Articolul 86. Consultarea guvernului.

Intr-o conferintă de presă, la Cotroceni, Traian Băsescu a anunţat, în legătură cu promulgarea legii de reducere a CAS-ului, că are rezerve în ceea ce priveşte deficitele pe care această reglementare le poate genera şi că a hotărât să invoce articolul 86 din Constituţie, care prevede că „Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită”.

Aceasta este, în mod evident o posibilitate pe care Preşedintele o are într-o astfel de situaţie.

Este însă guvernul obligat să dea urmare unei astfel de cereri?

Pentru răspunsuri la aceste întrebări, am preferat să citez din studiul prof. Stefan Deaconu (fostul consilier al lui Traian Băsescu), din volumul coordonat de I. Muraru şi E.S. Tănăsescu, „Constituţia României, Comentarii pe articole”, ed. C.H. Beck, 2008, pag. 810-811:

Textul constituţional se referă la consultarea Preşedintelui cu Guvernul doar ca la o posibilitate pe care Preşedintele o are. Această consultare nu este obligatorie. Nefiind obligatorie, înseamnă că nu se poate angaja răspunderea Preşedintelui în cazul în care acesta nu se consultă cu Guvernul.”

Prin consultare se înţelege atât posibilitatea Preşedintelui de a cere părerea membrilor Guvernului asupra unor probleme de interes naţional, cât şi solicitarea unei opinii Guvernului bazate pe date şi informaţii pe care numai acesta le deţine datorită întregului său aparat administrativ pe care îl are în subordine. Prin consultare nu se poate considera o imixtiune a Preşedintelui în activitatea Guvernului. De altfel, textul constituţional prevede dreptul Preşedintelui de a se consulta cu Guvernul, dar nu şi obligaţia acestuia de a răspunde solicitării Preşedintelui.

Consultarea Guvernului de către Preşedinte poate fi făcută fie prin participarea Preşedintelui la şedinţele Guvernului şi în cadrul acestora să consulte membrii Guvernului cu privire la problemele urgente sau de importanţă deosebită ale statului,  fie prin adresarea de scrisori către prim-miniştru.

 

83 de gânduri despre “Articolul 86. Consultarea guvernului.

  1. Dezideriu Dudas
    iulie 12, 2014 la 8:56 pm
    ,,CREZUL CAPITALISTULUI”
    INTREB:
    Nu m-am prins, domnule Dudas…faceti, cumva, misto de noi ?
    (Z)

  2. PS
    ..mai ales asta:
    ,,Cred ca a fi cumpatat este esential pentru o viata buna si ordonata dar si ca a face economii constituie prima exigenta de indeplinit ..”
    E prea de oaie, domnule Dudas.
    (Z)

  3. PPS
    …mda..ar putea fi o logica aici..intr-adevar, CAPITALISTUL care se respecta face economii si isi ,,joaca” banii la bursa si pe piete financiare, in sopul unor inginerii financiare ,,inteligente” aducatoare de profituri consistente, chiar daca (uneori, deseori) pe seama destabilizarii financiare a unor terte state (mai slabe) si cu afectarea cursului de schimb al unor monede.
    Soros George sa (ne) traiasca. (Z)
    Ceilalti, majoritarii (adica salariatii), NU trebuie sa faca economii, PRIN DEFINITIE, dimpotriva…sa consume, sa consume si iarasi sa consume, chiar daca nu le trebuie si/sau sa se indatoreze la banci. De fapt, exact aici e spilul..INDATORAREA LA BANCI ! Astfel, salariatul, avand datorii si ipoteci, devine sclavul pe viata al Companiei…cu conditia sa fie eficient permanent la acelasi nivel maxim si sa nu pretinda prea multe drepturi, altfel, pierde si jobul si casa. (Z)
    Halal ,,moralitate” a sistemului capitalist , stimate domnule Dudas.
    Cine spune ca J.P. Morgan nu a fost un om inteligent, adica, un bun ideolog ? Altfel, ar fi clacat dupa primul million. (Z)
    Bine , macar, ca nu faceti confuzie intre CAPITALISM si CAPITALIST.
    (Z)

