheorghiu Dumitru ? De ce nu s-ar fi putut şi cu doamna Georgeta Gabriela Ghiţă , fostul adjunct al Procurorului General al României , aflată astăzi în închisoare pentru vina divulgării unor subiecte de examen , stabillită prin deducţii logico-juridice ( cum altfel ?) , din moment ce nu s-a putut proba în vreun fel infracţiunea ?
    Aş mai avea ceva de observat : cazul Voiculescu a împărţit nu neapărat societatea în ansamblu ci mai ales presa , în două tabere ; este însă imposibil să nu observi că tabăra care îl apără pe Voiculescu aduce argumente, mărturii şi probe , în timp ce cealaltă tabără învârte aceeaşi ciorbă lungă , cu câţiva morcovi zbârciţi plutind în ea ,în derivă… adică „turnătorul ”, „securistul ”, „grup infracţional organizat ”, „jefuirea avuţiei naţionale ”… generalităţi , macultură … NIMIC , mai pe scurt !
    Maestre Cristoiu , ce enormă nesimţire , măi dragă , să muşti matale mâna care te-a hrănit cu „papa bun ” până când stelele ţi-au scos-o în cale pe Udrea şi borcanul ei cu miere pentru uns editurile particulare aflate în colaps ! Citesc de mulţi ani Jurnalul Naţional şi-mi amintesc bine cum, deşi începusei deja să-l reevaluezi pe Băsescu Traian , cu mici plecăciuni şi cu hârjoneli adolescentine , in timp ce poziţia cotidianului la care scriai era cu totul diferită , nimeni nu ţi-a arătat uşa şi nu ţi-a bătut obrazul ; aşa că , o vreme , am suportat cu toţii paradoxul pupatului lui Băsescu într-un ziar profund ostil acestuia .
    Aşa a fost … Ai stat în acest şpagat ceva timp , încasându-ţi conştiincios salariul de la trustul celui despre care spui astăzi că este infractor , până când Udrea ţi-a bătut sfios la uşa editurii aflate în comă de gradul III , cu nişte comenzi rătăcite de pe la Minister şi te-ai ridicat pe vârfuri ca să-i poţi săruta degeţelele înmănuşate . Atât de jalnic , măi maestre !

  27. Domnule Nastase, am speranta ca, totusi, ati vazut interviul televizat recent dat de Traian Basescu. Daca nu, atunci nu ma indoiesc ca Basescu, din sadism, va va facilita vederea lui. Ruperea pactului de coabitare de catre Ponta este o frectie la un picior de lemn, iar dumneavoastra ati sustinut acest pact, care nu trebuia incheiat: comentatorii de aici care au protestat la incheierea lui au avut dreptate.

  28. “Au avut (USL – n.a.) 70% şi puteau să nu discute cu mine. Slavă Domnului. Pe lipsa de experienţă a lui Ponta am reuşit să semnez acel celebru pact de coabitare. …………………….„A fost un politican mai slab decât mine, am fost un negociator mai bun decât el.

    Bun sa zicem ca Ponta mai tanar, mai neerxperimenata (da totusi …) INSA ce ma enerveaza este ca Ponta este tiotusi jurist si cica profesor de drept. Si Nuztu l-a jucat la contitutie .. Cuma terminat Pontacu anu intai ?! A dapt exemenul al fara prezenta?!

    Acum geaba ca cica rupe el tractatu. A semnat ca presedintele are prioritate. Adica a preluat argumentatia scolii constitutionale ba’Secu: da sefu!!

  29. O noua controversa (2): Greseala lui Lenin si corectia chineza. Noul „totalitarism”

    Pentru neuitare si reflectie, repostez alte cateva idei necioplite (am scris bine, este o autoironie asumata), pentru viitoare dezvoltari teoretice (vezi link-ul)
    .
    O buna cunoastere a operei lui Lenin, care cred ca a tinut, in mare parte, de sarguinta de student si doctorand, nu o spun ironic, pentru ca toti din generatia noastra am trecut prin aceleasi etape formative. Astazi nu cred ca cineva din tanara generatie ar mai conspecta si fisa operele leniniste, cum faceam noi pe vremuri…

