Eliberare sub supraveghere

Miercuri, judecătorii de la Judecătoria sectorului 4 au decis să accepte recomandarea Comisiei de la Jilava privitoare la liberarea mea condiționată, respingând obiecțiile DNA. Este adevărat însă că procurorii au anunțat imediat că vor contesta această decizie, așa încât procedurile vor continua. Nu vreu să comentez mai mult. Ceea ce am avut de spus, am spus în sala de judecată.

După amiază, la Jilava, în sala de grefă, am văzut o broscuță de 2-3 cm care se rătăcise pe acolo. Am luat-o cu mine în celulă și ne-am uitat împreună la un meci de fotbal. Apoi, am prins câteva muște și am hrănit-o. A doua zi de dimineață, după ce i-am dat din nou de mâncare, am organizat un referendum în secție și am hotărât să o eliberăm sub supraveghere, în peticul de grădină din curtea de plimbare.

Până acum n-a declarat nimeni recurs.

37 de gânduri despre “Eliberare sub supraveghere

  1. Deoarece CTP-ul este Crucişătorul , Carpatul si Danubiul presei româneşti , deoarece el gândeşte mai mult decât gândea şi scrie mai puţin decât scria , observăm cum compunerile sale sunt din ce în ce mai sintetice , tinzând să atingă în curând esenţa pură . Indiferent însă cât de rare și cât de condensate din punct de vedere calitativ ar fi opiniile sale despre orice , o preocupare constantă pentru CTP în ultimii ani este situaţia juridică a lui Adrian Năstase , confortul revoltător din penitenciarul în care acesta a fost sau este temporar cazat , costumele elegante ale domniei-sale şi mapele de la subraţ la prezentările în instanță , şi , mai nou ,schimbarea de „LOOK”, combinată cu o înţepătură în inima de gazetar , cu privire la recenta hotărâre a instanţei pentru eliberarea condiţionată a fostului premier, pe care însă ,din deontologie înnăscută , nu o poate comenta .
    Fiind un înțelept solitar , care se priveşte în oglindă şi gândeşte „Doamne , cât sunt de inteligent ! ”, CTP îşi imaginează că opinia publică este proastă ; astfel definită , opinia publică , în ipoteza Crucisătorului , interpretează eliberarea condiţionată ” ca un fel de achitare a lui Năstase, ca un fel de dezvinovăţire” (!!!!) . De ce-ar interpreta opinia publică recenta pronunţare a instanţei ca pe o achitare , când condiţiile eliberării condiţionate sunt perfect definite în lege și nu au nici în clin nici în mânecă de fapt cu achitarea , nu ne explică CTP –ul , dar , printre rânduri , interpretarea este aceeaşi : eu sunt deştept şi înţeleg diferenţa , vulgul e prost şi nu si-o explică ! .
    Şi mai luaţi de-aici şi alte panseuri : „Sentinţa de astăzi va fi folosită de Adrian Năstase pentru a-şi consolida imaginea de nevinovat şi, în acelaşi timp, de victimă politică. Este miza cea mai importantă pentru Năstase în acest moment. Cheia de imagine pentru situaţia şi atitudinea domnului Năstase acum este barba de înţelept, de patriarh pe care şi-a lăsat-o. Va continua să se prezinte cu obstinaţie drept o victimă politică şi urmăreşte ca, peste ani, această imagine să rămână. Nu are mare importanţă acum dacă rămâne în penitenciar sau merge acasă. E o diferenţă, dar nu e esenţială.”
    Păi , dacă diferenţa dintre “înăuntru ” şi “ afară ” nu este esenţială, dacă ”acasă ” sau în ”penitenciar ”nu are mare importanță , mă gândesc că CTP ar putea să schimbe oricând locul cu domnul Adrian Năstase ; şi ar putea să-şi lase și o frumoasă barbă de patriarh , deoarece înţeleg că abia aceasta este o opțiune cu adevarat fundamentală şi filozofică !

  2. Nu înţeleg de ce un asemenea comentariu nu poate apărea pe acest blog ?
    S-a observat deja că Germania se îndreptă, încet dar sigur, spre o politică externă independentă, asta însemnând două lucruri: pe de-o parte, o autonomizare pe dimensiunea euroatlantică (scandalurile de spionaj care au afectat recent relaţia în ultima vreme par să fie pretextul, nu textul răcirii relaţiei bilaterale) şi, în al doilea rând, gestionarea Estului în relaţia cu Moscova.