  4. blogideologic
    ,,Societatea noastră nu se mai bazează pe Constituţii –câteva pagini de texte-, ci pe algoritmi care sunt scrişi cu milioane şi milioane de linii de cod !” Bineînţeles că există şi soluţii foarte elegante şi eficiente pentru români. Ele sunt înscrise cultural în Ideologia naţionalismului românesc.”
    COMENTEZ:
    Ne lipseste masina de decriptat. Cred ca inaintasii au facut-o pierduta, pentru ca generatiile viitoare sa nu poata rescrie codurile ,,Ideologiei nationalismului romanesc”. Dar efortul a fost inutil : au venit Gitenstein, d-na Nuland si Duane Boutcher si au taiat pur si simplu nodul gordian.
    (Z)

  5. Centru
    ,,tergiverseaza si vrea sa ingroape , din lasitate , eutanasierea sutelor de mii de caini salbatici liberi din tara .”
    Este mai bine ca omul sa ingroape ,,eutanasierea”, decat sa ia viata unor fiinte pe care, el, omul, nu le poate crea. Doar Dumnezeu ar trebui sa detina acest drept.
    De aici si pana la a decide sa exterminam o parte din populatie, atunci cand oamenii se vor inmulti peste masura, nu mai sunt decat putini pasi.
    Deja, ucidem milioane de prunci nenascuti, in fiecare zi, dar asta nu ne orpilieaza, dimpotriva, spunem ca este dreptul nostru de..oameni. Chiar ne meritam numele ?
    Daca as stii ca soselele ne-ar face mai umani, voi fi primul care isi va dona 10% din salariu pentru constructia si reabilitarea lor. Evident, dupa semnarea contractelor si dupa contestatii, nu inainte.
    (Z)

  6. @papasha – francezii confunda tiganii cu romanii .
    Singurii tigani prinsi ca atacau turisti in Paris erau bosniaci , fete toate , si copii , clanul Hamidovic .
    Din pacate hotii nostri , nu neaparat tigani , rascolesc fermele frantuzesti unde fura tractoare , recolte de cartofi , taie chiar vaci in grajduri – metode de talhari de la tara din Ialomita si Calarasi – fenomen completr necunoscut in Franta pana astazi , sa speram ca guvernul roman va da o mana la prindrerea acestor nemernici …
    Acum inca mai merge , presa lor scrie ” campement des Roms ” ou ” des gens du voyage ” insa in anii 2002 tot tiganul din lume era numit ” roman ” de Le Monde , Le Parisien , Le Point , L’Express , L’Equipe etc …Nu uita ca serviciile unor vecini din Est sunt foarte bine introduse in clanurile politice si de presa pariziene , care scriu la comanda lor .

  7. @Zev – autocarul s-a rasturnat pentru ca era condus de un Dorel .
    Tot un Dorel national , conducand cu 80 la ora in curba pe un pod , i-a transformat in martiri pe 20 de compatrioti in vacanta in Serbia , acum un an , moment de mare emotie ( fara ca nimeni sa fi pus intrebarile bune , iresponsabilitatea firmei care lasa soferi pe oricine – era parca un politist in plus , soferul , ca la noi , no – si formidabila eficacitate a medicinei de urgenta in Serbia – comparand-o cu alta mare emotie nationala , avionul SMURD cazut in Apuseni )

  8. UDMR vrea STRĂMUTAREA ROMÂNILOR din așa zisul Ținut Secuiesc

    June 16, 2014
    http://stareanatiunii.com/udmr-vrea-stramutarea-romanilor-din-asa-zisul-tinut-secuiesc.html

    tinutul-secuiesc-szekelyfold

    Proiect de lege halucinant al UDMR

    Românii din cele trei județe ale Ținutului Secuiesc pot să ceară strămutarea în județele limitrofe!

    Reprezentanţii UDMR se ţin de cuvânt faţă de populaţia maghiară din România şi se pregătesc să depună în Parlament un proiect de lege prin care se cere înfiinţarea Ţinutului Secuiesc, regiune care să cuprindă judeţele Mureş, Harghita şi Covasna.