    Meritul lui Lenin, daca se poate spune asa, ar fi ca a aratat ca se poate iesi dintr-o ordine politica impusa, considerata eterna, doi, ca a adus Rusia (si Estul, in general) la un nivel de la care nu se mai poate da inapoi. Electrificarea si alfabetizarea au fost sarcini leniniste, pe langa fortarea dezvoltarii economice, care au lasat urme de nesters. Greseala, corectata de chinezi, in zilele noastre, a fost ca s-a distantat si izolat de capitalism, ori, este un lucru elementar, de-acum, nu poti invinge un adversar fara a-i folosi armele…

    Conceptul politologic de sistem si regim al Chinei este unul foarte interesant, care porneste de la filosofia imbratisarii dintre yin si yang, recte a unui sincretism intre capitalism si comunism, care exclude antagonismul si dezechilibrul, in favoarea armoniei si echilibrului, asa cum se realizeaza intre un barbat si o femeie, in cadrul familiei.
    Violenta revolutiei bolsevice seamana foarte mult cu cea a razboiului civil american, iar sustinerea extrem de activa a acesteia de catre o anumita minoritate etnica este apreciata de unii istorici ca izvorand mai degraba din credinta realizarii unui nou Canaan, decat din impartasirea utopiei ideologiei bolsevice.

    Probabil ca daca cel putin NEP-ul ar fi functionat sistemic, nu s-ar fi ajuns la dezechilibrele economice cunoscute. De asemenea, presupun ca daca Germania ar fi devenit rosie, al doilea razboi mondial nu ar fi avut loc. Pe de alta parte, cred ca termenul de totalitarism ar trebui regandit, natiunile ar trebui sa revina la controlul total asupra statelor lor, stiu, va fi foarte greu, pentru ca nicio “crima” nu ar fi mai mare pentru expansiunea capitalului strain (speculativ) decat sa i se tranteasca frontierele in nas…

    Tema pe care o propuneti este fascinanta, cu toate limitele care, inevitabil, izvorasc din partizanatul pe care-l presupune competitia dintre sisteme (va inteleg chiar si criticile ideologice), dar ar trebui sa profitam de dezbatere, sa aducem date noi in dosarul pe care v-ati propus sa-l deschideti.
    PS: Noul “totalitarism” va fi, totodata, solutia de aur la problema terorismului global.

    http://www.contributors.ro/global-europa/leninismul-un-bastard-al-primului-razboi-mondial-eseu-de-vladimir-tismaneanu-%c8%99i-marius-stan/

  30. Doar ca o reflectie personala:

    Am observat atacul hinduismului asupra crestinatatii.
    Acelasi lucru pe care-l vedeam in Occident cu mult timp in urma …se putea altfel…apare si in Romania.

    Pot sa va spun ca NU sunt un practicant de Yoga si nici nu-mi caut sufletul prin vechile cunostinte indiene…din care multe sunt de-a dreptul malefice…..

    Avem o credinta, cea ortodoxa, nu, sa stiti ca nu sunt unul dintre cei care fac zeci de cruci atunci cand trec pe langa o biserica ortodoxa, dar am in suflet credinta in Dumnezeu si ma inchin Lui.

    Care-i rostul acestui derapaj de la credinta parintilor nostri daca nu paganizarea noastra si a copiilor nostri…????

    Dragilor, daca doriti sa invatati cum sa ganditi corect si sanatos, practicati artele martiale, de la Kung Fu la….Aikido, deoarece oricum chiar si artele martiale japoneze tot de la…China se trag………

    Lasati deoparte desertaciunile lui Shiva si treceti la invataturile lui Confucius.
    Meditatia o poti face chiar ci cu ochii deschisi, rupandu-te efectiv de eu-l tau pamantean si calatorind cu gandul in timp si spatiu.

    Noi romanii nu avem nevoie de zei pagani, Il avem pe al nostru bun Dumnezeu.

    Nu va indepartati de credinta parintilor nostri si va fi bine.

  31. O întrebare în abordarea conceptuală ascendentă (bottom-up approach): „Te-ai prins la schemă?” O întrebare în abordarea conceptuală descendentă (top-down-approach): „Ai realizat inferenţa?” Dar amândouă întrebările sunt de fapt echivalente. Inferenţa este o chestie de cauzalitate demonstrativă. Silogismele sunt exemple clasice de inferenţe. O analiză literară este plină de inferenţe. “Analiza pe text” trebuie să fie încărcată de inferenţe dacă vrem să fie validă.