    Apariţia unor noi jucători de forţă pe scena internaţională:

    http://adevarul.ro/international/europa/exclusiv-dan-dungaciu-miza-crizei-ucraina-statutul-sua-regiune-germania-rusia-pregatite-administreze-estul-europei-1_53cbeb180d133766a898d2f6/index.html

  3. Nu pot sa spun decat ca este atat de trist, cand oameni utili semenilor si care au facut atat de mult pentru Romania, sunt obligati sa indure nedreptati strigatoare la cer. D-zeu sa va fie aproape, si sa va ajute in lupta nedreapta pe care o duceti!

  4. Nici broasca nu era un Fat Frumos transformat in broasca de Traian si nici dumneavoastra nu erati Ileana Cosanzeana!

  5. O parabola tare sensibila… unii v-ar putea intreba a cui broscuta sunteti, cine se joaca astfel cu Dvs., altii ar aminti ca si pana atunci broasca prindea muste si deci nu i-ati facut nici un bine, altii ca broasca v-a scapat deja de cateva muste in sala aia de unde ati luat-o si deci si-a adus o contributie benevola si cand colo, ce sa vezi, in loc de recunostinta a primit captivitate, altii ar intreba daca alaturi de delfini si broastele au capatat cetatenie si deci drepturi, iar cei mai adanci s-ar intreba ce sunt broastele si ce vor ele…

    Mai interesant este insa aspectul incluziunii, adica broasca aia credea ca traia liber intr-o sala, dar sala apartine unei sectii, sectia unui penitenciar, acesta unui sistem, al unei tari, dintr-o Uniune a unei planete izolata in spatiu… Nicicand nu avem libertate, decat in masura in care credem ca o avem. In realitate suntem extrem de captivi, ca si broscuta, intr-o multitudine de sisteme, spatii si concepte… deci gresim crezand in libertate dar asta-i norocul nostru, daca am intelege realitatea ne-am pune streangul singuri…

    Mai trista este insa concluzia, cu cat societatea se dezvolta, evolueaza, cu atat mai captivi ii sunt membrii…

    Si inca ceva, se poate castiga o cruciada impotriva „libertatii” asteia? Va rog sa observati ca aceasta ar fi, implicit, una anti-sistem! Deci dezordine? Barba si dezordine? Numai ca eu glumesc… dar ceilalti?

    V-am rugat cu mult timp in urma sa lasati lucrurile sa curga de la sine, fara declaratii, nu m-ati ascultat si iata, unii spun ca reeducarea Dvs nu se vede si au motiv de recurs…

  6. Va doresc multa sanatate , putere si mult noroc ! Aveti un deosebit simt al umorului …

    Cu respect , Adrian B.

  7. „Până acum n-a declarat nimeni recurs”
    Pai se poate face recurs la referendum?
    Daca da, mai avem o sansa cu demiterea lui Basescu, pentru ca acum stim ca suntem mai putini votanti conform datelor INS si deci sa atins cvorumul in 2012.

  8. DOMNULE ADRIAN NĂSTASE , LĂSATI BROSCUŢA IN LEBERTATE SPUNEŢII LUI VICTOR VIOREL PONTA CE SĂ FĂCĂ CU MONSTRUL DE LA COTROCENI DACĂ REUŞEŞTE SĂ FIE PREŞEDINTELE ROMÂNIEI ,, CĂ DUMNEAVOASTRĂ NU AŢI VRUT S-O FACEŢI ,VA-ŢI FĂCUT MILĂ DE DRACUL ….