    Mai exact, maghiarii visează la o mică Ungarie în inima României, conform ExpresMagazin.ro

    Legea propusă de UDMR presupune însemne proprii – drapel, stemă, ştampilă -, limba maghiară obligatorie pentru toţi cetăţenii începând cu clasa a II-a, control deplin asupra şcolilor, angajărilor, băncilor, pădurilor, resurselor, liniilor de transport, comunicaţiilor, concesionărilor, alimentării cu energie electrică! Statul român nu va avea dreptul să deţină nimic din ce aparţine zonei, scrie în legea UDMR, potrivit libertatea.

    Mai mult, în proiect, la articolul 84, scrie că populaţia din zonă care nu doreşte să facă parte din Ţinutul Secuiesc poate solicita strămutarea într-un judeţ limtrof în şase luni de la adoptarea legii. Mai pe şleau, românii cărora nu le convine situaţia nu au decât să plece!

    “Acest proiect e dovada că UDMR lucrează împotriva statului român şi că doreşte secesiunea etnică. Acest act reprezintă desfiinţarea Constituţiei şi ruperea a trei judeţe din teritoriul naţional, creând un stat-enclavă pe criterii etnice!”

    – ,afirmă deputatul PSD Bogdan Diaconu, cel care a făcut public documentul.

  9. +Militarii români din Afganistan sunt nemulţumiţi de modul în care au fost repatriaţi. […] Ei susţin că au fost decalate toate zborurile cu patru zile şi că au stat înghesuiţi într-un avion care avea o capacitate mai mică de 75 de persoane. Au fost improvizate scaune în zona unde de obicei sunt încărcate bagajele. Din această cauză nu avem voie decât cu un bagaj de mână, au reclamat militarii Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri” […]. Militarii au precizat că le-a fost pusă la dispoziţie o singură aeronavă, în care au stat înghesuiţi „ca nişte animale”. „Aşa suntem trataţi, acum, la final de misiune. Oameni din Guvernul României au venit aici, ne-au lăudat şi apoi nu i-a mai interesat de soarta noastră”.+ https://ro.stiri.yahoo.com/militarii-rom%C3%A2ni-din-afganistan-nemul%C5%A3umi%C5%A3i-modul-%C3%AEn-care-100610549.html

  10. @ZeV pare oripilat de afirmaţia : +Cred că a fi cumpătat este esenţial pentru o viaţă bună şi ordonată dar şi că a face economii constituie prima exigenţă de îndeplinit .+
    Cred că inspiraţia pentru această afirmaţie vine de la Benjamin Franklin. Iar conceptul se cheamă în ziua de astăzi “lean”, “frugal”, “jugaad”.

  11. @Zev – suntem luni , nu sambata seara , domnule . La Sidney , Kiev sau Kinshasa cate zeci de mii de caini fapturi ale lui Dumnezeu sunt pe strada ? ” Crestinule ” – o lacrima pentru Ionut ai ? Confunzi copiii omorati de caini ( Ionut , fetita de 6 ani din Constanta ,; baietelul din Suceava plecat cu mancare la camp ) – daca era copilul tau , cum vorbeai ? – cu cainii ? Pui pe acelasi plan oamenii si cainii ? Sa nu-mi vii mie cu elucubratii gen ” cainii ” = ” evreii ” sau ” nou-nascutii ucisi de parinti ” – ca nu e acelasi lucru . Uite , nimeni in Romania nu varsa o lacrima , incepand cu prea materialista si prea-iubitoare de bani BOR , pentru copiii ucisi in pantecul mamei ; nimeni nu iese in strada , nimeni nu ameninta cu moartea fetele care-si ucid pruncul in pantece …