  32. Fragmentarium
    Spuneti, in principiu, corect:
    ,,natiunile ar trebui sa revina la controlul total asupra statelor lor, stiu, va fi foarte greu, pentru ca nicio “crima” nu ar fi mai mare pentru expansiunea capitalului strain (speculativ) decat sa i se tranteasca frontierele in nas…”
    COMENTEZ:
    Din pacate, este putin probabil ca acest proces sa se dezvolte pe cale pasnica. deoarece, capitalul international este ca un cancer metastatic….nimeni nu stie cat ,,tesut sanatos” ar trebui extirpat.
    Spre deosebire de comunism, un ideal utopic, cel putin pentru moment, capitalismul este infiltrat in cele mai mici unghere ale constiintei si personalitatii umane, deoarece, este ,,mana in mana ” cu instinctul ancenstral al omului si pornirea nativ-launtrica spre POSESIE. Da, principala caracteristica a omului se numeste LACOMIE. De aici, dorinta maladiva de A POSEDA. Orice; avere, persoane, putere, control. Egoul uman este predispus spre insularizare si auto-identificare cu reperul universal. Restul, DOAR RESTUL, este relativ. Biserica, partea ei nobila si adevarata, se opune din rasputeri, dar pare ca este pe punctul de a pierde razboiul cu metaforicul,,necurat.”
    Doar o criza majora, sau RESET GENERAL (similar potopului biblic) ar mai putea face ceva pentru viitorul speciei, ca esenta umana autentica.

  33. Cat despre cel care a dus si la noi pe cele mai inalte culmi ‘invataturile’ de mai sus, acesta incepe sa constate nedumerit ca dupa ce a fost demis de popor acum nici macar marea nu il mai primeste, desi incearca smechereste in fiecare an cu salupa…

  34. Marian Nicolae
    Sunt crestin ortodox, fara rezerve.
    Dar admit ca exista si alti ,,versanti” ce pot fi escaladati pe drumul sinuos si extrem de dificil spre ,,Everest”. Destinatia finala a tuturor religiilor, este ,,echilibrul universal”. Ce inseamna asta, ca intruchipare si reprezentare bine definita, nu stie nimeni cu precizie, domnule Marian Nicolae. (Z)

  35. George Ene : +După cum observă Simion Mehedinţi, opera lui Mihai Eminescu se relevă ca “unitatea de măsură a tuturor valorilor noastre ca naţiune” şi, în acelaşi timp, ca model de evaluare din perspectivă istorică a parcursului societăţii româneşti, inducând primatul ideilor de Patrie şi Datorie.+ Excerpt din cartea “Eminescu, securitatea şi siguranţa naţională a României”

  36. Bunul simt al romanilor l-a avertizat pe Ponta de greseala …..dar baiat educat si …sfatuit bine de prietenii lui Basescu a cedat si a gresit …si acum greseste cu lalaiala cu ungurii care-l vor trada pt orban….daca nu iese la atac ,hotarat si mistocar iar il ingroapa matrozul….inventeaza o minciuna,aresteaza un membru al familiei ,face ceva socant ….si nimeni nu-l va impiedica,Parlamentul de momai e ocupat sa chefuiasca si sa se plimbe ….niste neispraviti ,nepregatiti si lasi…