  9. „Indiferent cum, în ce formă,… vom face Crăciunul la Cotroceni ! ” îşi ridică vocea firavă şi peltică domnul Cătălin Predoiu , ca un creştin –liberal autentic . Despre ce altceva să vorbească un CREŞTIN-liberal , decât despre Crăciun ! Am închis ochii şi m-am gândit că va fi înghesuială la Cotroceni pe 25 decembrie 2014 cu cei 100 de „vicepreşi ”, parte cu scufii de Moş Crăciun puse pe-o ureche ( PNL-iştii ) şi parte cu minunate coarne de ren -Rudolph , uşor blegite ( PDL-ştii) , în timp ce moşul magic va fi siamez şi se va numi nu Santa Claus ci Blaga Klaus !
    Congresul a fost minunat ; entuziasmul a fost total ; copilul s-a născut aşadar , doar tăierea cordoanelor ombilicale ( căci pruncul uriaş are două , cu care se află în continuare cuplat nu la două mame , ci la doi taţi ) s-a amânat pentru 2015 .
    Klaus vrea mai multă sobrietate şi mai puţină gălăgie ( nu ne-am fi aşteptat din partea unui neamţ aşa de vioi ) , Blaga ( bun organizator , îl ştiţi ) curtează micul grup „schimbă-i cu FORŢA ” , promiţând reprezentanţilor FC că va avea grijă de ei şi că activitatea în defunctul partiduleţ li se va considera „vechime”( aplauze furtunoase , prelungite ) .
    În sală , sub vreun scaun , cred , din moment ce Blaga nu îl vede , dar vorbeşte despre el , se află viitorul preşedinte al României ; Vasile nu se îndoieşte asupra acestui aspect ( ovaţii) .
    Crin Antonescu a plecat în vacanţă ; a muncit prea mult la destrămări şi construcţii , a asudat din greu la desăvârşirea carierei nevestei , devenită , dintr-o dată , atât de POPULARĂ ! , a sărit dintr-o barcă în cealaltă cu un ţupăit care i-a cam scrântit picioarele … Cred că a trimis Congresului o carte poştală mâzgâlită pe genunchi , în care scrie că-i salută pe toţi şi că-i pare bine că si-a luat bilete la “ all inclusive ” taman de Congres !
    Doamnei Macovei nu i s-a acordat microfonul , nici posibilitatea de a se înscrie în cursa prezidenţială ; înseamnă , probabil , că după ce s-a muncit atât de aplicat la ornarea acestei penibile colive , cineva a observat totuşi că n-ar fi indicat să aseze moţ şi cea din urmă bomboană adică exact aceea care să încununeze opera!

  10. Excelentă! Umorul salvează poporul.
    Procurorii vor neapărat ca dv. să recunoașteți că sunteți vinovat și să vă căiți.
    Așa era și pe vremea Inchiziției…

  11. Nu am inteles de ce conditionat, poate pentru ca nu ma pricep la justitie. Dumnezeu sa va ajute sa iesiti de acolo! DNA vrea sa recunoasteti ceva ce nu poate fi recunoscut nici de noi; cum ati putea recunoaste d-voastra ceva ce nu ati facut? Dumnezeu nu-i va lasa sa faca recurs, va face dreptate in cele din urma si vom vedea cum vor plati cei din marele clan. Broscuta va fi libera si in siguranta. Va doresc multa sanatate si multa bafta!!!

  12. Foarte frumoasă întâmplarea cu broscuţa. E atât de emoţionantă că pare metaforă. Imi doresc să vă întoarceţi repede, cât de curând acasă, să-i pot vedea pe băieţii şi pe soţia d-stră, în fine, senini. Olga Bucataru

  13. Legat de supravegherea broscutzelor, unul dintre co-autorii The Pirate Bay, aflat la inchisoare in Suedia, s-a plins autoritatilor suedeze ca ii incalca dreptul la exprimare religioasa, pentru ca nu i-au adus un preot Kopimist. Pentru neinitiati, Kopimismul este o religie recunoscuta oficial in Suedia, care are urmatoarele canoane:

    The missionary kopimistsamfundet is a religious group centered in Sweden who believe that copying and the sharing of information is the best and most beautiful that is. To have your information copied is a token of appreciation, that someone think you have done something good.

    * All knowledge to all
    * The search for knowledge is sacred
    * The circulation of knowledge is sacred
    * The act of copying is sacred.

    All people should have access to all information produced. A gigantic Boosting Knowledge for humanity.

    Throughout history, various groups around the world have been persecuted by oppressors. It has since taken refuge in religion and wanted a peaceful coexistence. Without threats and harassment.

    In our belief, communication is sacred. Communication needs to be respected. It is a direct sin to monitor and eavesdrop on people.

    The absolute secrecy is holy in the church of kopimism….