  12. Compania Catalană a fost recrutată în anul 1281, la cererea lui Pedro al III-lea de Aragon, pentru a lupta războiul ce urmează ‘Vecerniilor siciliene’. În război s-au confruntat dinastiile angevină şi aragoneză pentru a câştiga regatul Siciliei. Când războiul se termină după douăzeci de ani, comandant al Companiei Catalane era Rutger von Blum, în Lingua Franca el fiind numit Roger de Flor. Acest Rutger von Blum fusese un simplu sergent în Ordinul Templierilor. A folosit, pentru a se îmbogăţi, una dintre galerele Templierilor transportând mici grupuri de cavaleri cruciaţi care mai aşteptau ajutoare pe ţărmul Palestinei, după căderea cetăţii Acra la anul 1291. Sergentul De Flor percepea tarife exorbitante pentru salvarea cruciaţilor din Ţara Sfântă ocupată, ducându- i spre salvare în Cipru. Când a fost angajată de către împăratul Paleolog Andronicos al II-lea, Compania Catalană mai număra vreo 6000 de oameni, conduşi onorific de fostul sergent şi pirat Roger De Flor (Rutger von Blum) ce reuşise să scape fericit, norocos, din masacrul întâmplat la cetatea Acra. După o campanie iniţială de succes împotriva turcilor otomani, cruciatul Roger de Flor fu omorât de luptători Alani în oraşul Adrianopole, la anul 1305. În principiu, alanii reprezintă un neam extrem de interesant pentru caracterizarea spaţiului arian nord-pontic şi vest-pontic. Alanii sunt întâlniţi pe spaţiul nord-pontic plecând din Munţii Caucaz, dar şi pe spaţiul vest-pontic în Sciţia Mică. „Călugărul scit” Jordanes, ce se prezenta pe sine însuşi ca fiind got „socii”-alizat, este, în opiniile unor istorici de acum, de fapt un alan „socii”-alizat. Bine, locul de provenienţă a goţilor nu a fost bine lămurit. Există indicii totuşi despre un „drum scitic” pe care vin. Acest „drum scitic” traversa incontestabil spaţiul nord-pontic, adică spaţiul arian quintesenţial. Alanii care îl uciseră pe Rutger von Blum în luptă scăpaseră din dezastrul bizantinilor petrecut la Nicomedia. Catalanii mercenari, asociaţi prin gregaritate barbară, s-au răzbunat la modul cel mai absurd, devastând cumplit Tracia şi Macedonia. Rămasă fără un conducător încercat, Compania Catalană este angajată de Gautier al V-lea de Brienne, voievod latin al cetăţii Atena, pe la anul 1310. Însă acest Gautier de Brienne nu-i plăteşte. Compania se revoltă în modul violent ştiut. Cavalerii latini ai lui Gautier de Brienne vor fi înfrânţi de infanteria uşoară Almogavară în bătălia de la Kephissos din 1311. Compania Catalană ajunge stăpâna Atenei până la anul 1388. De atunci, în Grecia cuvântul catalan are semnificaţia de personaj malefic, ori baubau cum se spune în vernacularele neolatine. Sistemul de pregătire militară a luptătorilor Companiei Catalane posedă intrinsec o valoare perenă, să nu fim ipocriţi ! El este conştiincios aplicat în toate statele moderne. De exemplu, în Republica franceză, el capătă forma şi denumirea CRS (Compagnies Républicaines de Sécurité). Dar în România lui Nicolae Ceauşescu trupele de securitate şi uslaşii erau departe de aceste performanţe ! Acest primitivism statal din România a făcut posibile dezordinile numite eufemistic şi eronat “revoluţia din decembrie 1989”.

  13. blogideologic
    Nu sunt oripilat de afirmatia de mai sus, sunt doar amuzat, deoarece ea miroase a ipocrizie din partea emitentului (ma refer la americanul putred de bogat, nu la domnul Dudas). (Z)
    In acelasi timp, sunt nedumerit de atitudinea domnului Dudas, care pare a face apologica moralitatii…capitalistului. Sau poate ca este prea subtil pentru noi, simplii muritori si de fapt vrea sa spuna exact contrariul.
    Cum am mai spus , lumea imaginata de domnul Benjamin Franklin nu a existat niciodata, cu exceptia catorva momente istorice si in cateva puncte de pe harta.
    (Z)