  37. „Istoria primului razboi mondial ” , autor John Keegan .
    Romania are dreptul la doua pagini intregi si un sfert .
    Citez : ” Antanta a promis Romaniei Transilvania , Bucovina si sudul Galitiei ” – de unde pana unde sudul Galitiei revendicat de Romania ? O minciuna .
    Dupa aceea ” Rusia nu vroia intrarea Romaniei , stiind ca valoarea ei militara era slaba si ca trebuia ea sa o apere dupa o asteptata infrangere . Generalul Alexeev , seful Stavka , se opunea intrarii Romaniei in razboi si n-a facut nimic sa o ajute . Romania a supra-estimat forta celor 23 de divizii ale ei , formate din tarani . Atacul concentric al Bulgariei , Turciei si al unui corp de Alpenkorps la sud si al lui Falkenhayn in Transilvania a dus la o infrangere zdrobitoare a Romaniei . Generalul Alexeev spunea – prin ocuparea Romaniei s-au dat nemtilor un milion de tone de cereale care ii vor tine pe front pana in 1918 ” .
    La sfarsit britanicul spune ” Romania a fost compensata prea generos la Tratatul de Pace , vazand dezastrul ei militar ” .
    Simpatic .
    Lucrarea este citita nu doar de publicul larg din Europa de Vest si SUA , dar si de diplomati , militari , universitari .
    Cand acestia nu stiu altceva , realizati ce efecte negative are lectura paragrafului despre Romania ?
    Englezul nu spune un cuvant despre faptul ca intrarea Romaniei in razboi a obligat Germania sa trimita o armata de la Verdun in Transilvania .
    Campania onorabila din 1917 a Romaniei este ignorata , totul se termina pentru istoricii occidentali la intrarea nemtilor in Bucuresti .
    Se uita ca mica Romanie a luptat singura 5 luni pe doua fronturi , contra 42 de divizii inamice in loc de 16 , cum se credea .
    Ca rusii nu au facut nimic pana cand nemtii nu au ajuns unde vroiau ei sa ajunga , pe Siret , cand si-au trimis milionul de soldati sa-i opreasca .
    Ca ofensiva franceza de la Galipoli nu a avut loc , lasandu-i pe bulgari liberi .

  38. Odată cu privatizarea ICA celebră prin inculparea lui Dan Voiculescu, s-au mai făcut alte 138 !
    Toate după aceleaşi proceduri, dar numai asta este luată în vizor.
    Pentru că aici apare duşmanul de moarte a lui Băsescu, dar şi, ATENŢIE !!
    Domnul Mencicopschi, duşmanul de moarte al produselor contrafăcute, a otrăvurilor pe care după excelenta şi curajoasa lui atitudine nu le mai cumpără nimeni şi zac pe rafturile supermarketurilor !
    Hienele străine, aliate cu coioţii autohtoni s-au unit să-l pedepsească !
    Dacă românii nu vor ştii să-şi apere acest adevărat erou naţional ( Mencicopschi), mai ales că se poate uşor observa că este complet nevinovat, îşi merită soarta 🙄 !

    Dar ca să înţelegem ce se întâmplă în România, mai întâi trebuie să înţelegem ce se întâmplă în lume :mrgreen: :

    „Istoria timpurilor noastre a fost atât de mult manipulată şi răsucită astfel încât noi nu trăim într-o lume reală. Vieţile noastre sunt miciuni. Trăim într-o lumea fantasmagorică, în care liderii politici făţarnici şi mincinoşi ne stăpânesc gândurile şi ne controlează percepţiile.

    Civilizaţia noastră este schizofrenică, iar dialogurile noastre sociale sunt, de cele mai multe ori, controlate de atotputernica mass-medie. Această mass-media a creat o cultură a nebuniei şi a morţii. Am lăsat psihopaţi periculoşi precum Dick Cheney, Donald Rumsfeld şi Benjamin Netanyahu să conducă ca nişte nebuni în loc să-i spânzurăm ca pe nişte criminali de război şi terorişti ai statului.

    Cred că Ron Paul a exprimat foarte poetic starea timpurilor noastre la House Floor pe 19 mai 2009 când a spus: “Ne-am rupt de realitate – suntem o naţiune bolnavă psihic. Ignoranţa cu o brumă de cunoaştere a înlocuit înţelepciunea.” Dr. Paul şi-a început discursul cu o sinceritate şi solemnitate chiar mai mari şi a spus: “Oare chiar totul este un vis urât, un coşmar? Imaginaţia mea îmi joacă feste sau ne-am pierdut minţile? Este suprarealist, este chiar de necrezut. Este o mare absurditate, o mare decepţie, o înşelătorie de proporţii monumentale bazată pe idei ilogice şi al căror timp nu ar fi trebuit să sosească niciodată; simplitatea este distorsionată şi încâlcită în mod grotesc; nebunia s-a dat drept logică; planuri grandioase construite pe minciună, bazate pe moralitatea unor Ponzi şi Madoff; răul descris ca virtute, ignoranţa s-a transformat în înţelepciune; distrugere şi sărăcie în numele umanismului; violenţa a devenit unealta schimbării; războaiele preventive sunt folosite ca o cale spre pace”.