    Keyboard shortcuts for copy and paste commands – Ctrl-C and Ctrl-V – are holy

    http://kopimistsamfundet.se/english/

  14. Covasna:
    Steaguri secuiesti arborate oficial la Targu Secuiesc, la o ceremonie cu participarea vicepremierului ungar

    de V.M. Sâmbătă, 26 iulie 2014, 22:19 Actualitate | Politic
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17752504-covasna-steaguri-secuiesti-arborate-oficial-targu-secuiesc-ceremonie-participarea-vicepremierului-ungar.htm

    Autoritatile locale din municipiul Targu Secuiesc au arborat sambata seara doua steaguri secuiesti de mari dimensiuni in fata unei foste cazarmi militare din localitate, relateaza Agerpres. Ceremonia a avut loc in prezenta catorva sute de localnici, a primarului municipiului Targu Secuiesc, Bokor Tibor, a presedintelui Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a primarului municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a parlamentarului UDMR Fejer Laszlo Odon, a vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt si consulului Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal.

    Cele doua steaguri arborate pe catargele din fata fostei cazarmi au fost aduse de un grup de husari, membri ai unei asociatii pastratoare de traditii si au fost ridicate in aplauzele si uralele celor prezenti, care au scandat „Traiasca poporul secuiesc”.

    Primarul municipiului Targu Secuiesc, Bokor Tibor, a declarat de la tribuna oficiala ca drapelele au fost arborate cu scopul de „a arata lumii ca secuii traiesc, muncesc, sarbatoresc si nu in ultimul rand isi apara drepturile”.

    „Multimea prezenta aici are un singur mesaj – noi am fost invatati ca lupta pentru drepturile, pentru simbolurile proprii, lupta pentru natiune nu este sarcina altora, ci datoria noastra. Evenimentele ultimelor luni au dovedit ca, daca ne lasam asupriti si batjocoriti pe tema simbolurilor si valorilor noastre traditionale, in curand nu vor mai fi suflete care sa se identifice ca maghiari sau secui (…) Suntem nevoiti sa inaltam drapele secuiesti aratand lumii ca aceste meleaguri ne apartin, ca traim, muncim si gandim ca secui si le vom inalta ori de cate ori va fi nevoie ca sa ne facem intelesi. Ne-am nascut aici, dorim sa traim aici impreuna cu drepturile, simbolurile si valorile noastre”, a afirmat primarul UDMR Bokor Tibor, care si-a incheiat discursul cu un citat al scriitorului maghiar Wass Albert.

    Festivitatea, la care au participat si membrii Miscarii tinerilor din cele 64 de comitate, s-a incheiat cu intonarea imnului Ungariei si a celui secuiesc.

    Prefectura Covasna a atacat vineri in instanta, pe temei de nelegalitate, avizul dat de autoritatile locale din municipiul Targu Secuiesc pentru organizarea festivitatii de arborare pe domeniul public a celor doua steaguri secuiesti.

    Initial, acestea au fost amplasate in centrul municipiului, langa statuia revolutionarului pasoptist Gabor Aron, pe data de 15 martie 2013, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, insa au fost indepartate in luna mai, in baza sentintei definitive si irevocabile a Curtii de Apel Brasov, la solicitarea Prefecturii Covasna. Vicepremierul ungar Semjen Zsolt a fost prezent si la ceremonia de arborare a steagurilor secuiesti desfasurata in martie anul trecut.

    Potrivit legii, minoritatile nationale pot sa-si foloseasca simbolurile nationale in spatiile publice cu prilejul manifestarilor specifice acestora, dar nu cu caracter permanent.

    Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a multumit prefectului Marius Popica pentru „reclama facuta steagului secuiesc”

    Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, care a participat sambata seara in calitate de invitat la ceremonia oficiala de rearborare a doua steaguri secuiesti in municipiul Targu Secuiesc, i-a multumit prefectului judetului Covasna, Marius Popica, pentru „reclama gratuita” facuta acestui simbol, relateaza Agerpres.

    Semjen Zsolt a declarat de la tribuna oficiala ca in Uniunea Europeana nu exista precedent ca unei comunitati nationale sa-i fie „ingradita” libertatea de a-si folosi propriile simboluri.

    „In Uniunea Europeana, nu exista precedent ca unei comunitati nationale sa-i fie ingradit dreptul de a-si folosi propriile simboluri. In Ungaria, comunitatea romaneasca poate sa foloseasca orice simbol doreste si asa cum doreste”, a spus Semjen Zsolt.

