„Schimbarea în bine a României”

În mai multe discursuri, Cătălin Predoiu, fost independent, fost liberal, actual membru al Marelui PNL, candidat al PDL pentru prezidențiale, a pus proiectul său pentru Cotroceni sub sloganul „Schimbarea în bine a României”.

Fără a face prea multe comentarii, i-aș atrage atenția că plagiază un slogan al FDSN. Pentru bibliografie, menționez documentul adoptat la Conferința Națională a FDSN din 9-10 iulie 1993, intitulat „Cum să realizăm schimbarea în bine”. (vezi Adrian Năstase, Ideea politică a schimbării. Discursuri politice, București, 1996, p.25-57)

64 de gânduri despre “„Schimbarea în bine a României”

  1. Schimbarea Romaniei in bine..???? Este un concept,care trebuie ar trebui sa se bazeze pe 7 ani de acasa,dragoste de tara si un bun gospodar..fara acestea profilul prezidentiabilului ..este fara continut….

  2. Centru
    Cand o fiinta umana se confrunta cu ceva, sau cineva, peste puterile sale de intelegere, il poate percepe oricum, chiar si ca un monstru.
    (Z)
    Eu spuneam cu totul altceva, dar imi dau seama ca imi pierd timpul.
    Noroc ca acest blog este onorat de oameni luminati, ca George Ban, Luminita Arhire si, nu in ultimul rand, blogideologic, chiar daca, uneori, pare agasant de rupt de realitate. Dar, intotdeauna are ceva de comunicat, timp sa fie, pentru analiza si intelegere.
    (Z)
    Oricum, stimabile, cazul dumitale, este, dupa parerea mea, emblematic. Arata cat de profund si grav ai fost abuzat in perioada comunista si/sau in tinerete/copilarie. Lasa sechele pe viata.

  3. @Zev – tu nu ai crescut in comunism , ca si mine si toti ceilalti de pe blog , ca toti cei nascuti intre 1937 si 1989 ? Nu sunt socotit ” luminat ” de cei ce incearca sa justifice expansionismul rusesc , dar asta nu ma impiedica sa dorm noaptea . Poate cand Gozilla moscovita isi va trimite parasutistii de la Ulianovsk la noi in misiuni de comando , in civil sau in uniforme verzi , nu voi dormi noaptea . Am poate ” obsesii ” dar le am pentru ca vreau binele tarii , aceste obsesii . Cu o retea de transporturi decenta ( rutiera , feroviara , aeriana ) Romania s-ar schimba radical in bine . Tineri nascuti dupa 89 nu avem pe aici .

  4. Vsile
    Nu este vorba de o litera sau doua, in plus sau in minus, ci de un anume stil de a-ti formula ideile, dezlanat si greu inteligibil. Faci prea mult efort ca sa persiflezi si sa jignesti de-a dreptul, sau mascat, interlocutorul, nu sa spui ceva anume si nu aduci niciun argument care sa-ti sustina eruditia, coerenta si limpezimea expozeului. Practic, textele dumitale mustesc de venin vetust, dezgust de viata si neincredere in viitor si in oameni., de ca si cum, ai fi incheiat socotelile cu viata (in aceasta forma n,r,) Daca ar trai, Bibliotecarul ti-ar spune ca este simptomul,,chemarii” inaintasilor, dar eu refuz sa cred, inca, asta. (Z)

  5. @ ZeV, august 3, 2014 la 6:19 pm

    Eu cred ca m-am exprimat destul de clar in romana:

    Mama Rusie a facut cateva mici aplicatii in Marea Baltica cu cateva ogive nucleare imbarcate pe navele sale, tocmai pentru a ranforsa Status Quo-ul care exista de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, un Status Quo impus de catre Stalin insusi.

    Anume Transilvania sau Ardealul RAMANE in Romania, nici pe departe faptul ca Mama Rusie sa ne…ameninte saracia, nevoile si neamul…..

    Daca este vorba sa rastalmacim spusele altora pot sa practic si eu acest sport pentru a baga in ceata completa pe oricine ar citi un rand de pe blogul gazdei noastre.

    Nu acesta este interesul meu, ci acela de a arata lucrurile asa cum sunt.

    Daca mai aveti si alte nelamuriri, va raman la dispozitie ca si pana acum, atata timp cat nu practicati atacul la persoana pentru a ascunde alte lucruri mult mai complicate……….si mai grave.

  6. @ Centru, august 4, 2014 la 12:44 pm

    Va citez:

    „@Zev – de fapt marina rusa cu munitie nucleara in Baltica sa arate UE ca nu glumeste cu Romania nu vine de la tine , vine de la un caz mult mai grav , Marian Nicolae . Patologie pura , caz de studiu pentru studenti .”