    Singura cale de ieşire din această nebunie este prin adevăr, transparenţă şi înţelegere. Trebuie să ne întrebăm pe noi înşine cum am ajuns aici şi să cerem răspunsuri de la proiectanţii monstruoşi ale acestor planuri mondiale care duc lumea noastră la limita dezastrului.

    Cele cinci fapte care sunt reliefate mai jos pot să ne ajute să scăpăm mental din ficţiunile bolnăvicioase ale istoriei, să ne recâştigăm claritatea şi să revenim la realitate.

    1. Israel a lansat mişcarea radicală Hamas în Palestina în anii ‘70 drept “contra-balanţă la PLO (Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei)” – potrivit lui Tony Cordesman, analist pentru Orientul Mijlociu la Centrul pentru Studii Strategice, care este citat în articolul lui Richard Sale din iunie 2002 pentru United Press Internaţional, numit “Istoria Hamas legată de Israel”.

    Sale citează deasemenea un înalt ofiţer din CIA care a spus că ajutorul dat de Israel organizaţiei Hamas a fost “o încercare directă de a împărţi şi dizolva sprijinul pentru PLO care este o organizaţie puternică, seculară, prin folosirea unei alternative religioase concurenţiale.”

    Israel a finanţat Hamas atât din motive strategice, cât şi politice. Beneficiul cel mai evident îl reprezintă reputaţia şi încrederea internaţionale. Un duşman radical şi intransigent însărcinat cu politicile Palestinei le permite liderilor duri ai Israelului să-şi manipuleze oamenii şi lumea fără ca ei să apară în postura de băieţi rău.

    Există o logică de netăgăduit în spatele sprijinului îndelungat pe care Israelul îl acordă fundamentaliştilor islamişti. Este o mişcare nebunească să-ţi creezi propriul monstru atunci când doreşti pace. Dar dacă doreşti război şi ai uneltele necesare să ucizi monstrul, de ce să nu-l creezi?

    Numeroşi experţi pe problemele Orientului Mijlociu, oficiali ai serviciilor secrete, jurnalişti şi intelectuali au atras atenţia asupra faptului nebunesc prin care serviciile secrete israeliene şi cele vestice au finanţat mişcarea Jihad pentru a împiedica lideri seculari, moderaţi şi naţionalişti să devină dominanţi în regiune. În februarie, când protestele din Orientul Mijlociu au început să izbucnească, Noam Chomsky a scris:

    “Ameninţarea generală a fost întotdeauna independenţa. În lumea arabă, Statele Unite şi aliaţii săi au sprijinit permanent islamiştii radicali, câteodată pentru a preveni ameninţarea naţionalismul secular. În multe privinţe, islamismul este sora ciudată a sionismului. Amândouă sunt putrede în interior şi vor primi un verdict aspru din partea istoriei”.

    2. Răsturnarea primului-ministru al Iranului ales democratic, Mohammed Mosaddeq, de către CIA şi MI6 a fost asistată de către liderul fundamentalist islamist al Iranului în acea perioadă, Abol-Ghasem Kashani care a fost mentorul viitorului lider al Iranului, Ruhollah Khomeini. Perfizii mola[2] ai Iranului au uitat intenţionat faptul că ei au colaborat cu CIA şi MI6 şi că l-au înjunghiat pe liderul popular al Iranului în 1953. Unul dintre grupurile islamiste care au fost implicate, denumit Fadaian Islam, era un cunoscut grup terorist care a fost responsabil de multe crime şi tentative de asasinat eşuate, implicat inclusiv într-un atentat asupra vieţii lui Mosaddeq.

    Citiţi articolul “Why Iranian Mullahs helped the US install the Shah and then turned against him?” (De ce mola iranieni au ajutat Statele Unite să-l pună la putere pe Şah iar apoi s-au întors împotriva lui?) scris de Masoud Kazemzadeh, profesor asociat de Ştiinţe Politice la Universitatea de Stat “Sam Houston” din Texas.