    El a mai adaugat ca Ungaria va sprijini proiectul de autonomie pe care maghiarimea din Transilvania si din Tinutul Secuiesc il vor elabora.

    In finalul scurtei sale interventii, vicepremierul Ungariei a multumit autoritatilor locale si localnicilor pentru „loialitatea fata de natiune”. De asemenea, a multumit in limba romana prefectului judetului Covasna, Marius Popica, pentru ca a facut „reclama gratuita” pe plan national steagurilor secuiesti, spunand „Multumesc domnul prefect”.

  15. Am ascultat si eu intamplator comentariul aberant, aiuristic si diversionist al acestui ..maica domnului …. in varianta masculina ctp. al presei romanesti cu prvire la eliberarea conditionata a domnului nastase din inchisoare conform tuturor legilor existente in romania si am fost socat sa aud asemenea diversiuni aberatii si intoxicari jalnice al acestu individ ..sociopat ce declara cu seninatate ca nu-l cunoaste pe fiul fostului ziarist dumitru tinu , desi acesta venea zilnic in redactia ziarului gandu la tatal sau , iar de fata era si acest maimutoi ctp. cu scopul clar de a pune mana pe toate actiunile de la fostul ziar gandul.!!Acest sociopat confunda intentionat eliberarea conditionata , de care se bucura toti detinuti condamnati vinovat sau nevinovat in romania cu achitarea sau neanceperea urmariri penale , ca vezi doamne ce cunosc prostovani patriei acesti termeni si pe cale de consecinta transmite si el un mesaj subliminal catre dna si asociati , tineti-l pe nastase in puscarie pana va executa toata pedeapsa abia atunci romani vor crede cu adevarat ca sa reabilitat. Efectiv imi este scarba de acest ..camelon de presa.. ce se chinue sa ne prosteasca ca el lupta cu regimul basescu , iar pe la spate il pupa in k-u-r aproape zilnic si se pare pe parale frumoase. Cam asta este acest individ unsuros , gem col. turcescu , gen cartianu si gen piticul sovietic ion cristoiu…

  16. CERERE ŞI OFERTĂ

    – Aveţi televizor cu ştergător electric de ecran ?
    – Nu domnule, deşi sunt multe cereri în ăst an.
    Nici rostul tenic nu-l pricep, şi-s vechi în meserie.
    – Stupeşte gloata pe ecran – ţintind măria cu chelie –
    Un laş, corupt, negustorind dreptatea, felie cu felie.
    ……………………………………………………
    Hai sictir, BT, cu neamul tău, scârbit în veşnicie !

  17. Incet, incet blogul lui Adrian Nastase isi desconspira adevarata fata sau mai bine spus il redescopera pe arogantul ajuns din greseala sau nu intr-un loc in care ar trebui sa fie si Basescu si Ponta si Tariceanu si Sarbu si Udrea si multi multi alti politicieni romani!

  18. Nu va bazati doar pe Referendum. Poate vin cei de la Comisia de la Venetia, care la oameni e asa de dezvoltata, d-apoi la broaste…

    Infiintati Comisia de Condamnare a Crimelor Broscutelor si puneti in fruntea ei o insecta. Succesul e garantat. “Succesurile”, si mai si…, cu toata tradarea ce pluteste permanent deasupra “baltilor Romaniei”…

    Infiintati si un ziar “Atac la Broscute”. Cel de la oameni, promite dezvaluiri incendiare din viata dvs.( http://www.ziarulatac.ro/dezvaluiri/dezvaluiri-incendiare-din-viata-lui-adrian-nastase-42045 )…

    Nu uitati esentialul : Daca broscuta nu recunoaste ca “a fost mistret” ( aici e ca la oameni ), inseamna ca e crima de lejmajestate fata de autoritatea “DNA-ului baltilor”…

  19. Dupa cum ii marturiseam si lui Andrei, important este ca nu au murit caii cand au vrut cainii. In alta ordine de idei, ma bucur ca vom relua dialogul mintii aici, pe blogul dvs. Sunt chiar invidios pe frumusetea acestor randuri scrise in postare. Observ ca si umorul dvs. a atins cote de finete foarte inalte. Va spun sincer, asteptam cu nerabdare sa va intalnesc in acest an, la Consiliul National. Dupa socotelile mele, ar fi avut loc la inceputul lunii septembrie. Declinasem ultimele invitatii si imi reprosam acest lucru. In orice caz, bun venit in curtea noastra de plimbare, stimate domnule Adrian Nastase! Oac, oac, adica ”ma bucur nespus”!