  14. Centru
    Te inseli, se vede ca nu mergi la Liturghia duminicala. Aproape in fiecare predica se vorbeste de dreptul la viata a celui nenascut si de pervertirea, in general, a valorilor traditionale, in goana perpetua (pe autostrada, sa nu), dupa facil all inclusive si profit.
    Mare noroc avem, ca natie, ca inca exista Biserica Ortodoxa Romana.
    In ceea ce te priveste, voi urma sfatul duhovnicului meu: ma voi ruga sa te lumineze Cel de Sus, sa-ti dea minte (tie) si sanatate (inclusiv la intreaga familie).
    (Z)

  15. Centru
    De ce esti superficial si compari/confuzi mere cu pere ? In Muntenegru (si nu in Serbia), medicina de urgenta din Romania a actionat corect, prompt si ca la carte.
    Cat despre avionul din Apuseni, acela nu era un avion SMURD.
    ,,Avionul Britten-Norman Islander BN2 apartinea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă a fost fabricat în 1977 în Marea Britanie şi fusese supus ultimei revizii în luna decembrie 2013, primind un certificat de navigabilitate valabil un an, până în decembrie 2014, au precizat pentru gândul surse oficiale.”
    Nu inteleg…eu tocmai am baut o bere rece , dar cel afectat ai fost d-ta ?
    Poate gaseste o explicatie blogideologic.
    😉

  16. ghita bizonu’
    Mda…probabil ca ai introdus in mixul dumitale de cuvine alandala un copy paste fara ghilimele, ceea ce m-a facut sa cred , un timp, ca m-am inselat.
    Te asigur ca , virgula, nu ma oboseste coerenta, atunci cand dau de ea, intamplator, prin scrierile dumitale, cu, sau fara ghilimele.
    (Z)

  17. ..N-or fi caini in toate marile orase din lume, dar nici nu avem pe strada ,,maimute la furat”. Macar, in Romania, poti lasa geamul deschis, pe cand in India, nu conteaza la ce etaj stai.
    (Z)

  18. Sunt de acord cu Plesu ca nu a existat o dezbatere publica reala in Romania despre ce inseamna integrare europeana. Ba mai mult, cred ca se putea negocia mai bine cu UE pentru interesul romensc, mai ales pe probleme CAP (Common Agricultural Policy) si pe alte probleme. Dar ma intreb ce l-a impiedicat pe Plesu si pe cei care erau reprezentanti ai „societatii civile” sa impuna aceasta agenda publica de dezbatere in Romania ?

    Superficialitatea cu care romanii au privit integrarea europeana la care se refera Plesu a existat in mai toate celelalte tari est europene, care nu vedeau o alta alternativa. Unde sa se integreze, in CSI? Toate tarile astea au fost atrase de mirajul prosperitatii rapide, nu doar Romania.

    Mi se pare o dovada de lene intelectuala sa pornesti de la premiza superficialitatii, si sa tragi concluzia ca Romania e o „tara de cartier”. Dar undeva el atinge o tema generala impartasita de tari din UE de „mina a doua”, sau periferice, „second tier”, cum spun elegant tarile bogate carora le pute mirosul fetid al saraciei din Est. Elitele politice din aceste tari s-au retras in camasa nationalismului promovat de dreapta PPE si nu numai, si au dezgropat imagini vechi, pline de xenofobie. Daca ar fi fost sincer, Plesu ar fi recumoscut ca stinga europeana a stiut intotdeauna sa dea curs ideilor parintilor fondatori ai UE si sa ofere o perspectiva de integrare. Din pacate sacul a mai aproape de stomac decit de creier. Azi putini mai vorbesc in UE de „identitatea europeana”, de coeziune, de solidaritate, de aprofundarea integrarii. Din contra, trendul este sa se restringa portofoliile comune.

    http://adevarul.ro/news/eveniment/o–tara-cartier-1_53c260350d133766a860b916/index.html

  19. Sunt de acord cu Plesu ca nu a existat o dezbatere publica reala in Romania despre ce inseamna integrare europeana. Ba mai mult, cred ca se putea negocia mai bine cu UE pentru interesul romensc, mai ales pe probleme CAP (Common Agricultural Policy) si pe alte probleme. Dar ma intreb ce l-a impiedicat pe Plesu si pe cei care erau reprezentanti ai „societatii civile” sa impuna aceasta agenda publica de dezbatere in Romania ?