    3. Statele Unite i-au finanţat pe mujahedinii afgani pentru a atrage Uniunea Sovietică în Afganistan cu scopul de a o învinge. Acest fapt în sine nu este neplăcut – este istoria oficială a politicii de putere şi o mişcare deşteaptă făcută de către imperiul SUA. Însă imperiul SUA nu a renunţat la sprijinul pe care-l acordă gherilelor musulmane teroriste nici după căderea Uniunii Sovietice. De fapt, SUA au continuat instruirea şi finanţarea fundamentaliştilor islamişti şi în anii ’90 pentru a crea un nou inamic străin care să-i sperie pe americani şi să justifice bugetul militar colosal.

    Este un fapt istoric de necontestat că Osama Bin Laden este o creaţie a CIA. La fel este şi liderul islamic fundamentalist Anwar Al Awlaki, care a fost invitat la Pentagon să ia masa şi să bea un ceai, după atacurile din 11 septembrie.

    De ce au fost Pentagonul şi CIA atât de prietenoşi cu cei mai aprigi duşmani ai lor – Osama Bin Laden şi Anwar al Awlaki? Singurul răspuns logic este că, de fapt, ei nu au fost niciodată duşmani. CIA i-a crescut pe aceşti băieţi în spatele scenelor, dar i-a creat drept false personalităţi istorice şi le-a spus să pornească un Jihad violent împotriva Vestului pentru a justifica cucerirea ilegală a Orientului Mijlociu de către Pentagon şi Israel.

    4. Nu există un grup islamist radical numit Al-Qaeda care este hotărât să distrugă America şi civilizaţia occidentală. Acesta este un mare mit care a fost creat în mod voit de către guvernele din umbră din America, Israel şi Marea Britanie.

    Al-Qaeda nu există aşa cum a susţine mass-media. În limba arabă, Al-Qaeda înseamnă “bază”, aceeaşi bază cu cea a fraierilor musulmani ai CIA şi ai altor servicii secrete occidentale folosiţi sub acoperire atât în atacuri teroriste împotriva cetaţenilor occidentali – aşa cum au fost atacurile din 11 septembrie şi 7 iulie – cât şi în atacuri împotriva naţiunilor din Orientul Mijlociu care se opun dominaţiei Vestice.

    Haideţi să reformulez. Imaginaţi-vă că exista un mare cort cu numeroase centre de recrutare în interior care are mese cu pliante şi anunţuri pe care se pot citi: “Angajăm terorişti Jihad. Înscrieri aici.” În acel cort, cele mai mari grupuri de recrutare care caută terorişti Jihad nu sunt Fraţii Musulmani sau Republica Islamică a Iranului, ci MI6, CIA, Mossad şi Spionajul Saudit.

    Cu alte cuvinte, agenţiile de spionaj vestice au acaparat piaţa comerţului cu terorism. Aceste agenţii deţin cele mai faimoase personaje, cum ar fi Bin Laden, Anwar al Awlaki, dar şi mulţi alţii care nu sunt faimoşi, dar care deţin multă putere şi prestigiu printre musulmanii creduli care urmează cuvântul Jihad-ului.

    Islamul radical este o marcă globală, iar specialiştii de marketing din spatele acestei mărcii globale lucrează la cele mai înalte niveluri în Mossad, CIA şi MI6.

    Pentru mai multe informaţii asupra acestui subiect, citiţi următoarele articole: “11 Reasons Why The Threat From Al-Qaeda is Not Real,” (11 motive pentru care ameninţarea Al-Qaeda nu este reală) şi “Al-Qaeda 100% Pentagon Run” (Al-Qaeda condusă 100% de Pentagon).

    5. Atacurile din 11 septembrie, care sunt văzute drept cea mai mare victorie militară şi propagandistică a islamului radical asupra vestului, au fost organizate de guvernele din umbră de la Washington şi Tel Aviv. Acesta este un fapt istoric, sprijinit pe dovezi stiinţifice, şi nu o teorie nebunească a conspiraţiei.

    Oricât ar vrea Al-Qaeda să pretindă că ea a fost în spatele atacurilor din 11 septembrie (şi nu o bandă trădătoare din Washington), este absurd să aibă astfel de pretenţii în pofida tuturor dovezilor şi faptelor. Repudierea Al-Qaeda de către preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, în discursul său de la Naţiunile Unite în care a învinovăţit Washington-ul pentru 11 septembrie, este caraghioasă.