    Ce sa fac acum sa ma simt magulit sau…ciugulit vazand cum imi sunt rastalmacite vorbele…????

    Iar in privinta restului de…”cufureala intelectuala” care va apartine….:

    „Godzilla Rusia poate imprastia foc unde vrea , daca este suparata ? Adevarat ca Putin se apropie enorm de Hitler – acelasi discurs cu minoritatea rusa ( in Polonia si Cehia in 1938 cea germana ) oprimata , punerea in discutie a frontierelor ( citez din tarul Putin ” in secolul 19 Odessa , Donetk si Lugansk nu erau ale Ucrainei , din anii 1920 sunt ale Ucrainei , nimeni nu stie de ce ” ) , atacarea vecinului prin unitati de comando mascate , fara semne – ” omuletii verzi ” muti din Crimeea = grupele SS in uniforme poloneze care au simulat la 1 septembrie 1939 ca ataca Germania .
    Daca nimeni nu intervine , Godzilla va imprastia moarte pentru ca e suparata la scara industriala .?”

    Ce sa mai comentez…?

    Daca ati fi fost in pozitia domnului presedinte Vladimir Putin ati fi reactionat la fel vazand cum va este pusa in pericol tara.

    Sau poate ca nu…daca faceti parte dintre cei fara de tara…..

  7. @Nicolae – tara ” domnului presedinte Vladimir Putin ” este Rusia . ” Domnul presedinte Putin” nu are de ce sa se amestece grosolan in afacerile unui stat strain , Ucraina .

  8. @ Centru, august 6, 2014 la 4:15 pm

    Imi cer scuze stimate domn, dar…tot nu v-am retinut numele….

    Adevarat ii ca sunt cam fudul de urechi, dar va rog sa va mai spuneti numele odata…ca n-am auzit prima data cand l-ati rostit……

    Daca doriti atac la persoana sa stiti ca va pot indeplini cele mai uimitoare dorinte in materie……

    PS. Ucraina A FOST CREATA de catre Mama Rusie, asa ca nu vad care-i rostul discutiei despre…..URSS, Federatia Rusa…sau despre ce vorbeati, ca nu am retinut….?

  9. @ Centru, august 7, 2014 la 5:41 pm

    Nu stimate domn, nu-mi sta in caracter.
    In marea majoritate a timpului prefer sa fac la fel ca masonii….prevad ceea ce se va intampla…chiar daca nu slujim la acelasi stapan…….

    Va reamintesc ca dumneavoastra m-ati atacat primul, gratuit cu trimitere la…Spitalul de Psihiatrie…….si…caz de studiu pentru studenti…????

    As fi totusi interesat cine se ascunde in spatele acestui Centru care mie imi pare mai degraba un Extrem Dreapta…….

    Dumneavoastra ce spuneti ????

  10. @Nicolae – nu vreau sa va jignesc .
    Imi displace profund agresivitatea medievala a ofiterului KGB de rang inferior ( la Dresda era un pusnic de capitan sau maior ) Putin . Chiar pentru ca nu are cultura si capacitatea de intelegere a unui ofiter Superior de informatii se arunca in astfel de conflicte inutile .

  11. @ centru, august 9, 2014 la 12:05 pm

    Stimate domn, dar cine a spus ca relatia dintre noi ar ti una conflictuala…?

    Doamne fereste, eu credeam ca avem o discutei civilizata, poate putin in contradictoriu, dar sa stiti ca este bine sa ai un adversar care sa-ti tina spiritul treaz si dornta de combat apriga.

    Nu am inteles aluzia dumneavoastra despre agresivitatea medievala mi se pare, urmata de KGB si capacitatea unui Ofiter Superiror de Informatii…?

    Puteti „largi” un pic subiectul va rog ?
    Devine chiar interesanta discutia noastra.

    PS. Numai va rog sa nu incepeti sa-mi povestiti despre…Savarsirea Troiei…deoare se intampla sa cunosc atat caderea primei Troie cat si a…celeilalte in care traim noi romanii…….in acest moment.

    Va rog chiar, nu fiti timid.

  12. @ centru, august 9, 2014 la 12:05 pm

    Aveti o nevoie patologica de a face rau de a jigni gratuit persoane care nu v-au facut NICIODATA nimic.

    Care-i de fapt problema dumneavoastra ???
    Sa stiti ca exista spitale specializate care va pot ajuta.

    Va spun acest lucru fara pic de mailitiozitate.

Lasă un răspuns