    Superficialitatea cu care romanii au privit integrarea europeana la care se refera Plesu a existat in mai toate celelalte tari est europene, care nu vedeau o alta alternativa. Unde sa se integreze, in CSI? Toate tarile astea au fost atrase de mirajul prosperitatii rapide, nu doar Romania.

    Mi se pare o dovada de lene intelectuala sa pornesti de la premiza superficialitatii, si sa tragi concluzia ca Romania e o „tara de cartier”. Dar undeva el atinge o tema generala impartasita de tari din UE de „mina a doua”, sau periferice, „second tier”, cum spun elegant tarile bogate carora le pute mirosul fetid al saraciei din Est. Elitele politice din aceste tari s-au retras in camasa nationalismului promovat de dreapta PPE si nu numai, si au dezgropat imagini vechi, pline de xenofobie. Daca ar fi fost sincer, Plesu ar fi recumoscut ca stinga europeana a stiut intotdeauna sa dea curs ideilor parintilor fondatori ai UE si sa ofere o perspectiva de integrare. Din pacate sacul a mai aproape de stomac decit de creier. Azi putini mai vorbesc in UE de „identitatea europeana”, de coeziune, de solidaritate, de aprofundarea integrarii. Din contra, trendul este sa se restringa portofoliile comune.

    http://adevarul.ro/news/eveniment/o–tara-cartier-1_53c260350d133766a860b916/index.html

  20. @Centru, 14 iulie, 8:16pm

    Absolut de acord în problema câinilor vagabonzi. Cred că ZeV a avut un scurt moment de vertij.

  21. @Centru, 14 iulie, 8:16pm

    Absolut de acord în problema câinilor vagabonzi. Cred că ZeV a avut un scurt moment de vertij.

  22. @europeanul liniștit

    Total de acord cu aprecierea Dvs privind „momentele” Dnei „Crins”. De când se chinuie să tină pasul cu rapidele schimbări de direcție ale lui Crin, comentariile sale sunt într-adevăr „delicioase”.

  23. @europeanul liniștit

    Total de acord cu aprecierea Dvs privind „momentele” Dnei „Crins”. De când se chinuie să tină pasul cu rapidele schimbări de direcție ale lui Crin, comentariile sale sunt într-adevăr „delicioase”.

  24. @T-Rex spune : „Sunt de acord cu Plesu ca nu a existat o dezbatere publica reala in Romania despre ce inseamna integrare europeana.”
    Dar Mihai Eminescu spunea : “Trebuie cumpărată alianţa cu naţiile apusene.”

  25. @T-Rex spune : „Sunt de acord cu Plesu ca nu a existat o dezbatere publica reala in Romania despre ce inseamna integrare europeana.”
    Dar Mihai Eminescu spunea : “Trebuie cumpărată alianţa cu naţiile apusene.”

  26. @ George Ban:

    Nu mă chinuiesc să țin pasul cu „rapidele schimbări de direcție” (?) ale lui Antonescu, schimbări care dealtfel nu există. Schimbările PNL hotărâte de organele de conducere ale PNL au fost determinate de comportamentul PSD în teritoriu. Antonescu a fost de acord cu unele și nu a fost de acord cu altele, dar a trebuit să le urmeze pe toate.
    Faptul că ești de acord cu ideile unui om nu înseamnă că îl copiezi sau te chinuiești să ții pasul cu el.
    Nu mă chinuiesc nici să „țin pasul” cu ironiile dv. și ale altora la adresa mea (deși n-ar fi nevoie să mă chinuiesc) pentru că scopul comentariilor mele nu e lupta cu PSD-iștii de pe acest blog.
    Scopul meu e să-mi manifest susținerea față de dl. Năstase și să-mi expun părerile despre viața politică și socială.
    Nu mă deranjează ironiile comentatorilor fiindcă cred în ceea ce scriu. Nu consider că convingerile mele sunt infailibile, dar cred în ele, sunt ale mele, nu copiez pe nimeni, nu îngân pe nimeni.