    Este evident că CIA direcţionează şi controlează revista online a Al-Qaeda “Inspire” şi că Al-Qaeda nu este nimic mai mult decât un grup mass-media de faţadă care acţionează ca un braţ de propagandă pentru guvernul SUA

  39. Ă? Î! Ă â?!?!!?????

    Se bat neti cu germanii ?!

    Autorităţile vor să alunge ultimii protestatari de pe Maidan
    Ciocniri violente în centrul Kievului

    Situație tensionată în Kiev, după ce autoritățile au încercat să curățe carosabilul de pe Maidan. Rebelii au început să protesteze, au ars anvelope, au început să ridice baricade și să se pregătească „cocktail-uri Molotov”, notează UNIMEDIA.

    Rebelii aia care cica e provest antirusi si ce mai vreti voi.
    Guvernul “lor” …
    Maidanu lor

    Sursa : http://www.cotidianul.ro/ciocniri-violente-in-centrul-kievului-244792/

  40. De necrezut , dar doamna EBA , pe o reţea de socializare , îşi exersează musculatura la capitolul „Ce este ironia şi cu ce se mănâncă ea ? ”. Convinsă că nu este mare scofală să faci „un spirit de glumă ” în arşiţa verii , doamna EBA găseşte de cuviinţă să-i atace pe Victor şi pe Viorel , la salariul considerat nesimţit al soţiei dumnealor . Ia te uită ! a stat ea , săraca , să înmulţească şi să împartă , să scoată radical şi să deseneze integrame , ca să constate câte pensii încap într-un salariu neruşinat de europarlamentar şi i-au ieşit 100 !
    Înţelegem de aici că anul trecut , când şi dânsa activa neabătut în Parlamentul European şi asuda din greu descifrând nişte oi negre pe câmpuri albe , duşmănoase şi aproape imposibil de tradus ,precum scrierea cuneiformă , avea un salariu decent , în care intrau doar vreo două –trei pensii , dar mititele ! nu ca doamna Daciana , care înghite pe nemestecate 100 de pensii medii ale truditorilor din comuna Nana ! Mamă , ce-a mai crescut salariul faţă de anul trecut în Parlamentul European ! Mai să-i pară rău şi EBEI că a încărcat în basculantă şi a dus la groapa de gunoi cele 140 000 de semnături ( încă o dată , felicitările mele pentru inteligenţă tuturor naivilor care i-au dat semnături ) îndosariate şi împachetate , cu care s-a fotografiat , ca să moară de ciudă Mircea Diaconu !
    Doamnă EBA , pentru ironie , dragă , e nevoie , de cele mai multe ori , şi de un pic de raţiune , şi de-un dram de umor , şi de-un strop de fantezie ; adică de niste circumvoluţiuni în plus în zona protejată de cutia craniană ( pentru informare , cutia craniană este chestia aia rotunjită pe care îţi stă frumosul breton) .
    Şi mai este nevoie să te prinzi când îţi dai singură cu firma-n cap , deoarece e sigur că oamenii ăia care ” nu vor să vorbesc cu tine ” vor observa şi iar te faci de poveste în cartier !