  20. Nu stiu de ce nu mi-ati aprobat ultimul comentariu. Am crezut ca o sa va amuze. Regret, pentru ca intentia mea a fost buna, anume sa nu fiti singur cind va este greu. Asa, un strain oarecare, fara interes, care are placerea dialogului (si a monologului). Si care stie ca ati fost vinat politic, pentru a fi un „exemplu” al succesului Presedintelui in reforma justitiei (referitor la dosare nu stiu si nu ma pronunt). Din pacate ati pierdut si dvs, si familia, dar si tara. Tara a pierdut un creier de diplomat de top, cu o finete intelectuala rara, un om super-cultivat, si cu indisputabile calitati de lider de anvergura. Si cu slabiciuni, dar cine e perfect?

    Asa e, nu imi tace gura, trebuie sa ma exprim cumva. Asta e parte din crucea mea, am de comentat inclusiv in relatia mea cu Dumnezeu. Mai gresesc, mai spun cite o prostie, dar zic eu mai spun si lucruri controversate, care invita la reflexie, cum ar fi de exemplu pozitionarea gresita a Romaniei drept Judecator al Rusiei. Sentimentele si in speta ura nu duce nicaieri bun in relatiile intre state, si anti-rusismul promovat de Basescu & Comp si acceptat de „specialitii” si „analistii” romani, si chiar de PSD, in mod tacit, e daunator Romaniei. Vedem deja cum s-au regrupat orbanezii si actioneaza visind ca Rusia o sa ii sprijine cind se va pune Romania pe masa impartelii. Ungaria e azi pare sa fie Cal Troian al Rusiei in UE-NATO. O recunosc chiar unii dintre politicienii lor, opozanti ai orbanezilor.

    Rusia trebuie condamnata OFICIAL de Romania doar atunci cind o autoritate internationala independenta constata si decide vina acestei tari in ce priveste acuzele de terorism. In rest, orice alta declaratie a unui alt stat, sau a unei orgnizatii de state, poate fi considerata ca luare de pozitie ( care poate fi un act de politizare cu interes strategic, poate prezenta dovezi partiale, ne-atestate/ne-autentificate sau contrafacute ). Rusia nu este un stat mic si pricajit sa-l inghesui intr-un colt si sa-i dai citeva coate, asteptindu-te sa-ti devina sluga supusa. Asta a crezut si Hitler si a luat-o rau in barba. Iar alianta tras-atlantica nu e chiar atit de puternica, in sensul ca are suficiente slabiciuni si chiar fisuri de care rusii se folosesc cu succes: si economice si politice si chiar militare. O dovedeste usurinta cu care rusii si-au anexat Crimeea. Tentativele de imblinzire coercitiva cu sanctiuni economice vor avea efect de bumerang intr-o UE slaba economic.

    Inteleg insa ca statele trebuie sa reactioneze vehement si asurzitor, din teama mai mult. Judecind dupa cit zgomot e si la rusi in media si in ograda vestica, teama e reciproca. Miza e mare, pericolul de globalizare a conflictului si mai mare. Una din probleme este artificialitatea conflictului, si anume faptul ca, dintr-o data, dupa citeva secole, ucraenienii, frati slavi cu rusii, ar respinge Rusia, si ar alege intre „libertate” si a continua sa fie „oprimati”. Ca si cum noi ne-am bate cu italienii sau cu spaniolii. Cealalta imagine artificiala, promovata de Rusia, este ca UE si SUA ar instala si sprijini fascismul la conducere azi in Ucraina. Aceste teze sunt superficiale si putin credibile, dar evident folosesc cuiva in batalia reala pentru colonizarea populatiei bastinase si a resurselor Ucrainei, care e fragezita propagandistic de ambele parti, in timp ce la top se pregateste impartirea tortului.

  21. Umorul fin nu va lipseste,indiferent cat de mult ar dori altii sa fie si ei inzestrati.SA speram ca veti fi cat mai curand in libertate,sa va ajute bunul Dumnezeu.

Lasă un răspuns