  27. @ George Ban:

    Nu mă chinuiesc să țin pasul cu „rapidele schimbări de direcție” (?) ale lui Antonescu, schimbări care dealtfel nu există. Schimbările PNL hotărâte de organele de conducere ale PNL au fost determinate de comportamentul PSD în teritoriu. Antonescu a fost de acord cu unele și nu a fost de acord cu altele, dar a trebuit să le urmeze pe toate.
    Faptul că ești de acord cu ideile unui om nu înseamnă că îl copiezi sau te chinuiești să ții pasul cu el.
    Nu mă chinuiesc nici să „țin pasul” cu ironiile dv. și ale altora la adresa mea (deși n-ar fi nevoie să mă chinuiesc) pentru că scopul comentariilor mele nu e lupta cu PSD-iștii de pe acest blog.
    Scopul meu e să-mi manifest susținerea față de dl. Năstase și să-mi expun părerile despre viața politică și socială.
    Nu mă deranjează ironiile comentatorilor fiindcă cred în ceea ce scriu. Nu consider că convingerile mele sunt infailibile, dar cred în ele, sunt ale mele, nu copiez pe nimeni, nu îngân pe nimeni.

  28. @ europeanul:

    Nu vă „îngrijorați”! N-am să fug de pe acest blog din cauza răutăților colegilor dv. Nu mă ating nici un milimetru.
    Lăsați-i să mă critice, să mă ironzeze, să persifleze la adresa mea, ca să aveți satisfacție!
    În privința dv., mă bucur că vă amuz, că vă distrez, că vă scot din apatie.
    Ce v-ați face doar cu comentariile pe care trebuie să le aprobați plicticos?
    „Da, da! Bine zici! Bine scrii! Așa e!”

  29. Sa mai incerc o data sa explic Romanilor,cum gandesc eu daca ma pun in pielea LOR,si sant amenintat ca se apropie timpul in care trebuie sa dau socoteala pentru cat am furat!Furam noi impreuna 25 de ani!Ne rotim la guvernare dar ne suportam si ne acoperim unii pe altii!Deodata …LEGEA incepe sa/si faca de cap…nu ne mai asculta!ce este de facut?Hai la GRIVCO,sa punem de o strategie……….Si asa incepe totul! Se formeaza USL/ul..Marea coalitie in care PNL/ul il instaleaza pe PONTA Primministru!In opozitie ramane BLAGA cu gasca lui….Se da ORDIN sa nu se mai ridice vocea la PSD,ca tocmai se luasera niste contracte de cateva milioane de Euroi! cULMEA! Culmea! Udrea nu asculta de sef si face strigaturi prin Parlament…deranjeaza!Basescu,vede ce se intampla,intuieste PESEDIZAREA PDL/ului,si da TARII o alternativa ,ca si oamenii cinstiti,Onesti sa aiba unde si cu CINE sa voteze!infiinteaza si lanseaza in lupta,PMP/ul!Strigator la cer,dar acest Partidulet creste in cateva saptamani ca eroul din povesti!PNL/ul isi da seama ca va pierde voturile dreptei si RUPE USL/ul!Fuge fuguta in opozitie!PDL/ul pesedizat dupa ce a ajuns de la 35 % la 12 % fuge in bratele celorlalti pesedizati din PNL,si asa se formeaza ACL/ul!La Grivco,Antonescu,nu este de acord sa fie sau sa joace un rol de Presedinte DIRIJAT,si renunta la candidatura si la celeklalte functii,dar il lasa in locul sau pe JOHANNES!Planul LOR ar fi ca egal de unde vor alege ROMANII,Penalii sa fie salvati!Johannes promite liniste,Tradiceanu vrea voturi PENTRU PSD,Melescanu sare in ajutorul fostului subaltern,si zarurile au fost aruncate!Urmeaza ca PROSTUL sa vina la VOTExista insa doua candidaturi care le incurca socotelile!UDREA,si MONICA MACOVEI!Monica Macovei este cosmarul lui PONTA,iar UDREA este cosmarul TUTUROR HOTILOR!Eu in calitatea mea de ROMAN care imi IUBESC tara ,sant silit sa GANDESC la binele EI,trebuie sa imi dau seama ca aici este o lupta apriga de SUPRAVIETUIRE a PENALILOR!Legea a devenit functionala,Basescu lasa Tarii ce nu a reusit nici un predecesor al sau!LEGEA PENTRU TOTI! Aici e buba!Daca legea ramane LEGE,averile nesimtite facute din Jaf National vor trebui confiscate!Ca legea sa NU mai ramana LEGE,trebuie VOTAT IN MASA PONTA!Daca vrem sa traim intr/o TARA LIBERA si sa respectam LEGEA trebuie ALEASA UDREA sau MONICA MACOVEI!Ceilalti candidati sant cartite!Sper ca de aceasta data nu voi mai fi sters…Nu/i asa?Eu am timp sa scriu si va rapesc timpul sa stergeti…PACAT!Scriu cu un deget…cu cel din mjloc..!Serios!