  41. @Centru spune : „Ca ofensiva de la Galipoli nu a avut loc”
    În realitate, ofensiva de la a Gallipoli a avut loc, dar a fost blocată cu succes de ofiţerul Gazi Mustafa Kemal. În primul război mondial, jucând bizar de mult pe frontul otoman, Winston Churchill s-a lăsat furat de inspiraţia glorioasă că ar fi posibil să folosească modelul succesului debarcării veneţiene la Gallipoli, în beneficiul imperiului britanic.Turcia se raliase Puterilor Centrale chiar din anul 1914. Forţele Antantei considerau această ţară inamică a fi punctul slab, care putea fi atacat uşor. Deschizându -se un culoar din Gallipoli în Cadrilater, forţându -se alianţa cu o Românie până atunci reticentă să intre în război. Mă rog, aceasta este o interpretare. Alt înţeles dădea însă Petre Carp, politicianul ieşean, acelei acţiuni militare: anume că Anglia şi Rusia vor şterge împreună Romania Neoacquistica de pe chipul pământului. Din fericire pentru neamul nostru, Winston Churchill nu a fost un al doilea Amedeo de Savoia. Corpul expediţionar al imperiului britanic (englezi, australieni, neo-zeelandezi) s-a întâlnit cu iadul la Gallipoli, în anul 1915. Fizicianul englez Moseley, în vîrstă de 27 de ani, era ucis de un glonţ turcesc pe data de 10 august 1915. El ar fi primit în mod sigur premiul Nobel pentru tot ceea ce realizase până atunci. Moseley lucrase la Universitatea din Manchester sub conducerea profesorului Ernest Rutherford (1871-1937), colaborase de asemenea cu fizicianul Charles Darwin Galton (1887–1962). După uciderea lui Moseley pe câmpul de luptă, guvernul britanic hotărăşte să oprească trimiterea oamenilor de ştiinţă pe front. Francezii nu vor proceda la fel. Comunitatea lor ştiinţifică va suferi o hecatombă în primul război mondial, similară decimării ‘dăscălimii române’. După război, stilul intelectual francez se schimbă foarte mult, pentru a crea o nouă comunitate de cognoscenti. De exemplu matematicienii francezi vor inventa un personaj virtual, un fel de geniu policefal chemat Nicolas Bourbaki, ce folosea teoria mulţimilor cantoriene pentru externalizarea cunoaşterii. Străpungerea pe uscat din Dardanele în Dobrogea s-a dovedit a fi fost imposibilă la 1915, spre deosebire de ceea ce se întâmplase la anul de graţie 1366. La Gallipoli, în anul 1915, decidentul militar suprem din partea Puterilor Centrale era un general german, absent în momentul debarcării surpriză a forţelor Antantei. Trupele prezente erau cele turceşti, conduse de un colonel, care va fonda ulterior statul turcesc laic modern. Motiv pentru care va fi cunoscut sub numele Gazi Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938). Când eram copil, tata mi-a dat să citesc un volum mare, pe româneşte ! despre Atatürk. Două lucruri am înţeles din acea carte. În primul rând, anume ce însemna la 1938 „România Mare”. În seria de fotografii de la funeraliile preşedintelui Atatürk, apărea extrem de impresionantă şi onorantă prezenţa unui echipaj din Marina Regală Română. Faptul biografic că la şcoala militară cadetul Gazi Mustafa dovedea un talent remarcabil la matematici, pentru care a fost supranumit Kemal, însemnând Perfecţiunea, nu m-a impresionat. Dar detaliul aparent insignifiant al vieţii sale de tînăr ofiţer, anume că reflecta îndelung (exact în spiritul contemplării sufite), asupra cărţilor de ideologie primară pe care le citea, mi-a ghidat înclinaţia ontică a lecturilor. Repet, textul cărţii despre Kemal Atatürk era scris de un autor român din perioada interbelică. Şi remarca autorului nostru era totalmente în spiritul ideologiei primare. Pentru că „L’expérience du monde ne se compose pas du nombre de choses qu’on a vues, mais du nombre de choses sur lesquelles on a réfléchi.” (Jean-Baptiste Say, în Petit volume contenant quelques aperçus des hommes et de la société, p.1, Deterville, 1817) La Gallipoli, colonelul Mustafa Kemal îşi arată personalitatea de excepţie: cumpăneşte corect lucrurile când ordinul cazon superior nu venea, şi ia decizia corectă. Or, lucrul acesta nu a fost fructul pur al hazardului. Prea puţin se ştie la noi, că după războiul ruso-turc din 1877-1878, Osman Pasha a fost în mai multe rânduri, şi pe o lungă durată de timp, ministrul de război al imperiului otoman. În această calitate, reorganizează şcolile militare, şi organizează asigurarea liniştii interne a imensei împărăţii a sultanilor. De exemplu, întregul teritoriu acoperit de Irakul actual era menţinut în stare de linişte numai cu 400 de soldaţi ! Explicaţia ? Sufismul comun, ca factor de coeziune. Iar în şcolile militare, ministrul Osman Pasha depăşeşte principiul iezuit al formării de caractere, punând accentul pe formarea personalităţii. Şcolile militare au fost ‘rezerva de cadre’ pentru organizaţia “Tinerii Turci”, constituită iniţial exclusiv din cadeţi.

  42. @andrada spune : „Parlamentul de momâi e ocupat să chefuiască şi să se plimbe ….nişte neisprăviţi, nepregătiţi şi laşi…“
    Perfectă caracterizarea !

Lasă un răspuns