  30. Sa mai incerc o data sa explic Romanilor,cum gandesc eu daca ma pun in pielea LOR,si sant amenintat ca se apropie timpul in care trebuie sa dau socoteala pentru cat am furat!Furam noi impreuna 25 de ani!Ne rotim la guvernare dar ne suportam si ne acoperim unii pe altii!Deodata …LEGEA incepe sa/si faca de cap…nu ne mai asculta!ce este de facut?Hai la GRIVCO,sa punem de o strategie……….Si asa incepe totul! Se formeaza USL/ul..Marea coalitie in care PNL/ul il instaleaza pe PONTA Primministru!In opozitie ramane BLAGA cu gasca lui….Se da ORDIN sa nu se mai ridice vocea la PSD,ca tocmai se luasera niste contracte de cateva milioane de Euroi! cULMEA! Culmea! Udrea nu asculta de sef si face strigaturi prin Parlament…deranjeaza!Basescu,vede ce se intampla,intuieste PESEDIZAREA PDL/ului,si da TARII o alternativa ,ca si oamenii cinstiti,Onesti sa aiba unde si cu CINE sa voteze!infiinteaza si lanseaza in lupta,PMP/ul!Strigator la cer,dar acest Partidulet creste in cateva saptamani ca eroul din povesti!PNL/ul isi da seama ca va pierde voturile dreptei si RUPE USL/ul!Fuge fuguta in opozitie!PDL/ul pesedizat dupa ce a ajuns de la 35 % la 12 % fuge in bratele celorlalti pesedizati din PNL,si asa se formeaza ACL/ul!La Grivco,Antonescu,nu este de acord sa fie sau sa joace un rol de Presedinte DIRIJAT,si renunta la candidatura si la celeklalte functii,dar il lasa in locul sau pe JOHANNES!Planul LOR ar fi ca egal de unde vor alege ROMANII,Penalii sa fie salvati!Johannes promite liniste,Tradiceanu vrea voturi PENTRU PSD,Melescanu sare in ajutorul fostului subaltern,si zarurile au fost aruncate!Urmeaza ca PROSTUL sa vina la VOTExista insa doua candidaturi care le incurca socotelile!UDREA,si MONICA MACOVEI!Monica Macovei este cosmarul lui PONTA,iar UDREA este cosmarul TUTUROR HOTILOR!Eu in calitatea mea de ROMAN care imi IUBESC tara ,sant silit sa GANDESC la binele EI,trebuie sa imi dau seama ca aici este o lupta apriga de SUPRAVIETUIRE a PENALILOR!Legea a devenit functionala,Basescu lasa Tarii ce nu a reusit nici un predecesor al sau!LEGEA PENTRU TOTI! Aici e buba!Daca legea ramane LEGE,averile nesimtite facute din Jaf National vor trebui confiscate!Ca legea sa NU mai ramana LEGE,trebuie VOTAT IN MASA PONTA!Daca vrem sa traim intr/o TARA LIBERA si sa respectam LEGEA trebuie ALEASA UDREA sau MONICA MACOVEI!Ceilalti candidati sant cartite!Sper ca de aceasta data nu voi mai fi sters…Nu/i asa?Eu am timp sa scriu si va rapesc timpul sa stergeti…PACAT!Scriu cu un deget…cu cel din mjloc..!Serios!

Lasă un răspuns